Hirdetés
Fórum
- Grubber új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Napraforgó ára új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- AKG támogatás új
1524 hozzászólás
Válasz Quercus erdész #1323. hozzászólásáraNem lett kivonatva. Kisebbségben lennék. Akkor ilyenkor lehet rajta veszekedni? Többi tulaj abszolút nem műveli.
Válasz csuklosbusz #1322. hozzászólásáraHa nem használtátok ki a lehetőséget, és nem vontátok ki művelésből, akkor vonatkozik rá a földtörvény.
Ha a területe kevesebb 3000 m2-nél, akkor lehetőség lesz az osztatlan közös megszüntetésére. Ha neked van többségi tulajdonod, akkor te viheted az egészet.
Zártkert földtörvényes! Ha a tulajdonostárs nem földműves az számít valamit?
Válasz csuklosbusz #1319. hozzászólásáraA zártkert ha jól tudom nem tartozik a földtörvény hatálya alá. Ha így van, akkor a vevőnek nem kell földművesnek lenni. Mindegyik tulajdonostársnak elővételi joga van.
Ha a földtörvény hatálya alá esik, akkor a tulajdonostársnak elővételi joga van, ha földműves és legalább 3 éve van tulajdoni hányada.
Válasz csuklosbusz #1319. hozzászólására Emlékeim szerint a társtulajdonosnak mindenképp elővásárlási joga van, mindegy hol lakik, aztán, hogy él-e vele...
Adott egy 3 tulajdonosú zártkert, az egyik tulajdonos külföldi, A másik nem együttműködő. Ha a harmadik tulajtól megveszem mint helyben lakó földműves akkor nem helyben lakó tulajdonostársnak lesz elővételi joga? Illetve hivatalosan hogyan lehetne ezt felosztani?
Válasz szeszko #1317. hozzászólásáraÁtváltom az EOV és amit kapok azt hova kell melyik telefonos alkalmazásba beírni?
Pontosan úgy kell csinálni, ahogy Büresz írta!
Sajnos semmi extra dolog nincs.
Nagy felbontású monitoron pontosabb a leolvasás szerintem.
http://pf-prg.hu/trafo/trafo-4.php
Itt lehet az EOV koordinátákat átváltani.
Ismétlem önmagam, amit leolvastam az oldalon EOV-t, és átváltottam, azt a telefonon lévő GPS 3 tizedes pontosággal mutatta a földmérő által leütött karónál.
Tehát szerintem 10 centin belül téved maximum.
A veszélyhelyzet ideje alatt ideiglenes változások lépnek életbe az eddig érvényben lévő, a földnek minősülő ingatlanon fennálló osztatlan közös tulajdon kapcsán - írja a Portfolio. E szerint a földnek minősülő ingatlanon fennálló osztatlan közös tulajdonnak az ingatlan megosztásával történő megszüntetése iránti kérelem nem nyújtható be az ingatlanügyi hatósághoz. Az ideiglenes változások 2021. február 8-ig maradnak érvényben.
Válasz Rabó001 #1313. hozzászólásáraAddig nagyítod még el nem tűnik és odaviszed a kurzort, nem tudsz tévedni 10-20 cm-nél többet szerintem.
Válasz Rabó001 #1313. hozzászólására
Erre én is kíváncsi vagyok.
Én az eltűnés előtti állapotig nagyítottam majd böngészőben az ablakot nagyítottam tovább.
Válasz szeszko #1307. hozzászólásáraEzt hogy csináltad? Mert az e-közműben ahogy mozgatom a kurzort úgy kiír alul egy EOV koordinátát. Odavitted a kurzort a HRSZ sarokpontjára? Csak az a baj hogy ha nagyítok akkor eltűnik a határvonal, mert csak adott méretarány között mutatja. Mert ugye úgy lenne minél pontosabb a leolvasás, ha a legjobban ráközelít az ember.
Legalábbis így emlékszem, mert most csak telefonról néztem fel ide.
Vagy te rájöttél valami másra?
Válasz kert888 #1311. hozzászólásáraAz elég kevés, de ki tudja felétek mennyi az annyi?
Az eladás felénk 3 misi, mindegy hogy 25 vagy 40 ak!
Szép napot, Lejár a 6 éves haszonbérleti szerződésem mint tulajdonos. 1.3Ha, 37AK földerültről van szó. A bérleti díj 30kg búza/AK értékben van meghatározva. A kérdésem, ez egy reális bérleti díj? A másik kérdés ha el szeretném adni, akkor mi a reális piaci értéke jelenleg ennek a földnek? Köszönöm a válaszokat.
Válasz endypapa_20120 #1308. hozzászólásáraIgen, csak ügyfélkapuval lehet belépni.
Válasz szeszko #1307. hozzászólásáraNekem még keresnem kell azt a programot ami jó lesz telóra, vagy csak az a baj hogy jelenleg a szobából próbálom. :D Ami a telón van iránytű lehet az lenne a legpontosabb de 1 számmal kevesebbet mutat.
Válasz szeszko #1304. hozzászólásáraA kataszter rávetítéshez ügyfélkapus bejelentkezés kell? találtam térképet, de nem tudom kezelni.
Válasz Büresz #1306. hozzászólásáraAz EOV koordinátákat leolvastam ahol a földnek a sarka volt. Pont földmérő karó is volt leütve, a telefonon kévő GPS alkalmazás majdnem ugyanazt mutatatta, mint amit a program. Tehát pontos.
Válasz szeszko #1304. hozzászólásáraEz nagyon jó tényleg, bár a területalapú is ezeket tudja csak itt az eov ami nagyon jó. Néztem van hozzá váltó a neten. Ehhez valami olcsó gps ami tudja az 1-2 méteres pontosságot? Vagy inkább tényleg csak viszonyítani valamihez is pontosabb.
Válasz szeszko #1304. hozzászólásáraBeazonosítottam,nincs gond a kereséssel!
Válasz apuci #1303. hozzászólásáraIgazán nincs mit.
Talán még annyit újra hozzáteszek, hogy nem e-kozmuvek.hu (rosszul írtam korábban) a weblap címe, hanem a google-ba szoktam írni, hogy e-közművek, és ott az első találat.
Válasz szeszko #1300. hozzászólásáraÉn is rá kerestem az E-közművekre,kipróbáltam,nekem nagyon bejön,köszi!
Válasz Szabi. #1298. hozzászólásáraLehet hogy közbe meglett neked is.
Ez az, ezt másold be a böngészőbe!
https://www.e-epites.hu/e-kozmu
Belépés ügyfélkapuval, ekkor megnyílik egy új ablak. Ott a "Most nem"-re mentem (jobb oldal). Aztán közműtérkép megtekintése.
Utána már lehet nézni az egész országot. Ahogy nagyítasz úgy lesz látható a közművek. Mindent ki be lehet kapcsolgatni hogy látszódjon, el is lehet halványítani. A HRSZ és a határvonalai csak egy adott méretarányban látszanak.
Most rákattintottam arra a KAÜ-re, az nemtudom mire jó, ki kellett volna tölteni még valamit, de inkább visszaléptem.
Válasz Mihály #1299. hozzászólásáraÉs aki nem ad be területalapú támogatást? Az nem látja amit mondasz. De leírtam már. Maradj csak politikai dühöngőben, ott jó helyen vagy.
Válasz Szabi. #1298. hozzászólásáraEz az!
Válasz Rabó001 #1283. hozzászólására Nos azt csinálsz amit akarsz én leírtam hogy hogyan nézheted meg a mezsgyédet hogy nem szántották-e el tőled s le írtam hogy a mepar nem mutatja meg neked soha s amit én javasoltam az a földhivatal készítette tehát szavatos de lehet az az okmány irodás is nem tudom azt tudom hogy nem minden állami szervvel van jó viszonyba a földhivatal s látványosan tudnak keresztbe enni egymásnak s általában a tulajdonosok iszák a levét az-az fizetik a büntetést
Válasz szeszko #1297. hozzászólásáraÉs melyik ?
https://www.google.com/search?q=e+k%C3%B6zm%C5%B1&rlz=1C9BKJA_enHU919HU919&hl=hu&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
Válasz Szabi. #1295. hozzászólásáraIgaz, lehet nincs ilyen oldal.
Annyit szoktam a google-ba írni, hogy e közművek, s meg is van.
Biztos neked is sikerült.
Válasz Szabi. #1295. hozzászólásárae-közmű térkép re behozta
Válasz szeszko #1251. hozzászólásáraÍgy nálam egyik böngésző sem talál ilyen címet.
Válasz nemerdőmérnök #1293. hozzászólásárakell ránézni
Válasz Quercus erdész #1292. hozzászólásáraMost sok olyan területre ránézni, ami eddig nem erdő volt (dübörögnek a telepítési pályázatok).
Válasz nemerdőmérnök #1289. hozzászólásáraAz erdőkre az erdőtérképen is rá tudod tenni a katasztert.
Válasz zoli6886 #1290. hozzászólására"Önnek",mellényultam.
Válasz szeszko #1287. hozzászólásáraÍrtam Őnek személyes üzenetet.
Válasz szeszko #1287. hozzászólásáraÉvi pár ezer forintot kihúztál nálam a földhivatal zsebéből. + Műholdas fedvénnyel ez már nekem tökéletes (erdők stb.).
Válasz szeszko #1260. hozzászólásáraNagyon jó ,köszi
Válasz nemerdőmérnök #1286. hozzászólásáraIdd meg inkább az egészségemre!
Nem ismeri ezt szinte senki?
Szerintem ezt a rendszert kellene összekombinálni a meparral. Úgy tökéletes lenne.
Válasz szeszko #1270. hozzászólásáraBeszarás. Merre laksz, küldök egy sört ezért neked.
Válasz szeszko #1284. hozzászólásáraTudom én ezt! :) :) :) :) :)
Válasz Rabó001 #1283. hozzászólásáraMár megszokhattad volna, hogy Mihálynak mindenről van véleménye.
Szinte mindegyik témához hozzászól, ha lenne űrhajótervezés, az is vele lenne tele.
Ezzel nem is lenne baj, ha nem értelmentlen, se eleje, se vége dolgokat írna, olyan nyelvhelyeséggel, mint egy 8 éves.
Át kell görgetni a hozzászólásait!
Válasz Mihály #1282. hozzászólásáraNem értettem félre.
Ha visszaolvastál volna pár hozzászólást, és értetted is volna amit leírtam, akkor rájöttél volna hogy feleslegesen gépeltél.
Már aznap leírtam, hogy megtaláltam az e-közműben a helyrajzi számos térképet, határvonalakkal, koordinátákkal, mindennel.
Én elhiszem neked hogy a mepar is tudja ezt, de azt is leírtam, hogy én a meparnak csak a mindeféle regisztráció nélküli szabad felületét ismerem. Azon csak keresni lehet HRSZ-t, legalábbis én azt ismerem.
Maradj inkább a politikai dühöngőnél szerintem, az érdekel téged igazán, már tisztán látszik. Nyomjad csak nekik az igét!
Válasz Rabó001 #1278. hozzászólásáralényegében félre érted a mepart hiába nézed ott nincs hsz csak koordináta de amit megnyitsz térképet a terület alapú támogatáshoz azon ott van szürke vonal jelzi hogy hol a mezsgyéd ha tudod hol kell bekapcsolni de nekem mindegy szóval hajrá s lás mint mondtam már jártam a falugazdásznál
Válasz tamassarlos #1280. hozzászólásáraHRSZ irány a földhivatal, szerintem adnak felvilágosítást
Sziasztok, honnan tudom meg hogy a föld ki van e adva bérbe, és ha igen mennyi ideig? A tulajon kívül
Válasz Rabó001 #1278. hozzászólására lényegtelen de rá néztem már párszor meg volt egy kis vitám a fásított terület miatt na akkor mutogatta a falugazdász hogyan kell megnézni a hsz hogyan van a koordinátás műhold felvételen
mert 5 méteren nem volt csak husáng s megszakították meg az a sok kis ablakkost hogyan kell használni
Válasz Mihály #1274. hozzászólásáraSzó nem volt területalapú beadásáról.
Még koordináta nélkül is sok ingatlan határait be lehet azonosítani, jellemző tereptárgyakról például.
Van olyan hogy az ember megörököl egy földet, amit soha életében, nem látott, így könnyen megtalálja. Mielőtt idekeversz mindenfélét, nem, én nem örököltem ilyen földet.
Ha már idekevered a területalapút, amiről egy szó nem volt, csak megkérdezem: te teljesen egyedül adod be az igénylésed?
Válasz Pilátus" #1275. hozzászólásáraNem titkos, az olvtárs leírása alapján találtam.
Válasz Pilátus" #1275. hozzászólásáraE-kozmuvek.hu
Válasz Rabó001 #1271. hozzászólásáraNa miket találtakot már megint??
Linkeljetek ide ne kelljen keresgélnem!