Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Kukorica vetőmagok új
- Poénok új
158 hozzászólás
véletlen nem tudja valaki hogy a földvásárlási támogatásnál a kamat támogatás, vagy pedig a 20%-os támogatás a jobb?
Melyiket érdemesebb igényelni? Nem jártas véletlenül ebben valaki aki tudna segíteni? Előre is kösz.
Üdvözletem!
Ha az ügyvéd beleírja a szükséges dolgokat, attól még nyugodtan kivetik az illetéket, mivel a hivatalban arra sem képesek, hogy végigolvassák a szerződést! Kétszer jártam így, mindkétszer bementem, rögtön eltörölték az illetéket. Nem kell annyiba hagyni!!!!!!!!!!!!!
Válasz #55. hozzászólásra
nálam a nyilatkozat némely esetben leragadt a földhivatalba és nem jutott el az illetékhivatalba. fellebbeztem és törölték a kiszabott illetéket
Válasz #45. hozzászólásra
Érdemes lehet utánanézni, hogy nem e csak arról van szó, hogy az illetéket kiróvó ügyintéző pusztán hamarabb járt el, mint ahogy megkapta volna az illetékmentesség iránti kérelmet. Volt már rá példa. Ilyen esetben a fellebbezés díját sem kell befizetni.
Válasz #46. hozzászólásra
Továbbá kell nyilatkozni, hogy nem adja el a földet öt évig és nem vonja ki a termelésből!!!!
Válasz #48. hozzászólásra
Így van,a szerződésben benne volt,regisztrált őstermelő,vagy regisztrációs számmal rendelkező vállalkozó.Meg az apekhoz,bekell küldeni,a regisztrációs lap fénymásolatát.De ezt az ügyvéd csinálta automatikusan.
Köszömöm a válaszokat , szólok az ügyvédnek , hogy pótolja a hiányosságait!
Válasz #46. hozzászólásra
Földhasználati lap nem kell,az apeknak.Nekünk se volt.
Jár,mi most vettünk így,és megkaptuk az illetékmentességet.Fellebbezd meg,lehet csak egy buta ügyintéző miatt lett elutasítva.
Én úgy tudom,hogy ha a szerződéskötés után birtokba tudod venni a területet /nincs rajta érvényes bérleti szerződés ,stb/akkor jár az illetékmentesség.
Válasz #47. hozzászólásra
Így igaz ! A szerződésben erre ki kell térni és leírni.
Az ügyvéd úrnak illenék ezt elintézni,aszerződéssel egymenetben ez nem automatikusan jár külön hívatkozásban kell kérvényezni.
Akinek a nevére lett véve a föld annak a neve alatt kell, hogy legyen regisztrációs szám és azonnali földhasználati papír. A kettőnek egyben kell lennie az illetékmentességhez.
Üdvözlöm a fórumozókat!
Engem az érdekelne , hogy a közös osztatlan szántóföldból a társtulajdonosok részarányának kivásárlása után a regisztrált gazdálkodónak jár -e az illetékmentesség, mert az APEH-hez beadott dokumentumokban közöltük a gazdálkodás feltételeit ,-családi gazdaság és MVH-s regisztráció - és a 10%-os illetéket kivetették. Érdemes-e megfellebbezni?
Válasz #43. hozzászólásra
Ezt így mindjárt gondoltam.
----------------------------
aszem nem itt leszek okosabb ez ügyben
Válasz #41. hozzászólásra
ugy igaz ahogy Géza mondja csak legyen elég fedezet "hogy a banknak jó legyen"
Válasz #41. hozzászólásra
nem kell önrész ha megfelelő fedezettel rendelkezel
Válasz #40. hozzászólásra
Mi nem az manapság?!
Kellett önrész,vagy meg lehet oldani kp nélkül is?
Válasz #39. hozzászólásra
kb 8 hónapja vettük fel de nagyon nyögvenyelős volt
Válasz #38. hozzászólásra
Ahan, de az érdekelne, hogy friss tapasztalata van-e v.kinek?
Válasz #37. hozzászólásra
Fhb, otp
Tud valaki valamit , hogy hol, hogy megy mostanában a föld jelzáloghitel?
Válasz #35. hozzászólásra
Ok majd ha aktuális lesz a vétel akkor odafigyelek! Amúgy télre tervezem a "fejlesztgetéseket"! Addigra meglátom mennyi jön össze innen meg onnan és utánna meglátom meddig nyújtózkodhatok!
Válasz #31. hozzászólásra
a lakáshitelem és a földhitelem is az FHB-nál van és saját értékbecslőjüket küldték és ismerős figyelmeztetett, hogy meg se próbáljam megvesztegetni, mert bajom lehet
de mivel papírból dolgoznak, ezért nem lehetetlen, hogy kedvezően becsüli fel az ingatlant
Válasz #33. hozzászólásra
Az fhb-t nemismerem, de van hitelem az otp-nél meg az erstenel is, mindegyik ragaszkodik az általa megnevezett értékbecslőhöz.
Válasz #32. hozzászólásra
Nem mindegyik banknál van, hogy saját értékbecslőt alkalmaz vagy a rokonom rendezett valamit a banknál ezt a részét nem tudom! A fedezet részével meg nem vagyok még tisztában ezért kérdezgetek itt a fórumon!
Válasz #31. hozzászólásra
Bocs, hogy belekotyogok, de az értékbecslőt a bank választja. A másik gond meg az, hogy fedezetként csak 1/1-et fogad el, abból is minimum 3 vagy 5 haos darabot. Legalábbis nálam így ment.
Válasz #30. hozzászólásra
Válasz #29. hozzászólásra
ha bele megy az eladó és az értékbecslő sem kötekszik akkor igen
Válasz #28. hozzászólásra
Nincs nagy értékű ingatlanom! A papirokkal lehet manipulálni gondolok itt adásvételin több összeg irásra!
Válasz #27. hozzászólásra
ez igy igaz
nekem is dupla terület a fedezet
de ha van pl. egy nagy értékű egyéb ingatlan, akkor nem is kell a földet leterhelni
én az FHB kérdeztem,minimum 1 milla hitel,kamattámogatott,és,ha csak a megvásárolt föld a fedezet,akkor a vételár 80%ának a 60% át adják.
Válasz #24. hozzászólásra
A megvásárolandó földön kivűl még kell más fedezet is?
Válasz #23. hozzászólásra
Én olyan 15-20Ha-t szeretnék venni ott még nem kell traktort cserélnem egy darabig majd esetleg egy pár év múlva! Mifelénk 250-300ezer körül mozog egy hektár jobb minőségű föld! Csak az a baj, hogy 2-3 hektárostól nincs nagyobb egytáblában lévő eladó!
Válasz #22. hozzászólásra
normál dolgok kellenek
apeh nullás, regisztrációs igazolás, megfelelő fedezet, személyes adatok stb.
azt hiszem van valami minimális területnagyság
Válasz #21. hozzászólásra
ha jól emlékszem 2 éves türelmi időm van
ősszel lesz 2-éve, majd jeleznek a bankból
de én akkor kb. 30 ha-t vettem abból a pénzből
Válasz #20. hozzászólásra
Ehez milyen papirok kellenek még az adásvételin kivűl?
Válasz #20. hozzászólásra
...és a tőkét mikor fizeted?
Válasz #19. hozzászólásra
az attól függ, hogy mennyiért veszed a földet
én 8220000 Ft- ra fizetek havi 68000-et, ami a kamat és a kezelési költség
ebből 30000-et utólag visszakapok az APEH-től
Válasz #11. hozzászólásra
Géza!
Részletesebben elmondod a földvásárlási hitelt? És igaz-e az, hogy a föld után kapott támogatásból ki lehet fizetni a törlesztést, mert én ezt ma hallottam.
Mezőgazdasági gépek finanszírozásának lebonyolítása(hitel, lízing). Bármilyen típusú és értékű gépekre teljeskörű ügyintézés. A legjobb ajánlatok elkészítése személyre szabottan.
Keressenek bizalommal:
Somogyi Gábor - pénzügyi tanácsadó
Tel:30/5332941
email:gabor.somogyi.ovb@gmail.com
web:www.ovb.hu
OVB Vermögensberatung Kft.
Válasz #14. hozzászólásra
A nevében benne van hogy "ráfázol" bank! :)
Az enyém az OTP-nél van, érdeklődtem az FHB-nél is, de sokkal rugalmatlanabbak voltak meg variáltak egyfolytában.Persze nem mondom, hogy az OTP könnyű eset volt, csak könnyebb. 20 éves időtartam 2 év türelmi idővel. A befizetett kamat fele kamattámogatásként leigényelhető. A fedezet a föld, illetve az a lényeg, hogy első ranghelyen tudja magát bejegyezni a bank. De a fedezetnél meg van kötve, hogy mekkora a minimum terület (nálam 3 ha volt) valamint csak 1/1 tulajdoni hányadot fogadnak el fedezetként.
Válasz #14. hozzászólásra
Én az FHB bankot nem ismerem, de az OTP bankot nagyon jól ! ...és belőlük egy életre elég volt .
Válasz #10. hozzászólásra
én ezt az FHB-re mondom
de a legeslegmocsokabb bank a Raiffaisen, oda még a lábamat se teszem be többet
+ én is !
Válasz #11. hozzászólásra
szerintem jól csináltad! Én is akarok ilyet:)))
Válasz #4. hozzászólásra
20 éves a hitel, havonta fizetek és egyenlőre csak kamatokat
Inkább FHB mint OTP ...
OTP-től soha többet semmit !!!
Válasz #7. hozzászólásra
te választhatod ki hogy hogy akarod törleszteni lehet évente egy összegben is vagy havonta