Gázolaj árak 644 Ft Benzin árak 625 Ft EUR 415.97 Ft USD 403.23 Ft CHF 443.85 Ft GBP 501 Ft

Fórum

Földvétel, elővásárlási jogok

Létrehozta: Géza , 2008-07-24 21:20:53

Kedvencekhez Segítség

8784 hozzászólás
Nincs profilkép
#1634 lac*
2013-03-04 19:28:08

Helló!

Meg tudja valaki mondani,hogy ki számít állattartónak termőföld elővételi jog szempontjából?

Nincs profilkép
#1633 Crazy54
2013-03-04 15:36:22

Válasz #1632. hozzászólásra

Köszönöm a válaszokat!

A települést inkább nem írom le, mert nem akarom rossz hírét kelteni. Valószínűleg nem véletlen, hogy az összes többi, szomszédos zárkert is gazdátlan, elgazosodott, mivel nem lehet ezeket a telkeket mire használni, max. arra, hogy leülsz a fűbe, és hallgatod a madarak csicsergését (persze ez se megvetendő)smile rolleyes

#1632 vénkabi
2013-03-04 14:47:03

Válasz #1629. hozzászólásra
Ha területre számolsz, akkor 124,xxFt/nm, azaz 1 240 000 Ft/ha. Zártkert, de attól is függ, hogy melyik településen, mire használható? Jó adottságú szántóföld 1 milka/ha nem ritka mostanában.

#1631 subikiss
2013-03-04 14:46:34

Válasz #1630. hozzászólásra

Hát én még annyit se adnék érte, max 20e/AK. Ez az én véleményem attól függ neki mennyit ér mi a célja vele.

Nincs profilkép
#1630 Crazy54
2013-03-04 14:43:08

Válasz #1629. hozzászólásra

Én is úgy éreztem, hogy drága. Külterületen van, meredek hegyoldal, művelésbe fogni gyakorlatilag csak szőlőt telepítve lehetne. (Nem is értem, miért van szántó besorolásban).

Mi lehet a reális ár? 40 EFt/AK?

#1629 subikiss
2013-03-04 14:08:25

Válasz #1628. hozzászólásra

Szerintem irreálisan magas 72.000 Ft/AKsmile hammer

Nincs profilkép
#1628 Crazy54
2013-03-04 13:58:09

Önkormányzattól ismerősöm venne 1450 nm zártkerti ingatlant, szántót (valójában itt szőlő volt valamikor, de már nincs, elbokrosodott, gizgazos hegyoldal), építmény nincs rajta, az értéke 2.5 aranykorona, az önkormányzat 180 ezer forintot kér érte. Szeretnék véleményt kérni, hogy reális-e a kért vételár. Köszönöm előre is a válaszokat!

Nincs profilkép
#1627 Scipio
2013-03-03 22:01:41

Válasz #1626. hozzászólásra

Köszönöm a hozzászólásodat, én is pont így értelmeztem először. Csakhogy egy cserénél az egyik fél mindenképpen valaki több földre vagy több aranykoronára cseréli a földjét, kivéve azt az extrém esetet, amikor a két föld hektáronkénti aranykorona-értéke megegyezik. Tehát ha én több földet adok neki, akkor az ő szemszögéből nem ok a történet...

Nincs profilkép
#1626 öregapó
2013-03-01 21:19:16

Válasz #1625. hozzászólásra

Szia! Nem akarok okoskodni, de szerintem magyarra forditva: nem lehet több területnagysága, és több aranykorona értéke annak a földnek, amelyre el akarod cserélni a sajátodat. Hogy ez mire jó, azt nem tudom, de én így fogom fel. Bocs, ha tévedek.

Nincs profilkép
#1625 Scipio
2013-03-01 19:08:32

Akkor mégegyszer:

Földet szeretnék cserélni, és találtam a földtörvényben egy számomra nem egyértelmű szakaszt.

"(5) A magánszemély az e törvény hatálybalépésekor meglévő termőföld tulajdonát legfeljebb annak
területnagyságát és AK értékét meg nem haladó területnagyságú és AK értékű termőföldre cserélheti."
(1994. évi LV tv. 5. szakasz)

Van valakinek tippje, esetleg tudja hogy ez mit jelent?
Az egyik fél nyilván nagyobb földre, AK-ra, vagy mindkettőre cserél...

Vagy a cserénél van az egyik fél, aki "cserél", és ő csak nem nagyobb/nem több aranykoronás földre cserélhet? Hogyisvanez?

Nincs profilkép
#1624 Anita1981
2013-03-01 14:48:31

Kedves mindenki!
Vanyarcon örököltünk kb 88 aranykoronányi földet!(erdő,termőföld,építési terület)Mi ezt elszeretnénk adni,de nem tudjuk,hogy milyen árban van most az a.korona!Kérlek segítsetek,nem szeretném,ha becsapnának!Köszönöm!Anitasmile rolleyes

Nincs profilkép
#1623 Scipio
2013-03-01 14:07:13

Földet szeretnék cserélni, és találtam a földtörvényben egy számomra nem egyértelmű szakaszt.

"(5) A magánszemély az e törvény hatálybalépésekor meglévő termőföld tulajdonát legfeljebb annak
területnagyságát és AK értékét meg nem haladó területnagyságú és AK értékű termőföldre cserélheti."
(1994. évi LV tv. 5. szakasz)

Van valakinek tippje, esetleg tudja, hogy ez mit jelent?
Az egyik fél nyilván nagyobb földre, AK-ra, vagy mindkettőre cserél...

Vagy a cserénél van az egyik fél, aki "cserél", és ő csak kisebb/kevesebb aranykoronás földre cserélhet?

#1622 pamko
2013-02-26 21:01:25

Válasz #1621. hozzászólásra

nálunk van néhány, full hiányos kifüggesztés.
eladó,vevő,hrsz,méret ár....ennyi.
még az elővásárlási rangsorát is ba..ott oda irni a gyökér.És igy képes kifüggeszteni a hivatalnok.smile cursing

#1621 ..MZ/X..
2013-02-26 12:54:02

Válasz #1620. hozzászólásra

Kitöltesz egy elfogadó nyilatkozatot, beviszed a jegyzőhöz. Ezzel megvan a bejelentkezés.
A kifüggesztett feltételeket kell teljesítened. Ha az van kikötve, hogy szerződéskötéskor kell fizetni akkor ahhoz kell tartanod magad.
Egyet tehetsz, ha nincs kikötve a szerződéskötés időpontja (ezt amúgy általában a levételtől számított pár napban ki szokták kötni pont a bejelentkezők miatt) akkor megpróbálod húzni az időt míg a hitelbírálatod le nem zárul. Aztán mész megkötni a szerződést, és egyben fizetni is. Persze a végtelenségig nem lehet húzni az időt, de 1-2 hetet nyerhetsz vele.

Nincs profilkép
#1620 dutra0
2013-02-25 19:49:22

Válasz #1615. hozzászólásra

Rangsorban előrébb vagyok, és a fizetésről csak azt írják, hogy az adásvételi szerződés megkötésével egyidejűleg.

Nincs profilkép
#1619 öregapó
2013-02-25 18:45:44

Válasz #1617. hozzászólásra

szia! Én nem a DUTRAO ügyben vagyok illetékes, ha arra gondolsz, ő más ügy, független az enyémtől. Az én vevőm a kifüggesztés utáni 31-ik napon lépett vissza. Adott előleget, most kéri vissza, csakhogy én kifizettem belőle a kamatmentes fagykárhitelemet, hogy a jelzálogot levegyék, átiratható legyen a föld. Ez nem semmi. Oda a kamatmentes hitelem, elköltöttem az előleget, és rajtam maradt a föld. Na ezt pontozzátok!!smile cursing

Nincs profilkép
#1618 Ádám05
2013-02-25 18:25:11

ami a kifüggesztésben szerepel tényeket kell neked is teljesítened ha vételi ajánlatot adsz kifüggesztésre. Olvasd el mi szerepel benne a fizetésről, bele szokták írni.. Fizetni mindig a kifüggesztés lejárta után kell, és olyan módon amiben megállapodott az eladó és a vevőjelölt.

Nincs profilkép
#1617 Ádám05
2013-02-25 17:57:25

szia öregapó
- te vagy az eladó a történetben ezek szerint?
- igen, visszaléphet a vevőjelölt, ilyenkor kérheti a levételt a hirdetmények közül.
- ha leveszi az legalább korrekt, nincs mismákolás ha lejár és akkor nem akkor közli 60 után..
- ha nem veszi le és érkezik ajánlat még jobb hisz eladod:..
- én vételi ajánlat kifüggesztésére ezentúl mindig kötnék egy szerződést esetleges kifüggesztés levétele esetéről, hogy komolyan gondoljuk a sztorit, eladó és vevő is, és aki visszalép az kártérítést fizet a másiknak.. (nem tudom mennyire van ilyen lehetőség, én csak most foglalkozom ezzel gondolati síkon)

Nincs profilkép
#1616 öregapó
2013-02-25 17:01:39

Azt nem hiszem, hogy a tulajdonosnak kötelessége lenne megvárni a hitelbirálatod végét! A kifüggesztés lejárta után megkötik a szerződést azzal, aki miatt kifüggesztették, vagy a rangsorban őt megelőzővel. Lehet, hogy rosszul gondolom, de majd ird meg, hogy zárult a dolog!

Nincs profilkép
#1615 dutra0
2013-02-25 14:49:42

Sziasztok!

Mi a teendő akkor, ha élni kívánok az elővásárlási jogosultságommal. A kifüggesztés végéig ki kell fizetni készpénzben, vagy az eladó meg kell várja, hogy elbírálják a hitelkérelmemet. Sajnos csak az utóbbival tudnék élni!

#1614 ..MZ/X..
2013-02-19 22:26:25

Válasz #1610. hozzászólásra

Ha az új vevő a rangsorban nem kerül minimum azonos helyre mint az első akkor felesleges a jelenlegi kifüggesztéssel variálni.
Szerintem az lenne a legtisztább, hogy csináltok egy új kifüggesztést. A vevő meg csinálja meg a munkákat, de ezt az ajánlatba be kell írni. Nehogy aztán valaki rájelentkezzen és a befektetett munkája a semmibe menjen.

#1613 ..MZ/X..
2013-02-19 22:18:38

Válasz #1604. hozzászólásra

Szia!
Rákattintasz a nevemre és tudsz üzenetet írni. Leírod mi a gond és elküldöd. Lehetőleg olyan mailcímet írj amit használsz is, hogy válaszolni tudjak.smile wink

Nincs profilkép
#1612 Hubcika
2013-02-19 19:32:49

Azért nagyon ne pattogjon az emberke, hiszen nem játszótér, hogy kell neki, nem kell neki a föld. Mondd meg neki, hogy bírósági úton is érvényesíthető lenne ( igaz 3 év ezt ne mondd) az ő ajánlata, és örüljön, hogy hajlandó vagy ezek után szóba állni. Szóval ne sürgessen, várjon szépen amíg eladod a földet, és örüljön, hogy bírósági úton bánatpénzt nem követelsz tőle, meg bla-bla...
Egy kicsit ideges lettem, lehetne szívatni a fejét ( nekem is volt egy ilyen vevőm, de nagy nehezen megvette a végén).

Nincs profilkép
#1611 Hubcika
2013-02-19 19:27:30

Értem, tudom, emlékszem mi volt.
Ha őstermelőnek adod el akkor ő sem fizet illetéket, ha vállalja az 5 éves "földhasználatot".
Szóval semmi...szerintem. Ha eladja, akkor dupla illetéket kell visszafizetnie, azaz a 4% helyett 8%-ot büntetésként. De az már az ő dolga.

Nincs profilkép
#1610 öregapó
2013-02-19 19:15:41

Válasz #1606. hozzászólásra

Hubcika! 20 éve van meg ez a földterület, tehát adózni már nem kell utána. Én nem vetettem le a kifüggesztést, gondoltam vetesse le a vevő, ő rakatta ki. Küldött egy levelet, hogy eláll, kéri vissza az előleget. Én nem válaszoltam neki, telefonon mondtam, hogy majd visszakapja, ha eladtam a földet. Azóta csend van. Az előlegből fizettem vissza a kamatmentes fagykárhitelt, hogy levegyék a jelzálogot. Ez is nagy átverés volt részemre. 4 évig kamatmentesen használhattam volna 3,5 millát. Azt a pénzt ugy fogom neki visszafizetni, ahogy a bank megszabta a visszafizetési dátumokat. utoljára 2016 márciusában. (10 negyedév) Nekem nem ártott, hogy rajta volt a jelzálog, ő akarta megvenni, azért kellett levetetni. De a kifüggesztés még megvan, kérdés, hogy a kevesebb összeg miatt mi lesz a gond. Szerintetek?

Nincs profilkép
#1609 Hubcika
2013-02-19 19:11:00

Válasz #1600. hozzászólásra
Öregapó !
Legyen hivatalosan minden tiszta, nem éri meg kapkodni. Az élő kifüggesztésben módosítani nem lehet, az árat meg kell adnia az új jelöltnek is, azaz ha éppen nincs a neveden 15 éve a gyümölcsös, akkor még lehet adóznod is kell, és nem mindegy mennyit. Van olyan is, hogy Neked még akkor sem kell adóznod, ha nincs 15 éve a tulajdonodban, de ezt a részt nem ismerem ( birtokösszevonás vagy valami ilyesmi, meg még egy pár eset), de ennek utána kell nézni.
Tudom, hogy nyakadon a metszés, de...

Nincs profilkép
#1608 Hubcika
2013-02-19 19:03:48

Válasz #1607. hozzászólásra
Nem helyben lakó, de már meg a szomszéd falu kifejezés nem tetsziksmile wacko
Esély csökkenést látok kilátásban, és meredeken.smile nonono

Nincs profilkép
#1607 Hubcika
2013-02-19 19:01:09

Válasz #1601. hozzászólásra
Nem helyben lakó a szomszéd... vagy valamit félre értettem ( már megint)????

Nincs profilkép
#1606 Hubcika
2013-02-19 18:59:25

Válasz #1602. hozzászólásra
Ha jóval kevesebb az ár, és ha esetleg adózni is kellene öregapónak, akkor nem buli, ha rájelentkezik az új jelölt.
Nem ismerve, hogy öregapónak mióta van meg a gyümölcsös, így azt mondom én is, hogy újból mindent csinálni, mint utána adózni ( ha kellene).
Szerintem...

Nincs profilkép
#1605 Hubcika
2013-02-19 18:56:16

Válasz #1599. hozzászólásra
Huhh, el kellett olvasni párszor. Amit MZ/X írt, hogy mennyire nem helyben lakó, azaz 15 km-nél távolabb lakik-e Tőletek. Mert akkor nem nyerhet ellened.
A rokonod meg neki adná oda??smile confused Nekem is vannak "okos és szép" rokonaim, csak én vagyok hülye...na mindegy, ez nem az a fórum.

Nincs profilkép
#1604 Norbi6330
2013-02-19 16:36:49

Válasz #1603. hozzászólásra

Hali privátba tudnák beszélni vagy írni ha nem gond? ide írhatsz email. norbi6330@freemail.hu FONTOS LENNE

#1603 ..MZ/X..
2013-02-19 10:24:13

Szia!
Új adásvételi ajánlat, új feltételek, új kifüggesztés.
A hivatalban le kell vetetni a jelenlegi kifüggesztést, mert a vevő visszalépett. Majd megírni az ajánlatot az új vevővel és ismét kifüggeszteni 60 napra. Mindent elölről kell csinálnotok.

#1602 Mézga
2013-02-19 10:22:38

úgy lehet megoldani, hogy papírra annyit írtok, ami a kifüggesztésbe szerepel és a koma kevesebbet számol le nektek. vagy csináltok megint egy 60 naposat

#1601 ..MZ/X..
2013-02-19 10:21:12

Válasz #1599. hozzászólásra

Valóban nem lesz egyszerű menet.
Helyben lakónál figyelj, mert aki 15km-en belül van az bizony helyben lakónak számít.
Valahogyan a szomszéd elé kell kerülnöd, vagy olyan feltételt teremteni, hogy ne jelentkezzen rá. Sajnos nem sok esélyed van.smile sad

Nincs profilkép
#1600 öregapó
2013-02-19 09:29:38

smile cursing Helló! Ujra itt vagyok, ujabb problémával! Mint már irtam, visszalépett a vevőm a kifüggesztés ideje alatt. Errefelé nem tolonganak a földért. De sikerült egy ujabb vevőjelöltet találnom, de sokkal kevesebbért akarja megvenni, mint a kifüggesztésben van. Gondolkodunk, hogy odaadjuk annyiért is, de most akkor ujra ki kell függeszteni az uj árral, vagy mit lehet tenni. március 6-án jár le a kifüggesztés? Szerintetek hogy lehet megoldani, ha mégis odaadjuk olcsóbban? Adjatok tanácsot. Köszi.

Nincs profilkép
#1599 Zsé22
2013-02-18 21:23:54

Válasz #1597. hozzászólásra
Nem helyi lakos a szomszéd tulaj, és csak tavaly bérelte.egyébként rokonomé és másik 2 ismerősé az osztatlan föld,na az egyik eladná a részét.még most próbálom kideríteni hogy kinek mennyi része van.a rokonomtól kértem bérbe,és inkább odaadja a szomszéd falu több mint ezer hektáron gazdálkodó emberkéjének(na ez a fószer a szomszéd és a tavalyi bérlő is)nem tudom érthetö-e.már látom hogy nem lesz könnyű.lehetetlen földhöz jutni.

Nincs profilkép
#1598 Amon
2013-02-18 18:26:34

Válasz #1596. hozzászólásra
Köszönöm a segítségeteket. Annyit tennék hozzá, hogy a pesti emberke már benne van ebben a táblában én viszont csak helyben lakó, családi gazdálkodó vagyok és még van regisztrált állattartó telepem is itt. Üdv:József

Nincs profilkép
#1597 Hubcika
2013-02-18 15:05:26

Válasz #1594. hozzászólásra
Kevés az infó, ha helyben lakó szomszéd is, és ha több mint 3 évig bérelte hivatalosan a területet, akkor nincs esélyed.

Nincs profilkép
#1596 Hubcika
2013-02-18 15:02:47

Válasz #1591. hozzászólásra
Nyugi, kifüggesztéskor már nem érvényesítheti az elővásárlási jogát a társtulajdonos.
Mivel helyben lakó vagy már ezzel is ütöd a nem odavaló ( pesti lakost) emberkét.
Nyugika !

#1595 ..MZ/X..
2013-02-18 00:49:25

Válasz #1594. hozzászólásra

Ha az is megvenné aki szomszéd és bejelentetten művelte is akkor nem sok esélyed van rá.
Esetleg a szerződésben valami kitétellel el lehet venni a kedvét a bejelentkezéstől. Beszélj egy ügyvéddel.smile wink

Nincs profilkép
#1594 Zsé22
2013-02-17 20:26:21

Kedves fórumozók!

Ismét a segítségetekre lenne szükségem.van egy osztatlan közös tulajdonú föld amiből egy részt szeretnék megvenni.A két szomszédja a földterületnek egy és ugyanaz a személy, mint aki tavaly bérelte ezt a földet,de 2013 -ra nincs még szerződés.Hivatalosan hogy juthatok a földhöz?Van rá esély hogy megtudom venni és nem köpnek bele a levesembe?

#1593 Anicska
2013-02-17 19:14:59

A tulajdonos társ nincs előbb ,mint te.Tudtommal licitálni nem lehet ,de kérdez rá ,csak a nfa előzhet meg.

Nincs profilkép
#1592 papszi06
2013-02-17 19:13:49

Válasz #1591. hozzászólásra

nehogy bedőljél a föld a tied.smile hammer

Nincs profilkép
#1591 Amon
2013-02-17 18:55:53

Kedves fórumlátogatók!
A következő történetben szeretnék segítséget kérni. Volna városunkban egy kisebb osztatlan közös eladó. Megegyeztem
a tulajjal, a kifüggesztés nemsokára lejár, nfa értesítve. A mai napon a tulaj jelezte, hogy lenne rá másik vevő is, aki állítólag benne van a táblában /pesti ügyeskedő/ Így úgy nézki ,hogy hiába vagyok családi gazdálkodó harminc éve és helyben lakó.Lehet, hogy ugrik a föld. Mit javasoltok??? Köszönöm.üdvözlettel, József

Nincs profilkép
#1590 peggy
2013-02-16 23:37:17

"9.5. A termőföld átruházásából származó jövedelem adómentességére vonatkozó szabályok

9.5.1. Adómentes a termőföld átruházásából származó jövedelem

a) összegéből az évi 200 000 forintot meg nem haladó rész, ha a magánszemély adóbevallásában bevallott, a munkáltatói adómegállapítás, vagy az adóhatósági adómegállapítás során elszámolt éves összes jövedelme a 4 318 000 forintot nem haladja meg, és

b) a termőföldet regisztrációs számmal rendelkező olyan magánszemélynek adja el, aki azt egyéni vállalkozóként, mezőgazdasági őstermelőként legalább 5 évig hasznosítja, vagy a termőföldet regisztrált mezőgazdasági társas vállalkozás olyan alkalmazottjának adja el, aki azt az őt alkalmazó mezőgazdasági társas vállalkozásnak legalább 10 évre bérbe adja azzal, hogy ha az átruházás részaránytulajdon megszüntetését is eredményezi, az a) pont rendelkezéseit nem kell alkalmazni;

c) ha a magánszemély - az a) pont rendelkezésétől függetlenül - a termőföldet regisztrációs számmal rendelkező állattenyésztést folytató olyan magánszemélynek adja el, akinek az általa használt földterülete nem éri el a külön jogszabály szerint számított mértéket (a mérték eléréséig), feltéve, hogy a vevő magánszemély a termőföldet egyéni vállalkozóként, mezőgazdasági őstermelőként legalább 5 évig az állattartó telep takarmánytermelése céljából használja, vagy azt az őt alkalmazó mezőgazdasági társas vállalkozásnak az állattenyésztés takarmánybiztosítása érdekében legalább 10 évre bérbe adja;

d) az a)-c) pontban nem említett esetben, ha az átruházás

da) magánszemély részére birtok-összevonási céllal, vagy

db) települési önkormányzat részére külön jogszabályban meghatározott szociális földprogram céljából, vagy

dc) a Nemzeti Földalap javára

történik, a db) pont esetében azzal, hogy az átruházásról szóló szerződésnek tartalmaznia kell a szociális földprogramra vonatkozó, a rászorultságra tekintettel meghatározott feltételeket is szabályozó önkormányzati rendelkezés számát.

A jövedelem megállapítására értelemszerűen e törvénynek az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni.

9.5.2. A 9.5.1. pontban meghatározottakat az eladó akkor alkalmazhatja, ha rendelkezik a vevő közjegyző által készített vagy ügyvéd által ellenjegyzett okiratba foglalt nyilatkozatával, amely tartalmazza a vevő természetes azonosító adatait, adóazonosító jelét, valamint a vevő kötelezettségvállalását arra vonatkozóan, hogy az adómentesség feltételeinek megfelel. A vevő nyilatkozatát az eladó az adó megállapításához való jog elévüléséig köteles megőrizni. A valótlan tartalmú nyilatkozat miatt keletkező adóhiányt és jogkövetkezményeit az adóhatóság a vevő terhére állapítja meg.

9.5.3. Ha a magánszemély a 9.5.2. pontban említett nyilatkozata megtétele mellett megszerzett termőföldre vonatkozóan a nyilatkozatban foglaltakat nem teljesíti, bármely feltétel hiányának beálltával termőföld átruházásából származó jövedelemnek kell tekinteni a termőföld megszerzésének alapjául szolgáló szerződésben meghatározott ellenértéket. "

Nincs profilkép
#1589 öregapó
2013-02-16 17:15:37

Igen, SZIG megntes vagy az illeték kifizetése alól, 5 évig kell vállalnod, az eladónak meg 15-éve tulajdonában kell lenni, és adómentes. Az osztatlanhoz nem tudok hozzászólni. fog az menni!

#1588 Sz.I.
2013-02-16 16:16:19

Válasz #1587. hozzászólásra

De én amikor a FiG miatt kiváltottam a vállalkozót akkor mondták, hogy őstermelő nem lehetek vele párhuzamosan. Vagyis csak úgy hogy a vállalkozásom is termelő tevékenységet folytat, mert ugye gabonatermesztés a fő tevékenységem. És ha az őstermelőim is az akkor a kettő nem fér össze adózásilag. Ha a vállalkozóit mondjuk szolgáltatásra váltottam volna akkor ok. Lehet rosszul írom, nekem a könyvelőm ezt mondta. Regisztrációs számom természetesen nekem is van.A föld osztatlan közös és én szomszéd /tulajdonostárs vagyok/. Az eladónak pedig a terület több mint 15 éve van a tulajdonában, szóval akkor mentes?smile rolleyesEz is valami. Köszi a segítséget, kezd összeállnismile rolleyes

Nincs profilkép
#1587 öregapó
2013-02-16 08:55:10

Ja, a vállalkozóiról annyit, hogy mezőgazdasági vállalkozónak kell lenned, de ezek a feltételek akkor is fennállnak. (őstermelői, reg.szám)smile cursing

Nincs profilkép
#1586 öregapó
2013-02-16 08:52:57

Mi most nyüglődünk ezzel éppen, ugyhogy higgyél nekem: A vevőven REGISZTRÁLT őstermelőnek kell lennie, vállalnia kell, hogy 5 évig műveli a földet. Na eddig az illetékről szól. Az eladónak 15 éve kell hogy birtokábanlegyen a földtulajdon, akkor 100 % adómentességet élvez. Ha nincs olyan régen, akkor 6 évtől már kap kedvezményt, évenként x %-ot, ugy hogy 15 évre nullázódik. Na ez vonatkozik az eladó adójára. Másik: nálunk a vevő kifüggesztette a vételi szándékát és előleget is adott, és a 31-ik napon mégis visszaléphetett. Ez friss dolog, velünk történt, higgyétek el hogy igy van. smile cursing

#1585 Sz.I.
2013-02-15 22:40:59

Válasz #1583. hozzászólásra

Azt minek és hogyan? Van őstermelőim is egyébként, vagyis volt de nem hosszabbítottam meg mert kiváltottam a vállalkozóit. De nem lehetek vállalkozó és őstermelő is.smile confused Vagy csak én nem értem?smile blushingsmile rolleyes

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Új hír érkezett a hazai üzemanyagárakról
Új hír érkezett a hazai üzemanyagárakról
Megosztották a havi adatszolgáltatás eredményeit.
Hirdetés
​​A szója tápanyagigénye és trágyázása
​​A szója tápanyagigénye és trágyázása
A szója egyaránt alkalmas takarmányozási célra, emberi fogyasztásra és ipari...
KRONE AM 242, 240 -es TÁRCSÁS ( DISZKES ) KASZA SZÁRSÉRTŐVEL
KRONE AM 242, 240 -es TÁRCSÁS ( DISZKES...

950.000 Ft

KRONE AMT 323, 320-as VONTATOTT TÁRCSÁS KASZA SZÁRSÉRTŐ NÉLKÜL
KRONE AMT 323, 320-as VONTATOTT TÁRCSÁS...

1.500.000 Ft

Egytengelyes pótkocsi eladó
Egytengelyes pótkocsi eladó

1.050.000 Ft

KRONE AMT 5000 CV,  5 MÉTERES VONTATOTT TÁRCSÁS KASZA SZÁRSÉRTŐVEL
KRONE AMT 5000 CV, 5 MÉTERES VONTATOTT...

2.400.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]