Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD401.93 FtCHF439.37 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Van egy földterület, ahol elővásárló vagyok. A tulajdonos el akarja adni egy harmadik személynek, aki magyar állampolgár. Az elővásárlásomat úgy akarják kijátszani, hogy életjáradéki szerződést akarnak kötni egymással. Szerintetek ez járható út nekik? A válaszokat előre is köszönöm.
Csak addig béreld ki ameddig nem kerül végrehajtás alá tehát bérleti díjat ne fizess előre,és megy ameddig megy,amint a végrehajtóhoz kerül onnantól ő rendelkezik felette.
Ezt hívják "direktvetés"...ez az időnként mindig visszatérő "új hullám" ...lehet hogy éppen topdownra "spórolnak",van itt is egy-két ilyen balek...(aki nagyobb vetőgépre gyűjt mint amire szükségege lenne,pl egy JD 1750 pont jó lenne "neki(k) is")http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2815270/JD-RADARos-vetogep.html
Az elhanyagoltság alatt nem csak arra kell gondolni, hogy búrjánzik a gaz. Hanem például arra is, ahol 15-20 éve nem látott mélyszántást a föld! Felénk ez nagy "divat"! Aztán meg megy a hiszti a belvíz miatt, meg nem győzi a gyomirtót tolni orrba-szájba.
Ahhoz tud valaki érdemben hozzászólni, hogy ha van egy ingatlan ami ér kb 10-15m ft körül de be van rá jegyezve kb 100m ft jelzálog és egyéb köztartozás kb 15 jogcímen (banki csalásról van szó. Ezt az összeget az éltbe nem tudják belőle kivenn, a töredékét se. Ha ezt az ingatlant én most bérbevenném a tulajától akkor az róna rám valami egyéb terhet is? A bank beleszólhat abba hogy kinek adja bérbe a tulaj? Ha bérbe veszem mondjuk 20 évre és a bank ezután végrehajtást kér akkor a bérletiszerződésem semmissé válik vagy attól még tovább él és ha esetleg valaki megveszi az ingatlant akkor ő felmondhatja a szerződést velem szembe vagy az él amíg le nem jár?
Rossz a megközelítés! Inkább azt jutalmaznám adókedvezménnyel, aki gyorsan megállapodik. Viszont mindenképp kellene egy végső határidőt szabni, ami után bünti van.
Tudok csúnyábbat hagyatékot nem intézték az örökösök mert azért bizony fizetni kell. Aki kinézte a földet az meg egyezett az örökösökkel , fizette a hagyatékoltatást , a föld megosztást kimérést utána foglalót adott , a marhája nem bírt várni ki pucolta be szántotta , írták volna a szerződést alá közjegyzőnél ,de a 3ból csak 1 örökös ért oda a másik kettő meg vissza küldte a foglalót .
Válasz #750. hozzászólásra
Nálad hogyha az örökösök megegyeznek akkor király ha nem az cumi , egy a lényeg te ne fizess se hagyatékot se szétméretést semmit .
Egyik föld szomszédom is ilyen csak ott bonyolultabb ott meghalt a tulaj rá 3 évre a felesége, utána az egyik gyerek a 2 közül akinek volt 2 fiú , most a 2 fiú veszekszik a nagynénjükkel a földért , illetve a pénzért amit a földért adnának . A föld gazos de nagyon, vad dohány és futó akác és nem büntetnek mert nincs kit büntetni mert a hatóság sem tud állást foglalni hogy ki mennyire tulaj ez zajlik már 5 éve .
ma néztem a földhivatalba
van egy terület xy nevén
de kiderítettem hogy ez az xy még 1995-ben meghalt, van egy feleége és 2 gyereke
valamiért ezt nem hagyatékolták
persze én akkor tudnám megvenni ha xy családja megcsináltatná a póthagyatékoltatást
Demintláthatóeznemígyvanezcsakszépálomlenne...Itt is egy példa,hogy nem a külföldiektől kell mindenkinek félteni a földet hanem egymástól Ki lehet jelenteni hogy nincsen Magyarországon "zsebszerződés" mint "olyan"... jelenleg ez egyáltalán nem befoljásolja a gazdálkodók mindennapjait...
Én a leírtakat annyival egészíteném ki, hogy elvileg minden különálló területet KÜLÖN adásvételivel és vételi ajánlattal kell meghirdetni. Hiszen csak így gyakorolhatod az elővásárlási jogodat. Viszont így egyben erre hivatkozva támadható a kifüggesztés és az adásvételi is. Tudomásom szerint ez elegendő indok az eredeti szerződés semmissé nyílvánításához. Keress egy jó ügyvédet mindenképp.
ha már az egyikben előrébb vagy az elővásárlásban és hajlandó vagy egybe elvinni az egészet akkor tied a pálya,de akkor a beadványodban a teljes kiirásra reagálnod kell.
Nekem volt hasonlo esetem,csak én vevő voltam 4 hrsz-ra egyben ,viszont jelentkezett a kifüggesztésünkre az egyik hrsz-nak a szomszédja, mint sorban előttem lévő,de csak az őt érintő érdekelte,de találtunk egy Legfelsőbb bírósági véleményezést a hasonló esetre igy nem tudta elvinni előlem.
http://www.lb.hu/velemeny/pv17.html
a 9.) B pontnál találtam meg.
"b) Az elővásárlásra jogosult a dologösszesség egészére vonatkozó,
vele közölt ajánlat tartalmát csak teljes egészében fogadhatja el. Ha
az elővásárlásra jogosult kizárólag arra a dologra nézve tesz elfogadó
nyilatkozatot, amelyre az elővásárlási joga vonatkozik, nyilatkozata
új ajánlatnak minősül, így közte és a tulajdonos között a szerződés
csak akkor jön létre, ha ajánlatát a tulajdonos elfogadja.
c) Megegyezés hiányában az elővásárlásra jogosult és a tulajdonos
között csak akkor jön létre az adásvételi szerződés kizárólag arra a
dologra nézve, amelyre az elővásárlási jog vonatkozik, ha a
dologösszességként való értékesítés a Ptk. 5. § (1) bekezdésében
foglalt tilalomba ütközik."
Igen ,de a hirdetményben kikötött az egyben eladás.
értelmezésem szerint a 3hrsz föld csak egyben egytulajdonosnak adható el.
vevő vagyok mind a 3 db területre, de csak egyben van társtulajdonosi jogom a másik kettőben egyenrangú helyben lakó ként vagyok.
egyértelmű lenne,csak itt a kifügesztésben szereblő megkötés(egyben eladó) okozza a kérdést.
Szerintem nem, de ha a törvényben előbb vagy a jogusáltsaggal a másik kettő földnél mint aki tette az ajánlatot akkor mind három a tiéd lehet szerintem. Az osztattlan az sima ügy a másik kettő az érdekes!!
Attól, hogy kivételes esetek vannak, meg a rendszer nem biztos hogy roszz.A tervezet óta figyelem a földmozgást.
A korábbit nem igazán ismerem. Ez az új nem biztos, hogy rossz. Nézőpongt kérdése.
Előnyben részesít embereket. ezzel akkor értenék egyet, ha első a fiatal gazda lenne, és aki 50 ha alatt van. szőröstül bőröstül.
Mert ugye és öt ősteremlői igazolvánnyal rendelkezem. Bocs csak négy, mert közben egy vállakozó lett.
Amiben Te vagy a társ és meg tudod venni az összest egyben, akkor érdekes a helyzet. De csak akkor, ha az egy másik blokk.
Mivel az ár fix, az biztos, hogy az eladó ennél többet nem fog érte kapni.
Azt meg a jog dönti, el, hogy ki fog neki fizetni.
mi még azt is beleszoktuk írni, hogy fizetés két napon belül. Ez védi az eladót .....
Sok érdekesség van, és kokosság, amikt itt a Fórumon szereztem.
Na ismét egy szép példa a a szabályozás hiányosságaira!!! Kérdés az hogy te mit szeretnél?? És menyire necces ez az üzlet kötés van e ellen lábas?? Esetleg lehet e eböl később per!! Persze ügyvédek ebből élnek!! Ha te ezt szeretnéd tegyél ajánlatot. Ha semmi gikszer elviszed a földet simán csont nélkül De ha jogászkodásra kerül a sor mondhatod hogy te teljes körüen fogadtad el a kifügesztés tartalmát és jogász legyen a talpán ill biróság aki megkérdöjelezze a te 1 tételben a elővásárlási jogosultságodat!! Az meg már nem a te hibád hogy csatolva volt hozá másik 2 ö!! Legyen az már az ö bajuk Azt meg még elképzelni se tudom hogy a másik 2 nek ugyan az az 1 ember lenne a jogosúltja aki szintén ajánlatot tesz!! DE egyébként ez a rendszer úgy SZ-R ahogyan van...
3 db föld (3hrsz) van ki függesztve. kivan kötve csak egyben oszthatatlanul vásárolható meg.
Én egyben vagyok társ tulajdonos(melyel elővásárlásra jogosult vagyok).
Ezzel a jogosultsággal megvehetem mind a 3db ot??
Feltéve, hogy a vevő tulajdonostárs. És ha nem az?
Akkor bizony a részarány vételre vonatkozó ajánlatot is ki kell függeszteni (az ingatlan fekvése szerint illetékes önkormányzat hirdetőtábláján).
8784 hozzászólás
Válasz #783. hozzászólásra
Nincs kifüggesztve. Egyáltalán lehetséges ilyen formában termőföldtulajdont szerezni? És mikor kerül át a "vevő" nevére?
Válasz #782. hozzászólásra
ki van" függesztve"?
Üdv!
Van egy földterület, ahol elővásárló vagyok. A tulajdonos el akarja adni egy harmadik személynek, aki magyar állampolgár. Az elővásárlásomat úgy akarják kijátszani, hogy életjáradéki szerződést akarnak kötni egymással. Szerintetek ez járható út nekik? A válaszokat előre is köszönöm.
#1. hozzászólás, Leszicskov Edina küldte be 2012-11-30 21:38:12-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Szeretnénk olyan földeket vásárolni ami jelenleg valamilyen formában külföldiek tulajdonolnak, és azt el szeretnék adni! Tud valaki ilyen földekről?
Válasz #765. hozzászólásra
Csak addig béreld ki ameddig nem kerül végrehajtás alá tehát bérleti díjat ne fizess előre,és megy ameddig megy,amint a végrehajtóhoz kerül onnantól ő rendelkezik felette.
Válasz #772. hozzászólásra
hihi, hehe,
Válasz #774. hozzászólásra
Ha Én megtudom talán Te is.
Ha mégsem küldd el a föld adatait és az MVH oldalről küldök neked egy képet emilben.
Amit a MEPAR mutat, az elég gyenge felbontás.
Válasz #775. hozzászólásra
hoppá nem volta elég figyelmes
Válasz #775. hozzászólásra
tehát be kell csoszognom?
Válasz #774. hozzászólásra
Szerintem ő lesz a te barátod.
Helyrajzi szám alapján megtudom nézni,hogy az a földterület hol van interneten,vagy ahoz be kell menni a földhivatalba?
Válasz #772. hozzászólásra
Kötött talajon eszement baromság.
Válasz #766. hozzászólásra
Ezt hívják "direktvetés"...ez az időnként mindig visszatérő "új hullám" ...lehet hogy éppen topdownra "spórolnak",van itt is egy-két ilyen balek...(aki nagyobb vetőgépre gyűjt mint amire szükségege lenne,pl egy JD 1750 pont jó lenne "neki(k) is")http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2815270/JD-RADARos-vetogep.html
Válasz #757. hozzászólásra
Én itt szoktam bámészkodni. Nagyjából naprakész piaci infók vannak fent.
Válasz #769. hozzászólásra
Ahogy nézem a hagyatéki törvényt ugyanazok vonatkoznak rá, mint a hagyatéki eljárásra. 72. §
póthagyatékba senki
Hmvhely környéke 35 körül mozog.
Válasz #765. hozzászólásra
Elméletileg a bank a tulaj és a végrehajtásnak be kell jegyezve a tulajdoni lapra , ha viszont még nincs akkor elméletben bérelhetted.
Válasz #758. hozzászólásra
Az elhanyagoltság alatt nem csak arra kell gondolni, hogy búrjánzik a gaz. Hanem például arra is, ahol 15-20 éve nem látott mélyszántást a föld! Felénk ez nagy "divat"! Aztán meg megy a hiszti a belvíz miatt, meg nem győzi a gyomirtót tolni orrba-szájba.
Ahhoz tud valaki érdemben hozzászólni, hogy ha van egy ingatlan ami ér kb 10-15m ft körül de be van rá jegyezve kb 100m ft jelzálog és egyéb köztartozás kb 15 jogcímen (banki csalásról van szó. Ezt az összeget az éltbe nem tudják belőle kivenn, a töredékét se. Ha ezt az ingatlant én most bérbevenném a tulajától akkor az róna rám valami egyéb terhet is? A bank beleszólhat abba hogy kinek adja bérbe a tulaj? Ha bérbe veszem mondjuk 20 évre és a bank ezután végrehajtást kér akkor a bérletiszerződésem semmissé válik vagy attól még tovább él és ha esetleg valaki megveszi az ingatlant akkor ő felmondhatja a szerződést velem szembe vagy az él amíg le nem jár?
Válasz #758. hozzászólásra
Gyere költőz a homokhátságra Pest 25 km , tudok is 30 hektár homokot bérbe is adnák 10 ezer/hektárért + föld alapú a tulajé.
Válasz #762. hozzászólásra
Köszi
attól függ neked mit ér
nálunk 40-50 ezer / aranykorona
akkor mi a póthagyaték menete, összege kb mennyi ??
Válasz #759. hozzászólásra
Kösz ezzel nem lettem okosabb
Ha "baranya aranyára" gondolsz akkor azt már mindenki tudhatja hogy "megfizethetetlen"
Válasz #754. hozzászólásra
Lehet hogy én tényleg "nem ezen a földön élek",de én nem találok egyetlen egy hektárt sem "elhanyagolva" felénk...sem..."szemen szúrna" biztos
Helo valaki megtudja mondani hogy hol lehet megtudni pontosan 1 aranykorona értéke mennyi?
Válasz #755. hozzászólásra
Rossz a megközelítés! Inkább azt jutalmaznám adókedvezménnyel, aki gyorsan megállapodik. Viszont mindenképp kellene egy végső határidőt szabni, ami után bünti van.
Válasz #754. hozzászólásra
Szerintem büntetni kéne azt hogyha az elhunyt után nem csinálnak az örökösök hagyatéki tárgyalást .
Válasz #753. hozzászólásra
Az biztos, hogy a jelenlegi szabályozás bőven rásegít arra, hogy sok elhanyagolt föld legyen
Válasz #752. hozzászólásra
Tudok csúnyábbat hagyatékot nem intézték az örökösök mert azért bizony fizetni kell. Aki kinézte a földet az meg egyezett az örökösökkel , fizette a hagyatékoltatást , a föld megosztást kimérést utána foglalót adott , a marhája nem bírt várni ki pucolta be szántotta , írták volna a szerződést alá közjegyzőnél ,de a 3ból csak 1 örökös ért oda a másik kettő meg vissza küldte a foglalót .
Válasz #751. hozzászólásra
Gyönyörű történet!
Nálad hogyha az örökösök megegyeznek akkor király ha nem az cumi , egy a lényeg te ne fizess se hagyatékot se szétméretést semmit .
Egyik föld szomszédom is ilyen csak ott bonyolultabb ott meghalt a tulaj rá 3 évre a felesége, utána az egyik gyerek a 2 közül akinek volt 2 fiú , most a 2 fiú veszekszik a nagynénjükkel a földért , illetve a pénzért amit a földért adnának . A föld gazos de nagyon, vad dohány és futó akác és nem büntetnek mert nincs kit büntetni mert a hatóság sem tud állást foglalni hogy ki mennyire tulaj ez zajlik már 5 éve .
hahó
ma néztem a földhivatalba
van egy terület xy nevén
de kiderítettem hogy ez az xy még 1995-ben meghalt, van egy feleége és 2 gyereke
valamiért ezt nem hagyatékolták
persze én akkor tudnám megvenni ha xy családja megcsináltatná a póthagyatékoltatást
ennek a póthagyatéknak mi a menete, összege kb??
Válasz #748. hozzászólásra
Demintláthatóeznemígyvanezcsakszépálomlenne...Itt is egy példa,hogy nem a külföldiektől kell mindenkinek félteni a földet hanem egymástól Ki lehet jelenteni hogy nincsen Magyarországon "zsebszerződés" mint "olyan"... jelenleg ez egyáltalán nem befoljásolja a gazdálkodók mindennapjait...
Válasz #747. hozzászólásra
Én a leírtakat annyival egészíteném ki, hogy elvileg minden különálló területet KÜLÖN adásvételivel és vételi ajánlattal kell meghirdetni. Hiszen csak így gyakorolhatod az elővásárlási jogodat. Viszont így egyben erre hivatkozva támadható a kifüggesztés és az adásvételi is. Tudomásom szerint ez elegendő indok az eredeti szerződés semmissé nyílvánításához. Keress egy jó ügyvédet mindenképp.
Válasz #746. hozzászólásra
Köszönöm.
Válasz #745. hozzászólásra
ha már az egyikben előrébb vagy az elővásárlásban és hajlandó vagy egybe elvinni az egészet akkor tied a pálya,de akkor a beadványodban a teljes kiirásra reagálnod kell.
Nekem volt hasonlo esetem,csak én vevő voltam 4 hrsz-ra egyben ,viszont jelentkezett a kifüggesztésünkre az egyik hrsz-nak a szomszédja, mint sorban előttem lévő,de csak az őt érintő érdekelte,de találtunk egy Legfelsőbb bírósági véleményezést a hasonló esetre igy nem tudta elvinni előlem.
http://www.lb.hu/velemeny/pv17.html
a 9.) B pontnál találtam meg.
"b) Az elővásárlásra jogosult a dologösszesség egészére vonatkozó,
vele közölt ajánlat tartalmát csak teljes egészében fogadhatja el. Ha
az elővásárlásra jogosult kizárólag arra a dologra nézve tesz elfogadó
nyilatkozatot, amelyre az elővásárlási joga vonatkozik, nyilatkozata
új ajánlatnak minősül, így közte és a tulajdonos között a szerződés
csak akkor jön létre, ha ajánlatát a tulajdonos elfogadja.
c) Megegyezés hiányában az elővásárlásra jogosult és a tulajdonos
között csak akkor jön létre az adásvételi szerződés kizárólag arra a
dologra nézve, amelyre az elővásárlási jog vonatkozik, ha a
dologösszességként való értékesítés a Ptk. 5. § (1) bekezdésében
foglalt tilalomba ütközik."
Válasz #744. hozzászólásra
Igen ,de a hirdetményben kikötött az egyben eladás.
értelmezésem szerint a 3hrsz föld csak egyben egytulajdonosnak adható el.
vevő vagyok mind a 3 db területre, de csak egyben van társtulajdonosi jogom a másik kettőben egyenrangú helyben lakó ként vagyok.
egyértelmű lenne,csak itt a kifügesztésben szereblő megkötés(egyben eladó) okozza a kérdést.
Válasz #741. hozzászólásra
Szerintem nem, de ha a törvényben előbb vagy a jogusáltsaggal a másik kettő földnél mint aki tette az ajánlatot akkor mind három a tiéd lehet szerintem. Az osztattlan az sima ügy a másik kettő az érdekes!!
Attól, hogy kivételes esetek vannak, meg a rendszer nem biztos hogy roszz.A tervezet óta figyelem a földmozgást.
A korábbit nem igazán ismerem. Ez az új nem biztos, hogy rossz. Nézőpongt kérdése.
Előnyben részesít embereket. ezzel akkor értenék egyet, ha első a fiatal gazda lenne, és aki 50 ha alatt van. szőröstül bőröstül.
Mert ugye és öt ősteremlői igazolvánnyal rendelkezem. Bocs csak négy, mert közben egy vállakozó lett.
Amiben Te vagy a társ és meg tudod venni az összest egyben, akkor érdekes a helyzet. De csak akkor, ha az egy másik blokk.
Mivel az ár fix, az biztos, hogy az eladó ennél többet nem fog érte kapni.
Azt meg a jog dönti, el, hogy ki fog neki fizetni.
mi még azt is beleszoktuk írni, hogy fizetés két napon belül. Ez védi az eladót .....
Sok érdekesség van, és kokosság, amikt itt a Fórumon szereztem.
Válasz #741. hozzászólásra
Na ismét egy szép példa a a szabályozás hiányosságaira!!! Kérdés az hogy te mit szeretnél?? És menyire necces ez az üzlet kötés van e ellen lábas?? Esetleg lehet e eböl később per!! Persze ügyvédek ebből élnek!! Ha te ezt szeretnéd tegyél ajánlatot. Ha semmi gikszer elviszed a földet simán csont nélkül De ha jogászkodásra kerül a sor mondhatod hogy te teljes körüen fogadtad el a kifügesztés tartalmát és jogász legyen a talpán ill biróság aki megkérdöjelezze a te 1 tételben a elővásárlási jogosultságodat!! Az meg már nem a te hibád hogy csatolva volt hozá másik 2 ö!! Legyen az már az ö bajuk Azt meg még elképzelni se tudom hogy a másik 2 nek ugyan az az 1 ember lenne a jogosúltja aki szintén ajánlatot tesz!! DE egyébként ez a rendszer úgy SZ-R ahogyan van...
Szivesen veszem a véleményeket.
3 db föld (3hrsz) van ki függesztve. kivan kötve csak egyben oszthatatlanul vásárolható meg.
Én egyben vagyok társ tulajdonos(melyel elővásárlásra jogosult vagyok).
Ezzel a jogosultsággal megvehetem mind a 3db ot??
Válasz #739. hozzászólásra
akkor meg
Válasz #738. hozzászólásra
Ez így igaz, ha bent van a közösben, csak akkor él amit írtam.
Válasz #736. hozzászólásra
Feltéve, hogy a vevő tulajdonostárs. És ha nem az?
Akkor bizony a részarány vételre vonatkozó ajánlatot is ki kell függeszteni (az ingatlan fekvése szerint illetékes önkormányzat hirdetőtábláján).
Válasz #735. hozzászólásra
igazadvan nem olvastam figyelmessen
Válasz #734. hozzászólásra
Osztattlanon belül mondom, nincs kifüggesztés!!!
Válasz #734. hozzászólásra
Sehol ember!!! Osztattlan vásárlásakor nincs kifüggesztés!!