Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz béla12 #6032. hozzászólásáraSzia!
Az egyik szempont amit a földbizottságnak vizsgálnia kell,hogy a magas vételár nem riaszt el egy elővásárlót. Viszont az más kérdés,hogy tudnak-e róla? Ha tudod feléjük jelezni az általad magas vételárat, lehet érdemes lenne megtenni.
Üdv.:Csuti
Ti mit tennétek abban az esetben ha a jogosultak elriasztása miatt a valós ár helyett(4mFt/ha) 5,5mFt/ha kerül a szerződésbe és ennyiért lesz kifüggesztve.(az eladó 4-ért árulta)Érdekes ugye!
Urak,lenne egy osztatlan legelőben és egy birtokossági erdőben kb. 2-2aranykorona.Mindkét helyen társtulaj vagyok és hagyatéki hitelt szeretnék érvényesíteni.Az örökösök elismerik a jogaimat.Mi köti a közjegyzőt, ill.kell e kifüggeszteni,bármi?Most kezdenék hozzá.
Cserélt valaki mostanában területtet?
Mi a menete?
Akivel cseréljük szomszédos a területünk,mindketten 20km belül lakunk.
Regisztráltak is vagyunk,végül is össze vonás lenne.
Válasz csferri #6020. hozzászólására
Önkormányzat válogatja, van ahol még most is mellékletben hozzá csatolják az adás-vételit, csak a személyes adatokat természetesen kitakarják....
Válasz apuci #6019. hozzászólásáraA szerződésre gondol, egy ideje a neten nincs csatolva, csak hogy xy hrsz mettől meddig van kifügg. Tehát csak a hirdetőtáblán lehet leskelődni konkrétumokról.
Válasz Mtz 550E #6018. hozzászólásáraAkkor amit a kolléga írt utánam,a polgármesteri hivatalban,de én már halottam olyat is hogy azt se nézheti meg mindenki mert ott sincs kint a falon a "csatolmány"!
Esetleg ebben az esetben megkérni a jegyzőz hogy belenézhess az "aktákba".
Sziasztok!
Két kérdés. szántóföldre lehet ingatlan adásvételi előszerződést kötni? A másik,hogy a vevő birtokba veheti a területet az aláírással egyidőben?
Üdv.:csuti
Válasz sopiz #6011. hozzászólásáraNemtudom a wikipédia szócikke ebben az esetben mennyire hiteles. De ha igen akkor nem arról van szó, mint amit írsz.
"Az adós használhatja az ingatlant, de ha nem törleszti a hitelét a kölcsönszerződésnek megfelelően, akkor a jelzálogjog alapján a bank értékesítheti a felajánlott ingatlant. A zálogjog abszolút hatályú, azaz mindenkivel szemben hatályos, ha az ingatlan nyilvántartásba bejegyzik."
Nemtudom a wikipédia szócikke ebben az esetben mennyire hiteles.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Jelz%C3%A1logjog
Vagyis leegyszerűsítve, ha megveszel egy ilyen ingatlant, akkor egy fennálló tartozást is át kell vállalnod, vagyis törlesztened kell. Amit nembiztos hogy akarsz, sőt.
Volt egy ismerősünk, elúszott a vállalkozásával, elkezdett pénzeket felvenni, banktól, magánszemélyektől. Összejött nagyságrendileg 40 milliós tartozásuk. Az összes nevükön lévő ingatlanra bejegyeztek zálogjogot, a házra, a kiskertre, az utolsó darab földre. Na most ki akar 1 hektár földdel átvállalni 40 milliós tartozást, mivel az eredeti adós már nem fog fizetni, hisz nem tud. Aztán annyira nemtudom ám, lehet hogy a tartozást nem kell átvállalni az új tulajnak, de a zálogjog rajtmarad az ingatlanon, az eredeti tulaj (az adós) meg ekkor már miért törlesztene, nem fog az tuti. Elindul a behajtás, elkezdik árverezni az ingatlanokat. Mellesleg aki árverésen megveszi, ő már tehermentesen veszi meg.
Aztán persze lehet hogy jelen esetben a földvevők/rájelentkezők elrettentése a célja a jelzálogjog bejegyzésnek.
Remélem valaki aki nálam többet ért a joghoz, az szép hosszan kifejti véleményét ezzel az üggyel kapcsolatban.
Nekünk annyiban volt ilyen ügyünk, hogy végrehajtási ügyben vettünk egy darabka földet.
Sziasztok!
Abban tud valaki segíteni, hogy hogyan érhetem el a földtörvényt a változások előtti állapotában? Tehát ami tavaly volt hatályban. Köszönöm előre is!
Valaki találkozott már olyan kifüggesztett adásvételi szerződéssel, amiben az eladó földek felsorolásánál minden föld tehermentesként van feltüntetve, majd a követező pontban az szerepel, hogy
" ... a TAKARNET rendszerből lehívott tulajdoni lap másolat szerint a Földek tehermentesek, azonban a felek által felmutatott eredeti szerződések szerint azok terhére a xy Kft. javára xy millió jelzálogjogot alapítottak. "
Vagyis tehermentesek, de jelzálog van rajtuk
A földhivatalban dolgozó ismerősöm szerint ez a legújabb technika, hogy eltántorítsák az elővásárlásra jogosultakat. Ha valaki rájelentkezik, akkor a vevő azzal fenyegeti, hogy ha nem lép vissza, akkor a jelzálogot is ki kell fizetnie.
Valaki hallott már ilyenről? Mennyire jogszerű ez?
Válasz Aleyei #6001. hozzászólásáraA B
1 Két évnél idősebb szarvasmarhafélék, hat hónapnál idősebb lovak állatonként 1,0 ÁE
2 Szarvasmarhafélék hat hónapos kortól két éves korig állatonként 0,6 ÁE
3 Hat hónapnál fiatalabb szarvasmarhafélék és lovak állatonként
Válasz szanberg #5999. hozzászólására31db anya juh van.
3db ló igaz van kecske is de azok nem regisztráltak.
Már meg van az igazolás is a főállatorvostól.
De köszi az infót.
Már az ügyvéd dolgozik a sikerdíjért.
Mert ha van 1 kecskéd hivatalosan azzal is állattartó vagy de a hektárokat ennek kontójára nem veheted ugye tudod!?!?!?!
Úgy szól az elővásárlási rangsor, hogy az állatlétszám takarmányának előállítás céljából szerzett föld esetében van elővásárlási jog.
1állategység 2ha földet fed le, 1számosállat= 1 állategység. Birkánál 0,15 a szorzó, tehát 6,66 állat kell 1 egységbe, ennyivel 2 hektárt tudsz lefedni.
Válasz endypapa #5991. hozzászólásáraKösz a válaszod,az tiszta hogy hektáronként mennyi állat kell.Nem ezzel van probléma,hanem föld tv 18 paragrafus 1 bekezd C pontján vannak rangsorolva.Az állat tartás viszont csak a D-Eig van sorolva.
Válasz Batka #5992. hozzászólásáraNagy dobra lett verve hogy szomszédként egy rangsorba lesz a helybenlakó és a 20km körzeten belüli,, ebből sem lett semmi. Vagy valamit elnéztem?
Válasz rabszolga #5990. hozzászólásáraÁllat létszám csak akkor számít ha x ha-hoz x mennyiségű állat társul. ( nem ugrik be, hogy hány állat kell egy ha lefedéséhez)
Kis segitséget szeretnék kérni.Van egy eladandó föld, két helyben lakó szomszéd családi gazdálkodó rákéreckedik, az egyik állattartó.Az egyik ügyvéd szerint azonos ranghelyen állnak nem számít az állattartás,a másik szerint igen.??????? elöre is köszönöm.
Nem ízták, hogy nem tehető közzé, így talán nem csesznek le, hogy megosztom.
file:///C:/Users/Pettendi/Downloads/valtozasok_a_foldforgalmi_szabalyozasban_kiadvany%20(1).pdf
8784 hozzászólás
Válasz béla12 #6032. hozzászólásáraSzia!
Az egyik szempont amit a földbizottságnak vizsgálnia kell,hogy a magas vételár nem riaszt el egy elővásárlót. Viszont az más kérdés,hogy tudnak-e róla? Ha tudod feléjük jelezni az általad magas vételárat, lehet érdemes lenne megtenni.
Üdv.:Csuti
Válasz béla12 #6032. hozzászólásáraAz a földbizottságon múlik,de te akkor se tudsz mit csinálni!
Válasz apuci #6031. hozzászólásáraÉs a földbizottság? Ők is vevők minden földre. Az Ő érdeküket is rombolja ez az árfelhajtó dolog.
Válasz béla12 #6030. hozzászólásáraHa nagyon kellene akkor elfogadó nyilatkozatot tennék!
Más választás nincs!
Ti mit tennétek abban az esetben ha a jogosultak elriasztása miatt a valós ár helyett(4mFt/ha) 5,5mFt/ha kerül a szerződésbe és ennyiért lesz kifüggesztve.(az eladó 4-ért árulta)Érdekes ugye!
Urak,lenne egy osztatlan legelőben és egy birtokossági erdőben kb. 2-2aranykorona.Mindkét helyen társtulaj vagyok és hagyatéki hitelt szeretnék érvényesíteni.Az örökösök elismerik a jogaimat.Mi köti a közjegyzőt, ill.kell e kifüggeszteni,bármi?Most kezdenék hozzá.
Válasz Norbi6330 #6027. hozzászólásáraRégi.
Sziasztok Érdeklődnék 2018 ban kifüggesztett 2019 ben lejáró föld vásárlás, rájelentkezés esetén. Melyik jogszabály érvényes régi v új?
Cserélt valaki mostanában területtet?
Mi a menete?
Akivel cseréljük szomszédos a területünk,mindketten 20km belül lakunk.
Regisztráltak is vagyunk,végül is össze vonás lenne.
Válasz csferri #6024. hozzászólásáraA mi falunkba sokáig(talán az elmúlt év közepéig)ki volt rakva,nagyon hálás dolog volt.
Válasz apuci #6023. hozzászólásáraDe miért nem teszik ki mindenütt, nem kötelező már?
Válasz csferri #6020. hozzászólásáraTudom miről beszél!
Az egyik nekem érdekelt falunak a jegyzője még a mai napig oda teszi a csatolmányt,tehát meg lehet nézni az interneten is!
Válasz ICE #6021. hozzászólásáraItt a környéken ez vagy 2 éve megszűnt.
Válasz csferri #6020. hozzászólására
Önkormányzat válogatja, van ahol még most is mellékletben hozzá csatolják az adás-vételit, csak a személyes adatokat természetesen kitakarják....
Válasz apuci #6019. hozzászólásáraA szerződésre gondol, egy ideje a neten nincs csatolva, csak hogy xy hrsz mettől meddig van kifügg. Tehát csak a hirdetőtáblán lehet leskelődni konkrétumokról.
Válasz Mtz 550E #6018. hozzászólásáraAkkor amit a kolléga írt utánam,a polgármesteri hivatalban,de én már halottam olyat is hogy azt se nézheti meg mindenki mert ott sincs kint a falon a "csatolmány"!
Esetleg ebben az esetben megkérni a jegyzőz hogy belenézhess az "aktákba".
Válasz apuci #6014. hozzászólásáraMert ott nincsenek fent a csatolmányok hozzá!
Sziasztok!
Két kérdés. szántóföldre lehet ingatlan adásvételi előszerződést kötni? A másik,hogy a vevő birtokba veheti a területet az aláírással egyidőben?
Üdv.:csuti
Válasz sopiz #6011. hozzászólásáraNemtudom a wikipédia szócikke ebben az esetben mennyire hiteles. De ha igen akkor nem arról van szó, mint amit írsz.
"Az adós használhatja az ingatlant, de ha nem törleszti a hitelét a kölcsönszerződésnek megfelelően, akkor a jelzálogjog alapján a bank értékesítheti a felajánlott ingatlant. A zálogjog abszolút hatályú, azaz mindenkivel szemben hatályos, ha az ingatlan nyilvántartásba bejegyzik."
Nemtudom a wikipédia szócikke ebben az esetben mennyire hiteles.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Jelz%C3%A1logjog
Vagyis leegyszerűsítve, ha megveszel egy ilyen ingatlant, akkor egy fennálló tartozást is át kell vállalnod, vagyis törlesztened kell. Amit nembiztos hogy akarsz, sőt.
Volt egy ismerősünk, elúszott a vállalkozásával, elkezdett pénzeket felvenni, banktól, magánszemélyektől. Összejött nagyságrendileg 40 milliós tartozásuk. Az összes nevükön lévő ingatlanra bejegyeztek zálogjogot, a házra, a kiskertre, az utolsó darab földre. Na most ki akar 1 hektár földdel átvállalni 40 milliós tartozást, mivel az eredeti adós már nem fog fizetni, hisz nem tud. Aztán annyira nemtudom ám, lehet hogy a tartozást nem kell átvállalni az új tulajnak, de a zálogjog rajtmarad az ingatlanon, az eredeti tulaj (az adós) meg ekkor már miért törlesztene, nem fog az tuti. Elindul a behajtás, elkezdik árverezni az ingatlanokat. Mellesleg aki árverésen megveszi, ő már tehermentesen veszi meg.
Aztán persze lehet hogy jelen esetben a földvevők/rájelentkezők elrettentése a célja a jelzálogjog bejegyzésnek.
Remélem valaki aki nálam többet ért a joghoz, az szép hosszan kifejti véleményét ezzel az üggyel kapcsolatban.
Nekünk annyiban volt ilyen ügyünk, hogy végrehajtási ügyben vettünk egy darabka földet.
Válasz Mtz 550E #6013. hozzászólásáraAnnak a Polgármesteri Hivatalnak a hirdetőtábláján amelyikhez az adott föld tartozik.
Válasz Mtz 550E #6013. hozzászólásáraOtt miért nem jó?
Termőföld kifüggesztéseket hol lehet megnézni a Magyarország hirdetmények.hu oldal kivételével?
Válasz .Ropi #6007. hozzászólásáraKft. nem is vehet földet érdekes egy kifüggesztés
De gondolom ezt aki írta ügyvéd is tudja hát még a jegyző.
Válasz .Ropi #6007. hozzászólásáraVedd meg a területet és a vételárat utald aki a jelzálogot rárakatta az adósra. Bár lehet én értelmezem rosszul.
Válasz Zoli3 #6009. hozzászólásáraKöszi szépen!
Válasz Spice007 #6008. hozzászólásáranjt.hu oldal. Keresőbe beírni 2013 évi CXXII tv.
Amikor megvan jobb oldalon klikk a naptárra.
És kiválasztod mikori időpont kell.
Sziasztok!
Abban tud valaki segíteni, hogy hogyan érhetem el a földtörvényt a változások előtti állapotában? Tehát ami tavaly volt hatályban. Köszönöm előre is!
Sziasztok!
Valaki találkozott már olyan kifüggesztett adásvételi szerződéssel, amiben az eladó földek felsorolásánál minden föld tehermentesként van feltüntetve, majd a követező pontban az szerepel, hogy
" ... a TAKARNET rendszerből lehívott tulajdoni lap másolat szerint a Földek tehermentesek, azonban a felek által felmutatott eredeti szerződések szerint azok terhére a xy Kft. javára xy millió jelzálogjogot alapítottak. "
Vagyis tehermentesek, de jelzálog van rajtuk
A földhivatalban dolgozó ismerősöm szerint ez a legújabb technika, hogy eltántorítsák az elővásárlásra jogosultakat. Ha valaki rájelentkezik, akkor a vevő azzal fenyegeti, hogy ha nem lép vissza, akkor a jelzálogot is ki kell fizetnie.
Valaki hallott már ilyenről? Mennyire jogszerű ez?
Akkor ha szomszéd vagyok, de nem vagyok helyben lakó (60km) akkor nem is vagyok jogosult elővásárlásra? Vagy valamit félreértettem.
Válasz sörhas #6004. hozzászólásáraKöszi szépen a segítséget!
Válasz sörhas #6003. hozzászólásáraHat hónapnál fiatalabb szarvasmarhafélék és lovak állatonként 0,4 ÁE
Válasz Aleyei #6001. hozzászólásáraA B
1 Két évnél idősebb szarvasmarhafélék, hat hónapnál idősebb lovak állatonként 1,0 ÁE
2 Szarvasmarhafélék hat hónapos kortól két éves korig állatonként 0,6 ÁE
3 Hat hónapnál fiatalabb szarvasmarhafélék és lovak állatonként
Válasz Aleyei #6001. hozzászólására57/2014 vm rendeletben keresd.
Hali! Hizó bikának mennyi a szorzoja?
Válasz szanberg #5999. hozzászólására31db anya juh van.
3db ló igaz van kecske is de azok nem regisztráltak.
Már meg van az igazolás is a főállatorvostól.
De köszi az infót.
Már az ügyvéd dolgozik a sikerdíjért.
Válasz sörhas #5996. hozzászólásáraÁllat tartó vagy de le is vagy fedve állategységgel?
Mert ha van 1 kecskéd hivatalosan azzal is állattartó vagy de a hektárokat ennek kontójára nem veheted ugye tudod!?!?!?!
Úgy szól az elővásárlási rangsor, hogy az állatlétszám takarmányának előállítás céljából szerzett föld esetében van elővásárlási jog.
1állategység 2ha földet fed le, 1számosállat= 1 állategység. Birkánál 0,15 a szorzó, tehát 6,66 állat kell 1 egységbe, ennyivel 2 hektárt tudsz lefedni.
Termőföld csere esetén szomszédos települèsen,de két különböző földhivatalhoz tartoznak a földek ez nem kizáró ok?
Válasz sörhas #5996. hozzászólásárajárási főállatorvos
Volna egy buta kérdésem még,kitől kell kérni az adásvételhez igazolást hogy állat tartó vagyok?
Instruktor,állatorvos??
Van 10db számos állatom,akkor elméletileg 20ha ig amennyiben nincs a tulajdonomba vagy nem bérlek 20ha-t addig a rangsorba én hol állok?
Válasz endypapa #5991. hozzászólásáraKösz a válaszod,az tiszta hogy hektáronként mennyi állat kell.Nem ezzel van probléma,hanem föld tv 18 paragrafus 1 bekezd C pontján vannak rangsorolva.Az állat tartás viszont csak a D-Eig van sorolva.
Válasz Batka #5992. hozzászólásáraNagy dobra lett verve hogy szomszédként egy rangsorba lesz a helybenlakó és a 20km körzeten belüli,, ebből sem lett semmi. Vagy valamit elnéztem?
Válasz endypapa #5991. hozzászólására1 állategység 2 ha
Válasz rabszolga #5990. hozzászólásáraÁllat létszám csak akkor számít ha x ha-hoz x mennyiségű állat társul. ( nem ugrik be, hogy hány állat kell egy ha lefedéséhez)
Kis segitséget szeretnék kérni.Van egy eladandó föld, két helyben lakó szomszéd családi gazdálkodó rákéreckedik, az egyik állattartó.Az egyik ügyvéd szerint azonos ranghelyen állnak nem számít az állattartás,a másik szerint igen.??????? elöre is köszönöm.
Már hatályos a vadonatúj földforgalmi és a versenyképességi törvény
Ezt most találtam, itt "egész jól" leírják a változásokat.
Nem ízták, hogy nem tehető közzé, így talán nem csesznek le, hogy megosztom.
file:///C:/Users/Pettendi/Downloads/valtozasok_a_foldforgalmi_szabalyozasban_kiadvany%20(1).pdf
Válasz zola_79 #5986. hozzászólásáraAmit Te fizettél, azt kell neki részedre kifizetni.
Válasz Gatti #5985. hozzászólására
Azt nem értem, ha én leteszek ügyvédi letétbe foglalóként 10%-ot , megy a kifüggesztés, majd valaki rámjelentkezik,
ami azt jelenti , hogy a szerződés minden pontját elfogadja !
akkor neki miért nem kell abban a pillanatban, hogy beadja az elővásárlást - ugyanúgy letenni a foglalót ?!
Válasz Batka #5984. hozzászólásáraköszi