Hirdetés
Fórum
Fóliasátor építése, művelése
Létrehozta: Goldoni Euro 30 , 2009-03-12 17:56:45
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Napraforgó vetőmag új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Magtisztítás új
- OVP-20 régi szovjet gyártmányú magtiszítógép... új
- RS-09 eszközhordozó új
- Epertermelés új
Cikkajánló
Közel 40 százalékos hozamnövekedés a kukoricában? Mutatjuk, mi kell hozzá
Az öntözés termésnövelő hatását bizonyították magyar kutatók.
Sajtóközlemény
1509 hozzászólás
Válasz #608. hozzászólásra
Én központi fűtéssel. Van 3 fás kazánom. 150, 80, 30kW. Két fólia van rájuk kötve, a hidegtől függően gyújtom be őket.
sziasztok . Ti mivel fűtitek a foliát ilyen hidegben? használ valaki kispamacs márkanevű gázos hőlégbefúvot?
Válasz #605. hozzászólásra
Dehogy!
7,5m széles, 3m magas, akkor 12m ív. 50-60cm van a földben, annyi elég a vissza hajtáshoz,, földeléshez. Tehát 12m széles tekercs kell. Ilyen rövid fóliába egy darabból szoktam elejét, hátulját megcsinálni. Tehát ha 15m hosszú és 3m magas, akkor vegyél 24-25m-t.
Válasz #604. hozzászólásra
Én itt gyártattam le egyedi méretre. 16 méter szélességig gyártanak.
http://www.partium.hu/
Válasz #604. hozzászólásra
8,5 fólia kell rá.Ha van a környékeden nagyobb gazda bolt ott tudsz venni méretre.Merre laksz?
Üdv!
Adott egy 7.5m széles 3m magas kb. 14.60m hosszú váz szerintetek hol tudok a legolcsóbban venni rá fóliát és kapok-e olyan széleset ami elég erre 16x20m-esre gondoltam és a 20at keresztbe 16-ot hosszában ameddig ér a többi vasalásos módszer. ...
Válasz #602. hozzászólásra
13 lóerőtől már jól használható.
Válasz #601. hozzászólásra
Ló erő igénye?
Válasz #595. hozzászólásra
Szóval ez az a gép amiről írtam néhány napja.Munka mélysége max 40cm. 100cm a munkaszélessége,20l tartály és 1.8literes elektromos szivattyú (ami a képen nem látszódik).Ára 110 000ft.+3630 5712298,tamas810404@freemailm.hu.
Válasz #593. hozzászólásra
dinnyes1@freemail.hu
Válasz #598. hozzászólásra
Igen az lehet, de azt hiszem ez mindannyiunk érdeke a gazdaságosabb termelés miatt hogy minél később kelljen átállni ere a termelési formára.(ez csak az én véleményem.)
Válasz #596. hozzászólásra
Előbb utóbb mindannyian oda jutunk, hogy talajon nem tudunk termelni, mert annyira elfertőződik. Nálam még nincs nagy baj, fonálféreg nincs. Meg van 20db vázam, 7-8 működik, 2-3 évente másikra húzok fóliát.
Itt ahol már egy ideje próbálgatjuk ezt a gépet BLONDIT termelnek, és már a sátor telepítésen gondolkoztak a fonál és a drótféreg miatt. Mióta sikerült az IPAM-40et a megfelelő mélységbe bejuttatni Persze egy ásógépezett megrotált talajba ami a kezelés után gondosan be lett takarva gyakorlatilag ez a probléma megszünt . Ezen felül különböző talajlakó gombák is kijuttathatók a talajba a minimális veszteséggel.
Erre felénk nagy fóliások vannak, tegnap voltam egy kollégánál, szinte állandóan erős paprikát termel, de a technológiát azt mindig próbálja az újat, erre már gredádon meg kőzet gyapoton termelnek (ha jól írom, nem értek hozzá)de gyönyörű, jó volt ránézni a fóliájára. 9 hónapig termeli, ilyenkor már szedi, nyáron 3 hónap pihenés(nyaralás). Kár nem fotóztam le majd legközelebb.
Válasz #589. hozzászólásra
Na erre én is kíváncsi vagyok. Jövőre már nem tudom, mit rakjak némelyik fóliába. Volt paprika, paradicsom, uborka. Mind többször. Bezárult a kör...
Válasz #587. hozzászólásra
Köszi szépen a tippet, Így beleolvasva nagyon hasznos volt számomra.
Valaki tudja Dinnyés Laci elérhetőségét?
Válasz #591. hozzászólásra
Válasz #590. hozzászólásra
Fotókat, miután befejeződött a próba az egyik kertészetben,és a végső simítások is kész lesznek rögtön töltök fel.
Válasz #589. hozzászólásra
No alakul fotók ? esetleg valami netes elérhetőség ?
Csak azért kérdeztem mert ha minden igaz jövőhét végére elkészülünk egy MEGFIZETHETŐ,13-15lóerős traktorral is 25-40cm mélységig jól használható talajinjektáló gépel,ami a folyékony talajfertőtlenítőt képes kijuttatni. Ára becslések szerint 90-100 ezer ft körül lesz.
Jah pihentetés a zöld trágya jó ötlet
Válasz #585. hozzászólásra
Van egy ilyen topic, hogy talajfertőtlenítés fóliasátor alatt. Arra jutottunk, hogy nincs igazán jó megoldás, sajnos. Nem hivatalos verzió szerint jól be kell öntözni hipós vízzel. Van ismerősöm, aki csinálja és esküszik rá. Én még nem mertem kipróbálni.
nww: Nem használtam még ilyen rögzítő bizgentyűket. Fóliát minden csőre drótozok..
papa maci: Nem lesz paprika? Muszáj pihentetni a földet, vagy miért? Ha mindenképp pihen a föld, a helyedben elvetném zöldtrágya növénnyel....
Annak idején én is a (hidro) most Yara termékeit használtam. Foszforos-fehér kristalon-kalcinit ! Fincsi szerek de a csepegtetőm hamar tele lett sűrű nyál szerű anyagal ! 1 szezon két garnitúra ! Mára csak levélről !a csepin csak a víz. Idén még az sem, mivel pihentetés azaz nem lesz benne paprika !
Sziasztok fóliások! Meg szeretném kérdezni hogy milyen talaj fertőtlenítőt használtok,és a kijuttatás módját és hatékonyságát? (ipam-40)ilyesmire gondolk.
http://www.gazdabolt.hu/folia-szovet-muanyag/folia/foliarogzites/T00739-Femklipsz-30mm-1
Ezt a terméket ismeritek?
Válasz #582. hozzászólásra
Én idén megpróbálom az amalgerolt, abban is van alga, meg a tartályom oldala is bezöldült.
Én a Hortiservice céggel beszéltem ma sokat az expón. trágya pelletről, meg algás bio cuccokról. néztem én is az öntözéstechnikai cégeket, ott voltak a poliext csövek gyártói, meg a makói Tó és Öntözés kft is.
Válasz #581. hozzászólásra
lehet nem is baj hogy algás a csepegtető
Válasz #579. hozzászólásra
Jó Estét!
mi is voltunk az expón ma. Nagyon jó volt tudtam pár hozzá értő emberrel eszmét cserélni.
Van sok szivattyús és öntözéstechnika kiállító.
Tápanyag utánpótlásból csak sziriusztrade bt. nevezetű céggel tudtam érdemben beszélgetni.
Ami érdekes lehet esetleg neked is Organic green gold élő algás tápoldat 1000ft a vásáron 1 liter 5% os oldatba mehet palántaneveléshez meg mindenhez -szántóföldön is- nem szoktam hinni ezeknek de azt mondják 40%-os műtrágya megtakaritás, kevesebb növényvédelemmel. Meggyőzőek voltak nézz el hozzájuk... Én beruháztam 1 literbe meglátjuk :)
Sárga és kék lapokat használtok?
Válasz #578. hozzászólásra
Rendeltem ferticare-t...
Válasz #577. hozzászólásra
Tényleg nem olcsóbb
Válasz #576. hozzászólásra
Megnéztem hirtelen, a Ferticare család is 14-15eFt a 25kg-os. Nem mondanám, hogy olcsóbb a master, talán úgy, ha 20-20-20-at veszünk.
Válasz #575. hozzászólásra
Megkaptam ma a MAster termékcsalád árlistáját:
Master 13-40-13 + ME 25kg
13990
17767
Master 15-5-30 +2 + ME 10kg
4820
6121
Master 15-5-30+2 + ME 25kg
10990
13957
Master 20-20-20 + ME 10kg
5393
6849
Master 20-20-20 + ME 25kg
12500
15875
Master 18-18-18+3Mg+ME 25kg
11500
14605
Master 20-5-10 + ME 25kg
9300
11811
Master 3-11-38+4 + ME 25kg
11999
15239
Lombtrágyának Ferticare és családját használom.
Válasz #573. hozzászólásra
Jó lenne a 25kg-os, a 20L-es Fitohorm tápoldatból 5-6 ballon megy el egy évben. Abból ugyanis simán bele kell tenni 4-5L-t 1000L vízhez. Ebből meg talán kevesebbet.
A mastert nem tudom én se. Olcsóbb mint a ferticare az tuti de csak 25 kilósban van.
A Wuxhalhoz nem értek nagyon.
Lombtrágyának én ezt használom:
http://www.agrokerholding.hu/index.php?tid=3639
búzára vettem valamikor 20 kilósba - sokáig elég.
Tavalyi Ferti árak: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:kDRMOfSH0OUJ:www.agrofol-ker.hu/mutragya.php+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a
Válasz #571. hozzászólásra
Mennyibe kerül? Árakat nem találtam sehol. gondolkodtam a lombtrágyán, átállok a Wuxal termékekre, a Zöldpajzs már 5k+fa literenként. Horribilis. Azon a pénzen vehetek Wuxalt, meg Amalgerolt.
Válasz #570. hozzászólásra
Igen ez az. Amúgy
www.agrofol-ker.hu itt szoktam vásárolni.
A malagrownak vannak ilyen "csodaszerei" egyébbként
Kendal, viva, Radifarm lehet azt is érdemes lenne kipróbálni
Válasz #569. hozzászólásra
ez az?
http://www.malagrow.hu/index.php/mutragyak/master
Válasz #568. hozzászólásra
köszi, na ez érdekel, melyik ez a tápoldat?
Válasz #567. hozzászólásra
Ferticare-t használok mindíg olyat amilyet a növény éppen kíván (az elején ugye foszfor túlsúlyosat utána meg kálisat) de lehet átálok idén a master családra a nagybanin ajánlotta egy nagy fóliás, azt mondta, hogy olcsóbb és legalább olyan mint a ferticare
milyen tápoldatot használtok? Én eddig Fitohorm folyékony műtrágyát használtam mindenre. Palántanevelés, cserepes virágok, zöldségfélék. Viszont nagyon ajánlják a Yara Ferticare családot. Vélemény? A Fitohorm 550Ft/L, 6-5-6 arányú NPK és sok mikroelemet tartalmaz.
Válasz #565. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget és az infókat -neked is Zsoltee33-
Válasz #564. hozzászólásra
Jah a vasalást simán vasaló egy rakás hirdető újság (pont jó volt a vastagsága) S egy deszkára szegelt hesston körbálázó heveder darabja. A kis bütykök tetején olvadt össze a fólia ! Mint ha egy ponthegesztő csinálta volna.
Válasz #563. hozzászólásra
Uhhh... már nem használom, mert simán csak hálózok ! felhasználtam másra. Mivel minden 3 dik bordát össze fogja egy áthidaló. Így azt összekötöttem.....s úgy oldottam meg mint a motorháztető kitámasztó. A támasz csövek oldalanként 1. Simán lelógtak...azokat felnyomva, csináltam egy (kelyhet) melybe simán bele ült+átment rajta egy rugós biztosító. forgó pontnak jó a fához használt alátét is mivel ott van anyag. Azt a vízszintes tartóra raktam rá ! Így úgy működött mint egy kuka fedél lentről felfelé....valamint kifelé. Mint egy tulipán
Válasz #561. hozzászólásra
Köszi
Hasonlóan képzeltem el én is. Esetleg képet tudsz a nyitó záró mechanizmusról meg az ütközöről?
Válasz #560. hozzászólásra
Szerintem ha öntözővízzel megy ki egy kevés, az nem oszt, nem szoroz. Más ötletem nincs az algásodásra. Tavaly néhányszor kimostam a tartályt, de én is unom...
Válasz #560. hozzászólásra
Ha borda közé tervezed akkor. Ívelt bukóablak, elvágod a bordaköznél a fóliát és vissza vasalod a bordára. A vízszintes oldalon csinálsz egy áthidalót mind két oldalon.ezekhez oda a fogatod a fóliás szintén vasalás...vagy ellendarab és összeszorítod. Ezen a vízszintes tartón lehet az ablakok csukló pontja is !
Válasz #559. hozzászólásra
Értelek, csak azért kérdeztem mert ubim van amit minden nap szedünk és a dithane talán 5 napos.
Másik dolog: tavasszal akarok egy újabb fóliát építeni, de jó hosszú lesz kérdésem az lenne, hogy a tető szellőztetőt hogy szokták megoldani valakinek van e esetleg képe róla.