Gázolaj árak 625 Ft Benzin árak 608 Ft EUR 399.04 Ft USD 366.43 Ft CHF 415.45 Ft GBP 475.06 Ft

Fórum

Forgatás nélküli talajművelés

Létrehozta: cukorrépa , 2009-07-10 14:00:43

Kedvencekhez Segítség

7406 hozzászólás
Nincs profilkép
#1656 Netparaszt
2018-11-23 06:49:37

Válasz szanberg #1640. hozzászólására A múlt héten egy pltan mintagazdaságban tettünk látogatást külföldi szakemberek társaságában nagyjából hatvanan, ahol minden eszköz vörös és Márta adja a tanácsot. A tulajdonos óriási adatbányász, fantasztikus precizitással végzi a munkáját, remek előadást is tartott nekünk. Kint a földön azonban elkezdtük nem érteni a látottakat, az iszonyú magas tápanyagszinteket, a túlművelést egy szuper minőségű csernozjomon.
A külföldiek udvariasan utaltak is a arra, hogy a kevesebb több volna, ha a biológiai is teret kapna, amit én is megerősítettem, jelentősen tudná emelni a nyereségét és hozamait a tmmg technológiával.
Jelenleg kissé meg van sértődve,hogy nem hajbókoltunk a gazdaság eredményei előtt, de szerintem miután kiheveri a sokkot,az ország legjobb tmmgse lehet belőle, mert hatalmas tudása van az általa ismert rendszerben.
Az általa ismert rendszer azonban totálisan nélkülözi a talajéletet, biológiát - ahpgy Mártától megszoktuk.
Szép amit csinál, fontos az a harc, ahogy igyekszik a parasztokkal felfogatni, hogy legalább ne szántsanak, de ezen már túl van a világ kb. 40 éve. Minden könyvét és írását elolvastam, de nem látom a biológia szerepét bennük. A talajtan azonban biológia nélkül csak geológia.
Sajnálom, hogy a gőgöd erősebb a tudásvágynál, mert így nem fogsz messzire jutni, pedig igyekszel. Az eredményes biológiai alapú termelés azonban paradigmaváltást igényel, amibhez már kevés az egyetemi tananyag, ami 50-60 éves dogmákra épül. A termelők már többet tudnak a gyakorlatban, mint az általam ismert tanárok.

Nincs profilkép
#1655 Netparaszt
2018-11-23 06:32:45

Válasz ND #1644. hozzászólására Az egy nap kevés ahhoz, hogy mindenről szó essen, ez csak egy gondolatébresztő, milyen más keretrendszerben is lehet termelni, kisebb költséggel, nagyobb haszonnal és néha még magasabb hozamokkal is. Az ültetvénnyel kapcsolatban: sokkal nagyobb ültetvényeken is alkalmazzuk a folyékony oltás technológiát, mint a tied és több, sok száz hektáros gazdaság szereli fel magát jelenleg is a technológiára. Ennek a megtervezése azonban minden gazdaság egyedi igényeihez és erőforrásaihoz igazodik. Ha javítani akar valaki, akkor a látott háromlábú szék minden lába nélkül nem fog menni.
Komposztáló telepben csak akkor gondolkozz, ha nagyon sok felesleges százmilliód van.

Nincs profilkép
#1654 Netparaszt
2018-11-23 06:11:45

Válasz Sk Laci #1651. hozzászólására Köszönöm. Itt Magyarországon a SZIE egyik talajtani kiválóságával hoztuk létre azt a kiegészítő szakot, amelyen elméletileg a biológiára épülő mezőgazdaság gyakorlati oktatása zajlana. Sajnos azt kell látnom, hogy nem történt áttörés, új tananyagot nem írtak, a terepgyakorlatok javaslataim ellenére nem mintill/notill gazdaságokban zajlanak és a tanár helyett itt is a diák tartja meg az órát például sávművelés témájában. A termelők fényévekkel az oktatás előtt járnak az új és eredményes technológiák adaptálásában és gyakorlati tapasztalataik lassan sokkal értékesebbek, mint egy egyetemi tananyag.

#1653 szanberg
2018-11-22 22:54:37

Válasz MrPoke #1652. hozzászólásáraIgen ez is agyalás téma, valóban nagy beruházás hosszú időre szólna, viszont az az érzésem, hogy a sávozás egyenlőre nem fog tudni működni kizárólagosan, mivel a vetésforgóba pl szója esetében alapkezelés nélkül nem tudunk működni megfelelően, de napraforgónál is hasonló a helyzet, míg a Cultussal plussz tavasszal egy ilyennel két menetben olyan pályát lehet készíteni amin alapkezelés is teljes értékű, nagyon símul a felszín és jó körülmények állíthatók fel.

Szóval idő kell és lehet arra megérné beruházni, de majd kiderül most a tavaszon mire jutok a meglévő szerkezetekkel.

Nincs profilkép
#1652 MrPoke
2018-11-22 22:30:03

Válasz szanberg #1642. hozzászólásáraErre én is azt mondom király gép. És, sokat szoktam ilyenkor gondolkodni, számolgatni mikor meglátok egy ilyen masinát, aztán rájövök hülyeség, hiszen ha végig gondolom merre is tart a talajművelési rendszerem 1-2 évet használnám, hiszen takarónövénybe szeretnék vetni, és múlcshagyó rendszer felé tartok, esetleg sávművelés, ha mégsem jön be a min-till.

De vegyük a te példádat, akkor sávművelés vagy nem sávművelés? A kettő nem fér össze. Mi van ha beválik a sávművelés? Buktál egy nagyot a gép árán. Eddig is megoldottad a magágykészítést, én kiverném a fejedből addig amíg a sávművelés le nem tisztul.

Persze tudom a felelősség érzeted a munkaválalók iránt, de igazából bármikor felmondhatnak ők is. Hiszen rohamosan emelkednek a munkabérek, és mért dolgozzanak a mezőgazdaságban mikor napi 8 órában heti 5 napban igen jó fizetést kaphatnak.

Nincs profilkép
#1651 Sk Laci
2018-11-22 21:58:45

Válasz szanberg #1637. hozzászólásáraMa voltam egy előadáson, ahol egy egyetemi docens próbálta volna elmagyarázni a striptil, notil, takarónövényes technológiákat, de saját maga nem tudta értelmezni, miről beszél. Szerencsére csak egy órás előadás állt neki rendelkezésre. Közben szegény próbálta volna elmagyarázni a különböző kukoricák egy vetőgépel való vetését a jobb beporzás miatt, amit már én itt jó pár éve leírtam hogyan csináltam, de eről se tudot szegény jóformán semit. Egyedül amit tudot a CO hatása a termésnövekedésre.
Előadása után megszólitotam, pár szóban elmondtam neki, hogy aki no tilt használ, az baromság, hogy 5 évente elővegye az ekét, mivel nem azért termelte ki a talajtakaró humuszréteget, hogy ezt 5 év után lefordítsa és kezdje elölről. Az ilyen nézetü tanácsadókat inkáb kerülje. A sávos müvelésnél is lehet sorközmővelni, és hogy tökéleteseb kukoricacső beporzáshoz biztosan nem 250-450 Fao kukoricát párosítani, mert a korain a női virágporbefogadó részei már régen beszáradnak, mikor a 450 vagy magasab kukorica kezd virágozni, hanem max 30 fao különbségel, hogy csak meghoszabítsuk a beporzás idejét, és különböző vetőmagházaktól használt vetőmagal, hogy a genetike véletlenül se legyen azonos. Megemlítetem neki, hogy létezik internetes fórum az említet témákal is, de magyar nyelven. Szegény tátotszájal halgatot, hogy már eben a témában a termelők elébre járnak, mint akinek tanítani kelene. !"Nem sikerült felfedezni amerikát, más már régen ismeri"
Netparaszt meg hétmérföldes csizmában jár a mostani "felfedezők és tanácsadóik előt"
Talajtakarós talajmüvelés tematikában nekem is sokat adott ez a fórum.

Nincs profilkép
#1650 ND
2018-11-22 21:28:44

Válasz J.D. Borda #1645. hozzászólásáraA status quo-t kérdőjelezi meg, így akar gondolatébreszteni.
A stílus más kérdés.

#1649 Hatoss
2018-11-22 21:28:18

Válasz szanberg #1642. hozzászólásáraSajna az én gépemről nincs kép ezt a net-ről szedtem,enyémen van crossbord simító+ baktériumtrágya kijuttató egység jó dolgok nem hülye aki ezeket kitalálta

Nincs profilkép
#1648 Sk Laci
2018-11-22 21:26:29

Válasz Tobszi #1627. hozzászólásáraTalaj és körülményfüggő. De egy tárcsás monosem, gaspardó,.... játszva megoldaná.

#1647 Mézga
2018-11-22 21:21:35

Válasz J.D. Borda #1645. hozzászólásáranem kaptam meg azóta se az ígért ajánlatot

#1646 szanberg
2018-11-22 21:19:45

Válasz ND #1644. hozzászólásáraMondom nekem nincs is ezzel bajom, látom, hogy valamit kellene tenni mert a folyamatosan elbaxott munkák jóra nem fognak vezetni előbbutóbb. Evolúció ez, volt amikor az volt a lényeg, hogy csak legyünk kész....más nem számított, aztán kicsit jó lenne ha jó is lenne következett és így tovább.

Nincs profilkép
#1645 J.D. Borda
2018-11-22 21:12:30

Válasz szanberg #1640. hozzászólásáraNA ez pont az a kategória akkor mint nálunk a NH képviselő akit az utcába sem engedek be... elkezd minden más márkát szidni ezzel indít.. úgy vágtam ki mint macskát... Ez primitívség. Lehet utáni Márta nénin nem hülye asszony és vágja a témát lehet a vadert kicsit túlnyomja de érti a szakmát!

Nincs profilkép
#1644 ND
2018-11-22 21:07:59

Válasz szanberg #1637. hozzászólásáraMa Miskolcon a NAK szeánszon meggyőző volt amit mondott.
Nem lettem szektás, de elgondolkodtató.

Látom a sajátomban h lépni kellene vmit mert így nem jó, csak a hogyan és merre nincs meg. Ezért is mentem el.
Ültetvényről -ami az én pályám- sajna nem sok szó esett

Hosszas kutatás kísérletezés lehet hozna eredményt, de arra már nincs időm.
Megoldás kellene.

Komposzt, alko és társaiban látnék fantáziát, de 7ha-ra nem tudom a nem létező kertben megcsinálni.
A ti üzemméretetekben meg lehetetlen.
Venni meg nem lehet.

A kör be is zárult sajnos.

Vagy találtam egy piaci rést.
Kivágom a 7hat és csinálok egy komposzttelepet.

#1643 Mézga
2018-11-22 21:06:19

Válasz Hatoss #1641. hozzászólásáranekem 5 méteres van ennek a lengyel másolatából csőpálcás hengerrel

#1642 szanberg
2018-11-22 21:06:10

Válasz Hatoss #1641. hozzászólásáraKirály gép!
Mondjuk én mindenképpen olyat szeretnék amin van crossboard, mert helyre szeretném egyengetni a talajfelszíneket és ahhoz ezek szükséges vasak egy eszközön.

#1640 szanberg
2018-11-22 21:02:55

Válasz J.D. Borda #1638. hozzászólásáraNem is nagy arc, nem így mondanám, csak amikor mondjuk Birkás Márta professzor asszonyt hurrogja degradálja kioktató stílusban azért álljon már meg a menet!
Most nem a név vagy a rang miatt, hanem alapból egy elismert régi motoros doktornőt nem így közelítünk én azt gondolom. Arról nem is beszélve, hogy talán Ő mármint Márta kijárta az iskolát ebben a témakörben, közben a netről összeollózott "tudás" meg doktorrá tette Kökényt, mert ha nem tudnád Ő a talajdoktor...

Semmi nagyképűség részemről, de magammal szemben sem fogadom el vita partnerként őt, mivel korom ellenére is azt mondhatom, sok olyan havat meg kell még ennie a szakmában amit már meghugyoztam...

#1639 Hatoss
2018-11-22 20:58:10

Válasz Mézga #1634. hozzászólásáraegysoros STS heger laprugóval

Nincs profilkép
#1638 J.D. Borda
2018-11-22 20:53:58

Válasz szanberg #1637. hozzászólásáraÉn nem ismerem a kökényt előadásán sem volt 2 youtube vidóját láttam még az elsőt talán amikor mezítláb mondja egy pagoda alatt akkor szimpi volt... ő is nagy arc lett? Na szép!

#1637 szanberg
2018-11-22 20:51:07

Válasz ND #1633. hozzászólásáraHát vele biztosan nem annyira. A kímélő technológiával nincsen bajom, nem nekem találták ki azt gondolom, de látod akikkel itt komolyan el tudok értekezni mert VALÓDI szakemberek akik maguknak dolgoznak és tapasztalnak, ugyanúgy mint én magam is, azokkal az emberekkel lehet érdemben sértődések nélkül pro és kontra eszmecserélni, de amikor a kontra zavarja a másik fals bizniszét mert épenséggel felhantorgatom tapasztalatom leírásával a bizniszt és esetleg rontom azt -nem ez a szándék, boldoguljon mindenki ahogy tud- akkor én már ellenségkép leszek, innentől kezdve vele nem lehet érdemben és értelmesen megvitatni semmit, és azt is ki merem írni, hogy nem tartom valódi kollégának Kökényt, közel sincsen olyan kvalitása mint azt beharangozza és doktorálja magát, neves valódi szakembereket meg degradál.

Ennyi.

Nincs profilkép
#1636 ND
2018-11-22 20:50:40

Válasz Mézga #1635. hozzászólásáraÉn is erre gondoltam, ha félreérthető lett volna

#1635 Mézga
2018-11-22 20:49:07

Válasz ND #1633. hozzászólásáraaz embereknek idővel nő a fejük és bölcsebbek lesznek

#1634 Mézga
2018-11-22 20:47:50

Válasz Hatoss #1632. hozzászólásáramilyen henger van rajta?

Nincs profilkép
#1633 ND
2018-11-22 20:40:32

Válasz szanberg #1631. hozzászólásáraAz emberek és a vélemények a korral és a körülményekkel együtt/összefüggésben változnak.
A végén még lehet Netparaszttal is cimbik lesztek 1x.

#1632 Hatoss
2018-11-22 20:39:41

Válasz szanberg #1625. hozzászólásáraHát az ára az foghúzós volt nekem is egy kisebb gazdaságba,sima kombinátor+pálcás henger után de amióta ezt használom a vetés egyöntetűen kel a henger nem porhanyósít nagyon de jól lezár/ Tume-val vetettem a gabonákat nem volt gondom a száraz ősszel sem/,8-10 km-h munkasebességnél kezd el működni igazán

#1631 szanberg
2018-11-22 20:35:50

Válasz Mézga #1628. hozzászólásáraAz az igazság, hogy ezt nem is lehet akármivel megcsinálni, korábban meg olyan akármi eszköz volt, illetve amikor komoly akadt kipróbálásra, akkor nemvolt gép amivel bírtuk volna húzni, vagy tényleg nem lehetett grúberezni időjárás miatt, valamint a régi oros adapter után aztán végképpen semmit sem lehetett csinálni.

Ezek a rendszerek a kombájnnál-adapternél kezdődnek igazából, amit csak akkor lát már az ember amikor túl van rajta egy ideje, de előtte amikor a T150 alatt kellett éjszaka a havas esőben térgyelni mert elpukkant egy váltócső és előtte meg már 13szor húzta össze az eke a ragadós fekete földön oros után a górét, akkor ezt pont nem látta az ember maga előtt

smile lol

#1629 Tobszi
2018-11-22 20:26:12

Válasz cimbike. #1622. hozzászólásáraCsak egy 3.6-os Metalwolf kallódik a portán.smile rolleyes
Az is jó lehet?smile laugh

#1628 Mézga
2018-11-22 20:25:29

Válasz szanberg #1625. hozzászólására"Én sosem fogom elhinni és favorizálni a kultizást.
Ráadásul ki is próbáltam és itt nem is annyira jött be... gazdag nyugati laza talajos eszköz az és még a kukorica tarlóval sem bír el...
Nomeg jó lehet az, csakhát kell hozzá végig a legjobb technológia, gondolok itt Geringhoff adapterre miegymásra.
A nagy szártömeget alá kell forgatni, abból lesz a talajban visszajuttatott szerves anyag. A földfelszínen hiába van, ha a gyökér meg lefelé terjeszkedik.
Nemkell mindig egyforma mélyre szántani, lazítót érdemes beletenni legalább 4évente repce elé, így kapsz egy rendszeres pont jókor elvégzett mély áttörést.
Másik dolog, hogy itt a lágykemény olyan szalonnás talajokon ahol a fél négyzetméteres hantok fényesek és géppel nembírod széttaposni, na ezeken hiába húzod a kultivátort. Van itt a szirák farmnak Topdown, ők is szántanak, ilyen talajokon csak vicc az egész grubber szó.
Nem mellesleg ilyen talajon mélyen húzni nehezebb mint szántani és literben is megkéri bőven azt. és akkor még ottvan a 3méteres kukorica szármaradványa felül." smile thumbup

#1627 Tobszi
2018-11-22 20:24:03

Válasz Sk Laci #1620. hozzászólásáraAgyalok ezen a változaton is. A búzatarlóba kukorica, a kukorica után meg napraforgó lenne.
Vajon az öreg spc bele tudja vetni vagy keríteni kell komolyabb vetőgépet?

#1626 Tobszi
2018-11-22 20:20:14

Válasz Hatoss #1621. hozzászólásáraIlyen komoly vas az nincs a portán, csak tárcsa és kombinátor ami szóba jöhet.smile whistling

#1625 szanberg
2018-11-22 19:32:45

Válasz Hatoss #1624. hozzászólásáraNekem minimum egy 7 de inkább a 9 méteresre lesz szükségem, ha lesz traktor csere ha nem, mert ezeket a mostani traktor is szépen elviszi, főleg ha nem szántást kell eldolgzoni hanem grúberelt pályát, mert ezeken a crossboard simítót sem kell annyira letolni mivel alapból egyenletes a talajfelszín.

Az a baj valami kuuva drága vasak ezek közben meg 5 napot kell húznom tavasszal és kb ennyi a munka rá, ha kemény az agyag nyáron szerintem ritkán tudnánk használni tarlót hántani, illetve nem is biztos, hogy azon akarnám nyúzni, illetve idén is az jött be, hogy a Cultussal húztuk le a tarlókat rögtön fél mélységben(kb 15 centin) aratás után, aztán ollyan jól megkeltek, hogy megvolt a repcevetések alapja de később is ezeket jól tudtuk művelni míg ameddig mondjuk kis könnyű tárcsával karcoltatták meg kisebb gazdák a tarlókat, azokat később kínkeservel bírták/-tuk megművelni, szóval jövőre is így járok el.

#1624 Hatoss
2018-11-22 19:15:15

Válasz szanberg #1623. hozzászólásáraA talaj teljes szelvényét átmozgatja átvágja egyenletes mélységben,szerintem a keverése aktívabb, a nyers/ nem/ felhozatalára a mélységállítással a föld nedvességéhez kell igazodni,én a vetendő kultúrához igazítom ezt,4 csap átrakásával/STS hengeren támaszkodik/+vonópad, a kapa osztás 16 cm a kapa 20 cm széles/Frankl/ 4 m-es a gépem 25 kapával, a gépet nemcsak magágy előkészítésre de tarlóápolásra is használom a henger frankón lezársmile thumbupcool

#1623 szanberg
2018-11-22 16:49:37

Válasz Hatoss #1621. hozzászólásáraMennyivel másabb a munkája a kis lúdtalpkapáknak mint a sima lándzsáknak?
Nem a gyom kivágásra gondolok, hanem a talaj mozgatására keverésére, nyers felhozatalára....

Kellessz vennem eszközt, tavaszi mulcs elmunkálót és az Allrounder a leg jobb erre azt gondolom, valószínűleg azt fogok venni, nincs is túl sok alternatíva belőlük, azért kérdezem mert nem láttam mit mutatna mondjuk nem gyomos táblában a kis szívkapás megoldás.

#1622 cimbike.
2018-11-22 13:33:20

Válasz Tobszi #1617. hozzászólásáraÉn is szoktam fagyon tárcsázni, de arra a minkára szigorúan IH tárcsát használj, mert elég kemény meló az mindennek.

#1621 Hatoss
2018-11-22 13:16:24

Válasz Tobszi #1614. hozzászólásáraÜdv, én Köckerling allrunderrel meghúzom amint elbírja a föld a traktort igaz a kapaosztása nagyobb az átlagos kombináténál de a kis lúdtalpkapáknál van 4 cm átfedés ,ha később csinálom se gond a gazokat is frankón eltakarítja smile thumbupcool

Nincs profilkép
#1620 Sk Laci
2018-11-22 09:56:11

Válasz VMisi #1619. hozzászólásáraHa kukorica, napraforgó, szója mene, én egyenesen belevetném a zöldbe, majd 3-5 nap mulva totális az időjárás szerint. Csináltam már így mikor elhanyagolt földet vetem át.
Árpához edig sohase zöldült be.

#1619 VMisi
2018-11-22 09:28:45

Válasz Sk Laci #1618. hozzászólásáraTavasszal nem zöldül ki? Amióta lazítunk, ez a legnagyobb gond. Már bezöldül a föld, de rámenni még nem nagyon lehet, mert lágy. Szerintem most tavasszal lesz a legrosszabb, mert idén semmi árvakelés nem kelt ki aratás óta.

Nincs profilkép
#1618 Sk Laci
2018-11-22 08:42:54

Válasz Tobszi #1617. hozzászólásáraFagyban tárcsa, lehetőleg rövidtárcsa. Így tavaszal egyből tudsz vetni.

#1617 Tobszi
2018-11-21 20:25:26

Válasz Sk Laci #1616. hozzászólásáraArra gondoltam hogy még a télen, enyhébb fagyon megtárcsáznám. Vagy még esetleg lenne kölcsön gruber. Bár attól tartok az felhozná a nagyobb rögöket.
Félek egy sor kombinátor kevés lesz, kétszer pedig megfogadtam hogy soha többé.

Nincs profilkép
#1616 Sk Laci
2018-11-21 14:56:58

Válasz Tobszi #1614. hozzászólására6 m-es Maschio Aquela 1. osztályu magágyat csinált a lazítózot kukoricatarlóból.
Ritkáb osztásu nehéz kombinátor is megteszi, ha a kombajnista nem emelte meg az asztalt és nem hagyott ott térdmagaságu kukoricaszárat. Ilyen már tömné a kombinátort.

Nincs profilkép
#1615 lorikaa017
2018-11-21 13:26:38

Válasz Tobszi #1614. hozzászólásáraIdén mi is így csinálunk 40 ha-t,én is kiváncsi lennék erre a dologra!smile confused

#1614 Tobszi
2018-11-18 20:34:34

Mivel a (normális) szántás szinte lehetetlen, egy kölcsönkapott ívelt késű lazítóval csináltam meg az őszi művelést. Nem túl mélyen, 40-45 centin járatva szépen átroppantotta és meg is emelte a talajt, a henger pedig elég jól visszatömörítette. Itt most mindenki ezerrel lazít, de sokan szántanak is utána, de nekem annyira tetszik a lazítás hogy úgy döntöttem így hagyom.
Viszont nem tudom mire számítsak a talajt borító kukorica mulcs-csal kapcsolatban, eddig mindig szántva volt fekete volt a föld teteje. Conspeed asztal vágta és lazítás előtt meg lett tárcsázva is , merem mondani hogy jól fel van aprítva.Félek azonban hogy akadályozni fogja a magágy készítést, vetést. Mennyire bomlik le tavaszig, mi marad belőle?
Ki hogy szokta a lazításos módszert csinálni?

Nincs profilkép
#1613 tuto1
2018-11-08 22:23:16

Válasz vazi #1611. hozzászólásáraA gép neve legyen tuto1.
NH 8030, 8040 elektronikával, kb 300 le.

#1612 Berkó_
2018-11-08 07:22:45

Válasz vazi #1611. hozzászólásáraOlvass vissza, vagy katt a nevére, és a hozzászólásaiban olvashatod a kérdésedre a választ. (Mostanában próbálok nem lusta lenni, és visszaolvasni keresgélni.) smile whistling

Nincs profilkép
#1611 vazi
2018-11-07 23:08:57

Válasz tuto1 #1592. hozzászólásáraHello, mi ennek a gépnek a neve? s mivel huzod amugy?

Nincs profilkép
#1610 Pilátus
2018-11-07 20:37:16

Válasz Gazda12 #1596. hozzászólásáraSzerintem kérd el Berkóét és az tutti elrendezi...
Különben grat Berkoma"!

Nincs profilkép
#1609 Pilátus
2018-11-07 20:32:27

És ezt miért kellett??

#1608 ZZ
2018-11-07 18:56:16

a szalmakupacos lazításba 3 hete vetett búza... esó kellene nagyon..smile crying

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Támogatott tartalom
Ne maradjon le, hamarosan lezárul a Kisüzem pályázat!
Ne maradjon le, hamarosan lezárul a Kisüzem pályázat!
Akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás is igényelhető.
Hirdetés
Jól teljesít a színosztályozógép a gyakorlatban
Jól teljesít a színosztályozógép a gyakorlatban
A terménnyel azonos színű és méretű ágakat, fadarabokat kellett eltávolítani.
Egyengető vastagoló kombinált gyalugép
Egyengető vastagoló kombinált gyalugép

185.000 Ft

Éves mínősítésű törzskönyves kosok
Éves mínősítésű törzskönyves kosok

300.000 Ft

HEGER 4 m-es borona,  fogas,  simító
HEGER 4 m-es borona, fogas, simító

290.000 Ft

ELADÓ T-088 TRÁGYASZÓRÓ
ELADÓ T-088 TRÁGYASZÓRÓ

2.800.000 Ft