Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD394.79 FtCHF445.04 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Plútó #4001. hozzászólásáraEzt vártam,hogy hasonló tapasztalatok jöjjenek. A neves gyártók vakaróit már itt is keresztbe hosszába cibáltuk. Csodára nem képesek azok sem.
Ilyen forgókapást nem használ senki?Pedig lehet vele sekélyen művelni,gyomot mindet kivágja,a gumihengerrel a nyerset is jól tolerálja.Mi ezt használjuk,szép munkája van.4-4,5 literből megvan hektárja.Lehet vele"repülni".
Válasz Diesel Tibor #3994. hozzászólásáraAkkor egy ilyen kompaktor nálad a befutó!!!én csak tavasszal húzom a kukorica,napra elé.olyan magágyat csinál,ami a nagykönyvbe levan irva.pláne,ha meghuzod a lovaiddal becsületesen.
Válasz Diesel Tibor #3994. hozzászólásáraIdén is pl elég későn lehetett vetni, mert hideg volt. Addig a földhöz nem nyúltunk, ne száradjon. Vetés előtt ha megcsinálod a talajt, és csak 5% gyom is ami túléli, az a poszt kezelés idejére már térdig fog érni, és a gyomirtót kineveti.
Válasz Diesel Tibor #3981. hozzászólásáraAz ilyen csak ősszel, a száraz rögösbe jó. Régen volt orosz szántóföldi kultivátorunk. Két sorban voltak a kapák, de a nagyobb gyomoknál bajba voltam mindig. Vagy feltekeredett rá, vagy nem ment át közte. Bármit veszel min. 3 sorban a kapák és szellősen!
Válasz szanberg #3970. hozzászólásáraEzzel tavasszal fevágatnám, nem kéne kapkodni a vetéssel, ráérnék a nyári esők előtt kimenni Egy sor 3075 ment mindenhol, vagy ahol kellett még egy henger. Ennyit érkeztem, de elég is volt. Gyomot nem írt eléggé, mert nem akar az ember 5 centitől mélyebbre menni. A ganés nyáriszántás meg becsületesen kizöldülhet, ha meg is volt tàrcsázva. Főleg ha pl ebszékfü van, az ha vetésre megerősödik, nem bírsz vele. Csak vegyszerrel. Azért kàr kiszárítani szerintem
Van egy 4,7 méteres függesztett csukhatós szárnyas kapás grúberem!
Azzal teljes felületen tudsz gyomot kivágatni és nem sok kapás! Nem is űber nehéz, nem döngöl be.
Igazából nem használjuk, helyette egy 3 méteres támkerekes függesztett grúbert vennék mert nekem alapművelni kell, magágykészíteni van allrounder meg kombik meg rövidtárcsa meg ilyesmi.
Válasz Szabi. #3961. hozzászólásáraerrefelé ennyire nem kapkodják el, de igen, egyetértek, írtam is, hogy igazán mindkettő kéne, és helyzete válogatja.
idén tavasszal mentek a kompaktorok minden gond nélkül, lehet jövőre meg rizst palántázunk mindenhova, ki tudja.
az biztos, hogy ha jó az őszi munka, akkor csak sekélyen szabad dolgozni, de ott viszont egyenletesen kell az egyenletes kelés érdekében, és nekem ezért nem tetszenek ezek a rugóskapásak, értem én, hogy vibrál, de akkor repesszünk 15tel, és aprítódik az vibrálás nélkül is, cserébe ha 3 cmre rakod le, akkor az mindenhol 3 cm. nem több, nem kevesebb.
Válasz Szabi. #3952. hozzászólásáraEddig a valtrával vakarászoltam,mert ehhez volt dupla kerék Claaasatra jóvóltából, (160lo)hagyományos simító boronát elhúztam 8m-est,a függesztett 6.60as simán húzta,most a héten a valtrát eladtam jön helyette 250-es claas,gondolom növelhetem a méreteket semmi perc alatt lerohanom vele a területet,minimális diesellel.
Válasz envagyok2 #3957. hozzászólásáraKorai vetések miatt szerintem a kompaktorok felejtősek.
Amikor még április 25 körül kezdtünk gondolkodni, hogy piszkáljuk meg a földeket majd vessünk is el május 10-ig, akkor a rau sterntillernek nem volt párja.
Csak hát elmúlt 20 év és már egy hónappal hamarabb vetve is késő van. Nem egyszer láttam már erre felénk márciusban sorolni naprát, kukoricát.....
Válasz VMisi #3951. hozzászólásáraKombinátorom volt, vagy tíz éve eladtam mert a gyomból maradt a trágyát meg felszedte a föld tetejére,többet nem veszek.
Válasz Szabi. #3950. hozzászólásárade ezek a kombinátorok meg a gyomokat nem csapják ki anynira, mint egy teljes keresztmetszetben dolgozó kompaktor, ez is örök vita, kombinátor vagy konpaktor, igazán mindkettő kéne.
de igaz, nehezek, nekem is kell másik hengert csináltatni, mert a mostanival most sem merek rámenni kicsit megszellőztetni vetés előtt. amúgy annyira nem nehéz, henger nélkül 30 mázsa 5 méterre kb, mit mondjak, minden ennyi.
de tény, hogy egy mérettel nehezebb húzni, mint mondjuk egy germinátort, de cserébe egy menetben simít, magágyat csinál és lezáródik.
nedves viszonyok között észnél kell lenni. pl. ma is láttam valami faszkalapot hengerezni. fasza tömör, kizárólag két ökölnyi daeabokba szedett elő nyerset grubberral, és hengerezte. mert szerinte ha nem látszaak a rögök, mert elkeni az egészet, akkor nincsenek is...
7405 hozzászólás
Válasz Radocz #3998. hozzászólásáraÉgész télen nem süt a nap...és láttam már olyan embert a napon.
Válasz Diesel Tibor #4003. hozzászólásáraTibibácsi, miért tértél vissza a szántásra?
Válasz broll79 #4000. hozzászólásáraOké
Válasz Plútó #4001. hozzászólásáraEzt vártam,hogy hasonló tapasztalatok jöjjenek. A neves gyártók vakaróit már itt is keresztbe hosszába cibáltuk. Csodára nem képesek azok sem.
Ilyen forgókapást nem használ senki?Pedig lehet vele sekélyen művelni,gyomot mindet kivágja,a gumihengerrel a nyerset is jól tolerálja.Mi ezt használjuk,szép munkája van.4-4,5 literből megvan hektárja.Lehet vele"repülni".
Válasz Diesel Tibor #3987. hozzászólásáraSajnos nem eladó
Válasz Radocz #3998. hozzászólására Aztán az állatoknak mit mond, hogy böjt van?
Válasz Diesel Tibor #3994. hozzászólásáraTibi bácsi kopasz embert láttál már sapka nélkül a napon?
Próbáld ki, hogy egy kerülést nem szedel fel!
Válasz Diesel Tibor #3994. hozzászólásáraDudva,meg ilyenek ennek nem akadály.a gyomirtó hatása 1o.
Válasz Diesel Tibor #3994. hozzászólásáraAkkor egy ilyen kompaktor nálad a befutó!!!én csak tavasszal húzom a kukorica,napra elé.olyan magágyat csinál,ami a nagykönyvbe levan irva.pláne,ha meghuzod a lovaiddal becsületesen.
Válasz Diesel Tibor #3994. hozzászólásáraIdén is pl elég későn lehetett vetni, mert hideg volt. Addig a földhöz nem nyúltunk, ne száradjon. Vetés előtt ha megcsinálod a talajt, és csak 5% gyom is ami túléli, az a poszt kezelés idejére már térdig fog érni, és a gyomirtót kineveti.
Válasz fexco #3993. hozzászólásáraMaga a föld tiszta én minden szár ,szalma, maradványt felszedek,csak a tavaszi dudva kelés bosszant.
Válasz Diesel Tibor #3992. hozzászólásáraO.K.!de ezt a vasat csak és kizárólag tiszta fődbe lehet beleengedni,mert ez meghúzza a motyót...
Válasz fexco #3990. hozzászólásáraVan annyi a ménesben
Válasz Diesel Tibor #3989. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/vaderstad-swift-720/h_7083852?ref=940c7364
Válasz Diesel Tibor #3988. hozzászólásáraTibike,ezt én kompaktornak nézem,nálunk a 8méterest 340lóval húzzák.(farmet kompaktomat)
Válasz Szabi. #3986. hozzászólásáraVäderstad Swift 720,ez nagyon tetszik ,,,,,,litvánia
Válasz VMisi #3985. hozzászólásáraKöszi, már töröltem is.
Válasz broll79 #3984. hozzászólásáraKérdezd meg érdekelhet ,fotót is nyomj ha lehet.
Válasz Diesel Tibor #3977. hozzászólásáraItt Bioban ezt használják(ott azért van mit írtani).....
Válasz Diesel Tibor #3981. hozzászólásáraAz ilyen csak ősszel, a száraz rögösbe jó. Régen volt orosz szántóföldi kultivátorunk. Két sorban voltak a kapák, de a nagyobb gyomoknál bajba voltam mindig. Vagy feltekeredett rá, vagy nem ment át közte. Bármit veszel min. 3 sorban a kapák és szellősen!
Válasz Diesel Tibor #3977. hozzászólásáraNálunk van egy, valamikor árulták is. ha érdekel, reggel megkérdezem eladó e
Válasz Diesel Tibor #3981. hozzászólásárajó=ló
Válasz Szabi. #3979. hozzászólásáraNem merek én oda kimenni,még besoroznak katonának.
Válasz VMisi #3978. hozzászólásáraaxiálnál leltem egy hasonlót 10m-es ,,vajon mennyi jó kell neki?
Válasz Diesel Tibor #3977. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/john-deere-420-a-mulch-finisher/h_7049593
Válasz Diesel Tibor #3977. hozzászólásáraBakker, hát nem az van hozzád közelebb !!!????
Válasz Diesel Tibor #3977. hozzászólásáraA kiténél biztos van egy csomó!
Tessék , csak ez a 410, egy kicsit más. Ezen nagyobbak a kapák, nehezebb kicsit húzni..., de itt olvasgass, hasonlítsd össze..
Válasz VMisi #3976. hozzászólásáraIlyen kell nekem ,,de csak Ukrajnában lelek
Válasz Diesel Tibor #3963. hozzászólásáraItt nagyon sokan jd 420A-val csinálnak ősszel-tavasszal magágyat, nézz rá. Esetleg 410A.
Válasz Diesel Tibor #3972. hozzászólásáraHagyd már ezeket a nehéz szarokat tavaszi magágykészítésre !
Vegyél szélesebb vegyszerezőt és vigyázz a vízre !!!
Válasz bandigh #3973. hozzászólásáraHa erre van igény, ezt árulunk
Válasz szanberg #3970. hozzászólásáraEzzel tavasszal fevágatnám, nem kéne kapkodni a vetéssel, ráérnék a nyári esők előtt kimenni Egy sor 3075 ment mindenhol, vagy ahol kellett még egy henger. Ennyit érkeztem, de elég is volt. Gyomot nem írt eléggé, mert nem akar az ember 5 centitől mélyebbre menni. A ganés nyáriszántás meg becsületesen kizöldülhet, ha meg is volt tàrcsázva. Főleg ha pl ebszékfü van, az ha vetésre megerősödik, nem bírsz vele. Csak vegyszerrel. Azért kàr kiszárítani szerintem
Válasz Diesel Tibor #3971. hozzászólásáraEz érdekelne de az ország másik végén van.
Válasz szanberg #3970. hozzászólásáraIlyesmire gondolnék,de mondjuk 6m-re vagy 7m-re de azért majd csak meg nézem.
Válasz szanberg #3968. hozzászólásáramit kínálgatsz, azt a péklapátos szörnyeteget?
Válasz Diesel Tibor #3958. hozzászólásáraTibibácsi!
Van egy 4,7 méteres függesztett csukhatós szárnyas kapás grúberem!
Azzal teljes felületen tudsz gyomot kivágatni és nem sok kapás! Nem is űber nehéz, nem döngöl be.
Igazából nem használjuk, helyette egy 3 méteres támkerekes függesztett grúbert vennék mert nekem alapművelni kell, magágykészíteni van allrounder meg kombik meg rövidtárcsa meg ilyesmi.
aprópénzen
Válasz Szabi. #3961. hozzászólásáraerrefelé ennyire nem kapkodják el, de igen, egyetértek, írtam is, hogy igazán mindkettő kéne, és helyzete válogatja.
idén tavasszal mentek a kompaktorok minden gond nélkül, lehet jövőre meg rizst palántázunk mindenhova, ki tudja.
az biztos, hogy ha jó az őszi munka, akkor csak sekélyen szabad dolgozni, de ott viszont egyenletesen kell az egyenletes kelés érdekében, és nekem ezért nem tetszenek ezek a rugóskapásak, értem én, hogy vibrál, de akkor repesszünk 15tel, és aprítódik az vibrálás nélkül is, cserébe ha 3 cmre rakod le, akkor az mindenhol 3 cm. nem több, nem kevesebb.
Válasz VMisi #3953. hozzászólásáraLazítások szoktak lenni ,de tavaly visszatértem a szántáshoz a tavasziak alá ,nagyon NEM bántam meg
Válasz Diesel Tibor #3964. hozzászólásáraAzért megsúgom......sokat fejlődött ez a technológia is azóta........
Válasz Szabi. #3962. hozzászólásáraHát ja.
Válasz Szabi. #3952. hozzászólásáraEddig a valtrával vakarászoltam,mert ehhez volt dupla kerék Claaasatra jóvóltából, (160lo)hagyományos simító boronát elhúztam 8m-est,a függesztett 6.60as simán húzta,most a héten a valtrát eladtam jön helyette 250-es claas,gondolom növelhetem a méreteket semmi perc alatt lerohanom vele a területet,minimális diesellel.
Válasz Diesel Tibor #3960. hozzászólásáraGondolom valami tsz-es 30-40 éves régi technika.......
Válasz envagyok2 #3957. hozzászólásáraKorai vetések miatt szerintem a kompaktorok felejtősek.
Amikor még április 25 körül kezdtünk gondolkodni, hogy piszkáljuk meg a földeket majd vessünk is el május 10-ig, akkor a rau sterntillernek nem volt párja.
Csak hát elmúlt 20 év és már egy hónappal hamarabb vetve is késő van. Nem egyszer láttam már erre felénk márciusban sorolni naprát, kukoricát.....
Válasz VMisi #3951. hozzászólásáraKombinátorom volt, vagy tíz éve eladtam mert a gyomból maradt a trágyát meg felszedte a föld tetejére,többet nem veszek.
Válasz VMisi #3951. hozzászólásáraa glifó zöldön keresztül szívódik fel, nem talajról, nem gyökéren keresztül. zöld levélen, száron keresztül. csak.
Válasz Szabi. #3950. hozzászólásáraNem is szoktam csak dupla kerekessel mászom a nagyot elő sem veszem tavasszal.
Válasz Szabi. #3950. hozzászólásárade ezek a kombinátorok meg a gyomokat nem csapják ki anynira, mint egy teljes keresztmetszetben dolgozó kompaktor, ez is örök vita, kombinátor vagy konpaktor, igazán mindkettő kéne.
de igaz, nehezek, nekem is kell másik hengert csináltatni, mert a mostanival most sem merek rámenni kicsit megszellőztetni vetés előtt. amúgy annyira nem nehéz, henger nélkül 30 mázsa 5 méterre kb, mit mondjak, minden ennyi.
de tény, hogy egy mérettel nehezebb húzni, mint mondjuk egy germinátort, de cserébe egy menetben simít, magágyat csinál és lezáródik.
nedves viszonyok között észnél kell lenni. pl. ma is láttam valami faszkalapot hengerezni. fasza tömör, kizárólag két ökölnyi daeabokba szedett elő nyerset grubberral, és hengerezte. mert szerinte ha nem látszaak a rögök, mert elkeni az egészet, akkor nincsenek is...
Válasz Diesel Tibor #3946. hozzászólásáraHasznált Horsch FN 6m + Optipac gumikerekes henger egyben 10 000 euró?