Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.69 FtUSD395.41 FtCHF442.09 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Koczka József #7103. hozzászólására2q műtrágya helyett 4q, 1 gombaölő helyett 2-3, + amalgerol, lombtrágya egyeseknél. 8-15q termény ára szerintem rá lett fordítva pluszban egyeseknél árpában. Búzában már lehet, hogy nullára jött ki, vagy esetleg kicsi pluszt hozott a többlet ráfordítás.
Viszont ha a tavaszi és nyár eleji időjárás nem kedvezett volna, akkor a fene se tudja, hogy néztek volna ki a számok.
Válasz Zoli1437 #7099. hozzászólásáraIgen ezt szeretném látni ahogy írod vetéskor meg utána 60kg nitrogén és egy gomba kezelés és aratáskor 60 q átlag egy 10 ha táblán. Nincs semmi más fujogatva meg jaj most ez volt a baj meg rosszkor esett meg nem volt jó a mag.
Válasz Koczka József #7098. hozzászólására'23-ban nagyjából MrPoke szerinti recept futott nálunk is, és 64-65q az üzemi átlag jött le búzából. Az árpa gyengébb lett, az 62-63q. Akik odatették a pénzt és munkát, azok 70q fölött arattak árpából, de "nyereségben" nem voltak előrébb, sőt.
A történethez az is hozzátartozik, hogy a hűvös tavasz és a hűvös nyár eleje szerintem nagyon sokat jelentett a kalászosok jó teljesítményében.
Válasz Koczka József #7096. hozzászólásáraMikor és mit szeretnél látni?
Kelésnél még látszanak esetleg a kukorica sorok. (Erről még akár képet is tudok feltenni.)
Utána meg úgy néz ki mint akár melyik búza.
Ellenálló fajta, megfelelő tápanyag és víz.
Válasz Koczka József #7096. hozzászólásáraEzek az urak szavahihető, régi fórumosok, egyik sem beszél mellé. A régi fórumosok jórészt személyesen is ismerik egymást, nem szokás egymásnak (sem) hazudozni.
Válasz MTZ1221.3 #7094. hozzászólásáraNem azt kérdeztem hogy milyen hozzáértés kell hanem hogy hol lehet megnézni. Engem a tények érdekelnek és nem a lózungok. És ne írj regényt a pontos címet írd le hogy hova kell menni megnézni.
Válasz MrPoke #7091. hozzászólásáraAz 1 gombaölőt nem merem megcsinálni. Nálam 3 megy, mégpedig preventíven, és ritkán, de még így is be tud ütni valami betegség.
Valamint elő szokott fordulni egy-egy folt, ami egyáltalán nem lesz lefújva (pl. villanyoszlop mindig ugyanúgy van kikerülve RTK-s robotpilótával, és ott kimarad egy kis darab) és ott nagyon durván meg szokott mutatkozni a gombafertőzés.
Természetesen nem vonom kétségbe, amit mondasz, de én a fentiek alapján nem merem megkockáztatni.
Válasz MrPoke #7091. hozzászólásáraNálad nincs pocok? Meg lehetne csinálni, de nálam így néz ki a tarló. És még köszönik jól vannak.
Vetve a vetés nézne igy ki.
Egy jó min-tilles tábla. Direkt vetve 1 gyomírtó ha kell, 1 gombaölő, 60kg nitrogén hatóanyaggal simán meg lehet csinálni a 60q gabonát.
Efelett már bármiféle plussz költség nem fogja még talán a befektetést sem visszahozni. Legfeljebb dicsekedni jó, hogy neked több termet. Ha neked ez megér sok pénz skkor csináld.
Válasz Radocz #7084. hozzászólásáraÉn nem lennék jó talajmegújítós gazda mert engem több okból nem a talajélet hanem a gazdaságilag fenntartható termelés érdekel...
Noran hirdeti a forgatás nélküli technikát.
https://norantech.hu/talajmunkagepek-noran/?gclid=EAIaIQobChMIvMPj-fnFgwMVuuE7Ah2gwAT5EAEYAiAAEgImZvD_BwE Érdemes elolvasni!
Válasz MTZ1221.3 #7074. hozzászólásáraPedig a szárnyas képes csak jó munkát csinálni sekélyen. A könnyű húzású lazítók nem is végeznek megfelelő talajmunkát.
Válasz MTZ1221.3 #7069. hozzászólásáraOlyannyira nem végeztem, hogy még el sem kezdtem. Aratás óta esik, meszezés, tárcsázás, grúberozás, vetés(takaró) még előttem.
Válasz MrPoke #7073. hozzászólásáraUniverzalitásban nem vált be. Nem húzható sekélyen, így a kisebbik traktorral nem tudom használni menekülő tervnek (25-30cm). Ennek minimum kell 40-45cm a jó munkához. Viszont szárnyas bontóorrú lazító nem kell többet, az biztos jó lenne nedvesebb talajon. Viszont szárazba megint csak szenvednék vele.
Ha lenne egy 3x60-as osztású akkor talán 2 traktor mehetne egyszerre, mert kissé megcsúsztam a talajmunkákkal, hogy segítettem szemet hordani havernak.
Válasz Gandhy #7068. hozzászólásáraAkkor neked is van babakocsinak benne muvelonyom? (ahogy nekem)
De latod evtizedes szaktudassal rendelkezo embereket nem lehet megvezetni itt
Vegeztel minden talajmunkaval? En sajna megcsusztam, igy kuszkodes lesz
Válasz MTZ1221.3 #7063. hozzászólásáraTakarónövényt én is tárcsával forgatom le, az is úgy sorol, mint a géppel vetett. Egy ilyen fotó láttán csak az néz ki hülyén a fejéből, aki még nem csinálta.
Válasz RARGAkèny #7058. hozzászólásáraAz is lehet, de tudod a szórva vetésnél nincs párhuzamos nyom. Másodszor meg attól függ hogy hogyan van fényképezve. Tudod mikor szórva vetnek nincs olyan eszköz ami párhuzamos sorközöket hagy.
Válasz Joco7211 #7055. hozzászólásáraA táblán belül van rengeteg járat és eszik a vetést. Az a baj, hogy ha betaposom, akkor rögtön ás egy másikat. A madarak sem bírják enni, annyi van.
Válasz Bárány #7050. hozzászólásáraJó lesz.. A vetőmag nem azt nézi mivel-vagy hogy vessukHa jól érzi magát ki kel meg terem is Jászságban igen igen nagy arányban vetünk így.
7405 hozzászólás
Válasz Koczka József #7103. hozzászólására2q műtrágya helyett 4q, 1 gombaölő helyett 2-3, + amalgerol, lombtrágya egyeseknél. 8-15q termény ára szerintem rá lett fordítva pluszban egyeseknél árpában. Búzában már lehet, hogy nullára jött ki, vagy esetleg kicsi pluszt hozott a többlet ráfordítás.
Viszont ha a tavaszi és nyár eleji időjárás nem kedvezett volna, akkor a fene se tudja, hogy néztek volna ki a számok.
Válasz Zoli1437 #7099. hozzászólásáraMég annyit hogy mit nevezel meg felelő tápanyagnak?
Válasz Praetor #7101. hozzászólásáraAz mit jelent hogy oda tették a pénzt?
Válasz Zoli1437 #7099. hozzászólásáraIgen ezt szeretném látni ahogy írod vetéskor meg utána 60kg nitrogén és egy gomba kezelés és aratáskor 60 q átlag egy 10 ha táblán. Nincs semmi más fujogatva meg jaj most ez volt a baj meg rosszkor esett meg nem volt jó a mag.
Válasz Koczka József #7098. hozzászólására'23-ban nagyjából MrPoke szerinti recept futott nálunk is, és 64-65q az üzemi átlag jött le búzából. Az árpa gyengébb lett, az 62-63q. Akik odatették a pénzt és munkát, azok 70q fölött arattak árpából, de "nyereségben" nem voltak előrébb, sőt.
A történethez az is hozzátartozik, hogy a hűvös tavasz és a hűvös nyár eleje szerintem nagyon sokat jelentett a kalászosok jó teljesítményében.
Válasz Bárány #7097. hozzászólására
Válasz Koczka József #7096. hozzászólásáraMikor és mit szeretnél látni?
Kelésnél még látszanak esetleg a kukorica sorok. (Erről még akár képet is tudok feltenni.)
Utána meg úgy néz ki mint akár melyik búza.
Ellenálló fajta, megfelelő tápanyag és víz.
Válasz Bárány #7097. hozzászólásáraAkkor biztos van olyan aki megtudja mutatni azt a 6t búzát .Persze úgy ahogy MrPoke leírta.
Válasz Koczka József #7096. hozzászólásáraEzek az urak szavahihető, régi fórumosok, egyik sem beszél mellé. A régi fórumosok jórészt személyesen is ismerik egymást, nem szokás egymásnak (sem) hazudozni.
Válasz MTZ1221.3 #7094. hozzászólásáraNem azt kérdeztem hogy milyen hozzáértés kell hanem hogy hol lehet megnézni. Engem a tények érdekelnek és nem a lózungok. És ne írj regényt a pontos címet írd le hogy hova kell menni megnézni.
Válasz MrPoke #7091. hozzászólásáraAz 1 gombaölőt nem merem megcsinálni. Nálam 3 megy, mégpedig preventíven, és ritkán, de még így is be tud ütni valami betegség.
Valamint elő szokott fordulni egy-egy folt, ami egyáltalán nem lesz lefújva (pl. villanyoszlop mindig ugyanúgy van kikerülve RTK-s robotpilótával, és ott kimarad egy kis darab) és ott nagyon durván meg szokott mutatkozni a gombafertőzés.
Természetesen nem vonom kétségbe, amit mondasz, de én a fentiek alapján nem merem megkockáztatni.
Válasz Koczka József #7092. hozzászólásáraMinimalis hozzaertessel szinte barhol. ISZCS technikaval viszont tenyleg elkepzelhetetlen. Ezt megertem.
Válasz MrPoke #7091. hozzászólásáraNálad nincs pocok? Meg lehetne csinálni, de nálam így néz ki a tarló. És még köszönik jól vannak.
Vetve a vetés nézne igy ki.
Válasz MrPoke #7091. hozzászólásáraHol lehet ilyet csinálni? Szeretném meg nézni. Mert ha csak az álmaiban van akkor ideje felébredni.
Válasz termelo #7087. hozzászólásáraA kettő nem zárja ki egymást.
Jelenlegi termény árak melett extenzív gabona nyereségesebb mint az intenzív.
Egy jó min-tilles tábla. Direkt vetve 1 gyomírtó ha kell, 1 gombaölő, 60kg nitrogén hatóanyaggal simán meg lehet csinálni a 60q gabonát.
Efelett már bármiféle plussz költség nem fogja még talán a befektetést sem visszahozni. Legfeljebb dicsekedni jó, hogy neked több termet. Ha neked ez megér sok pénz skkor csináld.
Válasz olasz_kapo #7089. hozzászólásáraEz Olajretek?? Mikor volt vetve?
mai áskálodásom kuki is dolgozik!
Válasz Radocz #7085. hozzászólásáraŐ igazából munkagépeket hirdet...
Válasz Radocz #7084. hozzászólásáraÉn nem lennék jó talajmegújítós gazda mert engem több okból nem a talajélet hanem a gazdaságilag fenntartható termelés érdekel...
Ameddig ezen az oldalon ilyen:
https://www.agroinform.hu/gazdasag/osszeomlas-fenntarthatosag-elelmiszer-valsag-klimavaltozas-68864-001
cikkeket olvasol addig el kell gondolkodni, hogy mit hagyj a gyerekeidre.
Jó talajbiológiát vagy pénzt.
Ha mind a kettő lehetséges természetesen nem zárkózok el tőle de azt senki ne várja, hogy "ideológiai" alapon erőltessek valamit...
Válasz termelo #7083. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/forum/direktvetes-no-till/t2304
A no-till gazdálkodást meg itt.
Itt
Noran hirdeti a forgatás nélküli technikát.
https://norantech.hu/talajmunkagepek-noran/?gclid=EAIaIQobChMIvMPj-fnFgwMVuuE7Ah2gwAT5EAEYAiAAEgImZvD_BwE
Érdemes elolvasni!
Válasz termelo #7083. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/forum/talajmegujito-mezogazdasag/t3661
Inkább itt beszéljünk
Válasz Radocz #7080. hozzászólásáraMennyi a legközelebbi taljkútban a belvíz magassága?
Mennyi a terület tengerszint feletti magassága?
Vagy nem értem mire kellene következtetni abból, hogy egy alacsonyabb részen áll a víz ha az előző kettőt nem ismered?
Válasz trikolor5 #7081. hozzászólásáraHa megnézed a 6173 hozzászólást, ott tó van a szomszédom területén.
Itt ki látszik a föld.
Válasz Radocz #7080. hozzászólásáraA harmadikat sokkal távolabbról fotóztad, látszik a bal oldali halmon, közelebbmész ott ugyanúgy áll a víz..
Válasz Radocz #6173. hozzászólásáraMai állapot.
Kevesebb víz van. Szerintem kevesebb volt a csapadék mint februárban.
Ahol megszortam szalmával ott nincs víz állás.
Most gyalog mentem, mert.....
Válasz MTZ1221.3 #7074. hozzászólásáraPedig a szárnyas képes csak jó munkát csinálni sekélyen. A könnyű húzású lazítók nem is végeznek megfelelő talajmunkát.
Válasz Praetor #7077. hozzászólásáraAkkor meg elromlott. Ezek az aliexpresses JÉGER-ek ennyit érnek...
Válasz Bárány #7076. hozzászólásáraTutira kikapcsoltad, mert tegnap esett itt az eső.
Válasz Gandhy #7075. hozzászólásáraÓ, basszus, elfelejtettem kikapcsolni a JÉGER-t!!!!
Válasz MTZ1221.3 #7069. hozzászólásáraOlyannyira nem végeztem, hogy még el sem kezdtem. Aratás óta esik, meszezés, tárcsázás, grúberozás, vetés(takaró) még előttem.
Válasz MrPoke #7073. hozzászólásáraUniverzalitásban nem vált be. Nem húzható sekélyen, így a kisebbik traktorral nem tudom használni menekülő tervnek (25-30cm). Ennek minimum kell 40-45cm a jó munkához. Viszont szárnyas bontóorrú lazító nem kell többet, az biztos jó lenne nedvesebb talajon. Viszont szárazba megint csak szenvednék vele.
Ha lenne egy 3x60-as osztású akkor talán 2 traktor mehetne egyszerre, mert kissé megcsúsztam a talajmunkákkal, hogy segítettem szemet hordani havernak.
Válasz MTZ1221.3 #7069. hozzászólásáraNem vált be a lazító, hogy eladó?
Moderálási elveink miatt törölve: 2023-11-06 12:51:29
Válasz Gandhy #7068. hozzászólásáraFőleg ha kap utánna egy hengert is.
Tőlem is kérdezték mivel vetettem, hogy "olyan széles a sortáv, de közte is van azért kikelve"
Válasz MTZ1221.3 #7069. hozzászólásáraBohócokkal ne foglalkozz
Válasz Gandhy #7068. hozzászólásáraAkkor neked is van babakocsinak benne muvelonyom? (ahogy nekem)
De latod evtizedes szaktudassal rendelkezo embereket nem lehet megvezetni itt
Vegeztel minden talajmunkaval? En sajna megcsusztam, igy kuszkodes lesz
Válasz MTZ1221.3 #7063. hozzászólásáraTakarónövényt én is tárcsával forgatom le, az is úgy sorol, mint a géppel vetett. Egy ilyen fotó láttán csak az néz ki hülyén a fejéből, aki még nem csinálta.
Válasz Peti 8310 #7066. hozzászólásáraÓ, de
Azért jó, mert a te hengereddel hengereltem le
Válasz MTZ1221.3 #7065. hozzászólásáraMég a végén kiderül, hogy ez egy tavalyi kép a szomszéd vetéséről.
Válasz Koczka József #7064. hozzászólására
Válasz MTZ1221.3 #7063. hozzászólásáraIgen már olvastam csak tudod én sem ma kezdtem. És inkább ne feszegessük.
Válasz Koczka József #7062. hozzászólásáraRTK+rövidtárcsa
Válasz RARGAkèny #7058. hozzászólásáraAz is lehet, de tudod a szórva vetésnél nincs párhuzamos nyom. Másodszor meg attól függ hogy hogyan van fényképezve. Tudod mikor szórva vetnek nincs olyan eszköz ami párhuzamos sorközöket hagy.
Válasz Selvin #7060. hozzászólásáraA szomszéd településen szakdolgozat témája a pocok írtás.
Bio és nem bio területen.
Tudomásom szerint, eddig hasonló az eredmény. Madarak-vegyszer.
Tavasszal többet tudok mondani.
Válasz Joco7211 #7055. hozzászólásáraA táblán belül van rengeteg járat és eszik a vetést. Az a baj, hogy ha betaposom, akkor rögtön ás egy másikat. A madarak sem bírják enni, annyi van.
Válasz MTZ1221.3 #7053. hozzászólásáraFaxán elrendezi.
Válasz Koczka József #7057. hozzászólásáraHát az elég keskeny, talán 1 babakocsi elfér benne
Válasz ..,-:) #7051. hozzászólásáraSzia ha jobban mégnézed a bal szélén van a művelő út is.
Válasz Bárány #7050. hozzászólásáraJó lesz.. A vetőmag nem azt nézi mivel-vagy hogy vessukHa jól érzi magát ki kel meg terem is Jászságban igen igen nagy arányban vetünk így.