Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mézga #3544. hozzászólásáraMi ennek az ára,most filózók,hogy mehetne ez.és akkor nem kéne kénes nitrogént vennem.
Persze csak,ha ez árban jobb így.
Felénk ilyen keskeny kapás még nem terjedt el, így nincs tapasztalat.
Ugyanaz a sekély mint amit az amerikai mondott 10 cm, vagy ez esetben is csak a vetésmélység felett járjon?
Válasz halihó #3523. hozzászólásáraMivel nem forgatod be a talajba, nem lesz gyombankod, az elsö évben több gyom fog kikélni / négyzetméter. Ha nem gyomlálni akarod, akkor a vegyszernek mindegy a darabszám .
Válasz halihó #3523. hozzászólásáraMivel nem forgatod be a talajba, nem lesz gyombankod, az elsö évben több gyom fog kikélni / négyzetméter. Ha nem gyomlálni akarod, akkor a vegyszernek mindegy a darabszám .
Válasz mtz1221 #3493. hozzászólásáraA Pap-Agro Kft Er.MO gyártmányú lazítóin az oldalsó szárnykések több pozícióban is állíthatóak. Ha további kérdések merülnek fel szívesen állok rendelkezésére. Tisztelettel:Szabó Antal (06306830853)
olaszos lazító"(ez jó) elé vagy mőgé milyen "zödtrágyát" lehetne most egymenetben és "dirrektbe be is jelenteni" hogy kíváncsiságból lássam mit szólnak "hozzá"!??
Búza-repce vagy mi bír fagyban is kelni?
Válasz Vinkó 75 #3508. hozzászólásáraA Vogel Nootnak volt ilyenje...Az se barkács...mert az üzemi hegesztő boxban varrták rá a pengét...gondolom. Ugyanúgy, mint az ekenádra a barázda szélesítő vasat.
Válasz Wilde #3514. hozzászólásáraTavaly egyik kolegám olaszos lazítóval húzatta meg a kukorica tarlóját(a szélén hordták ki a csemegét a szomszédok, azt meghúzták, de akkor már megcsináltatta inkább az egész 4 Ha-t). Tavasszal simán szaladt benne a kombi, akár Spc is vethetett volna bele, pedig nem könnyű művelésű, úgy megette az idő a szármaradványt
Válasz zsozsi51 #3516. hozzászólásáraidén nem volt kukoricám,így elmaradt a kísérlet.az van tervben ,hogy aratás után zúzás földig és kész.tavasszal kultivátor.
Válasz Wilde #3514. hozzászólásáraÉn is most kóstolgatom a csutka bedolgozását. Október elején lazítottam, grubberral megdolgoztam sekélyen, elég sok csutka eltűnt azóta. Még azon gondolkodom, hogy mélyítsem-e a művelést még 1 gubberral, de úgy gondolom, ha még a vetőgép kiokosítása is sikerülni fog, nem lesz tavasszal gond a napraforgó vetése.
Válasz mtz1221 #3509. hozzászólásáraNem. Ennél jobb időben próbáltuk régebben, de csíkozott. Vissza is szereltük alulra, így tökéletesen kivisz mindent és fent hagyja. Ez pedig 5 kés 2 méterre és igen kötöttben. Ha az 5 kés 2,5 méteren van, vagy középkötött csak, akkor pláne csíkozna.
Válasz mtz1221 #3505. hozzászólásáraValamikor így volt,mára már kiszámíthatatlan. Ezért ki szánt vagy elmunkálót húz,vagy januárban ha lesz kis fagy megtárcsázza. Tavaly egész ősszel nem volt csapadék. November vége-december, nem volt számottevő. Majd januárban már volt ki hengerezte a ki nem kelt vetést.(Fagy ne tépje el a kis gyökereket.) Február végén volt 18mm-er majd április közepéig szinte semmi. Nem kozkáztat már nagyon senki. Ki megtette az ősz elején és kiszárította a repce magágyát. Annak meg is látszik az állományon. Hiába most az eső. Szépen lassan előkerülnek a fácánosból a régi hengerek-sima-gyűrűs. Kinek mi van, és csörömpöl az egész határ.Jelenlegi csapadék még segít hogy a pockok ázzanak. Madár pihentetőket raktam ki,mivel a villany pásztor karó kicsi neki(érthető). Szépen odaszoknak és vadásszák a kártevőt. A talalban lévőket egy fagy szintén lerendezné. De olyan már 10 éve volt erre utoljára az is 2 nap...kb (-18). Lassan egész évben van légy...még ma is megtalált egy szúnyog.
Válasz Vinkó 75 #3504. hozzászólásáraAz ekevas közepére hegesztett kés nem megoldás?
Én bármilyen vizes, a rögtörő nélküli gruberben jobban bíznék, mert kisebb hurkákat csinál.
7405 hozzászólás
Válasz ND #3552. hozzászólásáratöbb karbamidot tervekek akkor,amennyi az NS-sel menne
Válasz lac* #3551. hozzászólásáranálam is.
karbamid mellé?
Válasz ND #3550. hozzászólásáraNem is tudom kell-e nekem mg,
árthat?
Válasz ND #3550. hozzászólásárameg nincs benne N
Válasz Sz_Pisti #3549. hozzászólásáraazért a kevert anyagokhoz komoly bizalom is kell,az meg nálam hiányzik
Válasz lac* #3548. hozzászólásáraHa jól tudom a Kieseritnek jelentős az Mg tartalma.
Azt sem árt figyelembe venni, van ahol káros
Válasz lac* #3546. hozzászólására Eleve olyan (kevert) alaptrágyát vettem, amiben volt kieserit
Válasz Mézga #3547. hozzászólásáraakkor ez így elméletileg jobban megéri,mintha ammonsulfánt tennék,csak plussz szórás
Válasz lac* #3546. hozzászólására97000
Válasz Mézga #3544. hozzászólásáraMi ennek az ára,most filózók,hogy mehetne ez.és akkor nem kéne kénes nitrogént vennem.
Persze csak,ha ez árban jobb így.
Válasz Mézga #3544. hozzászólására Mehet rá
Válasz MrPoke #3402. hozzászólásáraa Kieserit-et rá lehet szórni tél végén fejtrágyázáskor a búzára vagy be kell keverni?
Válasz Radocz #3530. hozzászólásáraRT 5 cm, Gruber 15 cm mélyen.
Válasz szanberg #3533. hozzászólásáraGondolod hogy itt valaki kíváncsi az övére vagy a tiédre ??? Tisztában vagyunk vele kinek mekkora.
Válasz Sz_Pisti #3538. hozzászólásáraOkt 19
Válasz szanberg #3527. hozzászólásáraA kormánylemezes kulti, tempósan húzva jobban bedolgozza a szárat meg mindent amúgy
Válasz Bán Zsolt #3537. hozzászólásáraAzt nem mertem volna ilyen placcba...
Válasz Bán Zsolt #3537. hozzászólásáraMikori vetés, hogy ilyen kis csenevész?
Válasz Bobo77 #3536. hozzászólásáraigen
Válasz Bán Zsolt #3535. hozzászólásáraHibrid?
Válasz csoppika #3534. hozzászólására80kg
Válasz Bán Zsolt #3531. hozzászólásáraMennyi volt a vetőnorma?
Nem baj hogy rövid a faxod de legalább jó vékony
Válasz Bán Zsolt #3531. hozzászólásáraJó ez,nem túl sűrü de legalább ritkaszép.
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraMost ilyen
Válasz kis Zombi #3529. hozzászólásáraPontosabban?
A rövid tárcsa a vetési mélység? kukorica esetén 8 cm búza esetén 4 cm?
A grúber esetén???
Felénk ilyen keskeny kapás még nem terjedt el, így nincs tapasztalat.
Ugyanaz a sekély mint amit az amerikai mondott 10 cm, vagy ez esetben is csak a vetésmélység felett járjon?
Válasz szanberg #3528. hozzászólásáraAz olaszos "lazítót" a külföldi szakirodalom vésöekének is nevezi, és ez pontosan leírja a müködését.
Amúgy bennem van a hiba, mert én forgatásnélküli müvelésnél egyböl sekély kapirgálásra gondolok, Rt- vel, és keskenykapás gruberrel.
Válasz kis Zombi #3526. hozzászólásáraAttól hogy az olaszos lazítót húzod, ugyanúgy lesz gyombankod...
Válasz kis Zombi #3526. hozzászólásáraAttól hogy az olaszos lazítót húzod, ugyanúgy lesz gyombankod...
Válasz halihó #3523. hozzászólásáraNálam nem nagyon volt észrevehető, ha odafigyelsz a gyomírtásra, nem okozhat gondot!
Ami a termésátlagot illeti, azóta sikerül egyre jobb eredményeket elérnem, mióta elhagytam a szántást!
Az első években gyomosodással voltak nehézségek? Illetve a termésbe volt vissza esés?
Válasz mtz1221 #3493. hozzászólásáraA Pap-Agro Kft Er.MO gyártmányú lazítóin az oldalsó szárnykések több pozícióban is állíthatóak. Ha további kérdések merülnek fel szívesen állok rendelkezésére. Tisztelettel:Szabó Antal (06306830853)
Válasz csoppika #3519. hozzászólásáraAzt értem...de itt 90%ban Rabe-Lemken-Besson ekék vannak, oda a sima vasat is jó pénzért adják.
olaszos lazító"(ez jó) elé vagy mőgé milyen "zödtrágyát" lehetne most egymenetben és "dirrektbe be is jelenteni" hogy kíváncsiságból lássam mit szólnak "hozzá"!??
Búza-repce vagy mi bír fagyban is kelni?
Válasz Vinkó 75 #3508. hozzászólásáraA Vogel Nootnak volt ilyenje...Az se barkács...mert az üzemi hegesztő boxban varrták rá a pengét...gondolom. Ugyanúgy, mint az ekenádra a barázda szélesítő vasat.
Válasz Wilde #3514. hozzászólásáraTavaly egyik kolegám olaszos lazítóval húzatta meg a kukorica tarlóját(a szélén hordták ki a csemegét a szomszédok, azt meghúzták, de akkor már megcsináltatta inkább az egész 4 Ha-t). Tavasszal simán szaladt benne a kombi, akár Spc is vethetett volna bele, pedig nem könnyű művelésű, úgy megette az idő a szármaradványt
Válasz zsozsi51 #3516. hozzászólásáraidén nem volt kukoricám,így elmaradt a kísérlet.az van tervben ,hogy aratás után zúzás földig és kész.tavasszal kultivátor.
Válasz Wilde #3514. hozzászólásáraÉn is most kóstolgatom a csutka bedolgozását. Október elején lazítottam, grubberral megdolgoztam sekélyen, elég sok csutka eltűnt azóta. Még azon gondolkodom, hogy mélyítsem-e a művelést még 1 gubberral, de úgy gondolom, ha még a vetőgép kiokosítása is sikerülni fog, nem lesz tavasszal gond a napraforgó vetése.
Válasz mtz1221 #3503. hozzászólásáraBeérik. Válaszd ki a vonatkozó részt:
Több tipusa is van
eladtam az ekémet.szárzúzó lazító,kultivátor kombó lesz.csak a kukorica után zavar (egyenlőre),hogy mi lesz.
Válasz halihó #3452. hozzászólásáraIgen.
Sokan vannak, akik ezt már korábban megtették.
Én itt kezdtem 2014 nyarán.
https://www.agroinform.hu/forum/Talajmegujito-Mezogazdasag/t3661
https://www.agroinform.hu/forum/Talajmegujito-Mezogazdasag/t3661
A facen van egy befarafi csoport, ahol leírtam az eddigi eseményeket.
Válasz mtz1221 #3511. hozzászólásáraMiért akartad volna a szárnyakat sekélyen járatni?
Válasz VMisi #3510. hozzászólásáraOk kösz.Halott ötlet ezek szerint pedig fejben jót mutatott.
Válasz mtz1221 #3509. hozzászólásáraNem. Ennél jobb időben próbáltuk régebben, de csíkozott. Vissza is szereltük alulra, így tökéletesen kivisz mindent és fent hagyja. Ez pedig 5 kés 2 méterre és igen kötöttben. Ha az 5 kés 2,5 méteren van, vagy középkötött csak, akkor pláne csíkozna.
Válasz VMisi #3497. hozzászólásáraAkkor ilyen vacak időben nem dolgozná be az árvakeléseket az sem ???
Válasz csoppika #3506. hozzászólásáraJó ötlet..de nem barkácsolnak ekevassal. Túl drága ahhoz.
Válasz mtz1221 #3505. hozzászólásáraValamikor így volt,mára már kiszámíthatatlan. Ezért ki szánt vagy elmunkálót húz,vagy januárban ha lesz kis fagy megtárcsázza. Tavaly egész ősszel nem volt csapadék. November vége-december, nem volt számottevő. Majd januárban már volt ki hengerezte a ki nem kelt vetést.(Fagy ne tépje el a kis gyökereket.) Február végén volt 18mm-er majd április közepéig szinte semmi. Nem kozkáztat már nagyon senki. Ki megtette az ősz elején és kiszárította a repce magágyát. Annak meg is látszik az állományon. Hiába most az eső. Szépen lassan előkerülnek a fácánosból a régi hengerek-sima-gyűrűs. Kinek mi van, és csörömpöl az egész határ.Jelenlegi csapadék még segít hogy a pockok ázzanak. Madár pihentetőket raktam ki,mivel a villany pásztor karó kicsi neki(érthető). Szépen odaszoknak és vadásszák a kártevőt. A talalban lévőket egy fagy szintén lerendezné. De olyan már 10 éve volt erre utoljára az is 2 nap...kb (-18). Lassan egész évben van légy...még ma is megtalált egy szúnyog.
Válasz Vinkó 75 #3504. hozzászólásáraAz ekevas közepére hegesztett kés nem megoldás?
Én bármilyen vizes, a rögtörő nélküli gruberben jobban bíznék, mert kisebb hurkákat csinál.