Hirdetés
Fórum
Fortschritt 524 kombájnról vélemények, tapasztalatok.
Létrehozta: Trakiszaki , 2008-11-10 20:00:59
Kedvencekhez
Segítség
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- AKG támogatás új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Poénok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Napraforgó ára új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Direktvetés, no-till. új
- Agrártámogatások kifizetése új
999 hozzászólás
Válasz hig86 #495. hozzászólásáraRégen voltam az Elan-nál,akkor volt komplett komfort műszer!
Válasz Gábor81 #496. hozzászólásáraHát igen. Én szelelő ház alsót hoztam. A felsőt kiskőrösön vettem 512 ét. Abból csináltam.
Válasz hig86 #493. hozzászólásáraMennyit kértek a panelekért?
Válasz hig86 #494. hozzászólásáraAkkor nem csak velem csináltak így :) Géphez odamenni nem lehet... mert megcsipnek a darazsak... meg munkavédelem, stb :) Én az asztalról akartam megvenni a fém csöveket, volt kettő is, más se volt rajt. Nincs idejük lebontani...
Válasz Gábor81 #491. hozzászólásáraAgromotiv nál vannak az elanos cuccok.
Válasz Gábor81 #491. hozzászólásáraSosem érnek rá! Visszahivni nem fognak. Tapasztalat. Ott is voltam már.
Válasz medikus #490. hozzászólásáraElán nál voltam két éve. Az elant eladták de a cucc ott maradt baján. Nézegettem a szenzorokat mikor a paneleket vettem a kijelzőbe. Volt belőle.
Válasz medikus #488. hozzászólásáraEzt nem fogod kimérni multiméterrel. Ezek csak pillanatnyi impulzusok.
Válasz hig86 #489. hozzászólásáraÉs még lehet is? Meg mennyiért?
Debreceniek 4000 mondtak talán rá.. de persze nem értek rá, leszedni. Majd postán elküldik, stb... Akartam venni jeladót, az se volt..
Válasz hig86 #489. hozzászólásáraVeszteség mérő szenzor?
Válasz Gábor81 #468. hozzászólásáraBaján annyi szenzor volt hogy dunát lehetett volna rekeszteni. Debrecen elég drága és használt.
Válasz Gábor81 #485. hozzászólásáraValamit ad,de mekkorát!Piezónál olyan valamire gondolok,mint az öngyujtó.Üt!!!Vagy nem? Multiméter mozog egy kicsit!De az lehet kóbor is!
Válasz Gábor81 #482. hozzászólásáraBontóban van,Debrecen!
Válasz Gábor81 #483. hozzászólásáraIgen. Ilyeneket csinált a német. Ifa nagyobb wartburg kisebb.
Válasz medikus #480. hozzászólásáraGondolom szkóppal látni lehet milyen jelet ad ki.
Válasz hig86 #479. hozzászólásáraAz enyémen szívóági szűrő van csak.
Válasz hig86 #481. hozzászólásáraMert raktál be ilyet? Passzol bele?
Válasz medikus #480. hozzászólásáraEbbe még sajnos nem ástam bele magam, mivel az enyémen nincs :) De igaziból egyenlőre egy is jó lenne, mert én is kíváncsi vagyok rá milyen jel jön abból ki.
Válasz Gábor81 #476. hozzászólására12-es és 14-es kuplunszerkezet lammella rugó ilyen. Ki lehet szedni a szerkezetből. De a roburé is ez.
Válasz Gábor81 #468. hozzászólásáraAzt hogy tudnám ellenőrizni!Van valami adat a piezóról?
Válasz Gábor81 #477. hozzászólásáraIgen lehet. Nekem a szűrő műanyag darabja akadt ott meg.
Ugye visszatérőt szűr.
Válasz Gábor81 #468. hozzászólásáraNálam is az vacakol!
Válasz hig86 #473. hozzászólásáraMielött leengedtem az olajat jó volt...lehet hogy fentakadt?
Válasz hig86 #475. hozzászólásáraIgen, ilyen!
Válasz Gábor81 #469. hozzászólásáraErre gondoltál?
Válasz Gábor81 #469. hozzászólására
Válasz Gábor81 #471. hozzászólásáraNyomás 160bar legyen. Orázd meg mindenképpen. A vezértömb alján van egy nagy szelep. Az ki szokott kopni és már nem tudja felépíteni a nyomást. Cseréltem már.
Válasz Gábor81 #470. hozzászólásáraUhh
Köszönöm!
Válasz hig86 #464. hozzászólásáraAz, most majd mérek nyomást. Nem tudom mit cseszhettem el. De igaziból annak is kéne lennie, mert emeli az asztalt. Ha nyomásszabályzó vagy a mágnesszelep lenne szar ami engedélyezi az egész hidraulikát, akkor azt se vinné szerintem. Tehát jelenleg nagy a tanácstalanság. Elötte torony is olyan gyorsan ment, arra gondoltam kell bele valami folytást tennem... Nem tudná valaki lefényképezni a tank felett lévő vezértömböt? Abban nem vagyok biztos hogy a vezérelt visszacsapó szelepeket jó irányva raktam-e vissza. Felfelé álltak-e.
Válasz hig86 #463. hozzászólására
Tehát, X16 csatlakozó (A kabin jobb oldalán kivülről közelíted meg :) )
ge (sárga) Hátul a szalma eltömődését jelző kapcsoló, testre kapcsol
rtgn (piros-zöld) Szelelő szenzor tápja
rtsw (piros-fekete) Motor szenzor tápja
brws (barna-fehér) Szalmarázóláda tengely szenzortól a jel
rtge (piros-sárga) Váltó szenzor tápja
rtws (piros-fehér) Cséplődob szenzor tápja
ws (fehér) Szecskázó szenzortól a jel
X18 Ez is ott figyel oldalt.
br (barna) Szelelő, motor, váltó és dob szenzorok jele
rt (piros) Szalmarázó, szecskázó és a ferdefelhordó szenzorának tápja, 24v mindig
bl (kék) Ez a "0"
gn (zöld) Ferdfelhordó szenzorától a jel
!!!FONTOS!!!
A rajz az MDW (kék) kombájnoké. A régieken a szenzornál fekete a táp, barna a jel.
Válasz hig86 #466. hozzászólásáraNem, a menetvariátor alsó tengelyén van két tányérrugó. Egyik be van vonva gumival, a belső csupasz. Nekem az van eltörve.
Válasz medikus #465. hozzászólására#386-os hozzászólás, ott a link a magyar kezelésire. Ez valószínű 100%-ban ugyanazt tudja mint a 524-esé. A szemveszteségjelző szenzorát honnan lehetne elfogadható áron beszerezni?
Válasz hig86 #466. hozzászólásáraMármint a szerkezet.
Válasz Gábor81 #359. hozzászólásáraHa a nyomólap rugóra gondolsz mi Bócsán vettük. De a Roburé is olyan.
Válasz Gábor81 #429. hozzászólásáraAz hol van?Mert van egy ilyen műszerem az E 514 ben,lehet mondana róla valamit:A jelek megegyeznek a komfort fokozatban levő digitális műszerrel!
Válasz Gábor81 #460. hozzászólásáraMire jutottál az emeléssel? Még lomha?
Válasz Gábor81 #460. hozzászólásáraVisszabontottam két köteget is. Mindegyikben így van.
Válasz medikus #459. hozzászólásáraA 4 ágú villa nekem is ott van. De se kábel, se helye a jeladónak. De majd visszacsinálom :)
Válasz medikus #459. hozzászólásáraA 4 ágú villa nekem is ott van. De se kábel, se helye a jeladónak. De majd visszacsinálom :)
Válasz hig86 #458. hozzászólásáraAz úgy nem gyári
Válasz Gábor81 #437. hozzászólásáraNekem a ferdefelhordó alatt,elöl volt jeladó!
Válasz Gábor81 #457. hozzászólásáraA kijelzőben lehet. De a gép oldalán ugyan arról a szálról megy a kék és piros. Csak minden jeladóhoz le van ágaztatva a főérről.
Válasz hig86 #456. hozzászólásáraMert a gombok valasztják ki hogy melyik jeladó van megtáplálva. Amelyik fordulatot akarod mérni.
Válasz Gábor81 #455. hozzászólásáraGyári. De miért nem lehet?
Válasz hig86 #454. hozzászólásáraBal oldalt nem lehet mindengyiken egyszerre feszültség. Gyáriak a kábelek?
Válasz Gábor81 #452. hozzászólásáraA piros szálakat mértem mert gondoltam hogy valamelyiken fesz megy. Ott az összesen 24v van. A gép jobb és bal oldalán is. A panelon nem mértem.
Válasz Gábor81 #452. hozzászólásáranehogy _ott_
Válasz hig86 #451. hozzászólásáraMelyik jeladót mérted? És mihez képest mértél. Mint írtam, amelyik jeladó fordulatszámmérőnek ad, ott a jeladók kimenete közös pontra van kötve, ez a kapcsoló panelon a sárga. A tápokat kapcsolgatja neki a kapcsoló melyiktől jöjjön jel. Tehát ott csak akkor lesz 24v ha a megfelelő gomb be van nyomva.
A többi jeladó kalász, mag, szalmarázó, ferde jeladója pedig fixen kapja a 24v-ot.
A testnek pedig mindenhol meg kell fixen lenni. Ne a vázról vedd a testet, hanem a jeladóhoz menő kék kábelről. Meg úgy próbálj mérni, hogy a jeladó csatiját mérd, nehogy itt legyen a kontakt...
Válasz Gábor81 #450. hozzászólásáraEddig piros szálon tudtam mérni. A többin semmi. 0
Válasz hig86 #448. hozzászólásáraFeszültségre gondolsz szerintem, de 30 voltot bírnak, az nem baj. Meg kell nézni a jelszinteket a jeladónál is meg bent a panelnál is. Nem veszik-e el. Ha igen, akkor a kábeleket át kell nézni.