Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Olyan mintha könnyen apróra törne a szalma. A dobkosár alatt is sok van. Még a szine se olyan mint szokott. Nem sárga mint máskor, hanem fehér az egész.
Válasz medikus #12534. hozzászólásáraAz is lent van teljesen. Lánc is laza. Egyszer már túl laza is lett. Ha egy kicsit magasabb búzában sikerül elindulni ott megy egy darabig, de aztán jön egy folt ami alacsonyabb, ritkább és annyi is neki.
Válasz medikus #12531. hozzászólásáraVolt közben levéve az asztal is. De mindent a helyén találtunk. Láncot is próbáltuk feszesebbre, lazábbra de semmi. Ilyet még sosem csinált.
Válasz medikus #12528. hozzászólásáraÉrtem én,de megprobálok start gombot cserélni előbb ,saját öninditóval is ezt csinálta meg a kölcsön öninditóval is , nemlétezik hogy mindkettő rossz .
Válasz medikus #12520. hozzászólásáraÚgy is csak kattan.
Start gombot elkezdtem jo érősen már idegből nyomogatni erre benindult , utána már megint nemsikerült,kb a start gomb cserés , csak azt nem értem ha start gomb rossz , akkor miert nem indul rövidrezárással az önindítón ,akkor is csak kattan ??
Válasz atti212. #12512. hozzászólásáraPróbálj meg a bedobó ujjakon állítani általában akkor szokott ilyet csinálni ha az nem jól áll és akkor csak pörgeti nem viszi fel ..
Válasz Gyurkesz1 #12517. hozzászólásáraZárd össze a 2 nagy csavart! Akkor mit csinál?Csak pillanatra!Az eredeti indító hajlamos kiolvadni!A forgórész forrasztása!Kicsapódik a cín oldalra!
Válasz atti212. #12512. hozzászólásáraAkkor az nem aratás volt,hanem hánytatás!Én minden évben lefestem a festék kopást,és mégis viszi,bár milyet!Persze ilyenkorra kifényesedik!Vedd le az asztalt!!!
Hello,nem indul a gépem , őnindító csak kattan amikor startolok, volt hogy neha betekerte de aztán következő inditáskor megint csak kattant, őnindítót adott kölcsön haver , azzal kb 3 szor beindult aztám megint csak kattog, van valami relé a műszerfalban ami ludas lehet??
Válasz atti212. #12512. hozzászólásáraÜdv
Nincs tömege a szalmának idén, alig vitte felfele nekem is először, míg ki nem fényesedett.
Ha belevilláznátok egy körbála szalmát, majd esetleg még egyszer megfordultok a kombájnnal.
Az hátha segít, már ilyet hallottam hogy csináltak ha rozsdás a ferde alja.
Nem birunk vele, a felhordó nem tudja elvenni az anyagot. Akik hasonlóan jártak az idén végül is megoldódott nekik vagy abbamaradt? Ha megoldódott mi volt a hiba?
Már mindenféle megoldással próbálkoztunk, a felhordó fölött lévő lemezt (dob előtt) is levettük néztük menet közben nem e a dobtól jön vissza, de nem. Elöl nem tudja az apró szalmát megfogni. Felhagytunk vele, nem tudja learatni. (2 nap alatt 1 hektár)
Válasz medikus #12509. hozzászólásáraKöszönöm
Esetleg a szivattyú tengelye cserelhető?
Vagy ha szét szedem arra borda marható, és a szíjtárcsába is egy vésett bordás huvely?
Ha szét szedem a szivattyút nem fog folyni ha össze rakom?
Olyan szerencsém volt hála Istennek, hogy tegnapelőtt hoztam pont egy bontottat tartaléknak
De csak hazajöttem vele
Üdv mindenkinek.
Ha lemegy a borda a szivattyú hajtó szíjtarcsaról, és a szivattyún is elég sz@r akkor hogy szoktátok felújítani?
Van bevált módszer vagy kuka?
Köszönöm
Válasz vpetya03 #12502. hozzászólásáraItt 35 alatt nem indul kombájn, de 40 et is hallani... igaz nem is E 514 kategória A "nagyobb" darabokat már levágattuk , a kicsiket majd csattogjuk az E géppel mi is
Válasz ...:::Pisti:::... #12498. hozzászólásáraA hidraulika elosztó szezon előtt lett javítva ,egy rakodó emelte ki ,mert kézzel brutál nagy súlya van ,csak a gumigyűrűk mentek tönkre ,filléres ár hatalmas munka .
Válasz ...:::Pisti:::... #12498. hozzászólásáraCsapágyas lett a harang lefogta a motort teljesen mint mikor beáll a főtengely úgy lett haza húzatva ,már kezdtük volna bontani amikor Medikus szólt ,hogy nézzük meg a harangot ,ilyen hiba még nem volt ,de szerencsére a nagy bontást meg úsztuk .
Válasz Anicska #12497. hozzászólásáraCsapágyas lett a harang?
Harapófogóval kell kihúzni belőled bocs.
Nekem. Ma a hidraulika ment el,
Variator, motolla emelés...
Megnézem a szelepét reggel ha oda férek a műszerfal felől 225kilóval
Válasz medikus #12489. hozzászólásáraKedves Medikus ! Köszönöm az önzetlen segítséget ,nagy munkától kiméltél meg minket ,a kuplung pajzs a bűnös ,mikor levettük könnyen indult egy pici füst van ,de az beállítási probléma lehet .Köszönöm ,hogy aratás közbe felvetted a telefont ,sőt visszahívtál ,mert kitaláltad milehet a baj nagyon nagy segítség volt nekünk .Minden forúmozónak ajánlom ,hogy tőled kérjenek segítséget .További jó egészséget és zavartalan aratást kívánok !
13739 hozzászólás
Válasz Gyurkesz1 #12532. hozzászólásáraMajd írd meg,mi volt a baj,had tanuljunk!
Válasz atti212. #12537. hozzászólásáraAzokkal lehe gond,amelyik nem megérett hanem elszáradt.
Mint a kukorica mikor megfagy
Szerintem
Olyan mintha könnyen apróra törne a szalma. A dobkosár alatt is sok van. Még a szine se olyan mint szokott. Nem sárga mint máskor, hanem fehér az egész.
Válasz medikus #12534. hozzászólásáraAz is lent van teljesen. Lánc is laza. Egyszer már túl laza is lett. Ha egy kicsit magasabb búzában sikerül elindulni ott megy egy darabig, de aztán jön egy folt ami alacsonyabb, ritkább és annyi is neki.
Válasz Gyurkesz1 #12532. hozzászólásáraAkkor csináld!
Válasz atti212. #12533. hozzászólásáraA lengőtengelyt le kell engedni!!!!!!!!!!!!!A láncot Lazítani!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz medikus #12531. hozzászólásáraVolt közben levéve az asztal is. De mindent a helyén találtunk. Láncot is próbáltuk feszesebbre, lazábbra de semmi. Ilyet még sosem csinált.
Válasz medikus #12528. hozzászólásáraÉrtem én,de megprobálok start gombot cserélni előbb ,saját öninditóval is ezt csinálta meg a kölcsön öninditóval is , nemlétezik hogy mindkettő rossz .
Válasz atti212. #12530. hozzászólásáraVedd le az asztalt!
Válasz medikus #12518. hozzászólásáraNem aratás volt az biztos. Csak ha teljesen fényes akkor tudja felvinni az ilyet?
Válasz atti212. #12526. hozzászólásáraMás a baj! Vedd le az asztalt!
Válasz Gyurkesz1 #12527. hozzászólásáraHa a 2 csavart zárod össze,kattanás nélkül az indító motornak fel kell pörögni!Ha nem,akkor rossz az az indító!
Válasz medikus #12520. hozzászólásáraÚgy is csak kattan.
Start gombot elkezdtem jo érősen már idegből nyomogatni erre benindult , utána már megint nemsikerült,kb a start gomb cserés , csak azt nem értem ha start gomb rossz , akkor miert nem indul rövidrezárással az önindítón ,akkor is csak kattan ??
Válasz szazol0213 #12523. hozzászólásáraMár mindenféle variációban végigpróbáltuk, tényleg nem segitett.
Válasz ...:::Pisti:::... #12522. hozzászólásáraHol vagy? Megye!
Válasz szazol0213 #12523. hozzászólásáraAz semmit nem ér!Ilyen esetben!
Válasz atti212. #12512. hozzászólásáraPróbálj meg a bedobó ujjakon állítani általában akkor szokott ilyet csinálni ha az nem jól áll és akkor csak pörgeti nem viszi fel ..
Válasz medikus #12521. hozzászólásáraKöszönöm
Körbe érdeklődöm
Válasz ...:::Pisti:::... #12519. hozzászólásáraHogyne volna!Nekem ilyen problémát nem egyszer megoldottak!
Válasz Gyurkesz1 #12517. hozzászólásáraZárd össze a 2 nagy csavart! Akkor mit csinál?Csak pillanatra!Az eredeti indító hajlamos kiolvadni!A forgórész forrasztása!Kicsapódik a cín oldalra!
Válasz medikus #12515. hozzászólásáraVajon erre is van?
Válasz atti212. #12512. hozzászólásáraAkkor az nem aratás volt,hanem hánytatás!Én minden évben lefestem a festék kopást,és mégis viszi,bár milyet!Persze ilyenkorra kifényesedik!Vedd le az asztalt!!!
Válasz medikus #12516. hozzászólásáraEredeti , de nemhiszem hogy azzal lenne a gond ,van más ami lehet hibás??
Válasz Gyurkesz1 #12514. hozzászólásáraHa kattog akkor ki megy az áram!Milyen az önindító? Eredeti,vagy a Csepel típus?
Válasz ...:::Pisti:::... #12510. hozzászólásáraVan erre műhely!! Hozzá se nyúlj!Te nem tudod javítani!
Hello,nem indul a gépem , őnindító csak kattan amikor startolok, volt hogy neha betekerte de aztán következő inditáskor megint csak kattant, őnindítót adott kölcsön haver , azzal kb 3 szor beindult aztám megint csak kattog, van valami relé a műszerfalban ami ludas lehet??
Válasz atti212. #12512. hozzászólásáraÜdv
Nincs tömege a szalmának idén, alig vitte felfele nekem is először, míg ki nem fényesedett.
Ha belevilláznátok egy körbála szalmát, majd esetleg még egyszer megfordultok a kombájnnal.
Az hátha segít, már ilyet hallottam hogy csináltak ha rozsdás a ferde alja.
Nem birunk vele, a felhordó nem tudja elvenni az anyagot. Akik hasonlóan jártak az idén végül is megoldódott nekik vagy abbamaradt? Ha megoldódott mi volt a hiba?
Már mindenféle megoldással próbálkoztunk, a felhordó fölött lévő lemezt (dob előtt) is levettük néztük menet közben nem e a dobtól jön vissza, de nem. Elöl nem tudja az apró szalmát megfogni. Felhagytunk vele, nem tudja learatni. (2 nap alatt 1 hektár)
Válasz csipi145 #12507. hozzászólásáraKöszi!
Válasz medikus #12509. hozzászólásáraKöszönöm
Esetleg a szivattyú tengelye cserelhető?
Vagy ha szét szedem arra borda marható, és a szíjtárcsába is egy vésett bordás huvely?
Ha szét szedem a szivattyút nem fog folyni ha össze rakom?
Olyan szerencsém volt hála Istennek, hogy tegnapelőtt hoztam pont egy bontottat tartaléknak
De csak hazajöttem vele
Válasz ...:::Pisti:::... #12508. hozzászólásáraHa sürgős,akkor minden csere!
Üdv mindenkinek.
Ha lemegy a borda a szivattyú hajtó szíjtarcsaról, és a szivattyún is elég sz@r akkor hogy szoktátok felújítani?
Van bevált módszer vagy kuka?
Köszönöm
Válasz VESZTES. :) #12506. hozzászólására16 liter kell bele
Sziasztok!
Hány liter motorolaj kell a motorba, mert maszek a nívópálcám és nem bízok a jelölésbe.
Válasz vpetya03 #12502. hozzászólásáraItt 35 alatt nem indul kombájn, de 40 et is hallani... igaz nem is E 514 kategória A "nagyobb" darabokat már levágattuk , a kicsiket majd csattogjuk az E géppel mi is
Válasz medikus #12503. hozzászólásáraIgen, csak tegnap kezdtük az őszi árpát itt a Bakonyban. Így is legalább egy héttel előrébb vagyunk.
Válasz vpetya03 #12502. hozzászólásáraMég ott tartasz?Van ahol már végeztek!
Sziasztok! Szerintetek mit lehet idén elkérni az aratásért hektáronként? 30 reális? Köszi
Válasz Anicska #12500. hozzászólásáraKöszönöm szépen
Válasz ...:::Pisti:::... #12498. hozzászólásáraA hidraulika elosztó szezon előtt lett javítva ,egy rakodó emelte ki ,mert kézzel brutál nagy súlya van ,csak a gumigyűrűk mentek tönkre ,filléres ár hatalmas munka .
Válasz ...:::Pisti:::... #12498. hozzászólásáraCsapágyas lett a harang lefogta a motort teljesen mint mikor beáll a főtengely úgy lett haza húzatva ,már kezdtük volna bontani amikor Medikus szólt ,hogy nézzük meg a harangot ,ilyen hiba még nem volt ,de szerencsére a nagy bontást meg úsztuk .
Válasz Anicska #12497. hozzászólásáraCsapágyas lett a harang?
Harapófogóval kell kihúzni belőled bocs.
Nekem. Ma a hidraulika ment el,
Variator, motolla emelés...
Megnézem a szelepét reggel ha oda férek a műszerfal felől 225kilóval
Válasz medikus #12489. hozzászólásáraKedves Medikus ! Köszönöm az önzetlen segítséget ,nagy munkától kiméltél meg minket ,a kuplung pajzs a bűnös ,mikor levettük könnyen indult egy pici füst van ,de az beállítási probléma lehet .Köszönöm ,hogy aratás közbe felvetted a telefont ,sőt visszahívtál ,mert kitaláltad milehet a baj nagyon nagy segítség volt nekünk .Minden forúmozónak ajánlom ,hogy tőled kérjenek segítséget .További jó egészséget és zavartalan aratást kívánok !
Válasz Gumóka #12495. hozzászólásáraTud olyat csinálni hogy a hajtókar csapágy elfordul! Pl !
Válasz ...:::Pisti:::... #12494. hozzászólásáraA motorról a lehajtás? Másképp, ha jó a motor, mitől szorulhatna meg?
Válasz Anicska #12493. hozzászólásáraArra kattintva, a zöld ifa motor ra beadja a hirdetést amit mondott Medikus,
Mi baj lett?
Válasz ...:::Pisti:::... #12492. hozzászólására 4 hengeres Ifa motor ,de szerencsére nem a motor ,más lett a baj .
Válasz Anicska #12490. hozzászólásáraifa motor
Válasz medikus #12488. hozzászólásáraA víz hő 80 volt .Keressük a híbát ,ha meg nem találjuk akkor lehet félre teszük és egy haver learat .
Válasz medikus #12489. hozzászólásáraKöszi ,de nem találom !