Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Segítségre lenne szükségem ,514 kombájn menet közbe leállt ,víz jó ,olaj van a főtengelyt nem lehet megforgatni ,mi lehet a baj ,eggyik pillanatról a másikra aratásközbe lefulladt .Nem volt csattanás ,nem volt előjele . Aki tud segíteni mindenkinek előre köszönöm ,esetleg garantáltan jó motor érdekelne . Köszönöm .
Válasz Gyurkesz1 #12480. hozzászólásáraTöbb fajta adagoló van,de a ház alkatrész ugyan az! A központin is van hátul beöntő.Ez nem fontos!Van nívő,az elárulja van e benne elég olaj!Elöl-hátul.
Válasz ...:::Pisti:::... #12478. hozzászólásáraNemközponti, megpróbálok poccsintani a regulátorba még egy keveset ha nemhagyná abba. Nagy fordulaton nemvenni észre ,de alapjáraton szokatlan mert nemcsinált így eddig.
Válasz medikus #12479. hozzászólásáraKezelési utasitásban úgy írja a feltöltést hogy 7decit olaj a fönyilláson ,azért kérdezem hogy atfolyik e ,és hogy miert van akkor ott is beöntő a regulátoron.
De ha ott is van felöntő önts bele 2 decit ha központi olajzású, úgyis le folyik.
De amúgy biztos átfolyik a szabályzóba mert a központinak is átfolyik
Sziasztok, most szereltem fel a felujjított adagolót, miert ingadozik a fordulat alapjáraton?? A régivel nem csinálta. Nagyobb fordulaton már nemvenni észre semmit.
Az olaj az át folyik a regulátorba ha a fő nyíláson töltom fel?? Mert a regulátoron is látok egy feltöltő nyílást. 6,5decit öntöttem bele.
Válasz gabika82 #12470. hozzászólásáraCsak annyira kell"hivatalosan"meghúzni,hogy felvariálva a szíjtárcák külső vonala egysíkban legyen!Nálam van 10 éve,de még szíjat nem cseréltem!!Csak akkor húzok,húznék rajta,ha csúszna!Én a rövidebb 12-es szíjat használom! Nem emlékszem mikor nyúltam hozzá!
Motortartó váz közöt menyi mm nek kell lenni?? elvolt csúszva mindkét oldal es nemtudom menyire kell álítani . Egy illető megmérte nekem az 512esén,neki 562mm volt . Számit ott +- 10-15mm vagy enged anyit a gumipárna?? Nekem így kb 550mm van közötte.
Válasz janihida #12464. hozzászólásáraVisszahordja a ferde? Nem rozsdás a ferde? Nekem anno a rozsda miatt visszaforgatta a csiga, nem vitte a felhordó, a felhordó akkor hozott vissza bármit, ha már a dob is visszaforgatta maga fölött, mert nem vitte el a láda...
Húsz éve aratok de még ilyen nem volt ,hogy az 514-es ne egye a búzát......egyszerűen csak a ferdefelhordóban forgatja nem kapja el a dob ......talán ha pár napot még szárad az egy arasznyi szárú szalma....pedig elég száraznak tűnik most is . Az őszi árpa kicsit magasabb volt 3 arasz azt szépen levágta ....rettenetes ez az év.....2,5 -3 T őszi árpákat meg 2 T búzákat learatni :(
Válasz VESZTES. :) #12454. hozzászólásáraNyugodtan tedd bele a 4,5x20ast . Én azzal vágok, búzát,árpát,zabot,tritikalet és még a napraforgó is kristaly tiszta vele .
Egyszer probáltam 6,3as lyukrostát tritikálénal mert 4,5x20as sok kalász volt a tartályban de semmivel sem volt jobb a 6,3as,max anyival hogy az jobban berakodott kalásszal.
Válasz medikus #12450. hozzászólásáraHova kapkodjak a búzámnak meg a repcének még kb 2-3 hét kell árpám meg alig van 2 heki az majd meg lesz búza előtt .
Válasz ...:::Pisti:::... #12448. hozzászólásáraA lötyögős azt sejtettem hogy kuka de akkor az lesz a jó mint a másik hogy alig bírom megmozdítani .
Lehet akkor csere az összes szerintem az a biztos .
Nincs meg szerintem nem is lesz meg szerintem kidekorálták anno annyira hogy az ismertető jelei eltüntek . Mindegy is remélem jól szolgál valakinek .
Még hétvégén akarom vissza rakni a rázó asztalt az 525-ösbe .
Teljesen kezdő kérdésem lenne . Rázó asztal és rosta szekrény " szilentje" amit a két fél öntvény házzal fogatunk össze annak mennyire kell szorosnak lennie a karon ? Egyik nekem lötyög ( bár az kuka szerintem is ) másikat pedig alig bírom meg mozdítani a helyén öntvény házak nélkül is .
Válasz ...:::Pisti:::... #12444. hozzászólásáraEz kútszövet! Műanyag szál!Olyan finom szövéssel,ami a homokot,port nem engedi át!Nem rohad el,mint a bolti filc!Az semmire való!Nekem is van szűrő a ventilátor előtt! A spirál gyárilag a magtartály alagútban fut,a gáz bowdennel együtt.Oda nem valószínű hogy betudod fűzni!
Válasz medikus #12443. hozzászólásáraÜdv Maestro
Ez valami filc vagy szivacs, vagy szövet anyag?
Én tettem egy motor légszűrőt a ventilátor elé.
Így még jobban szűr
Szinte 0 por
Csak a motor és a ventilátor közti egy centi hézagon szívhat be port, de az minimális.
Azt azért nem zártam le egy szivaccsal mert féltem hogy a motor hűtése akkor megszűnik.
Egy kérdésem lenne még
A motor fordulat spirál gyárilag hol van elvezetve?
Mert nekem rövidebb spirállal volt eddig működtetve a fejem mellett jobbra volt felmaszekolva az óra, de elszakadt a spirál és most hosszabbat vettem.
Visszatenném a helyére
Köszönöm
Válasz medikus #12441. hozzászólásáraÉrtem, meg azt akartam kérdezni hogy a motortartó vázat hogy kell beálítani hogy jó legyen,mert ugye hosszukás furat van a tartó váz felfogatásánál.
Nekem a magtartály melletti váz egyik széle teljesen előre volt csúszva ,volt kb 2centis eltérés a másik oldalhoz képest,képen is elég jól látni,legalább már tudom miert ért a kipufogó bele majdnem a magtartályba
13739 hozzászólás
Válasz Anicska #12486. hozzászólásáraJófogáson van!!!!120-ért! Már induljatok is!
Válasz Anicska #12486. hozzászólásáraMennyi volt a vízhő?Beszéltünk telefonon!
Válasz szelezsan.peter #12485. hozzászólásáraMinap hirdették!!!!!!!!!!!!!!
Segítségre lenne szükségem ,514 kombájn menet közbe leállt ,víz jó ,olaj van a főtengelyt nem lehet megforgatni ,mi lehet a baj ,eggyik pillanatról a másikra aratásközbe lefulladt .Nem volt csattanás ,nem volt előjele . Aki tud segíteni mindenkinek előre köszönöm ,esetleg garantáltan jó motor érdekelne . Köszönöm .
Tisztelt Fórumozók!
E 514-es kombájnhoz keresek 24 V-os IFA öndítót, Békés megyei vagyok.
A segítséget előre is köszönöm.
Válasz medikus #12483. hozzászólására
Válasz Gyurkesz1 #12480. hozzászólásáraTöbb fajta adagoló van,de a ház alkatrész ugyan az! A központin is van hátul beöntő.Ez nem fontos!Van nívő,az elárulja van e benne elég olaj!Elöl-hátul.
Válasz medikus #12479. hozzászólásáraEzt én fejből nem tudtam
De szerintem a hullámzást elhagyja
Válasz ...:::Pisti:::... #12478. hozzászólásáraNemközponti, megpróbálok poccsintani a regulátorba még egy keveset ha nemhagyná abba. Nagy fordulaton nemvenni észre ,de alapjáraton szokatlan mert nemcsinált így eddig.
Válasz medikus #12479. hozzászólásáraKezelési utasitásban úgy írja a feltöltést hogy 7decit olaj a fönyilláson ,azért kérdezem hogy atfolyik e ,és hogy miert van akkor ott is beöntő a regulátoron.
Válasz ...:::Pisti:::... #12478. hozzászólásáraVan nívó mind két oldalon!!!!!!!!!!!!!!
Válasz Gyurkesz1 #12476. hozzászólásáraSzerintem el fogja hagyni a hullámzást,
Nekem mtz volt így
De ha ott is van felöntő önts bele 2 decit ha központi olajzású, úgyis le folyik.
De amúgy biztos átfolyik a szabályzóba mert a központinak is átfolyik
Válasz VESZTES. :) #12475. hozzászólásáraZár a másik is,ha jó az ajtőkéder,és a görgők nincsenek szétkopva!Úgy szállok ki este,ahogy be reggel!
Sziasztok, most szereltem fel a felujjított adagolót, miert ingadozik a fordulat alapjáraton?? A régivel nem csinálta. Nagyobb fordulaton már nemvenni észre semmit.
Az olaj az át folyik a regulátorba ha a fő nyíláson töltom fel?? Mert a regulátoron is látok egy feltöltő nyílást. 6,5decit öntöttem bele.
Egy kicsit rendbetettem a fülkét is hogy ne legyen poros.
Kapott új nem tolólós ajtót, így az ia tökéletesen zár.
Válasz Gyurkesz1 #12463. hozzászólásáraMegpróbálom!
Köszi!
Válasz medikus #12472. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a segitségetyy
Válasz gabika82 #12470. hozzászólásáraCsak annyira kell"hivatalosan"meghúzni,hogy felvariálva a szíjtárcák külső vonala egysíkban legyen!Nálam van 10 éve,de még szíjat nem cseréltem!!Csak akkor húzok,húznék rajta,ha csúszna!Én a rövidebb 12-es szíjat használom! Nem emlékszem mikor nyúltam hozzá!
Válasz gabika82 #12470. hozzászólásáraNem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ezért törik be!Belülről kifeléééééééé!
Válasz medikus #12469. hozzászólására igy nem jó?illetve mennyire kell meghúzni?
Válasz gabika82 #12468. hozzászólásáraMert fordítva spanolod!Meg egyáltalán spanolod!
sziaztok menetvariátor szíjj miért reped el 1-2éves szar minőség? Az előző is igy járt
Motortartó váz közöt menyi mm nek kell lenni?? elvolt csúszva mindkét oldal es nemtudom menyire kell álítani . Egy illető megmérte nekem az 512esén,neki 562mm volt . Számit ott +- 10-15mm vagy enged anyit a gumipárna?? Nekem így kb 550mm van közötte.
Válasz janihida #12464. hozzászólásáraRemélem megvolt a métermázsa
Válasz janihida #12464. hozzászólásáraVisszahordja a ferde? Nem rozsdás a ferde? Nekem anno a rozsda miatt visszaforgatta a csiga, nem vitte a felhordó, a felhordó akkor hozott vissza bármit, ha már a dob is visszaforgatta maga fölött, mert nem vitte el a láda...
Húsz éve aratok de még ilyen nem volt ,hogy az 514-es ne egye a búzát......egyszerűen csak a ferdefelhordóban forgatja nem kapja el a dob ......talán ha pár napot még szárad az egy arasznyi szárú szalma....pedig elég száraznak tűnik most is . Az őszi árpa kicsit magasabb volt 3 arasz azt szépen levágta ....rettenetes ez az év.....2,5 -3 T őszi árpákat meg 2 T búzákat learatni :(
Válasz VESZTES. :) #12454. hozzászólásáraNyugodtan tedd bele a 4,5x20ast . Én azzal vágok, búzát,árpát,zabot,tritikalet és még a napraforgó is kristaly tiszta vele .
Egyszer probáltam 6,3as lyukrostát tritikálénal mert 4,5x20as sok kalász volt a tartályban de semmivel sem volt jobb a 6,3as,max anyival hogy az jobban berakodott kalásszal.
Válasz VESZTES. :) #12461. hozzászólásáraKör!!!!!!!!!!!!!!
Válasz medikus #12460. hozzászólására6.3x20 vagy kör 6.3?
Válasz VESZTES. :) #12459. hozzászólásáraNem 9-es!!Az rica! 6.3-as,az kell!
Válasz medikus #12458. hozzászólásáraHa azt mondod nem jó akkor beszerzek egy 9 lyukrostát.
Válasz VESZTES. :) #12457. hozzászólásáraOda is a 6x20-as használjuk!
A könyve árpára zabra írja, de hogy búzába is megvan-e az áteresztő képessége?
Válasz VESZTES. :) #12454. hozzászólásáraEz nem zabra van?!
Válasz VESZTES. :) #12454. hozzászólásáraOlyannal még nem vágtam! Csak 6.3-al!
Medikus!
Nincs gabonához lyukrostám, de van
4,5x20 rosta, jó lehet gabonához?
Válasz ...:::Pisti:::... #12452. hozzászólásáraAz lesz majd napokban hozok egy rakat újat aztán hétvégén rászenvedem mindet a helyére .
Ja annyira azért nem zavar a dolog hülye voltam anno és kész .
Válasz Hús Futár #12449. hozzászólásáraLehet nem egyszerre cserélték, vagy nem minden ponton eszi egyformán.
Az ha jó akkor alig bírod mozhatni
Nem Akartam sebeket fellépni.
Ha egyszerre cseréled az a biztos, így van
Válasz medikus #12450. hozzászólásáraHova kapkodjak a búzámnak meg a repcének még kb 2-3 hét kell árpám meg alig van 2 heki az majd meg lesz búza előtt .
Válasz Hús Futár #12449. hozzászólásáraAratni kellene már délen!!!!
Válasz ...:::Pisti:::... #12448. hozzászólásáraA lötyögős azt sejtettem hogy kuka de akkor az lesz a jó mint a másik hogy alig bírom megmozdítani .
Lehet akkor csere az összes szerintem az a biztos .
Nincs meg szerintem nem is lesz meg szerintem kidekorálták anno annyira hogy az ismertető jelei eltüntek . Mindegy is remélem jól szolgál valakinek .
Még hétvégén akarom vissza rakni a rázó asztalt az 525-ösbe .
Válasz Hús Futár #12447. hozzászólásáraÜdv.
Szerintem jó passzosnak kell lennie,
Középállásban kell meghúzni.
Lötyögnie biztos nem lehet.
Lehet nem mondtam újat,
Megvan már hová került a Kék 514 esed?
Ide nem messze Porcsalmára nemrég vettek egyet, te jutottál eszembe
Teljesen kezdő kérdésem lenne . Rázó asztal és rosta szekrény " szilentje" amit a két fél öntvény házzal fogatunk össze annak mennyire kell szorosnak lennie a karon ? Egyik nekem lötyög ( bár az kuka szerintem is ) másikat pedig alig bírom meg mozdítani a helyén öntvény házak nélkül is .
Válasz medikus #12445. hozzászólásáraÉrtem, ismerem.
Köszönöm szépen.
Nekem ez volt a program,
Válasz ...:::Pisti:::... #12444. hozzászólásáraEz kútszövet! Műanyag szál!Olyan finom szövéssel,ami a homokot,port nem engedi át!Nem rohad el,mint a bolti filc!Az semmire való!Nekem is van szűrő a ventilátor előtt! A spirál gyárilag a magtartály alagútban fut,a gáz bowdennel együtt.Oda nem valószínű hogy betudod fűzni!
Válasz medikus #12443. hozzászólásáraÜdv Maestro
Ez valami filc vagy szivacs, vagy szövet anyag?
Én tettem egy motor légszűrőt a ventilátor elé.
Így még jobban szűr
Szinte 0 por
Csak a motor és a ventilátor közti egy centi hézagon szívhat be port, de az minimális.
Azt azért nem zártam le egy szivaccsal mert féltem hogy a motor hűtése akkor megszűnik.
Egy kérdésem lenne még
A motor fordulat spirál gyárilag hol van elvezetve?
Mert nekem rövidebb spirállal volt eddig működtetve a fejem mellett jobbra volt felmaszekolva az óra, de elszakadt a spirál és most hosszabbat vettem.
Visszatenném a helyére
Köszönöm
Fülkeszűrő készítés!Hasonló mint a gyári!
Válasz medikus #12441. hozzászólásáraÉrtem, meg azt akartam kérdezni hogy a motortartó vázat hogy kell beálítani hogy jó legyen,mert ugye hosszukás furat van a tartó váz felfogatásánál.
Nekem a magtartály melletti váz egyik széle teljesen előre volt csúszva ,volt kb 2centis eltérés a másik oldalhoz képest,képen is elég jól látni,legalább már tudom miert ért a kipufogó bele majdnem a magtartályba
Válasz Gyurkesz1 #12440. hozzászólásáraHegesztettem.A vázhoz furat hegesztéssel,a tartály felől meg végig,hogy ne ázzon be!
Válasz medikus #12439. hozzászólásáraKépeket nemcsinált a munkáról?? Heggesztette vagy csavarozta a lemezt??