Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.68 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gyurkesz1 #12437. hozzászólására2mm lemez! Pontosan kiméred a helyét!Keresel egy 70-80mm furatú,csövet,lehetőleg vastagfalút!Rá fekteted a csőre a lehezt,ott ahol a mélyedés van,vagy lennie kell!Egy 60mm körüli vas pogácsával meg a lemezt belevered a csőbe!De ha tudod,egy olajemelővel belenyomod! Ennyi!
Hello
Motor alatt cserélt már valaki lemezt?? Hanyast érdemes oda tenni??
Karter alján lévő talpnak ha jól emlékszem az eredeti lemezen volt egy bemélyedés, elfér anélkül a mélyedés nélkül is??
Nemtudom hogy gyárilag is így volt e a lemezelés ahogyan a képen vagy ez már valaki más is csinálta előttem, de én most az uj lemezt úgy raknám hogy ráfeküdjön oldalt a kombajn vázára is ahová a motor tartó váz fogatódik fel es akkor az is tartaná a lemezt, jo ötlet?? Vagy úgy volt az eredetileg is??
Válasz medikus #12426. hozzászólásáraA df az a 18v gerjesztőtekercs?
d+ -ra ha 12 vagy 24v kapcsolok akkor lesz két fokozatom? Vagy a gerjesztést is kel változtatnom?
Útálom az egyenirányú motorokat
Válasz 44claasgarantos #12419. hozzászólásáraAzzal kezd!Fent a fülkében az állítókar csavarját addig tekerd,(felhúzott kosárnál) amíg a 3 ricnire nem mutat a tüske!Ha az jól áll,akkor elől 15-17mm a hézag a 3, kosár sínen,mind két oldalon!Párhuzamosan kell hogy álljon!Utána hátul az utolsó kosár sínem 5mm a hézag a verőléc és kosár között! Ha mind megvan,akkor ellenőrizd újra,mind a 4 sarkánál,addig amíg párhuzamosan nem áll az egész! Ez egy alap beállítás! Ha csökkenteni akarod a hézagot,akkor a kosarat leengeded,és a kar állító csavarját bentebb,vagy kintebb hajtod,a kívánt értéknek megfelelően! Utána a kart vissza lenyomod,felemelt kosár helyzetre!
Válasz Gyurkesz1 #12414. hozzászólásáraÉn menetessel még nem találkoztam,de elképzelhető hogy olyan is van.Gyártották-felújították kint is ,itthon is ,kis millióan.
Válasz Gyurkesz1 #12408. hozzászólásáraA három külső lyuk a le-fel húzató célszerszámé. Több helyre használtak ilyen vízszivattyút,lehetett fémlapátos is,a hajómotoron /sor 6/ volt az összesben csavar is,a tengelyvégben is.Felújító helyen nem húzatták,melegítették le és fel is,mint a Ladát.
Válasz medikus #12407. hozzászólásáraLeltem egy ilyen képet neten,maga erre gondolhatott.....de az enyémen olyan mint ha szijtárcsa csak siman ra lenne préselve a tengelyre
Válasz Gyurkesz1 #12405. hozzászólásáraAz a három furat az mire van,hogy passzoljon más venti lapát is?? A tengely furatában nemvolt semmi,de képeken lattam hogy ott csavarnak kéne lennie,vagy nem?
Válasz medikus #12404. hozzászólásáraTömszelence miatt szedném szét,leálított motornál mindég elcsepegett a víz,de azért már a csapágyak is lógnak szépen.
Válasz Gyurkesz1 #12403. hozzászólásáraHa nem eresztett a vízpumpa,akkor nem kell tömszelencét cserélni! A szíjtárcsa csak egy lemez tárcsa! Azt a lapátkerék fogja a peremes agyhoz,ami rá van préselve a tengelyre!A tengelyt kell az egészből kinyomni!!!
Válasz medikus #12353. hozzászólásáraVízpumpáról a szíjtárcsát húzzam le, vagy majd csak simán ki préselem a tengelyt a szijtárcsábol is?? Az uj tömszelencét egyszerű berakni?? Ketűtemu wartburgon játszottam sokat a tömszelencékkel mire rájöttem hogy hogy is kell, sokszor az volt a hiba hogy a tömszelence nemvolt a összecsiszolva a keverőlapáttal, de betenni a helyére sem volt egyszerű, ez az IFAs is ilyen bonyorult??
Válasz medikus #12398. hozzászólásáraKeresgeltem en mar, 275x5mm ezt a meretet adja atmerore , holnap beprobalkozok egy egy uzletben hatha . A cseh oldalak keresztmetszetre is sika gumigyurunek tuntetik fel.
Válasz medikus #12396. hozzászólásáraNalunk totiaban bajos ... 12nel csereltem regebben es ugy emlekszek h feher gumigyurut kuldtek nekem a csehek , csak a merete nem maradt meg
13739 hozzászólás
Válasz medikus #12438. hozzászólásáraCsináltam már ilyet!!!!!
Válasz Gyurkesz1 #12437. hozzászólására2mm lemez! Pontosan kiméred a helyét!Keresel egy 70-80mm furatú,csövet,lehetőleg vastagfalút!Rá fekteted a csőre a lehezt,ott ahol a mélyedés van,vagy lennie kell!Egy 60mm körüli vas pogácsával meg a lemezt belevered a csőbe!De ha tudod,egy olajemelővel belenyomod! Ennyi!
Válasz medikus #12436. hozzászólásáraMivel tudnák olyan mélyedést csinálni itthon a lemezbe??
A 2mm a mélyedésre írta ?? Lemezből hanyast vegyek??
Válasz Gyurkesz1 #12435. hozzászólásáraHa elférne,akkor miért nyomott volna bele mélyedést? 2mm!
Hello
Motor alatt cserélt már valaki lemezt?? Hanyast érdemes oda tenni??
Karter alján lévő talpnak ha jól emlékszem az eredeti lemezen volt egy bemélyedés, elfér anélkül a mélyedés nélkül is??
Nemtudom hogy gyárilag is így volt e a lemezelés ahogyan a képen vagy ez már valaki más is csinálta előttem, de én most az uj lemezt úgy raknám hogy ráfeküdjön oldalt a kombajn vázára is ahová a motor tartó váz fogatódik fel es akkor az is tartaná a lemezt, jo ötlet?? Vagy úgy volt az eredetileg is??
Válasz medikus #12433. hozzászólásáraAkkor a leggyorsabb fokozat a 4-5 kapocs egyszerre való bekapcsolt helyzete?
Válasz VESZTES. :) #12432. hozzászólására 3!
Válasz medikus #12431. hozzászólására24v gerjesztem?
Azért kérdezem mert adattábla szerint 18v a gerjesztése.
2 vagy 3 fokozatú a motor?
Válasz VESZTES. :) #12427. hozzászólásáraDf a gerjesztő tekercs!
Ennyit a vízpumpa felujjitásról,megindult szépen de el is pattant
Válasz VESZTES. :) #12427. hozzászólásáraD+ ra van kötve mindkét ellenállás egyik vége!Azokon keresztül van fokozat!
Válasz VESZTES. :) #12427. hozzászólásáraEgyenáramú
Válasz medikus #12426. hozzászólásáraA df az a 18v gerjesztőtekercs?
d+ -ra ha 12 vagy 24v kapcsolok akkor lesz két fokozatom? Vagy a gerjesztést is kel változtatnom?
Útálom az egyenirányú motorokat
Válasz VESZTES. :) #12425. hozzászólásáraAkkor mit akarsz,hogy működjön?
Válasz medikus #12424. hozzászólásáraCsak a motor van meg.
Válasz VESZTES. :) #12423. hozzászólásáraKapcsolója meg van? Ezek dinamó jelzések!Ez tulajdonképp egy 24 voltos dinamó,ami pozitív gerjesztésű!Ez neked lehet sokk!
Sziasztok!
Esetleg valaki tudja mi micsoda (d+. d-. df) mit hova?
Az előző gazda széttúrt mindent.
Válasz Buvargabi #12418. hozzászólásáraToklászos gabona!
Válasz 44claasgarantos #12419. hozzászólásáraAzzal kezd!Fent a fülkében az állítókar csavarját addig tekerd,(felhúzott kosárnál) amíg a 3 ricnire nem mutat a tüske!Ha az jól áll,akkor elől 15-17mm a hézag a 3, kosár sínen,mind két oldalon!Párhuzamosan kell hogy álljon!Utána hátul az utolsó kosár sínem 5mm a hézag a verőléc és kosár között! Ha mind megvan,akkor ellenőrizd újra,mind a 4 sarkánál,addig amíg párhuzamosan nem áll az egész! Ez egy alap beállítás! Ha csökkenteni akarod a hézagot,akkor a kosarat leengeded,és a kar állító csavarját bentebb,vagy kintebb hajtod,a kívánt értéknek megfelelően! Utána a kart vissza lenyomod,felemelt kosár helyzetre!
Válasz 44claasgarantos #12419. hozzászólásáraÁllítsd be elől a harmadik hátul az utolsó bordával a kosárhoz képest.
Ha nincs könyved felrakom szívesen
Mentorom A fülkében csavaros álitoval lehet tudom is én a csavarok alá távtartót gongoltam hogy kel e
Válasz medikus #12416. hozzászólásáraEsetleg megírná,hogy mikor kell,érdemes használni?előnye?
Válasz Gyurkesz1 #12414. hozzászólásáraÉn menetessel még nem találkoztam,de elképzelhető hogy olyan is van.Gyártották-felújították kint is ,itthon is ,kis millióan.
Válasz Buvargabi #12415. hozzászólásáraToklászoló lemez!Nem csak ezen a gépen van!Van nagyokon is!
Válasz medikus #12401. hozzászólásáraTisztelt Medikus!leírná,hogy mi a külömbség a két állás között?idáig nem is gondolkodtam,hogy miért vannak ott!
Válasz sanyi1965 #12410. hozzászólásáraAkkor jól értem hogy erről nemlehet lecsavarozni szíjtárcsát hanem csak egyben szépen lehúzni.
Válasz 44claasgarantos #12412. hozzászólásáraÁllítsd be méretre!
Medikus kosár fent van a helyén teljesen felhuzatva majd nem a dob hoz ér
Válasz R Sándor #12402. hozzászólásáraEz engem is érdekelne!
Válasz Gyurkesz1 #12408. hozzászólásáraA három külső lyuk a le-fel húzató célszerszámé. Több helyre használtak ilyen vízszivattyút,lehetett fémlapátos is,a hajómotoron /sor 6/ volt az összesben csavar is,a tengelyvégben is.Felújító helyen nem húzatták,melegítették le és fel is,mint a Ladát.
Válasz medikus #12407. hozzászólásáraLeltem egy ilyen képet neten,maga erre gondolhatott.....de az enyémen olyan mint ha szijtárcsa csak siman ra lenne préselve a tengelyre
Válasz medikus #12407. hozzászólásáraMágnes kuplung? Dehoogy. Volt több féle IFÁS vizpumpa??
Válasz Gyurkesz1 #12406. hozzászólásáraVan 3 csavaros lapát is! Ez milyen pumpa? Nem mágnes kuplungos?Fixes nem ilyen! Nincs a tengely végében menet!
Válasz Gyurkesz1 #12405. hozzászólásáraAz a három furat az mire van,hogy passzoljon más venti lapát is?? A tengely furatában nemvolt semmi,de képeken lattam hogy ott csavarnak kéne lennie,vagy nem?
Válasz medikus #12404. hozzászólásáraTömszelence miatt szedném szét,leálított motornál mindég elcsepegett a víz,de azért már a csapágyak is lógnak szépen.
Válasz Gyurkesz1 #12403. hozzászólásáraHa nem eresztett a vízpumpa,akkor nem kell tömszelencét cserélni! A szíjtárcsa csak egy lemez tárcsa! Azt a lapátkerék fogja a peremes agyhoz,ami rá van préselve a tengelyre!A tengelyt kell az egészből kinyomni!!!
Válasz medikus #12353. hozzászólásáraVízpumpáról a szíjtárcsát húzzam le, vagy majd csak simán ki préselem a tengelyt a szijtárcsábol is?? Az uj tömszelencét egyszerű berakni?? Ketűtemu wartburgon játszottam sokat a tömszelencékkel mire rájöttem hogy hogy is kell, sokszor az volt a hiba hogy a tömszelence nemvolt a összecsiszolva a keverőlapáttal, de betenni a helyére sem volt egyszerű, ez az IFAs is ilyen bonyorult??
Válasz medikus #12401. hozzászólásáraLehet nem kéne ilyet kerdeznem ,de mi a különbség A két állás között , nekem mindig le van engedve.
Valaki kereste a toklászoló lemezeket! Ki,és bekapcsolva!
Válasz lorant90 #12399. hozzászólásáraFeromax trapp,vagy Variens Kft!Biztos van mind kettőnél!Feromax-ot keresd először!
Válasz medikus #12398. hozzászólásáraKeresgeltem en mar, 275x5mm ezt a meretet adja atmerore , holnap beprobalkozok egy egy uzletben hatha . A cseh oldalak keresztmetszetre is sika gumigyurunek tuntetik fel.
Válasz lorant90 #12397. hozzászólásáraGoogle! IFA W50 olajhűtő gumigyűrű!!! Ott találsz pár rajzot,Pl SÉRA kft! 5-600 ft!
Válasz medikus #12396. hozzászólásáraNalunk totiaban bajos ... 12nel csereltem regebben es ugy emlekszek h feher gumigyurut kuldtek nekem a csehek , csak a merete nem maradt meg
Válasz lorant90 #12395. hozzászólásáraIgazság szerint az egy ékgyűrű!De IFA boltban biztos kapsz eredetit!
Válasz medikus #12394. hozzászólásáraHőcserelonel kell cserelnem a tomitest , de a katalogban nem tallatam a szàmàt
Válasz lorant90 #12392. hozzászólására 5x600!
Válasz lorant90 #12392. hozzászólásáraMit akarsz vele?
Válasz medikus #12391. hozzászólásáraKöszönöm, akk kikeresem annak a szàmàt
Válasz lorant90 #12390. hozzászólásáraAzt használjuk dobfordulatmérő meghajtásnak is!
Üdv, valaki megtudnà mondani a hőcserèlő gumigyűrű meretèt ?