Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gyurkesz1 #12320. hozzászólásáraJutott eszembe! Azzal biztos nem tudod lenyomatni,mert mire a 2 tárcsa összeér,akkorra a variátor dugattyúk szinte teljesen kint vannak!Utána már kijön a gumigyűrűből!
Válasz Gyurkesz1 #12320. hozzászólásáraNem ajánlom!Véletlen eltörik valami!Én nem merném!Volt hogy egész délután húzattam a dobtengelyről az agyat!Még a menetet is kitéptük a tárcsa belső feléből!Annyira fogta!Lehúzó!
Válasz medikus #12313. hozzászólásáraHegesztve van a stift a tengely végébe, és a két villa pont neki ütközik a hegesztésnek szerintem.
Ezerből egyszer
Válasz Gyurkesz1 #12308. hozzászólásáraÉn a régi 12 és konbajnomon nem zsiroztam 2 szezont mert nem tudtam hogy ott is kell .(ezen már 3 naponta 2-3 nyomás) úgyhogy ne siesd el.a szetszedest
Menetvariátor tárcsáit szabad ugy lenyomni tengelyről hogy leveszem a szíjakat a motor lehajtásrol és beindítva felvariálással megnyomom őket?? Van gyári lehúzóm,nemjön vele. Féltem a csúcsfuratot a tengely végén meg a menetet az agyban. Régi tengelyről lejött kézzel. 4éve van benne az új tengely azóta még nemvolt szétszedve, most is csak azért kell.mert a belső tarcsába eltörtem a zsirzót
Válasz Gyurkesz1 #12306. hozzászólásáraHa nem vagyok nagyon fáradt akkor mindig megnézem kinyitás előtt, hogy nem e rázodott el.
Csigával lesz gond, vagy összefeszül
Válasz ...:::Pisti:::... #12305. hozzászólásáraSzia, épp ez jutott ma eszembe hogy azt fogom még megnézni hogy összezáráskor a körmöknél nem e szorul, negondold hogy van kedvem átalakítgatni ,amúgy en sem ürítek teljes gázon. A tartályban lévő csiga vége meglehet már erőszakolva mert beindítva elég szépen jár a szíjtárcsa,az is okozhat gondot hogy görbe a tengely vége??
Válasz Gyurkesz1 #12297. hozzászólásáraÜdv
Ha a szíj felül jobban rá fekszik, vagyis jobban körülöleli a tarcsát azzal nem vagy előrébb, mert alul csúszik meg. Az a kisebb tárcsa,
Nekem akkor nem indul el ha be záráskor nem jól kap össze a két köröm
Akkor bezárom , megmozditom kézzel az üritőcsigában lévő csigát, hogy jól álljon. és akkor jól összekap.
Ez évente kétszer fordul elő.
Szerintem is ha a csiga levelek jók, meg nem görbe a tengely akkor mennie kell,
Alakítás előtt azt nézd meg egy másikhoz képest.
Én soha nem ürítek padló gázon.
Fél gázra leveszem, kijáratom a rostáról, még egy pillanatra attol is lejjebb veszem míg bekapcsolom. És megy
Ha tele csigával meg állítom akkor is elindul. Igaz csak fél tartály alatt merem megállítani, ha véletlen nem fér a kocsira.
Bocs hogy hosszú lett egy kicsit.
Sok sikert
Válasz medikus #12303. hozzászólásáraPedig én mindég lenéztem azt az egyszíjas megoldást a 12eseken , azt hittem a kettes szíj sokkal jobb. Ha tudom hát lekaptam volna a méhtelepen a hozzávalókat egy 12esről mikor volt rá lehetőségem.
Hátránya van annak az 1 szíjas megoldásnak??
Válasz medikus #12299. hozzászólásáraOké,várom .
Egy szíjas miért jobb?? Az az 512eseken volt ha jol tudom .
Még azt fogom megnézni hogy az összetétnél ahol nyillik ra a csiga a tartályra nem e szorul,ez most jutott eszembe .
Válasz Gyurkesz1 #12297. hozzászólásáraFelesleges!Attól nem lesz nagyobb a szíj felfekvő felülete!Nem veszi körbe a tárcsát a szíj!Ha annyira variálni akarod,csináld vissza egy szíjasra!
Válasz medikus #12296. hozzászólásáraÉn ezzel tisztába vagyok, hogy sokkal jobb ez a megoldás ami nekem van meg magának is,szerelések szempontjából.
Tegnap lehet rosszul fogalmaztam, én azt szerettem volna tudni hogy ha igy hagyom ahogy van , van e értelme csinálni egy fix spanoló kereket oda a menetvariátor felé. Szerintem nemtudna olyan könnyen megcsúszni a szíj ha ott is futna valamin. Lényegébe ugyanaz lenne mint az újjab meghajtás csak nekem fent lenne a kapcsoló alul meg az a feszitő ha érti mire gondolok.
Válasz Gyurkesz1 #12295. hozzászólásáraFelejtsd el!!Nekem meg van az egész szerkezet,leszerelve!A felfogatása a csiatangely csapágyházára van fogatva! Tengelyre ráhúzva,a kettes szíjtárcsán belülre!Ha a dobszíjat le akarod venni,mindent le kell venni,mert annak a spanolónak a tartó lemeze kívül van a dobszíjtárcsán!Ezért akkor le kell venni a kalász ládát,a kettes szíjtárcsát,a csapágyház 3 felfogó csavarját!Azt egyedül nem is tudod,mert a csavarvégek belül vannak a tartályba!Ahhoz meg a zsalukat is ki kell venni!Többet nem is írok!Felejtős!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz medikus #12294. hozzászólásáraÉrtem,esetleg egy képe nem maradt róla hogy volt megoldva a felfogatása annak a + spanolónak a menetvariátor felett ??
Válasz medikus #12292. hozzászólásáraÉrtem,jó ötlet.
Még valami, ha ide a sárgával jelölt helyre csinálnák egy olyan spanolót mint az eredeti 14es meghajtason van felül, akkor lényegében ugyanolyan lenne csak nekem a felső spanoló lenne a kapcsoló,nem?? Remélem érteni amit írok.
Válasz Gyurkesz1 #12291. hozzászólásáraNem gond! Még egy! A variátoron a két szíj közepéből esztergáltass le kb 1,5mm-t!Akkor a szíj közepe véletlen se fekszik fel,ezáltal jobban le megy az ékbe a szíj!
Válasz medikus #12290. hozzászólásáraLehet hogy cserés lessz a csiga,mert görbe is a tengely,beindítva elég szép 8asban jár a szíjtárcsa.
Ha jól tudom magának is ez a fajta meghajtás van,nemszokott vele gond lenni??
Válasz Gyurkesz1 #12289. hozzászólásáraAnnyira hogy ne álljon le!Azért alakította át a 14-es csiga hajtást,mert ha nagyon ráfeszítesz,elgörbül a variátor tengely!Biztos kopott a csiga,vagy sérült a csigalevél! Van hogy rá tekeredik a tengelyre az erőltetésben!
13739 hozzászólás
Válasz Gepi #12338. hozzászólásáraKét lapos volt,de elvették,mert nem volt a nevemen!Most próbálom valahogy visszaszerezni 32 év után!
Válasz medikus #12328. hozzászólására Meg van a szürke forgalmi? Nekem Mz van annak 3011 rendszáma
Válasz 44claasgarantos #12334. hozzászólására
Válasz 44claasgarantos #12333. hozzászólására
Kukorica asztal le készülés az aratásra.
Tsz túl harmadik dülő balra
Válasz 44claasgarantos #12330. hozzászólásáraZsiliptől lefelé,be a rabok felé!Tőzegesbe akartam,de ott épp verseny lesz!Azért csütörtöktől kilőve!
Kigyósnak melyik részére mész péntek reggel jövök meg 24 böl
A gabona kosár ott a falnak van támasztva kid szerelte a permezetöt tegnap
Válasz 44claasgarantos #12326. hozzászólásáraMég ki sem takartam!Most ezzel vagyok elfoglalva!
Válasz 44claasgarantos #12326. hozzászólásáraMelyik toldatra vagy kíváncsi? A 12-es toldat a gabona kosáron van,a pálcás meg a kukoricán!Pénteken megyek pecázni a kígyósra!
Drága mentorom medikus tegnap a szomszédba voltam és láttam hogy a búza kosarat még nem tetted a helyére megnézhetném egyszer a toldat miatt
Válasz Gyurkesz1 #12320. hozzászólásáraJutott eszembe! Azzal biztos nem tudod lenyomatni,mert mire a 2 tárcsa összeér,akkorra a variátor dugattyúk szinte teljesen kint vannak!Utána már kijön a gumigyűrűből!
Válasz Gyurkesz1 #12323. hozzászólásáraValami volt alatta!
Válasz medikus #12321. hozzászólásáraAz dúrva, oda volt ragasztva a tengelyre?? Hogy sikerült levenni??
Válasz medikus #12321. hozzászólásáraVaiátor szíjastól meg egyáltalán nem!!!!!!!!!!!!
Válasz Gyurkesz1 #12320. hozzászólásáraNem ajánlom!Véletlen eltörik valami!Én nem merném!Volt hogy egész délután húzattam a dobtengelyről az agyat!Még a menetet is kitéptük a tárcsa belső feléből!Annyira fogta!Lehúzó!
Válasz medikus #12319. hozzászólásáraFelvariálással óvatosan lenyomni a tengelyről a tárcsákat ugy hogy a járó szíj levan véve a másik oldalt.
Válasz Gyurkesz1 #12318. hozzászólásáraMilyet?
Válasz medikus #12311. hozzászólásáraA kérdésre nemkaptam választ mester úr,szabad ilyesmit csinálni vagy felejtsem el?
Válasz medikus #12316. hozzászólásáraValamikor ferdére volt
De már tompult kicsit, de még ferde azért
Majd csinosítok rajta egy kicsit
Válasz ...:::Pisti:::... #12315. hozzászólásáraA "villa" ferdére le van vágva,annak el kell fordítania a tengelyt.
Válasz medikus #12313. hozzászólásáraHegesztve van a stift a tengely végébe, és a két villa pont neki ütközik a hegesztésnek szerintem.
Ezerből egyszer
Válasz medikus #12312. hozzászólásáraIgaz, ha sikerülne a helyén megcsinálni jó lenne. Ha nemlessz cserés a komplett belső tárcsa.
Válasz ...:::Pisti:::... #12307. hozzászólásáraHogy feszül össze? Sehogy. Azt észre veszi,attól nem áll le az ürítő csiga!
Válasz Gyurkesz1 #12308. hozzászólásáraAkkor vedd le a variátor agyról a külső szíjtárcsát! Gondolkozz!
Válasz Gyurkesz1 #12308. hozzászólásáraBár az enyém olyan volna!Egy évet sem bírt ki az új!
Válasz R Sándor #12309. hozzászólásáraMúlt szezon közben akartam szétkapni, de nemjött le, és úgy mentem velem az egész szezont végig.
Válasz Gyurkesz1 #12308. hozzászólásáraÉn a régi 12 és konbajnomon nem zsiroztam 2 szezont mert nem tudtam hogy ott is kell .(ezen már 3 naponta 2-3 nyomás) úgyhogy ne siesd el.a szetszedest
Menetvariátor tárcsáit szabad ugy lenyomni tengelyről hogy leveszem a szíjakat a motor lehajtásrol és beindítva felvariálással megnyomom őket?? Van gyári lehúzóm,nemjön vele. Féltem a csúcsfuratot a tengely végén meg a menetet az agyban. Régi tengelyről lejött kézzel. 4éve van benne az új tengely azóta még nemvolt szétszedve, most is csak azért kell.mert a belső tarcsába eltörtem a zsirzót
Válasz Gyurkesz1 #12306. hozzászólásáraHa nem vagyok nagyon fáradt akkor mindig megnézem kinyitás előtt, hogy nem e rázodott el.
Csigával lesz gond, vagy összefeszül
Válasz ...:::Pisti:::... #12305. hozzászólásáraSzia, épp ez jutott ma eszembe hogy azt fogom még megnézni hogy összezáráskor a körmöknél nem e szorul, negondold hogy van kedvem átalakítgatni ,amúgy en sem ürítek teljes gázon. A tartályban lévő csiga vége meglehet már erőszakolva mert beindítva elég szépen jár a szíjtárcsa,az is okozhat gondot hogy görbe a tengely vége??
Válasz Gyurkesz1 #12297. hozzászólásáraÜdv
Ha a szíj felül jobban rá fekszik, vagyis jobban körülöleli a tarcsát azzal nem vagy előrébb, mert alul csúszik meg. Az a kisebb tárcsa,
Nekem akkor nem indul el ha be záráskor nem jól kap össze a két köröm
Akkor bezárom , megmozditom kézzel az üritőcsigában lévő csigát, hogy jól álljon. és akkor jól összekap.
Ez évente kétszer fordul elő.
Szerintem is ha a csiga levelek jók, meg nem görbe a tengely akkor mennie kell,
Alakítás előtt azt nézd meg egy másikhoz képest.
Én soha nem ürítek padló gázon.
Fél gázra leveszem, kijáratom a rostáról, még egy pillanatra attol is lejjebb veszem míg bekapcsolom. És megy
Ha tele csigával meg állítom akkor is elindul. Igaz csak fél tartály alatt merem megállítani, ha véletlen nem fér a kocsira.
Bocs hogy hosszú lett egy kicsit.
Sok sikert
Válasz medikus #12303. hozzászólásáraPedig én mindég lenéztem azt az egyszíjas megoldást a 12eseken , azt hittem a kettes szíj sokkal jobb. Ha tudom hát lekaptam volna a méhtelepen a hozzávalókat egy 12esről mikor volt rá lehetőségem.
Hátránya van annak az 1 szíjas megoldásnak??
Válasz Gyurkesz1 #12302. hozzászólásáraÁt alakította!
Válasz medikus #12301. hozzászólásáraNa ez érdekes :D úgy vette a gépet vagy direkt csinálta át magának??
Válasz Gyurkesz1 #12300. hozzászólásáraSzélesebb a felfekvése! Barátom gépe olyan,alapjáraton ürít! Azt én se merem!
Válasz medikus #12299. hozzászólásáraOké,várom .
Egy szíjas miért jobb?? Az az 512eseken volt ha jol tudom .
Még azt fogom megnézni hogy az összetétnél ahol nyillik ra a csiga a tartályra nem e szorul,ez most jutott eszembe .
Válasz Gyurkesz1 #12297. hozzászólásáraNekem egy 1000 éves szíj van rajta,mégis viszi!Jövő héten kitakarom,majd lefotózom!
Válasz Gyurkesz1 #12297. hozzászólásáraFelesleges!Attól nem lesz nagyobb a szíj felfekvő felülete!Nem veszi körbe a tárcsát a szíj!Ha annyira variálni akarod,csináld vissza egy szíjasra!
Válasz medikus #12296. hozzászólásáraÉn ezzel tisztába vagyok, hogy sokkal jobb ez a megoldás ami nekem van meg magának is,szerelések szempontjából.
Tegnap lehet rosszul fogalmaztam, én azt szerettem volna tudni hogy ha igy hagyom ahogy van , van e értelme csinálni egy fix spanoló kereket oda a menetvariátor felé. Szerintem nemtudna olyan könnyen megcsúszni a szíj ha ott is futna valamin. Lényegébe ugyanaz lenne mint az újjab meghajtás csak nekem fent lenne a kapcsoló alul meg az a feszitő ha érti mire gondolok.
Válasz Gyurkesz1 #12295. hozzászólásáraFelejtsd el!!Nekem meg van az egész szerkezet,leszerelve!A felfogatása a csiatangely csapágyházára van fogatva! Tengelyre ráhúzva,a kettes szíjtárcsán belülre!Ha a dobszíjat le akarod venni,mindent le kell venni,mert annak a spanolónak a tartó lemeze kívül van a dobszíjtárcsán!Ezért akkor le kell venni a kalász ládát,a kettes szíjtárcsát,a csapágyház 3 felfogó csavarját!Azt egyedül nem is tudod,mert a csavarvégek belül vannak a tartályba!Ahhoz meg a zsalukat is ki kell venni!Többet nem is írok!Felejtős!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz medikus #12294. hozzászólásáraÉrtem,esetleg egy képe nem maradt róla hogy volt megoldva a felfogatása annak a + spanolónak a menetvariátor felett ??
Válasz Gyurkesz1 #12293. hozzászólásáraAz enyémen volt,de vissza alakítottam ilyenre.Gátolt mindenben!
Válasz medikus #12292. hozzászólásáraÉrtem,jó ötlet.
Még valami, ha ide a sárgával jelölt helyre csinálnák egy olyan spanolót mint az eredeti 14es meghajtason van felül, akkor lényegében ugyanolyan lenne csak nekem a felső spanoló lenne a kapcsoló,nem?? Remélem érteni amit írok.
Válasz Gyurkesz1 #12291. hozzászólásáraNem gond! Még egy! A variátoron a két szíj közepéből esztergáltass le kb 1,5mm-t!Akkor a szíj közepe véletlen se fekszik fel,ezáltal jobban le megy az ékbe a szíj!
Válasz medikus #12290. hozzászólásáraLehet hogy cserés lessz a csiga,mert görbe is a tengely,beindítva elég szép 8asban jár a szíjtárcsa.
Ha jól tudom magának is ez a fajta meghajtás van,nemszokott vele gond lenni??
Válasz Gyurkesz1 #12289. hozzászólásáraAnnyira hogy ne álljon le!Azért alakította át a 14-es csiga hajtást,mert ha nagyon ráfeszítesz,elgörbül a variátor tengely!Biztos kopott a csiga,vagy sérült a csigalevél! Van hogy rá tekeredik a tengelyre az erőltetésben!