Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz medikus #11737. hozzászólásáraLehet hogy az én tudásom téves de úgy tudtam a legalsó gyűrű az olaj áteresztő,
a felette lévő meg az olaj lehúzó gyűrű.
Egyébként a króm gyűrűnek mind a két éle levan "törve" nem csak az egyik.
Válasz VESZTES. :) #11734. hozzászólásáraAkkor ránézésre!!Ha nézed a króm gyűrűt,felül egy fényes kis csíkot látsz!Oldalról nézve!!Az a teteje!A középső gyűrű négyszög gyűrű!Elvileg mindegy!Az olajlehúzót ha nézed,az alsó él alatt van egy kicsi váll!Az az alja!
Válasz VESZTES. :) #11731. hozzászólásáraFelül a fényes kemény króm gyűrű,alatta a fekete négyszög gyűrű,és alatta az olajlehúzó gyűrű betűvel felfelé mind!!Nem olyan bonyolult az!
Sziasztok!
Ez az IFA motor nem az én asztalom.
Más motoroknál írással felfelé rakjuk a gyűrűket illetve egyértelmű melyik a kompresszió és olajlehúzó gyűrű.
Hát most még akadtam, valaki mondja már meg melyik melyik.
Köszi!
Válasz medikus #11729. hozzászólásáraNeve ha van, csak áruvédjegy,mint akármely mosóporé.
Igaz, kínait melegítettünk egyszerre gyárival,elektromosan,hosszában 0,4-al,átmérőben 0,3-al nyert az ázsiai.Érdekes módon a Robur vonalon nem mertek ilyen slendriánul gyártani,mondjuk az léghűtéses,nagyobb a minőségi elvárás is.
Válasz VESZTES. :) #11727. hozzászólásáraInvariábilis betét a neve.Belehelyezve az öntéskor a dugattyúba,így tudták nélkülözni az acéldugattyúkat a motorok fejlesztésekor,a hőtágulás csökkentését elérték vele és egyéb előnyök is szóltak az alumínium mellett.Amúgy az eredeti dugattyúk használtan is többet érnek mint az újak minőségileg-gyártásilag-anyaghasználatban.
Válasz ...:::Pisti:::... #11724. hozzászólásáratanitották, hogy a dugattyú hidegen ovális és kúpos.
A csapszegnél vastagabb az anyag másképp tágul, és a teteje melegebb lesz mint a szoknyája.
Üzem melegen a hőtágulás miatt lesz tökéletesen hengeres.
Válasz VESZTES. :) #11722. hozzászólásáraAzért mert azt nem veri ki a gyűrű!Motor szerelő műhelyben mondták nekem,hogy ha nem olyan,és a szoknyája nem vastagabb mint a teteje,dobjam is el!Ha egyforma vastag a dugó,akkor beletágul a hüvelybe!Megszorul!
"Fogsz egy 5-8 mm vastag lemezkarikát ami pont akkora ,hogy rámegy a menetes részre ....utána rácsavarod a lánckereket a menetre és simán lehúzatod !!!....jah....legyen a lemezkarikán 3-4 furat kb. a lánckerék fogai közé essen!... egy csavar azért kell bele ,hogy ne forogjon körbe mikor hajtod a lehúzó közepét!"
Válasz VESZTES. :) #11714. hozzászólásáraAz még lemaradt!Csak acélbetétes,hosszú szoknyás dugó jöhet szóba!A dugó szoknyája meg kicsit vastagabb mint felül a dugó teteje!
Válasz medikus #11709. hozzászólásáraÉrtem,mert készülok lehúzni az utóverő tarcsáit mert kivannak verödve a perselyek vagy lehet az egész tárcsa is,es akkor már jó lett volna a csapágyházat is lehuzatni,de ha tényleg ki kell hozza venni a tengelyt akkor azt inkább kihagynám persze csak ha jók lesznek a csapágyak.
Ha pajszerral meg emelgetem a tengelyt és nemlöttyen akkor az elvileg jó nem?? Vagy szétmehet az még attól ?? Gondolom nem valami kellemes meló egy utóverő csapágy csere szezon közben .
Válasz VESZTES. :) #11712. hozzászólásáraRosszul érzed! Hosszú szoknyás,az eredeti dugattyú!Hosszabban vezeti,én mindig csak olyat tettem bele!Sőt,ha van akkor teflonosat!Utoljára Lengyel volt!
Válasz Gyurkesz1 #11706. hozzászólásáraNem!!!!Az utánverő tengely balról önbeállós csapágyban van,szorító hüvellyel!Azt könnyen leveszed!A jobb oldal ugyan az,mint a menetvariátor jobbról!!!2 csapágy!
13739 hozzászólás
Válasz VESZTES. :) #11738. hozzászólásáraÉrtesz te hozzá,akkor miért kérdezed?
Válasz medikus #11737. hozzászólásáraLehet hogy az én tudásom téves de úgy tudtam a legalsó gyűrű az olaj áteresztő,
a felette lévő meg az olaj lehúzó gyűrű.
Egyébként a króm gyűrűnek mind a két éle levan "törve" nem csak az egyik.
Válasz medikus #11736. hozzászólásáraKb ilyet látsz!
Válasz VESZTES. :) #11734. hozzászólásáraAkkor ránézésre!!Ha nézed a króm gyűrűt,felül egy fényes kis csíkot látsz!Oldalról nézve!!Az a teteje!A középső gyűrű négyszög gyűrű!Elvileg mindegy!Az olajlehúzót ha nézed,az alsó él alatt van egy kicsi váll!Az az alja!
Válasz endypapa_20120 #11733. hozzászólásáraIgen
Válasz medikus #11732. hozzászólásáraNincs bötű????
Köszi.
Válasz VESZTES. :) #11731. hozzászólásáraCsak 3 gyűrű van hengerenként?
Válasz VESZTES. :) #11731. hozzászólásáraFelül a fényes kemény króm gyűrű,alatta a fekete négyszög gyűrű,és alatta az olajlehúzó gyűrű betűvel felfelé mind!!Nem olyan bonyolult az!
Sziasztok!
Ez az IFA motor nem az én asztalom.
Más motoroknál írással felfelé rakjuk a gyűrűket illetve egyértelmű melyik a kompresszió és olajlehúzó gyűrű.
Hát most még akadtam, valaki mondja már meg melyik melyik.
Köszi!
Válasz medikus #11729. hozzászólásáraNeve ha van, csak áruvédjegy,mint akármely mosóporé.
Igaz, kínait melegítettünk egyszerre gyárival,elektromosan,hosszában 0,4-al,átmérőben 0,3-al nyert az ázsiai.Érdekes módon a Robur vonalon nem mertek ilyen slendriánul gyártani,mondjuk az léghűtéses,nagyobb a minőségi elvárás is.
Válasz sanyi1965 #11728. hozzászólásáraNem gondolom hogy a Mahle xart csinál!pl.
Válasz VESZTES. :) #11727. hozzászólásáraInvariábilis betét a neve.Belehelyezve az öntéskor a dugattyúba,így tudták nélkülözni az acéldugattyúkat a motorok fejlesztésekor,a hőtágulás csökkentését elérték vele és egyéb előnyök is szóltak az alumínium mellett.Amúgy az eredeti dugattyúk használtan is többet érnek mint az újak minőségileg-gyártásilag-anyaghasználatban.
Értem, köszönöm!
Igen nekem is úgy
Válasz ...:::Pisti:::... #11724. hozzászólásáratanitották, hogy a dugattyú hidegen ovális és kúpos.
A csapszegnél vastagabb az anyag másképp tágul, és a teteje melegebb lesz mint a szoknyája.
Üzem melegen a hőtágulás miatt lesz tökéletesen hengeres.
Válasz medikus #11723. hozzászólásáraIgen, nekem is úgy
Válasz VESZTES. :) #11722. hozzászólásáraAzért mert azt nem veri ki a gyűrű!Motor szerelő műhelyben mondták nekem,hogy ha nem olyan,és a szoknyája nem vastagabb mint a teteje,dobjam is el!Ha egyforma vastag a dugó,akkor beletágul a hüvelybe!Megszorul!
Válasz medikus #11717. hozzászólásáraMiért kell az IFA motorba acélbetétes dugó?
Válasz Gyurkesz1 #11720. hozzászólásáraÁ!!!Le nem beszélnélek,ha neked így könnyebb!Mindenki maga tudja,neki mi a jó,legfeljebb hallott más véleményt is!
Válasz medikus #11719. hozzászólásáraVan valami kifogása ez ellen a módszer ellen??
Válasz Gyurkesz1 #11718. hozzászólásáraAkkor hajrá!
Válasz medikus #11716. hozzászólásáraEgy régebbi posztban találtam,azert a tengely kivétel helyett sokkal egyszerübb lenne igy.
"Fogsz egy 5-8 mm vastag lemezkarikát ami pont akkora ,hogy rámegy a menetes részre ....utána rácsavarod a lánckereket a menetre és simán lehúzatod !!!....jah....legyen a lemezkarikán 3-4 furat kb. a lánckerék fogai közé essen!... egy csavar azért kell bele ,hogy ne forogjon körbe mikor hajtod a lehúzó közepét!"
Válasz VESZTES. :) #11714. hozzászólásáraAz még lemaradt!Csak acélbetétes,hosszú szoknyás dugó jöhet szóba!A dugó szoknyája meg kicsit vastagabb mint felül a dugó teteje!
Válasz Gyurkesz1 #11715. hozzászólásáraSosem kellemes meló! Forgasd meg szíjak nélkül! Ha hangot ad,akkor csere!Pájszerrel nem mégy semmire!
Válasz medikus #11709. hozzászólásáraÉrtem,mert készülok lehúzni az utóverő tarcsáit mert kivannak verödve a perselyek vagy lehet az egész tárcsa is,es akkor már jó lett volna a csapágyházat is lehuzatni,de ha tényleg ki kell hozza venni a tengelyt akkor azt inkább kihagynám persze csak ha jók lesznek a csapágyak.
Ha pajszerral meg emelgetem a tengelyt és nemlöttyen akkor az elvileg jó nem?? Vagy szétmehet az még attól ?? Gondolom nem valami kellemes meló egy utóverő csapágy csere szezon közben .
Válasz medikus #11713. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz VESZTES. :) #11712. hozzászólásáraRosszul érzed! Hosszú szoknyás,az eredeti dugattyú!Hosszabban vezeti,én mindig csak olyat tettem bele!Sőt,ha van akkor teflonosat!Utoljára Lengyel volt!
Válasz medikus #11711. hozzászólásáraBocs biztos a fáradság teszi, de mintha némi iróniát éreznék a válaszodban.
Válasz VESZTES. :) #11710. hozzászólásáraCsak azt vegyél bele!
Sziasztok!
A hosszú szoknyás dugónak van valami hátul ütőjét?
Válasz Gyurkesz1 #11708. hozzászólásáraKivenni tengelyestől!
Válasz medikus #11707. hozzászólásáraAz utánverő 2 csapágyas háznak mi lenne a menete?? Ott is szétszedni a csapágyat??
Válasz Gyurkesz1 #11706. hozzászólásáraNem!!!!Az utánverő tengely balról önbeállós csapágyban van,szorító hüvellyel!Azt könnyen leveszed!A jobb oldal ugyan az,mint a menetvariátor jobbról!!!2 csapágy!
Válasz medikus #11698. hozzászólásáraUgyanezzel a módszerrel az utánverő csapágyházai is mennek??
Válasz medikus #11704. hozzászólásáraA telefon számomra egy szükséges rossz!
Utálom!
Válasz ...:::Pisti:::... #11703. hozzászólásáraKi lehet azt kapcsolni!
Válasz VESZTES. :) #11702. hozzászólásáraGondoltam.
Engem is mindig ki akar javítani
Válasz VESZTES. :) #11701. hozzászólásáraEz a telefon kikészít????
Mosolyom akart lenni
Válasz ...:::Pisti:::... #11695. hozzászólásáraHát úgy is mondhatom nem őszinte a mosolyod.
Válasz Sanyee #11699. hozzászólására175.
Sziasztok!
Ifa kombájnmotornak mekkora a porlasztó nyomása?
Bar?
Válasz Gyurkesz1 #11697. hozzászólásáraCsavarhúzó!Átütöd egy kalapáccsal!Utána már bármilyen fogó megteszi!
Válasz medikus #11636. hozzászólásáraMivel szokta széttépni a golyó kosarat?? Simán hidegvágóval,vagy van arra valami jobb szerszám??
Válasz ...:::Pisti:::... #11695. hozzászólásáraVan gyűrű szerelő fogó!!!!!
Válasz VESZTES. :) #11693. hozzászólásáraA gyűrűt így könnyebb levenni, nem vágja el kezed, erre írtam viccből.
Lehet most nincs humorérzéked.
Nem csodálkozom
Válasz Magister #11692. hozzászólásáraNem lehet mert már túl vállasak a hüvelyek.
Válasz ...:::Pisti:::... #11691. hozzászólására?
Válasz VESZTES. :) #11687. hozzászólásáraSzerintem az még simán jó...új gyűrűt neki az had menjen..
Válasz VESZTES. :) #11690. hozzászólásáraHogy könnyen le lehessen venni?
Válasz ...:::Pisti:::... #11689. hozzászólásáraKb 30 db-ba tört