Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Glifozát új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Öntözés új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Hirdetés
![A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9127/cikk_79127/napraforgo--------_fill_540x300_0.jpg)
696 hozzászólás
Válasz máris szomszéd #195. hozzászólására40 fokos az előremenő. Keringetési sebesség hát jó kérdés mennyi lehet. Amennyit a kazán tol.
És nálad mennyi idő a ki be kapcs?
Válasz GREVEN #189. hozzászólására Függ az előremenő vízhőmérséklettől meg mekkora teljesítményen megy a szivattyú.Magyarul mennyi a betolt hőmennyiség.
Persze ettől azért bonyolultabb kicsit.
Ha nagy hőmenyiséget tolsz be rövid idő alatt akkor félóra biztos elég ahhoz,hogy kikapcsoljon a kazán de utána meg szépen megy felfelé a hőmérséklet.Aztán relatíve lehűl a padló mire leesik a hőmérséklet annyira,hogy bekapcsoljon a termosztát ez kicsit libikókás így.
Ha csak annyi az előremenő hőmérséklet,hogy épp ki tudod fűteni a vityillót akkor legjobb a komfort. Viszont ilyen nincs ha teheted illetve tudja a kazán vedd lejjebb az előre menő hőfokot minden nap egy kicsit.Nálam hidegben elég sokat megy keringtető egy hétig variáltam az előremenővel igaz pufferból dolgozik.Viszont minimális a hőmérséklet ingadozás.
Válasz Mézga #193. hozzászólásáraKörül belül se tudod mennyi ideig fűt? Fél óra? Egy óra? Kettő?
Ház tégla?Vályog: Szigetelt?
Válasz GREVEN #192. hozzászólására5cm
Válasz Mézga #190. hozzászólásáraIgen ezt tapasztaltam én is.
Neked a csövek alatt mennyi szigetelés van?
Válasz GREVEN #189. hozzászólásáraÁllítsd át,hogy 22,4-nél be,és 22,6 nál kapcsoljon ki.
Válasz GREVEN #189. hozzászólásárafogalmam sincs. sose néztem. de mikor kikapcsol a termosztát, a hőmérséklet még emelkedik
Válasz Mézga #188. hozzászólásáraFolyamatosan fűtve padlóval, fél fok felfűtése mennyi időt vesz igénybe?
Példázva. 22,5 fokra van beállítva a termosztát.
22,3-nál bekapcsol, 22,7-nél ki. Ez mennyi időt vesz igénybe?
Válasz GREVEN #187. hozzászólásáramit szeretnél tudni?
Valakinél közületek működik-e padlófűtés gázkazánról? Lenne pár kérdésem.
Válasz butique #185. hozzászólásáraKicsit rákerestem a leírás és a képek szerint ugyan az mint az összes többi. Szerintem.
Válasz GREVEN #184. hozzászólásáraViessmann-nal nem foglalkozunk. Nem tudok sok mindent felénk nem igazán van elterjedve, de amit láttam régebbieket jónak tűntek. És szerviz régen csak Pestről járt arany áron.
Válasz butique #177. hozzászólásáraEzt ismered esetleg? Valakinél duruzsol már ilyen?
Válasz VMisi #182. hozzászólásáraMint írtam nagyjából ugyan az mind belűről sajnos minden típusnál ki lehet fogni "selejt" kazánt, ez szerencse kérdése. Márkán belül a legolcsóbb kazán általában úgynevezett "projekt kazán" ahol az alacsony ár számít. Közeli megbízható szerviz szerintem sokat számít, ha baj van legyen aki érdemben tud segíteni, nem "kőműves sm." és már beszélt olyannal akinek a szomszédja látta hogy csinálták és biztos benne hogy ennek is csak az a baja.
Válasz butique #181. hozzászólásáraAmúgy milyen típust ajánlanál, ami ár-érték-fenntarthatóság szempontjából jó? Csak kazán.
Válasz GREVEN #180. hozzászólásáraNagyon szívesen.
Válasz butique #177. hozzászólásáraÉrtem, köszi az információt.
Válasz GREVEN #176. hozzászólásáraÉs a prime-nál még mindig vannak időnként gondok a duo-tec már kinőtte a gyerek betegségeit.
Válasz GREVEN #176. hozzászólásáraEzeket még nagyjából ki tudod használni háztartási célra.
Válasz GREVEN #176. hozzászólásáraA duo-tec folyamatosan méri a gáz "minőséget" és után állítja saját magát a minél tökéletesebb égés érdekében. Valamint a menü és a nem alap beállítások (meleg víz, fűtés hőfok) is elérhetők a kezelő felületről, a prime-hoz kell laptop+spec. kommunikáló egység ami nincs csak esetleg szakszerviznek. A hatásfokban nincs nagy különbség max 1-2%.
Válasz butique #175. hozzászólásáraEsetleg ki tudod fejteni ezeket, hogy témában nem jártas ember is értse?
A Duo Tec miben tud többet? Egyszerű háztartás ki tudja használni azokat a lehetőségeket amit a plusz 70-80 ezer felárral nyújt a másikhoz képest? Képes ez pénzt is megtakarítani?
Válasz GREVEN #173. hozzászólásáraA prime egy alap kazán minimális tudással, a duo-tec közép kategória gáz adaptív kontrollal kicsit nagyobb tudással
Válasz GREVEN #173. hozzászólásáraIgen
Válasz butique #172. hozzászólásáraIsmered a Baxi Prime vagy a Luna Duo Tec tipusokat?
Válasz GREVEN #170. hozzászólásáraDe ha van kérdésed amire tudok válaszolok
Nagyjából teljesen mindegy milyen típust választasz a fő alkatrészeket ugyan azoktól a gyártóktól veszik (pl: szivattyú= Wilo/Grundfos) a lényeg hogy legyen a közelben egy megbízható szerviz valamint a rendszeres évenkénti karbantartás
Válasz GREVEN #169. hozzászólásáraSenki semmi tapasztalat? Kinek milyen van akkor?![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz VMisi #165. hozzászólásáraEddig a Baxi Prime-ot vagy a luna Dou Tec-et ajánlotta a szerelő, azzal van valakinek tapasztalata?
Válasz GREVEN #157. hozzászólásáraNekünk Remeha lett a befutó 30 kw os kategóriába.
Ők találták ki a kondenzációs kazánt és csak egy gyártósoruk van, nem úgy mint sokaknál, hogy van kelleti meg nyugati piacra szánt termékük.
Válasz JD 4630 #166. hozzászólásárahétvégén akart lenni
Válasz VMisi #163. hozzászólásáraSógi fűtésszerelő, dettó ezt mondja mostani kazánok szerviz igényesek, és nem mindegy ki javítja örült különbségek vannak anyag és munkadíjban, ráadásul tévégén vagy ünnepek alatt beáll akkor cumi van.
Én napkollektort akarok a tetőre rakni 2*32 csővel, azzal némiképp ki lehet váltani a fűtést.
Válasz GREVEN #164. hozzászólásáraMajd írd meg, hogy mi lett a befutó és miért!
Válasz VMisi #163. hozzászólásáraTeljesen nulláról indulunk. Se kémény,se cső se semmi,eddig csak a vegyestüzelés volt
Válasz GREVEN #157. hozzászólásáraA napokban beszéltem egy gázszerelővel és én is ezt kérdeztem tőle. Látta, hogy van egy csomó fám, meg egy régebbi gázkazán és erre azt mondta, hogy várjak még, mert sok baj van a mostani gázkazánokkal, ráadásul drágán lehet javítani és a cseréhez nekem még engedélyekre, másik kéményre is szükség lesz.
Új helyre vagy csere lesz?
Válasz GREVEN #157. hozzászólásáraSzia, nálunk biasi van egy éve nagyjából, eddig csak egy apro garis probléma volt a lángérzékelővel, szó nélkül cserélték az alkatrészt, a szervízes jó véleménnyel volt róla nem egy-két szezonos kazánnak mondta és a boltos is ezt használja otthon :), meg sok 1+1+1... év gari van rá, az ár pedig elég korrekt volt.
+1 jótanács: érdemes a boltban helyben alkudni, mert így megvolt 250-ből, a neten pedig a legolcsóbb is 298 volt...
Válasz GREVEN #157. hozzászólásáraAddig is amíg beözönlenek az ajánlatok, itt egy youtube-os szakember videoblogja unaloműzőnek.
- videók
Válasz GREVEN #159. hozzászólásáraJa'az màs. Most a vesszőkosàr is jòl adja'ha belobban.
Válasz .Richard. #158. hozzászólásáraElő akarom idézni az augusztusi gatyarohasztót, hogy tudjak rá fölkészülni![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Válas2z GREVEN #157 hozzászólásáraMost fűteni vele. Felesleges'meleg van.![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Kombi gázkazánból ki mit ajánl/használ és mit érdemes elkerülni?
Válasz GREVEN #107. hozzászólásáraVészhűtő nélkül elég minimális.
Talán még puffer sincs??
Válasz máris szomszéd #138. hozzászólásáraFával fűtök, van 1000 literes pufferom is de még nem lakunk ott szóval még csak tanulgatom a fűtést.
Válasz Plútó #139. hozzászólásáraKöszönöm az infót.
Válasz GREVEN #137. hozzászólásáraÉrtem.
Válasz Batka #135. hozzászólásáraVan benn nekem is keverőszelep, csak érdeklődök ki mekkora hőfokkal üzemelteti.
Válasz GREVEN #149. hozzászólásáraValami 3-as cop kell talán. Meg előre meg kell csinálni az új óra helyét, hogy a villanyosoknak csak fel kelljen tenni. Tehát előtte plombabontás, alakítás, új plomba, aztán mégegyszer.
Válasz GREVEN #141. hozzászólásáraKözben a kérdésemre úgy tünik meglett a válasz.
Gazda boltba kaptam ilyen Pepó koromtalanító cuccot.
A 2. zacsi után elég könnyen jött lefele minden dzsuva a fordító lemezekről és a faláról.
Előbukkant pár helyen a szép fémtiszta felület komolyabb kaparászás nélkül.
Még pár zacskó száraz tüzelővel és szerintem megoldódik.
Válasz máris szomszéd #148. hozzászólásáraEz mind okés is. Ez lenne a normális hogy száraz anyaggal, de mint ahogy most ez nem adott így keresek valami megoldást,ami működik.
Más téma. a H-s tarifás áramhoz milyen követelménynek kell megfelelnie a hőszivattyúnak? Mekkora jótékonysági értékünek kell lennie legalább? Több értéket is találtam már neten.
Az én készülékemen van COPd érték és SCOP(A) meg SCOP(W).
Válasz GREVEN #141. hozzászólásáraMikor még kazánom volt és nem volt puffer állandóan tiszta kátrány volt a kéményt nem győztük pucolni.
Az a baj mikor elég meleg a ház akkor szépen elzárja magának a levegőt és onnantól szar az égés. Persze lehet rá tenni óránként keveset de ki az a bolond.
Itt túl nagy volt a kazán.
Más házánál kicsi a teljesítménye kazánnak gravitációs fűtéssel és olyan szépen kiég,hogy a kémény még nem volt takarítva.
Mindkét helyt száraz fával tüzelve.
Válasz mtz1221 #146. hozzászólásáraAmennyi belefér annyi van benne. Puffer kell majd, remélhetőleg idén meglesz.