Hirdetés
Fórum
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kukorica terményárak új
- Eke minden mennyiségben új
- Grubber új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Monosem NG új
Cikkajánló
Nagy szórást mutatnak kukorica átlagtermései az EU tagországok között
Magyarország a középmezőnyben van.
Hirdetés
1981 hozzászólás
Válasz RARGAkèny #1630. hozzászólásáraNálam belépés után a következő lap az volt, hogy sikeresen kijelentkeztem.
Azóta nem próbáltam.
Másnak működik ez a FOS hungarikum?? Le van fagyva, be sem lehet jelentkezni
Válasz A.I. #1627. hozzászólásáraSzerintem is baromság!!!
Most elcseszem mindent, bánom, hogy belenyúltam.
Permetezési Naplo vezetési kötelezettség. Csak vegyem fel, de nem kell kitölteni.
Van itt FG??? Állítólag tegnap szólt nekik a NEBIH.
Válasz lala #1612. hozzászólásáraSzia, nem tudom megoldódott.
Ilyen előfordult nekem is, olyankor a ceruza ✏️ jellel az Őszi búzás második pipás csíkot meg kell nyitni, nem kell módosítani rajta semmi ha stimmel, rá kell nyomni, hogy rögzítés, és beadni alul. Ha újra oda navigálsz akkor már a Módosítás és pipákkal együtt meg kellene jelenni a + jelnek a műveleti naplónál.
Remélem ez segít.
Válasz peggy #1622. hozzászólásáraNatúra 2000 gyep és a permetezés?
Az az amit biztos nem lehet ott csinálni! Akkor meg minek is kellene oda a permetezés jogosultság?
Válasz csferri #1618. hozzászólásáraKöszönöm, akikkel beszéltem, így gondolják, de senki nem tenne rá egy vagyont. Én is így gondolom, így is lenne logikus. Köszönöm mégegyszer a megerősítést.
Válasz Rabó001 #1621. hozzászólására"Dokumentumok
A címsorban a Dokumentumok lapról indítható az ADATEXPORT funkció, mellyel a naplóban
szereplő adatokat menthetjük le Excel (xls) formátumban. A fül csak akkor látható, ha
megtekintési módban vagyunk, azaz nem kattintottunk még a bal alsó sarokban található
gombra és nem léptünk be a szerkesztési módba. "
Válasz lala #1610. hozzászólásáranem
Válasz Rabó001 #1621. hozzászólásáraBelépés után mielőtt a módosítás meg lenne nyomva a jobb szélen van a dokumentumok.
Azt megnyomva a lapon ott az excel ikon.
Azt megnyomva lehet választani formát.
Miután elkezdi csinálni a lapon a frissítés ikonra kattintva (lent) bejön hogy elkészült.
Le lehet tölteni,
Kb 2 hete beadtam az 1 kis táblámról a GN-t, de ma szólt az fg, hogy kell a permetezési napló a Natura gyephez is!
Felvettem a jogosultságokhoz, hozzávettem a táblához is. Azóta minden jogosultságnál 0 tábla van. A nitrátnál sem jelent meg a tábla adata.
Mi lehet a hiba?
Válasz Zoli1437 #1620. hozzászólásáraMivel itt olvastam, ránéztem, de ha nincs, nincs. Ennyi. Viszont ha már itt vagy :) Az excelbe generálás az hogy van, hol találom az ikonját?
Válasz Rabó001 #1619. hozzászólásáraLehet, hogy ez lesz csak rosszul emlékeztem. Minden esetre ami még a listában sincs azt nem lehet rögzíteni. Én nem foglalkozom vele.
Válasz Zoli1437 #1600. hozzászólásáraA CRISS-t én se találom, se ezen a néven, se újra elosztó támogatásként. Viszont egy MÁK tájékoztató azt írja hogy a "A BISS igénylése egyben a CRISS támogatás igénylésének is minősül. "
Válasz A.I. #1616. hozzászólásáraÉn úgy tudom( és úgy is csinálom) ha nincs műtrágya vagy szervestrágya kijuttatás nem kell tápanyaggazdálkodási terv, mintavét sincs.
Válasz lala #1615. hozzászólásáraIgen, lehet!
Egy utolsó dolog még és részemről ezt lezártnak tekintem!
Natúra 2000 állandó gyepterület, hasznosítási mód kaszált. Nitrát érzékeny terület.
A kérdés: kell-e tápanyag gazdálkodási terv?
Mert a natúra 2000 gyepre csak a legelő jószág juttathat ki trágyát!
Ez kaszált, akkor nem is mehet oda trágya! Mit is kellene akkor oda megterveznem? (Vagy 0 terv is lehet? Mondjuk nullás kijuttatást sem lehet felvinni, mert nem engedi csak úgy írkálni a nullákat!)
Ha valaki tud érdemben valamit ossza meg legyen szíves!
Köszönöm
Válasz lala #1612. hozzászólásárafirefoxot használok az lenne a baj?
Válasz Nagy Péter 40 #1609. hozzászólásáraMost néztem nekem adja Google használok
Válasz Attikaa #1608. hozzászólásáraAnnyi hogy ez anélkül is v sárgás zöld színű hogy rákattintana míg a többi csak akkor vált zölddé ha rákattint,de nem tudom hogy ez jelent e bmit is.
Válasz lala #1611. hozzászólásárase pluusz jel.Mi lehet a baj?
Válasz lala #1610. hozzászólásáraezeknek kell a sorok végén lenniük?
Válasz Attikaa #1608. hozzászólásáraIgen rá a helyén utána a rögzített adatok beadása van de nem adta be a plusz jelet.
Válasz Nagy Péter 40 #1606. hozzászólásáraJobb alsó sarokban ott van hogy módosítás. Arra rákattintottál? Utána lesz + jel
Válasz Nagy Péter 40 #1606. hozzászólásáraA módosítást meg jelölte?
Válasz Zoli1437 #1604. hozzászólására Ki van jelölve elöször a tábla utána meg a növény is. Be is adja a műveleti napló részt csak ott a Plusz jelet nem adja be hogy tudjunk felrögzíteni műveleteket.
Válasz Zoli1437 #1600. hozzászólásáraElnézést úgy emlékeztem, hogy ott van, de nekem sincs. Igy meg nincs mit csinálni vele.
Válasz Nagy Péter 40 #1603. hozzászólásáraCsak tipp. Nincs kijelölve a tábla meg a növény.
Kimaradt egy 5 hektáros búza tábla a rögzítésből.
A feleségem megcsinálta az EK szinkronizációt ki is adta a területet,kötelezettségeket.
Rögzítette majd a pipára rákattintva alul a hasznosításnál kiadja hogy kal01 őszi búza
Azt is kipipálta. Viszont a műveleti naplónál nem adja "be" a Plusz jelet hogy a műveleteket rögzíteni tudja.
Mi lehet a baj?
Válasz margitradnai50 #1596. hozzászólásáraMost ránézve azt nekem sem hozza, de a jogosultságoknál sem találom...EK-ban nekem is benne van!
Sziasztok!
Ha ugarként volt nem kifagyó zöldtrágya keverék vetve még az őszön, az főnövény, vagy másodvetés, vagy ökológiai másodvetés?
Válasz margitradnai50 #1596. hozzászólásáraÚjra elosztó támogatásként a jogosultságok között ott van.
Nem tudom kipróbálni, ha nincs a tábláknál szerintem próbáld előbb a jogosultságokhoz hozzáadni, majd a táblákhoz. Ami az EK-ban van azt elvileg engednie kellene.
Válasz Gandhy #1598. hozzászólásáraNekem működik, csak lassú...
Ma ez van nálam, tök mindegy, hányszor próbálom.
Túlterhelt lehet a rendszer, ma alkalmatlan bármire is.
Másfél órai munka után megint kidobott ez a fos!
Ugye, ami véglegesítve van, az a napokban már nem tűnt el?
Visszafelé kerestem, de nem lelem, pedig kellene a válasz, kérem, aki tud, segítsen, köszönöm:
nem lelem a CRISS-t, mint támogatási formát.
Elronthattam valamit? Az EK-ben benne van, de az eGN-ben nincs. Az igaz, h. a szinkronizációt mifenét még januárban csináltam meg.
Válasz Papa951 #1594. hozzászólásáraKöszönöm szépen
Válasz Zizike #1590. hozzászólásáraEK szikronizáció után minden táblához hozzárendeli a rendszer a jogosultságokat/kötelezettségeket. Ha ott van, ki ne töröld, a növényvédelmi részhez azt írod, ami ki lett juttatva...a semmit. Mi a napokban kezdtük töltögetni, újabb hír, hogy megfigyelés csak AKG-soknak kell, így nem foglalkozunk vele.
Válasz csabahegeszt #1591. hozzászólásáraHát azt amit vettél! Semmit.
"Hiba
A háttérben futó rendszer működésében hiba merült fel. Kérjük, próbálja meg később az Ön által végzett művelet végrehajtását."
Órák óta hiába próbálok belépni. Néha már sikerült a cégjegyzékszám, adószám beírása, de arra a válasz : "Sikeres kijelentkezés".
Egyik ügyfelemmel beszéltem, ők is hiába, hosszú órák óta. Majd kb. 1 órája telefonált, h. most gyorsan próbálkozzak. Azóta se sikerült.
Nem írhatom ide le a gondolataimat és a jó kívánságaimat, mert nyomdafestéket nem tűr!
Szerintem a gazdákat nem hibáztathatják azzal, h. még most is dolgoznánk rajta.
Tavaly mondhatni, hozzányúlni se volt érdemes. A január egy horror volt. Még februárban is volt, h. az állatállományváltozást nem tudtam bevinni, majd valami történt és miután vagy háromszor eltűnt, végre megmaradt. Merthogy miután januárban a növénytermesztéssel nem haladtam, most az állattenyésztéssel szerettem volna haladni. Az kész, újra dolgoznék a növényen, de hiába!
Szivatás! Ellenőrzésre beküldtük a papíralapúnak mondottat. Biztosan be lehetne csépelni egy nap alatt, ha nem lenne ez az egész hungarikum egy ekkora FOSSSSSS!!!!!!
Mintha csak ennyi dolga lenne az embernek!!
A nebih kéri hogy töltsem fel a nővényvédelmi permetezést.
De én nem vettem vegyszert sem.
Akkor mit írjak be.
Válasz Papa951 #1584. hozzászólására
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha az árpánál nem volt permetezés akkor nem is kell, hozzá rendelni a permetezési naplót? A másik, hogy gyomirtás előtt is kell növény védelmi megfigyelést felvinni? Köszönöm
Válasz später77 #1588. hozzászólásáraÜgy fogom felvinni azt is, igen. Következő meglepetés, felvittem a tápanyag-utánpótlásba a listából kiválasztható Geolignocell-t, rögzítettem, utána újra megnyitva a műveleteket, üres a termésnövelő megnevezése opció. Tehát nincs ott az előtte már kiválasztott Geolignocell.
Válasz Gandhy #1587. hozzászólásáraÉn a Nébih hivatalos termésnövelő anyag adatbázisára értettem, hogy abban szerepel a készítményem, az általad használtak is abban vannak, hogy ez az eGN-be hogy lett átvéve, azt nem tudom. Mivel a cellulózbontó bacitrágyához nem tudom értelmezni a növényvédelmi megfigyelést, én azt is tápanyagnak írnám be, ami esetleg nem szerepel ott a listában (egyébként rögzítve).
Válasz später77 #1560. hozzászólásáraMegnéztem és ahogy írtad, a tápanyag-utánpótlásnál megtaláltam a Geoligno Cell nevű szárbontót, ellenben az Ino Bact N-cell-t csak a növényvédelemnél hozza listából. Kénytelen vagyok rendhagyó módon szárbontani, hol növényt védve, hol tápanyagot utánpótolva.
Válasz envagyok2 #1578. hozzászólásáraÉn csak olyan másolástól tudok, hogy egy művelet másolása akár az összes táblára egy lépésben.
Válasz matarka #1581. hozzászólásáraHa ilyen egyszerű, akkor miért volt ennyi kérdés?
Az enarbol az adatok át emelése még mindig nem megy? Vagy fordítva.
Lényeg, hogy egyszer kelljen az adatokat felvinni.
Megoldják.!?
Válasz matarka #1523. hozzászólásáraMost jutottam el odáig. Mivel a kérelem beadásakor be lett tervezve, hozza a 23-as évnél a növénykultúráknál. Amúgy köszönöm a segítséget neked is meg A.I.-nak is!
Válasz envagyok2 #1582. hozzászólásáraCsak az EK-ban is vállalt parcelláknál írja ki, hogy AÖP vállalás, ez így van mindenkinél. Be sem tudod jelölni, nem engedi. (Persze ha volt szinkronizálva!) Viszont én is tettem ki máshová(nem vállalt helyre) is baktériumot, beírtam agrotechnikai műveletnél kijuttatott anyagot ugyan úgy, mert, attól még használtam, hogy nem számít be AÖP-be. Persze azokat a parcellákat összesítőn nem is hozzá, mint AÖP vállalást.
a területösszesítőn, az aöp támogatásba vont területnél csak azt a területet számoljas, ami ténylegesen be van vonva, mint az aüp megvalósítás helye, vagy ide kéne mindet hozni?
ekbüól vettem át a táblaadatokat, és csak azokat hozza nekem, ahol a vállalást megvalósítpttam. ahol nem vállaltam megvalósítást, annál a termőhelynél az aöp mint kötelezettsg/jogosultsg nincs is felvéve. ez így oké?