Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR410.68 FtUSD394.01 FtCHF434.78 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz speterszegi1 #3462. hozzászólására Üdvözlöm. Én is hasonlóan jártam az e-mailes regisztrációmmal. Kíváncsiságból visszaállítottam a Szerviz/Beállítások/ KAÜ állapotra, így már a felbukkanó ablakot értelemszerűen kitöltve működik a dolog. Elfogadó nyugtát is megkaptam!
Válasz potc10 #3464. hozzászólásáraIgen, igaz mind fel lett szántva és eldolgozva, vetve, szóval a 4 szárzúzás és a talajmunka nincs is messze az elszámolható mennyiségtől.
Válasz speterszegi1 #3462. hozzászólásáraElvileg mikor megcsináltad az ügyfélkapu+ hozzáférésedet a végén be kellett jelölni a törlőkód letöltését. Ha nem jelölte be valaki és úgy hagyta el az oldalt, akkor nem sikerült az ügyfélkapu+ létrehozása. Ha emailben jön a kód akkor valószínűleg megvan a hozzáférés. A törlőkód meg a letöltéseknél van.
Ebben az esetben csak egy dolgot tudok elképzelni. Ha ugyan azt a kódot küldik ami nálam a monitoron van az 30s-enként változik és nem is biztos, hogy 30s-ről indul. Elképzelhető, hogy mire átjön az email és beírod addigra lejárt és másik kód van érvényben. (Ez csak egy tipp. Nem próbáltam ki. Nem biztos, hogy igaz.)
Én bejelöltem az Ányk-nál amit javasoltál,hogy Ügyfélkapu emailes azonositóval, belépek az ügyfélkapuba, kűldi is a jelszót,ill.kódot, beirom az ányk-nál, mégis azt irja ki,hogy a kűldés sikertelen. Ez az ügyfélkapu+ törlőkód mi célt szolgál? ne haragudj,hogy kérdezgetlek, de nem nagyon vagyok nagy számitógép felhasználó, most meg jól megkavartak ezze a kódolással.
Valaki adott már be, bevj04-et máma? hogy sikerűlt? befogadta? nekem nem sikerűlt beadni. Azt irja,hogy telefonon kűld azonositót, nekem asztalira van az email cim de nem kűldött semmit. A válszokat köszönöm.
Válasz zvikor #3449. hozzászólására Köszönöm a választ, de azt irja,hogy tf üzenetben kűldi a kódot. Mivel nekem asztali a számitógép nekem ide jön, de beirva sem kűldte el.Vagy van másik azonositó is?
Olyan, mint amikor bejelentkeznél az ügyfélkapu+-ba:
Felhasználónév+ jelszó beírás után kéri kéri az azonosítószámokat.
Utána meg írja, hogy beküldve. Ennyi.
Érdemes ilyenkor figyelni, a tárhelyet, hogy érkezik-e az elfogadó nyugta, hogy rendben van-e... Ezt követően kezdődik a kézi feldolgozás... ekkor is érdemes figyelni...
Válasz sixx #3443. hozzászólásáraSajnos akkor is hozza a hibát
Viszont az f oszlopban a szántóhoz és gyephez nullát írva már csak egy hibasor jelenik meg a három helyett.
Válasz vitezkaroly1 #3434. hozzászólásáraÚjra nézve valóban ez van a kitöltési útmutatóban. Jó hogy nem szúrta ki a szemem.
Viszont elfogadó nyugtát kaptam beadáskor. Lehet, hogy fordítva ez is olyan határidő mint az ÁFA-nál. A korábbi beadásnál is 20.-ától indul a visszautalási idő.
Válasz zvikor #3432. hozzászólásáraMikortól igényelhető vissza a jövedéki adó?
➢ Évente, legkorábban a tárgyévet követő év január hónapjának 20. napjától,
➢ negyedévente, legkorábban a tárgynegyedévet követő hónap 20. napjától,
➢ havonta legkorábban a tárgyhót követő hónap 20. napjától.
Válasz zvikor #3432. hozzászólásáraAzt nem tudom mikortól lehet, de én az ügyfélkapu+ miatt (mint utólag kiderült fölöslegesen) mindent megcsináltam korán amit lehetett.
Ezt 01.05-én adtam be. Eddig nem jött visszajelzés arról hogy elrontottam volna.
Van valakinek valami infója hogy a jegyzői igazolással használt területre vissza lehet e igényelni a gázolaj jöv adóját?
Vagy még most sem.
Ki tudna erre hivatalos választ adni.
Nav?
Válasz fazekas_istvan60 #3427. hozzászólásáraA 134,5-es adónem nem szerepelhet, mert az 2025. január 1-től érvényes és azt leghamarabb februrá 20-án tudod szerepeltetni, ha havi elszámoló vagy.
Nézd meg a táblázatot, amit korábban ide tettek:
#3425 Zoli1437 2025-01-03 15:17:20
A 2024-es évben 122,894 vagy 128,61 lehet a 016-os adónem adómértéke
Válasz Zoli1437 #3425. hozzászólásáraMiért irja hibának .A számla kelte alapján legalább egyszer szerepelni kell a 135,5 asónemnek?
Az összes számlám 2024-es.
Válasz zvikor #3419. hozzászólásáraszeirntem számla teljesítési dátuma egy van ezeken a számlákon, az más kérdés, hogy többször tankolsz, de a számának akkor is egy teljesítési dátuma van. ezek időszaki számlák, egy kelte, egy tlej dátum,, egy fiz határidő. benne persze föl van sorolva, hogy mikor mennyit, de az ne számít, szerntem.
Válasz zvikor #3419. hozzászólásáraSzia!
Nem csináltam még ilyent. de ha ragaszkodik a program mind a kettőhöz, akkor szerintem nem tudsz mást csinálni mint külön sorba írni a teljesítéseket.
3469 hozzászólás
Nagyon szépen köszönöm a segitséget,ezzel a módszerrel nekem is sikerűlt. Vissza is igazolta.
Köszönöm szépen, kipróbálom.
Válasz speterszegi1 #3462. hozzászólására Üdvözlöm. Én is hasonlóan jártam az e-mailes regisztrációmmal. Kíváncsiságból visszaállítottam a Szerviz/Beállítások/ KAÜ állapotra, így már a felbukkanó ablakot értelemszerűen kitöltve működik a dolog. Elfogadó nyugtát is megkaptam!
Válasz potc10 #3464. hozzászólásáraIgen, igaz mind fel lett szántva és eldolgozva, vetve, szóval a 4 szárzúzás és a talajmunka nincs is messze az elszámolható mennyiségtől.
Válasz speterszegi1 #3462. hozzászólásáraÜdv!
Első próbálkozásra nekem sem sikerült. Frissíteni kell az Ányk-t. aztán már megy simán!
Sziasztok! A parlag területeken történt munkaműveletek során felhasznált gázolaj jövedéki adóját is visszaigénylitek?
Válasz speterszegi1 #3462. hozzászólásáraElvileg mikor megcsináltad az ügyfélkapu+ hozzáférésedet a végén be kellett jelölni a törlőkód letöltését. Ha nem jelölte be valaki és úgy hagyta el az oldalt, akkor nem sikerült az ügyfélkapu+ létrehozása. Ha emailben jön a kód akkor valószínűleg megvan a hozzáférés. A törlőkód meg a letöltéseknél van.
Ebben az esetben csak egy dolgot tudok elképzelni. Ha ugyan azt a kódot küldik ami nálam a monitoron van az 30s-enként változik és nem is biztos, hogy 30s-ről indul. Elképzelhető, hogy mire átjön az email és beírod addigra lejárt és másik kód van érvényben. (Ez csak egy tipp. Nem próbáltam ki. Nem biztos, hogy igaz.)
Én bejelöltem az Ányk-nál amit javasoltál,hogy Ügyfélkapu emailes azonositóval, belépek az ügyfélkapuba, kűldi is a jelszót,ill.kódot, beirom az ányk-nál, mégis azt irja ki,hogy a kűldés sikertelen. Ez az ügyfélkapu+ törlőkód mi célt szolgál? ne haragudj,hogy kérdezgetlek, de nem nagyon vagyok nagy számitógép felhasználó, most meg jól megkavartak ezze a kódolással.
Válasz Zoli1437 #3460. hozzászólásáraVan ügyfélkapu+ törlőkódod?
Válasz speterszegi1 #3459. hozzászólásáraItt be tudsz lépni emaillel? Küldi rendesen a kódot?
https://ugyfelkapu.gov.hu/
Ha igen, több ötletem nincs. Az ÁNYK-n ma küldtem be egy nyomtatványt (igaz nálam böngésző bővítmény hitelesítő megy) ügyfélkapu+-on. És rendben megérkezett.
Ha nem, akkor az ügyfélkapu+ email-es kóddal igénylésnél nem volt jó valami.
Itt a tájékoztató:
https://ugyfelkapu.gov.hu/binary/33732140
Ezzel az alkalmazással amit bemásoltál.
Igen
Válasz speterszegi1 #3456. hozzászólásáraÁNYK-t átállítottad ügyfélkapu+-ra?
Válasz Zoli1437 #3455. hozzászólásáraÜgyfélkapu+ emailel.
Válasz Zoli1437 #3454. hozzászólásáraMit választottál?
DÁP?
Ügyfélkapu+ hitelesítővel?
Ügyfélkapu+ emaillel?
Válasz speterszegi1 #3453. hozzászólásáraKét faktorosan be tudsz lépni bárhová?
Át állítottad az ÁNYK-t kétfaktorosra?
Valaki adott már be, bevj04-et máma? hogy sikerűlt? befogadta? nekem nem sikerűlt beadni. Azt irja,hogy telefonon kűld azonositót, nekem asztalira van az email cim de nem kűldött semmit. A válszokat köszönöm.
Válasz zvikor #3449. hozzászólására Köszönöm a választ, de azt irja,hogy tf üzenetben kűldi a kódot. Mivel nekem asztali a számitógép nekem ide jön, de beirva sem kűldte el.Vagy van másik azonositó is?
Sziasztok, ma 20-a. Mától beadható igaz ? Köszönöm
Válasz uff #3448. hozzászólásáraA legújabbat. Most év elején jelent meg, De az ÁNYK figyeli a frissítéseket. Illik telepíteni őket.
Válasz speterszegi1 #3447. hozzászólására
Olyan, mint amikor bejelentkeznél az ügyfélkapu+-ba:
Felhasználónév+ jelszó beírás után kéri kéri az azonosítószámokat.
Utána meg írja, hogy beküldve. Ennyi.
Érdemes ilyenkor figyelni, a tárhelyet, hogy érkezik-e az elfogadó nyugta, hogy rendben van-e... Ezt követően kezdődik a kézi feldolgozás... ekkor is érdemes figyelni...
BEVJ04 hányas verziót fogadja most el?
Válasz zvikor #3444. hozzászólásáraJó napot kivánok. kűld a telefonra, vagy emailre valami azonositót amit be kell irni?
Válasz sulla #3445. hozzászólásáraVégül sikerült. Az f oszlopban csak a szántó és gyep sorában nullákat írva jó lett.
Válasz sixx #3443. hozzászólásáraSajnos akkor is hozza a hibát
Viszont az f oszlopban a szántóhoz és gyephez nullát írva már csak egy hibasor jelenik meg a három helyett.
ÜGYFÉLKAPU +!!
Mielőtt beadjátok egy további beállításra lesz szükség:
Szervíz/Beállítások/Működés:
Felhasználó azonosítása:
- Ügyfélkapu + kétfaktoros azonosítás <- Ezt kell kiválasztani!!!!
Majd, OK
Ezt követően mehet a beadás: Kapcsolat az ügyfélkapuval, stb
Válasz sulla #3442. hozzászólásáraSzia!
Töröld ki a nullákat az e, f, g oszlopokból.
Válasz sulla #3441. hozzászólásáraAzt írja, hogy egy sort teljesen ki kell tölteni a C2/B rovatban, amit meg is tettem, és mégis hibát hoz.
Sziasztok!
Valami nem jó a C2 lapon, mit ronthattam el?
Válasz kochthoma #3439. hozzászólásáraKihagyhatatlan ajánlat tiszásoknak.
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-01-21 07:16:00
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-01-21 07:15:29
Válasz vitezkaroly1 #3434. hozzászólásáraÚjra nézve valóban ez van a kitöltési útmutatóban. Jó hogy nem szúrta ki a szemem.
Viszont elfogadó nyugtát kaptam beadáskor. Lehet, hogy fordítva ez is olyan határidő mint az ÁFA-nál. A korábbi beadásnál is 20.-ától indul a visszautalási idő.
Válasz vitezkaroly1 #3434. hozzászólásáraÖn a saját C: meghajtójára letöltött fájlt akarja megosztani.
Válasz vitezkaroly1 #3434. hozzászólásárarossz a link
Válasz zvikor #3432. hozzászólásáraMikortól igényelhető vissza a jövedéki adó?
➢ Évente, legkorábban a tárgyévet követő év január hónapjának 20. napjától,
➢ negyedévente, legkorábban a tárgynegyedévet követő hónap 20. napjától,
➢ havonta legkorábban a tárgyhót követő hónap 20. napjától.
https://file:///C:/Users/arpad/Downloads/83%20A%20j%C3%B6ved%C3%A9ki%20ad%C3%B3%20visszaig%C3%A9nyl%C3%A9s%C3%A9nek%20szab%C3%A1lyai%2020230213.pdf
Válasz zvikor #3432. hozzászólásáraAzt nem tudom mikortól lehet, de én az ügyfélkapu+ miatt (mint utólag kiderült fölöslegesen) mindent megcsináltam korán amit lehetett.
Ezt 01.05-én adtam be. Eddig nem jött visszajelzés arról hogy elrontottam volna.
Sziasztok!
Mikortól beadni a visszaigénylést?
Van valakinek valami infója hogy a jegyzői igazolással használt területre vissza lehet e igényelni a gázolaj jöv adóját?
Vagy még most sem.
Ki tudna erre hivatalos választ adni.
Nav?
Válasz fazekas_istvan60 #3427. hozzászólásáraA 134,5-es adónem nem szerepelhet, mert az 2025. január 1-től érvényes és azt leghamarabb februrá 20-án tudod szerepeltetni, ha havi elszámoló vagy.
Nézd meg a táblázatot, amit korábban ide tettek:
#3425 Zoli1437 2025-01-03 15:17:20
A 2024-es évben 122,894 vagy 128,61 lehet a 016-os adónem adómértéke
Válasz fazekas_istvan60 #3428. hozzászólásáraSzerintem véletlenül 2025-öt írtál valamelyik számlához. (Egyet velem is kijavíttatott. Igaza volt.)
Válasz fazekas_istvan60 #3427. hozzászólásáraBocsánat 134,5-es
Válasz Zoli1437 #3425. hozzászólásáraMiért irja hibának .A számla kelte alapján legalább egyszer szerepelni kell a 135,5 asónemnek?
Az összes számlám 2024-es.
Válasz Zoli1437 #3425. hozzászólásáraKöszi
Válasz trikolor5 #3424. hozzászólására
Fajtakód, hogy alakul idén?
Válasz zvikor #3419. hozzászólásáraszeirntem számla teljesítési dátuma egy van ezeken a számlákon, az más kérdés, hogy többször tankolsz, de a számának akkor is egy teljesítési dátuma van. ezek időszaki számlák, egy kelte, egy tlej dátum,, egy fiz határidő. benne persze föl van sorolva, hogy mikor mennyit, de az ne számít, szerntem.
Válasz magdus #3421. hozzászólásáraEddig el lehetett, ha jól emlékszem 5 évre visszamenőleg talán.
De azért várjuk meg, hátha valaki naprakész benne.
Sziasztok!
Gázolaj támogatásból ha kimaradt egy jó pár számla az előző év 2023. szeptemberétől azokat következő évben 2024--ben el lehet számolni?
Válasz zvikor #3419. hozzászólásáraSzia!
Nem csináltam még ilyent. de ha ragaszkodik a program mind a kettőhöz, akkor szerintem nem tudsz mást csinálni mint külön sorba írni a teljesítéseket.