Hirdetés
Fórum
- Kukorica terményárak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- New Holland traktorok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Vadkártérítés új
- Talajvizsgálat és tápanyag-gazdálkodási terv új
- Műtrágya árak új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Jövőre emelkedik az anyajuhtartás támogatására fordítható összeg.
Sajtóközlemény
3418 hozzászólás
Válasz Zoli1437 #3363. hozzászólására
Sajnos csak így tudok a GDPR-e figyelni…….
Válasz Gabro #3366. hozzászólásáraKülön őstermelő mindenki. Nem ÖCSG. Mindenkinek van már saját családja.
Válasz trikolor5 #3364. hozzászólásáraKölcsönadási szerződés vagy használati megállapodás. Amúgy ÖCSG-n belül mindegy kinek a nevén van.
Válasz trikolor5 #3364. hozzászólásáraFeltételezem, hogy családon belül nem probléma.
Válasz Zoli1437 #3363. hozzászólásáraÉs olyankor mi van, ha egy családban minden gyerek külön őstermelő de a gépek a nyugdíjas már inaktív édesapa nevén van?
Válasz ..,-:) #3362. hozzászólásáraKözben rájöttem, hogy valószínűleg azt csinálják veled amit velem csináltak ÁFA-nál.
Alapvető szabály, hogy csak azt számolhatod el amit ténylegesen felhasználtál a bevétel megszerzés érdekében.
Nálam azt kérdőjelezték meg, hogy van olyan gépem amiben el tudom használni. Forgalmi engedélyt kértek igazolásul.
Ha jól gondolom a te esetedben területenként részleteztették a felhasználást ellenőrzés gyanánt.
Ott viszont szerintem van egy maximum és nincs megkötve műveletenként, hogy mennyi lehet. (Régen volt műveletenkénti maximálás.)Egy műveleten belül is hatalmas szórás lehet nálam. Pl. volt két egyforma táblám és az egyiken másfélszer annyi gázolajat használtam mint a másikon, mert sokat kellett forgolódni. Távoli táblánál a megközelítés is beleszámít a fogyasztásba. Megdőlt állományban is lényegesen magasabb a fogyasztás.
Mindent egybevéve szerintem akár ugaroltatott táblán is el lehet égetni nagy mennyiséget. Meg akár ugar után ősszel lehet végezni egyéb munkát is.
Válasz Zoli1437 #3359. hozzászólásáraBeszkennelem estére….
Válasz trikolor5 #3360. hozzászólására5+1
Válasz ..,-:) #3358. hozzászólásáraHány évre visszamenőleg kérik a dolgokat?
Válasz ..,-:) #3358. hozzászólásáraKitöltési útmutatóban én azt látom, hogy amelyik hónap első napján a földhivatalban be van jegyezve a földhasználat, arra a hónapra lehet igényelni. Konkrét művelet elvégzését, már rég óta nem kell igazolni.
Elolvashatnánk, hogy a jegyzőkönyvben mit kifogásoltak?
Válasz trikolor5 #3356. hozzászólásáraHááttttt.....nekem nem így írták le a jegyzőkönyvbe.......
Válasz subikiss #3355. hozzászólásáraLegelőre fésűzés, kaszálás, rendterítés, sodrás, bálázás, bála gyűjtés, bála beszállítás, kazlazás mehet. Semmilyen talajmunka, vetés, stb nem mehet......ezt honnét látja !? Bekéri a gazdálkodási naplót.....
Honnan látja !?
Bekéri a területalapú beadást.....
Pihentetettre nem fogadják el a betakarítást, beszállítást.....csak ennyire nincs pénz a kasszában.......
Nem értem én sem !!!!!
Álltalában évekkel el vagyok maradva az igénylésnél és most a fentieket írták le, ellenőrzés után......
Válasz ..,-:) #3354. hozzászólásáraPihentetett földön még több üzemanyagot fogyasztasz, ha gyommentesen akarod tartani mint ha pl kalászost elveted ősszel majd utána csak aratsz. Ilyet nem néznek.
Válasz ..,-:) #3354. hozzászólásáraLegelőre ugyanannyit. Most az hogy pihentetett a vámos honnan látja? Ő csak földhasználatit néz elvileg.
Pihentetett földre mennyi üzemanyagot lehet elszámolni a jövedékinél !?
Legelőnél mennyit !?
Már régen csináltam……..
Válasz B.laca #3352. hozzászólásáraKöszi a választ! Közben megjött az irat, hogy mit kérnek. Személyesen be kell vinni a bérleti szerződéseket, tulajdoni lapot, gázolaj számlákat, gazdálkodási naplót, tárgyi eszköz nyilvántartást, őstermelői igazolványt, ÖCSG szerződést, vetőmag és növszer számlákat és a gépekről számlát vagy bérleti szerződést.
Válasz Gabro #3351. hozzászólásáraNekem volt az idén. Volt egy föld aminek meg hosszabítottam a szerződését. Ennek a földnek kérték a szerződését vagy földhsználati lapját. Illetve a gázolaj számlákat. Felhívtam az ügyintézőt. Azt mondta be ne menjek a hivatalba, küldjek mindent be e-papíron. Telephelyi ellenőrzésről nem volt szó.
Sziasztok! Valakinek volt mostanában vámos jövedéki adó ellenőrzése? Most kaptunk értesítést az eljárás megindításáról, de még soha nem volt, így jó lenne tudni mire készüljünk. Telephelyi ellenőrzés is valószínű hogy lesz, jelenthet gondot az, hogy IBC-ben tároljuk a gázolajat?
Válasz crys93 #3349. hozzászólásáraSzia! Olvasd el a kitöltési útmutatót, de szerintem az számít amikor be vagy jegyezve a földhivatalnál földhasználónak. Másnak nincs jelentősége.
Sziasztok!
Elhunyt haszonbèrbe adó esetèn hogy tudom beadni a visszaigénylést?
Válasz papptimea1 #3345. hozzászólásáraMég nem töltötted ki azt a lapot ahol az adómérték szerepel. Ha kitöltöd megszűnt a hiba.
Válasz vitezkaroly1 #3346. hozzászólásáraKöszönöm szépen! Remélem, nem ezen fog elbukni...mindenesetre kissé érthetetlen.
Válasz papptimea1 #3345. hozzászólásáraSemmi lépj rajta tovább.
Segítsetek légyszi! A gázolaj jövedékiadó visszaigénylés kitöltésénél hibaüzenet ugrik fel a számla kelte résznél, "a számla tekintetében legalább egyszer szerepelnie kell a 90,487-es adómértéknek. " 016 beírva. számla kelte: 2023.06.06. lenne. Mi lehet a baj? Köszönöm, ha valaki tud segíteni.
Azt honnan lehet tudni, hogy a 2022-es bérmunka számlákon hatósági áras-e a gázolaj?
Válasz Georgosz #3341. hozzászólásáraigen, azt irja,hogy a legfrissebb verzió.
Válasz speterszegi1 #3340. hozzászólásáraJava verzió : 1.8.0_401 (64)
BEV_J04 40.6-os verzió.
Válasz speterszegi1 #3340. hozzászólásáraLegfrissebb az ÁNYK? 3.29.0 a legutóbbi.
Válasz Georgosz #3336. hozzászólásáraTelepités után ezt a hibakódot irja: v32,3 lekérdezési hiba .lehet javitani, vagy máshogyan kell csináljam? köszönöm.
BevJ04 nyomtatvány letöltése közben piros hiba jel világit, majd kiirja hogy, v32.3 lekérdezési hiba . Hogy javitható, merre indúljak?
Válasz ganczer.peter #3337. hozzászólásáraAmelyik számládat nem meríted ki, az egy esetleges jövőbeli felhasználásnál lesz záradékolt, most még simán "G". Tehát most marad egy számládon X liter, azt a számlát jövőre kell záradékoltként feltüntetni, ha fel akarod majd használni.
Sziasztok,
Van esetleg valami komolyabb követelménye a számla záradékolásának, ahol csak egy részét szeretném elszámolni a 2023 évre? Egyszerűen ráírom, hogy a számlán lévő x liter gázolajból a 2023. évi gázolaj jövedéki adó visszaigénylésekor y litert visszaigényeltem?
Köszönöm előre is
GP
Válasz speterszegi1 #3334. hozzászólásáraMert a BEV_J04 nyomtatványt még nem telepítetted az ÁNYK-ba. Az Általános NYomtatvány Kitöltő nyomtatvány nélkül nem tud mi kitölteni...
BEV_J04 nyomtatvány
Súgó
Válasz speterszegi1 #3334. hozzászólásáraTelepítve van a Java.
Telepítve van az ÁNYK.
Telepítve van a J04 nyomtatvány.
Adatok/ Új nyomtatvány.
Ezt látod:
J04 kijelölése/ megnyitás.
Már csak ki kell tölteni.
Mentés után már a nyomtatvány megnyitásánál megtalálod amit kitöltöttél.
Válasz Zoli1437 #3328. hozzászólásáraKedves Zoltán. Úgy gondolom rendben lefutott a telepités, mert azt irja ki a gép, hogy a legújabb verziót használom. Amikor megakarom nyitni az " Új nyomtatvány" sort, nem ad ki semmilyen oldalt, azt irja nem választott ki nyomtatványt.
Válasz mind1 #3332. hozzászólásáraMindet fel lehet használni öt évre visszamenőleg.
Az előző években számlajegyzékbe fel nem vitt üzemanyag számlát is fel lehet használni visszamenőleg öt évig vagy csak a záradékolt részszámla fel nem használt részét ?
Válasz TeljesenMindegy #3318. hozzászólásáraAz üzemanyagkútnál a sorszám alapján megnézhetik a kiállítás dátumát, hisz ott is történik könyvelés, de ha ott a helyszínen nem is tudnak segíteni, a könyvelési anyagban mindenképpen szerepel, mivel minden egyes értékesítési számlát rögzíteni kell a NAV rendszerében.
A saját könyvelője milyen dátummal dolgozta fel a kérdéses számlát?
Válasz B.laca #3327. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm !
Válasz Zoli1437 #3328. hozzászólásáraLink lemaradt.
https://nav.gov.hu/nyomtatvanyok/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvany_apeh/keretprogramok/AbevJava
Válasz speterszegi1 #3326. hozzászólásáraLetöltötted a nyomtatványokat?
Telepitetted?
Rendben lefutott a telepítés?
Ha minden igen akkor itt kell lennie.
Ha nem akkor itt találsz segítséget az ÁNYK AbevJava telepítéséhez vagy pontosan írd, hogy hol akadtál el.
Válasz Edi84 #3325. hozzászólásáraIgen
Válasz Zoli1437 #3317. hozzászólásáraKöszönöm a segitséget, de hiába , lapot nem ad .
Sziasztok!
Szeretném elkészíteni a 2023-as évre a gázolaj jövedéki visszaigénylést és egy kis megerősítésre lenne szükségem. A 2023-as évben a fajta kód 016 és a visszaigényelhető adómértéke 90.487 forint/liter egész évben?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket
Szép napot mindenkinek!
Válasz TeljesenMindegy #3318. hozzászólásáraHa ellenőrzést kapsz ,ezt a számlát nem fogadják el ,ha teheted ne használd vagy kérj a kúttól igazolást ,hogy melyik napon tankoltál .Változik a fajta kód is érdemes rá figyelni .
Válasz A.I. #3322. hozzászólásáraIgen. Jó, hogy mi még visszakapjuk a jövedéki adót, nem vagyunk még olyan zöldek, mint a németek.
Válasz TeljesenMindegy #3321. hozzászólásáraLényeg, hogy kiderült a pontos dátum.
Készpénzes fizetés volt, nem jött be az ötven százalékos jóslásom, 20.-a volt a helyes dátum, az online számlázó szerint. Köszönöm.
Válasz TeljesenMindegy #3318. hozzászólásáraKp vagy kártya?
Mert akkor meg tudod nézni esetleg magadnak is netbankon, ha kártyával fizettél.
Válasz TeljesenMindegy #3318. hozzászólásáraAzt nem tudom mennyire veszik komolyan, de be lehet szerezni.
Egyrészt az ONLINE SZÁMLA felületre, ha belépsz, megtalálod a számla minden adatát a bejövő számláknál.
Másrészt az eladó is meg tudja mondani pontosan.