Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica terményárak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- New Holland traktorok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Vadkártérítés új
- Talajvizsgálat és tápanyag-gazdálkodási terv új
- Műtrágya árak új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Jövőre emelkedik az anyajuhtartás támogatására fordítható összeg.
Sajtóközlemény
3418 hozzászólás
Azt tudja valaki, hogy az egyszerűsített számlán a pontos dátumot mennyire veszik szigorúan? Mert az okoska kutas úgy pecsételte, hogy a vásárlás napjánál a pecséttől nem lehet megállapítani, hogy 28 vagy 29 napon történt a tankolás. Pont ötven százalék az esélyem eltalálni.
Válasz speterszegi1 #3314. hozzászólásárahttps://nav.gov.hu/nyomtatvanyok/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/bev_j04
Innen letölthető a nyomtatvány és aktív súgó (JAVA)
Telepítés után az ADATOK/ÚJ NYOMTATVÁNYNÁL megtalálod.
Válasz speterszegi1 #3314. hozzászólásáraA frissitéseknél az újdonságoknál (2) kell letölteni .A nyomtatványhoz tegyél pipát (telepítés ) és a kitöltési útmutatohoz is ,ekkor mint újlap jelenik meg és kezdheted a kitöltést .
Válasz speterszegi1 #3314. hozzászólásáraÚgy emlékszem a szervíz-en belül kell telepíteni a nyomtatványt.
Letöltöttem az ÁNYK. Bejön az oldal, látom az ikonokat, de nem rendel hozzá kitöltő lapot, mit csinálok rosszúl?
Válasz trikolor5 #3312. hozzászólására2022. 12. 06. 23.00, ez után már minden 016.
De amúgy kolléga pár hsz-el lejjebb betette ide a cikket, érdemes végigolvasni.
https://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/adozas/106697-aktualizalasra-kerultek-a-mezogazdasagban-felhasznalt-gazolaj-utani-ado-visszaigenylessel-kapcsolatos-tudnivalok
Válasz ZsocaJD #3311. hozzászólásáraKöszi. Akkor végig 016 igaz? Nem is emlékszem már meddig volt ez az ársapka.
Válasz trikolor5 #3310. hozzászólásáraAz adómérték meghatározásánál azonban figyelemmel kell lenni arra, hogy 2 fajtakódú gázolajat különböztetünk meg jelenleg a piacon:
- egyrészt a 016-as fajtakódú gázolajat, amelyre nem vonatkozott a hatósági árszabás, ebben az esetben a fenti főszabály szerint kell(ett) eljárni;
- másrészt a „2710 20 11 KN” kódú dízelgázolaj (088-as fajtakód), amelyre vonatkozott a hatósági árszabás.
Fajtakód mi lesz 2023-ra?
https://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/adozas/106697-aktualizalasra-kerultek-a-mezogazdasagban-felhasznalt-gazolaj-utani-ado-visszaigenylessel-kapcsolatos-tudnivalok
Válasz katonaeszter27 #3307. hozzászólásárajan 20 után
Üdv,
Idén mikortól lehet benyújtani a visszaigénylést a 2023-as évre vonatkozóan?
Válasz amdpc987 #3304. hozzászólásáraSemmi akadálya, csak a vámtarifaszám számít.
Válasz amdpc987 #3304. hozzászólásáraSzia! Én évek óta ilyent használok. Eddig nem volt gond.
Sziasztok!
A mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedéki adó-visszaigényléskor fel lehet használni drágább, PRÉMIUM gázolaj számlákat is, ha azt tankolok?
Válasz Zoli 63 #3302. hozzászólásáraAmiről tudok, hogy egyrészt telephelyen 1000 litert felett engedélyköteles, házon belül pedig felső határ van (családi házban lehet a legtöbb, 60 liter).
Ez meg miért baj , azt nem írják hogy seftes lett volna ? >>> " Ezért akcióztak a rendőrök Bánátban
2023.07.29
Forrás
Pannon RTV
Csaknem kétezer liter illegálisan tárolt gázolaj miatt csapott le a szerb rendőrség két helyszínen.
A Belügyminisztérium illetékesei a két különböző akció során 1 945 liter dízel üzemanyagot találtak. Az ügyészség utasítása alapján a hatóságok feljelentést tettek a két férfi ellen az engedély nélkül tartott gázolaj miatt - áll a rendőrség hivatalos közleményében.
Versecen egy 53 éves férfit kapcsoltak le, akinél több kannában és tartályban találtak összesen 1 145 liter gázolajat, míg egy harmincnyolc éves padinai férfinél tartott házkutatás során több hordóban 800 liter volt ebből az üzemanyagból. A gyanúsítottak ellen büntetőeljárás indul. "
SZIASZTOK!
Abban kérek segítséget hogy a jövedéki leadásánál
"a tárgyidőszakban nem igényelheti vissza a megadott összeget" hibakódot kapom
Esetleg találkozott valaki már ilyennel
köszönöm
hali, lenne 1 kérdésem, 2022.02.28 este és 2022.03.08-án tankoltam 515 ft/literes áron gázolajat.
akkor mehet a 016 fajta kód, és a 90,487 elszámolása?
(ugye hatósági ár, kőbevésve mindig 480ft/liter volt, akár látszott a számlán a kedvezmény akár nem).
Válasz Zoli 63 #3298. hozzászólására82 és 83,5% a visszaigényelhető.
Válasz Zoli1437 #3295. hozzászólásáraÉn is erre gondoltam , kb 80% körül adják vissza ha jól emlékszem , régen még magam adtam be papíron , ma már a könyvelő intézi .
Válasz Selvin #3290. hozzászólására2022-re nekem ment mind a kettő. Szerintem idén sem lesz probléma. Mind a kettő a saját szabályai szerint külön működik. Aki mást állít linkelje a törvényt.
Válasz Zoli1437 #3295. hozzászólásáraAkkor én tudtam rosszul…..
Majd kitalálnak erre is valamit….
Válasz ..,-:) #3294. hozzászólásáraA jöv. adó x%-a a visszaigényelhető. Még a % is változik annak függvényében, hogy a magasabb vagy az alacsonyabb az adó.
Válasz Zoli 63 #3293. hozzászólásáraHa jól emlékszem, akkor Ft/literben van megadva a visszaigényelhető összeg, így (jelen tudásom szerint) ha emelnek a jövedéki adón, bruttó 40 Ft-ot literenként, attól még nem fog változni a visszaigényelhető összeg…….
Válasz ..,-:) #3291. hozzászólásáraNem %-ra gondol , forintálisan több jön vissza , de mégtöbbet elvesznek előtte , mint a gáz túlfizetésekkel rohangáltak kp-ben a postások, azoknak is akik utalással fizetik be ( leírhatták volna a következő számlákból, de kampányoltunk picinkét ) , örülhettek a gyengébbek hogy pénz állt a házhoz , csak hát előtte ők fizették ezt be kamatmentes használatra .
Válasz ..,-:) #3291. hozzászólásáraAttól, hogy azt is hazudták, hogy nem lesz adóemelés, mert dugig a kassza, az még egyáltalán nem azt hozza magával, hogy többet is lehet visszaigényelni…..mert dugig a kassza…..
Vannak kétségeim az elmúlt években beharangozott, több 1000 Mrd agrárpénzek osztásával is……
Válasz Joco7211 #3289. hozzászólására Ezt miből gondolod ?
Válasz Georgosz #3288. hozzászólásáraÁfás vagyok, eddig ment is mindkettő. Csak most mondta valaki, hogy 2022-től amúgy változás volt és csak az egyiket lehet.
Válasz Selvin #3287. hozzászólásáraÚgy van, ahogy a kolléga írja itt lentebb. Annyit tennék hozzá, hogy 2024-ben még több jövedékit tudsz majd visszaigényelni. Hála kormányunknak!
Válasz Selvin #3287. hozzászólásáraÁfás vagy? Akkor lehet Áfát, jövedékit meg mindenki igényelhet a játékszabályok szerint...
Lehet áfát és jövedéki adót is visszaigényelni a gázolaj számlából? Elvileg volt valami változás, hogy csak az egyiket lehet. Erről tudtok valamit?
Moderálási elveink miatt törölve: 2023-06-07 08:40:52
Válasz semleges konzervatív #3284. hozzászólásáraIgen úgy oké, lészíves akkor jelezni a gazdáidnak!
Válasz DDT #3283. hozzászólásáraNincs adókedvezmény a családoknak, a fiataloknak, nincs babaváró, nincs csok, nincs nagycsaládos autótámogatás, nincs adómentesség a 25 év alattiaknak, és még lehetne sorolni.
Cserébe nincs jövedéki adó emelés.
Így oké?
Válasz Joco7211 #3281. hozzászólásáraKöszönjük szépen, hatalmas segítség ez a magyar családoknak!!!
Moderálási elveink miatt törölve: 2023-06-07 08:40:32
"Benyújtotta a kormány a 2024-es adócsomagot. Az üzemanyagok jövedéki adója megnő.
A gázolaj adója 50 dolláros világpiaci olajár fölött 110,35-ről 142,9 forintra nő literenként, 50 dolláros olajár alatt 120,35 forintról 152,9 forintra."
Köszönet a kormánynak! Legalább jövőre több jövedéki adót tudunk visszaigényelni. Nagy segítség ez kollégák, nem vitás. Legalább ők tudnak kormányozni!
Válasz Gatti #3276. hozzászólásáraSzerintem rajta van a számlán az adómérték. Osztva a literrel és szorozva a visszaigényelhető százalékkal megvan az adómérték. Ennek megfelelő a kód. A gázolaj típusa számít nem az ára.
Visszaolvasol találkozol olyan esettel, hogy a teljes ár 088 kód.
Válasz Anyuska #3278. hozzászólásáraKöszönöm!
11.08. án lett vásárolva, akkor melyiket írjam?
Válasz Gatti #3276. hozzászólásáraMivel nem hatósági áras, igy a fajtakód 016 az adó mértéke lehet 90,487.- Ft vagy 86,387.- Ft
Válasz Gatti #3276. hozzászólásáraA magam részéről a 016-ot írnám. Link
Sziasztok!
Apum egyszer véletlenül elfelejtette oda adni a forgalmit és piaci áron tankolt. Arra a számlára milyen fajtakódot és milyen adómértéket írjak?
Köszönöm előre is.
Sziasztok! Elakadtam egy 'apró' dolgon: Elszámolható-e az a gázolaj számla, amelyen nincs feltüntetve a vevő (név és cím mellett) az őstermelői adószáma, ..valamint, ha az adóazonosító jele van feltüntetve helyette..? A többit már "kigugliztam", de erre nem találtam sehol választ.
Köszönöm, ha tud Valaki segíteni.
Válasz szöcske76 #3273. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm,hogy segítettél.
Válasz szöcske76 #3272. hozzászólásáraBocsánat 3169 hozzászólás.
Válasz mexikó #3271. hozzászólásáraOtt a puska a 3649 számú hozzászólásomban.
Sziasztok!Nekem a fajtakód megválasztása jelent problémát.Minden számlám hatósági áras 480Ft/l. Nem szerepel kedvezmény egyik számlámon sem.Akkor 016 kell írni minden számlához,és 90,487 Tf-ot?Minden időszakból van számlám.Vagy pedig azt kell figyelembe venni,hogy mikor állították ki a számlámat és annak megfelelően /69,987,86,387/megbontani.
Nem tudom hogyan járok el helyesen.
Köszönettel,ha tudtok segítsetek.
Válasz AgrohorM #3269. hozzászólásáraSzia! A 3 évet 3 külön BEVJ04 nyomtatványon tudod igényelni. Nem szoltak raplisok lenni, de én ha több évet adok be akkor először a legrégebbivel kezdem és utána 1-2 nap múlva a többivel. Az elsőről ( nincs sok változásod a következő években) csinálsz másolatot a nyomtatványkitöltőben és a következő 2 éviben már csak javítanod kell az adatokat. Jó munkát!
Sziasztok! 3 évvel vagyok elmaradva a visszaigénylésben. Azt szeretném megkérdezni, hogy a 3 évet egy nyomtatványon vissza tudom igényelni vagy mindegyiket külön kell beadnom? Ha külön, akkor van rá valamilyen szabályozás, hogy mennyi idő elteltével lehet beadni a következőt? Segítségeteket előre is köszönöm!