Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv mindenkinek!
Múltkor elküldtem a gázolaj visszaigénylést és az ügyfélkapun jött az elutasító nyugta hogy nem vagyok benn a kkk2 eüc rendszerben, ez orvosolva lett az r01-es nyomtatvány beküldésével. Kérdezném hogy ilyenkor újra el kell küldeni a visszaigénylést vagy így is elfogadják?
Üdv.
Érdeklődni szeretnék, hogy ha rendelkezem kútnál kiadott egyszerüsitett számlával saját névre, 10ha területtel, viszont a területet bérbe műveltetem, tehát nincs semmi mezőgazdasági eszköz a nevem, akkor jogosult vagyok e a gázolaj jövedékének visszaigénylésére?
Válasz Fodor Bernadett #1913. hozzászólásáraKedves Bernadett!
Én a régi használóét írnám, mert a földhasználati nyilvántartásban ő van, vagy semmit, mert így is elfogadják (és a program sem jelzi hibának). Aztán ha kérdeznek, majd elmondod a történetét.
A segítségeteket kérném!
Ha a haszonbérbeadó év közben meghalt (a haszonbérleti szerződés továbbra is él), akkor kinek az adóazonosítójával igényeljem vissza a jövedéki adót? Én tudomást szereztem a haszonbérbeadó haláláról, így az örökös adóazonosítóját írjam be?
A segítségeteket kérném!
Mással készítettem el a 13 második és a 14 elő félévi vissza igénylést és el vesztek a számlák a támogatást meg kaptam. Kb 400 ezer mit tegyek?? Előre is köszönöm a tanácsokat.
Válasz hunter91 #1907. hozzászólásáraHa saját ügyfélkapudon keresztül adtad be, akkor a befogadásról és az alakilag helyes beadásról is kapnod kellene visszaigazolást a tárhelyedre, ha nincs semmi akkor minden képen érdemes megereszteni egy telefont.
feleségemnek a napokban jött meg a NAV VPOP-tól a jóváhagyás
most már minden papírja, jóváhagyása megvan hogy visszaigénylést nyújtson be.
eddig nem volt neki visszaigénylés, de gazdálkodott saját nevén, saját jogán
ez alapján beadhatom neki akár 3 évre is a gázolaj visszatérítést, mert voltak neki 3 éve is saját nevére szóló gázolaj visszatérítésre jogosító számlái?
nem olyan sok pénzről van szó, évente kb 10-12 e Ft-ról
Ha maradt még fel nem használt gázolaj(számla), azt a következő visszaigényléskor felhasználhatja.
A következő kérdésre a válasz 01-12, nem az számít, hogy a számlák mikoriak. A megmaradt részre ugyanaz igaz, amit előbb írtam.
Első gázolaj beadásom másnak.
három kérdésem lenne. Többet kérhetne vissza, mint amennyi számlája van. Beadtam a meglévő számláival. A megmaradt visszatéríthető mennyiséggel lehet valamit tenni?
A másik fordított, augusztusig tartó számlákkal lefedte a visszatéríthető mennyiségét.
Ezt még nem adtam be, mit irjak be bevallási időszaknak és a megmaradt számlákat felhasználhatom máskor?
A kapott számlák között van 2013.7-8-9-10 havi is.
Nem tudom előzőleg mit-hogy adott be. Ezekkel mit lehet tenni? Arra a névre szól, aki a visszatérítendő támogatását aug-ig elhasználta. Hogy adjam be?
Köszönöm a segítséget.
Válasz #1888. hozzászólásra
A jövedékiadó-visszatérítés feltétele, hogy a mezőgazdasági termelő a gázolaj vásárlásáról vagy a gépi bérmunka-szolgáltatás igénybevételéről saját nevére szóló, a bevallás benyújtását megelőző öt éven belül kiállított számlával rendelkezzen.
(341/2007. (XII. 15.) Korm. rend. 4. § (1) bekezdés) E szerint már csak 2010. március 21. utáni számlát fogadnak el.
Az anem topictárs által beidézett határidő az önellenőrzésre, helyesbítésre vonatkozik. A 2009. év tekintetében önellenőrzés, helyesbítés 2015. december 31-ig érvényesíthető.
Igaza van anem topictársnak, amit írt az pontosan így is van. Egy dolgot vizsgál már beadáskor a NAV. Nevezetesen, hogy a beadott számlák milyen dátummal kerülnek a bevallásba. Pontosabban: hogy a bevallás beadásakor nem telt-e el a határidő.
Példa: ha egy 2009. február 18.-i számlát tartalmaz az a bevallás, amit a mai napon adok be, azt a rendszer automatikusan vissza fogja dobni, míg egy 2009. március 21.-it még éppen elfogad. Szóval csak óvatosan az 5. éves visszaigénylésekkel!
Válasz #1878. hozzászólásra
Na én 30 napja paráztam, hogy mi lesz ,mert nem jött semmi a mai napig az ügyfélkapura, erre ma felhívom a bankomat nem érkezett-e egy kis pénz , de igen a válasz , hogy miért nem jött értesítés majd jövő héten kikutatom!!
"A költségvetési támogatás igényléséhez, a túlfizetés visszaigényléséhez való jog - ha törvény másként nem rendelkezik - annak a naptári évnek az utolsó napjától számított 5 év elteltével évül el, amelyben az annak igényléséhez való jog megnyílt."
Ez alapján gyakorlatilag 6 év az az 5, tehát a 2009-et lehet még beadni szerintem.
Valahol úgy olvastam, hogy a 2008 évült el most dec.31-én. Merthogy az évest 2009-ről 2010-től lehetett beadni, és onnan (2010 utolsó napjától) számít az 5 év, ami 2015. dec 31-ig tart. De akkor lehet, hogy nem így van.
Sziasztok! 2009-re lehet még beadni visszaigénylést? Ha igen, ugyanazokkal a feltételekkel - földhasználati lap, gázolaj számla, jelenlegi programmal kitöltve, tehát nem kell oda semmi extra pl. igazolás falugazdásztól vagy bármi, ami jelenleg már nem szükséges?
Lenne még egy kérdésem:
Visszamenőleg is készítem a jövedéki adó visszaigényléseket és érintett a 2011-es év, amely év novemberétől emelték 90,487-re az adómértéket, előtte csak 77,88 volt.
Ez esetben mit írok a D lap C oszlopába? Súlyozott átlagszámot?
Azt szeretném megkérdezi, hogy a gázolajtámogatásnál összeér-e az hogy hol keletkezett a gázolaj és hol lett felhasználva?
Tehát kiesik-e a jogosultságból az a föld, amivel kapcsolatban nincs számla, míg a másik oldalon a több gázolaj felhasználásával művelt földön keletkezett szolgáltatás számlát fel lehet használni olyan területen, ahol nincs számla de van jog arra, hogy visszaigénylejek?
3418 hozzászólás
Sziasztok! Tudja valaki mikortól lehet beküldeni az igénylést?
Üdv mindenkinek!
Múltkor elküldtem a gázolaj visszaigénylést és az ügyfélkapun jött az elutasító nyugta hogy nem vagyok benn a kkk2 eüc rendszerben, ez orvosolva lett az r01-es nyomtatvány beküldésével. Kérdezném hogy ilyenkor újra el kell küldeni a visszaigénylést vagy így is elfogadják?
Válasz bangób76 #1914. hozzászólásáraKöszönöm szépen a segítséget! :)
Üdv.
Érdeklődni szeretnék, hogy ha rendelkezem kútnál kiadott egyszerüsitett számlával saját névre, 10ha területtel, viszont a területet bérbe műveltetem, tehát nincs semmi mezőgazdasági eszköz a nevem, akkor jogosult vagyok e a gázolaj jövedékének visszaigénylésére?
Válasz Fodor Bernadett #1913. hozzászólásáraKedves Bernadett!
Én a régi használóét írnám, mert a földhasználati nyilvántartásban ő van, vagy semmit, mert így is elfogadják (és a program sem jelzi hibának). Aztán ha kérdeznek, majd elmondod a történetét.
A segítségeteket kérném!
Ha a haszonbérbeadó év közben meghalt (a haszonbérleti szerződés továbbra is él), akkor kinek az adóazonosítójával igényeljem vissza a jövedéki adót? Én tudomást szereztem a haszonbérbeadó haláláról, így az örökös adóazonosítóját írjam be?
A segítségeteket kérném!
Mással készítettem el a 13 második és a 14 elő félévi vissza igénylést és el vesztek a számlák a támogatást meg kaptam. Kb 400 ezer mit tegyek?? Előre is köszönöm a tanácsokat.
Válasz kolias #1910. hozzászólásáraÜdv ! Meg történt már az ellenőrzés, melyik évet nézték?
Kijelöltek gázolaj helyszíni ellenőrzésre mire számítsak, mit néznek, tapasztalatok?
Válasz hunter91 #1907. hozzászólásáraHa saját ügyfélkapudon keresztül adtad be, akkor a befogadásról és az alakilag helyes beadásról is kapnod kellene visszaigazolást a tárhelyedre, ha nincs semmi akkor minden képen érdemes megereszteni egy telefont.
Válasz hunter91 #1907. hozzászólásáraAkkor ott valami hiba van,mivel a 30 napot azt betartják,fel kell hívni őket.
Válasz kikoki #1906. hozzászólásáraKöszi! Több helyen olvastam én is, hogy 30 nap,de március elején lett beadva és azóta még semmi nem jött.
Válasz hunter91 #1905. hozzászólására30 nap
Sziasztok! Valaki megtudná mondani, hogy kb hány napra szokták kifizetni a visszaigénylést? 3 évet adtam be. Köszönöm
Válasz #1903. hozzászólásra
Persze, 5 évre visszamenőleg teljes nyugodtsággal beadhatja! :)
feleségemnek a napokban jött meg a NAV VPOP-tól a jóváhagyás
most már minden papírja, jóváhagyása megvan hogy visszaigénylést nyújtson be.
eddig nem volt neki visszaigénylés, de gazdálkodott saját nevén, saját jogán
ez alapján beadhatom neki akár 3 évre is a gázolaj visszatérítést, mert voltak neki 3 éve is saját nevére szóló gázolaj visszatérítésre jogosító számlái?
nem olyan sok pénzről van szó, évente kb 10-12 e Ft-ról
Válasz #1901. hozzászólásra
itt is beerett a turelem:-):-)
Megérkezett, hurrá!
Válasz #1899. hozzászólásra
akkor belekapaszkodunk ebbe,jobb hijján,én csak azért kérdeztem ,mert eddig minden évben ,napra pontosan érkezett...szó szerint
Válasz #1898. hozzászólásra
Egy kolléga most mondta, hogy neki általában 30-40 nap szokott lenni, tehát ez alapján még nincsenek késésben.
Válasz #1897. hozzászólásra
Bizony, úgy lett volna március 28-a a 30. nap. De se pénteken, se hétfőn nem emelkedett a számlaegyenleg.
Válasz #1892. hozzászólásra
Februári hónap rövidebb volt,úgy számoljatok, arra gondoltatok?
Válasz #1891. hozzászólásra
Hasonló cipőben :) Talán péntekig lesz valami
Válasz #1894. hozzászólásra
Köszönöm. Akkor most úgy adjam be a számláit, hogy a 2013-as megmaradt számlákkal kezdjem és pótoljam ki a 2014 el?
Közben átnéztem másik kedves gazdánk borítékját és ott 2009-2014 ig van számla, évi 10-12 db.
Beadhatom mind ma egymás után beküldve?
Válasz #1893. hozzászólásra
Ha maradt még fel nem használt gázolaj(számla), azt a következő visszaigényléskor felhasználhatja.
A következő kérdésre a válasz 01-12, nem az számít, hogy a számlák mikoriak. A megmaradt részre ugyanaz igaz, amit előbb írtam.
Első gázolaj beadásom másnak.
három kérdésem lenne. Többet kérhetne vissza, mint amennyi számlája van. Beadtam a meglévő számláival. A megmaradt visszatéríthető mennyiséggel lehet valamit tenni?
A másik fordított, augusztusig tartó számlákkal lefedte a visszatéríthető mennyiségét.
Ezt még nem adtam be, mit irjak be bevallási időszaknak és a megmaradt számlákat felhasználhatom máskor?
A kapott számlák között van 2013.7-8-9-10 havi is.
Nem tudom előzőleg mit-hogy adott be. Ezekkel mit lehet tenni? Arra a névre szól, aki a visszatérítendő támogatását aug-ig elhasználta. Hogy adjam be?
Köszönöm a segítséget.
Válasz #1891. hozzászólásra
Erre én is kíváncsi lennék - nekem is pont ezen a napon jött meg a levél, hogy minden király, de még én is csak várakozó üzemmódban vagyok.
most, akkor 30 nap vagy, 60 napon belül, kellene jönni a visszatéritésnek?
febr 26.-án, jött meg ,a tartalmilag elfogadó üzenet,de piiiz még sehol
Válasz #1889. hozzászólásra
És a számlán mit kell feltüntetni? Név, lakcím, adószám...mi kell még?
Válasz #1888. hozzászólásra
A jövedékiadó-visszatérítés feltétele, hogy a mezőgazdasági termelő a gázolaj vásárlásáról vagy a gépi bérmunka-szolgáltatás igénybevételéről saját nevére szóló, a bevallás benyújtását megelőző öt éven belül kiállított számlával rendelkezzen.
(341/2007. (XII. 15.) Korm. rend. 4. § (1) bekezdés) E szerint már csak 2010. március 21. utáni számlát fogadnak el.
Az anem topictárs által beidézett határidő az önellenőrzésre, helyesbítésre vonatkozik. A 2009. év tekintetében önellenőrzés, helyesbítés 2015. december 31-ig érvényesíthető.
Válasz #1885. hozzászólásra
Igaza van anem topictársnak, amit írt az pontosan így is van. Egy dolgot vizsgál már beadáskor a NAV. Nevezetesen, hogy a beadott számlák milyen dátummal kerülnek a bevallásba. Pontosabban: hogy a bevallás beadásakor nem telt-e el a határidő.
Példa: ha egy 2009. február 18.-i számlát tartalmaz az a bevallás, amit a mai napon adok be, azt a rendszer automatikusan vissza fogja dobni, míg egy 2009. március 21.-it még éppen elfogad. Szóval csak óvatosan az 5. éves visszaigénylésekkel!
Válasz #1886. hozzászólásra
Nekem sem jött semmi értesítés csak az hogy befogadták,viszont a lóvé megjött időre,én is meglepődtem.
Válasz #1878. hozzászólásra
Na én 30 napja paráztam, hogy mi lesz ,mert nem jött semmi a mai napig az ügyfélkapura, erre ma felhívom a bankomat nem érkezett-e egy kis pénz , de igen a válasz , hogy miért nem jött értesítés majd jövő héten kikutatom!!
Válasz #1882. hozzászólásra
A megpróbálás azért nem játszik, mert ha jogosulatlan az igénylés (márpedig ha elévült, akkor jogosulatlan lesz), akkor megbírságolnak.
Egyébként itt
http://saccer-ptipti.blogspot.hu/2010/09/elevules-az-adozasban.html
olvastam az alábbiakat:
"A költségvetési támogatás igényléséhez, a túlfizetés visszaigényléséhez való jog - ha törvény másként nem rendelkezik - annak a naptári évnek az utolsó napjától számított 5 év elteltével évül el, amelyben az annak igényléséhez való jog megnyílt."
Ez alapján gyakorlatilag 6 év az az 5, tehát a 2009-et lehet még beadni szerintem.
Válasz #1883. hozzászólásra
Ha az igénylés évét számolod, akkor 2014-től visszahaladva kell.
Válasz #1882. hozzászólásra
Köszi!
Valahol úgy olvastam, hogy a 2008 évült el most dec.31-én. Merthogy az évest 2009-ről 2010-től lehetett beadni, és onnan (2010 utolsó napjától) számít az 5 év, ami 2015. dec 31-ig tart. De akkor lehet, hogy nem így van.
Válasz #1881. hozzászólásra
Az már elévült. 2010 az utolsó, amit lehet igényelni. De megpróbálhatod beadni, legfeljebb elutasítják. Egy próbát megér.
Sziasztok! 2009-re lehet még beadni visszaigénylést? Ha igen, ugyanazokkal a feltételekkel - földhasználati lap, gázolaj számla, jelenlegi programmal kitöltve, tehát nem kell oda semmi extra pl. igazolás falugazdásztól vagy bármi, ami jelenleg már nem szükséges?
Válasz #1875. hozzászólásra
Köszi, érthető!
Válasz #1876. hozzászólásra
Kapsz egy értesítést az ÜK-nál megadott email címedre, hogy alakilag megfelelt, hibát nem találtak onnan figyeld a 30 napot.
Az ügyfélkaput figyeld! Oda küldik a felszólítást, elutasítást , határozatot ... és végül a pénzt a bankszámlára
Csak pénzt.
Meg tudná valaki mondani, hogy csak pénzt várjak, vagy határozatot is küldenek?
Válasz #1874. hozzászólásra
Több sort kell kitöltened. Tehát lesz egy sor 77,88-cal és egy 90,487-tel.
Lenne még egy kérdésem:
Visszamenőleg is készítem a jövedéki adó visszaigényléseket és érintett a 2011-es év, amely év novemberétől emelték 90,487-re az adómértéket, előtte csak 77,88 volt.
Ez esetben mit írok a D lap C oszlopába? Súlyozott átlagszámot?
Köszönöm előre is!
Válasz #1866. hozzászólásra
Köszi szépen, így már minden világos :)
Azt szeretném megkérdezi, hogy a gázolajtámogatásnál összeér-e az hogy hol keletkezett a gázolaj és hol lett felhasználva?
Tehát kiesik-e a jogosultságból az a föld, amivel kapcsolatban nincs számla, míg a másik oldalon a több gázolaj felhasználásával művelt földön keletkezett szolgáltatás számlát fel lehet használni olyan területen, ahol nincs számla de van jog arra, hogy visszaigénylejek?
Előre is köszi a választ...
Válasz #1869. hozzászólásra
Másrészt, ha a hónap első napján használatodban van, akkor egész hónapra elszámolhatod, még akkor is, ha hónap közben lejár.
Válasz #1869. hozzászólásra
De ő 06.01. dátumot írt lejáratra és kezdésre is.
Válasz #1868. hozzászólásra
Félreérthető voltam?
A földhasználati lap , ha lejárat előtt volt hosszabbítva akkor az induló és a befejező dátumot tartalmazza!!
Ha valaki a lejáratot követően hosszabbít az már nem folyamatos és a földhasználati lap nem úgy hozza!!