Hirdetés
Fórum
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- New Holland traktorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- MTZ traktor átlagfogyasztás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica terményárak új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Vadkártérítés új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Jövőre emelkedik az anyajuhtartás támogatására fordítható összeg.
Sajtóközlemény
3418 hozzászólás
Válasz stefi69 #3216. hozzászólásáraSzia!
Ha rákattintasz duplán a hibasorra, elvileg a hibás helyre ugrik.
Egyébként szerintem a dátumoknál keresd az elírást.
Válasz stefi69 #3216. hozzászólásáraSzia! Nem csináltál véletlenül még egy lapot? Jobb felső sarok ahol lehet új üres lapot nyitni de a + jellel új lapot adatmásolással is csinálhatsz.
Üdv .
Segítséget szeretnék kérni . Hibakódot dob az ellenőrzéskor.
(P5 Lap ) Hibás kezdő dátum !
Nem találom a hiba okát. amit látok :
P5 Lap e. oszlopban a lap alján , oldal összesen : adat jó
alatta, Lapok összesen :megduplázta
a terület nagyságát. De miért ? Mindent jónak találok , a tavalyi hoz viszonyítva is. Nem történt változás a területen.
Saját tulajdon , csak ültetvény, csekély összegű támogatást igénybe vesz.
Mi lehet a hiba oka ?
Válasz Zoli1437 #3214. hozzászólásáraTermészetesen az ár stoposra értettem !De köszönet minden információért !
Válasz Zoli1437 #3213. hozzászólására
NAV válaszból ollóztam.
Válasz Anicska #3210. hozzászólásáraEz így ebben a formában nem igaz. Amikor volt árstoppos akkor is lehetett kapni azon kívülit és ott 016 a kód.
Válasz Anicska #3210. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm!
Válasz Zoli1437 #3209. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm!
Válasz Schné #3208. hozzászólásáraA 2022.02.28 -ig 016 a kód ,2022.02.28 13 órától 088 -as a kód ,2022.12.06 23 órától 016 kód nem kell nézni mi van a számlán így kell kitölteni .
Válasz Schné #3208. hozzászólásáraJó napot! Erre a KN kódra OMV adalékolt gázolajat dob a kereső. Ha 480 Ft/l akkor 088 a kód.
Ha jogszabályt kérsz hozzá, akkor nem tudom alátámasztani. Annyit tudok mellétenni, hogy az én számlámon sem a rendeletben szereplő KN kód szerepel és nem dobták vissza. (Az első négy számot nézem állandónak, a többi valószínűleg konkrét típust jelöli.)
Jó estét kívánok! A 27102011KN kódot találom mindenhol a rendeletekben,amihez a 088-as kódot kell írni. Nekem a számlákon 27101941-es kód van írva, de a liter ár 479,90. Ez hova tartozik,milyen kódot kell használnom? A 016-os a nem hatósági. Segítséget kérnék.
Válasz Zoli1437 #3205. hozzászólására Gondoltam, h erre gondoltál...
Válasz dicsamihalyne #3203. hozzászólásáraAz az ENYK-hoz tartozik. Azt tudja. Ő az ONYA-ban szeretné kitölteni. Ott meg a BEV_J02 után a BEV_J09 következik. A BEV_J04 nincs.
Válasz Zoli1437 #3201. hozzászólásáraBev_J03 helyett BEV_J04
Kérdésem: gázolaj 27101941 fajta kódú B7/Bió mezőgazdaságban felhasznált, jövedéki adója visszaigényelhető?
Köszönöm a segítséget.
Válasz kkati54 #3200. hozzászólásáranav.gov.hu nyomtatványok keresésénél kell kikeresni a BEV J 04-et
Válasz Vén cigány #3188. hozzászólásáraA D lapon beírom Pl 10 liter és a adó mértéket, amikor kész vagyok akkor írom be a végleges adatokat.
Válasz kkati54 #3200. hozzászólásáraSzerintem érdekes lenne, ha lenne. A jövedéki adónál öt nyomtatványt dob fel. A BEV_J03 nincs köztük.
Köszönöm a válaszokat :-) Van aki az ONYA-t használja gázolaj bevallásra?
Válasz kkati54 #3197. hozzászólásáraA kitöltési útmutatóban csak a segítségnyújtáshoz használatos ügyfél azonosító szám igényléséhez írják egyszerűbbnek az ONYA-t.
Válasz kkati54 #3197. hozzászólásárahttps://nav.gov.hu/nyomtatvanyok/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/bev_j04
Szerintetek az ONYK-ban lehet-e gázolaj visszaigénylést csinálni, vagy csak az ÁNYK-ban működik? Mert nem találok benne Bev_J04-s nyomtatványt..... fiam szerint azzal egyszerűbb lenne a kitöltés, de én csak Bev_J02-s nyomtatványt találtam.
Köszönöm szépen a segítséget!
Válasz violete83 #3194. hozzászólásáraSzia!
Itt a táblázatban úgy látom, hogy a 016 és 088 is 2710 kóddal szerepel.
https://nav.gov.hu/ado/jovedeki_ado/tajekoztatok_informaciok/fajtakodok_jogcimkodok/jovedeki_ado_fajtakodok
Ha biztosabbra szeretnél menni, előzőkben írtam a NAV telefonos elérhetőségét, kérdezd meg tőlük.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.Gázolaj B5/Bio is visszalehet igényelni? A számlán csak annyit tűntettek fel cikszám,megnevezés 2710 Gázolaj B5/Bio. Előre is köszönöm a segítségeteket!
Válasz B.laca #3192. hozzászólására Szívesen
Köszönöm a segítséget! A D lap nem volt kitöltve, a számlák feltöltésével kezdtem az F,G lapon és amíg nincs a D lapon adómérték beírva, addig hibának hozza fel.
Válasz B.laca #3189. hozzászólásáraAmit kitöltöttél az F,G lap.
Az adómérték a D lapon van, Azt hogy töltötted ki?
Válasz B.laca #3189. hozzászólására Próbáld meg a "D" nyomtatványon kijelölni pici piros háromszöggel a dátumnak megfelelő adómértéket. Utána valószínűleg engedni fog....
Sziasztok! Hatósági áras számlánál kitöltöm a fajtakódot 088-ra, beírom a teljesítés és a számla keltét és az alábbi hibát írja
"A számla kelte tekintetében legalább egyszer szerepelnie kell a 90,487-es vagy a 86,387es vagy a 69,987-es adómértéknek."
Mi lehet a probléma?
Válasz potc10 #3187. hozzászólására
Válasz Vén cigány #3186. hozzászólásáraBeszéltem ezügyben egy NAV-os kollégával, bérmunka esetén is a hatósági áras időszakokban a 088-as kódot kell alkalmazni.
Viszont egy korábbi hozzászólással ellentétben, szerinte a visszaigénylésnél a számla kelte számít a bérmunkás felhasználásnál is.
Bérmunka számla az nem hatósági áras? Tehát 016 a kód?
Válasz szöcske76 #3169. hozzászólásáraNagyon hasznos, így jól érthető ez a "puska" !Köszönjük!
Válasz Anicska #3183. hozzászólásáraKöszönöm! Eddig mindig a tankolási bizonylatot adtam be. A jövedéki adó megosztása miatt gondoltam, hogy ez nem lesz jó, mert úgy írták, hogy a számla kelte a mérv adó a jövedéki adó mértékénél. A "kutyanyelven" viszont nincs számla kelte, csak teljesítés!
Válasz Anyuska #3180. hozzászólásáraA számlán szereplő szereplőt .
Válasz csferri #3168. hozzászólásáraKöszönöm! NAV tovább is engedte!
Válasz Anicska #3167 hozzászól
Köszönöm! NAV tovább is engedte!
Gázolaj jövedéki adó igénylésével kapcsolatban kérek segítséget. A nyomtatványra Ti az úgynevezett "kutyanyelv" számla sorszámát viszitek fel vagy a kiállított számla számát? ÁFA körös őstermelők vagyunk és nekünk számlát is állítanak ki.
Válasz búzavirág59 #3176. hozzászólásáraköszönöm.
Válasz Zoli1437 #3175. hozzászólásáraKöszi!
Válasz szöcske76 #3169. hozzászólásárahttps://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/mezogazdasagi-termeles/104624-a-mezogazdasagban-felhasznalt-gazolaj-utani-ado-visszaigenyles
Válasz csupi3 #3173. hozzászólásárahttps://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/mezogazdasagi-termeles/104624-a-mezogazdasagban-felhasznalt-gazolaj-utani-ado-visszaigenyles
Te írod helyesen, a NAK oldalán is így szerepel. Az 1 nap miatt is lehet hibás az igénylés ha éppen akkori a számla.
Válasz csferri #3174. hozzászólásáraNálam az őstermelői adószám van ott. Csak az eleje a kötőjel előtti része. Eddig jó volt.
Üdv. Az AB lapon Azonosítás rovatba "Egyéb okmány"-hoz mit kell választani?
Válasz szöcske76 #3169. hozzászólására2022.02.28.-2022.03.09. adómérték: 86,387
2022.03.10.-2022.12.06. adómérték: 69,987
Igaz hogy csak 1-nap eltérés van de én így tudom, a fajtakód az jó.
Válasz GEORGOSZ #3171. hozzászólásáraRendben, köszönöm!
Válasz 72 #3170. hozzászólásáraKapsz majd levelet, amiben leírják, hogy mit szúrtál el, a levél vonalkódjával tudod majd önellenőrzés címen beadni. Ha valami nem megy, kiabállj!
Sziasztok,én benèztem ezt a fajta kódot és mind 88-assal adtam be.
Hogy tudom javítani,újra beadom?