Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
E rendelet alapján támogatott beruházásokhoz az ügyfél előleget igényelhet, amelyre vonatkozóan az Európai
Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az egyes beruházási jogcímek esetén nyújtandó támogatási előlegfizetésről
szóló 118/2012. (XI. 22.) VM rendeletet kell alkalmazni.
Azért érdemes azt is megemlíteni, hogy a támogatás utófinanszírozással megy, minden kifizetés előtt kijönnek ellenőrizni, mindent számlára kell vásárolni, 5 évig tartani kell a tevékenységet, gépet, vállalt állategységet stb. Ha valaki egyébként is beruházna és tényleg szüksége van adott fejlesztésre, akkor érdemes átgondolni, de figyelni kell, mert az MVH is figyelni fog.
(4) Az igényelhető támogatás mértéke az 1. célterület esetén:
a) a beépített gépek vagy technológiai berendezések beszerzése vonatkozásában:
aa) az összes elszámolható kiadás 40%-a;
ab) kedvezőtlen adottságú területen (a továbbiakban: KAT-terület) vagy NATURA 2000 területen
megvalósuló beruházás esetén az összes elszámolható kiadás 50%-a;
ac) ha az ügyfél fiatal mezőgazdasági termelő, az összes elszámolható kiadás 50%-a;
ad) ha az ügyfél fiatal mezőgazdasági termelő, és a beruházás KAT-területen vagy NATURA 2000
területen valósul meg, az összes elszámolható kiadás 60%-a,
b) a nem beépített gépek vagy mobil technológiai berendezések beszerzése vonatkozásában az igényelhető
támogatás mértéke az összes elszámolható kiadás 35%-a
(5) A (4) bekezdés a) pontja alkalmazandó a kerekes traktor (1111) és a 7. mellékletében feltüntetett valamely gép vagy
technológiai berendezés együttes igénylése esetén.
ha figyelmesen átolvasod a rendeletet, még az is kiderül, hogy amennyiben a traktor mellé valamilyen szálastakarmánybetakarító gépet, vagy egy homlokrakodót veszel, már a traki is akár 60% támogatással számítható alap 40+ 10 fital+ 10 KAT NATURA esetén.
nem olyan szopatás ez a tám intenzitás!!!!
A 15 mFt az az össz nettó beruházási költség, ez alatt gyorsasági/ keretkimerülési elven megy, afölött pontozás. A 15mFt nem a 35%-ra vagy 40-50-60% ra vonatkozik.
broll79, valamit nagyon félreértesz!
Ha a logikád igaz lenne, akkor a beépített gépek max. 40 %-ot, a nem beépített gépek max. 35 %-ot tehetnének ki, de mi lehetne a hiányzó 25 %?
Lehet csak beépített gépre, vagy csak nem beépített gépre is pályázni, és lehet vegyesen is. A kategóriánként megjelölt %-os értékek a konkrét beruházás kapcsán elszámolható összes kiadáshoz viszonyított támogatási intenzitást mutatják.
1. példa
csak beépített gép összes elszámolható kiadása 10 millió Ft, akkor a támogatás összege 4 millió Ft (40 %, alapesetben)
2. példa
csak nem beépített gép összes elszámolható kiadása 10 millió Ft, akkor a támogatás összege 3,5 millió Ft (35 %)
3. példa
egy beépített gép összes elszámolható kiadása 5 millió Ft, erre a támogatás összege 2 millió Ft (40 %, alapesetben) + egy nem beépített gép összes elszámolható kiadása 5 millió Ft, erre a támogatás összege 1,75 millió Ft (35 %), azaz a támogatás összesen 3,75 millió Ft
Az igényelhető támogatás mértéke az 1. célterület esetén:
ab) kedvezőtlen adottságú területen (a továbbiakban: KAT-terület) vagy NATURA 2000 területen
ac) ha az ügyfél fiatal mezőgazdasági termelő, az összes elszámolható kiadás 50%-a;
ad) ha az ügyfél fiatal mezőgazdasági termelő, és a beruházás KAT-területen vagy NATURA 2000
b) a nem beépített gépek vagy mobil technológiai berendezések beszerzése vonatkozásában az igényelhető
támogatás mértéke az összes elszámolható kiadás 35%-a.
én olyat hallottam , hogy akiknek a támogatott összeg meghaladja a 15 m/ft-ot azok pontozással lesznek rangsorolva.
tehát a 15m-ós összeg kb. 43 m-nak a 35%-a és aki ezt nem haladja meg az automatikusan elnyeri a támogatást.
ez ebben a formában nem igaz?
Az a baj, ezzel így nem érek semmit, mert a pályázat szerint az öszberuházás max 35%-át teheti ki mobil eszköz, mint pl kerekes traktor, homlokrakodó stb. Azért, hogy vehessek egy szaros MTZ-t, ahoz 15 millás beruházást kell végrehajtanom. Azt tudnám, hogy a kertészetiseknél miért nem volt ilyen kitétel a gépekre. Megérne egy esélyegyenlőségi vizsgálatot
sipma z-276os láncos körbálázót szeretnénk, de csak igy van a katalógusban "SIPMA Z-276/1 FARMA HENGERES+OPCIÓ" akkor ezt kell beirni ha láncost akarunk is?
MTZ-820.4 ára áremelés után 5.250 000 +ÁFA, MTZ-892.2 ára: 5 400 000 +ÁFA korlátlan mennyiségben készletről Békéscsaba Almáskerti Ipari Park 6/1. Klima / aircondos , mezőtúri / 320 000 FT. / Január 19-ig tudunk decemberi számlát !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tel: 30 3498133
Üdvözlet mindenkinek!
Meg tudja mondani vki, hogy az állattartó telepek korszerűsítése című tervezett pályázatban szálas takarmánytároló (ami nem építési engedély köteles) létesítése fog-e szerepelni?????? Köszönöm.
Egy ismerősömnél volt egy papír, amit olvastam. Mivel úgy tudom elektronikus úton kell beadni, olyan sok papír nem kell, de kérdezz meg egy pályázatírót! Ami biztos, hogy a gépekről hivatalos árajánlat nem kell, elég a gép megnevezése, gépkatalógus kódja, vámtarifaszáma és az elszámolni kívánt összeg, ami nem lehet több a gépkatalógusban feltüntetett max. árnál.
Sziasztok!
Szacsi, hol található meg ez a tervezet? Milyen dokumentumokat kell, érdemes beszerezni a pályázathoz így előre?
Ezzel a pályázattal kapcsolatban már annyifélét hallottam, hogy nem tudom követni.Legutóbb azt, hogy idén még kiírják, de beadni csak januárban lehet.
Úgy látom ez is olyan lesz, mint az utóbbi évek összes igérete. Halogatják-halogatják és a végén kiderül, hogy már elfogyott a keret, pedig még megsem nyitották a pályázatot
A pályázat címe állatatró telep korszerűsítése, nem pedig létrehozása, úgyhogy szerintem nem valószínű. A kertészerinél sem adtak arra, hogy majd jövőre lesz kertészeti kultúrám
Ha nekem még nincs álattartó telepem, most akarunk csinálni akkor nem igényelhetem meg most ezt a támogatást? (Eddig csak bovénytermesztéssel foglalkoztam)
1137 hozzászólás
Válasz #386. hozzászólásra
E rendelet alapján támogatott beruházásokhoz az ügyfél előleget igényelhet, amelyre vonatkozóan az Európai
Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az egyes beruházási jogcímek esetén nyújtandó támogatási előlegfizetésről
szóló 118/2012. (XI. 22.) VM rendeletet kell alkalmazni.
Azért érdemes azt is megemlíteni, hogy a támogatás utófinanszírozással megy, minden kifizetés előtt kijönnek ellenőrizni, mindent számlára kell vásárolni, 5 évig tartani kell a tevékenységet, gépet, vállalt állategységet stb. Ha valaki egyébként is beruházna és tényleg szüksége van adott fejlesztésre, akkor érdemes átgondolni, de figyelni kell, mert az MVH is figyelni fog.
Most már csak egy olcsó, DE JÓ körbálázót kell találni, amit egy MTZ elbír tekergetni. Évi kb 800-1000 bála készítéséhez kellene.
Válasz #383. hozzászólásra
húzzál is minél gyorsabban,
jobban jár mindenki
de leginkább te ,
mert a beadási sorrendben bírálják a pályamunkákat.!
Válasz #382. hozzászólásra
Olvasta, és így már tiszta
Nem értettem elsőkörben, de mosmár megvilágosodtam. Húzás gépet venni
Válasz #381. hozzászólásra
5. pont a lényeg meg persze a 4 is meg a bekezdések...
Válasz #380. hozzászólásra
(4) Az igényelhető támogatás mértéke az 1. célterület esetén:
támogatás mértéke az összes elszámolható kiadás 35%-a
(5) A (4) bekezdés a) pontja alkalmazandó a kerekes traktor (1111) és a 7. mellékletében feltüntetett valamely gép vagy
technológiai berendezés együttes igénylése esetén.
Válasz #379. hozzászólásra
Ezt a részt holláttad? Nem láttam, lehet átsiklottam felette.
Válasz #377. hozzászólásra
ha figyelmesen átolvasod a rendeletet, még az is kiderül, hogy amennyiben a traktor mellé valamilyen szálastakarmánybetakarító gépet, vagy egy homlokrakodót veszel, már a traki is akár 60% támogatással számítható alap 40+ 10 fital+ 10 KAT NATURA esetén.
nem olyan szopatás ez a tám intenzitás!!!!
Válasz #372. hozzászólásra
miért maradnának ki?
Külön indikatív keret van biztosítva a kis értékű pályázatokra.
Válasz #373. hozzászólásra
A 15 mFt az az össz nettó beruházási költség, ez alatt gyorsasági/ keretkimerülési elven megy, afölött pontozás. A 15mFt nem a 35%-ra vagy 40-50-60% ra vonatkozik.
Válasz #363. hozzászólásra
broll79, valamit nagyon félreértesz!
Ha a logikád igaz lenne, akkor a beépített gépek max. 40 %-ot, a nem beépített gépek max. 35 %-ot tehetnének ki, de mi lehetne a hiányzó 25 %?
Lehet csak beépített gépre, vagy csak nem beépített gépre is pályázni, és lehet vegyesen is. A kategóriánként megjelölt %-os értékek a konkrét beruházás kapcsán elszámolható összes kiadáshoz viszonyított támogatási intenzitást mutatják.
1. példa
csak beépített gép összes elszámolható kiadása 10 millió Ft, akkor a támogatás összege 4 millió Ft (40 %, alapesetben)
2. példa
csak nem beépített gép összes elszámolható kiadása 10 millió Ft, akkor a támogatás összege 3,5 millió Ft (35 %)
3. példa
egy beépített gép összes elszámolható kiadása 5 millió Ft, erre a támogatás összege 2 millió Ft (40 %, alapesetben) + egy nem beépített gép összes elszámolható kiadása 5 millió Ft, erre a támogatás összege 1,75 millió Ft (35 %), azaz a támogatás összesen 3,75 millió Ft
Ha nem tudol saját erőből fejleszteni halott ----- vagy mondjuk ki magyarul..... hánem?
Nehogymá rálegyetek szoruva arra a pár %ra more......
Válasz #372. hozzászólásra
a kicsik sajnos mindig kimaradnak a pályázatokból
Válasz #371. hozzászólásra
#368-ra mit mondasz?
Válasz #371. hozzászólásra
Hát ez nagy szopatás akkor.A kicsik kimaradnak belöle elég rendesen.
Válasz #370. hozzászólásra
Így van
Akkor hogy is van ez???Ha valakinek pl traki kell és csak 35% támogatnak.Akkor beruháznia kell másra is??????????Amire nincs is szüksége.
Válasz #366. hozzászólásra
Magyarközlöny 2013.12.12.
Az igényelhető támogatás mértéke az 1. célterület esetén:
támogatás mértéke az összes elszámolható kiadás 35%-a.
Válasz #365. hozzászólásra
én olyat hallottam , hogy akiknek a támogatott összeg meghaladja a 15 m/ft-ot azok pontozással lesznek rangsorolva.
tehát a 15m-ós összeg kb. 43 m-nak a 35%-a és aki ezt nem haladja meg az automatikusan elnyeri a támogatást.
ez ebben a formában nem igaz?
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-25 15:20:36
Ez a kitétel hol olvasható?
Válasz #364. hozzászólásra
igen, kb 15 millió a nettó beruházási érték ahhoz, hogy egy mtz elszámolható legyen.
a 15 millió a beruházás nettó összege, vagy amit támogatásként adnak?
Válasz #361. hozzászólásra
Az a baj, ezzel így nem érek semmit, mert a pályázat szerint az öszberuházás max 35%-át teheti ki mobil eszköz, mint pl kerekes traktor, homlokrakodó stb. Azért, hogy vehessek egy szaros MTZ-t, ahoz 15 millás beruházást kell végrehajtanom. Azt tudnám, hogy a kertészetiseknél miért nem volt ilyen kitétel a gépekre. Megérne egy esélyegyenlőségi vizsgálatot
sipma z-276os láncos körbálázót szeretnénk, de csak igy van a katalógusban "SIPMA Z-276/1 FARMA HENGERES+OPCIÓ" akkor ezt kell beirni ha láncost akarunk is?
Válasz #360. hozzászólásra
MTZ-820.4 ára áremelés után 5.250 000 +ÁFA, MTZ-892.2 ára: 5 400 000 +ÁFA korlátlan mennyiségben készletről Békéscsaba Almáskerti Ipari Park 6/1. Klima / aircondos , mezőtúri / 320 000 FT. / Január 19-ig tudunk decemberi számlát !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tel: 30 3498133
Ahogy várható volt. Állatartók szopjatok megint.
Tegnapi közlöny.
Üdvözlet mindenkinek!
Meg tudja mondani vki, hogy az állattartó telepek korszerűsítése című tervezett pályázatban szálas takarmánytároló (ami nem építési engedély köteles) létesítése fog-e szerepelni?????? Köszönöm.
Válasz #354. hozzászólásra
Értem, köszönöm.
892.2-es ára: 5.670.000.-+Áfa
Felszereltsége:
Motor: D-245.turbófeltöltős 90 LE
motorfordulat: 1800 ford/ min
Forgatónyomaték: 451 Nm
Hengerűrtartalom: 4750cm3
Fajlagos fogyasztás: 229g/kW/h
Tengelykapcsoló: 1 tárcsás száraz
Sebváltó: mechanikus
Haladási sebesség előre: 2,55- 43,9 km/h,hátramenet: 5,35-9,10 km/h
TLT: 540 /1000 min/perc
Hidraulika emelőképesség: 3500 kg
Hidraulika max nyomás: 200 bar
Szivattyú szállítóképesség: 45lit/perc
Tartály: 21 liter
Tengelytáv: 2450mm
Hosszúság: 4480mm
Szélesség: 1970mm
Magasság: 2880mm
Fordulási sugár: 6,3m
Tömeg: 4960kg
Vontatható össztömeg: 17700kg
Gumiabroncs elöl: 360/70 R 24 hátul: 18,4 R 34
Műszaki vizsgával
Garancia: 1 év vagy 1000 üzemóra.
Válasz #340. hozzászólásra
820.4-esből még 1 db van, az ára: 5.450.000.-+Áfa
Felszereltsége:
80 LE-s soros 4 hengeres diesel motor (D243S), 4750 cm3
Maximális nyomaték 286 Nm, 2200 ford./min
folyadékhűtéses
mechanikus sebességváltó, 16/8
előre/hátra fokozattal
34 km/h maximális sebesség
TLT 540/1000 fordulatszám és
útarányos
hidraulikus működtetésű differenciál zár két üzemmóddal (kikapcsolt és
bekapcsolt)
egyenes első híd
első-hátsó sulyok
függesztő karok emelő képessége:
3500 kg, erő- és helyzetszabályozás
hidraulika szivattyú 32 liter/perc térfogatáramú
max.
gumiabroncsok mérete elől: 360/70 R24, hátul: 18,4R 34
egyvezetékes légfék rendszer
össztömege: 4280 kg
fagyállóval feltöltve
elakadásjelző, izzókészlet, egészségügyi doboz.
Műszaki vizsgával
Garancia: 1 év vagy 1000 üzemóra.
A klíma +390.000.-+Áfa!
Egy ismerősömnél volt egy papír, amit olvastam. Mivel úgy tudom elektronikus úton kell beadni, olyan sok papír nem kell, de kérdezz meg egy pályázatírót! Ami biztos, hogy a gépekről hivatalos árajánlat nem kell, elég a gép megnevezése, gépkatalógus kódja, vámtarifaszáma és az elszámolni kívánt összeg, ami nem lehet több a gépkatalógusban feltüntetett max. árnál.
Sziasztok!
Szacsi, hol található meg ez a tervezet? Milyen dokumentumokat kell, érdemes beszerezni a pályázathoz így előre?
Ezzel a pályázattal kapcsolatban már annyifélét hallottam, hogy nem tudom követni.Legutóbb azt, hogy idén még kiírják, de beadni csak januárban lehet.
Ma láttam egy tervezetet miszerint dec. 16 - jan. 20 - ig, vagy forrás kimerulesig.
Úgy látom ez is olyan lesz, mint az utóbbi évek összes igérete. Halogatják-halogatják és a végén kiderül, hogy már elfogyott a keret, pedig még megsem nyitották a pályázatot
Kedves Mindenki! Segítségeteket kérném a pályázati anyag eléréséhez, óriási segítség lenne. Előre is kösz! Macs
Valaki tud valamit a pályázat kiírásról?
Válasz #346. hozzászólásra
csak az van amit átküldtem, ha megvan hogy milyen traki kellene mondom az árát, az előminősítés szerintem megoldható
A állatatró telep korszerűsítése pályázathoz nyomtatvánnyal már találkoztatok?
Válasz #345. hozzászólásra
Ezekről tudnál valami prospektust, ha van képes akkor azt küldeni. Lizinghez hitel előminősítést szoktatok csinálni?
Válasz #340. hozzászólásra
szívesen, van minden fajta, és homlokrakodó is
Szept-1 előtt kellett az NAR-ban lenni,azok pályázhatnak!
Ti is úgy tudjátok, hogy csak dec. 12.-én lesz majd belőle valami. Fő a kiszámíthatóság! :D
Valaki tud már valamit a pályázatról?:)
Válasz #339. hozzászólásra
A pályázat címe állatatró telep korszerűsítése, nem pedig létrehozása, úgyhogy szerintem nem valószínű. A kertészerinél sem adtak arra, hogy majd jövőre lesz kertészeti kultúrám
Válasz #338. hozzászólásra
Megkaptam köszi. Most kreálam az email címet. Az MTZ-ből asima 820-as van nektek vagy 820.x? Homlokrakodót tartassz?
Ha nekem még nincs álattartó telepem, most akarunk csinálni akkor nem igényelhetem meg most ezt a támogatást? (Eddig csak bovénytermesztéssel foglalkoztam)
Válasz #337. hozzászólásra
elküldtem