Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Visszakozom. 2 hét után már rendesen látszik a kitett 5 l/ha Kapazin hatása. Végülis a leírása alapján is: "A hatástünetek 1-2 hét után jelentkeznek öregedésben, törpe növésben, levél és hajtásbarnulásban." A nagy sövényszulák még nem pusztult el, de már rendesen sárgul az is, acat is adja meg magát, a többi gyomnak nagyjából már annyi. Nem tettem mellé semmit, csak a tapadásfokozót, 300 l/ha vízzel, légbeszívásos fúvóka (piros) 3 baron, ph-t nem mértem.
Sziasztok!
Kínából rendelt 2000Ft-os mérő is megfelelően működik nálam.
Első használatbavételkor 2 különböző mérővel lett összehasonlítva, (egy medencés barátom mérői voltak) és 1-2 tized eltérés volt köztük. De ez a különbség a két drága mérő közt is megvolt.
Néha mikor kedvem van ránézek, de kutam vize állandó értékeket produkál, tudom mennyi savat kell tenni egy tartályba, nem kell azt mindig nézegetni.
Üdv.: Csuti
Válasz MrPoke #440. hozzászólásáraPersze ez ígyvan!
Énsem mérem minde tartálynál.
Egy 6os phval nemtudsz mellélőni, de a glifozátnàl leviszem 5re.
Drága szert kijuttatod és nemműködik, kipukkad az agyad!
Viszont ha alkalmas a talaj ph mérésére az nemrossz!
Szórjuk a dolomitot érdekes eredmények is lehetnek.
Tudom talajvizsgálat.
Válasz hashtag #427. hozzászólásáraAz olcsó vegyszer az nemüzlet! Az előállítónak.
A hormont is ezért teszik teték tönkre. Pedig rég jó hatékonysággal használtuk.
2000/ha 2.4d nem üzlet
A 10000/ha készikű irtó na az üzlet!
Amit írtál a gilfórol kikell próbálni. Vesztenivaló van?
Nincs. De nyerhetsz vele!
Napraforgó olajat nemraknám a tattályba, de van növényi olaj permetezéshez.
Válasz rtamas1976 #408. hozzászólására
Miért, a szenzitív, bőrbarát a jó? Vagy akkor konkrétan.
Amúgy nekem 20 évvel ezelőtt mondták már, hogy a fél adag glifó, másik fele étolaj kombó a tuti, de sajnos a mai napig nem jutottam oda, hogy ezt a gyakorlatban is kipróbáljam. Ez van.
Mindenesetre a szakmának hatalmas szüksége lenne olyan szerre, ami mindent visz, olcsó, és a környezetet sem igazán szennyezi, azt gondolom ez nagyságrendekkel könnyebben megugorható feladat lenne, mint pl olyan gyomirtót csinálni, ami a kukoricán kívül mindent visz. Mondok egy hülye példát, azt mindenki tudja hogy mi az a permetezési módszer, ami perzselést és fitoxot okoz, de totálgyomirtásnál még véletlenül sem úgy jársz el, hogy az fájjon a növénynek. Lehet ha pl lefújnád valami olcsó szarral mondjuk 5 liter gázolajjal meg némi vizes nitrosollal 40 fokban, az is levinné, de az túl egyszerű és olcsó lenne.
Én ajánlom, hogy mindenki kísérletezzen, főleg miután minden szart be kell írni a naplóba, mert attól lesz a jó, hát állítom ennyi szürkeimportos vegyszer, meg fekete technológia sose volt, mint ami a következő években lesz. Béke.
Válasz MrPoke #421. hozzászólásáraEz egyáltalán nem így van!
A szer pH-ja nem feltétlenül az az értek amelyiken jobb a hatékonysága.
A szulfonil-karbamidok pH ja általában lúgos, de savanyúbb permetlében hatékonyabb.
Az acetamiprid meg enyhén savanyú mégis 8pH-n a legjobb a hatékonyság.
Hosszú lesz de nem én írtam :D ChatGPT ezért ingyen van :)
A permetvíz lágyítása nagyon fontos lépés lehet a növényvédelem hatékonyságának növelésében, mivel a kemény víz ronthatja a permetezőszerek hatását. A kemény vízben található kalcium (Ca) és magnézium (Mg) ionok megköthetik a növényvédő szerek egyes hatóanyagait, különösen a glifozátot és más gyomirtószereket, ezáltal csökkentve a permetezés eredményességét. A víz lágyítása során ezeket a kationokat távolítják el vagy kötik meg, így növelve a permetezőszer hatékonyságát.
Permetvíz lágyításának módszerei
Vízlágyító anyagok (kelátképzők) használata
Kelátképző anyagok (például ammónium-szulfát) hozzáadásával a kemény vízben lévő kalcium és magnézium ionok megkötésre kerülnek, ezáltal nem képesek reakcióba lépni a permetezőszerekkel. Ez az egyik leggyakoribb megoldás a víz lágyítására a mezőgazdaságban.
Ammónium-szulfát (AMS): Ez egy nagyon hatékony vízlágyító anyag, amely különösen a glifozát-alapú gyomirtószerek esetében növeli a hatékonyságot. Általában 2-5 kg/1000 liter víz az ajánlott adag.
Szerves savak alkalmazása
Citromsav vagy más szerves savak hozzáadása csökkentheti a víz pH-értékét és segíthet a víz lágyításában is. A savasabb víz segíti a gyomirtó- és gombaölő szerek jobb oldódását és felszívódását. A citromsavat gyakran használják víz pH-jának és keménységének szabályozására.
Adagolás: Általában 0,5-1,5 kg citromsav 1000 liter vízhez ajánlott, de ez függ a víz eredeti pH-értékétől és keménységétől.
Lúgos kémhatás csökkentése (pH-korrigálás)
A kemény víz általában lúgosabb, ami tovább csökkentheti bizonyos növényvédő szerek, például az inszekticidek és fungicidek hatékonyságát. A savas kémhatású víz javítja a permetezőszer felszívódását és hatékonyságát.
pH-korrekciót lehet végezni különféle pH-korrigáló szerekkel, amelyek a víz pH-értékét savasabbá teszik (optimálisan 5-6 pH körül).
Ioncserélő vízlágyítók (pl. háztartási vízlágyító rendszerek)
Bár kevésbé gyakori a mezőgazdaságban, a háztartási vízlágyító rendszerek (ioncserélő gyanták) is használhatók a permetvíz lágyítására. Ezek a rendszerek kationcserét végeznek, eltávolítva a kalciumot és a magnéziumot a vízből, és helyükre nátriumot tesznek.
Célszerű értékek
Keménység (Ca és Mg ionok koncentrációja):
Az optimális vízkeménység növényvédelmi célokra <10 nk° (német keménységi fok), azaz <180 mg/l CaCO₃.
Ennél keményebb víz esetén már szükséges a lágyítás, mert a kalcium és magnézium ionok megkötik a növényvédőszerek egy részét.
pH-érték:
A legtöbb növényvédő szer optimálisan 5-6 közötti pH-érték mellett hatékony. A túl magas pH-érték (lúgos víz) csökkenti egyes szerek stabilitását és hatását, különösen a glifozát esetében.
Ha a víz pH-értéke magasabb, akkor szükséges a savasítás.
Összegzés
A permetvíz lágyításának célja, hogy eltávolítsa a kemény vízben található kalcium- és magnéziumionokat, amelyek rontják a permetezőszerek hatékonyságát. A leggyakrabban használt módszerek az ammónium-szulfát és a citromsav, amelyek segítenek a keménység és a pH érték optimalizálásában. A víz optimális keménysége 10 nk° alatti, a pH értéke pedig 5-6 körül ideális a legtöbb növényvédelmi szer esetében.
Válasz MrPoke #417. hozzászólásáraJó. És ha nem csökkentett víz és szermennyiseggel csinálod? Akkor 200-300 liter vizet ír és 3-6 l vegyszer. Ez már mehet legbeszivasossal?
Válasz JD 4630 #410. hozzászólásáraA vegyszereknél úgy van kialakítva a dózis hogy ha nagyon rosszul csinálod akkor is működjön.
Pl ha az expreszt ami 7-8PHs összekevered az egyszíkű írtóval 4-5ph működik. Pedig 50% ban tönkremegy a vegyszer........
Ha éjszaka, apró porlasztással, fújod a szert 30% al lehet csökkenteni a mennyiséget. Persze ez nem mindenre igaz.
Pl a Pulsart csökkenteni is kell apró csepnél mert a kultúrnövényt is kiviszi.....
nagyon jó külföldi szakkönyvek vannak amik kitérnek a vegyszerek megfelelő alkalmazására. PH, keménység keverhetőség stb.... Magyarországon ezt a növényvédősöknek kötelezően kellene tudni, de hadd ne mondjam a tapasztalatom... (tisztelet a kivételnek)
Válasz JD 4630 #412. hozzászólásáraViszont ha piretroidot kirakod bórral egyjó alpból kemény vízzel, kise fújd.
Úgysem működik.
Na itt segít a ph beállítás.
Válasz rtamas1976 #413. hozzászólásáraÍgy van értelme, mi mindig vezetékes vizet használtunk, a víz a legolcsóbb része azon kár kísérletezni, meg a gépet is tönkre lehet cseszni iszapos algás patak vízzel.
Válasz JD 4630 #412. hozzászólásáraCsak mostkezdek foglalkozni a ph val.
Nálam ha nemtökéletes a gyomirtás akkor úgy nemmaradhat!
Teszekrá másvalamit.
Alapgyomirtani szoktam de ha kell állományban is.
Válasz rtamas1976 #411. hozzászólásáraVegyszer más mint a műtrágya, itt tényleg durva különbségek vannak, de jó szerből sem mernék feles mennyiséggel menni, én inkább a felső határral voltam mindig hadilábon
Válasz JD 4630 #409. hozzászólásáraHirhedten szar gyomirtók vannak a magyar piacon.
Mint az élelmiszerekben is.
Tudatosan lerontják a minőséget főleg ha nemelég drága. De a drágát is.
A műtrágykirály szereket elsem hozom.
Megettem az adengóval.
Az ék. szomszédból származó az fasza. Legalább is volt!
Válasz rtamas1976 #402. hozzászólásáraItt volt nagy cég fél adag kukorica gyomírtóval, aztán most meg a dupla sem ér semmit, ezek a módszerek arra jók, hogy még hamarabb kialakuljanak a rezisztens/toleráns gyomok/kártevők/betegségek.
452 hozzászólás
Segítsetek!
Egyszikűzöm a repcét.
A permetlé ph belövése a kérdés.
6ph az nem sok, nemkevés.
De holműködik a legjobban?
Válasz RARGAkèny #450. hozzászólásáraFixPro. Jó régi volt.
Válasz Rabó001 #449. hozzászólásáraÜdv. Milyen tapadás fokozót használtál??
Visszakozom. 2 hét után már rendesen látszik a kitett 5 l/ha Kapazin hatása. Végülis a leírása alapján is: "A hatástünetek 1-2 hét után jelentkeznek öregedésben, törpe növésben, levél és hajtásbarnulásban." A nagy sövényszulák még nem pusztult el, de már rendesen sárgul az is, acat is adja meg magát, a többi gyomnak nagyjából már annyi. Nem tettem mellé semmit, csak a tapadásfokozót, 300 l/ha vízzel, légbeszívásos fúvóka (piros) 3 baron, ph-t nem mértem.
Válasz Bárány #447. hozzászólására4 évvel előbb is kezdted, meg vagy értve.
Válasz mtz1221 #385. hozzászólásáraMonden oké, csak a fórumot már nagyon ritkán látogatom.
Válasz csuti0 #445. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz RARGAkèny #444. hozzászólásáraSzia!
Én anno a WISH-ről vettem, GOXAWEE Nagy Pontosságú PH Mérő
TEMU tele van vele.
Válasz csuti0 #443. hozzászólásáraTudsz 1 típust írni, vagy fotót róla, hol rendelted? 1 linket esetleg? Kössz...
Sziasztok!
Kínából rendelt 2000Ft-os mérő is megfelelően működik nálam.
Első használatbavételkor 2 különböző mérővel lett összehasonlítva, (egy medencés barátom mérői voltak) és 1-2 tized eltérés volt köztük. De ez a különbség a két drága mérő közt is megvolt.
Néha mikor kedvem van ránézek, de kutam vize állandó értékeket produkál, tudom mennyi savat kell tenni egy tartályba, nem kell azt mindig nézegetni.
Válasz MrPoke #440. hozzászólásáraHamár csinàlom legyen jólcsinálva.
Válasz MrPoke #440. hozzászólásáraPersze ez ígyvan!
Énsem mérem minde tartálynál.
Egy 6os phval nemtudsz mellélőni, de a glifozátnàl leviszem 5re.
Drága szert kijuttatod és nemműködik, kipukkad az agyad!
Viszont ha alkalmas a talaj ph mérésére az nemrossz!
Szórjuk a dolomitot érdekes eredmények is lehetnek.
Tudom talajvizsgálat.
Válasz rtamas1976 #439. hozzászólásáraEddig nem foglalkoztál vele higy mennyi a víz PH ja most meg tized pontosággal kel?
Én évente párszor mérem meg. Utána pontosan megvan mennyi sav kell. És nem foglalkoztat, hogy az most 5 vagy 5,5
Válasz MrPoke #436. hozzászólásáraEgy tartàlyba milyen értékű szert raksz?
Akkor drága a br 80?
Nem mondom ,hogy 300ért.
De ez "egész jó" szerszám.
Válasz RARGAkèny #434. hozzászólásáraMost olyan br 80
Szerintem annyit megér mert talaj ph mérésre is alkamas.
Válasz MrPoke #436. hozzászólásáraParkside-ot néztem pl. az is kínai, de csak rosszat hallani róla...
Válasz RARGAkèny #433. hozzászólására5eFt os kínai is tökéletes.....
Válasz RARGAkèny #434. hozzászólásáraLehet hogy nekem elég lesz a PH 22 is..https://www.pce-hungary.hu/ph-merok
Válasz rtamas1976 #432. hozzászólásáraKössz... Irtad hogy 150 ezer? Most a felében van
Válasz mtz1221 #430. hozzászólására
Köszi a tippet
Válasz rtamas1976 #431. hozzászólására
Válasz RARGAkèny #429. hozzászólásáraEz megbízható!
2éve 150
Válasz RARGAkèny #429. hozzászólásárahttps://www.winterthurmedical.com/PH-teszt-36-61-4-7-kozott-huvelyi-PH-100-db-os
Válasz rtamas1976 #420. hozzászólásáraÜdv. Mivel méred a PH-t? Tudsz valami megbízható kütyüt ajánlani...Kössz..
Válasz hashtag #427. hozzászólásáraAz olcsó vegyszer az nemüzlet! Az előállítónak.
A hormont is ezért teszik teték tönkre. Pedig rég jó hatékonysággal használtuk.
2000/ha 2.4d nem üzlet
A 10000/ha készikű irtó na az üzlet!
Amit írtál a gilfórol kikell próbálni. Vesztenivaló van?
Nincs. De nyerhetsz vele!
Napraforgó olajat nemraknám a tattályba, de van növényi olaj permetezéshez.
Válasz rtamas1976 #408. hozzászólására
Miért, a szenzitív, bőrbarát a jó? Vagy akkor konkrétan.
Amúgy nekem 20 évvel ezelőtt mondták már, hogy a fél adag glifó, másik fele étolaj kombó a tuti, de sajnos a mai napig nem jutottam oda, hogy ezt a gyakorlatban is kipróbáljam. Ez van.
Mindenesetre a szakmának hatalmas szüksége lenne olyan szerre, ami mindent visz, olcsó, és a környezetet sem igazán szennyezi, azt gondolom ez nagyságrendekkel könnyebben megugorható feladat lenne, mint pl olyan gyomirtót csinálni, ami a kukoricán kívül mindent visz. Mondok egy hülye példát, azt mindenki tudja hogy mi az a permetezési módszer, ami perzselést és fitoxot okoz, de totálgyomirtásnál még véletlenül sem úgy jársz el, hogy az fájjon a növénynek. Lehet ha pl lefújnád valami olcsó szarral mondjuk 5 liter gázolajjal meg némi vizes nitrosollal 40 fokban, az is levinné, de az túl egyszerű és olcsó lenne.
Én ajánlom, hogy mindenki kísérletezzen, főleg miután minden szart be kell írni a naplóba, mert attól lesz a jó, hát állítom ennyi szürkeimportos vegyszer, meg fekete technológia sose volt, mint ami a következő években lesz. Béke.
Válasz rtamas1976 #425. hozzászólásáraÍgy van!
MrPoke hozzászólására írtam:
“Vegyszer biztonságtechnikai adatlapjának PH jelölése a cél.”
Válasz kukaccsosz #424. hozzászólásáraSzerintem nem a szer ph ja a fontos! Hanem a permetlé végső kijutatott ph értéke.
Válasz MrPoke #421. hozzászólásáraEz egyáltalán nem így van!
A szer pH-ja nem feltétlenül az az értek amelyiken jobb a hatékonysága.
A szulfonil-karbamidok pH ja általában lúgos, de savanyúbb permetlében hatékonyabb.
Az acetamiprid meg enyhén savanyú mégis 8pH-n a legjobb a hatékonyság.
Válasz MrPoke #421. hozzászólásáraSoha elnem olvastam volna.
"Mert minek"
De tényleg nézni kell mert a részlettekben van az ördög!
Hosszú lesz de nem én írtam :D ChatGPT ezért ingyen van :)
A permetvíz lágyítása nagyon fontos lépés lehet a növényvédelem hatékonyságának növelésében, mivel a kemény víz ronthatja a permetezőszerek hatását. A kemény vízben található kalcium (Ca) és magnézium (Mg) ionok megköthetik a növényvédő szerek egyes hatóanyagait, különösen a glifozátot és más gyomirtószereket, ezáltal csökkentve a permetezés eredményességét. A víz lágyítása során ezeket a kationokat távolítják el vagy kötik meg, így növelve a permetezőszer hatékonyságát.
Permetvíz lágyításának módszerei
Vízlágyító anyagok (kelátképzők) használata
Kelátképző anyagok (például ammónium-szulfát) hozzáadásával a kemény vízben lévő kalcium és magnézium ionok megkötésre kerülnek, ezáltal nem képesek reakcióba lépni a permetezőszerekkel. Ez az egyik leggyakoribb megoldás a víz lágyítására a mezőgazdaságban.
Ammónium-szulfát (AMS): Ez egy nagyon hatékony vízlágyító anyag, amely különösen a glifozát-alapú gyomirtószerek esetében növeli a hatékonyságot. Általában 2-5 kg/1000 liter víz az ajánlott adag.
Szerves savak alkalmazása
Citromsav vagy más szerves savak hozzáadása csökkentheti a víz pH-értékét és segíthet a víz lágyításában is. A savasabb víz segíti a gyomirtó- és gombaölő szerek jobb oldódását és felszívódását. A citromsavat gyakran használják víz pH-jának és keménységének szabályozására.
Adagolás: Általában 0,5-1,5 kg citromsav 1000 liter vízhez ajánlott, de ez függ a víz eredeti pH-értékétől és keménységétől.
Lúgos kémhatás csökkentése (pH-korrigálás)
A kemény víz általában lúgosabb, ami tovább csökkentheti bizonyos növényvédő szerek, például az inszekticidek és fungicidek hatékonyságát. A savas kémhatású víz javítja a permetezőszer felszívódását és hatékonyságát.
pH-korrekciót lehet végezni különféle pH-korrigáló szerekkel, amelyek a víz pH-értékét savasabbá teszik (optimálisan 5-6 pH körül).
Ioncserélő vízlágyítók (pl. háztartási vízlágyító rendszerek)
Bár kevésbé gyakori a mezőgazdaságban, a háztartási vízlágyító rendszerek (ioncserélő gyanták) is használhatók a permetvíz lágyítására. Ezek a rendszerek kationcserét végeznek, eltávolítva a kalciumot és a magnéziumot a vízből, és helyükre nátriumot tesznek.
Célszerű értékek
Keménység (Ca és Mg ionok koncentrációja):
Az optimális vízkeménység növényvédelmi célokra <10 nk° (német keménységi fok), azaz <180 mg/l CaCO₃.
Ennél keményebb víz esetén már szükséges a lágyítás, mert a kalcium és magnézium ionok megkötik a növényvédőszerek egy részét.
pH-érték:
A legtöbb növényvédő szer optimálisan 5-6 közötti pH-érték mellett hatékony. A túl magas pH-érték (lúgos víz) csökkenti egyes szerek stabilitását és hatását, különösen a glifozát esetében.
Ha a víz pH-értéke magasabb, akkor szükséges a savasítás.
Összegzés
A permetvíz lágyításának célja, hogy eltávolítsa a kemény vízben található kalcium- és magnéziumionokat, amelyek rontják a permetezőszerek hatékonyságát. A leggyakrabban használt módszerek az ammónium-szulfát és a citromsav, amelyek segítenek a keménység és a pH érték optimalizálásában. A víz optimális keménysége 10 nk° alatti, a pH értéke pedig 5-6 körül ideális a legtöbb növényvédelmi szer esetében.
Válasz rtamas1976 #420. hozzászólásáraVegyszer biztonságtechnikai adatlapjának PH jelölése a cél.
Válasz MrPoke #418. hozzászólásáraKérdésem lenne!
A jövőhéten 1szikűzöm a recét. Ph-t hova húzzam?
5-6ph
Hangyasavam van oldatban.
Válasz MrPoke #417. hozzászólásáraJó. És ha nem csökkentett víz és szermennyiseggel csinálod? Akkor 200-300 liter vizet ír és 3-6 l vegyszer. Ez már mehet legbeszivasossal?
Válasz JD 4630 #410. hozzászólásáraA vegyszereknél úgy van kialakítva a dózis hogy ha nagyon rosszul csinálod akkor is működjön.
Pl ha az expreszt ami 7-8PHs összekevered az egyszíkű írtóval 4-5ph működik. Pedig 50% ban tönkremegy a vegyszer........
Ha éjszaka, apró porlasztással, fújod a szert 30% al lehet csökkenteni a mennyiséget. Persze ez nem mindenre igaz.
Pl a Pulsart csökkenteni is kell apró csepnél mert a kultúrnövényt is kiviszi.....
nagyon jó külföldi szakkönyvek vannak amik kitérnek a vegyszerek megfelelő alkalmazására. PH, keménység keverhetőség stb.... Magyarországon ezt a növényvédősöknek kötelezően kellene tudni, de hadd ne mondjam a tapasztalatom... (tisztelet a kivételnek)
Válasz Rabó001 #399. hozzászólásáraKevés víz, 4ph, apró csepp (légbeszívásos nem jó, TeJeet TT vagy XR )
tapadó nitrogén.
Válasz JD 4630 #414. hozzászólásáraA vezetékes víz szép tiszta.
Jó kemény, és klóros is.
A klór a legjobb vegyszer közönbösítő.
Válasz JD 4630 #412. hozzászólásáraViszont ha piretroidot kirakod bórral egyjó alpból kemény vízzel, kise fújd.
Úgysem működik.
Na itt segít a ph beállítás.
Válasz rtamas1976 #413. hozzászólásáraÍgy van értelme, mi mindig vezetékes vizet használtunk, a víz a legolcsóbb része azon kár kísérletezni, meg a gépet is tönkre lehet cseszni iszapos algás patak vízzel.
Válasz JD 4630 #412. hozzászólásáraCsak mostkezdek foglalkozni a ph val.
Nálam ha nemtökéletes a gyomirtás akkor úgy nemmaradhat!
Teszekrá másvalamit.
Alapgyomirtani szoktam de ha kell állományban is.
Válasz rtamas1976 #411. hozzászólásáraVegyszer más mint a műtrágya, itt tényleg durva különbségek vannak, de jó szerből sem mernék feles mennyiséggel menni, én inkább a felső határral voltam mindig hadilábon
Válasz JD 4630 #409. hozzászólásáraHirhedten szar gyomirtók vannak a magyar piacon.
Mint az élelmiszerekben is.
Tudatosan lerontják a minőséget főleg ha nemelég drága. De a drágát is.
A műtrágykirály szereket elsem hozom.
Megettem az adengóval.
Az ék. szomszédból származó az fasza. Legalább is volt!
Válasz JD 4630 #409. hozzászólásáraEgyébként nem vagyok érdekelt a vegyszerbizniszben semmilyen formában.
Válasz rtamas1976 #402. hozzászólásáraItt volt nagy cég fél adag kukorica gyomírtóval, aztán most meg a dupla sem ér semmit, ezek a módszerek arra jók, hogy még hamarabb kialakuljanak a rezisztens/toleráns gyomok/kártevők/betegségek.
Válasz mtz1221 #407. hozzászólásáraA citromos nemjó!
Válasz rtamas1976 #406. hozzászólására
Válasz mtz1221 #405. hozzászólásáraAha. 5literesben.
Válasz rtamas1976 #388. hozzászólásáraIlyen mosogatószerre gondolsz ???
Válasz szanberg #403. hozzászólásáraIgen! Gesztely
Válasz rtamas1976 #402. hozzászólásáraTe merre is vagy Borsodban?