Hirdetés
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Talajközpontú művelés új
- Ingyenes RTK korrekció közösségi alapon új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Vinasz - melasz felhasználás szántóföldi növénytermesztésben új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MBP 6,5 pótkocsi új
- Fokhagyma termesztés új
- Használt szántóföldi permetező új
Cikkajánló
Hirdetés

474 hozzászólás
Válasz Bárány #473. hozzászólásáraNem feltétlenül. Én kármentésre használtam.
Tavaszi vetés aszályban nem bokrosodott, ritka maradt. Később a sok esőtől begyomosodott. Aratás előtt ott volt a kevés termés zöld gazban arathatatlanul. Választani kellett a tárcsa vagy ez között. (Mondjuk a gaz oldaláról nézve ez is deszikálás.)
Válasz Zoli1437 #471. hozzászólásáraAmúgy ez az "érés előtti gyomirtás'" valójában szalonképessé tett deszikkálás.
Válasz Zoli1437 #471. hozzászólásáraJa, bocs, én a csak a kérdésedre válaszoltam.
A cikket nem igazán olvastam el, épp csak belelestem. Az ilyenekkel (meg ezeknek az ellenkezőjével) Dunát lehet rekeszteni. Elegem van a sok "legújabb kutatásból".
Válasz Bárány #470. hozzászólására"A kutatók szerint ennek oka, hogy a gyomirtó blokkolhatja a növények védekezési mechanizmusait. Normál esetben a növények különböző vegyületeket termelnek, amelyek elriasztják a kártevőket – de a glifozát hatására ez a védelmi rendszer meggyengülhet."
Ezt én úgy értelmezem, mintha élő növényre fejtene ki csekély hatást.
Valóságban ekkor már magától is elszárad, de ha nem a glifozáttól biztosan.
Válasz Zoli1437 #468. hozzászólásáraNem mondanám, hogy szokás, de engedélyezett: búza, árpa, kukorica, repce, napraforgó. Érés előtti gyomirtásra, 10- 14 napos ÉVI
Válasz Zoli1437 #468. hozzászólásáraÚgy látszik mi valamit nem tudunk!!
https://www.agroinform.hu/novenyvedelem/a-gyomirtok-serulekenyebbe-tehetik-a-haszonnovenyeket-80006-001
Milyen haszonnövényre szokás glifizátot fújni?
A hajnalka rezisztens a glifozátra?
Sziasztok!
Milyen glifo árakat hallani??
Előre is köszi
Válasz erdozala #465. hozzászólásáraNem.
Válasz Bárány #462. hozzászólásáraJa és még egy kérdés. A követkző évben sem sarjadtak ki a rizómák?
Válasz Bárány #462. hozzászólásáraIgen, köszönöm.
Válasz erdozala #461. hozzászólásáraJa, nem volt adalékanyag.
Válasz erdozala #461. hozzászólására2023-ban, száraz nyár utáni augusztus vége, valamelyik 480-as
Válasz Bárány #460. hozzászólásáraMelyik hónapban fujtad? A glofozat sima 360 g/ liter hatóanyagú, vagy a 480 g/ literes Rundap Mega volt???? Nonit vagy más tapadpszer volt e bent? Köszönöm
Válasz MrPoke #459. hozzászólásáraRizómás fenyércirokra egyszer elb.tam a dózist, és 6 l/ha helyett szűk 3 l/ha ment ki. Úgy kitakarította, hogy a szokásos második kezelés sem kellett.
Lehet, hülyeség, de az az elméletem, hogy a kisebb dózis lassabban üti ki a növényt, a lassabb hatás miatt jobban szétterjed a rizómákban is a méreg.
2-2,5L/ha mindent is visz :)
Válasz Zoli1437 #457. hozzászólásáraÉs nàlunk kemény illetve nagyonkemény a víz!
Érdekes a növszer gyártók ezt nemreklámozzák!
Beszéltem 1-2pacákkal akik ph és keménység beállítás után féldózisokkal jobb hatást érnek el mint a legtöbb gazda full dózissal!
Válasz rtamas1976 #456. hozzászólásárahttps://mezohir.hu/2020/08/22/a-vizkemenyseg-es-a-ph-szerepe-a-novenyvedelmi-kezelesek-hatekonysagaban/
Itt behoz még egy tényezőt ami gondot okozhat.
Válasz Zoli1437 #455. hozzászólásáraEzekszerin a 6ph val nagyon nemlehet mellélőni!
Válasz rtamas1976 #452. hozzászólásárahttps://agroforum.hu/hazikert-2/kiskerti-teendok/a-ph-hatasa-a-permetezes-hatekonysagara/
Itt ad egyfajta választ.
Válasz lombtragya #453. hozzászólásáraVan ismerős vegyész és növényvédős.
Ő aztmondja a 6ph alatti dolgokkal vigyáznikell!
Hamar összekapja, betúrósodik.
Egyébként szépen kisöpörte!
A 7.8-8ph-hoz képest
Glyfozátot már hallottam 4-4.5phval is.
Válasz rtamas1976 #452. hozzászólására5,5 pH lett volna az ideális
Segítsetek!
Egyszikűzöm a repcét.
A permetlé ph belövése a kérdés.
6ph az nem sok, nemkevés.
De holműködik a legjobban?
Válasz RARGAkèny #450. hozzászólásáraFixPro. Jó régi volt.
Válasz Rabó001 #449. hozzászólásáraÜdv. Milyen tapadás fokozót használtál??
Visszakozom. 2 hét után már rendesen látszik a kitett 5 l/ha Kapazin hatása. Végülis a leírása alapján is: "A hatástünetek 1-2 hét után jelentkeznek öregedésben, törpe növésben, levél és hajtásbarnulásban." A nagy sövényszulák még nem pusztult el, de már rendesen sárgul az is, acat is adja meg magát, a többi gyomnak nagyjából már annyi. Nem tettem mellé semmit, csak a tapadásfokozót, 300 l/ha vízzel, légbeszívásos fúvóka (piros) 3 baron, ph-t nem mértem.
Válasz Bárány #447. hozzászólására4 évvel előbb is kezdted, meg vagy értve.

Válasz mtz1221 #385. hozzászólásáraMonden oké, csak a fórumot már nagyon ritkán látogatom.
Válasz csuti0 #445. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz RARGAkèny #444. hozzászólásáraSzia!
Én anno a WISH-ről vettem, GOXAWEE Nagy Pontosságú PH Mérő
TEMU tele van vele.
Üdv.: Csuti
Válasz csuti0 #443. hozzászólásáraTudsz 1 típust írni, vagy fotót róla, hol rendelted? 1 linket esetleg? Kössz...

Sziasztok!
Kínából rendelt 2000Ft-os mérő is megfelelően működik nálam.
Első használatbavételkor 2 különböző mérővel lett összehasonlítva, (egy medencés barátom mérői voltak) és 1-2 tized eltérés volt köztük. De ez a különbség a két drága mérő közt is megvolt.
Néha mikor kedvem van ránézek, de kutam vize állandó értékeket produkál, tudom mennyi savat kell tenni egy tartályba, nem kell azt mindig nézegetni.
Üdv.: Csuti
Válasz MrPoke #440. hozzászólásáraHamár csinàlom legyen jólcsinálva.
Válasz MrPoke #440. hozzászólásáraPersze ez ígyvan!
Énsem mérem minde tartálynál.
Egy 6os phval nemtudsz mellélőni, de a glifozátnàl leviszem 5re.
Drága szert kijuttatod és nemműködik, kipukkad az agyad!
Viszont ha alkalmas a talaj ph mérésére az nemrossz!
Szórjuk a dolomitot érdekes eredmények is lehetnek.
Tudom talajvizsgálat.
Válasz rtamas1976 #439. hozzászólásáraEddig nem foglalkoztál vele higy mennyi a víz PH ja most meg tized pontosággal kel?
Én évente párszor mérem meg. Utána pontosan megvan mennyi sav kell. És nem foglalkoztat, hogy az most 5 vagy 5,5
Válasz MrPoke #436. hozzászólásáraEgy tartàlyba milyen értékű szert raksz?
Akkor drága a br 80?
Nem mondom ,hogy 300ért.
De ez "egész jó" szerszám.
Válasz RARGAkèny #434. hozzászólásáraMost olyan br 80
Szerintem annyit megér mert talaj ph mérésre is alkamas.
Válasz MrPoke #436. hozzászólásáraParkside-ot néztem pl. az is kínai, de csak rosszat hallani róla...
Válasz RARGAkèny #433. hozzászólására5eFt os kínai is tökéletes.....
Válasz RARGAkèny #434. hozzászólásáraLehet hogy nekem elég lesz a PH 22 is..https://www.pce-hungary.hu/ph-merok
Válasz rtamas1976 #432. hozzászólásáraKössz... Irtad hogy 150 ezer? Most a felében van
Válasz mtz1221 #430. hozzászólására
Köszi a tippet
Válasz rtamas1976 #431. hozzászólására
Válasz RARGAkèny #429. hozzászólásáraEz megbízható!

2éve 150
Válasz RARGAkèny #429. hozzászólásárahttps://www.winterthurmedical.com/PH-teszt-36-61-4-7-kozott-huvelyi-PH-100-db-os
Válasz rtamas1976 #420. hozzászólásáraÜdv. Mivel méred a PH-t? Tudsz valami megbízható kütyüt ajánlani...Kössz..
Válasz hashtag #427. hozzászólásáraAz olcsó vegyszer az nemüzlet! Az előállítónak.
A hormont is ezért teszik teték tönkre. Pedig rég jó hatékonysággal használtuk.
2000/ha 2.4d nem üzlet
A 10000/ha készikű irtó na az üzlet!
Amit írtál a gilfórol kikell próbálni. Vesztenivaló van?
Nincs. De nyerhetsz vele!
Napraforgó olajat nemraknám a tattályba, de van növényi olaj permetezéshez.
Válasz rtamas1976 #408. hozzászólására

Miért, a szenzitív, bőrbarát a jó? Vagy akkor konkrétan.
Amúgy nekem 20 évvel ezelőtt mondták már, hogy a fél adag glifó, másik fele étolaj kombó a tuti, de sajnos a mai napig nem jutottam oda, hogy ezt a gyakorlatban is kipróbáljam. Ez van.
Mindenesetre a szakmának hatalmas szüksége lenne olyan szerre, ami mindent visz, olcsó, és a környezetet sem igazán szennyezi, azt gondolom ez nagyságrendekkel könnyebben megugorható feladat lenne, mint pl olyan gyomirtót csinálni, ami a kukoricán kívül mindent visz. Mondok egy hülye példát, azt mindenki tudja hogy mi az a permetezési módszer, ami perzselést és fitoxot okoz, de totálgyomirtásnál még véletlenül sem úgy jársz el, hogy az fájjon a növénynek. Lehet ha pl lefújnád valami olcsó szarral mondjuk 5 liter gázolajjal meg némi vizes nitrosollal 40 fokban, az is levinné, de az túl egyszerű és olcsó lenne.
Én ajánlom, hogy mindenki kísérletezzen, főleg miután minden szart be kell írni a naplóba, mert attól lesz a jó, hát állítom ennyi szürkeimportos vegyszer, meg fekete technológia sose volt, mint ami a következő években lesz. Béke.
Válasz rtamas1976 #425. hozzászólásáraÍgy van!
MrPoke hozzászólására írtam:
“Vegyszer biztonságtechnikai adatlapjának PH jelölése a cél.”
Válasz kukaccsosz #424. hozzászólásáraSzerintem nem a szer ph ja a fontos! Hanem a permetlé végső kijutatott ph értéke.