Gázolaj árak 611 Ft Benzin árak 600 Ft EUR 407.17 Ft USD 380.08 Ft CHF 433.84 Ft GBP 490.68 Ft

Fórum

GPS területmérés

Létrehozta: Vendég , 2008-02-10 18:39:36

Kedvencekhez Segítség

1045 hozzászólás
Nincs profilkép
#794 A.I.
2021-01-22 17:33:46

Válasz MrPoke #793. hozzászólásáraEzt tesztnek csináltam olyan koordinátákat, ami még volt és ki volt mérve, térképről kiírták, nem nyert!
Szerintem már maga a felbontás is, amit a monitoron látunk ránagyítva elviszi a dolgot a pixelesség miatt! Meg ki tudja még, mi történik, lehet van benne egy kis szándékos "csúsztatás" is, hogy nehogy már a huncut paraszt ingyen szerezzen EOV koordinátátsmile lol!

Nincs profilkép
#793 MrPoke
2021-01-22 17:27:20

Válasz A.I. #792. hozzászólásáraEzek a megoldások sosem lesznek pontosak.
De megveheted a kordinátákat: Geoshop

Nincs profilkép
#792 A.I.
2021-01-22 17:23:42

Válasz RkTomi #791. hozzászólásáraMár csináltam, nem pontos az a tapasztalatom sajnos, hogy ez miből adódik nem tudom, de nekem kb 2 métert csúszott odébb.

#791 RkTomi
2021-01-22 14:00:31

Válasz oprita #789. hozzászólásáraTerületalapús felületen a kurzor helyén mutatja az EOV koordinátákat.

Nincs profilkép
#790 Mihály
2021-01-22 12:37:41

Válasz oprita #789. hozzászólására földvásárlás-ban rabo00 tárgyalták tavaly olvas ott vissza smile oopssmile cowboy

#789 oprita
2021-01-22 12:35:52

Üdv!
Létezik valami a neten,ahol saját területemet megjeleníthetem és GPS koordinátákat írhatok ki?Kár,hogy a MEPAR-ral ez nem megy...

#788 Csera
2020-05-19 11:50:50

Válasz RkTomi #787. hozzászólásáraÜdv !
Bár már régen nem dolgoztam ArcGIS-szel, úgy tudom, hogy ez egy projekt fájl.
Ez azt tartalmazza, hogy a program honnan töltse be a térképi adatokat és milyen
legyen a megjelenítés.
Önmagában nincs sok értelme, szükség van a tartalomra, vagyis a megfelelő (pl. SHP.) fájlokra is.
Egy (sántító) hasonlattal élve, kicsit olyan, mintha egy könyvnek meglenne a tartalomjegyzéke,
csak a többi oldal hiányozna...smile glare

#787 RkTomi
2020-05-16 21:10:46

Kaptam egy .MXD kiterjesztésű fájlt. Nincs hozzá programom (ArcGIS). Valaki "láthatóvá" tudja tenni nekem?

Nincs profilkép
#786 GeBi
2019-12-04 11:27:44

Válasz MrPoke #784. hozzászólásáraItthon is beszélnek már róla, íme:
https://www.youtube.com/watch?v=haSqrKpmuMU

Érdemes végignézni.

Nincs profilkép
#785 Matyi50
2019-11-27 18:15:01

Válasz MrPoke #784. hozzászólásáraAz rtk pontosságra gondoltam ;)

Nincs profilkép
#784 MrPoke
2019-11-27 17:17:46

Válasz Matyi50 #783. hozzászólásáraTévedsz. Már egy ideje van.
World’s first dual-frequency GNSS smartphone hits the market

Nem jártam, utána van-e alkalmazás ami tudja is használni. De létező dolog nem is drágán.

Nincs profilkép
#783 Matyi50
2019-11-27 05:34:27

Válasz Radocz #782. hozzászólásáraPár év és ez a technika mobiltelefonba lesz építve
Megkeresem a videót,ahol francia vagy belga egyetemisták sorvezetőt használtak és szedték elő a koordinátákat egy programmal,igaz utána nem tudom a sorvezető még használható e,de centiméter pontossággal mértek vele,összehasonlították ilyesmi rtk val és alig volt eltérés.

#782 Radocz
2019-11-27 02:45:48

Kinek mi a véleménye a cikkről?

https://www.agroinform.hu/gepeszet/rtk-pontos-teruletmero-keszulek-1-millio-ft-alatt-x-41935-002

https://www.agroinform.hu/gepeszet/rtk-pontos-teruletmero-keszulek-1-millio-ft-alatt-x-41935-002

#781 Csera
2019-07-01 18:24:23

Ha valakit érdekel a pontos területmérés, táblahatár ellenőrzés, most nagy akciók vannak.

SL300 kétfrekvenciás 1-3 cm pontos RTK gps csak nettó 890.000.-Ftsmile thumbupcool
SL55+ 2-3 méter pontos gps nettó 180.000.- Ft.

Szolgáltatást is tudok nyújtani 2000 Ft / töréspont (centiméteres pontossággal), illetve
1800 Ft / töréspont (30 cm-en belüli pontossággal).

gpsdebrecen.hu/gpsakcio.html

Nincs profilkép
#780 rollinswocott
2019-04-29 13:23:00

Megszerzés (Whatsapp: +447459294174) Vezetői engedély, útlevél, személyi igazolvány, tanúsítvány.

kínálunk olyan szolgáltatást, amely segít Önnek a célok elérésében, segíthetünk:
• Valódi kormányzati kibocsátási azonosító megszerzése egy másik azonosítóval (új nevek),
• Hivatalos német vezetői engedély (Fahrerlaubnis),
• Érvényes és ellenőrizhető licenc, új identitással,
• Id kártyák, vezetői engedélyek, útlevelek, tanúsítványok.
• áthelyezés,
• Útlevél, diplomata útlevél, új útlevél,
• Új azonosító okmányok előállítása és beszerzése,
• Munkaengedélyt is végezünk.

Skype == (rollins.wocott)

WhatsApp: == (+ 447459294174)

Mobiltelefon #: == (+ 441618506062)

E-mail: furykrecon@gmail.com

Hiteles Fehéroroszországi vezetői engedély
Hiteles Belgium vezetői engedély
Hiteles Bulgária vezetői engedély
Hiteles Albánia vezetői engedély
Hiteles Andorra vezetői engedély megszerzése
Hiteles Örményország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Ausztria vezetői engedély
Autentikus Magyarország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Izlandi vezetői engedély
Hiteles Írország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Olaszország vezetői engedély (patente di guida)
Hiteles Lengyelország vezetői engedély (prawo jazdy)
Hiteles Portugália vezetői engedély (carteira de motorista)
Hiteles Románia vezetői engedély
Hiteles Oroszország vezetői engedély
Hiteles horvát vezetői engedély
Hiteles Ciprus vezetői engedély
Hiteles Csehországi vezetői engedély
Hiteles Lettország vezetői engedély megszerzése (autovaditaja aplieciba)
Hiteles Liechtensteini vezetői engedély
Hiteles Litvánia vezetői engedély
Hiteles luxemburgi vezetői engedély
Hiteles San Marino vezetői engedély
Hiteles Szerbia vezetői engedély
Hiteles Szlovákia vezetői engedély
Hiteles Szlovénia vezetői engedély
Hiteles Spanyolország vezetői engedély (licencia de conducir)
Hiteles Svédországi vezetői engedély
Hiteles Svájc vezetői engedély
Hiteles Ukrajna vezetői engedély
Authentic United Kingdom (UK) vezetői engedély (DVLA)
Hiteles Máltai vezetői engedély
Hiteles Moldovai vezetői engedély
Hiteles Monaco vezetői engedély
Hiteles Montenegró vezetői engedély
Hiteles Dánia vezetői engedély (kørekort)
Hiteles Észtországi vezetői engedély
Autentikus Finnországi vezetői engedély megszerzése
Autentikus francia vezetői engedély (permis de conduire)
Szerezz Autentikus Georgia vezetői engedélyt
Hiteles Németország vezetői engedély (Fahrerlaubnis)
Hiteles Görögország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Hollandia vezetői engedély (Rijbewijs)
Hiteles Norvégia vezetői engedély (Førerkort)

Nincs profilkép
#779 Arany Miklós
2019-04-29 07:49:49

Válasz agrobika1 #778. hozzászólásáraNézd meg a farmnavigator id számát.
A megfelelő frissitést szedd le csomagold ki usb-s pendrivra csatlakoztasd majd dugd be a szivargyujtoba a g7 et frissül az onnan is.

Nincs profilkép
#778 agrobika1
2019-04-28 18:54:28

Válasz Arany Miklós #777. hozzászólásáraRögzités megtörtént, regisztráltam már korrában az Avmap oldalán ! Ha jól értelmeztem csak mikroSd kártyán keresztül lehet frissiteni, usb-vel nem ?
Amit gyárilag adtak vele kártyát az is megfelel ? Nincs kártya olvasóm amit ir, ha jól értelmeztem az angol szöveget

Nincs profilkép
#777 Arany Miklós
2019-04-28 13:19:09

Válasz agrobika1 #776. hozzászólásáraKezd az alapokkal ne ugorj fejest míg nem tudod milyen mély a viz!
Antennát mindenképpen rakd a traktor közepére. Fugaszillal rögzizsd a kis lemez lapot a traktorhoz arra már a mágnes odafogja az antennát.
Regisztrálj az avmap ra és frissisd a g7-et 3.9 re. Azután folytatjuk.

Nincs profilkép
#776 agrobika1
2019-04-22 10:49:39

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kivánok mindenkinek ! Tudja -e valaki hogy FARMNAVIGATOR G7 PLUS GPS-nél hogyan lehet a GOogle Eartról átrakni a parcellákat a készülékbe,van hozzá USB adat kábelom,de nem tudom hogyan kell lementeni a Google Eartról ? A gyártó honlapján irja hogy van rá lehetőség,csak a munkamenetét nem közli !

Nincs profilkép
#775 JTamás
2019-04-09 01:11:16

2019. április 6-át a GPS felhasználóknak érdemes megjegyezni, ugyanis a dátumot követően néhány GPS készülék furcsán kezdhet el viselkedni.

A problémát az okozza, hogy a műholdak GPS hét számlálója megközelítőleg 19,7 évente nullázódik, és a számlálás most újrakezdődik...

Előfordulhat, hogy egyes vevők, vagy rendszerek nem tudnak megbirkózni a problémával, nem adnak pontos pozíciót, vagy hibás dátumot és időt jeleznek majd.

A gyártók néhány készülékükre szoftverfrissítést javasolnak a probléma megoldására.

Pl. a SPECTRA az alábbi táblázatot tette közzé:

Spectra  vevők frissítése

#773 kulakman
2019-03-19 18:38:45

Válasz RkTomi #772. hozzászólásáraIgen , sikerült mérnem vele , kösz a tippet!

#772 RkTomi
2019-03-19 12:28:02

Válasz kulakman #771. hozzászólásáraMajd írd meg ha észhez tért.

#771 kulakman
2019-03-19 10:21:31

Válasz RkTomi #770. hozzászólásáraKösz ez már érdemi válasz !

én se használtam október óta!

#770 RkTomi
2019-03-19 07:53:46

Válasz kulakman #767. hozzászólásáraHa régen volt használva akkor időbe kerül míg észhez tér. Tudnia kell, hogy hol van, le kell töltenie a műholdakról a pontos időt stb. Bekapcsolva tedd ki a szabadba. Nekem a Leica-nak most is kellett majdnem egy óra mire használható lett. Igaz októberben volt használva utoljára.

#767 kulakman
2019-03-18 20:40:00

Ma bekapcsoltam(volna ) garmin66-os gps területmérőmet , egyetlen műholdat sem látott , nem tudja valaki letiltották a jeleket vagy mi lehet?

Rápróbáltam vagy 5x semmi!

Nincs profilkép
#766 F. Z.
2019-02-15 21:40:03

Válasz GeBi #765. hozzászólásáraGondolom azért a (ex-Fömi) BFKH FTFF-nek van egy senki által nem olvasott vagy soha be nem tartott ÁSZF-e a geoshop.hu adatainak felhasználására....

Nincs profilkép
#765 GeBi
2019-02-15 21:25:35

Válasz F. Z. #764. hozzászólásáraEzer sebből vérzik ez az egész. Pont a szakmai felügyeleti szerv kereskedik olyan adattal, amivel nem kéne. Aki meg a karbantartást, helyreállítást végzi (földmérő vállalkozó), annak meg fizetni kell az adatért. Kész röhej

Nincs profilkép
#764 F. Z.
2019-02-15 21:11:03

Válasz Pont #760. hozzászólására"a nem egyenes oldalvonalak miatt terület eltérések lehetnek"

Az eltérések a digitális átalakítás miatt vannak. Pl fogták az 1:4000-es A1-es méretű térképszelvényeket leszkennelték, a képet a "helyére" transzformálták és képernyőn megjelenő fekete-fehér pixel halmazból megpróbálták kitalálni, hogy hol lehet a töréspont. Az ilyen térképeken a 0.2 mm-es vonal a valóságban egy 80 centi széles sávnak felel meg. És akkor erre még rájönnek az eredeti térkép hibái, a szkennelésből eredő torzulások, a transzformáció pontatlansága és a digitalizálás személyi hibái. A digitalizáláskor 0.1 mm hiba a terepen 40 centi!
Az a lényeg, hogy ezekből a digitalizált pontokból számítható az ún. földrészletek műszaki területe.
Azzal gondolom mindenki tisztában van, hogy a földrészleteknek a digitális átalakítás előtt is volt nyilvántartott területe. Ezt (a részletekbe nem mennék bele) valamilyen grafikus eljárással képezték, és ezek lettek bejegyezve a telekkönyvbe. Eredetileg nem is hektár.négyzetméterre, hanem hold.négyszögölre. Ezek a földkönyvi területek.
Amikor jött a digitális átalakítás és elkészült egy település térképe, akkor összehasonlították a műszaki területeket a földkönyvi területekkel. Jellemzően az volt a szabály, hogy ha a két terület közötti eltérés kisebb volt, mint 5%, akkor nem változtatták meg a tulajdoni lapra bejegyzett területeket. Az ennél nagyobb hibákat elvileg vizsgálni kellett és ha az derült ki, hogy a földrészlet eredeti területszámítása volt hibás (pl a környéken minden stimmel, de az az egy nem), akkor a tulajdoni lap terület bejegyzését egy határozattal módosították. Ha ilyen történt, akkor ezeknek rajta kell lennie a tulajdoni lapon.
Nem túl nagy számban, de azért olyan eset is előfordult, ahol nem lehetett kideríteni, hogy mi okozza az eltérést. Itt nem nyúltak a tulajdoni laphoz.
Most az van, hogy a Földhivatal nem szolgáltathat adatot ha a földrészlet műszaki területe és földkönyvi területe között hibahatárt meghaladó eltérés van. Ilyenkor a hivatalnak le kell folytatnia egy eljárást a hiba okának kiderítésére, ami azzal is járhat, hogy meg kell változtatni a földrészletek határvonalát.
Nekem pl. van egy tavaly március óta húzódó ügyem egy ilyen telken, még nem kaptam adatszolgáltatást, mivel ennek az eljárásnak nincs elintézési határideje, és más fontosabb dolguk is van.
De a geoshopból simán be lehet szerezni ezeket a hibás adatokat is, amire a rendszer nem figyelmezteti a gyanútlan felhasználót.

A kockázatok mellékhatások elkerülése végett kérem keresse fel földmérőjét!

Nincs profilkép
#763 GeBi
2019-02-15 21:03:05

Amikor úgy mértem AKG-t, hogy közben a műszeren láttam a katasztert, általában akkor volt fontos hogy hol a jogi mezsgye, ha az ügyfél táblájába beleművelt a szomszéd. Fordított esetben le volt sz*va. Viszont a bérleti szerződés területe szerint kellett az igényelt támogatás, mert túligénylést persze nem akart, de valójában többet használt. Na az ilyenek óta nem foglalkozom a kinti méréssel.

Nincs profilkép
#762 GeBi
2019-02-15 20:56:25

"Pont" kolléga úgy érti, hogy a GPS egy gömbi vetület, a gömb felülete egy forgási ellipszoidra van vonatkoztatva. A GPS pont erre az ellipszoidra van mérve, de ez nem ugyanaz, mint a Föld felülete, mert az nem szabályos alakú. Ezért van gond azzal, mikor GPS-szel akarunk magasságot mérni. Az a magasság nem a tényleges magasságot mutatja, hanem az ellipszoidhoz viszonyított magasságot. Persze modern műszerek ezt a különbséget alapból számítják. Az EOV pedig egy síkbeli térképlap vetületi rendszer. Valahogy le kell képezni 2D-re a gömb egy szeletét, ezt lehet kúpra, hengerre fejteni...stb.

Nincs profilkép
#761 Pont
2019-02-15 20:41:59

Válasz RkTomi #758. hozzászólásáraA kataszteri nyilvántartás egy felülnézeti vetület, ezért mérhet lejtős területen többet egy pontos kombájn. Hogy ez a vetület minél kevésbé torzítson egy adott Országon belül, ezért mindenki szeretne saját földközépponttal számolni, tehát úgy képzeld, hogy erre a középpontra mutat a föld felszínéről minden pont, ez így ad egy hálót Mo-n az EOV ami nem mellesleg pont méteres osztású. Viszont a GPS az más földközépponttal számol, WGS84 és variációi. Na ezt a két sem léptékben sem azonos középpontú hálót kell cm pontosan egymásra illeszteni, bizony vannak "csalások" hogy a megyehatároknál ne ugorjon elő jelentős hiba. Az ilyen olyan GPS-EOV átalakítókkal nem fog egyezni a FÖMI által kialakított átszámítással.

Nincs profilkép
#760 Pont
2019-02-15 20:30:18

Válasz Csera #753. hozzászólására"Ezért a méregetés nem "hót fölösleges","

Ez igaz, de nagy baj, ha ugyan a művelt terület szépen körbe mérve van leadva az AKG-ba, de nem egyezik a tulajdonnal, hisz ha a szomszéd rendesen földmérővel kiméreti lehet belemérnek az AKG-ba ami ugye 5 évig változatlan kellene, hogy legyen, szóval földmérővel ki kell méretni AKG-ba leadás előtt.

"ugyanazokból a koordinátákból más terület adódik a földhivatali nyilvántartás, a földmérő által használt program és pl. a Digiterra szoftver által kiszámított terület esetében."

Ezért kell kimérni az összes töréspontot ami a kitűzési vázrajzon van, mert egyébként a nem egyenes oldalvonalak miatt terület eltérések lehetnek, de maradjunk annyiban, hogy ami a földhivatalnál van (FÖMI, geoshop adatok megfelelő hozzáértéssel használva) az a hivatalos.

Nincs profilkép
#759 F. Z.
2019-02-15 18:42:31

Itt szerintem arról van szó, hogy két RTK korrekció nélküli mérés között eltérés van. Igen, lesz is. Sőt, RTK és RTK mérések között is van eltérés akár pár óra elteltével is. Nekem, földmérőként GPS-szel mért pontokat független méréssel (RTK újrainicializálás után) ellenőriznem kell, és az eltéréseket ki kell mutatnom. Ez az eltérés általában 1-2 cm szokott lenni, de néha előfordul 6-7 cm is.
Azt tudni kell. hogy GPS pozíció pontossága erősen függ az egyidejűleg észlelhető műholdak számától, és az égbolton való elhelyezkedésüktől.
Korrekció nélkül az elérhető pontosság 5-10 méter, Egnossal ez levihető 1 méter (optimális esetben ez akár 30 cm is lehet) közelébe.
Ha valaki nagyon pontosan szeretné tudni, hogy mekkora a területe, akkor RTK-s GPS-szel kell lemérni.

#758 RkTomi
2019-02-15 18:36:52

Válasz Csera #757. hozzászólásáraMiért nem veszi figyelembe? Mindig azt mondták, hogy 3D-s navigálást használunk területmérésnél ehhez kell minimum 4-5 műhold. Így tudja számolni a a töréspontok magasságbeli eltérésével. Vagy nem így van?

#757 Csera
2019-02-15 17:36:19

Válasz bandigh #756. hozzászólásáraA területszámításnál a magasságot nem veszi figyelembe a szoftver, ezért úgy van, ahogy mondod "aratásnál" a lejtős tábla területe nagyobb, mint ami a papíron van.
Ha a magasságot is figyelembe vennénk, akkor már felszínről kellene beszélni, viszont arra háromszöghálót szoktak fektetni, tehát nemcsak a sarokpontok koordinátáit kellene ismerni...

#756 bandigh
2019-02-15 12:47:06

Válasz Csera #753. hozzászólásáraAzt a földet hogy szokták mérni aminek a négy sarka lenn van, de középen van egy(vagy 2) b@szottnagy domb, rendes kaptatókkal?
Vagy eleve a koordináták a föld magjától sugárirányban vezetnek, mert akkor különböző magasságokban más az adat? smile w00t Hogy van ez? Ha aratod, a partos földek mindig többek lesznek mint papiron most emiatt vagy a slip miatt? Itt síkság van, csak ezért kérdem hogy működik

#755 csoppika
2019-02-15 12:14:06

Válasz medikus #754. hozzászólásáraSzerintem ez a válasz. Kérdés, hogy a modellt frissítették, a kütyüket a júzeroknak itthon kellene-e???

http://m.sg.hu/cikkek/tudomany/135103/gyorsabban-vandorol-az-eszaki-magneses-sark

#754 medikus
2019-02-15 11:51:06

Válasz Csera #752. hozzászólásáraHogy mi a hiba,azt nem tudom,csak annyit hogy akik méretnek,mindegy kivel,azoknak déli irányba elfordul a terület!600 méternél már akár 2-3 métert is!smile sweatdrop

#753 Csera
2019-02-15 11:34:00

Válasz GeBi #749. hozzászólásáraKérlek, engedj meg 2 megjegyzést:
1. Az jó, ha megvannak a parcella-határok digitálisan is, de a területalapú, vagy AKG támogatás a művelt területre jár, ami tapasztalatom szerint ritkán egyezik meg a tulajdonnal. Ezért a méregetés nem "hót fölösleges", érdekes dolgok szoktak kiderülni.
2. Ha már a m2-es pontosságnál tartunk azt tapasztaltam, hogy ugyanazokból a koordinátákból más terület adódik a földhivatali nyilvántartás, a földmérő által használt program és pl. a Digiterra szoftver által kiszámított terület esetében. Az eltérés nem jelentős, egy 6-8 Ha-os tábla esetén 10-20 m2.
Viszont a MEPAR-os beadásnál a Digiterra által megadott értékkel egyezőt kapunk, mégpedig azért, mert annak idején ez a cég volt a MEPAR térinformatikai beszállítója.

#752 Csera
2019-02-15 11:04:51

Válasz medikus #750. hozzászólásáraÜdv!

Annyit talán érdemes tudni, hogy aki nem RTK-t használ, csak sima EGNOS-t (vagy azt sem), ott a hiba jellemzően inkább észak-déli irányú, nagysága akár 1,5 méter is lehet, 500.000.-Ft alatti műszerek esetén ennél is nagyobb...
Az kamu, amit egyesek írnak, hogy 20 cm. Ezt a pontosságot csak magyarországi bázisok korrekcióját használva lehet elérni.
Én elsősorban műszerforgalmazó vagyok és minden műszert tesztelek, mielőtt piacra vinném. Ez azt jelenti, hogy kiviszem egy földmérési alappontra (aminek a pontos koordinátáit megvettem a Fömi-től) és kipróbálom többféle korrekcióval, meg korrekció nélkül is, több alkalommal.

#751 csoppika
2019-02-14 20:45:40

Válasz medikus #750. hozzászólásáraVándorol a mágneses pólus??? Ma olvastam valahol...

#750 medikus
2019-02-14 20:42:41

Válasz máris szomszéd #747. hozzászólásáraValamiért minden mérés délnek fordul,a régi mérésekhez képest!Valaki biztos tudja miért!!smile sweatdrop

Nincs profilkép
#749 GeBi
2019-02-14 20:28:30

Hogy nincsenek rossz térképek? A legutolsó AKG-s felméréskor rengeteg javítgatással kellett szarakodni, mivel a bérleti szerződésben foglalt területet kellett m2-re pontosan beállítani az egyes poligonoknál. És földhivatali adatokból dolgoztam, nem méregettem kint hót fölöslegesen.

Nincs profilkép
#748 GeBi
2019-02-14 20:11:04

Válasz máris szomszéd #747. hozzászólásáraÉn a helyedben ezt azért megbeszélném a helyi önkormányzattal. Mégis csak ők a kezelői a külterületi utaknak. 3 km hosszan sok furcsaság előjöhet.

#747 máris szomszéd
2019-02-12 17:07:11

Kimérettem a földeket,mert bekerítettem és nem akartam vitát hol legyen a kerítés.
Az egyik föld a "helyén" volt de a másiknál 1.5-2 m diferencia volt a régi méréshez képest.Nekünk lett kevesebb.

Más.
Meg kellene csinálni normál széllességben 3 km földutat,van jó pár pont ahol törik a földek hatara.Én bizony úgy tervezem,hogy megvenni a koordinátákat és az erdészetnek van földmérő kütyüje ha rá bírnám venni őket,hogykimérjék a pontokat baráti áron akkor jó lenne,mert saját zsebből fizetve oldanám meg.Pedig nem magánút

Nincs profilkép
#746 envagyok2
2019-02-12 14:33:33

Válasz F. Z. #745. hozzászólásáramég az is hozzátartozik, hogy annak idején a részarány táblák (zömét, összeset, kisebb részét??? nálunk mindent) ténylegesen, fizikailag fölmérték kiadás előtt, tehát elvileg ezek tul lapi területadatai stimmelnek a kiadáskori tényleges állapottal. az persze előfordul, hogy a bozót azóta benőtte, de ez akkor nem hibás térkép és hibás koordináta, hanem az ing határ valóban ott, ahova azt kitűzik, csak éppen ott nem szántó van már, hanem susnya. tehát amit akarok mondani, annyira rossz adatok már nincsenek, hogy valami méterekkel odébb van, mint ahogy a digitális térképi állomány mutatja, a saját tapasztalatom szerint ezt abba a fh-ba, ahol dolgoznak is, nem csak melegednek, már rég helyretették. ezernyi megosztás volt már mindenhol, ezernyi kitűzés, ezernyi tologatás, javítgatás, ezernyi keresztellenőrzés, ezernyi orto fotóhoz igazítás, szeirntem ma már messze nem a 910-es térképi állomány "pontosságát" kapjuk meg. belterület, zártkert, nah igen, ez nagy talány...

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

A jövő agrárszakemberei szerint ezek az ágazat legnagyobb kihívásai
A jövő agrárszakemberei szerint ezek az ágazat legnagyobb kihívásai
Idén is megrendezték az Agribusiness Konferenciát.
Bemutatták a legújabb nemesítésű zabot
Bemutatták a legújabb nemesítésű zabot
Helye van az emberi táplálkozásban.
LANGHOUT WALTHAMBURY W180,  ZSÁKOLÓMÉRLEG,  MÉRLEGES ZSÁKOLÓ
LANGHOUT WALTHAMBURY W180,...

800.000 Ft

KUXMANN Goliath hagyma és burgonyakirázó
KUXMANN Goliath hagyma és burgonyakirázó

800.000 Ft

LEMKEN OPAL 180, MASSZÍV ROBOSZTUS 3 FEJES VÁLTVAFORGATÓ EKE ÚJ KOPÓALKATRÉSZEKKEL
LEMKEN OPAL 180, MASSZÍV ROBOSZTUS 3...

1.850.000 Ft

Agromet Unia
Agromet Unia

50.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]