Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ne aggódj, nem annyira kötött talajon dolgoztok. Mi a 110 Le-ős géppel 105 cm fogásszéleségű ekét húzunk és 2méteres grubbert ideális esetben 20-25 cm mélyen, rosszabb esetben 15-20centin.
Ha felemeli akkor menni fog simán.
A Dakora emelő valószínűleg megoldást jelentene. Azonban a talajok kötöttsége aggasztóbb tényező. Tavaly a száraz időben altalajlazítottunk, egyes lazítóval azt viszonylag szépen vitte. Nem tudom mi lenne a megoldás amivel 25cm-es munkamélységet legalább el tudnánk érni.
25-30 centit kicsit sok lesz, inkább a 20-ba esetleg a 25-be gondolkodj. Két fogásba lehetne elvileg, kereskedők szájából többször hallottam, de gyakorlatban nem használjuk, próbáltam de szerintem hülyeség.
Igaza van Dénesnek, ezt nehéz emelgetni. Amúgy az ára szerintem reális, esetleg az osztrák határ mellett kapsz olcsóbban. Ezt itt mtz nem vinné el. Régebben írtam, hogy 3 gerendelyes 9 kapásat húzunk 110 lóval kb 20 cm mélyen és kb 6 km/h-val búza után.
Hát én se nagyon hiszem hogy elbírná! Az 5 késes szárnyas 2.2 méteressel viszont szerintem elboldogulna kötött talajon 25-30 centin! Olyat hallottam hogy ilyen mélyen kb. 20 ló kell egy kapára!
nem nagyon hiszem hogy elég lenne, 110 Le kevés a 3m 7 késes Lemken smaragdra csak sekéjen kapergatni 12cm, a 3m 11késes Pöttingerrel meg már totál ki van hegyezve 8cm-es tallózásnál középkötött talajon. A 11 késes grúber kötöttben 25-30 cm-nél képes megállítani a 180Le traktort.
Ez elég jó állapotban van sztem nem adják 300 alatt, de még 350 is reális ára lenne. Inkább azzal lehet baj MTZ-nél, hogy 4 gerendás és nagyon hosszú, egész nap biztos nem fogja tudni emelgetni.
De amúgy tuti
Válasz #2039. hozzászólásra
a te pöttingered szerint itéled meg hogy nem megy le 30 cm alá? Nekem is ugyan az a tipusom van mint neked de a 40 cm mélység se lenne gond ha a traktor bírná húzni.
Üdv Mindenkinek!
Szerintetek mennyit ér ez a gép, valamint 82-es MTZ kötött réti talajon tud vele dolgozni? 1,8m-es munkaszélessége van és elvileg 9db új állapotú kapával rendelkezik Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Senki, nekünnk volt tavaly kísérlet homokon, a kevés kötöttebb terület már 4ik éve nincs szántva csak gaspardo lazító de ott csak szigorúan ősszel + tavasszal rövidtárcsa, de itt nálunk a vakoló homokon akérmennyire is hihetetlen a tavaszi szántással jobb eredmény volt elérhető mint az őszivel.
7274 hozzászólás
Válasz #2073. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Elég vaskos ám az....
Traktor se legyen nyeszlett fajta 160.........
Főleg ha 12vel akarsz menni 30 centin......
Kuhn Cultimer 300-a van valakinek? Mekkora lóerő kell hozzá szerintetek? 160 lóerőhöz kellene valami hasonló eszköz.
Válasz #2069. hozzászólásra
nálunk Horsch rendszerű vékony kapákkal szerelt grubber kapható, az tudja a 25 CM-t minimum
Ne aggódj, nem annyira kötött talajon dolgoztok. Mi a 110 Le-ős géppel 105 cm fogásszéleségű ekét húzunk és 2méteres grubbert ideális esetben 20-25 cm mélyen, rosszabb esetben 15-20centin.
Ha felemeli akkor menni fog simán.
ehez hasonlóval el éred a 25cm-rt
Válasz #2068. hozzászólásra
A Dakora emelő valószínűleg megoldást jelentene. Azonban a talajok kötöttsége aggasztóbb tényező. Tavaly a száraz időben altalajlazítottunk, egyes lazítóval azt viszonylag szépen vitte. Nem tudom mi lenne a megoldás amivel 25cm-es munkamélységet legalább el tudnánk érni.
Miért nem szereltek mtz-re segédemelőt? Hirdetnek többfélét is dakota,bohr...
Válasz #2065. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
akkor az nem igazi kötött réti talaj nyugodj meg......
Válasz #2065. hozzászólásra
Akkor a 9 kapás 2 méterest simán viszi, az a kérdés, hogy a 3 gerendelyest felemeli-e? Ezt kellene valahonnan megtudni.
Kötött réti talajon gazdálkodunk. 3 fejes ágyeke 120cm-es fogásszélességgel.
Válasz #2062. hozzászólásra
25-30 centit kicsit sok lesz, inkább a 20-ba esetleg a 25-be gondolkodj. Két fogásba lehetne elvileg, kereskedők szájából többször hallottam, de gyakorlatban nem használjuk, próbáltam de szerintem hülyeség.
Válasz #2062. hozzászólásra
Mennyire kötött arra a talaj? Mtz-vel mekkora fogásszélességű ekét húzol?
Válasz #2052. hozzászólásra
Köszi a helpet! akkor tudnál ajánlani, olyat amit felénk elbír a 82-es 25-30 centin és a hidraulika is bírja?
Válasz #2056. hozzászólásra
5kevés,7 meg sok...
5kevés,7 meg sok...
az a 2200-as modell, az megy a MTZ 80-90-es szériához
Válasz #2054. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
szia! a 2,6 m müvelési szélesség és, hogy 90-100 paci kell hozzá
Válasz #2053. hozzászólásra
az szép. köszönöm
Válasz #2055. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Hát, ha más nincs, akkor talán. De akkor miért nem 5? Azzal még vígabban szaladna.
Válasz #2054. hozzászólásra
A mtz véges izomereje mint érv megfelel he?
Válasz #2035. hozzászólásra
Milyen érvek szólnak a páros számú kapák mellett?
Válasz #2038. hozzászólásra
szia! ez a változat: 1.631 e Ft+áfa
Válasz #2048. hozzászólásra
Igaza van Dénesnek, ezt nehéz emelgetni. Amúgy az ára szerintem reális, esetleg az osztrák határ mellett kapsz olcsóbban. Ezt itt mtz nem vinné el. Régebben írtam, hogy 3 gerendelyes 9 kapásat húzunk 110 lóval kb 20 cm mélyen és kb 6 km/h-val búza után.
Válasz #2050. hozzászólásra
Hát én se nagyon hiszem hogy elbírná! Az 5 késes szárnyas 2.2 méteressel viszont szerintem elboldogulna kötött talajon 25-30 centin! Olyat hallottam hogy ilyen mélyen kb. 20 ló kell egy kapára!
Válasz #2049. hozzászólásra
nem nagyon hiszem hogy elég lenne, 110 Le kevés a 3m 7 késes Lemken smaragdra csak sekéjen kapergatni 12cm, a 3m 11késes Pöttingerrel meg már totál ki van hegyezve 8cm-es tallózásnál középkötött talajon. A 11 késes grúber kötöttben 25-30 cm-nél képes megállítani a 180Le traktort.
Válasz #2034. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Bács agrogépes grúberrel van valakinek tapasztalata? Ott azt írják elég 100 ló a 3méteres 7 késéshez...
Válasz #2045. hozzászólásra
Nekünk 12-18 AK földjeink vannak, arra kellene!
Válasz #2040. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Ez elég jó állapotban van sztem nem adják 300 alatt, de még 350 is reális ára lenne. Inkább azzal lehet baj MTZ-nél, hogy 4 gerendás és nagyon hosszú, egész nap biztos nem fogja tudni emelgetni.
De amúgy tuti
Válasz #2045. hozzászólásra
Ezért 370-et szeretne kérni a gazdája! :)
Válasz #2043. hozzászólásra
45-50 AK földön húzza.2-300 at érhet.
Válasz #2042. hozzászólásra
Az enyém alapján,meg lemken alapján ítéltem.Ha nagy a henger átmérője,nem tud lemenni.
Válasz #2041. hozzászólásra
Milyen adottságú területen? Esetleg szakmai szemmel megítélve szerinted mennyit érhet?
Válasz #2039. hozzászólásra
Nekem is ugyan az a tipusom van mint neked de a 40 cm mélység se lenne gond ha a traktor bírná húzni.
a te pöttingered szerint itéled meg hogy nem megy le 30 cm alá?
Válasz #2040. hozzászólásra
Haveromnak ilyen van,892 essel húzza.
Szerintetek mennyit ér ez a gép, valamint 82-es MTZ kötött réti talajon tud vele dolgozni? 1,8m-es munkaszélessége van és elvileg 9db új állapotú kapával rendelkezik Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Válasz #2037. hozzászólásra
De ne reménykedj,a 30 cm es mélységbe.Álltalába a henger miatt nem tud lemenni,kitámaszt.
Válasz #2035. hozzászólásra
aztán mibe kerül egy ilyen csoda?
Válasz #2036. hozzászólásra
Fog az szaladni 25Ka kötöttségű homokon
Válasz #2033. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
200ló nem fog vele elszaladni!
Válasz #2030. hozzászólásra
![Fönix](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130313200956_fonix_2600_s_dcr002.jpg)
![Fönix](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130313201134_fonix2600_s_dcr004.jpg)
egy ilyet:
Válasz #2030. hozzászólásra
2 gerendelyesbe szárnyas kapásat 6-osat, 3 gerendásba a 9-est lehet utána tenni. Na 30 centin biztos nem viszi majd, de 25-ig jó lehet az MTZ.
Válasz #2032. hozzászólásra
200lóerő
Válasz #2031. hozzászólásra
Mekkora géppel húzzátok majd?
Válasz #2029. hozzászólásra
4m-es Terra Flex
Sziasztok! 105 lovas MTZ mekkora grúbert bír el kb?
Szárnyas kapa vagy a szív kapás a jobbik? Szántás helyett szeretnék egy grúbert!
Válasz #2028. hozzászólásra
Gratula az eszközhöz. Milyen szörnnyel húzzátok majd?
Ez melyik típusa a VN-nek és milyen széles?
Válasz #2021. hozzászólásra
Senki, nekünnk volt tavaly kísérlet homokon, a kevés kötöttebb terület már 4ik éve nincs szántva csak gaspardo lazító de ott csak szigorúan ősszel + tavasszal rövidtárcsa, de itt nálunk a vakoló homokon akérmennyire is hihetetlen a tavaszi szántással jobb eredmény volt elérhető mint az őszivel.
Válasz #2020. hozzászólásra
A vibromaster miért nem jobb?
Válasz #2025. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
ja ,és agusztusban vetünk
Válasz #2024. hozzászólásra
Amikor muszáj, most ennyi csapadékkal azért jól el leszünk, mert gondolom azért még júliusig fog esni.