Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD390.63 FtCHF443.85 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Már rendelhetőek a szélesebb Multiva Wingmaster Grúber modellek.
4.8 - 5.4 - 6 méter munkaszélességgel
Az új 5.4 méteres modell Mo-i bemutatója az AGRO-Mash Expon lesz.
Ez nem is szántó,ez kerti főld,bár csak fele ilyen jó földem lenne(csa szar földem van,mert nem voltam pofátlan és eröszakos mint mások,de ezentúl már az leszek)...napraforgó tarló letárcsázva?
Jólenne ráfészkelni a gépre oszt onnét vidiózni a melóját.....
Távolból közeledő, s a távolba tovavesző ócskavasak látványa, vajmi kevés élvezeti hogyishijjákot nyujt, az estére már igencsak megfáradt, elgémberedett , zsibbadt, ványadt, kókadt...... haddne jelzőzzük tovább .........szántóföldi, illetve agráriumi fájgterok számára ...........................................
Kukorica vagy napra menne bele.2ha-os tábla elég szabálytalan és egy tanya van a közepén elég kacifántos szántani gruberrel gyorsabb és egyszerübb lenne.Amugy mindent felszántunk tavasziak alá még ami lazitva lett asztis.Jo szántások vannak pedig csont száraz minden,csak a felsö 15cm réteg vizes.Kuki tarlokat nyomatjuk napra alá gabona tarlok meg kuki alá.30-35cm-re 25-30l-esfogyasztásokat mérünk turbos mtz-kel.3x35 ih középmély szánto ekékkel vagy 3x35 és3x30-as gasner váltossal.
Én azt nézném meg, hogy van-e tömör réteg a talajodban, és ha igen, akkor milyen mélyen. Ha nincs, vagy elég mélyen, amit amúgy is csak lazítóval tudnál átszakítani, akkor én nem szántanék.
Ki mit gondol enyhén homokos kőnnyü müvelésü terület öszi szántást helyettesitü gruberröl.Van egy 11 késes pálcás elmunkálos gépem.Lándzsás és nagy sziv kapés kopo hegyekkel.Vélemények.
Kapott zúzást,az előző képen is.Csak itt,le lettek cserélve a zúzó kései.Neked azért nem dolgozik szépen,mert nincs kellő munkamélység.Nállam is,ha nem jár mélyen,csak csíkol.
25-27 cm-en húztam 150 LE géppel (persze szárnyas kapák nélkül), kb. 10 km sebességgel, még egy furat van mélyebben (30 cm), de oda kéne kb 170 LE, hogy legyen sebesség is...
Ez 11 kapás, 3 gerendelyes, ha jól emlékszem 27cm-es osztással. Mindkét kapa van rajta. Igazából kb. 15 cm munkamélységig rajta van a lúdlábkapa, hogy átvágja a teljes talajszelvényt, mélyebb munkánál pedig egy csavarral leveszem a lúdláb-kapát és onnantól csak a lándzsás kapa marad rajta. Felesleges üzemanyag és lóerő pocsékolás ilyen osztás mellett 25-30cm mélységben a lúdlábkapát is húzni...
Válasz #1944. hozzászólásra
50q-ás kukorica kapott egy tárcsát utána egy synrkro-t és el lett vetve árpával (nem direktvetővel), utána pedig le lett hengerezve. Szántással kb. kétszer annyi üzemanyag fogyott volna és a földje is jobb lett ebben a szárazságban...
7244 hozzászólás
Üdv. A 3 méteres modellek lóerőigénye 120-150 Le.
A kapák elhelyezése 2 vagy 3 sorban, 7-10 darab.
Függesztett és vontatott modellekből lehet választani.
Elérhetőség: zoltan.szabados@hotmail.com
Válasz #1992. hozzászólásra
üdv 3 m esben kapható mi a lóerő igénye
Már rendelhetőek a szélesebb Multiva Wingmaster Grúber modellek.
4.8 - 5.4 - 6 méter munkaszélességgel
Az új 5.4 méteres modell Mo-i bemutatója az AGRO-Mash Expon lesz.
Válasz #1987. hozzászólásra
Kb.1,8 milla.
Válasz #1988. hozzászólásra
Ne gondold,hogy kerti föld.Egy mélyfekvésű,gyenge ,AK értékű,vízállásos terület.Kb.46 az arany féle kötötsége.
Válasz #1988. hozzászólásra
Sajnos ez van.Nálunk is pofátlanul megy a dolog,és így is kell (vagy kéne) tennünk?!
Válasz #1955. hozzászólásra
Ez nem is szántó,ez kerti főld,bár csak fele ilyen jó földem lenne(csa szar földem van,mert nem voltam pofátlan és eröszakos mint mások,de ezentúl már az leszek)...napraforgó tarló letárcsázva?
Válasz #1986. hozzászólásra
A gruber.
Válasz #1985. hozzászólásra
Micsoda?
Válasz #1984. hozzászólásra
Hallatszik hogy fogbossa,be nagyon fasza.Mennyibe került?
Válasz #1983. hozzászólásra
pöttinger 3003,3 méter,11 kapa,160LE.
Üdv!Milyen típusú ez a gruber?Milyen széles,hány kapa van rajta?Nagyon faja rajta az a tömörítőhenger.Milyen erős az MF?
Válasz #1973. hozzászólásra A standard 3 méteres rögtörő henger durván 750-800 Kg. súlyú.
A kipróbálás lehetőségé adott, nem csak 1-2 órára adjuk oda a gépeket.
Válasz #1979. hozzászólásra
Ilyen multivát(kulti) lehet kérni több napra is demózni más más talajban vagy csak pár órára ??
Válasz #1977. hozzászólásra
látom te is tudni,mit jelent a csontkovács
Válasz #1975. hozzászólásra
fittebbek vagyunk mint akármikor előtte heehhhe
Válasz #1975. hozzászólásra
vagy esetleg nyigdijaztasd magad
Válasz #1974. hozzászólásra
menyé csontkovácshoz ha enyi bajod van
mié nekünk panaszkodsz
Válasz #1972. hozzászólásra
Jólenne ráfészkelni a gépre oszt onnét vidiózni a melóját.....
Távolból közeledő, s a távolba tovavesző ócskavasak látványa, vajmi kevés élvezeti hogyishijjákot nyujt, az estére már igencsak megfáradt, elgémberedett , zsibbadt, ványadt, kókadt...... haddne jelzőzzük tovább .........szántóföldi, illetve agráriumi fájgterok számára ...........................................
Válasz #1972. hozzászólásra
3 méteresnek,a rögtörője milyen súlyban van?
Wingmaster Grubber függesztett és vontatott modellek 3-3.6 méter munkaszélességgel. 7-12 hidraulikusan állítható kés. A Wingmaster grubberek legfontosabb jellemzői: robosztus kések, masszív tárcsalapok és hatékony rögtömörítő henger.
Válasz #1924. hozzászólásra
Szia VDénes!
Tudnál ezekről a grúberekről képet feltenni vagy linkeket?
Kukorica vagy napra menne bele.2ha-os tábla elég szabálytalan és egy tanya van a közepén elég kacifántos szántani gruberrel gyorsabb és egyszerübb lenne.Amugy mindent felszántunk tavasziak alá még ami lazitva lett asztis.Jo szántások vannak pedig csont száraz minden,csak a felsö 15cm réteg vizes.Kuki tarlokat nyomatjuk napra alá gabona tarlok meg kuki alá.30-35cm-re 25-30l-esfogyasztásokat mérünk turbos mtz-kel.3x35 ih középmély szánto ekékkel vagy 3x35 és3x30-as gasner váltossal.
Válasz #1966. hozzászólásra
Én azt nézném meg, hogy van-e tömör réteg a talajodban, és ha igen, akkor milyen mélyen. Ha nincs, vagy elég mélyen, amit amúgy is csak lazítóval tudnál átszakítani, akkor én nem szántanék.
A próba dönti el felét így, felét úgy, de végsőképpen a téli csapadék mennyiség lesz a meghatározó, mert mindkét esetben jó munkája van.
Mit vetnél bele?Őszinek jó,tavaszinak is,ha van kellő munkamélység.(30 cm)
Ki mit gondol enyhén homokos kőnnyü müvelésü terület öszi szántást helyettesitü gruberröl.Van egy 11 késes pálcás elmunkálos gépem.Lándzsás és nagy sziv kapés kopo hegyekkel.Vélemények.
Válasz #1964. hozzászólásra
Hogy is mondjam szarul nézett ki
Válasz #1963. hozzászólásra
mit lehet lelakni rajtuk foszlik a festis?
Válasz #1962. hozzászólásra
Cultimert, eléggé le volt lakva.
Válasz #1961. hozzászólásra
az nem jó jel
Válasz #1960. hozzászólásra
Ma láttam egy 5 méterest Nyíregyházán az Axiál udvarán.
Kuhn grubbert télleg senki nem huzkál??????
Válasz #1958. hozzászólásra
Nekem amin bírom most húzni az olyan 22-25 centi, attól már nem sokkal tud mélyebbre menni szerintem...
Válasz #1956. hozzászólásra
Kapott zúzást,az előző képen is.Csak itt,le lettek cserélve a zúzó kései.Neked azért nem dolgozik szépen,mert nincs kellő munkamélység.Nállam is,ha nem jár mélyen,csak csíkol.
Válasz #1953. hozzászólásra
3 csavaros felfogatású a kapa, sajnos nekem nem jó ez a fajta, de ahogy látom ez olyan 80 mm széles lehet. Hossza meg tuti van 500 mm.
Itt kapott egy zúzást a tarló vagy még azt se? Nagyon komoly magágyat kaptál belőle!
Válasz #1952. hozzászólásra
25-27 cm-en húztam 150 LE géppel (persze szárnyas kapák nélkül), kb. 10 km sebességgel, még egy furat van mélyebben (30 cm), de oda kéne kb 170 LE, hogy legyen sebesség is...
Válasz #1951. hozzászólásra
a pontos méreteket nem tudom, de ezen a képen talán látszik a lényeg...
Válasz #1949. hozzászólásra
meg maradjunk annyiba h. 300 lovad sincs 30centin szárnyalni
Válasz #1948. hozzászólásra
Milyen hosszú és széles a kapa? A felfogató csavarok közt mennyi a távolság? Nekem duplaszív van, de nem kever szépen, ahogy ezek a hosszabbak...
http://www.youtube.com/watch?v=-zowA3JFNF8
ilyen az enyém is csak vágó-tömörítő hengerrel...
Válasz #1946. hozzászólásra
Ez 11 kapás, 3 gerendelyes, ha jól emlékszem 27cm-es osztással. Mindkét kapa van rajta. Igazából kb. 15 cm munkamélységig rajta van a lúdlábkapa, hogy átvágja a teljes talajszelvényt, mélyebb munkánál pedig egy csavarral leveszem a lúdláb-kapát és onnantól csak a lándzsás kapa marad rajta. Felesleges üzemanyag és lóerő pocsékolás ilyen osztás mellett 25-30cm mélységben a lúdlábkapát is húzni...
Válasz #1943. hozzászólásra
Igen.Töltök fel videót,azon látszik.
Válasz #1945. hozzászólásra
Én se bántam meg,hogy megvettem.Kellene egy oldalsó tárcsa,akkor nem bakhátazna.Majd,ha futja a keret.
Válasz #1945. hozzászólásra
Neked milyen kapa van rajta? kép van hogy hogy néz ki?
Válasz #1944. hozzászólásra
50q-ás kukorica kapott egy tárcsát utána egy synrkro-t és el lett vetve árpával (nem direktvetővel), utána pedig le lett hengerezve. Szántással kb. kétszer annyi üzemanyag fogyott volna és a földje is jobb lett ebben a szárazságban...