Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR403.88 FtUSD387.45 FtCHF426.08 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Múlt héten voltam Nagykátán egy Unia grúber gépbemutatón Vontatott, 3m ,kapák 22,5 cm osztás 3 sorban, utána rövidtárcsa (de az inkább olyan mintha 2sor rögrendező lenne), és gumishenger ami járószerkezet is egyben.
Kb a Horsch Tiger koppintása csak jóval olcsóbb.
Ragadós-nedves talajon elkapart előtte a 200LE Valtra első nekifutásra, aztán sekéllyeben vitte kb 9-el.
Aztán a partos részen is próbálkoztak ott egész jó munkát csinált.
Az első képen látszik, hogy csak minden második gumikerék között van sárkaparó, ahol nincs ott be is ragadt, ez elbaszott megoldás, amúgy nekem jó volt az össz benyomás.
A múltkor megcsináltam amit tudtam.
-ma az egyik gazda mondja megszántottak mellettem,
-a tiéd nem néz jól
-miért?
kisebb alma nagyságú göröngyök vannak a grubber után.
-Ez miért baj kérdem?
mert én egy fogassal meg egy kombinátorral porhanyóssab talajt csinálok..
- a mai szántás után,gondolod?
-biztos...
EZT A MAGABIZTOSSÁGOT......
Henger beragadt,de muszály volt csinálni,had szikkadjon.Kb.7 km/h val ment 20 cm mélyen.Aztán csináltam hengerrel is gabonatarlót,22 cm mélyen,azt vitte 9 km/h val.11 kapa.
Az még lemaradt: ha száraz időnek nézünk elébe tavasszal,simítózók utána 1 kombinátor ,1 húzatás a kukoricának,,,,,,,ha átlagos 1 simító, 2 kombinátor, 2 húzatás.A grubbernek meg most lesz az időjárási próbája minden tekintettben.
nem vlm egészséges az.....
hacsak nem tudod biztosra h. száritani kell a talajokat dirrekt mert jő a 2010 2. felvonása.......
viszonttt
a mgba van h. rá vagyunk kényszerülve h. kókányoljunk....
lehet ez most tényleg olyan szitu???
A Tied is szépen dolgozik, itt nálam kevés a lóerő..Először terep 5, utána a következő sor O 2.. Ráadásul volt olyan rész ahol a törő henger beragadt.... többször is.
Próbáltuk,szép a munkája,de szárnyas késekkel.Azokat leszereltem,nem sárosba való.Nem egy piacra dobós fajta vagyok,ha működik,meglesz egy darabig szerintem.
Nem lehet, hogy ott is kivárt, de már nem volt mire várni. Láttad a szalma is milyen volt. Próbálta csinálni mert jött a rosszabb idő. A gyereknek meg nekem is tetszett nem rossz lett azért a munkája.
ilyenkor mindig csak az jut esz. h. minek csinálja ha nem muszáj pont akkor, csinálná akkor amikor opt. ....
és mivel ez lengyel direkt akkor megy ki mikor a legszarabb.......
De "királyul dolgozik" mondja a múltkori operatőröm!! Apu "ott ahol kezd elakadni" miért nem felezi meg mint mi a kombájnnal? Erre fel megfelezi.. 9 éves az operatőrőm még lehet belőle valami műszaki beállítottságú!! SZÉPEN DOLGOZOTT FŐLEG HOGY ZETOR!!
7274 hozzászólás
Válasz #1123. hozzászólásra
Képeket,videót róla!
ma jött kipróbálásra egy szép nagy vas /Vogel Noot Terra top M 400/, holnap kicsit megteszteljük, na meg a traktort is.
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #1120. hozzászólásra
Bárcsak száradna.
Múlt héten voltam Nagykátán egy Unia grúber gépbemutatón Vontatott, 3m ,kapák 22,5 cm osztás 3 sorban, utána rövidtárcsa (de az inkább olyan mintha 2sor rögrendező lenne), és gumishenger ami járószerkezet is egyben.
, aztán sekéllyeben vitte kb 9-el.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110404202357_P1020202.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110404202542_P1020203.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110404202610_P1020204.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110404202633_P1020205.JPG)
Kb a Horsch Tiger koppintása csak jóval olcsóbb.
Ragadós-nedves talajon elkapart előtte a 200LE Valtra első nekifutásra
Aztán a partos részen is próbálkoztak ott egész jó munkát csinált.
Az első képen látszik, hogy csak minden második gumikerék között van sárkaparó, ahol nincs ott be is ragadt, ez elbaszott megoldás, amúgy nekem jó volt az össz benyomás.
Válasz #1119. hozzászólásra
Szerintem nagyonn kiszárítod a tetejét és rögös marad.
Válasz #1118. hozzászólásra
Még kap egy sor grúbert rögtörővel,vetés előtti nap.
Válasz #1113. hozzászólásra
Hali
Ha ilyen vizessen guberozod a teteje rögösre szárad,utánna milyen munkát kap még???
Válasz #1114. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
A múltkor megcsináltam amit tudtam.
-ma az egyik gazda mondja megszántottak mellettem,
-a tiéd nem néz jól
-miért?
kisebb alma nagyságú göröngyök vannak a grubber után.
-Ez miért baj kérdem?
mert én egy fogassal meg egy kombinátorral porhanyóssab talajt csinálok..
- a mai szántás után,gondolod?
-biztos...
EZT A MAGABIZTOSSÁGOT......
Ezek,csak szárnyak nélkül.
Henger beragadt,de muszály volt csinálni,had szikkadjon.Kb.7 km/h val ment 20 cm mélyen.Aztán csináltam hengerrel is gabonatarlót,22 cm mélyen,azt vitte 9 km/h val.11 kapa.
Válasz #1113. hozzászólásra
Henger bekötött?
Mennyi kapa 12?
Itt most mennyivel mész?
Gyorsabban vinné..... kaparna?
Csinálj 1 képet a késről közelit....
Válasz #1111. hozzászólásra
Ezzel volt szerelve.
Válasz #1107. hozzászólásra
Ezzel a hengerrel volt szerelve vagy te csináltad?
Ilyesmi henger kellene nekem is, egy 2 méteres darab.
Válasz #1109. hozzászólásra
A grubbernek meg most lesz az időjárási próbája minden tekintettben.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Az még lemaradt: ha száraz időnek nézünk elébe tavasszal,simítózók utána 1 kombinátor ,1 húzatás a kukoricának,,,,,,,ha átlagos 1 simító, 2 kombinátor, 2 húzatás.
Válasz #1108. hozzászólásra
A többi úgy is csak májusban....ha..![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Hasonlóan gondolom.Kivárásra helyezkedek...kap egy kombinátort azután meg vetés.
Válasz #1100. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
nem vlm egészséges az.....
hacsak nem tudod biztosra h. száritani kell a talajokat dirrekt mert jő a 2010 2. felvonása.......
viszonttt
a mgba van h. rá vagyunk kényszerülve h. kókányoljunk....
lehet ez most tényleg olyan szitu???
Válasz #1106. hozzászólásra
Jó az enyém,csakhát sáros,nemlehet csinálni.Próbáltam szántáson kombinátor helyett,nagyon szép magágyat csinál.
Válasz #1105. hozzászólásra
A Tied is szépen dolgozik, itt nálam kevés a lóerő..Először terep 5, utána a következő sor O 2.. Ráadásul volt olyan rész ahol a törő henger beragadt.... többször is.
Válasz #1104. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Szép!
Ősszel tárcsázott, zúzó nélküli kukorica tarló, mai munkája 2 sorral.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110325150758_PICT0838.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110325150833_PICT0839.JPG)
A videó végetért,egy elakadásközeli állapot miatt.
Válasz #1100. hozzászólásra
Az én grúberomhoz tudom viszonyítani,vagyis az enyémmel 10 szer is elmehetnék,a talajnak nem volna kárára.Vagyis,a jó lezáróhengeren múlik.
Aki többet grubberezett mint én, kérdezném 2 szer megforgattam, ha még adok egy 3 sort az nem tesz rosszat, nem szárítom nagyon?
Később jobb minőségbe,telós.
Válasz #1097. hozzászólásra
Az értékcsökkentést kikell termelnie.Bemutató gép volt,így 1700 eurral olcsóbb volt.
Válasz #1094. hozzászólásra
Próbáltuk,szép a munkája,de szárnyas késekkel.Azokat leszereltem,nem sárosba való.Nem egy piacra dobós fajta vagyok,ha működik,meglesz egy darabig szerintem.
A kapa tud hátrafele nyúlni?![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Vagy azonnal törik?
Ez a köv. nagy kérdés.......
Grubberkapát törött vlk. el????
Válasz #1092. hozzászólásra
Most h. már így otthon van.....nyomhatsz tippet....
Mit gondolsz ezt mikor fogod piacra dobni???
Bírom azokat a parasztokat akik gyorsan reagálva a változásokra, 0 perc alatt likvidálják a megunt vasaikat.....
Megbizsergettetted vele a traktor gerincvelőjét?
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Akkor meg van!!!
Válasz #1090. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110320140017_PICT0736.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110320140044_PICT0737.JPG)
Amit megcsináltam, azt láttad, amit nem az meg itt van, igaz 1 hónapos fotó..
Válasz #1089. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110320135007_Kep_059.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110320135056_Kep_060.jpg)
Még nem, majd itt akarom cak még egy kicsit várni kell az optimális talaj állapotra(Hecci ezt meg mondta)
Meg majd a kiszedett petrezselyem után.
Válasz #1088. hozzászólásra
A Tied kipróbáltad már?
Válasz #1087. hozzászólásra
Lehet hogy csak 1-2 enyhe lapos volt benne azért meg nem hagyta ott az egész táblát.Csinálni kellett mert kezdett felgyomosodni.
Válasz #1086. hozzászólásra
Próbálta csinálni mert jött a rosszabb idő. A gyereknek meg nekem is tetszett nem rossz lett azért a munkája.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Nem lehet, hogy ott is kivárt, de már nem volt mire várni. Láttad a szalma is milyen volt.
Válasz #1085. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
ilyenkor mindig csak az jut esz. h. minek csinálja ha nem muszáj pont akkor, csinálná akkor amikor opt. ....
és mivel ez lengyel direkt akkor megy ki mikor a legszarabb.......
Válasz #1083. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Hecci! Ehhez mit szólsz?
Válasz #1083. hozzászólásra
Apu "ott ahol kezd elakadni" miért nem felezi meg mint mi a kombájnnal?
Erre fel megfelezi.. 9 éves az operatőrőm még lehet belőle valami műszaki beállítottságú!!
SZÉPEN DOLGOZOTT FŐLEG HOGY ZETOR!!![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
De "királyul dolgozik" mondja a múltkori operatőröm!!
Válasz #1081. hozzászólásra
Helyből olyan tisztességes vagyok mint más neki futásból, az a baj erre mondják.....
Válasz #1072. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Vén kecske is megnyalja a sót!
Válasz #1078. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
úgy gondoltam...
Válasz #1077. hozzászólásra
petrezselymet mi?
Válasz #1076. hozzászólásra
a gáton túl...
Válasz #1075. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
értékes kultúrát szántam oda,lehetőleg vízmentesen,de nem sikerült.
100 l-ből megvolt
Válasz #1073. hozzászólásra
Az ott a Maros?
Válasz #1073. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
az annyi mint......200l beleölve
de mi volt ezekben a ráció????