Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR403.55 FtUSD384.76 FtCHF428.82 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Miért nem szegecselve van? A hegesztésnél nem enged? Hiszen a rugóacél elég rosszul hegeszthető - már ha abból van.
Ezt ti gyártjátok, vagy veszitek készen?
Válasz #307. hozzászólásra
Egy raktár az orosházi úton jaminában. Van ot rengeteg cuc bontott is. van, ami olcsóbb mint máshol, de nem minden. Egy Bánszki nevű veszi majd fel a telefont, ha hívod.
Igen az lényeg hogy milyen anyagból van.
Tettem fel a tárcsánk sárkaparójáról is egy képet, bár alig látszik rajta valami, de a szöge az látható. Nézzétek meg.
Ez a modell direkt az olyan problémákra van kitalálva, h kiforditsa a tárcsalevél legmélyéről a földet, és nem köll remegnie, vagyis remeg az, egy minimális vibrációja van, mivel edzett acélból van, nem szerkezetacél.
Géza a mulkorában arról beszélt vélem, h neki csak Kongskilde S-tine kapákkal szerelt kombi érdekelné.
Igaz feléjük nincs olan brutáll talaj mint felétek.
Ezek a S-tine. SQ és VTM ,kapák különböző formájuak, mind különböző minőségű talajokra való, de az áruk is olyan :-(((((
A képen látható sárkaparó jobb lenne, ha nagyobb szögben, nem ennyire rásimulva takarítani a tárcsát, mert a mienken is ilyen szögben van és beragad a tárcsa és a kaparó közé a nedves föld.
Ha nagyobb szögben lenne Pl: ih, akkor a felcsapódó rögök odalökik a tárcsalaphoz, és így letekaraítja jól.
Illetve a szegecseltek elméletileg remegnek, ezért is takarítanak jobban.
Ezen a talajon a borona előtt kb. 30 métert húztam a kombinátort, de csörgött-zörgött és egyből eltört egy kapa is. Ezért mentem haza a boronáért, ott elhajlottak a fogak, megint haza a tárcsáért, és a többit úgy csináltam meg.
Azért jobb a borona,mert ahogy a képeken is látszik a rögöket kigerbjézi felülre, ahol jobban áznak és száradnak. A tárcsval szebben néz ki, de nem lesz tölle aprómorzsás talaj.
A képeken pedig ez tényleg viszonylag jó a munka! Nem vicc. Ez meg is ázott. Ennél sokkal rosszabb szántások is vannak időnként.
A tárcsa jobb munkát csinál mint a borona, kár hogy nem csináltam róla fényképet.
az lehet, de mindig függvénye, h milen rugóskapákkal van szerelve az eszköz.
Rau Kulticrop kapákkal szerelt kombinátorunk a Szamos árterében , 440-es gépről 2 db vszett el, mig a többiek, hagyományos S-tine kapákkal szerelt változatokkal a felületük 30%-át, vagy még többet is eltördeltek.
függ, h milyen alkatrész van beépitve, naon fontos, h jó minőségű legyen az
Az ilyen talajt úgy lehet szántás után művelni, hogy 1-2 napra a szántás után borona vyagy kombinátor, aztán meg kell, hogy ázzon, utánna megint borona v. kombi. A réti talajt, ha száraz rögös, akkor gyakorlatilag semmi sem viszi szét, csak az eső és az azt követő napsütés.
Olyat biztosan nem, de nékem Kismarjában olyan földem volt ( háll Istennek megszabadultam tőle), hogy a Kiskörösi Kombi 3,30-as 3 nap alatt szétment, pedig szinte vadi uj volt :-(((, azt hittem, h megpukkadok a mérgemben.
Na az gyönyörű talaj volt :-((((
Azért nehogy már hazavágd :-))))
Nem azért van az gyártva.
Én az ország minden szegelletébe szállitok gépeket, és nem zaklat, h a örösök vidéke, Nádurvar, a Hó-Duna, Szabolcsi homok, vagy más lehetetlenség.
Igyexünk megfelelni a kornak.
Mivel, h az a sárkaparó jobb minőségű mint amit az IH használ igy nincs gond véle.
M, MT950, MTX950, MT1000, MTX1000 függesztett változatból lehet válaszrani.
Magyar!!! ( kihangsúlyozva ) talajviszonyokra van kitalálva, magas gerendáju : 82cm, a fejek 95 - és 100 cm-re vannak egymáshoz.
nem gyüjti be a kórót, szépen leforgatja, 2 ekefej közötti távolságon belül zuhan beállitott szántási mélységbe, könnyű húzású ....
Árat: a +36-70/2672-796-on tudok mondani, meg szállitási határidőt is.
Üdv: JOSEY
7274 hozzászólás
Válasz #323. hozzászólásra
De milyen 8-ról kérdezel?
Válasz #322. hozzászólásra
Vannak ezzel így k. sokan itt.
Más bolygóról írok.
Ez a helyzet.
Válasz #321. hozzászólásra
Ne értelek.
Válasz #320. hozzászólásra
8 a traktorokban mi?
Válasz #319. hozzászólásra
Van.
Válasz #318. hozzászólásra
Van hengered?
Biztos nincs.
Válasz #317. hozzászólásra
De. A gyűrűshenger:))
Válasz #316. hozzászólásra
Nem m1 szét?
Válasz #315. hozzászólásra
Azzal csak eligazgatni lehet az ilyen rögöket de nem lesz morzsalékos a talaj, csak mint a kuli.
Hengerezni nem szoktátok a hantokat??????
Válasz #313. hozzászólásra
mivel, h több 2x akkora a tömege, igy drágább
Válasz #312. hozzászólásra
Árban az IH-hoz képest több-kevesebb?
Válasz #311. hozzászólásra
A technologia egy kicsit bonyolult, de a hegesztés mentén nem törik
Válasz #310. hozzászólásra
Miért nem szegecselve van? A hegesztésnél nem enged? Hiszen a rugóacél elég rosszul hegeszthető - már ha abból van.
Ezt ti gyártjátok, vagy veszitek készen?
Válasz #304. hozzászólásra
azért, mert továbbkellett lépni, más nagy nyugati cégek is hasonlókat készitenek mint a miénk
Válasz #308. hozzászólásra
Értem, majd hétfőn felhívom.
Válasz #307. hozzászólásra
Egy raktár az orosházi úton jaminában. Van ot rengeteg cuc bontott is. van, ami olcsóbb mint máshol, de nem minden. Egy Bánszki nevű veszi majd fel a telefont, ha hívod.
Válasz #306. hozzászólásra
Jani, mi az az agrárbörze csabán? Nem hallottam még róla?
Válasz #305. hozzászólásra
Nem baj:)
Válasz #302. hozzászólásra
nekem nincs is sárkaparó a tárcsámon
Válasz #303. hozzászólásra
Igen, bár tudtommal pont ilyet nem gyárt, ez akkor még egyedileg csinálta.
És miért váltatok meg az IH kaparóktól?
Válasz #302. hozzászólásra
Ez egy Terra-Kombi tárcsa?
Valamikor régen Mi is az IH-ét használtuk, de továbbléptünk.
Válasz #300. hozzászólásra
Igen az lényeg hogy milyen anyagból van.
Tettem fel a tárcsánk sárkaparójáról is egy képet, bár alig látszik rajta valami, de a szöge az látható. Nézzétek meg.
Tök jó!!!!!
Most nem Paldoo guritotta be a 300-ast :-DDDDD
Válasz #297. hozzászólásra
Ez a modell direkt az olyan problémákra van kitalálva, h kiforditsa a tárcsalevél legmélyéről a földet, és nem köll remegnie, vagyis remeg az, egy minimális vibrációja van, mivel edzett acélból van, nem szerkezetacél.
Válasz #296. hozzászólásra
Géza a mulkorában arról beszélt vélem, h neki csak Kongskilde S-tine kapákkal szerelt kombi érdekelné.
Igaz feléjük nincs olan brutáll talaj mint felétek.
Ezek a S-tine. SQ és VTM ,kapák különböző formájuak, mind különböző minőségű talajokra való, de az áruk is olyan :-(((((
Válasz #293. hozzászólásra
Látszik a képeken az elmunkálatlan részen, hogy már ázott és száradt a repedéseken.
A képen látható sárkaparó jobb lenne, ha nagyobb szögben, nem ennyire rásimulva takarítani a tárcsát, mert a mienken is ilyen szögben van és beragad a tárcsa és a kaparó közé a nedves föld.
Ha nagyobb szögben lenne Pl: ih, akkor a felcsapódó rögök odalökik a tárcsalaphoz, és így letekaraítja jól.
Illetve a szegecseltek elméletileg remegnek, ezért is takarítanak jobban.
Válasz #292. hozzászólásra
Igen, de a 8.8as csavarok önzáró anyával úgy lazulnak, mintha sose letvolna meghúzva. Meg nem csak a kapák vannak igénybe véve.
Ezen a talajon a borona előtt kb. 30 métert húztam a kombinátort, de csörgött-zörgött és egyből eltört egy kapa is. Ezért mentem haza a boronáért, ott elhajlottak a fogak, megint haza a tárcsáért, és a többit úgy csináltam meg.
Válasz #293. hozzászólásra
Azért jobb a borona,mert ahogy a képeken is látszik a rögöket kigerbjézi felülre, ahol jobban áznak és száradnak. A tárcsval szebben néz ki, de nem lesz tölle aprómorzsás talaj.
A képeken pedig ez tényleg viszonylag jó a munka! Nem vicc. Ez meg is ázott. Ennél sokkal rosszabb szántások is vannak időnként.
A tárcsa jobb munkát csinál mint a borona, kár hogy nem csináltam róla fényképet.
Válasz #289. hozzászólásra
az lehet, de mindig függvénye, h milen rugóskapákkal van szerelve az eszköz.
Rau Kulticrop kapákkal szerelt kombinátorunk a Szamos árterében , 440-es gépről 2 db vszett el, mig a többiek, hagyományos S-tine kapákkal szerelt változatokkal a felületük 30%-át, vagy még többet is eltördeltek.
függ, h milyen alkatrész van beépitve, naon fontos, h jó minőségű legyen az
Válasz #290. hozzászólásra
Nem is szántunk vetés előtt 1 héttel.
Válasz #287. hozzászólásra
azért, mert nem megy meg egy nap alatt a dolog, és ujra köll kezdeni később, mikor megint jobbak a feltételek
Válasz #286. hozzászólásra
A kombinátort is csak azért írtam mert nincs boronám. Minél több alkatrész van benne, annál nagyobb a kár estére.
Lónya felett, mellett a Tisza mellett KÉKAGYAG van, na még egy brutáll dolog, mezitlábas gépek, rövid idő alatt mennek a pics@b@ :-))))
Válasz #285. hozzászólásra
Mert?
Válasz #284. hozzászólásra
egy jópofa kompaktor az nem segít?
Válasz #284. hozzászólásra
hurrá, és beleestünk a 22-es csapdájába :-)))))
Válasz #282. hozzászólásra
Az ilyen talajt úgy lehet szántás után művelni, hogy 1-2 napra a szántás után borona vyagy kombinátor, aztán meg kell, hogy ázzon, utánna megint borona v. kombi. A réti talajt, ha száraz rögös, akkor gyakorlatilag semmi sem viszi szét, csak az eső és az azt követő napsütés.
Válasz #282. hozzászólásra
Már írtam.
Válasz #281. hozzászólásra
szerinted milyen kombinált munkafolyamat lenne a jó megoldás?
Válasz #279. hozzászólásra
Nem mondtam Én, hogy rossz. Az nem is normális dolog az említett terepen tárcsáthasználni!
Válasz #275. hozzászólásra
Olyat biztosan nem, de nékem Kismarjában olyan földem volt ( háll Istennek megszabadultam tőle), hogy a Kiskörösi Kombi 3,30-as 3 nap alatt szétment, pedig szinte vadi uj volt :-(((, azt hittem, h megpukkadok a mérgemben.
Na az gyönyörű talaj volt :-((((
Válasz #276. hozzászólásra
Azért nehogy már hazavágd :-))))
Nem azért van az gyártva.
Én az ország minden szegelletébe szállitok gépeket, és nem zaklat, h a örösök vidéke, Nádurvar, a Hó-Duna, Szabolcsi homok, vagy más lehetetlenség.
Igyexünk megfelelni a kornak.
Mivel, h az a sárkaparó jobb minőségű mint amit az IH használ igy nincs gond véle.
Válasz #277. hozzászólásra
köszi, megnézem a honlapodat!
Válasz #271. hozzászólásra
hazai termék, a neve Agromaster Impala
M, MT950, MTX950, MT1000, MTX1000 függesztett változatból lehet válaszrani.
Magyar!!! ( kihangsúlyozva ) talajviszonyokra van kitalálva, magas gerendáju : 82cm, a fejek 95 - és 100 cm-re vannak egymáshoz.
nem gyüjti be a kórót, szépen leforgatja, 2 ekefej közötti távolságon belül zuhan beállitott szántási mélységbe, könnyű húzású ....
Árat: a +36-70/2672-796-on tudok mondani, meg szállitási határidőt is.
Üdv: JOSEY
Válasz #274. hozzászólásra
Nyugodt lehetsz hogy egy nap alatt hazavágnám egy kiszáradt szántáson itt!
Válasz #273. hozzászólásra
Biztos nem láttál még ilyen talajt élőben!