Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.35 FtUSD392.31 FtCHF442.67 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz rtamas1976 #6929. hozzászólásáraKicsit megcsippelt NH 7040, kb 205 Le-re lett megemelve a teljesítmény. 8-8,5 tonna lehet. 2008-tól nem volt időm lemérni
Rövidtárcsa után akarom húzni mint 2. menet kb 10 cm mélyen, hogy egyből vethető legyen /nem extrém körülményeknél/.
Válasz hashtag #6924. hozzászólásáraAnno kb 15éve a környéken mi kezdtünk először grúberozni.
Nardi 5m elmunkáló nélkül tavaszra.
Csak a t8 as birta felemelni.
A t7 nek nemérte az eleje a földet.
Az adott helyzet szabja meg mivellehet csinálni!
Voltmikor a rossz szántást letárcsáztuk télen.
Tökéletes talaj lett belőle.
Válasz rtamas1976 #6915. hozzászólásáraerre gondoltam ez a packer henger sárkaparós.https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/packer-henger/h_7397378?ref=ab87aedb
Válasz rtamas1976 #6916. hozzászólásáraTavaszra nem is kell a henger. De itt nem is tömörít, hanem inkább elmunkál a dupla soros tüskés henger. Tudom hogy ez grubber topik, de itt pl az olaszos lazítás a fő tevékenység, csak mikor bejön az ilyen idő, akkor kezdődnek a bajok. Maga a lazító még el is menne, bá van hogy beragad a kés is, például a dondi alacsonyabb tipusainál, de egy mascio vagy vogel lazító nem dugul be, viszont a dupa tüsihenger az tuti beragad. Ha ledobod, akkor meg olyan bakhátas marad, hogy tavasszal is van olyan rossz mint egy vakbarázdás szántás. Ezzel szemben, a grubber sűrűbb késosztással, akár henger nélkül is vállalhatóbb felszínt hagy hátra mint a “vésőeke” vagy olaszos lazító, de ha melléteszel olyan elmunkálóhengert ami bármilyen sárban sem dugul be, az a legjobb verzió.
Nem “lazított” de meg van mozgatva mélyen, el van munkálva, tavasszal egy sor melóba vethetsz, és az a nemmindegy.
Válasz R Sándor #6922. hozzászólásáraNálunk nincs ilyen.
Nincsenek vízfoltok.
A tavaszra hengerrel arra gondoltam, hogy őszi gúberrel tavaszra készíteni a talajt.
Nembiztos szerencsés tömöríteni.
Válasz rtamas1976 #6916. hozzászólásáraIgen!! de ha 6 hektárba van 0.4 hektár nedves akkor annyiért nem szívesen megy ki az ember mégegyszer , Ha meg ott hagyom akkor jövöre gaztenger. A tavaszi hengerhasználat talajnedvesség függő.
Válasz Agroporta #6919. hozzászólásáraSzerintem igen, de nem pont itt hanem mondjuk nedves napraforgó tarlón. nekem van minden féle henger. Rau stertiller elól csőpálcás hátul T gyűtűs, / olan mint az ékgyűrűs csak nem szög acélból hanem T acélbol vannak a gyűrűk Lemken achat hátul léces hengerborona volt lecserélve ékgyűrűsre, kb fele úgy se dugul vizes földbe. Rövid tárcsa packer henger , nagyon nehezen dugul be, 3 késes lazító packer henger, még soha nem dugult be. Ez tapasztalat . De természetesen mindenki olyat használ amilyet akar.
Válasz R Sándor #6914. hozzászólásáraA sárban gyurmázásra két jó megoldást tudok.
Az egyik otthagyni a p.csába.
A másik a könnyen ledobható elmunkáló henger.
És 1-2nap mulva újra a hengerrel.
Tavaszra készítet talajt én nemhengerelném.
Válasz rtamas1976 #6911. hozzászólásáraA pàlcàs dugul be leghamarabb utána az èkgyürüs , és szerintem a legjobb választás a packer/ tüskés/ henger leg tovább ez bírja vizes földben.
Szerintem az ékgyűrűs a legjobb választás grúber után.
Nekem a lazító után van.
Terhelhető," öntisztuló"
Grúber után van a kollégának simahenger, pálcás, és ékgyűrűs.
Az ékgyúrűs a nyerő!
A simba gumis is jó csak borsszáraz legyen.
A reptill en is azvan.
Most elősem merjük venni.
Szárazba prádés lenne.
Válasz hashtag #6907. hozzászólásáraMelyikeden van olyan??? Nem ezért nem tetszik az ékgyűrűs, hanem a kombinátor után a mi dimbes dombos földjeinken, mégjobban lefolyik a csapadék a laposokba. Pálcáshenger kis lépcsőket csinált, ott jobban meg fogta a vizet, és szerintem még a föld sem szárad annyira a feldobált por miatt.
Válasz hashtag #6907. hozzászólásáraNekem a triolenten az ékgyűrűkbe berakódik a sár, de a közöket a sárkaparók takarítják, és elforog. Tavaly is leakasztáskor vagy 3-4 talicska földet ki kellett hordani.
Válasz mtz1221 #6905. hozzászólásáraVan olyan ékgyűrűs, ami ha már beragad a traktor, és elkapar a gruber előtt, még akkor is lehet vele dolgozni, mert tiszta. Szerencsémre.
Válasz Erdőjaro #6903. hozzászólásáraVogelnak volt egy pálcása, amiben volt egy álló pucoló. Szerintem az meg a gumi henger amivel foglalkozni kell, vizesben. Legalább is a mi tapadó földjeinken. Ékgyűrű nekem életem legnagyobb csalódása lett a kombinátoron.
Normál rögtörő helyett melyik az a henger tipus gruber mögé,ami nem ragad meg olyan könnyen és a gép mélységállítása is megmarad vele? Ékgyűrűssel kinek mi a tapasztalata őszi munkák során?Köszönöm
Válasz mtz1221 #6897. hozzászólásáraCsak annyira, amennyire kell, vagy megkívánja a helyzet. Anyanyelvi szinten sosem fogom, bajban vagyok a gramatikával.
Válasz kajszi_71823 #6894. hozzászólásáraMennyire beszéled a nyelvüket ??? 10+ éves korodban meg tudtad a szőrőstalpú anyukat baccni ??? Nálunk annyit kötelező volt tudni.
Válasz mtz1221 #6888. hozzászólásáraKellene egy nemzetközi agroinformos találkozó!
Kajszi jönne felvidékről
Te jönnél délvidékről
Még egy csángó kollégát kellene meghívni.
Azt a beszélgetést végighalgatnám!
7134 hozzászólás
Válasz SzikiSzokeveny #6933. hozzászólásáraAzért vettem meg, mert bízok benne, hogy elhúzza.
De majd éles bevetésben szembesülök a valósággal.
Válasz Sk Laci #6931. hozzászólásáraOlyan mélységben simán bírni kell neki, még ha felpattintod a szárnyakat akkor is.
Válasz Erdőjaro #6903. hozzászólásáraszerintem meg a dupla sts, és a leengedett gumikerék
Válasz rtamas1976 #6929. hozzászólásáraKicsit megcsippelt NH 7040, kb 205 Le-re lett megemelve a teljesítmény. 8-8,5 tonna lehet. 2008-tól nem volt időm lemérni
Rövidtárcsa után akarom húzni mint 2. menet kb 10 cm mélyen, hogy egyből vethető legyen /nem extrém körülményeknél/.
Válasz MTZ1221.3 #6927. hozzászólásáraKöszi
Válasz Sk Laci #6926. hozzászólásáraFasza
Milyen masina húzza majd
Le, tonna?
Válasz hashtag #6924. hozzászólásáraAnno kb 15éve a környéken mi kezdtünk először grúberozni.
Nardi 5m elmunkáló nélkül tavaszra.
Csak a t8 as birta felemelni.
A t7 nek nemérte az eleje a földet.
Az adott helyzet szabja meg mivellehet csinálni!
Voltmikor a rossz szántást letárcsáztuk télen.
Tökéletes talaj lett belőle.
Válasz Sk Laci #6926. hozzászólásáraGratulálok! Jól néz ki!
Kevés otthon a vas, hoztam még egyet
Válasz rtamas1976 #6915. hozzászólásáraerre gondoltam ez a packer henger sárkaparós.https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/packer-henger/h_7397378?ref=ab87aedb
Válasz rtamas1976 #6916. hozzászólásáraTavaszra nem is kell a henger. De itt nem is tömörít, hanem inkább elmunkál a dupla soros tüskés henger. Tudom hogy ez grubber topik, de itt pl az olaszos lazítás a fő tevékenység, csak mikor bejön az ilyen idő, akkor kezdődnek a bajok. Maga a lazító még el is menne, bá van hogy beragad a kés is, például a dondi alacsonyabb tipusainál, de egy mascio vagy vogel lazító nem dugul be, viszont a dupa tüsihenger az tuti beragad. Ha ledobod, akkor meg olyan bakhátas marad, hogy tavasszal is van olyan rossz mint egy vakbarázdás szántás. Ezzel szemben, a grubber sűrűbb késosztással, akár henger nélkül is vállalhatóbb felszínt hagy hátra mint a “vésőeke” vagy olaszos lazító, de ha melléteszel olyan elmunkálóhengert ami bármilyen sárban sem dugul be, az a legjobb verzió.
Nem “lazított” de meg van mozgatva mélyen, el van munkálva, tavasszal egy sor melóba vethetsz, és az a nemmindegy.
Válasz R Sándor #6922. hozzászólásáraNálunk nincs ilyen.
Nincsenek vízfoltok.
A tavaszra hengerrel arra gondoltam, hogy őszi gúberrel tavaszra készíteni a talajt.
Nembiztos szerencsés tömöríteni.
Válasz rtamas1976 #6916. hozzászólásáraIgen!! de ha 6 hektárba van 0.4 hektár nedves akkor annyiért nem szívesen megy ki az ember mégegyszer , Ha meg ott hagyom akkor jövöre gaztenger. A tavaszi hengerhasználat talajnedvesség függő.
Válasz Agroporta #6919. hozzászólásáraSzerintem igen, de nem pont itt hanem mondjuk nedves napraforgó tarlón. nekem van minden féle henger. Rau stertiller elól csőpálcás hátul T gyűtűs, / olan mint az ékgyűrűs csak nem szög acélból hanem T acélbol vannak a gyűrűk Lemken achat hátul léces hengerborona volt lecserélve ékgyűrűsre, kb fele úgy se dugul vizes földbe. Rövid tárcsa packer henger , nagyon nehezen dugul be, 3 késes lazító packer henger, még soha nem dugult be. Ez tapasztalat . De természetesen mindenki olyat használ amilyet akar.
Köszönöm mindenkinek! Ha beragad megpróbáljuk henger nélkül hidraulikával.
Válasz R Sándor #6914. hozzászólására azt mondod, h ez dugul be leghamarabb?
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #6917. hozzászólásáraVagy kerék vagy a traktor.
Ha a lazítót megtartja akkor ezt is.
Válasz rtamas1976 #6916. hozzászólásáraÉs mi tartja a mélységet?
Válasz R Sándor #6914. hozzászólásáraA sárban gyurmázásra két jó megoldást tudok.
Az egyik otthagyni a p.csába.
A másik a könnyen ledobható elmunkáló henger.
És 1-2nap mulva újra a hengerrel.
Tavaszra készítet talajt én nemhengerelném.
Válasz R Sándor #6914. hozzászólásáraEzektől tüskésebb nemnagyon van. De ezek általàban a tisztító hiánya miatt beregadnak.
Válasz rtamas1976 #6911. hozzászólásáraA pàlcàs dugul be leghamarabb utána az èkgyürüs , és szerintem a legjobb választás a packer/ tüskés/ henger leg tovább ez bírja vizes földben.
Válasz mtz1221 #6910. hozzászólásáraNoranoson. Amúgy igen, lejtős helyen nyilván megvezeti a vizet, az nem túl hasznos dolog
Válasz rtamas1976 #6911. hozzászólására
Szerintem az ékgyűrűs a legjobb választás grúber után.
Nekem a lazító után van.
Terhelhető," öntisztuló"
Grúber után van a kollégának simahenger, pálcás, és ékgyűrűs.
Az ékgyúrűs a nyerő!
A simba gumis is jó csak borsszáraz legyen.
A reptill en is azvan.
Most elősem merjük venni.
Szárazba prádés lenne.
Válasz hashtag #6907. hozzászólásáraMelyikeden van olyan??? Nem ezért nem tetszik az ékgyűrűs, hanem a kombinátor után a mi dimbes dombos földjeinken, mégjobban lefolyik a csapadék a laposokba. Pálcáshenger kis lépcsőket csinált, ott jobban meg fogta a vizet, és szerintem még a föld sem szárad annyira a feldobált por miatt.
Válasz hashtag #6907. hozzászólásáraNekem a triolenten az ékgyűrűkbe berakódik a sár, de a közöket a sárkaparók takarítják, és elforog. Tavaly is leakasztáskor vagy 3-4 talicska földet ki kellett hordani.
Válasz hashtag #6907. hozzászólásáraAz öntosztítós, ahol a gyűrűk el tudnak mozogni, az már csak nagyon nagy sárban ragad be.
Válasz mtz1221 #6905. hozzászólásáraVan olyan ékgyűrűs, ami ha már beragad a traktor, és elkapar a gruber előtt, még akkor is lehet vele dolgozni, mert tiszta. Szerencsémre.
Válasz mtz1221 #6905. hozzászólásáraViszont abból is a dupla, és körmökkel kihegesztve, jól bírja a saras földet.
Válasz Erdőjaro #6903. hozzászólásáraVogelnak volt egy pálcása, amiben volt egy álló pucoló. Szerintem az meg a gumi henger amivel foglalkozni kell, vizesben. Legalább is a mi tapadó földjeinken. Ékgyűrű nekem életem legnagyobb csalódása lett a kombinátoron.
Válasz rtamas1976 #6902. hozzászólásáraEgész jól megfogjuk egymást érteni.
Normál rögtörő helyett melyik az a henger tipus gruber mögé,ami nem ragad meg olyan könnyen és a gép mélységállítása is megmarad vele? Ékgyűrűssel kinek mi a tapasztalata őszi munkák során?Köszönöm
Válasz mtz1221 #6898. hozzászólására
Válasz mtz1221 #6897. hozzászólásáraCsak annyira, amennyire kell, vagy megkívánja a helyzet. Anyanyelvi szinten sosem fogom, bajban vagyok a gramatikával.
Válasz mtz1221 #6881. hozzászólásáraÉn már ezt próbáltam, vicc.
Nemhalad, drága, becsülettel elmostam munka után, következő évben amikor elő lett véve az összes csapágy csere
Válasz mtz1221 #6898. hozzászólására"Egyvérből valók vagyunk"
Válasz rtamas1976 #6895. hozzászólásáraTe és a Laci közülünk való vagy, mindegy hol élünk.
Válasz kajszi_71823 #6894. hozzászólásáraMennyire beszéled a nyelvüket ??? 10+ éves korodban meg tudtad a szőrőstalpú anyukat baccni ??? Nálunk annyit kötelező volt tudni.
Válasz kajszi_71823 #6893. hozzászólásáraJa igen rájönnének hogy az igazi magyarok, nem is náluk élnek.
Válasz kajszi_71823 #6893. hozzászólásáraEgy liter háziután énis holtnyelveken beszélek!
A magyart meg ígyis töröm.
Válasz mtz1221 #6892. hozzászólásáraJah igen, už skoro hotový.
Válasz rtamas1976 #6891. hozzászólásáraOtt jönnél rá, hogy nemis ismered a magyar nyelvet!
Én benne vagyok!
Válasz kajszi_71823 #6890. hozzászólására
Válasz mtz1221 #6888. hozzászólásáraKellene egy nemzetközi agroinformos találkozó!
Kajszi jönne felvidékről
Te jönnél délvidékről
Még egy csángó kollégát kellene meghívni.
Azt a beszélgetést végighalgatnám!
Válasz mtz1221 #6888. hozzászólásáraSkoro hotovo az megvan, de az onda nincs meg.
Ahogy mondani szokás: Minden jó, csak meg kell csinálni.
Válasz mtz1221 #6888. hozzászólásáraCselavek a sótartó!
Válasz kajszi_71823 #6887. hozzászólásáraOnda skoro gotovo ???
Válasz rtamas1976 #6885. hozzászólásáraMár kész, csak össze kell rakni.
Válasz mtz1221 #6883. hozzászólásáraAltalajlazítás-altalajművelésben van.
Válasz kajszi_71823 #6884. hozzászólásáraMeglazítom , 5éve nemvolt. Biztos nemárt neki.
Köszi a felajánlást.
Készül a zetor?