Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz *** HM *** #3738. hozzászólására2008 tavaszán vettem a Some cég bemutatóján Kolompon /Koliňany/, ha jól emlékszem olyan 6000 euró volt zöldtrágyavetőgéppel házhoz hozva. Zetorral csak kipróbáltam, de a földjeimen a 110 Le kevés eléje, hiába írják a papírokban, de a valóság más. Augusztus végén jött a NH a Nyitrai Agrokomplexról. Mihánt megjött a traktor, máris a grúberrel befogtam dolgozni. A 180 Le már máskép mozgott
Válasz KooL #3730. hozzászólásáraLengyelek is gyártanak 4 sorost, onnan lenne érdemes kapákat venni, a váz, henger pedig legyártható ha érdemes. Lehet olcsóbb megvenni tőlük a komplett gépet.
Válasz kis Zombi #3729. hozzászólásáraGüttler től volt nálam képviselő.
Már vagy 5 évvel ezelőtt, kértem tőle ajánlatot.
3 méteres fix vázas simitó nélkül csak a kapák plussz pálcás borona .
1.7 mill plussz fa.
Felajánlotta hogy alkudozhatunk is akár.
Gondoltam magamban ha a milliót elengeded lehet róla szó.
De természetesen nagyon jó gépek.
Nekem is fáj a szivem egy ilyenre de most már 5 méterest vennék,szerintem 6 mill alatt meg sem mutatnák.
Güttleréknek van 5 soros 12 cm-es osztású nehézkombinátoruk, ( vagy könnyűgruber ), 55 vagy 60 cm hasmagassággal. Árát nem mertem megkérdezni, de tetszetős vasdarabok voltak.
Válasz tibi16 #3726. hozzászólásáraAkkor csak is 4 sorost keress,dupla vagy ékgyűrűs hengerrel.Pár éve én is akartam újat,akkor ez volt a sorrend.Dalbo,kerner,vogel,knoche,regent lemken.Az első négy kb 7000 eu körül elkaphatók lettek volna.
Válasz mtz1221 #3725. hozzászólásáraMajd lelapozok, tarlóhántás és búza magágy készítés szója és napra után a cél vele, szántást lazítóval váltottam ki ahol tehetem.
Válasz tibi16 #3723. hozzászólásáraVolt pár éve nálunk szántóverseny,nem hoztak traktort csak gépeket.Nekem meg csak úgy volt kedvem kimenni mutogatni magam ha párnapra itt hagyják.Egy öreg 4 soros lemken van,vannak lejjebb valahol képek is.Attól függ mire akarod.Ha csak tarlót hántani akkor elég a kétsoros is.De ha ekét elhagyni akkor jobb a 4 soros minél sűrűbb osztással.De ez csak az én véleményem.Őszre okosabbak leszünk,mert 20 heki körül nem szántottam.Van közte kuki,napra búza föld is.
Válasz mtz1221 #3722. hozzászólásáraSzóval a te tanácsod, hogy inkább több kisebb kapa ami nem fix. Újban gondolkodom, de nem jövő héten, talán őszre vagy jövő ilyenkorra, csak most beszélgettem a satexossal a héten így gondoltam rákérdezek még eszemben van. Neked milyened van? Hogy jutottál demó géphez? Mengyánnal beszélted le?
Válasz tibi16 #3719. hozzászólásáraNagy faxt őneki.35x35-ös rugős kapákkal van.Nálam volt 2-éve 2.5 méteres vogel demózni,azon 40x40-es volt,és mégis nehezebb volt húzni mint a mostani 3 méteres fix kapásat.Ha rendeset akarsz hozass egy regent,vagy lemkent a despotosokkal.Ha újat akkor meg innen egy három vagy 4 sorosat. http://www.consum-tm.com/proizvodi/gruberi/
Válasz Dave #3720. hozzászólásáraFogalmam sincs, kicsit sem értek hozzá, meg nem is volt sok időm beszélni róla a gyártóval, csak pár mondat erejéig, de nagyon meg akart győzni, hogy az övé a jó, gondoltam itt majd érveltek melette vagy ellene.
Válasz mtz1221 #3713. hozzászólásáraMtz, felétek vannak satex gruberek? Halottál valami infót róluk? Véleményt? A gyártó esküdözik, hogy sokkal könnyeb húzású mint a konkurencia, konkrétan a vogeléra gondolt amit az agrotech forgalmaz. 0 tapasztalattal rendelkezem gruber fronton... satex
Latom rugos gruberrol van szo. En most rendeltem egy ilyet:
http://www.dziekan-maszynyrolnicze.pl/agregaty_AS_18_30_K3SZ2.html
3mes, 40x40mm kapaszar, ha megjon akkor tudok rola bovebben nyilatkozni. Allitolag mar gyartjak az enyemet, marcius 9re lesz kesz, egyutt egy lazitoval. Mar csak valami jo fuvarost kell tallanom. Nincs vmi tippetek?
Video a geprol: https://www.youtube.com/watch?v=jE7s2zvVDko&t=262s
Válasz VMisi #3715. hozzászólásáraAz elképzelés hasonló mint a videóban látható. Megelégeltem, hogy ritkán érnek ide időben a vetésekkel, ha meg itt van, akkor tuti eső esik, és 2 hétig ragad a vetőgép... Most is nov 2.án lett elvetve, mondanom se kell milyen szép fejlett az állomány. Szóval elsősorban vetőkulti lenne, de tarlóhántásra is használnám, mert sokkal kíméletesebb mint a tárcsa, ha meg tavasszal valamiért "ronda" lenne a pálya, akkor ezzel lenne megvakarva.
Ha már megy az agyalás a "nehézkombinátorról", tud -e valaki nagyméretű rugóskapát emberi áron ? A Güttlernél láttam, azok szimpatikusak voltak, de az árát meg sem mertem kérdezni.
Válasz mtz1221 #3709. hozzászólásáraJa de csak szeretnéd, satuba befogva próbálgattam, hosszú csővet húztam rá mit bír, de inkább a satupad ment odébb... ami azért nem kicsi. Egy 4 cm széles vasat simán húz 20cm mélyen, azért kár venni 2x, 3x drágábbat. De persze kinek mire kell... Könnyen mondod, ha sosem próbáltad. Kiegyenesedni meg, hogy tudna? csak a nyakában rugózik valamennyit.
Válasz Dave #3706. hozzászólásáraA 25x25 ös az arra való,hogy a rendesebb asszonyokat meglehessen simogatni vele.De komolyra véve a szót,ha leereszted kiegyenesedik a földben,és 2x nehezebb húzni mint a 35x35-öst.
Válasz Berkó_ #3703. hozzászólásáraÉn az Axialtól vettem, a 25x25öst, 4cm széles kapa van rajta, elsőre húztam már 17-18 cm-en nem volt baja, de az MTZ nem bírta elég temposan húzni azt meg nem szeretem , így 15cm körül szoktam húzni, annyi hogy 1 max 2cm mozog előre hátra, van játéka, mikor követ fogott meg kiemelte az egész gépet szóval bírják.
Válasz Dave #3699. hozzászólásáraGondolkoztam rajta, meg talán jobban is tetszik. Egy "fixes" gruberem már van, és ha sokat nem kellett még nyírócsavart cserélnem, valamiért váltanék rugósra, de eddig csak drágábbakat találtam.
Válasz Berente Antal #3694. hozzászólásáraAnnyival egészíteném ki Zombi írását, hogy lehet kapna még egy vetőmagszekrényt a gruber, és egymenetbe megoldanám a vetést is. Ez a terv, és jó volna valami accord pneumatikus vetőegység rá.
Válasz Berkó_ #3698. hozzászólásáraRugós kapában nem gondolkodtál? Valamivel olcsóbbak, jobban lehet variálni a felfogatást és soknak jobb a szögállása.
Válasz Berente Antal #3694. hozzászólásáraSzerintem könnyű grubert, vagy "nehéz kombinátort" akar készíteni, tarlóhántásra, magágykészítésre. 4 soros elrendezésben, 15 cm -es osztással 20 kapa, az 3 m-es eszköz :-))
Válasz Berente Antal #3694. hozzászólásáraSzerintem könnyű grubert, vagy "nehéz kombinátort" akar készíteni, tarlóhántásra, magágykészítésre. 4 soros elrendezésben, 15 cm -es osztással 20 kapa, az 3 m-es eszköz :-))
Válasz Berkó_ #3693. hozzászólásáraSzerintem rárakható (lehet 1 - 2 mm -el szélesebb mint a kapa ) Majd egy esős napon bemegyek és megnézem.
Lúdtalp kapa mire kell, talpat szeretnél vele gyűrni ? Lehet rá rakni a duplaszív alá csavarozódik fel egy szárny, ami 40, vagy 45 cm széles, ha jól emlékszem.
Romániában a Belga srácnál nagyszerűen lehetett látni, hogy a gruberrel is lehet "eketalpat" készíteni, csak ott 10 cm mélyen volt.
Ha rá akarsz kérdezni ez a cikkszáma a keskeny kapának :
7244 hozzászólás
Válasz borda77 (Joe) #3743. hozzászólásáraSzerintem a terrano nem való mélyművelésre 15cm meg elég kalászos alá. 300 ló viszi lazán a 4 m.
Válasz Dns8 #3742. hozzászólásáraakkor a vontatott 4m-es-t mi húzza el? 300 paci?
Válasz borda77 (Joe) #3741. hozzászólására8as jd alja de kötöttbe 7-8km/h 20 cm en.Az alatt már nagyon csattognak a kapák.
Válasz Dns8 #3740. hozzászólására3,5m-es horschot mivel húzod? Leeresztve mélyre mennyi paci kell neki kötött talajon?
Norbi egy 3.5 méteres horsch terranohoz tudnál ékgyürüs hengert gyártani? Mennyibe kerülne? Jöhet mailbe is
Válasz *** HM *** #3738. hozzászólására2008 tavaszán vettem a Some cég bemutatóján Kolompon /Koliňany/, ha jól emlékszem olyan 6000 euró volt zöldtrágyavetőgéppel házhoz hozva. Zetorral csak kipróbáltam, de a földjeimen a 110 Le kevés eléje, hiába írják a papírokban, de a valóság más. Augusztus végén jött a NH a Nyitrai Agrokomplexról. Mihánt megjött a traktor, máris a grúberrel befogtam dolgozni. A 180 Le már máskép mozgott
Válasz Sk Laci #3737. hozzászólásáraZ is dolgozott vele vagy nh időben vetted?
Mennyi eu volt akkor?
Válasz *** HM *** #3736. hozzászólásáraAmióta megvan a lazítóm, a grúbert ritkán használom, de akkor is szárnyakkal /oldalkésekkel/.
Válasz Sk Laci #3734. hozzászólásáraSzárnyak nélkül nem?
Válasz Sk Laci #3734. hozzászólásáraSzárnyak nélkül nem?
Válasz *** HM *** #3733. hozzászólásáraHa az árvakelést is el akarom rendezni vetés előt vegyszer nélkül.
Sk L. a p.grubberod mikor szoktad használni?
Tegnap felpakoltuk, ma megerkezik.
Válasz KooL #3730. hozzászólásáraLengyelek is gyártanak 4 sorost, onnan lenne érdemes kapákat venni, a váz, henger pedig legyártható ha érdemes. Lehet olcsóbb megvenni tőlük a komplett gépet.
Válasz kis Zombi #3729. hozzászólásáraGüttler től volt nálam képviselő.
Már vagy 5 évvel ezelőtt, kértem tőle ajánlatot.
3 méteres fix vázas simitó nélkül csak a kapák plussz pálcás borona .
1.7 mill plussz fa.
Felajánlotta hogy alkudozhatunk is akár.
Gondoltam magamban ha a milliót elengeded lehet róla szó.
De természetesen nagyon jó gépek.
Nekem is fáj a szivem egy ilyenre de most már 5 méterest vennék,szerintem 6 mill alatt meg sem mutatnák.
Válasz tibi16 #3726. hozzászólásáraHa kombinátor helyett kell, akkor ilyesmit vennék
http://www.valkon.hu/gepertekesites/regent/regent-szantofoldi-kultivatorok/terrakan
Güttleréknek van 5 soros 12 cm-es osztású nehézkombinátoruk, ( vagy könnyűgruber ), 55 vagy 60 cm hasmagassággal. Árát nem mertem megkérdezni, de tetszetős vasdarabok voltak.
Válasz mtz1221 #3727. hozzászólásáraKösz az infókat, majd rágódok még őszig, lehet h addig kijön még egy pályázási kör is kapcsolhatóra
Válasz tibi16 #3726. hozzászólásáraAkkor csak is 4 sorost keress,dupla vagy ékgyűrűs hengerrel.Pár éve én is akartam újat,akkor ez volt a sorrend.Dalbo,kerner,vogel,knoche,regent lemken.Az első négy kb 7000 eu körül elkaphatók lettek volna.
Válasz mtz1221 #3725. hozzászólásáraMajd lelapozok, tarlóhántás és búza magágy készítés szója és napra után a cél vele, szántást lazítóval váltottam ki ahol tehetem.
Válasz tibi16 #3723. hozzászólásáraVolt pár éve nálunk szántóverseny,nem hoztak traktort csak gépeket.Nekem meg csak úgy volt kedvem kimenni mutogatni magam ha párnapra itt hagyják.Egy öreg 4 soros lemken van,vannak lejjebb valahol képek is.Attól függ mire akarod.Ha csak tarlót hántani akkor elég a kétsoros is.De ha ekét elhagyni akkor jobb a 4 soros minél sűrűbb osztással.De ez csak az én véleményem.Őszre okosabbak leszünk,mert 20 heki körül nem szántottam.Van közte kuki,napra búza föld is.
Válasz tibi16 #3723. hozzászólására*helyesbítve ami fix kapás
Válasz mtz1221 #3722. hozzászólásáraSzóval a te tanácsod, hogy inkább több kisebb kapa ami nem fix. Újban gondolkodom, de nem jövő héten, talán őszre vagy jövő ilyenkorra, csak most beszélgettem a satexossal a héten így gondoltam rákérdezek még eszemben van. Neked milyened van? Hogy jutottál demó géphez? Mengyánnal beszélted le?
Válasz tibi16 #3719. hozzászólásáraNagy faxt őneki.35x35-ös rugős kapákkal van.Nálam volt 2-éve 2.5 méteres vogel demózni,azon 40x40-es volt,és mégis nehezebb volt húzni mint a mostani 3 méteres fix kapásat.Ha rendeset akarsz hozass egy regent,vagy lemkent a despotosokkal.Ha újat akkor meg innen egy három vagy 4 sorosat.
http://www.consum-tm.com/proizvodi/gruberi/
Válasz Dave #3720. hozzászólásáraFogalmam sincs, kicsit sem értek hozzá, meg nem is volt sok időm beszélni róla a gyártóval, csak pár mondat erejéig, de nagyon meg akart győzni, hogy az övé a jó, gondoltam itt majd érveltek melette vagy ellene.
Válasz tibi16 #3719. hozzászólásáraMitől lenne könnyű húzása, a szárnyas kapáktól? ilyenekkel könnyen lehet nedves talajnál "eketalpalni".
Válasz mtz1221 #3713. hozzászólásáraMtz, felétek vannak satex gruberek? Halottál valami infót róluk? Véleményt? A gyártó esküdözik, hogy sokkal könnyeb húzású mint a konkurencia, konkrétan a vogeléra gondolt amit az agrotech forgalmaz. 0 tapasztalattal rendelkezem gruber fronton...
satex
Válasz Bigiboy77 #3717. hozzászólásáraOFF
2,2 m X 4 m X 2 m-es rakfelületű 1 tonnás furgonok nettó 100 Ft /km -ért, kamionok nettó 1 euróért mennek kilóméterenként.
Ha forgalmas környéken van a gyár, néhány perc alatt találsz viszfuvart.
Latom rugos gruberrol van szo. En most rendeltem egy ilyet:
http://www.dziekan-maszynyrolnicze.pl/agregaty_AS_18_30_K3SZ2.html
3mes, 40x40mm kapaszar, ha megjon akkor tudok rola bovebben nyilatkozni. Allitolag mar gyartjak az enyemet, marcius 9re lesz kesz, egyutt egy lazitoval. Mar csak valami jo fuvarost kell tallanom. Nincs vmi tippetek?
Video a geprol: https://www.youtube.com/watch?v=jE7s2zvVDko&t=262s
Válasz VMisi #3715. hozzászólásáraAz elképzelés hasonló mint a videóban látható. Megelégeltem, hogy ritkán érnek ide időben a vetésekkel, ha meg itt van, akkor tuti eső esik, és 2 hétig ragad a vetőgép... Most is nov 2.án lett elvetve, mondanom se kell milyen szép fejlett az állomány. Szóval elsősorban vetőkulti lenne, de tarlóhántásra is használnám, mert sokkal kíméletesebb mint a tárcsa, ha meg tavasszal valamiért "ronda" lenne a pálya, akkor ezzel lenne megvakarva.
Válasz Berkó_ #3705. hozzászólásáraTe ilyesmit akarsz vagy magágykészítőt nagy szívkapákkal és egy hengerrel?
Ha már megy az agyalás a "nehézkombinátorról", tud -e valaki nagyméretű rugóskapát emberi áron ? A Güttlernél láttam, azok szimpatikusak voltak, de az árát meg sem mertem kérdezni.
Válasz *** HM *** #3710. hozzászólására220 E darabja ott a gond.Meg húztam demós vogelt C kapával.Nehezebb volt a 2.5 méteres mint a fix kapás 3 méteres.
Válasz Dave #3711. hozzászólásáraAmúgy ez a 25x25-ös minőségibb anyag mint amit a keletagró árul..
Válasz mtz1221 #3709. hozzászólásáraJa de csak szeretnéd, satuba befogva próbálgattam, hosszú csővet húztam rá mit bír, de inkább a satupad ment odébb... ami azért nem kicsi. Egy 4 cm széles vasat simán húz 20cm mélyen, azért kár venni 2x, 3x drágábbat. De persze kinek mire kell... Könnyen mondod, ha sosem próbáltad. Kiegyenesedni meg, hogy tudna? csak a nyakában rugózik valamennyit.
Ezeket a kapákat a framest kompaktorra lehet kérni, 20cm széles lúdtalpakkal szerelik, amit 10cm mélyen is húznak. http://webshop.axial.hu/alkatreszek/vegyes-talajmegmunkalo/rugos-kar-jobb-2525-2481-d-bell.html
Válasz mtz1221 #3709. hozzászólásáraNo de a 40x40el mi van?
Válasz Dave #3706. hozzászólásáraA 25x25 ös az arra való,hogy a rendesebb asszonyokat meglehessen simogatni vele.De komolyra véve a szót,ha leereszted kiegyenesedik a földben,és 2x nehezebb húzni mint a 35x35-öst.
Válasz mtz1221 #3704. hozzászólásáraKeletagrónál van sok minden, meg hamar kihozzák, de elég drága.
Válasz Dave #3706. hozzászólásáraIlyen vas van rajta: https://www.granit-parts.hu/product/Talajmueveles/Kultiv%C3%A1tor/GRANIT-nehezkultiv%C3%A1tor/Ekevas-kueloenfele-gy%C3%A1rt%C3%B3k/180101.30.5101
Válasz Berkó_ #3703. hozzászólásáraÉn az Axialtól vettem, a 25x25öst, 4cm széles kapa van rajta, elsőre húztam már 17-18 cm-en nem volt baja, de az MTZ nem bírta elég temposan húzni azt meg nem szeretem , így 15cm körül szoktam húzni, annyi hogy 1 max 2cm mozog előre hátra, van játéka, mikor követ fogott meg kiemelte az egész gépet szóval bírják.
Azért más is próbálkozik otthoni gépgyártásban, nem csak a magyar.
Home made vetőkulti
Válasz Berkó_ #3703. hozzászólásárahttps://webshop.keletagro.hu/212_nehezkultivator-alkatreszek?visit_source=leftmenu
Válasz Dave #3699. hozzászólásáraGondolkoztam rajta, meg talán jobban is tetszik. Egy "fixes" gruberem már van, és ha sokat nem kellett még nyírócsavart cserélnem, valamiért váltanék rugósra, de eddig csak drágábbakat találtam.
Válasz Berkó_ #3698. hozzászólásáraOFF
Holnap felhívlak.
https://www.granit-parts.hu/productlist/Talajmueveles/Kultiv%C3%A1tor/GRANIT-nehezkultiv%C3%A1tor/Nehezkultiv%C3%A1tor-sz%C3%A1r-eszterg%C3%A1lt-kueloenfele-gy%C3%A1rt%C3%B3k
http://webshop.axial.hu/alkatreszek/vegyes-talajmegmunkalo/rugos-kar-jobb-2525-2481-d-bell.html
Válasz Berente Antal #3694. hozzászólásáraAnnyival egészíteném ki Zombi írását, hogy lehet kapna még egy vetőmagszekrényt a gruber, és egymenetbe megoldanám a vetést is. Ez a terv, és jó volna valami accord pneumatikus vetőegység rá.
Válasz Berkó_ #3698. hozzászólásáraRugós kapában nem gondolkodtál? Valamivel olcsóbbak, jobban lehet variálni a felfogatást és soknak jobb a szögállása.
Válasz kis Zombi #3696. hozzászólásáraOtt a pont! Így kéne lottóznod is!
Válasz Berkó_ #3693. hozzászólásáraSzerintem rárakható (lehet 1 - 2 mm -el szélesebb mint a kapa ) Majd egy esős napon bemegyek és megnézem.
Lúdtalp kapa mire kell, talpat szeretnél vele gyűrni ? Lehet rá rakni a duplaszív alá csavarozódik fel egy szárny, ami 40, vagy 45 cm széles, ha jól emlékszem.
Romániában a Belga srácnál nagyszerűen lehetett látni, hogy a gruberrel is lehet "eketalpat" készíteni, csak ott 10 cm mélyen volt.
Ha rá akarsz kérdezni ez a cikkszáma a keskeny kapának :
CP409656
Méretek.
300/40/16
Furattáv : 45