Gázolaj árak 648 Ft Benzin árak 634 Ft EUR 407 Ft USD 389.56 Ft CHF 429.55 Ft GBP 485.67 Ft

Fórum

Haszonbérleti szerződés

Létrehozta: pepe , 2008-03-25 18:02:51

Kedvencekhez Segítség

5086 hozzászólás
#336 Radocz
2012-11-29 12:33:20

Válasz #327. hozzászólásra

"közös megegyezéssel lehet felbontani!Mit lehetne tenni???"

A jelenlegi tudásom szerint azt lehet tenni, amit írtál:

közös megegyezéssel lehet felbontani.

Most feltettemettől kicsit komlikáltabban a kérdést SAPSi-nak.

Ha megjött a válasz és megengedi, akkor IDE másolom.

smile cowboy

Nincs profilkép
#335 Bendáv
2012-11-29 12:16:24

Ha majd lejár a 10 éves határidő, utána nem adjátok ki
tovább bérbe hanem elkezditek művelni...
Sajnos addig viszont semmit sem tehettek !!smile nonono

Nincs profilkép
#334 ano
2012-11-29 07:05:38

Válasz #325. hozzászólásra

szívességi földhasználat esetén mit fizet rendesen? ehhh...
kifüggeszteni ki kell, és bizony az előtte állók elvihetik. tulképpen ez a tv. rendeltetése...

Nincs profilkép
#333 ano
2012-11-29 07:04:23

azt lehet tenni, hogy közös egyezséggel fel lehet bontani. ez pedig azt jelenti, hogy mindkét fél belegyezik, nem azt, hogy egyik fél kötelezheti a másikat, hogy egyezzen bele...

Nincs profilkép
#332 ano
2012-11-29 07:03:31

Válasz #328. hozzászólásra

elég a földhasználók egyezsége. tehát nem a 270 tulajjal kéne egyezséget kötni, hanem elég, ha a földhasználók mindegyike aláírja a hiteles térképmásolatot, hogy ki hol használ belőle.

Nincs profilkép
#331 ano
2012-11-29 07:02:32

Válasz #329. hozzászólásra

nem szűnik meg a szerződés, az fh kérelemre átvezeti az újra, díjmentesen.

#330 rilex
2012-11-29 00:36:58

Válasz #329. hozzászólásra

Ez nem ilyen egyszerű azért....
Sapsi ebben - is - 100%-ig topon van! Ő ad neked legpontosabb felvilágosítást. Írj neki mélt, ha itt nem találna rá a hsz-edre!smile wink

#329 Radocz
2012-11-29 00:22:34

Jó lenne IDE nézne egy jogot ismerő, aki tudna nekünk okosakat mondani.

Gondom.
Újonnan vásárolt területünk bérbe van adva. Osztatlan közösben.

ha kiméretnénk az osztatlan közöst, (mondjuk 100e Ft-ért) akkor megszűnne a bérleti szerződés?
Mivel új helyrajziszámot kapna a terület.
Egy olyan helyrajziszámos szerződéssel ami már nincs is nem érnek semmit.
Olyankor újra be kell jelenteni a földhasználatot meg minden, és a földhasználók természetesen mi lennénk, az új tulajdonos.

Jól gondoljuk?

smile cowboy

#328 csoppika
2012-11-29 00:10:13

Srácok! Osztatlan közösben bérelt földre hogyan lehet használati jogot bejegyeztetni? A földhivatal elvileg 100 százalékos aláírást kérne minden résztulajdonostól.(270 tulaj kb) Van más megoldás? Sürgős lenne, mert mindjárt itt a január... Valaki mondhatna vmi okosat...

Nincs profilkép
#327 sanya88
2012-11-28 21:46:23

üdv!olyan kérdésem van hogy van egy 2.5 ha területünk 3 éve bérbe adta mamám 10 évre,tavaly álltam neki gazdálkodni és vissza szerettük volna kérni a földet, hogy bontsa fel a szerződést de azt mondta hogy nem majd ha lejár! a szerződésbe az van bele írva hogy közös megegyezéssel lehet felbontani!Mit lehetne tenni???

#325 ermike
2012-11-28 21:34:25

válasz erre >> | #1. hozzászólás, emianya küldte be 2012-11-28 21:10:39-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra

Tisztelt Agroinform!
Segitséget szeretnék kérni az alábbi témában.
Van egy 80 AK értékű, cca. 2,5 ha területű föld édesanyámnak, ahol a felének mi hárman vagyunk a tulajdonosai, édesanyánk a haszonélvező. Ezt a földterületet szivességi földhasználat cimén műveli egy gazdálkodó, aki rendesen fizet, nincs vele semmi probléma. Most ez a szerződés lejár, és mi rendes haszonbérleti szerződésként szeretnénk továbbra is ennek a gazdálkodónak haszonbérbe adni ezt a földet. Ez a gazdálkodó nem a szomszédos földterület tulajdonosa és annak nem is adnánk oda művelésre.
Ezzel kapcsolatban kérnék tanácsot, hogy ki kell-e függeszteni ilyen esetben a haszonbérleti ajánlatkérést az önkormányzatnál?
Válaszukat előre is köszönöm.

#324 UE-28
2012-03-16 20:08:13

Már világos, köszismile rolleyes

Nincs profilkép
#323 ano
2012-03-16 19:52:34

Válasz #322. hozzászólásra

lehet hogy csak régen volt tft-ben, hogy akkor vagy elővásárlási sorrendben haszonbérlő, ha legalább 3 éve használod. namost ha kettőre kötött, és nem akarja hosszabbítani, akkor nem tudsz 3 évig ott tehénkedni, hogy esetleg így ilyen jogcímed legyen, DE könnyen lehet, hogy ez már kikerült tft-ből, nemtom, nem néztem meg.
emiatt mondom, hogy a 2 év szopóág is lehet.
egyébként ahogy kolléga mondja, sima szerződés módosítás. DE arra figyelj, hogy szerződést csak addig lehet, amíg érvényben van, vagyis addig kell hosszabbítanod, amíg érvényes. ha lejárt az idő, lejárt a 2 év, akkor utána már lehet a lejárt szerződést meghosszabbítani, hanem újat kell kötni, annak minden kockázatával és költségével együtt...

#322 UE-28
2012-03-16 19:45:39

Köszönöm válaszod!

Előtted valaki azt írta, hogy "szopóág" a két év, de ha nem terhel adózási kötelezettség a haszonbérlet miatt , mint bérlő, akkor milyen hátránya lehet a 2 évnek?
Mert azt mondták, h 5 év alatt adóznom kell, de akkor ez ezek szerint csak a bérbeadóra vonatkozik.
smile blushing

#321 Ákos1
2012-03-16 19:18:52

Válasz #315. hozzászólásra

A haszonbérleti szerződés meghosszabbítható a szerződés lejárta előtt gond nélkül.
Haszonbérleti szerződés módosítást kell csinálni melyben minden adatnak szerepelni kell a tulajdonos és a bérlő részéről és a föld adatai és a bérleti szerződés megváltozott pontjai.
Ezt a módosítást aláírjátok plusz két tanú és kifüggesztés nélkül bejegyzi a földhivatal eljárási díj fejébe.

#320 Czanik Sanyi
2012-03-16 19:01:11

Válasz #305. hozzászólásra

Igazán haza mehetne, ott annyi homokos földje volna, nem győzne licitálni...smile sweatdropsmile karatekasmile karatekasmile karateka

#319 rilex
2012-03-16 18:57:15

Válasz #314. hozzászólásra

2013. aug-ig szól a bérleti szerződés, ez alapján van földhasználat bejelentve.
Igaz, az NFA írt egy levelet, amikor a pasas megvette a földet, hogy az új tulajdonosnak kell majd bérleti szerződést kötni velünk. De ez eddig nem jutott eszébe, csak most.

#318 rilex
2012-03-16 18:55:17

Válasz #313. hozzászólásra

Hűűűűűűűűűű.....Nagyon dilis vagyok!!smile oopssmile oopssmile oopsPersze, hogy Ha,nem Ak!smile blushingsmile blushing
Még jó, hogy szóltál!smile flowerssmile smile
Bocsánat mindenkitől, nem akartam félre vezetni senkit, csak rosszul írtam...smile oopssmile oopssmile oopsMég így is nagyon sokallom az árat, nemhogy ak-ban számolva...smile sweatdropsmile sweatdropsmile sweatdrop

#317 UE-28
2012-03-16 18:08:32

Én a bérlő vagyok, és beadtuk a földhivatalba, mvh nál és apehban is őstermelői miatt....

De ha neki kell adózni akkor miért szopóág?
Értem én, h 2 év múlva megint járhatom végig a hivatalokat és fizethetek a kifüggesztésért illetve bejegyzésért, de másmiért is hátrányos?

Nincs profilkép
#316 ano
2012-03-16 17:56:14

Válasz #315. hozzászólásra

te vagy a bérlő vagy a bérbeadó?
mert a bérbeadó adózik, nem a bérlő!
és már beadtátok a papírokat mindenhova, vagy még ki lehet cserélgetni? mert a 2 év az már okból is szopóágnak tűnik...

#315 UE-28
2012-03-16 17:51:47

Sziasztok!

Tanulóév lesz nekem az idei,ezért csak 2 évre kötöttem egy idős nénivel haszonbérleti szerződést, de mondja egy ismerős, h ebben az esetben adóznom kell, ezért is lett volna célszerű min 5 évre kötni, mert akkor adómentes.
Ha ez tényleg így van, akkor hogy tudom meghosszabbítani a bérleti szerződést, h ne kelljen adóznom?
Csak egyszerűen írunk egy új papírt?
Utána azt is ki kell függeszteni az önkormányzatnál, és vinni a földhivatalba és MVH-hoz??smile confused

Köszi

Nincs profilkép
#314 lac*
2012-03-16 17:41:07

Szerintem nyugodtan műveld tovább a földet.Nem kell az új tulajjal szerződést kötnöd,mivel érvényes a régi.A régi szerződés szerint kell fizetned az új tulajnak.Én így gondolom,de kérdezz meg egy ügyvédet.

Nincs profilkép
#313 P@so
2012-03-16 17:38:18

Véletlen nem elírtad ?Ak helyett nem hekit akartál?
Igaz ,h naon zsíros földeken itt Békésbe , ami már 40 ak v felette van adogatnak ilyen 60-80 rugót is.Elhiszem , h vannak gyenge földek , de az is nyílván min.8-10 ak , akkor ha azt beszorzott 30-40-el , az már nagyon sok.Míg a támogatás , ilyen 40-50ezer körüli!smile confusedsmile nonono

Nincs profilkép
#312 ano
2012-03-16 17:36:26

Válasz #311. hozzászólásra

van érvényes bérleti szerződésed, ha jól olvasom, ugye?
még 1994-be kötöttél olyat, amit 2013ig szól?
vagy időközben nfa-val kötöttél olyat, ami 2013ig szól?
vagy mi alapján van 2013-ig földhasnálatod bejegyezve?

mert ha van érvényes bérleti szerződésed, jogszerűen van a birtokodban, akkor egy teendőd van, annyi költséget ráírni a gazdálkodási naplóra, amennyit nem szégyellsz, és annyi tanut keresni, hogy márpedig tízszer műtrűágyáztad, amennyit tudsz, és írni a csókának, hogy ha rámegy, és kiveszi a birtokodból, akkor ezek meg ezek a költségek merültek fel, ezekkel ennyi meg ennyi lesz az elmaradt hasznod, és ezeket bizony kéred megfizetni, valamint kéred vissza birtokba a földet, és mellette másrészt ha ez az év bázis év lesz, és a magatartása miatt nem tudod érvényesíteni majd ezt az évet, akkor ezt is kéred tőle.

egyébként ha van érvényes bérleti szerződésed, akkor azt a díjat fizesd neki, ami aszerint jár.
választ meg annyit írj neki, ha közös akarattal módosítani akarja a bérleti szerződést, természetesen készséggel álltok elébe, hiszen közös érdek, és a mindkét félnek értéket teremtő együttműködésben hisztek, még a bérleti díj felülvizsgálatáról is lehet szó, azonban ezzel arányban a bérleti jogviszony meghosszabbításán is gondolkodjék el. egyébként meg adjon időpontot, hogy mikor kereshetitek meg, mert egyébként együttmáködtök mindenkivel...
ha meg nem kell, akkor utolsó év előtt vessétek be vadkölessel...
De lényeg a lényeg, egyoldalúan nem emelhet bérleti díjat, ha kirívóan alacsony, és kirívóan értékaránytalan a szerződés, akkor kezdeményezheti annak megszüntetését (nyilván ezt el kell kerülni, hogy ide jusson az ügy, mert ott sok haverja lehet), és egyébként meg együttműködésre vagytok kötelezettek, vagyis legalább úgy kell tennetek, mintha hajlandóak lennétek vele tárgyalni. DE módosítani nem vagy köteles.

#311 rilex
2012-03-16 15:09:52

Válasz #310. hozzászólásra

Meg ne tedd!!! Csak erősködjél egészen nyugodtan!!!smile smilesmile smilesmile smilesmile smilesmile smile

#310 Pintér Zoltán
2012-03-16 14:33:11

Válasz #309. hozzászólásra

Bocs hogy erősködöm, ígérem többé nem teszem.smile flowerssmile flowers

#309 rilex
2012-03-16 14:28:08

Válasz #308. hozzászólásra

Bocsánat...smile oopssmile blushingsmile smilesmile smilesmile smile
...és köszi!smile smile

#308 Pintér Zoltán
2012-03-16 13:47:26

Válasz #307. hozzászólásra

Ejnyje, ezért javasoltam, elérhetősége az adatlapon.:)

#307 rilex
2012-03-16 13:32:35

Válasz #306. hozzászólásra

Gondolod, tud segíteni?smile confused
Igaz, Ő minden ilyesmiben nagyon otthon van.smile rolleyes

#306 Pintér Zoltán
2012-03-16 11:32:44

Szia, javaslom lépj kapcsolatba SAPSifülessel privátban.

#305 rilex
2012-03-16 09:43:14

Nekünk van egy elég bonyolult bérletünk...smile wackoÍrtam is itt erről már régebben, csak most van egy kis változás...
Kíváncsi lennék a véleményetekre, javaslatotokra.smile rolleyes

1994 óta béreltünk egy területet, amit később leadtak életjáradékra. Az NFA pár év múlva árverésre jelölte. Sajnos az árverésen nem tudtunk igazán labdába rúgni, mert van itt egy arab "dr", akinek a pénz nem számít. Annyit ad a földért az árveréseken, amennyit már senki sem tud.smile crying(Az még hozzá tartozik a dologhoz, hogy az árverésen meg akarta vesztegetni a párom, mondván, hogy ad ennyi és ennyi pénzt, ha visszalép. Ő erre már büszkeségből is nemet mondott, s annyit tudott tenni, hogy ennek a mocsoknak jól a zsebébe nyúlt, jól föllicitálta az összeget.) Az NFA-val volt bérleti szerződés kötve, természetesen földhasználat is bejelentve, ami 2013. aug. 31-ig szól. Mikor megvette ez az ürge a földet, jelentkezett a bérleti díjért, ami természetesen jóval magasabb volt, mint az NFA-val megállapodott.
Új bérleti szerződéssel nem állt elő, csak a pénzt fizettük neki évről évre, s egyre többet. Előbb 30ezer/AK, aztán 40ezer/AK, most előállt azzal, hogy a teljes támogatási összeget követeli, s most hozott egy bérleti szerződést, amiben ez az összeg szerepel.
Mi ebbe nem egyeztünk bele, nem akarunk többet fizetni, a terület egy elég gyenge, tiszta homok, tíz év alatt egyszer adott megfelelő mennyiségű termést.smile sweatdropsmile sweatdrop
A héten jött egy levél a tulajtól, hogy mivel nem írtuk alá a bérleti szerződést, a területet átadta másnak, ne próbáljunk meg rajta semmiféle munkát folytatni.smile hammersmile hammer
A bérleti díjat minden évben előre fizettük, így az erre az évre való is ki van fizetve, igaz, nem ötvenvalahány ezer, mint a támogatás, "csak" negyven ezer, de azért a földért még az is bőven sok!
Bérleti szerződés sincs tehát vele kötve, érvényes földhasználat be van jelentve 2013. aug. végéig.....

No, most itt tartunk...smile whistling
Ti mit tennétek a helyünkben?
Azt, hogy jól pofán kell verni, mi is tudjuk.....
De szerintetek mi az, ami ésszerű, ami kivitelezhető?

Nincs profilkép
#304 szece
2012-03-16 09:16:37

Válasz #303. hozzászólásra

Úgy értettem 40 ezer Ft/Ha.

Nincs profilkép
#303 szece
2012-03-16 09:16:00

Válasz #300. hozzászólásra
Nálunk 25-35 kg/AK, vagy 40/Ha szokott lenni, bár a múlt héten láttam 100-ért is...
Szerintem a 35 nem sok, bármikor bérelnék annyiért, ha lehetne egyáltalán, de nincs is.

#302 Ákos1
2012-03-15 19:52:51

Válasz #295. hozzászólásra

Ezt komolyan gondoltad? Itt ilyet leírni,ember!!!smile thumbdown

Nincs profilkép
#301 ano
2012-03-15 18:17:30

Válasz #300. hozzászólásra

SOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

Nincs profilkép
#300 hartep
2012-03-14 22:10:19

Válasz #298. hozzászólásra

Persze megegyezés kérdése. Nem is szeretnék tőle követelni semmit, csak érdekelt nálam tapasztaltabbak véleménye (most kezdem csak körüljárni a témát). Egyébként 35 eFt-ot kapok 1 ha után, ez milyennek mondható?

#299 4755
2012-03-14 20:13:09

Válasz #297. hozzászólásra

smile thumbupsmile thumbupsmile thumbupígy igaz próbáltam finoman fogalmazni.

#298 4755
2012-03-14 20:10:39

mennyi bérleti díjat kapsz, ha tisztességes árat fizet miért akarnád te felvenni a támogatást? bérleti díj is meg támogatás is.bár nem írtad le részletesen,egyébként minden meg egyezés kérdése.

Nincs profilkép
#297 jambo
2012-03-14 20:07:45

Bocs a modorért,de nem kell irigyelni.Van év mikor csak a támogatás marad,vagy az sem, és azért is meg kell dolgozni,persze ez a bérbeadót sosem érdekli.

#296 pamko
2012-03-14 20:00:02

ha a bérleti szerződésetek határozott idejű ,és nyilván meghatározott összegről szól ,nem igazán tudsz rajta változtatni.

Nincs profilkép
#295 hartep
2012-03-14 19:52:25

Sziasztok! A következőben szeretném a segítségeteket kérni. Három éve tartós haszonbérleti szerződéssel bérbe adtam a földemet. Hol tudnám azt megnézni, hogy a haszonbérlőm felvette-e a földem után a területalapú (SAPS) támogatást (én nem vettem fel egyik évben sem)? Amennyiben ő felveszi növelhetem a bérleti díjat? Köszönöm

Nincs profilkép
#294 Batka
2012-03-14 10:45:08

Válasz #293. hozzászólásra

Pályázata válogatja, mondjuk pl ha valaki nem tudott összeállítani egy géptámogatási kérelmet, akkor az dugja el nagyon mélyre a diplomáját. nagy tudomány nem kellett hozzá. De pl egy sapardban már akadtak nyalánkságok és logikai bukfencek, az építési beruházási pályázatokhoz meg már építőmérnök kell. Ismétlem, az NFA-st nem láttam, de egy pénzügyi tervet meg lehet csinálni, az esti mese pedig.... inkább hagyjuk. Ki mennyire pofátlan, aki beírja, hogy havonta kirándultatja a kisebbséget és tv reklámot készít arról, hogy eus pénzt kapott, na azzal sok pontot lehet kapni, kérdés, hogy ennek mi köze van a gazdálkodáshoz. Talán ez az, amiben a pályázatírók biztos jobbak, ők mindent beígérnek, elvégre nem nekik kell betartani! de ez még csak elmegy, nekem azzal van inkább problémám, amikor annak a pályázatnak kell nyerni, amit xy pályázatíró írt, tartalomtól és realitástól függetlenül.

#293 Radocz
2012-03-14 08:10:03

Válasz #287. hozzászólásra

"én azt gondolom, egy értelmes diplomás ember igenis meg tud írni tisztességesen egy pályázatot"

Nagyon nagyon rosszul gondoltuk. Anno én is így gondoltam.

A tények viszont .... (azok makacs dolgok).
smile cowboy

Nincs profilkép
#292 szece
2012-03-13 22:21:53

Válasz #290. hozzászólásra

Nem vagyok gazdálkodó, csak szeretnék az lenni. Mindegy, délután már írtam a jegyzőnek, hogy adjon némi tájékoztatást, csak kíváncsi vagyok, nem csináltam-e nagy hülyét magamból.

Nincs profilkép
#291 szece
2012-03-13 22:19:22

Válasz #289. hozzászólásra
Köszönöm!

Nem valószínű, hogy előrébb lennék a rangsorban, előhaszonbérleti jogom nincs, vagy ilyesmi, egyszerűen csak szeretnék egy (kis) darab földet művelni, de lassan feladom a reményt, egyszerűen nem találok rá lehetőséget, hogy milliós beruházás nélkül ezt megtegyem.
Max elkezdek kilincselni faluban kihasználatlan kertek részesművelése után, de azt nem nagyon szeretném.

Nincs profilkép
#290 bacsi-bacsi
2012-03-13 22:16:41

Válasz #288. hozzászólásra

Pajtás az első, ezek hirdetések, és lehet rá elfogadó nyilatkozatot tenni az abban leírtaknak megfelelően.
Főleg akkor van értelme, ha te szomszédja vagy az adott parcellának, vagy családi gazdálkodó vagy.

Nincs profilkép
#289 Batka
2012-03-13 22:10:18

Válasz #288. hozzászólásra

Ezek olyan bérleti ajánlatok, amire lehet ajánlatot tenni, de csak akkor lehetsz te a befutó, ha a törvényben meghatározott sorrendben előrébb vagy, mint aki az eredeti ajánlatot tette. Ha nem te vagy rá az első a sorban, akkor az kapja meg, aki legelőrébb van. Ez lehet egy harmadik ajánlattevő is.

Nincs profilkép
#288 szece
2012-03-13 21:51:10

Sziasztok!

Egy alapvető dolgot nem értek a kifüggesztett ajánlatokkal kapcsolatban:
Ezek hirdetésként értelmezendők, ezek bérbevehető földek és lehet rá elfogadó nyilatkozatot tenni, vagy ezek a már létrejött ügyletek hirdetményei?

Pl. ezek:

http://hirdetmeny.magyarorszag.hu/?SZO=&KATEGORIA=F%C3%B6ld&IDOSZAK=2&FORRASINTEZMENYNEVE=&x=31&y=12

Nincs profilkép
#287 Batka
2012-03-02 18:42:46

Válasz #284. hozzászólásra

Fogalmazzak akkor úgy, hogy a hivatalnokok nem úgy alkalmazzák a törvényeket, ahogy mi értelmezzük?
Mert gyakorlatilag erről van szó. A jogrendszer olyan amilyen, sajnos tele van hibákkal, és az a jobbik eset, ha a hibákat nem szándékosan rakták bele. De ezzel együtt is lehetne ésszerűen alkalmazni a jogszabályokat, nem pedig úgy, hogy egy jogász vagy hivatalnok egy féloldalas körmondattal teljesen ésszerűtlen és gyakorlatiatlan módon kimagyarázza a tényállást. Szóval úgy gondolom, néha a hivatal is magába nézhetne egy kicsit.
A kormányhivatal létrehozása pedig sajnos megint nem az egyszerűsítést szolgálja, hanem azt, hogy megyénként egy megbízható káder kezébe kerüljön az irányítás és szoros pórázon a politikai akaratnak megfelelő úton tartsa az összes alárendelt hivatalt.
Egy példa: a helyi kormányhivatal növény és talajvédelmi igazgatóságának vezetőjének engedélyt kell kérni a megyei kormányhivatal elnökétől, hogy a megyei növényorvosi kamara rendezvényén 20 percet beszélhessen a növényvédelmi közigazgatás aktualitásairól! A szakmáról! Na erről szól a kormányhivatal!
Ami a pályázatokat illeti. NFA-s pályázatot nem láttam még, de én azt gondolom, egy értelmes diplomás ember igenis meg tud írni tisztességesen egy pályázatot úgy, hogy abból akár nyertes pályázat is lehessen. Aki erre van ráállva, annak nyilván könnyebben megy. A gond ott kezdődik, amikor megy egy külön lista is a pályázatok mellé, hogy egy-egy pályázatíró milyen nevek alatt adott le pályázatot, mert azokat úgy kell pontozni...
És itt megint visszakanyarodtunk a hivatalnokokhoz!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Hirdetés
Díjnyertes, hatalmas vetőgépet mutatott be az Amazone +VIDEÓ
Díjnyertes, hatalmas vetőgépet mutatott be az Amazone +VIDEÓ
Soronkénti elzárással rendelkezik a gép, így 1 százalék alá csökkenthetők az...
Hirdetés
Cirok, napraforgó, kukorica – melyik teljesít jól aszályos nyarakon is? +VIDEÓ
Cirok, napraforgó, kukorica – melyik teljesít jól aszályos nyarakon is? +VIDEÓ
Időjárási kockázatok csökkentése modern hibridekkel.
Kerék pótkocsira eladó.
Kerék pótkocsira eladó.

500.000 Ft

Pöttinger HIT 47 hydraulikus rendterítő
Pöttinger HIT 47 hydraulikus rendterítő

880.000 Ft

Földkanál hárompont felfüggesztésű
Földkanál hárompont felfüggesztésű

75.000 Ft

Kertek könyve. A szép és hasznos kert kialakításának,  fenntartásának kézikönyve
Kertek könyve. A szép és hasznos kert...

3.890 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]