Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kedvezően jött ki (kb40ehuf a maradék rokonokkal ingyér) a felénél beleuntam de a roppantó nem jött volna csak novemberbe úgyhogy csináltam tovább...
Amúgy MF-es a szárító kazánod hogy néz ki esetleg tudnál tervrajzot vagy pár fényképet a belső kialakításáról felrakni?
Köszi ,de én nem szeretném kézzel szedni és utánna jártam már van is gép . Még sokmindent nem tudok én epret termesztek tököm még nem volt soha azért érdeklődöm,hogy mire számítsak .Még szárítót kell keresnem és aztán belevágok!!!!
Ne legyen sértődés, de szerintem ezt az 1 hektárról kézzel kapirgálom, meg napon szárítom dolgot felejtsétek el(ha csak nem jó nagy a rokonság és segítenek)
Válasz #1309. hozzászólásra
Köszönöm ez igen nehéz meló ,de mint tudjuk nehéz év is áll előttünk hehát valamivel kell még + ban foglalkozni mert ehen hal az ember.Azt gondoltam ,hogy fólián szárad nekem jó nagy az udvar ,de kezdem a dolgokat átlátni . Mitől függ az hogy a mag jó minőségú legyen??
Hát eladva nincs sajnos, de írtam. Most nem kell a kutyának se, de van amúgy bőven kereskedő, nem nehéz találni borsodban 3ról is tudok.
Kézi erővel lett kiszedve de mocskos kemény munka, május 14. ei vetést agusztus végén kezdtük szedni folyamatosan októberig kitartott :D majdnem minden nap. általában 2-3 ember kapirgált ki napi 6-12 vödör nedves magot amit megkevertem betonkeverőbe (mostam) aztán rá a keretre elején jó volt de aztán nehezen száradt volt hogy 4-5 nap és ugye mindig ott volt a friss...
Szal géppel könnyebb sztem :D. hogy tudj kalkulálni kb 60 ezerért/ha roppantanak 5-7ezer a szárítás/q hevesben amúgy valaki hirdette magát h roppantást válal nyugati tökroppantóval... De akkor már szárító is kell mert egyszerre 8q nem tudsz megszárítani a napon...
Köszönöm és ha megkérdezhetem hová adtad el én Heves megyében élek Te hol élsz ?? Még az lenne a kérdésem ,hogy gépszedte ki a magokat vagy ti kézzez és meg kell mosni is vagy nem ?? Kérlek adj tanácsot. köszi Eperke
Nekem is 1ha volt idén -először- 8q felett lett (csak még nem ment el)) Jó volt szárítani mert folyton sütött a nap. szúnyoghálóból összeütöttem kereteket -jó sokat- és a nap elvégezte a dolgát.3nap mig leszárad egy adag... ha rossz az idő akkor meg éjszakára takargatni kell...
Helló én most szeretnék belefogno a héj nélüli tök mag termesztésbe szintén 1 h területről lenne szó. Nem tudon,hogy a szárítással hogy fogok boldogúlni kérlek ha tudsz adj tanácsot. Kösz Eperke
Válasz #1299. hozzászólásra
Körbeásod magadon egy új medret és eltéríted a határt...mindjárt fel se kell venni az állampolgárságot. Állatok azok atótok....99 éves öregasszonyt kitüntették, most meg kilakoltatták.
pff 69 Tonna.
úú ti nem kispáyáztok
az hány hekin termett ?
valaki meg tudná mondani, hogy nagyüzemileg mennyibe kerül 1 hektár befektetési költsége ?
mert én kézi erővel csináltam mindent, 06 hekin lett 289 kiló, mondjuk sokat kidobtam mert csak a tiszta magot hagytam meg és 840-ért adtam el szerz nélkül
nekem volt idén próbára, jó volt, de azt számolgatom hogyha kuki lett volna a helyén akkor ilyen 5000 forintos kuki árral az is hozott volna ennyit
a kuki termesztés pedig egyszerűbb, vagy nem jól gondolom-számoltam ?
Idén közel 69 t héjnélküli termett, eladni sikerült, az árak nyomottak voltak, most meg akinél vlmi maradt, abban elkezdtek turkálni mint malac a moslékban
Köszönöm a segitsčget,holnapmegpröbálom hivni!
Egyébként sokfelé próbálkoztam de csak hitegettek mindenhol. Hogy majd jövőhčten jőn az Osztrák csaj aki átveszi meg hasonlokkal! Mégegyszer köszönöm a segitséget , hátha itt sikerül!!!
Mi csak 30 mázsára kötöttünk szerződést, de a maradék 270 mázsát is elvitték csak 100 forinttal többért... Amúgy akik voltak itt mintáért(6 ember)mind egy osztráknak gyűjtik. Az az osztrák is volt itt már megnézni egyszer.
Van ott még több is,
ma volt nálam 1 srác, mondogatta a gondjait
hozott mintát, de amit láttam Nála az idén sajnos NEM eladható minőség
Ha pedig vlki elviszi, az mélyen ár alatt fogja...
Sziasztok!
Segitségre lenne szükségem!
Beragadt 140 kg tökmagom, amit kézzel szedtünk és vegyszermentesen termesztettünk! Ha esetleg tudtok olyan átvevőt akit érdekelne lehetőleg borsodban vagy közel hozzá légyszi irjŕtok meg a cimét vagy a szŕmát! Előre is köszönöm!
Kellemes ünnepeket és jó munkát mindenkinek!{:thuimbup:}
ugy gondoltam hogy.
van ojan hogy 8-24-24 komplex böl vetés előtt egy hónappak kb 7,5q - 8q a 2,5 hektárra
van ojan hogy pétisó 27% kb.:5,5q a 2,5hektárra eszt meg vetéskor melé tenni
3117 hozzászólás
Válasz #1313. hozzászólásra
Kedvezően jött ki (kb40ehuf a maradék rokonokkal ingyér) a felénél beleuntam de a roppantó nem jött volna csak novemberbe úgyhogy csináltam tovább...
Amúgy MF-es a szárító kazánod hogy néz ki esetleg tudnál tervrajzot vagy pár fényképet a belső kialakításáról felrakni?
Válasz #1315. hozzászólásra
Köszi ,de én nem szeretném kézzel szedni és utánna jártam már van is gép . Még sokmindent nem tudok én epret termesztek tököm még nem volt soha azért érdeklődöm,hogy mire számítsak .Még szárítót kell keresnem és aztán belevágok!!!!
Ne legyen sértődés, de szerintem ezt az 1 hektárról kézzel kapirgálom, meg napon szárítom dolgot felejtsétek el(ha csak nem jó nagy a rokonság és segítenek)
Válasz #1312. hozzászólásra
Olvass vissza,mindenre kapsz választ!
És a kézi munka mennyire jött ki?
Válasz #1311. hozzászólásra
Még ,ha valamire kiváncsi vagyok majd kereslek köszi jó éjt.
mondták nekem is oliva zöld szép kövér nagy szemű.
Ha nedvesen megforgatod foltos lesz nah az nem jó
Köszönöm ez igen nehéz meló ,de mint tudjuk nehéz év is áll előttünk hehát valamivel kell még + ban foglalkozni mert ehen hal az ember.Azt gondoltam ,hogy fólián szárad nekem jó nagy az udvar ,de kezdem a dolgokat átlátni . Mitől függ az hogy a mag jó minőségú legyen??
Válasz #1308. hozzászólásra
almos8=NWW
Hát eladva nincs sajnos, de írtam. Most nem kell a kutyának se, de van amúgy bőven kereskedő, nem nehéz találni borsodban 3ról is tudok.
Kézi erővel lett kiszedve de mocskos kemény munka, május 14. ei vetést agusztus végén kezdtük szedni folyamatosan októberig kitartott :D majdnem minden nap. általában 2-3 ember kapirgált ki napi 6-12 vödör nedves magot amit megkevertem betonkeverőbe (mostam) aztán rá a keretre elején jó volt de aztán nehezen száradt volt hogy 4-5 nap és ugye mindig ott volt a friss...
Szal géppel könnyebb sztem :D. hogy tudj kalkulálni kb 60 ezerért/ha roppantanak 5-7ezer a szárítás/q hevesben amúgy valaki hirdette magát h roppantást válal nyugati tökroppantóval... De akkor már szárító is kell mert egyszerre 8q nem tudsz megszárítani a napon...
Válasz #1307. hozzászólásra
Köszönöm és ha megkérdezhetem hová adtad el én Heves megyében élek Te hol élsz ?? Még az lenne a kérdésem ,hogy gépszedte ki a magokat vagy ti kézzez és meg kell mosni is vagy nem ?? Kérlek adj tanácsot. köszi Eperke
Nekem is 1ha volt idén -először- 8q felett lett (csak még nem ment el)) Jó volt szárítani mert folyton sütött a nap. szúnyoghálóból összeütöttem kereteket -jó sokat- és a nap elvégezte a dolgát.3nap mig leszárad egy adag... ha rossz az idő akkor meg éjszakára takargatni kell...
Válasz #976. hozzászólásra
Helló én most szeretnék belefogno a héj nélüli tök mag termesztésbe szintén 1 h területről lenne szó. Nem tudon,hogy a szárítással hogy fogok boldogúlni kérlek ha tudsz adj tanácsot. Kösz Eperke
Válasz #1297. hozzászólásra
Na mi a helyzet elment a mag?
Válasz #1299. hozzászólásra
Körbeásod magadon egy új medret és eltéríted a határt...mindjárt fel se kell venni az állampolgárságot. Állatok azok atótok....99 éves öregasszonyt kitüntették, most meg kilakoltatták.
Válasz #1302. hozzászólásra
Ado ment mail!
Válasz #1301. hozzászólásra
Az összterület idénn 285 ha volt, ebből bőven 250 havolt szedhető állapotban.
a héjnélküli mellett még van jelentős héjas tökmag területünk is
pff 69 Tonna.
úú ti nem kispáyáztok
az hány hekin termett ?
valaki meg tudná mondani, hogy nagyüzemileg mennyibe kerül 1 hektár befektetési költsége ?
mert én kézi erővel csináltam mindent, 06 hekin lett 289 kiló, mondjuk sokat kidobtam mert csak a tiszta magot hagytam meg és 840-ért adtam el szerz nélkül
nekem volt idén próbára, jó volt, de azt számolgatom hogyha kuki lett volna a helyén akkor ilyen 5000 forintos kuki árral az is hozott volna ennyit
a kuki termesztés pedig egyszerűbb, vagy nem jól gondolom-számoltam ?
várom a ti véleményeteket
ja ilyen volt a magom
Válasz #1298. hozzászólásra
Idén közel 69 t héjnélküli termett, eladni sikerült, az árak nyomottak voltak, most meg akinél vlmi maradt, abban elkezdtek turkálni mint malac a moslékban
Válasz #1297. hozzászólásra
SKandináv, az Ipoly másik partjáról.........
Válasz #1296. hozzászólásra
Hát nem nagyon Az egyik kereskedő aki volt itt mintáért már 10 éve csinálja, de még olyan nem volt hogy nem kellett a tökmag...
Adorex! Borsodi vagy?
Válasz #1294. hozzászólásra
Az idén nem tolongtak a tökmagért a vevők
az ár korrekt
Köszönöm a segitsčget,holnapmegpröbálom hivni!
Egyébként sokfelé próbálkoztam de csak hitegettek mindenhol. Hogy majd jövőhčten jőn az Osztrák csaj aki átveszi meg hasonlokkal! Mégegyszer köszönöm a segitséget , hátha itt sikerül!!!
Válasz #1292. hozzászólásra
2,7 euróra kötöttük a szerződést, innen gondolom kiszámolod
Válasz #1287. hozzászólásra
Igen mi Pásztó-Szurdokpüsöki környékén garázdálkodunk
Amúgy szerintem egyre gondolunk D. Gyuri.
Válasz #1291. hozzászólásra
........na és mi volt az a 100 Ft felár?
persze ,csk ha nem titok
Válasz #1285. hozzászólásra
Mi csak 30 mázsára kötöttünk szerződést, de a maradék 270 mázsát is elvitték csak 100 forinttal többért... Amúgy akik voltak itt mintáért(6 ember)mind egy osztráknak gyűjtik. Az az osztrák is volt itt már megnézni egyszer.
Válasz #1288. hozzászólásra
Kocsmáros?
Van ott többeknek is.
Aki a ma hozott mintát mosta és száritotta, annak a kezét eltörni is kevés büntetés
Válasz #1287. hozzászólásra
Majdnem, csak kicsitt északabbról
Válasz #1283. hozzászólásra
Csak nem arra gondolsz akinek van ott italmérése?
Csak nem Nógrádi betyár vagy te is??
Van ott még több is,
ma volt nálam 1 srác, mondogatta a gondjait
hozott mintát, de amit láttam Nála az idén sajnos NEM eladható minőség
Ha pedig vlki elviszi, az mélyen ár alatt fogja...
Szerződés nélkül nem termelnék tököt.Szerződöttet mind elvitték.
Válasz #1281. hozzászólásra
Helló ,megpróbálok segíteni Pázmándi Ferenc Heves megye Heves városa telefonkönyvbe benne van a száma .Próbáld meg
Válasz #1282. hozzászólásra
Herencsényben is van még 200q, de nem kell kutyának sem...
Válasz #1281. hozzászólásra
Ilyenkor már nehéz dió.Havernak van 100q és nem tudja elpasszolni,mert ki akart várni,de sajna rá....ott.
Sziasztok!
Segitségre lenne szükségem!
Beragadt 140 kg tökmagom, amit kézzel szedtünk és vegyszermentesen termesztettünk! Ha esetleg tudtok olyan átvevőt akit érdekelne lehetőleg borsodban vagy közel hozzá légyszi irjŕtok meg a cimét vagy a szŕmát! Előre is köszönöm!
Kellemes ünnepeket és jó munkát mindenkinek!{:thuimbup:}
Válasz #1279. hozzászólásra
Már kérdezted.30 Ak vagy felettibe 5 mázsa felett,szikes,gyenge termőrétegű rossz földbe 2,5 mázsa.
Válasz #1278. hozzászólásra
vagy is hány: AK??
Válasz #1277. hozzászólásra
Átlag 3,5 mázsa.Jó földbe 5 mázsa felett,de több mint fele gyenge földbe volt
Válasz #1276. hozzászólásra
És hektáronként hány mázsás volt ez éven az olajtökmagod?
Válasz #1274. hozzászólásra
25-40 AK
üdvözlöm a gazdákat!
Kérdésem lenne hogy tudnátok-e segíteni tökmag eladásában!
Esetleg van-e valami felvásárló ismerősötök?
Illetve árban most kb hogy mozog?
Köszi előre is a segítséget!
Üdv
helló Mf-es ott hány aranykoronás földjeitek van ha elárulod?
Válasz #1272. hozzászólásra
van
kb0002@hotmail.com
van msn cimed?
Válasz #1269. hozzászólásra
ugy gondoltam hogy.
van ojan hogy 8-24-24 komplex böl vetés előtt egy hónappak kb 7,5q - 8q a 2,5 hektárra
van ojan hogy pétisó 27% kb.:5,5q a 2,5hektárra eszt meg vetéskor melé tenni
Válasz #1269. hozzászólásra
myennyi kéne hogy jótermés legyen?
műtrágyára mennyit szánsz?
Válasz #1267. hozzászólásra
2,5(ha)