Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.33 FtUSD388.8 FtCHF429.37 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
az nagyon komoly száritó lesz gratula
még egy pár kérdés és leállitom magam :)
a "tepsi" akkor rácsos legyen és már arra semmi nem kell igaz ? és gondolom állandoan kavargatni kell igaz vagy sem?
Akkor is megbukna ha gond lenne egyszer a géppel........rosszat nem akarok, okoskodni nem akarok, próbálok ésszerűen gondolkodni és mivel már láttam szárítót építés alatt, + üzemelés alatt..szóval nem hiába nincs benne hungarocell, főleg 2-3 cm-es, az akár nem is lenne.........no meg nem beszélve arról amikor az áll..........a kártevők imádják szétrágni, ellenben egy kőzet vagy üveggyapotot meg sem környékezik..........át kell gondolni mielőtt bármit is csinálunk és nem szégyen meghallgatni mások észrevételeit
Valami ponyvát vagy vastagabb fóliát akasztgassatok körbe az asztal körül mert sok hőt veszít. Nekünk is úgy van mert csak egy szín alatt van. Ha zárt helységben lenne akkor nem kellene a fólia.
Raksz itong téglából egy U alakot,kb 50 cm magasat,és ráteszed a tepsit.És alányomatod a levegőt.Teljesen zárt az alja,hogy a levegő csak a magon keresztül távozhasson.
nah akkor szoval 50 magasságban fóból csinálok egy nagy tepsi szerűt aminek az alja fém és szövet rajta, ez 50cm magasságban legyen és most az lenne a kérdés
hogy alá egy nagy doboz szerűt csináljak és fúvassam be a meleg levegőt vagy csak ugy simán alá a "a tepsi alá" nem nagyon vágom jo lenne vmi kép vagy valami ... :(
Kevés a 35 C.Szakirodalom 40-45 C ír,de én 65 C szárítok,de tudok olyat,aki 80C.Ha kicsi a légszállítás,meg a hőfok,mielőtt leszáradna a mag,megbüdösödik.
most néztem egy hőlégfuvot 40 ezerért elektromos 35 fokig hevithető szerintem az jo lesz.
szerinted az megfelel nekem?
ugy akarom megcsinálni ahogy mondtad
ja az én remek ötletem:
kézi erővel kiszedem a magot /család összerántása a munkára / majd valami nagy valamibe megmosom a magot és az általam eszkábált szárítókeretre kiterítem és napon megszárad / feltéve ha süt /
esetleg képed tudnál kűldeni az ilyesmi száritoról mert szeretnék ilyet késziteni , és kb milyen hatékonysággal lehet ezzel haléadni oránként milyen mennyiséget lehet megcsinálni , és gondolom forgatni kell a magot h megne égjen , minden érdekelne mert ti már vágjátok ezt a témát de nekem ez az első évem és nem akarom elcseszni a végét , nálunk a pali aki szárit az meg rendesen lehuzna engem szoval előre is kőszi minden infoért
köszönöm válaszod
hát max 50 ezret, akkor megoldható ennek őrűlők ez jo őtlet.
akkor ha meglesz a 600 kg mosva akkor valoszinűsithető hogy 300 lesz száritva igaz?
tudna nekem válaszolni előző kérédsemre miszerint hogyan lehet házilag száritani?
vmi fajta házi száritó berendezésről lenne szó ha vki egy képet vagy vmi infot irna megkőszőnném.
hello űdv mindenkinek
én még csak most kezdtem bele a olajtökös témába 1 hektáron ez űgyben lenne pár kérdésem .
300 kg ra leszerződtem és az lenne a kérdésem hogy a száritási veszteség kb hány százalék? hogy képben legyek mikor meglesz a roppantás hoy megvan e a mennyiség vagy sem
a másik pedig az lenne hogy házilag nem tudnám megszáritani valahogyan? ezen is sporolni szeretnék házilag vmi száritot lehet csinálni valami hőlégfuvos akrámit ?
előre is kőszőnőm válaszotokat minden jot nektek
"csak az mtz":).
3117 hozzászólás
Válasz #1016. hozzászólásra
Perforált lemez, kell hozzá a megfelelő lyukméret is.
az nagyon komoly száritó lesz gratula
még egy pár kérdés és leállitom magam :)
a "tepsi" akkor rácsos legyen és már arra semmi nem kell igaz ? és gondolom állandoan kavargatni kell igaz vagy sem?
köszönök mindent nagyon rendesek vagytok
Válasz #1014. hozzászólásra
Akkor is megbukna ha gond lenne egyszer a géppel........rosszat nem akarok, okoskodni nem akarok, próbálok ésszerűen gondolkodni és mivel már láttam szárítót építés alatt, + üzemelés alatt..szóval nem hiába nincs benne hungarocell, főleg 2-3 cm-es, az akár nem is lenne.........no meg nem beszélve arról amikor az áll..........a kártevők imádják szétrágni, ellenben egy kőzet vagy üveggyapotot meg sem környékezik..........át kell gondolni mielőtt bármit is csinálunk és nem szégyen meghallgatni mások észrevételeit
Válasz #1013. hozzászólásra
Max. 65 C a levegő.A hungarocel kívül van.
Válasz #1012. hozzászólásra
De hideg se.
Válasz #1011. hozzászólásra
Nincs ott tűz!
Válasz #1009. hozzászólásra
Leggyúlékonyabb.................
Válasz #1007. hozzászólásra
Szerinted a gabona szárító oldala nem vizes ?????????
Az mivel szigetelek ??? Talán ponyvával ????????........had égjen.......
Válasz #1008. hozzászólásra
Légcsatorna szigetelve van hungarocellal.oldala 2 cm,alja 5 cm.
Válasz #1007. hozzászólásra
És az oldalát se tudnál lenyitni meg a zsákolót feltenni...
Válasz #1006. hozzászólásra
Ááááá tiszta víz az egész oldala mikor öntjük bele a magot. Kőzetgyapot nem jó. Erre felé mindenki ponyvával csinálja.
Válasz #1005. hozzászólásra
Ponyvát ?
Fóliát ??
Egyszerűbb lenne(igaz drágább)tűzálló kőzetgyapot 2 lemez közé úgy 20-30 cm vastagon.....
Válasz #1004. hozzászólásra
Valami ponyvát vagy vastagabb fóliát akasztgassatok körbe az asztal körül mert sok hőt veszít. Nekünk is úgy van mert csak egy szín alatt van. Ha zárt helységben lenne akkor nem kellene a fólia.
Válasz #1001. hozzászólásra
Saját gyártmány,8x2 méteres.Most készül a szalmabálás kazán hozzá.Meg lesz keverő is.
Raksz itong téglából egy U alakot,kb 50 cm magasat,és ráteszed a tepsit.És alányomatod a levegőt.Teljesen zárt az alja,hogy a levegő csak a magon keresztül távozhasson.
Igen, mindenképpen csinálj alá "dobozt". Egyébként a gyári így néz ki katt ide
nah akkor szoval 50 magasságban fóból csinálok egy nagy tepsi szerűt aminek az alja fém és szövet rajta, ez 50cm magasságban legyen és most az lenne a kérdés
hogy alá egy nagy doboz szerűt csináljak és fúvassam be a meleg levegőt vagy csak ugy simán alá a "a tepsi alá" nem nagyon vágom jo lenne vmi kép vagy valami ... :(
Válasz #999. hozzászólásra
Mi örményesivel 55 °C-on szoktuk.
Válasz #998. hozzászólásra
Kevés a 35 C.Szakirodalom 40-45 C ír,de én 65 C szárítok,de tudok olyat,aki 80C.Ha kicsi a légszállítás,meg a hőfok,mielőtt leszáradna a mag,megbüdösödik.
most néztem egy hőlégfuvot 40 ezerért elektromos 35 fokig hevithető szerintem az jo lesz.
szerinted az megfelel nekem?
ugy akarom megcsinálni ahogy mondtad
Válasz #996. hozzászólásra
Az rengeteg.
megvan csak enyhén szolva drága 500 ezer forintot nekem nem ér meg, szerintem itthon őssze eszkabálok magamnak egyet ahogy mondtad
Válasz #994. hozzászólásra
992-es hozzászólásban.Kattincs rá!
szoval akkor milyen is az az eladó szárito infokat szeretnék ha lehet :)
Válasz #990. hozzászólásra
Ha süt működik,de nem egyszerű kimagozni.
Válasz #991. hozzászólásra
Ez az!
eladó száritó ? az jo lenne , merre ? mennyiért ? és milyen?
mf ! most néztem a youtube-s tökös videóidat
ja az én remek ötletem:
kézi erővel kiszedem a magot /család összerántása a munkára / majd valami nagy valamibe megmosom a magot és az általam eszkábált szárítókeretre kiterítem és napon megszárad / feltéve ha süt /
működhet a remek ötletem ?
Válasz #988. hozzászólásra
Tudok egy neked való szárítót eladót.
köszönöm hogy segiteni akarsz.
borosdmegyéből vagyok.
msn-en vok, gondolom te nem vagy fenn.
Válasz #985. hozzászólásra
Helyileg merre vagy?
Válasz #984. hozzászólásra
Keress rám,skypeon,ott egyszerűbb írni.Laci&Zsófi néven megtalálsz.
esetleg képed tudnál kűldeni az ilyesmi száritoról mert szeretnék ilyet késziteni , és kb milyen hatékonysággal lehet ezzel haléadni oránként milyen mennyiséget lehet megcsinálni , és gondolom forgatni kell a magot h megne égjen , minden érdekelne mert ti már vágjátok ezt a témát de nekem ez az első évem és nem akarom elcseszni a végét , nálunk a pali aki szárit az meg rendesen lehuzna engem szoval előre is kőszi minden infoért
köszönöm válaszod
hát max 50 ezret, akkor megoldható ennek őrűlők ez jo őtlet.
akkor ha meglesz a 600 kg mosva akkor valoszinűsithető hogy 300 lesz száritva igaz?
Válasz #980. hozzászólásra
Kérdés,mennyit szánsz szárítóra.
Fa keret,kb 50 cm-es magas,alja valami fém szövettel.Ezt felrakni minimum 50 cm-es magasságba,és aláfúvatni meleglevegőt.Lehet gázolajos,vagy PB gázos hőlégfúvó.
Kb.58% -os a nedvessége a friss mosott tökmagnak,ezt 8%-ra szárítsuk.
tudna nekem válaszolni előző kérédsemre miszerint hogyan lehet házilag száritani?
vmi fajta házi száritó berendezésről lenne szó ha vki egy képet vagy vmi infot irna megkőszőnném.
Válasz #978. hozzászólásra
Ennyi gaz nem okoz fennakadást.A napsütés ellen meg jól jöhet.Szakirodalom szerint,3 dkg. mag van egy kabakba.De ez becsaphat a gyakorlatba.
kicsit gazos a terület, nem?
egyébként 1 kabakba hány dkg vagy kg mag van ?
hát valami jó ötlet engem is érdekelne, hogy hogyan fogom a magot kinyerni,tisztítani,szárítani a 0,6 ha terültről
Nagy termés nem lesz,az eső későn jött.
hello űdv mindenkinek
én még csak most kezdtem bele a olajtökös témába 1 hektáron ez űgyben lenne pár kérdésem .
300 kg ra leszerződtem és az lenne a kérdésem hogy a száritási veszteség kb hány százalék? hogy képben legyek mikor meglesz a roppantás hoy megvan e a mennyiség vagy sem
a másik pedig az lenne hogy házilag nem tudnám megszáritani valahogyan? ezen is sporolni szeretnék házilag vmi száritot lehet csinálni valami hőlégfuvos akrámit ?
előre is kőszőnőm válaszotokat minden jot nektek
"csak az mtz":).
Válasz #974. hozzászólásra
Felénk nem jellemző a vadkár,napraforgó után betakarítható.
mf !
a vadak rájárnak, szeretik a tököt ?
kb mikor lehet majd betakarítani ?
Válasz #972. hozzászólásra
Nincs.Tied lehet szebb.
neked esetleg nincs friss képed, tiédre lennék kiváncsi
ez a rohadt meleg kicseszett vele nagyon
megfogom a kapakot és szabályosan forró
Válasz #970. hozzászólásra
Hogyne,sokan örülnének az ilyennek.A napsütött,az elrohad.
mai képek
Mf-es, lesz ebből valami ??
sok fonnyadt kabak van
Martin itt egy Neked való topik.