Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #208. hozzászólásáraHa a nitrogént folyekonykent adod ki akkor a permetező elég indulasnak, meg a kombájnt felszerelni amint lehet, mert minél tobb informaciod van annál könnyebb. Tapanyagpotlas és növényvédelem amin el kell indulni, a többi az soká következik
Mi egy ideje már dolgozunk ezen a történeten, idei évben kézzelfogható és bemutatható lesz, emellett vállaljuk hogy más gazdaságok első lépéseinél bábáskodjunk. Ez profitorientált történet, de nem kell sokszazezres dologra gondolni, egy minimális korrekt összeg fejeben segítünk felmérésekben, terkeprajzolasokban, tervezési feladatoknal...
ahol van legalább 100 hektár ugyanabból a növényből és van egy elektronikus szabályzású permetező és valamilyen közepes GPS ott már el lehet indulni. Telefonon szívesen állok bárki rendelkezésére.
Válasz Kémlelő #203. hozzászólásáraEz csak álom.Mi álmodozunk,belelóg a kezünk a bilibe,a nagy államok,meg elhúznak mellettünk,a több ezer hektáros no-tillel.
Válasz Kémlelő #200. hozzászólásárahol található ez a konferencia szövege?és olyan kérdésem van az ismerős telefonszáma megkapható lenne egy beszélgetésre
Igyekszünk húzós programot hozni, érdeklődés van, választani a szekciók közül még ráér
A PreGa konferencia időpontja március 5., Helyszín: Kecskemét További részletek: www.prega.hu
nem jó hír....
és így mivel nem is azonos időben kezdődnek/végződnek az előadások a párhuzamos szekciókban, az előadások között ingázók ki/be mászkálása majd folyamatosan zavarja az előadót és a hallgatóságot is szerintem (tapasztalat)
Az új időpont és új helyszín véglegesnek tekinthető?
De ugye nem párhuzamos szekciók lesznek ??? az nagyon nem lenne szerencsés. Már most több olyan előadást látok, ami azonos időpontra van beírva, de mindkettő érdekelne...
Mindazon túl, hogy fantasztikus dolognak tartom a precíziós gazdálkodást, kicsit túlzásnak tartom a "mára már ez sem lehetetlen" megfogalmazást ebben a hozzászólásban. Erről a technológiáról (Trimble geoplough)5 éve olvastam először... Kicsit jellemzőnek tartom, hogy hasra akarunk esni egy legalább 5 éves "újdonság" előtt.
Én is azt mondom, hogy ismerjük meg, olvassunk róla, alkalmazzuk lehetőség szerint (alkalom adtán össze is szedem, hogy én milyen úton indultam el) csak a megfogalmazása ne legyen ilyen marketing/reklám stílusú.
Válasz #182. hozzászólásra
Megy a Facebook-ra....Általában !
Nem lennék a közelébe az az igazság. Egyszer a Liazt indította el a patkány kartárs...A kis árok fogta meg. A portás idegesen ugrált körülötte. Mivel pilóta nem volt benne.
Az, hogy a téma összetettebb a robotkormányzásnál jól mutatja a
a március 3-ra tervezett precíziós gazdálkodással kapcsolatos PREGA konferencia programja:
I. Eszközrendszer a precziós gazdálkodáshoz
10.30 – 10.45 GPS alapok, nagy pontosságú korrekciósjel szolgáltatások
10.45 – 11.00 Párhuzamvezetők, robotpilóta megoldások és
munkagép vezérlések
Témák: DRÓNOK, műholdak, repüléses szenzorok, radar, stb.
11.00 – 11.15 Távérzékelés
11.15 – 11.30 Földi szenzor technikák, azok elméleti háttere
Témák: hozamtérképek, multispektrális szenzorok, szánkós elektromagnetométer, meteorológiai állomások, előrejelző rendszerek
Kávészünet I. : 11.30 – 11.50
II. Agronómia elmélete és gyakorlata a precíziós gazdálkodásban
11.50. – 12.00 Talajművelési stratégia a precziós gazdálkodáshoz
12.00. – 12.20 Precíziós vetés
Témák: agronómia és technikai háttér
12.20 – 12.40 Precíziós gyomirtás és mechanikai növényvédelem
Témák: permetezéstechnika, a mechanikus növényvédelem lehetséges magyarországi eszközrendszere
Ebédszünet: 12.40 – 13.40
13.40 – 14.00 Differenciált tápanyag-utánpótlás elmélete és gyakorlata
14.00 – 14.10 Aratás és hozamtérképezés
14.10 – 14.25 “Precíziós gazdálkodás és a talaj”
Témák: drénezés, helyspecifikus öntözési rendszerek, stb.
14.25 – 14.40 Precíziós talajmintavétel alapján történő tanácsadás és helyspecifikus műtrágyázás, műtrágya reakciók
Kávészünet II.: 14.40 – 14.55
III. Informatika a precziós gazdálkodásban + hazai példák
14.55 – 15.10: Térinformatika és agrárinformatika / növénytermesztés találkozása
Témák: mi az a térinformatika? GIS rendszerek használata a növénytermesztésben.
15.10 – 15.25 Információ kezelés a precíziós mezőgazaságban felhasználói szemmel
Témák: gépkapcsolat, térképkezelés, üzemi adatok
15.25 – 17.00 Hazai példák, megoldások bemutatása 8 perces előadásokban
17.00 – 17.30 Gazda kerekasztal – beszélgetés azokkal akik már a gyakorlatban is alkalmazzák mindezt.
Előzetes további információ: bolyki_bence@agroinform.com
Találtam EZT a videót az i-tec pro-ról, amiről szó volt régebben. Ez nem az amit régen láttam, mert azon a traktoros a tábla végén egy nyugágyban itta a sört, de a munka hasonló.
Sajnos bérmunkában a JD 6 soros(hagyományos)kuk vetőgépe nem volt hatékony. Ezért esett a választás az Optima NT-re 10Km/h-nál is katonásan vet. Mivel szinte a magárokban ejti el a magot.Valamint nem kell síkporozni.
Ha nem kapkodtuk el a vetést, a sorközművelővel is eldolgozott magától. Bár nagy tempónál szabadkézzel nyugodtabban lehet irányban tartani. De a bokáig süppedős földben 12+ km/h-val nem is egyszerű irányban tartani magát szerencsétlennek. De idén az is látszott, hogy nem ez az ésszerű vetési tempó, helyenként a minőség rovására ment. Hiába, 6 sorral nem lehet megváltani a világot. Meg a 2q bezsákolt műtrágyával. Ha megnézzük az usában inkább végtelen méretü vetőgépet gyártanak, de akkor sem mennek 10(8) km/h fölé. Sőt az egyik rekorder az elmondása alapján valami max. 5-el megy ahhoz hogy közel tökéletes legyen a tötáv, a mélység. Olyannyira hogy egy oriási parcellán órákban mérhető volt a 100% os kelés mértéke. Szóval egyszerre kelt ki mind. Nem tünik nagy dolognak de láttunk már ilyen többnapos lemaradókat sokat, ő kiszámolta, kemény dollárokba kerül a hetetogén állomány. Mindenesetre ez az ami soká fog ideérni, amikor mindenki egy nap akarja elvettetni a sajátját. "Holnap majd pihentek, csak az enyém legyen el!" Ja persze, mintha ezt már hallottuk volna az elmult 3 hétben..
Válasz #167. hozzászólásra Egyszer láttam egy hasonló 6 soros forgókapás robotot dolgozni egy S&G technológiai bemutatón, káposztában és karfiolban.
Ha száraz volt a föld a felszakított göröncsök kitörték a palántákat, ha nedves akkor a forgókapák megragadtak. 100 méteren 6 sort másfél óra alatt tett meg a sok kiszállás és pucolás miatt!
264 hozzászólás
Válasz .Feco. #213. hozzászólásáraValsz az iphone kódolása a baj.
Dekód: az lenne a kérdésem hová valósiak vagytok.
Szia. Hajdúböszörménybe.
Eddig látszott
Válasz vasvarikriszta #212. hozzászólásáraEz jelenik meg ismét:
Válasz .Feco. #211. hozzászólásáraelküldtem ujra
Válasz vasvarikriszta #210. hozzászólásáraszia, küld el kérlek újra mert egy csomó ákombákom volt csak benne, valami formázás vagy ilyesmi félremehetett...
Válasz .Feco. #207. hozzászólásáraírtam egy emailt
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #208. hozzászólásáraHa a nitrogént folyekonykent adod ki akkor a permetező elég indulasnak, meg a kombájnt felszerelni amint lehet, mert minél tobb informaciod van annál könnyebb. Tapanyagpotlas és növényvédelem amin el kell indulni, a többi az soká következik
Válasz .Feco. #207. hozzászólásáraA permetező csak példa volt, vagy abba érdemes legelsőnek beruházni, aki most indul nulláról?
Nullásoknak mi a jó sorrend, mire kiépül az egész rendszer?
Mi egy ideje már dolgozunk ezen a történeten, idei évben kézzelfogható és bemutatható lesz, emellett vállaljuk hogy más gazdaságok első lépéseinél bábáskodjunk. Ez profitorientált történet, de nem kell sokszazezres dologra gondolni, egy minimális korrekt összeg fejeben segítünk felmérésekben, terkeprajzolasokban, tervezési feladatoknal...
ahol van legalább 100 hektár ugyanabból a növényből és van egy elektronikus szabályzású permetező és valamilyen közepes GPS ott már el lehet indulni. Telefonon szívesen állok bárki rendelkezésére.
Volt az Agromas-Expon is egy kerekasztal megbeszélés.
Onnan tudom ajánlani Mesterházi urat. (szemüveges).
Ott volt a magro.hu rendezvényen is.
Válasz vasvarikriszta #201. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/videok/legy-preciz-dolgozz-a-legujabb-technologiaval-35561-001
https://www.agroinform.hu/gazdasag/megmutatjuk-a-prega-2018-konferencia-reszletes-programjat-35571-001
most hirtelen nem talátgam a feltöltött teljes anyagot, de majd valaki segít neked.
Adj elérhetőséget és keresni fog ebéd időben. (HA OTT lesz a konferencián).
Válasz Kémlelő #203. hozzászólásáraEz csak álom.Mi álmodozunk,belelóg a kezünk a bilibe,a nagy államok,meg elhúznak mellettünk,a több ezer hektáros no-tillel.
Válasz Mf-es? #202. hozzászólásáraKevesen vagyunk, akik tudjuk az eső mennyiségét nyereségesen befolyásolni.
https://www.agrarszektor.hu/agrotechnologia/igy-mukodnek-majd-a-jovo-hipermodern-farmjai.9805.html
Ez az út, inkább elérhető sokak számomra.
Válasz Kémlelő #200. hozzászólására3. út,az eső mennyisége,ami felül írja az első kettőt.
Válasz Kémlelő #200. hozzászólásárahol található ez a konferencia szövege?és olyan kérdésem van az ismerős telefonszáma megkapható lenne egy beszélgetésre
Válasz vasvarikriszta #199. hozzászólásáraMost lesz a PREGA konferencia.
Az előző évi fent van ezen az oldalon is.
Megjelent a PREGA könyv.
1 000-on gazdálkodó ismerősöm futott egy kört. Még nem kezdte el, de előtte van, mert a jövő egyik útja ez.
A másik út meg az egészséges táplálkozásé.
segítséget szeretnék kérni ennek a témának a pontos megismeréséhez aki már elindította ezt a folyamatot
Kollégák használ valaki Yara CheckIT....vagy Yara imageIT aplikációt ? Esetleg valami hasonlót ? Mik a tapasztalatok ?
Válasz #196. hozzászólásra
Igyekszünk húzós programot hozni, érdeklődés van, választani a szekciók közül még ráér
A PreGa konferencia időpontja március 5., Helyszín: Kecskemét
További részletek: www.prega.hu
Válasz #195. hozzászólásra
nem jó hír....
és így mivel nem is azonos időben kezdődnek/végződnek az előadások a párhuzamos szekciókban, az előadások között ingázók ki/be mászkálása majd folyamatosan zavarja az előadót és a hallgatóságot is szerintem (tapasztalat)
Az új időpont és új helyszín véglegesnek tekinthető?
Válasz #194. hozzászólásra
De, párhuzamos lesz ezúttal, így választani kell majd. Viszont a következőt két naposra tervezzük
Válasz #193. hozzászólásra
De ugye nem párhuzamos szekciók lesznek ??? az nagyon nem lenne szerencsés. Már most több olyan előadást látok, ami azonos időpontra van beírva, de mindkettő érdekelne...
Alakul a program a közelgő "PREGA" precíziós gazdálkodás és digitális trendek a mezőgazdaságban konferenciához.PREGA Konferencia, március 5.
Hozamtérkép:
http://www.agroinform.com/szantofold/ismerje-meg-alaposabban-foldjeit-talajait-21221
http://www.agroinform.com/szantofold/ismerje-meg-alaposabban-foldjeit-talajait-21221
Megéri fizetni érte?
Robotpilóta rendszer a gyakorlatban – tapasztalatok első kézből
Felhasználói interjú:
http://agroforum.hu/hirek/robotpilota-rendszer-gyakorlatban-tapasztalatok-elso-kezbol-felhasznaloi-interju
Válasz #180. hozzászólásra
Akkor mit szólna például google autójához
Önnálló döntéseket tud hozni és csúcsforgalomban is megállja a helyét Ez már inkáb sci-fi
Elvileg pilóta nélkül nem mehetne. Az ülésben van érzékelő, csak hát...
Válasz #187. hozzászólásra
A T-100-at visszaküldik, hogy ölje meg Sarah Connort.
Válasz #185. hozzászólásra
Mindazon túl, hogy fantasztikus dolognak tartom a precíziós gazdálkodást, kicsit túlzásnak tartom a "mára már ez sem lehetetlen" megfogalmazást ebben a hozzászólásban. Erről a technológiáról (Trimble geoplough)5 éve olvastam először... Kicsit jellemzőnek tartom, hogy hasra akarunk esni egy legalább 5 éves "újdonság" előtt.
Én is azt mondom, hogy ismerjük meg, olvassunk róla, alkalmazzuk lehetőség szerint (alkalom adtán össze is szedem, hogy én milyen úton indultam el) csak a megfogalmazása ne legyen ilyen marketing/reklám stílusú.
GPS alapú precíziós szántás – mára már ez sem lehetetlen
Felhasználói interjú:
http://agroforum.hu/hirek/gps-alapu-precizios-szantas-mara-mar-ez-sem-lehetetlen-felhasznaloi-interju
Kiviszi a villanykarót, vagy eltolja a közelben lévő házat, stb........!!!!!
Megy a Facebook-ra....Általában !
Nem lennék a közelébe az az igazság. Egyszer a Liazt indította el a patkány kartárs...A kis árok fogta meg. A portás idegesen ugrált körülötte. Mivel pilóta nem volt benne.
Válasz #179. hozzászólásra
Mi van ha egy ilyen gépkapcsolat önállósítja magát (elszabadul).
Sziasztok!
Az, hogy a téma összetettebb a robotkormányzásnál jól mutatja a
a március 3-ra tervezett precíziós gazdálkodással kapcsolatos PREGA konferencia programja:
I. Eszközrendszer a precziós gazdálkodáshoz
10.30 – 10.45 GPS alapok, nagy pontosságú korrekciósjel szolgáltatások
10.45 – 11.00 Párhuzamvezetők, robotpilóta megoldások és
munkagép vezérlések
Témák: DRÓNOK, műholdak, repüléses szenzorok, radar, stb.
11.00 – 11.15 Távérzékelés
11.15 – 11.30 Földi szenzor technikák, azok elméleti háttere
Témák: hozamtérképek, multispektrális szenzorok, szánkós elektromagnetométer, meteorológiai állomások, előrejelző rendszerek
Kávészünet I. : 11.30 – 11.50
II. Agronómia elmélete és gyakorlata a precíziós gazdálkodásban
11.50. – 12.00 Talajművelési stratégia a precziós gazdálkodáshoz
12.00. – 12.20 Precíziós vetés
Témák: agronómia és technikai háttér
12.20 – 12.40 Precíziós gyomirtás és mechanikai növényvédelem
Témák: permetezéstechnika, a mechanikus növényvédelem lehetséges magyarországi eszközrendszere
Ebédszünet: 12.40 – 13.40
13.40 – 14.00 Differenciált tápanyag-utánpótlás elmélete és gyakorlata
14.00 – 14.10 Aratás és hozamtérképezés
14.10 – 14.25 “Precíziós gazdálkodás és a talaj”
Témák: drénezés, helyspecifikus öntözési rendszerek, stb.
14.25 – 14.40 Precíziós talajmintavétel alapján történő tanácsadás és helyspecifikus műtrágyázás, műtrágya reakciók
Kávészünet II.: 14.40 – 14.55
III. Informatika a precziós gazdálkodásban + hazai példák
14.55 – 15.10: Térinformatika és agrárinformatika / növénytermesztés találkozása
Témák: mi az a térinformatika? GIS rendszerek használata a növénytermesztésben.
15.10 – 15.25 Információ kezelés a precíziós mezőgazaságban felhasználói szemmel
Témák: gépkapcsolat, térképkezelés, üzemi adatok
15.25 – 17.00 Hazai példák, megoldások bemutatása 8 perces előadásokban
17.00 – 17.30 Gazda kerekasztal – beszélgetés azokkal akik már a gyakorlatban is alkalmazzák mindezt.
Előzetes további információ: bolyki_bence@agroinform.com
Válasz #179. hozzászólásra
Megmutattam az asszonynak, mire megkérdezte: Ebbe beleköltözött a Skynet?
Találtam EZT a videót az i-tec pro-ról, amiről szó volt régebben. Ez nem az amit régen láttam, mert azon a traktoros a tábla végén egy nyugágyban itta a sört, de a munka hasonló.
Válasz #164. hozzászólásra
Ez nem a mi technikánk.4 soros,kb.80 ezer eur.
Ezekhez milyen külső energia kell,hogy működjön??
Válasz #173. hozzászólásra
Sajnos bérmunkában a JD 6 soros(hagyományos)kuk vetőgépe nem volt hatékony. Ezért esett a választás az Optima NT-re 10Km/h-nál is katonásan vet. Mivel szinte a magárokban ejti el a magot.Valamint nem kell síkporozni.
Válasz #172. hozzászólásra
166-os hozzászólásban lévő videóban lévő gép gyártójára gondoltam.
Ha nem kapkodtuk el a vetést, a sorközművelővel is eldolgozott magától. Bár nagy tempónál szabadkézzel nyugodtabban lehet irányban tartani. De a bokáig süppedős földben 12+ km/h-val nem is egyszerű irányban tartani magát szerencsétlennek. De idén az is látszott, hogy nem ez az ésszerű vetési tempó, helyenként a minőség rovására ment. Hiába, 6 sorral nem lehet megváltani a világot. Meg a 2q bezsákolt műtrágyával. Ha megnézzük az usában inkább végtelen méretü vetőgépet gyártanak, de akkor sem mennek 10(8) km/h fölé. Sőt az egyik rekorder az elmondása alapján valami max. 5-el megy ahhoz hogy közel tökéletes legyen a tötáv, a mélység. Olyannyira hogy egy oriási parcellán órákban mérhető volt a 100% os kelés mértéke. Szóval egyszerre kelt ki mind. Nem tünik nagy dolognak de láttunk már ilyen többnapos lemaradókat sokat, ő kiszámolta, kemény dollárokba kerül a hetetogén állomány. Mindenesetre ez az ami soká fog ideérni, amikor mindenki egy nap akarja elvettetni a sajátját. "Holnap majd pihentek, csak az enyém legyen el!" Ja persze, mintha ezt már hallottuk volna az elmult 3 hétben..
Válasz #171. hozzászólásra
http://www.garford.com - itt a link a GARFORD INROW SORKÖZMŰVELŐ KAPA gyártójához
Válasz #166. hozzászólásra
Ennek tudja valaki a gyártó honlapját?Egyszerűbbnek tűnik,meg talán jobb is.
Válasz #169. hozzászólásra
Fel kell hívni őket.
Válasz #167. hozzászólásra
Itt közelebb ír róla.Tetszik!Nem tudom,külön egy forgókapát és tartozékait adnának -e?Egy 230-as rugókapás kombinátor közepére felrakni.
Válasz #167. hozzászólásra Egyszer láttam egy hasonló 6 soros forgókapás robotot dolgozni egy S&G technológiai bemutatón, káposztában és karfiolban.
Ha száraz volt a föld a felszakított göröncsök kitörték a palántákat, ha nedves akkor a forgókapák megragadtak. 100 méteren 6 sort másfél óra alatt tett meg a sok kiszállás és pucolás miatt!
http://www.tomelilla.hu/archives/cat_1717412498.html
Ez se rossz!
Válasz #163. hozzászólásra
nem tudom csak onan selytem hogy nem csinálják mert kultizáskor már nem látom a huniper tartályokat a gépek orrán