Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak622 FtBenzin árak607 FtEUR410.34 FtUSD386.4 FtCHF438.4 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Értelek. Ilyenkor megfogja az mtz kardánt. Ferga észre se veszi lepörgeti magáról és kész. Csak tempó kell neki hogy ne "egykupacra" rakja le az anyagot. De a lényeg a lényeg t6-ra vlaim olyan szerkezet kell ami a nyomás ingadozástól függetlenül tartja a beállított értéket hogy mennyi olaj áramoljon a hidromotorra a többit pedig vissza ereszti a visszafolyó ágba.
Én arra gondolok ha alapban gyors a lánc és sok kakát visz rá a babákra,sokat kell játszani a karokkal,sebesség ok. ,vagy most ezt hogy csinálja a Ferga.
Hiába fojtod csak gyorsabb lesz az áramlás és ettől jobban fog melegedni, a lánc nem fog lassulni. Ha visszakötöd egy állítható fojtással a visszatérő ágba akkor se lesz tökéletes mert teli gépnél lassú lesz a lámc (több olaj fog a folytáson keresztül folyni) és ahogy ürül a plató úgy fog egyre gyorsulni a lánc, szóval ez se jó megoldás. Én is xoptam vele mindig míg mtzvel húztam. Aztán mióta fergával húzom azóta nincs ilyen gond. A traki sebességét állítom a lehordási sebességhez.
Gyárilag volt rajtuk valamilyen állító szerkezet de működőt még sohase láttam. Csak 2-3 kimustráltat. Abba bele van kötve gyárilag a nyomó és a visszatérő ág is. De hogy jól működtek e azt nem tudom. És azt se lehet e még valahol kapni olyat.
Kis mértékig terhelhetők oldalirányban. Nagyobb terheléseknek kitettek más "pajzsal" készülnek ott valamilyen csapágyazása van a kihajtó tengelynek. De láttam már olyat is ahol a beépítési helyen a tengely még megvolt támasztva egy csapággyal a legvégén is, a lánckerék után.
Sorstársak egy kérdésem lenne ha valaki tudna segiteni.T-6 trágyaszóró hidromotor hajtás MTZ-vel hajtva ,hogy szoktátok lassitani a fordulatot?Simán folytható-e a nyomóág , vagy vissza kell vezetni a visszafolyóra.
Kezdem átlátni! Akkor viszont nekem nem lenne rossz a 100cm3-is hmotor, mivel többen is a 300-400-as csiga fordulatot ajánlották. A hmotor 500-as fordulatot teljes motor fordulaton éri el, ezt viszont tudom csökkenteni a traki motor fordulatának csökkentésével.Jól gondolom?
Ma hoztam egy használtat kipróbálni, feldobtam a trakira meghajtattam, és teljes gázon 140körül forgott.Az lenne a kérdésem, hogy ezek terhelhetőek-e oldal irányba, több képet is találtam hogy a lánckerék a hmotor tengelyén van. Ha lehet terhelni akkor lánccal tudnák egy gyorsító áttételt csinálni.
Ez így hülyeség amit ott leírnak. a hidromotor fordulata attól fog függni neked, hogy mekkora szivattyúval hajtatod, nagyobb szivattyú több olajt pumpál bele ergo a több olaj többször fogja körbeforgatni azonos időegység alatt. Tehát megható szibvatyú teljesítményének tudta nélkül badarság ráírni a fordulatot. Legfeljebb azt lehet ráírni, hogy mekkora fordulatra van tervezve a szerkezet.
Tiédtől jóval kevesebbet szánok rá, de köszi!
Nettó 290e ért lenne új 4m-es feltöltő, én feléből szeretném megcsinálni. Sokat nem kellene neki dolgozni, csak az egészségem miatt kényszerülök rá.
Szervusz Gergő Én múlt éven vettem egy POM 461 est!
OMR 50 es van rajta az alábbi link 5. oldalt megtalálod az adatokat! 200 as cső és csiga van benne! Jó munkát! ja nekem van is egy fölös hidromotorom a hirdetésben megtalálod! bár nem akarom elherdálni mert semmi baja!!! http://www.usedhydraulics.com/Media/equipmentdb/documentation/motororbit/danfossomr.pdf
Válasz #187. hozzászólásra
Nézd meg a tsz-es vetőmag feltöltőt hátha segít a dolog de a Csencsónak is van sz EB-s kocsin egy gyári bár az elég nagy monstrum
Kellene tudni az adatait, 50-80cm3-is kellene, legalábbis ilyet tesznek rá a gyártók. Lesz időd nézd meg, esetleg egy képet, tengely átmérő és ha jó lenne megbeszéljük.
Kellene tudni az adatait, 50-80cm3-is kellene, legalábbis ilyet tesznek rá a gyártók. Lesz időd nézd meg, esetleg egy képet, tengely átmérő és ha jó lenne megbeszéljük.
szerintem direktbe hajtatják őket,a hamsteré jó lenne,mennyit szánnál rá nekem mintha lenne hátul egy új még csigás vályú is van rajta,hasonlón tőrtem a fejem mint te csak elfogyott az idő,és vettünk egy átrakókocsit
Nézegettem itt a feltöltőket amit gyártanak, néhol találtam adatot 400-500 körül írják a hmotor fordulatot. Akkor 4-500 lehet a csiga fordulata is, nem hinném hogy lenne valamilyen áttétel.
Akkor pl a lentebb említett hamsteré jó lenne? Az nem fogaskerekes szerintem és van nyomatéka, márcsak a fordulatát kellene tudni.
Nem csap,hanem mennyiség szabályzó kellene ami a felesleges olajat visszavezeti,szerintem sok a 4000fordulat a 180-as csigához,de ne fogaskerekes motort használj mert az nyomatékban kicsi fordulatban nagy
Vetőgép feltöltő csigát szeretnék csinálni, 180as lenne átmérőbe és 3m hosszú. Kérdezném hogy mekkora fordulatnak kell lenni a csigának, és milyen hidromotort ajánlotok? Van nekem egy az mtz 4000e körül forgatta, több embert kérdeztem azt mondták tegyek rá csapot hogy tudjam szabályozni az olaj mennyiséget mivel sokat forog. Szerintetek jó lehet ez a megoldás?
1123 hozzászólás
..
holnap rakok fel róla képet
70/776-96-53
rusznyak.zoltan@freemail.hu keress nyugodtan megeegyezűnk.
Válasz #218. hozzászólásra
Értelek. Ilyenkor megfogja az mtz kardánt. Ferga észre se veszi lepörgeti magáról és kész. Csak tempó kell neki hogy ne "egykupacra" rakja le az anyagot. De a lényeg a lényeg t6-ra vlaim olyan szerkezet kell ami a nyomás ingadozástól függetlenül tartja a beállított értéket hogy mennyi olaj áramoljon a hidromotorra a többit pedig vissza ereszti a visszafolyó ágba.
Válasz #217. hozzászólásra
Én arra gondolok ha alapban gyors a lánc és sok kakát visz rá a babákra,sokat kell játszani a karokkal,sebesség ok. ,vagy most ezt hogy csinálja a Ferga.
Válasz #212. hozzászólásra
Hiába fojtod csak gyorsabb lesz az áramlás és ettől jobban fog melegedni, a lánc nem fog lassulni. Ha visszakötöd egy állítható fojtással a visszatérő ágba akkor se lesz tökéletes mert teli gépnél lassú lesz a lámc (több olaj fog a folytáson keresztül folyni) és ahogy ürül a plató úgy fog egyre gyorsulni a lánc, szóval ez se jó megoldás. Én is xoptam vele mindig míg mtzvel húztam. Aztán mióta fergával húzom azóta nincs ilyen gond. A traki sebességét állítom a lehordási sebességhez.
Gyárilag volt rajtuk valamilyen állító szerkezet de működőt még sohase láttam. Csak 2-3 kimustráltat. Abba bele van kötve gyárilag a nyomó és a visszatérő ág is. De hogy jól működtek e azt nem tudom. És azt se lehet e még valahol kapni olyat.
Válasz #211. hozzászólásra
jól gondolod.
Kis mértékig terhelhetők oldalirányban. Nagyobb terheléseknek kitettek más "pajzsal" készülnek ott valamilyen csapágyazása van a kihajtó tengelynek. De láttam már olyat is ahol a beépítési helyen a tengely még megvolt támasztva egy csapággyal a legvégén is, a lánckerék után.
Válasz #206. hozzászólásra
Email címet tudnál adni? Tudnák megoldást mind a kettőnk részére.
Belarus80
Elérhetőséget tudnál adni?
Válasz #212. hozzászólásra
Mennyiség szabályzó kellene rá, vagy játszol a hidraulika karral.
Sorstársak egy kérdésem lenne ha valaki tudna segiteni.T-6 trágyaszóró hidromotor hajtás MTZ-vel hajtva ,hogy szoktátok lassitani a fordulatot?Simán folytható-e a nyomóág , vagy vissza kell vezetni a visszafolyóra.
Válasz #210. hozzászólásra
Igazad van!
Kezdem átlátni! Akkor viszont nekem nem lenne rossz a 100cm3-is hmotor, mivel többen is a 300-400-as csiga fordulatot ajánlották. A hmotor 500-as fordulatot teljes motor fordulaton éri el, ezt viszont tudom csökkenteni a traki motor fordulatának csökkentésével.Jól gondolom?
Ma hoztam egy használtat kipróbálni, feldobtam a trakira meghajtattam, és teljes gázon 140körül forgott.Az lenne a kérdésem, hogy ezek terhelhetőek-e oldal irányba, több képet is találtam hogy a lánckerék a hmotor tengelyén van. Ha lehet terhelni akkor lánccal tudnák egy gyorsító áttételt csinálni.
Válasz #209. hozzászólásra
Ez így hülyeség amit ott leírnak. a hidromotor fordulata attól fog függni neked, hogy mekkora szivattyúval hajtatod, nagyobb szivattyú több olajt pumpál bele ergo a több olaj többször fogja körbeforgatni azonos időegység alatt. Tehát megható szibvatyú teljesítményének tudta nélkül badarság ráírni a fordulatot. Legfeljebb azt lehet ráírni, hogy mekkora fordulatra van tervezve a szerkezet.
Válasz #208. hozzászólásra
Vetőgép feltöltőt szeretnék csinálni. Nézegettem a hirdetésekben az adatokat, és 50-80cm3 írnak 400-500-as hmotor fordulatra.
Pl. http://www.ajgkft.hu/index.php?q=termekek&id=81
Mtz-vel hajtatnám, de szerintem mindegy melyikre akasztanám nagy különbség nincs köztük.
Válasz #207. hozzászólásra
Attól függ mekkora szivattyúval hajtatod. 50 literes szivattyúval percenként 500at fog forogni nagyságrendileg.
130at 13 literes szivattyúval forogna. Nem tudom milyen trakin van olyan kicsi.
Én keresek, de kisebb cm3-vel kellene. Nekem nem jó mert annak 130 körüli a percenkénti fordulata.
érdekel valakit 100 cm3 hidro motor ? esetleg cserébe is.
Válasz #204. hozzászólásra
Ok.
át gondolom majd a dolgokat aztán majd szólok!köszönöm a segítséget!
sanku@freemail.hu
Válasz #201. hozzászólásra
Ha jól tudom hidraulikus rakodó kanálon.Az ár e-mail ben
Válasz #200. hozzászólásra
4db csatlakozási pont van rajta?ez min volt használva?Menyiért adnád el?
Válasz #199. hozzászólásra
Nem!Kétkörös szelep,ami mindig csak ellennyomásra nyit.
Válasz #198. hozzászólásra
Ez nem egy nyomás határoló szelep?
Válasz #178. hozzászólásra
Ha érdekel,ad meg az e-mail címed.
Válasz #196. hozzászólásra
a fő kérdés van-e 50-es vagy nagyobb tengelyem de holnap utána nézek
Válasz #195. hozzászólásra
Esztergáltatsz egy tengelyt, és később ha betonból öntesz ki sújt akkor feltudod használni.
Válasz #194. hozzászólásra
úgy könnyem megoldható lehet , körbe nézek van-e olyan vastag tengelyem
Válasz #193. hozzászólásra
Elég egy tengely amit a fhidróra feltudsz akasztani lehet 50-es tengely mert belefér a súlyokba, és egy spanival megfogatni ne mocorogjon.
Válasz #190. hozzászólásra
majd szántok de konzolt kéne csinálni a súlyoknak így egyenlőre hanyagolom a dolgot ezért nem jelentkeztem .
Válasz #191. hozzászólásra
Tiédtől jóval kevesebbet szánok rá, de köszi!
Nettó 290e ért lenne új 4m-es feltöltő, én feléből szeretném megcsinálni. Sokat nem kellene neki dolgozni, csak az egészségem miatt kényszerülök rá.
Válasz #184. hozzászólásra
Szervusz Gergő Én múlt éven vettem egy POM 461 est!
OMR 50 es van rajta az alábbi link 5. oldalt megtalálod az adatokat! 200 as cső és csiga van benne! Jó munkát! ja nekem van is egy fölös hidromotorom a hirdetésben megtalálod! bár nem akarom elherdálni mert semmi baja!!!
http://www.usedhydraulics.com/Media/equipmentdb/documentation/motororbit/danfossomr.pdf
Válasz #189. hozzászólásra
Most hogy mondod! Reggel beugrok a tsz-be megnézem.
Nem szántasz? Nem jelentkeztél a súlyokért, megoldható a felakasztása.
Nézd meg a tsz-es vetőmag feltöltőt hátha segít a dolog de a Csencsónak is van sz EB-s kocsin egy gyári bár az elég nagy monstrum
Tescós árat számolunk
Válasz #185. hozzászólásra
Pénzem aznem sok van!
Válasz #185. hozzászólásra
Pénzem aznem sok van!
Válasz #184. hozzászólásra
szerintem direktbe hajtatják őket,a hamsteré jó lenne,mennyit szánnál rá nekem mintha lenne hátul egy új még csigás vályú is van rajta,hasonlón tőrtem a fejem mint te csak elfogyott az idő,és vettünk egy átrakókocsit
Válasz #182. hozzászólásra
Nézegettem itt a feltöltőket amit gyártanak, néhol találtam adatot 400-500 körül írják a hmotor fordulatot. Akkor 4-500 lehet a csiga fordulata is, nem hinném hogy lenne valamilyen áttétel.
Akkor pl a lentebb említett hamsteré jó lenne? Az nem fogaskerekes szerintem és van nyomatéka, márcsak a fordulatát kellene tudni.
Válasz #180. hozzászólásra
Annak 3-400 fordulat is elég.
Válasz #180. hozzászólásra
Nem csap,hanem mennyiség szabályzó kellene ami a felesleges olajat visszavezeti,szerintem sok a 4000fordulat a 180-as csigához,de ne fogaskerekes motort használj mert az nyomatékban kicsi fordulatban nagy
Válasz #179. hozzászólásra
pl egy szőlő gyümölcsös kapálógépre szerintem megfelelne attól függ mennyire lassú mert azért oda is kell fordulat de nem túl nagy
Sziasztok!
Vetőgép feltöltő csigát szeretnék csinálni, 180as lenne átmérőbe és 3m hosszú. Kérdezném hogy mekkora fordulatnak kell lenni a csigának, és milyen hidromotort ajánlotok? Van nekem egy az mtz 4000e körül forgatta, több embert kérdeztem azt mondták tegyek rá csapot hogy tudjam szabályozni az olaj mennyiséget mivel sokat forog. Szerintetek jó lehet ez a megoldás?
és ez a hamszter orbit hidromotort hol tudnám hasznositani az mtz hez vmi munkagépen ? és mennyit ér ?
Válasz #177. hozzászólásra
rendben!
Válasz #173. hozzászólásra
Ahhoz szerintem jó lenne ami van nekem,de majd csinálok róla képet,és eldöntöd.
Válasz #172. hozzászólásra
KÖSZÖNÖM VÁLASZOD
11.oldalon kezdődik!
Válasz #171. hozzászólásra
Üdv!nem rég ezt beszélgettük az Mtz szerelési topicban de nem tudom most hogy hanyas oldalon van de ott találsz hasznos infókat!!!