Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.42 FtUSD397.93 FtCHF444.64 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz termelo #618. hozzászólásáraSosem tárcsázok elé semminek, mert ha esik eső akkor azon fog beragadni leghamarabb.
Néznek is a paraszt tesvírek, hogy messziről olyan a tárcsás lazítózott alapművelt pálya mintha kb semmit nem csináltam volna vele, de én meg ezt szeretem.
Válasz szanberg #616. hozzászólásáraNem rakodik be soha? Ha nincs szépen leszecskázva, itt pusztán csak tárcsázás után nem lehet vele dolgozni.
Erre egyedül azt mondják a Cruiser jó, igaz lehet?
Válasz termelo #613. hozzászólásáraMultiva Topline Super XL van, jaja.
Striptill megállt. Amióta nincsen szója. Az után volt a legjobb, időben is meg munkaminőségre is. Napraforgó után búzát vetek, így maradt a cirok(ha van) meg kukorica után a striptill...
Ezek mire lekerülnek 10-ből kilencszer sár van és nem lehet normálisan sávozni, vagy sehogy. Az agyagon.
Az is hozzátartozik, hogy időnként biztosan tudnánk alkalmazni, mondjuk kalászos tarlókra vagy ilyesmi, csak azt is megtanultam ha valami nem tud rendszer szinten szisztematikusan működni, akkor extra figyelmet kíván, amire meg kifejtettem előbb,hogy nem jut már idő -erő-figyelem. Plusz, októberig azt sem lehet csinálni, aztán meg jön a sár...
Így lettek a tárcsás lazítók, először a Condisc, majd idén sikerült kukázni egy Discrippert a hevederes után.
Meg persze vannak a grúberek, csak abból is a nagy Cultus szárnyakkal megmarad nyári, kora őszi munkákra, súlya, hengere miatt az sem jó már nedves körülmények között.
Az Agrotom Apsp RS3 még egész jó ilyen műfajban is, az ugye kevésbé nehéz és gumikerék sor van hátul, nem acél döngölő.
Így ha valamennyire művelhető állapotban tudunk dolgozni, megy a csökkentett művelés, kukoricában is kombájn után megy egy alapművelés, majd tavasszal egy Multiva Topline Super és fasza a pálya vetésre.
Válasz szanberg #610. hozzászólásáraWbbe még 1 hete nem ment bele az eke. Kaptunk tegnap esőt, most meg túl jó lett.Meg amúgy is kondi megy bele, viballa meg nekem nem jön többé az udvarba.
Válasz Sk Laci #605. hozzászólásáraNagyon sok a feladat és kezd fogni az idő... Igazából már nem is csak most, pár éve megvolt a csúcs, aztán már csak a vissza rakás van szerintem. Annó éjjel nappal toltam az ipart, de vissza gondolva kegyetlen módon, soha el nem bírtam fáradni, mára meg pár óra iroda oszt gatter...igaz ezt utálom is mint a fene. Annyi a kifeszítettség, hogy az nem emberi, a tolerancia meg csak csökken
Igazából az erkölcsön kívül minden más is
Jó lenne lazán élni a hobbinak egyéb kikapcsolódásnak de aki parasztnak áll, eladta rég a lelkét a fődjének és sosem bírsz tőle szabadulni, egy percre sem. Aztán az a baj van nekem mellette más vonalon egyéb életforma,(motorverseny , vadászat) ami hobbi lenne, de egyiket sem tudom úgy megélni ahogy szeretném. Így feladat van,hobbinak sok, persze élvezem is, de gyakorlatilag nekem az év 365 napja feladatokkal túlfűtött, melós, zajos.
Má még az ital sem úgy megy mint régen, akkor zsinórban ment 5 napig is télen most meg csak ritkán és nem is várom a következőt
De most végeztünk mindennel, a papír melokat majd le boxolom, van még egy hónapom rá. Szóval most be-be nézegetek hozzátok, hátha akadna valami jó téma.
Anno azért néha eldurvult a helyzet, sokan elmentek a személyeskedésig és hát mindenkinek más az ingerenciája.
Napi meló után felnézve a fórumra nem hiányzott a kiosztás így sokan elmentek máshova.
A jó vita nem egyszerű műfaj.
Anno emlékszem, hogy pezsgett a fórum amikor elkezdődött a forgatás nélküli művelés és a "két oldal" egymásnak esett, akkor csináltak maguknak új fórumot a forgatás nélküliek.
Csoppikát az indexes MTZ fórumban szoktam látni.
Amúgy sajnálom, mert speciel kíváncsi fajta vagyok mindenki szakmai véleménye érdekelt, az más kérdés, hogy mi az amit elfogad az ember és mi az amire legyint.
Válasz szanberg #601. hozzászólásáraHú, de el vagy foglalva..........
Én benézek úgymond rendszeresen évek hosszú során.
Kivéve ha külföldön vagyok nyaraláson.
Válasz Sk Laci #598. hozzászólásáraNagyon sok év óta kb csak benéztem egyszer egy évben. Nem.
Idén, ahogy vettem a challenger hevederest, mondom cseppet felpattintom a régi szél járást
Én egyébként annyit olvasok mint írok, szóval nem túl sokat.
A régi brigádból telefonon, néha személyesen, meg Messenger -viber platformon kommunikálunk, életre szóló bajtársak lettünk az elmúlt 16 esztendő alatt.
Ermike, Mézga, Feribácsi, Szabi, Claastra, Drenthe, Grűn bácsikád, Cimbike, SzJ, Adorex, Vénkabi, T.Peti, Kutyalaci, Fecó, Decsi ésatöbbi....
Ha lenne "olyasmi" újítás mint amik a szántás alternatívái voltak anno az újra foglalkoztatná az embereket.
Például én végigolvastam a striptill topicot de egy "gúberezés" pár oldalt visszapörgetve átad minden lényeges információt azt felesleges tovább vesézni...
Válasz Gatti #575. hozzászólásáraNincs új a nap alatt. Ha vissza olvasol mindenre meg lehet találni a választ. Sokan azért nem maradtak hogy csak ismételgessék magukat, és a hülye politizálást olvassák.
Vissza olvasgatva sajnos nagyon sokan eltűntek már erről a fórumról. Én 2014 környékén regisztráltam, akkor sokkal több aktív tag volt, már amennyire emlékszem.
Változatosabb volt a fórum is, jókat lehetett szórakozni és beszélgetni szakmabeli dolgokról. Mostanság már nagyrészt a politikai megy vagy valamilyen egyéb dolgon a vita, lehet ezért tűnt el a többség.
Persze nekem nincs gondom ha valaki szereti a politikát de úgy vettem észre a szakmai része egyre jobban elhalványul a fórumnak.
Hiányzik a régi idők fóruma, ti hogy vagytok ezzel?
773 hozzászólás
Válasz termelo #618. hozzászólásáraSosem tárcsázok elé semminek, mert ha esik eső akkor azon fog beragadni leghamarabb.
Néznek is a paraszt tesvírek, hogy messziről olyan a tárcsás lazítózott alapművelt pálya mintha kb semmit nem csináltam volna vele, de én meg ezt szeretem.
Válasz R Sándor #617. hozzászólásáraNem vagyok én még vén, csak egyre jobban annak érzem magam
40 alatt vagyok még
Csak igen sokáig égett a gyertya mindkét végéről, úgy érzem
Válasz máris szomszéd #619. hozzászólásáraEgy hölgy barátom
Általában én vagyok az utolsó vendég, épp tegnap voltam nyiratkozni, 20:00
Válasz $HMP$ #593. hozzászólásáraHelyes! Politikai vitákat francnak van kedve olvasgatni, így elvesztettem a fonalat. Hecces szöveg jobban bejön
Válasz szanberg #612. hozzászólásáraÉn csak arra vagyok kíváncsi,hogy ki a fodrászod mostanában?
Válasz szanberg #616. hozzászólásáraNem rakodik be soha? Ha nincs szépen leszecskázva, itt pusztán csak tárcsázás után nem lehet vele dolgozni.
Erre egyedül azt mondják a Cruiser jó, igaz lehet?
Válasz szanberg #612. hozzászólásáraMennyi az annyi? Meg szabad kérdezni? Mert én Is érzek hasonlókat.főleg a pia terèn.
Válasz termelo #613. hozzászólásáraMultiva Topline Super XL van, jaja.
Striptill megállt. Amióta nincsen szója. Az után volt a legjobb, időben is meg munkaminőségre is. Napraforgó után búzát vetek, így maradt a cirok(ha van) meg kukorica után a striptill...
Ezek mire lekerülnek 10-ből kilencszer sár van és nem lehet normálisan sávozni, vagy sehogy. Az agyagon.
Az is hozzátartozik, hogy időnként biztosan tudnánk alkalmazni, mondjuk kalászos tarlókra vagy ilyesmi, csak azt is megtanultam ha valami nem tud rendszer szinten szisztematikusan működni, akkor extra figyelmet kíván, amire meg kifejtettem előbb,hogy nem jut már idő -erő-figyelem. Plusz, októberig azt sem lehet csinálni, aztán meg jön a sár...
Így lettek a tárcsás lazítók, először a Condisc, majd idén sikerült kukázni egy Discrippert a hevederes után.
Meg persze vannak a grúberek, csak abból is a nagy Cultus szárnyakkal megmarad nyári, kora őszi munkákra, súlya, hengere miatt az sem jó már nedves körülmények között.
Az Agrotom Apsp RS3 még egész jó ilyen műfajban is, az ugye kevésbé nehéz és gumikerék sor van hátul, nem acél döngölő.
Így ha valamennyire művelhető állapotban tudunk dolgozni, megy a csökkentett művelés, kukoricában is kombájn után megy egy alapművelés, majd tavasszal egy Multiva Topline Super és fasza a pálya vetésre.
Válasz szanberg #612. hozzászólásáraÜdv a klubban .
Válasz szanberg #610. hozzászólásáraWbbe még 1 hete nem ment bele az eke. Kaptunk tegnap esőt, most meg túl jó lett.Meg amúgy is kondi megy bele, viballa meg nekem nem jön többé az udvarba.
Válasz szanberg #612. hozzászólásáravégül mi lett a strip vonallal?
svéd kombi neked van?
Válasz Sk Laci #605. hozzászólásáraNagyon sok a feladat és kezd fogni az idő... Igazából már nem is csak most, pár éve megvolt a csúcs, aztán már csak a vissza rakás van szerintem. Annó éjjel nappal toltam az ipart, de vissza gondolva kegyetlen módon, soha el nem bírtam fáradni, mára meg pár óra iroda oszt gatter...igaz ezt utálom is mint a fene. Annyi a kifeszítettség, hogy az nem emberi, a tolerancia meg csak csökken
Igazából az erkölcsön kívül minden más is
Jó lenne lazán élni a hobbinak egyéb kikapcsolódásnak de aki parasztnak áll, eladta rég a lelkét a fődjének és sosem bírsz tőle szabadulni, egy percre sem. Aztán az a baj van nekem mellette más vonalon egyéb életforma,(motorverseny , vadászat) ami hobbi lenne, de egyiket sem tudom úgy megélni ahogy szeretném. Így feladat van,hobbinak sok, persze élvezem is, de gyakorlatilag nekem az év 365 napja feladatokkal túlfűtött, melós, zajos.
Má még az ital sem úgy megy mint régen, akkor zsinórban ment 5 napig is télen most meg csak ritkán és nem is várom a következőt
De most végeztünk mindennel, a papír melokat majd le boxolom, van még egy hónapom rá. Szóval most be-be nézegetek hozzátok, hátha akadna valami jó téma.
Válasz szanberg #610. hozzászólásáraMit a karót?
Válasz mtz1221 #608. hozzászólásáraEzt kár kiszántani more
Válasz mtz1221 #608. hozzászólásáraHama kezded van még egy hónap pihi
Válasz .Richard. #602. hozzászólására
Válasz Sk Laci #604. hozzászólásáraBasszus a Paldot el is felejtettem. Akkor ez már a 4.-ik nick neve.
Anno azért néha eldurvult a helyzet, sokan elmentek a személyeskedésig és hát mindenkinek más az ingerenciája.
Napi meló után felnézve a fórumra nem hiányzott a kiosztás így sokan elmentek máshova.
A jó vita nem egyszerű műfaj.
Anno emlékszem, hogy pezsgett a fórum amikor elkezdődött a forgatás nélküli művelés és a "két oldal" egymásnak esett, akkor csináltak maguknak új fórumot a forgatás nélküliek.
Csoppikát az indexes MTZ fórumban szoktam látni.
Amúgy sajnálom, mert speciel kíváncsi fajta vagyok mindenki szakmai véleménye érdekelt, az más kérdés, hogy mi az amit elfogad az ember és mi az amire legyint.
Válasz szanberg #601. hozzászólásáraHú, de el vagy foglalva..........
Én benézek úgymond rendszeresen évek hosszú során.
Kivéve ha külföldön vagyok nyaraláson.
Válasz mtz1221 #600. hozzászólásáraP - Paldo.
Nem ismerős?
Válasz .Richard. #602. hozzászólásáraLemaradt. Mint,minden èven.
Válasz mtz1221 #594. hozzászólásáraMajd csak figyeld,jön a karácsony,kezdődik a szántás.
Válasz Sk Laci #598. hozzászólásáraNagyon sok év óta kb csak benéztem egyszer egy évben. Nem.
Idén, ahogy vettem a challenger hevederest, mondom cseppet felpattintom a régi szél járást
Válasz Sk Laci #597. hozzászólásáraAz ok. Csak a +P betű nekem akaratlanul is pöccsnek jön le.
Válasz mtz1221 #594. hozzászólásáraCsakuuugy passziobuuu
Válasz szanberg #596. hozzászólásáraEddig nem tudtad???
Válasz mtz1221 #594. hozzászólásáraElőző két regisztrált nevének első betüi. Dollárok meg máshol is jól jönnek.
Válasz $HMP$ #593. hozzászólásáraSzóval sikerült kiugrasztani a nyulat a bokorból....
Szevasz koma
Válasz mtz1221 #594. hozzászólásáraRejtőzködő életmódot folytató élőlény.
Válasz $HMP$ #593. hozzászólásáraDe miért kellett ehhez a neved kiegészíteni, megválltoztattni ???
Válasz szanberg #589. hozzászólásáraDehogy vitte semmit se csinált íll meg virúlll...
Válasz szanberg #589. hozzászólására$HMP$????
Válasz szanberg #585. hozzászólásáraEz meg én lennék(voltam),csak akkor lett új telefon vagy valami ilyen miatt kelett másik nevet használnom!
Válasz szanberg #589. hozzászólásáraAha! Értem
Válasz gergő07 #588. hozzászólásáraSemmit.
Elvitte a gestapó
Válasz szanberg #585. hozzászólásáraHeccmesterről tudsz valamit? Egyik napról a másikra eltűnt.
Válasz Diesel Tibor #583. hozzászólásáraNo meg Tibibácsi
Hirtelen nem ugrik be aztán mindenki, itt van még a nászom is néha szentesről
Amúgy, az ország bármely részén járok, mindenhol vagytok, jó dolog ez,nagyon!!!
Tajbor!!!
Válasz III.Gyula #525. hozzászólásáraCseppet vissza olvastam már itt, látom hiányoztam Gyula
Én egyébként annyit olvasok mint írok, szóval nem túl sokat.
A régi brigádból telefonon, néha személyesen, meg Messenger -viber platformon kommunikálunk, életre szóló bajtársak lettünk az elmúlt 16 esztendő alatt.
Ermike, Mézga, Feribácsi, Szabi, Claastra, Drenthe, Grűn bácsikád, Cimbike, SzJ, Adorex, Vénkabi, T.Peti, Kutyalaci, Fecó, Decsi ésatöbbi....
Válasz Diesel Tibor #583. hozzászólásáraVegyen minden elveszett Tibibácsiról példát, és jelezzen magáról.
Válasz Gatti #575. hozzászólásáraÉn is itt vagyok, de csak olvasgatok
15 év az régi fórumozó, mert akkor én pl itt vagyok , igaz ,hogy nem szólok hozzá minden nap , az okokat sokan leírták előttem!
Válasz envagyok2 #579. hozzászólásáraMondom, Bandiból lett Hastag. De csak így egymás közt.
Válasz termelo #578. hozzászólásáraMinden téma egy idő után elfárad. Újdonság nincs , ugyanazt ismételgetni meg nem érdekes.
Válasz mtz1221 #577. hozzászólásáramitomén
Válasz Gatti #575. hozzászólásáraSzerintem a szakmaiság azért is elhalványul mert egyre jobban kiforrtak a dolgok.
Ha lenne "olyasmi" újítás mint amik a szántás alternatívái voltak anno az újra foglalkoztatná az embereket.
Például én végigolvastam a striptill topicot de egy "gúberezés" pár oldalt visszapörgetve átad minden lényeges információt azt felesleges tovább vesézni...
Válasz envagyok2 #574. hozzászólásáraHastag ?
Válasz Gatti #575. hozzászólásáraNincs új a nap alatt. Ha vissza olvasol mindenre meg lehet találni a választ. Sokan azért nem maradtak hogy csak ismételgessék magukat, és a hülye politizálást olvassák.
Vissza olvasgatva sajnos nagyon sokan eltűntek már erről a fórumról. Én 2014 környékén regisztráltam, akkor sokkal több aktív tag volt, már amennyire emlékszem.
Változatosabb volt a fórum is, jókat lehetett szórakozni és beszélgetni szakmabeli dolgokról. Mostanság már nagyrészt a politikai megy vagy valamilyen egyéb dolgon a vita, lehet ezért tűnt el a többség.
Persze nekem nincs gondom ha valaki szereti a politikát de úgy vettem észre a szakmai része egyre jobban elhalványul a fórumnak.
Hiányzik a régi idők fóruma, ti hogy vagytok ezzel?
Bandi?