Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Érdeklődnék, hogy ki mit lát most, milyen jelenleg a piac? Pár héten belül lesz eladó 4 db üsző és 5 db Angus bika borjú. 240-320 kg között lesznek, olyan 280-290 kg átlagsúlyban. Milyen árat lehet kérni most reálisan értük?
Válasz Bán Zsolt #12089. hozzászólásáraAz én bikámat használta 3 éve, de én elcseréltem. Ami meg van azt nem engedem a kanibál teheneihez! Jó borjukat adnak a tehenei, de rohadt egy szemét bagázs! 2-3 tehén egyszerre veri az uj jövevényt mindig nála, azért kell valami jó szilárd idősebb bika ami meg is védi magát.
Válasz Bán Zsolt #12083. hozzászólásáraBeszéltem vele! Biztosan jó bika, de nem a Szilárd barátomnak való árkategoria. Nem is merem felhivni elmondani neki mert átharapna a telefonon hogy az összes tehenének kb az 1/3-a árban a bika.
Sziasztok! Idősebb 5-6 maximum 7 éves lajstromos bikáknak menyi a reális ára? Mt, limo, charolais. Jó barátomnak szüksége lenne 1darabra, de fiatal bika nem játszik a pakliban mert eléggé vehemens (domináns) tehenei vannak. 10-en pár darabra jó lenne neki egy olyan is.
Válasz Selvin #12076. hozzászólásáraÉn a karám melletti tarlón etetek, éjszakáztatok, mert a karám katasztrófa. Még jó hogy nem szántottam fel az ősszel, meg be van keritve. Ma a birkákat is kirakom oda, mert szűgyig járnak a sárba.
Válasz Selvin #12076. hozzászólásáraugyan ez.
lassan eljutok oda, hogy visszasírom a tavalyi tavaszt. nem tudunk mit csinálni, almozunk ameddig tudunk, meg okádom ki a műtrágyát az első legelőre, aztán április elsején pakolás, lesz ami lesz.
Sziasztok? Máshol is esik az eső minden második nap októbertől? Ti hogy bírjátok? Én már nem tudok eleget almozni, mert mind átázik és süppednek a tehenek. Nálatok mi erre a megoldás?
Válasz k-roy90 #12069. hozzászólásáraAttól függ, hogy honnan! Egy francia kanyar 4000euro korul van altalaban.
Egyebkent eleve kint is le kell vizsgalni, illetve itthon kotelezo karanten, ami utan szinten vervizsgalatot kell vegezni, plusz a honositas.
Ja es raadasul kell hozza egy karanten telep :)
Unión belülről, szarvasmarha importnak mik a feltételei? (gondolok itt állatszállító autó vizsgáztatásáról, engedélyek stb.)
Illetve ismertek e olyan embert aki foglalkozik szarvasmarha importtal akár kis tételben is? (10-20db)
Na ez jó kérdés, sok mindentől függ mind az ellés mind a borjúelhullás, vemhesülés függ a takarmányozástól, tartási körülménytől, időjárás, nekem kb70-80% szokott lenni a vemhesülés pedig próbálom a legjobban csinálni a körülményekhez képest.
A borjú kiesés megint egy jó kérdés /fontos ne vigyél 1db idegen borjút sebe mert az megritkitja a csapatot/ valamikor egysem valamikor 3-4 függ hogy mennyit szopik milyen helyen van, ha túl szívja magát egy kicsi is ezalatt értem kicsi jasmenés egyből oltani mivel ha nem akkor hamar ledönti.
Erről sokat lehetne beszélni
Sziasztok!
Elsősorban a húsmarhásokhoz szolna a kérdésem.Megtudnátok mondani nekem,hogy aki figyelemmel kiséri,hogy egy-egy termékenyitesi/vemhesitési idény alatt a tehenek hány százaléka szokott vemhesülni és leelleni?Illetve hány százalák szokott lenni a szoposkori borjú elhullás?
Válasz Jago #12059. hozzászólásáraCsak azt nem értem,ha valakinek nincs legelője akkor miért erőlteti az állattartást. Az anyatehén támogatása rámegy a bérlegeltetéste.
Válasz csontii #12058. hozzászólásáraIstáló helyett legelhetnek a tehenei, van rajtuk bika, meg semmi munkája vele szezonban. Kb enyi! Ja meg megmarad neki az etetni valója.
Válasz sanyi1965 #12055. hozzászólásáraAz egy kimondottan jó üzlet lenne részemről! De én inkább forintositani szeretném a dolgot, nekem az elkébzelésem havi 6-7000ft/tehén+szaporulata.
12653 hozzászólás
Hajdú-Bihar megyében esetleg nem tud valaki növendék marhát? (Üsző és bika is érdekel)
Előre is koszonom!
Válasz esiszik #12101. hozzászólásáraKöszönöm,holnap keresem!
Válasz bence0801 #12100. hozzászólására06302252063 részletek
Válasz esiszik #12099. hozzászólásáraMilyen feltételekkel vállalja?
Válasz bence0801 #12098. hozzászólásáraHajdú Bihar megye. Komádi
Válasz esiszik #12097. hozzászólásáraAfelől érdeklődnék hogy melyik térségben vállalja a bértartást?
Bértartást vállalok tanyával, legelővel max 100db szmarhát. Tavasztól őszig.
Sziasztok!
Valaki kötött már szarvasmarhára biztosítást? Egyáltalán lehet?
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ki mit lát most, milyen jelenleg a piac? Pár héten belül lesz eladó 4 db üsző és 5 db Angus bika borjú. 240-320 kg között lesznek, olyan 280-290 kg átlagsúlyban. Milyen árat lehet kérni most reálisan értük?
Erdélybe vinnének tőlem üszőket. Mi ennek a módja? Van valakinek tapasztalata? Milyen papirok kellenek?
Válasz Bán Zsolt #12092. hozzászólásáraHuuuu! Ne tudd meg! Embertől ugy félnek hogy helyből 180 at ugranak! 1 vérvétel az ott katasztrofa.
Válasz Jago #12091. hozzászólásáraSzép brigád lehet
Válasz Bán Zsolt #12089. hozzászólásáraAz én bikámat használta 3 éve, de én elcseréltem. Ami meg van azt nem engedem a kanibál teheneihez! Jó borjukat adnak a tehenei, de rohadt egy szemét bagázs! 2-3 tehén egyszerre veri az uj jövevényt mindig nála, azért kell valami jó szilárd idősebb bika ami meg is védi magát.
Válasz Bán Zsolt #12089. hozzászólásáraKomoly a bika! Valami olyasmiben gondolkodik amugy!
Válasz Jago #12086. hozzászólásáraGondolom selejt tehén árban vitték el az övét aztán olyasmiben szeretne venni.
Ez lett volna.
Válasz Jago #12087. hozzászólásárasajnálom mert megszerettem, szép utódjai vannak.
Válasz Tomi5 #12085. hozzászólásáraBiztosan jó lenne a te bikád a képek meg az ár alapján. Csak 385km-re vagyunk egymástól.
Válasz Bán Zsolt #12083. hozzászólásáraBeszéltem vele! Biztosan jó bika, de nem a Szilárd barátomnak való árkategoria. Nem is merem felhivni elmondani neki mert átharapna a telefonon hogy az összes tehenének kb az 1/3-a árban a bika.
Válasz Jago #12082. hozzászólásáraNekem is van egy magyartarka , 8 éves vágóra adnám,már jövő héten vinnék csak nagyon sajnálom mert igen jó bika
Válasz Bán Zsolt #12083. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Jago #12082. hozzászólásáraHetven77725nullanulla
Válasz Bán Zsolt #12081. hozzászólásáraSzerintem az is jo lenne neki! Menyi időset és milyen árban lenne?
Válasz Jago #12080. hozzászólásáraBlonde-t tudok Kecskeméten.
Sziasztok! Idősebb 5-6 maximum 7 éves lajstromos bikáknak menyi a reális ára? Mt, limo, charolais. Jó barátomnak szüksége lenne 1darabra, de fiatal bika nem játszik a pakliban mert eléggé vehemens (domináns) tehenei vannak. 10-en pár darabra jó lenne neki egy olyan is.
Válasz Selvin #12076. hozzászólásáraÉn a karám melletti tarlón etetek, éjszakáztatok, mert a karám katasztrófa. Még jó hogy nem szántottam fel az ősszel, meg be van keritve. Ma a birkákat is kirakom oda, mert szűgyig járnak a sárba.
Válasz Selvin #12076. hozzászólásáraSzia!
Tető alá van rendszeresen aljazva. Illetve 5m a bejárat előtt hogy minél kevesebbet hordjanak be a lábukon.
Válasz Selvin #12076. hozzászólásáraugyan ez.
lassan eljutok oda, hogy visszasírom a tavalyi tavaszt. nem tudunk mit csinálni, almozunk ameddig tudunk, meg okádom ki a műtrágyát az első legelőre, aztán április elsején pakolás, lesz ami lesz.
Sziasztok? Máshol is esik az eső minden második nap októbertől? Ti hogy bírjátok? Én már nem tudok eleget almozni, mert mind átázik és süppednek a tehenek. Nálatok mi erre a megoldás?
Válasz Cs.Tomi #12074. hozzászólásáraKöszönöm. Ma volt itt egy török vevő, 700 forintot kínált a bikákért.
Válasz tivorany1 #12073. hozzászólására720 ert adott el egy ismerosom multheten.
Sziasztok.
Tudtok-e árat nagysúlyú bikára? 800-900kg, charolais.
Előre is köszönöm.
Válasz Selvin #12068. hozzászólásáraJa meg nem àrt ha van síkosító a hàznàl! (Vet gel)
Válasz Selvin #12068. hozzászólásáraA vakcina betegsegek ellen van. Amit szeretnèl az gyógyszer, ès a neve pedig sensiblex. A làgy szülôutat tàgítja.
Válasz k-roy90 #12069. hozzászólásáraAttól függ, hogy honnan! Egy francia kanyar 4000euro korul van altalaban.
Egyebkent eleve kint is le kell vizsgalni, illetve itthon kotelezo karanten, ami utan szinten vervizsgalatot kell vegezni, plusz a honositas.
Ja es raadasul kell hozza egy karanten telep :)
Unión belülről, szarvasmarha importnak mik a feltételei? (gondolok itt állatszállító autó vizsgáztatásáról, engedélyek stb.)
Illetve ismertek e olyan embert aki foglalkozik szarvasmarha importtal akár kis tételben is? (10-20db)
Hali! Tudnátok ajánlani így az ellések előtt valami hatásos tágító vakcinát? Eddig nem használtam, de sosem lehet tudni... köszi
Válasz Gyorgyjani85 #12065. hozzászólásáraSzia!
Na ez jó kérdés, sok mindentől függ mind az ellés mind a borjúelhullás, vemhesülés függ a takarmányozástól, tartási körülménytől, időjárás, nekem kb70-80% szokott lenni a vemhesülés pedig próbálom a legjobban csinálni a körülményekhez képest.
A borjú kiesés megint egy jó kérdés /fontos ne vigyél 1db idegen borjút sebe mert az megritkitja a csapatot/ valamikor egysem valamikor 3-4 függ hogy mennyit szopik milyen helyen van, ha túl szívja magát egy kicsi is ezalatt értem kicsi jasmenés egyből oltani mivel ha nem akkor hamar ledönti.
Erről sokat lehetne beszélni
Megjött a tenyészbika támogatásról a határozat. Kemény 488000-re lecsökkentették.
Sziasztok!
Elsősorban a húsmarhásokhoz szolna a kérdésem.Megtudnátok mondani nekem,hogy aki figyelemmel kiséri,hogy egy-egy termékenyitesi/vemhesitési idény alatt a tehenek hány százaléka szokott vemhesülni és leelleni?Illetve hány százalák szokott lenni a szoposkori borjú elhullás?
Köszönöm a válaszokat!
Válasz stamas #12054. hozzászólásáraSzia!
Tudtommal igen,mert 30% ellés arány elég.
Válasz stamas #12054. hozzászólásáraNem
Válasz csontii #12060. hozzászólásáraEz már nem az én problémám!
Válasz Jago #12059. hozzászólásáraCsak azt nem értem,ha valakinek nincs legelője akkor miért erőlteti az állattartást. Az anyatehén támogatása rámegy a bérlegeltetéste.
Válasz csontii #12058. hozzászólásáraIstáló helyett legelhetnek a tehenei, van rajtuk bika, meg semmi munkája vele szezonban. Kb enyi! Ja meg megmarad neki az etetni valója.
Válasz Jago #12057. hozzászólásáraEbben mi az üzlet a másik félnek?
Válasz sanyi1965 #12055. hozzászólásáraAz egy kimondottan jó üzlet lenne részemről! De én inkább forintositani szeretném a dolgot, nekem az elkébzelésem havi 6-7000ft/tehén+szaporulata.
Válasz Róbert86 #12053. hozzászólásáraAnyiért semmit sem válalnék!
Válasz Jago #12052. hozzászólásáraA szaporulat!!!!
Sziasztok!
Az anyatehèn támogatàshoz 6 tehènre elèg 2 borjú?