Örülnék, ha legalább ezzel a mi helyzetünk is kiszámíthatóbb lenne.
Sejtésem: nagyon sok NFA-s területet kaptak meg "új" gazdák, akik eddig nem tartottak állatot, most viszont ugye kellene, 2ha/1NÁE. (Ezt azért marhából könnyebben és kevésbé eszközigényesen lehet összehozni, mint sertésből vagy juhból.) Ha már tartják, akkor értékesíteni is szeretnék. Bár mi is tartjuk már vagy 15 éve, megszenvedtünk minden "hullámverést" - lásd export leállás stb. -, de ha most ezzel valami kiszámíthatóságot tennének a rendszerbe, akkor mi, régi "motorosok" is jól járnánk. Legyen így!
Mi nem hízlalunk, ennek a jövedelmezőségéről nem tudok nyilatkozni. (nem tudom hízott bikára mennyi támogatás van, ennek nézz utána, mert úgy lehet, hogy szebb a kép.) Charolaist tartunk mi is:)))Nagyon bírja a legelős tartást, fedél nélkül vannak most és semmi nem látszik a kondijukon. Nálunk a kisfejű-szarvatlan bika nagyon megkönnyítette az elléseket. a törökök - legalábbis a mi vevőink - ragaszkodnak hozzá.
300 kg-ig a törökök viszik el, előírt vérvizsgálat stb. kell melléjük. Eddig 1050-1150 Ft/kg+áfa volt az átvételi ár. Hogy mi lesz idén, hát becsókolok annak, aki megmondja:(
Mi május 15.-szept. 15. között tartjuk a háremben a bikákat, így két szállítmánnyal elmennek a kisbikák. Mivel nálunk legelőn vannak, így nem tudom, hogy abrakolással mennyire emelkedik a tartás ktge - érzésem szerint jelentősen-, télen mi kukoricaszárat és szénát adunk, de azt attól kezdve, hogy lefogy a legelő. (idén széna helyett is kukoricaszár - bár nagyon jó minőségű -, mert a széna aranyárban van, a termés meg siralmas volt nálunk.)
Bizakodom, az előbb a hír tv-n megerősítették,hogy meg akarják duplázni a marha exportot török honba.Van két hónapom mert áprilisban lesznek 2évesek a nagy bikák,még lehet,hogy kapok értük pénzt.
Egy kis segítséget szeretnénk kérni húsmarha tartással kapcsolatban.
Charolais-t szeretnénk tartani de nem egészen tiszta még számunkra hogy fiatal bikákat vegyünk vagy üszőket, és hogy mindenki legelteti vagy abrakoltatja e őket és hogy mikor érdemesebb leadni .
Szóval van még pár tisztázatlan kérdés mert kezdők vagyunk.
előre is köszi
Válasz #4262. hozzászólásra
Ja ,de ez a Hunlandos " marhákra" vonatkozik és nem a tieitekre,Azerbajdzsánban is a Hunlandosoknak csináltak üzletet,gondolom kizárólagos forgalmazóként...
Úgy látom te is szereted Julkót!Minket is átvert tavaly tavasszal.Levetette a vért mondat hogy értejön nem jött vigyük át ladányba oda se jött egy hétig volt itt a vér aztán mink vittük be és mi csináltunk mindent.Még az átvételen is variált mindíg.Na tőlünk se fogja elvinni ez a Gyökér 355ft ér akkor inkább levágom.
63% !!???
Mennyit vágtál már ????
Azért egy ilyen kicsi vágóhídnál is van ám költség rendesen de az tény, hogy az export ár bármikor sokkal kifizetődőbb, mint itthon levágni.
Ki mondta ezt az árat?Elek Gyula vagy Gál Gyula??Ők szedik itt a környéken de Elek Gyula Gulácsinak szedi.Vagy van még a Karcagi nő Julika még az szedi most hívtuk fel csak annyit mondott hogy csütörtökön keressem.Kíváncsi leszek mit mond.Bajomba vitték volna 400 ért.
nem tudok tel számot,ö hiv ha kell neki ,asztán ha tudunk valakinál elmegyünk venni.vas és györsopron zala megyebe maszkátunk eddig,küld el a számod medvefoka78@freemail.hu cimre meg hol laksz,mennyi és milyen fajta van ,SEGITEK HA TUDOK
12825 hozzászólás
Örülnék, ha legalább ezzel a mi helyzetünk is kiszámíthatóbb lenne.
Sejtésem: nagyon sok NFA-s területet kaptak meg "új" gazdák, akik eddig nem tartottak állatot, most viszont ugye kellene, 2ha/1NÁE. (Ezt azért marhából könnyebben és kevésbé eszközigényesen lehet összehozni, mint sertésből vagy juhból.) Ha már tartják, akkor értékesíteni is szeretnék. Bár mi is tartjuk már vagy 15 éve, megszenvedtünk minden "hullámverést" - lásd export leállás stb. -, de ha most ezzel valami kiszámíthatóságot tennének a rendszerbe, akkor mi, régi "motorosok" is jól járnánk. Legyen így!
Mi nem hízlalunk, ennek a jövedelmezőségéről nem tudok nyilatkozni. (nem tudom hízott bikára mennyi támogatás van, ennek nézz utána, mert úgy lehet, hogy szebb a kép.) Charolaist tartunk mi is:)))Nagyon bírja a legelős tartást, fedél nélkül vannak most és semmi nem látszik a kondijukon. Nálunk a kisfejű-szarvatlan bika nagyon megkönnyítette az elléseket. a törökök - legalábbis a mi vevőink - ragaszkodnak hozzá.
300 kg-ig a törökök viszik el, előírt vérvizsgálat stb. kell melléjük. Eddig 1050-1150 Ft/kg+áfa volt az átvételi ár. Hogy mi lesz idén, hát becsókolok annak, aki megmondja:(
Mi május 15.-szept. 15. között tartjuk a háremben a bikákat, így két szállítmánnyal elmennek a kisbikák. Mivel nálunk legelőn vannak, így nem tudom, hogy abrakolással mennyire emelkedik a tartás ktge - érzésem szerint jelentősen-, télen mi kukoricaszárat és szénát adunk, de azt attól kezdve, hogy lefogy a legelő. (idén széna helyett is kukoricaszár - bár nagyon jó minőségű -, mert a széna aranyárban van, a termés meg siralmas volt nálunk.)
Válasz #4267. hozzászólásra
Válasz #4267. hozzászólásra
Válasz #4270. hozzászólásra

úgy legyen!!!
Válasz #4269. hozzászólásra

Bizakodom, az előbb a hír tv-n megerősítették,hogy meg akarják duplázni a marha exportot török honba.Van két hónapom mert áprilisban lesznek 2évesek a nagy bikák,még lehet,hogy kapok értük pénzt.
Válasz #4268. hozzászólásra
most már mindegy...bizzunk abba,hogy majd jobb lesz minden!!!
Válasz #4266. hozzászólásra

Gyűjtő telep,,,,,,,vágóhíd, túl szép lett volna.
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnénk kérni húsmarha tartással kapcsolatban.
Charolais-t szeretnénk tartani de nem egészen tiszta még számunkra hogy fiatal bikákat vegyünk vagy üszőket, és hogy mindenki legelteti vagy abrakoltatja e őket és hogy mikor érdemesebb leadni .
Szóval van még pár tisztázatlan kérdés mert kezdők vagyunk.
előre is köszi
Válasz #4263. hozzászólásra
hali TIBIKE!rosszul mondtam,eszembe jutott:GRAS-ba mentek,a Kapuvárt azt azért kevertem,mert ott van neki a telephelye!!
nezzetek a hir tv mindjart nyilatkozik szijarto a rajatszasba a tórókról.
Válasz #4262. hozzászólásra
Ja ,de ez a Hunlandos " marhákra" vonatkozik és nem a tieitekre,Azerbajdzsánban is a Hunlandosoknak csináltak üzletet,gondolom kizárólagos forgalmazóként...
Válasz #4261. hozzászólásra

Azt értem ,hogy le pacsiztak ,de mire döntöttek és ez mennyire fog fájni nekünk???Van-e valami hírforrás a tárgyalás kimeneteléről??
Válasz #4260. hozzászólásra

Ma reggel nyilatkozta szijarto az m1-en,70edbmarha ment ki a töröknek tavaj,ezt a mennyiseget 2015- megduplazzak,ezt targyaltak.meglatas.
Válasz #4260. hozzászólásra

Itt volt a Török miniszterelnök Orbánnál!
Úgyhogy kamion számra viszik majd a bikákat!
Válasz #4259. hozzászólásra

És ez mit jelent???
Most mar meglehet nyugodni itvot a szultan a kiralynal.
julko az gyökeres julika lene a karcagi
Válasz #4246. hozzászólásra
Úgy látom te is szereted Julkót!Minket is átvert tavaly tavasszal.Levetette a vért mondat hogy értejön nem jött vigyük át ladányba oda se jött egy hétig volt itt a vér aztán mink vittük be és mi csináltunk mindent.Még az átvételen is variált mindíg.Na tőlünk se fogja elvinni ez a Gyökér 355ft ér akkor inkább levágom.
Válasz #4255. hozzászólásra
Én megnéztem őket személyesen is,gyönyörűek...
Válasz #4254. hozzászólásra
erre gondoltam.a neten néztem a hirdetést.ezt nem ismerem amugy.de ezek nekem tárgytalanok...amúgy köszi!!
Válasz #4253. hozzászólásra
Feketék mint az ében,mert Galoway...
Válasz #4252. hozzászólásra
milyenek,mekkorák,hol???
Válasz #4251. hozzászólásra

Én is arról beszéltem...
Válasz #4249. hozzászólásra
hushasznu érdekelne!??
hali TIBIKE!felhivhatlak!
Válasz #4248. hozzászólásra
Igen, tudok..."feketéket"
üdv mindenkinek!egyszinü borgyukat tud valaki eladot nagy tételbe?választási az már jo lenne.(hizlalni kéne)
Álitollag ma tárgyalták a török exportot is, nem tud rolla valaki valamit?
Válasz #4236. hozzászólásra

Bajomban.
Julkó szervezte 355-ért
Válasz #4236. hozzászólásra
Ez egy hajdu megyei vágohidra ment volna. Kb 8éve szállitunk oda,de itt Békésbe 460-470ért viszik.
Válasz #4242. hozzászólásra

Éppen csak addig !!!
Válasz #4233. hozzászólásra
irtam mailt.
Válasz #4241. hozzászólásra

TE oszt vissza olvastál.
Válasz #4154. hozzászólásra

63% !!???
Mennyit vágtál már ????
Azért egy ilyen kicsi vágóhídnál is van ám költség rendesen de az tény, hogy az export ár bármikor sokkal kifizetődőbb, mint itthon levágni.
Válasz #4239. hozzászólásra

Csak azért csörget , mert nincs a kártyáján pénz........pfff, komoly kis felvásárló/felhajtó az ilyen.he-he
Ilyet még a portára se engedj be!!!
Engem a Akhmed minden este megcsörget,és azt várja hívjam vissza!!! Tiszta vicc!!
Julika is beszél össze vissza.Tavaly miatta buktam 250e ft-ot.Valamelyik este azzal hívott,hogy másnap jön megnézni a bikáimat.Azóta is jön.Pffff
Gyöker(es)Julika nem hazudott valami árat?
Válasz #4235. hozzászólásra
Ki mondta ezt az árat?Elek Gyula vagy Gál Gyula??Ők szedik itt a környéken de Elek Gyula Gulácsinak szedi.Vagy van még a Karcagi nő Julika még az szedi most hívtuk fel csak annyit mondott hogy csütörtökön keressem.Kíváncsi leszek mit mond.Bajomba vitték volna 400 ért.
Válasz #4234. hozzászólásra
Ezek elég fura dolgok!Minket multhéten hivtak hajdu bihar megyéből keresték a fekete bikát 440 ért mindennel, és békésmegyei vagyok.
Válasz #4219. hozzászólásra
Üdv.Ez hol volt helyileg??Én is hajdú-ba vagyok nekünk is van 3db nagysúlyú bika.nekem 400ft ot mondtak de várni kell 3 hetet belföldre.
nem tudok tel számot,ö hiv ha kell neki ,asztán ha tudunk valakinál elmegyünk venni.vas és györsopron zala megyebe maszkátunk eddig,küld el a számod medvefoka78@freemail.hu cimre meg hol laksz,mennyi és milyen fajta van ,SEGITEK HA TUDOK
Válasz #4230. hozzászólásra
most pénteken vette?
nevet, telefonszámot írsz?
exportra vete mert hf it nemetmontak mt meg 650kg utan 600fizetöt pentekre volt volna bebi mt is igerve deseminemletbelöle mereit hajduba
hf 600kilo felett kell neki 470 er +kp mt bika 600forint +kp heten vette penteken,ott voltam vele,a szar állat nem kö neki ingyen se.
en is hajdu vagyok ki az a tetü felvasárlo tegnap it csak 420 fizetek
Válasz #4227. hozzászólásra
A 600 az a kilo
Válasz #4222. hozzászólásra
Ki ad Vas megyében 600+kompot a nagy MT-ra?
Nekem azzal van bajom,hogy a TETŰ le akar húzni,és ezért már kezeltem le szarházit.