Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz k-roy90 #11798. hozzászólásáraNem tudom,de nállunk Szerbiában össz óta a "kutyának sem kell". Lassan oda jutunk,hogy egy euró lesz a vágó bikának az ára. Jelenleg 160-180 dinárt fizetnek ami nem fedezi az elöállitási költségeket. Szomoru,hogy mindent igy elbassznak.
Válasz k-roy90 #11798. hozzászólásáraRohamléptekkel takarított aki csak tehette,kvótára való tekintet nélkül az anyatehénnél is, eddig/!/.Nem lett rosszabb a helyzeted zárt kapuk mellett,szerintem,sőt.
Válasz Norbert0074 #11795. hozzászólásáraSzia!
Csak a beadáskor már legalább egyszer ellett tehénre adhatod be, plussz max 40% minimum 8 hónapos üszőre.
Beadni a területalapúval kell, vagyis neked kell felvenni legalább 1 hektárra.
Sziasztok.
Az anyatehén támogatásról lenne két kérdésem.
Ha több mint 3 állatra szeretném beadni.
"tenyészetében a támogatás alapjául szolgáló állatok esetén az üszők aránya a birtokon
tartás teljes ideje alatt legfeljebb 40%."
Így ha az állományom 12 üszőből áll akik majd nyáron fognak elleni akkor rájuk nem adhatom be mert túl vagyok a 40% on?
Illetve
"rendelkezik 1 hektár minimális SAPS jogosult területtel"
Ha a terület ki van adva bérbe akkor az úgy már nem felel meg vagy igen?
Lehet hülye vagy vicces kérdés, de szerintetek a vágómarhának most le vagy fel fog menni az ára?
Ti most eladnatok vagy tartanatok a magasabb ár remenyeben?
Válasz holovacssandor #11787. hozzászólásáraNem szereti meg. Idáig minden borjúját lerúgta magáról. Ellés után mindig összekötöttem a hátsó lábait nagyon rövidre,hogy csak icikézni tudott. Mikor a borjú elérte az egy hónapos kort akkor levettem róla a kötést. Ekkorra már elég erős a borjú és megtanulja hátulról szopni. Hátrafelé nem tud rúgni és csak így nevelte fel az előző borjait. Csak már nagyon unom a bírkózast vele a láb kötözéseket stb. Ha nincs rá remény ősszel megy vágóba.
Válasz csontii #11785. hozzászólásáraZárd be szorítóba, kösd ki a felőledi lábát, fejjél tőle tejet, meg a borjút is szoptasd meg legalább háromszor naponta. 2-3 nap "kínlódás" és megszereti meglásd.
Sziasztok
Az lenen a kérdésem hogy törzstenyészetből vásároltam egy minősített tenyészbikát.Arra lennék kíváncsi hogy a Növendék tenyészbika minősítő lapot .Vagyis amin rajta vannak a részletes adatai.Remélem ez a neve.A tenyésztők egyesületénél kell lekérnem?Esetemben például a Limousin tenyésztők egyesületénél?
Köszönöm a felvilágosítás.
Válasz sanyi1965 #11777. hozzászólásáraMüvelűnk földet elhiheted hogy nem 1ha rol van eltartva a23 darab szarvasmarha meg a 200db birka..Csak azokra nem en igenylem a tamogatast
Válasz antalocz #11776. hozzászólásáraHa 23 egyedet tartasz,jóformán föld nélkül, tejért-húsért-borjúért ,jár neked a BÍBORSZÍV is a dotáción felül. Ám ha csak passzióból vannak,kár a majdani kvótát elvenned más elől,valódi termelőtől.
Válasz sanyi1965 #11775. hozzászólásáraAz a helyzet ,hogy van egy hektát fold beadva csak tavaly is megbuntettet miatta 50ezerre mert sztem egy resze nem tamogathato.De ha nincs beadva es akkor kevesebbet adnak a tehenekre akkor inkabb benyelem ezt az 50ezrer.23tehénre van beadva egyebkent
Válasz antalocz #11773. hozzászólására tárgyévben az egységes kérelem beadására nyitva álló határidő utolsó napján rendelkezik 1 hektár minimális SAPS jogosult területtel, vagy adott naptári évben igényelt vagy kapott, állatokra vonatkozó, létszámalapú, termeléshez kötött közvetlen támogatásainak összege meghaladja a 100 euró értéket;
Ez a termeléshez kötött anyatehén támogatás előírása.
Nem tudom miért kell bántani vagy miért jó,hiszem nem ismerheted a helyzetem.
Én ugy hiszem,hogy senkinek nem irtam egy rossz szót sem. Köszönöm szépen azért mindenkinek!
Hanyagold a dolgot. Ha nincs más akkor inkább búzaszalma. De ott is figyelni kell nehogy ostipáljon mert felrúgja a rocsót.
Ló nem bírja a gyorsan, gyomorban felszívódó fehérjét, pl folyamatos, csak lucerna etetéstől fosik, haza vágja a máját. Vegyél pár guriga szénát vagy lucernát és rázd össze szalmával. De még az osztályos nem penészes széna is jobb mint a szója szalma.
Válasz szantofold22 #11764. hozzászólásáraOlyat is lattam akik ocsut etetett vele.Tulajdonképp az már rostaalj.Benne volt a bolonditó beléndek magja.Bekábult a ló.Ha baj van hagyd abba az etetest és elmúlik.Nézzél neki tiszta gyepet.De azt jót.Legrosszabb esetbe kukorica szár.De nem porosat! Ha vásárolsz nálad a labda miért fizetel.
Válasz Apáé #11760. hozzászólásáraEn azt nem hiszem.
Vannak bizonyos takarmányok pl a lucerna is "fehérje mérgezés"A ló nyakán apró göbök lesznek ez tul sok fehérje miatt is lehet.
Szimplán tiszta fűszéna ha nincs más és dolgoztatva sincs a ló.Régen télen adtunk kévés csutkát azt szerette molyolni.A bálás túl poros.Feszt prücköl.. Kukoricától a mája zsírosodhat.Nem zsirosodott a 80 as évekbe mikor a saros utcan agyig ülve a szekér hordták a szenet.De ma már más az egész. a szóját azért hőkezelik hogy a fehérje feltárodhasson benne. Un extrahált szójadara.
Mig volt ló szénát kévés csutkát kis lucernát csövestengerit ,vagy zabot kapott.Annó vetettünk takarmány répát a birkáknak.Abból is kapott imádta rágcsálni.
Inkább ha csak hastőltőt akarsz a tiszta zabszalma is jó neki.
A lényeg ne legyen penészes.Az nagyon gyilkos a lónak.Kecske birka marha kinjába megeszi mindenkinek volt már rosszul sikerült takarmányos éve esős év stb,de a ló az nem az nem lehet sanyargatni büntetlenül mert visszaköszön.
Válasz Apáé #11760. hozzászólásáraÚgy gondolom a kérdéseidből, hogy már baj van.
Vissza olvasva az irásaid, gyakorlatilag állandó takarmány problémád van.
Minek erőlteted ha nem megy !?
Sem neked, sem az állatnak nem jó ez így.....
Itt az lesz a baj, hogy le fog kehessdni.Elég ha egyszer izzadtan megcsapja a hideg víz hirtelen, a tüdeje nagyon érzékeny.A ló egy igényes állat.
Azt veszed észre majd hogy elkezd köhécselni aztan egyre többet.S a végén totál heptikás lesz. A ló gyengéje a tüdeje.Az hogyha pormentes tiszta penészmentes az anyag nem hinném mérgező lenne.De ázott dohos vackot a szürkemarhákkal szoktak etetni ha már végleg nincs mit.
Nem kell tartani .Inkább add el míg egészséges mert a rossz penészes vacakkal lenullázod az értékét is a lónak
Válasz Apáé #11756. hozzászólásáraÉn nem adnék a lovamnak penészes,rohadt takarmányt. Ha nincs akkor venni kell,nincs mese. A toxikus mérgezésbe akár bele is pusztulhat.
Válasz Apáé #11754. hozzászólásáraengedd meg, hogy visszakérdezzek. ha hónapok óta knt van, ázik, rohad, penészedik, gondolod, hogy használ nekik?
mit vársz ilyen ganajtól, mit gondolsz, annak milyen tápértéke van?
Sajna lovas forumot nem találok,ezért ne
haragudjatok,hogy itt teszem fel a kérdésem.
A szója szalmája mérgezö a lovakra?
Valaki ezt tudja biztosra?
Mert a mag hökezelés nélkül mérgezö,de vajon a szalmája is? Ugy,hogy hónapok óta kint van a renden,szóval ázik is meg minden.
12650 hozzászólás
Válasz k-roy90 #11798. hozzászólásáraNem tudom,de nállunk Szerbiában össz óta a "kutyának sem kell". Lassan oda jutunk,hogy egy euró lesz a vágó bikának az ára. Jelenleg 160-180 dinárt fizetnek ami nem fedezi az elöállitási költségeket. Szomoru,hogy mindent igy elbassznak.
Válasz k-roy90 #11798. hozzászólásáraRohamléptekkel takarított aki csak tehette,kvótára való tekintet nélkül az anyatehénnél is, eddig/!/.Nem lett rosszabb a helyzeted zárt kapuk mellett,szerintem,sőt.
Mivel az export megállt, itthon vágoba mit adnak érte?
Az 1 hektár SAPS jogosultság már nem feltétel, elég csak állatállománnyal rendelkezni, de ha csak üszőid vannak, akkor nem vagy jogosult rá.
Csak a beadáskor már legalább egyszer ellett tehénre adhatod be, plussz max 40% minimum 8 hónapos üszőre.
Beadni a területalapúval kell, vagyis neked kell felvenni legalább 1 hektárra.
Sziasztok.
Az anyatehén támogatásról lenne két kérdésem.
Ha több mint 3 állatra szeretném beadni.
"tenyészetében a támogatás alapjául szolgáló állatok esetén az üszők aránya a birtokon
tartás teljes ideje alatt legfeljebb 40%."
Így ha az állományom 12 üszőből áll akik majd nyáron fognak elleni akkor rájuk nem adhatom be mert túl vagyok a 40% on?
Illetve
"rendelkezik 1 hektár minimális SAPS jogosult területtel"
Ha a terület ki van adva bérbe akkor az úgy már nem felel meg vagy igen?
köszönöm
Válasz k-roy90 #11791. hozzászólásáraEladni!
Válasz k-roy90 #11791. hozzászólásáramost magas az ár és keresik azt tudom
Válasz k-roy90 #11791. hozzászólásáraAki ezt most meg tudja mondani az lottózzon.
Lehet hülye vagy vicces kérdés, de szerintetek a vágómarhának most le vagy fel fog menni az ára?
Ti most eladnatok vagy tartanatok a magasabb ár remenyeben?
Válasz csontii #11788. hozzászólásáraAz is egy megoldás
Válasz MarTin01210 #11783. hozzászólásáraA pedigree mellé van egy, de ha felhivod Marcit biztosan elkuldi...
Válasz holovacssandor #11787. hozzászólásáraNem szereti meg. Idáig minden borjúját lerúgta magáról. Ellés után mindig összekötöttem a hátsó lábait nagyon rövidre,hogy csak icikézni tudott. Mikor a borjú elérte az egy hónapos kort akkor levettem róla a kötést. Ekkorra már elég erős a borjú és megtanulja hátulról szopni. Hátrafelé nem tud rúgni és csak így nevelte fel az előző borjait. Csak már nagyon unom a bírkózast vele a láb kötözéseket stb. Ha nincs rá remény ősszel megy vágóba.
Válasz csontii #11785. hozzászólásáraZárd be szorítóba, kösd ki a felőledi lábát, fejjél tőle tejet, meg a borjút is szoptasd meg legalább háromszor naponta. 2-3 nap "kínlódás" és megszereti meglásd.
Válasz csontii #11785. hozzászólásáraPersze hogy van!!!! Szalámiként újra értelmezi majd a jövőjét
Van egy tehenem amelyik már a harmadik borjúját nem fogadja el. Van még értelme adni neki egy esélyt?
Válasz MarTin01210 #11783. hozzászólásáraAzt a bikával együtt kellett volna kapnod.
A pedigree papír másik oldala.
Sziasztok
Az lenen a kérdésem hogy törzstenyészetből vásároltam egy minősített tenyészbikát.Arra lennék kíváncsi hogy a Növendék tenyészbika minősítő lapot .Vagyis amin rajta vannak a részletes adatai.Remélem ez a neve.A tenyésztők egyesületénél kell lekérnem?Esetemben például a Limousin tenyésztők egyesületénél?
Köszönöm a felvilágosítás.
Sziasztok!
Etetet közületek valaki lucerna pelletet?
Válasz Diesel Tibor #11780. hozzászólására65 ft-os tejár mellett nem nehéz komplett állományokat megvenni- elsétáltatni támogatásért valami lehetetlen földeken.
Válasz sanyi1965 #11777. hozzászólására Passzióból nem tartanák 23db marhát,nekem elhiheted.
Válasz antalocz #11778. hozzászólásáraCsaládon belül meg mindegy ki igényli.
Válasz sanyi1965 #11777. hozzászólásáraMüvelűnk földet elhiheted hogy nem 1ha rol van eltartva a23 darab szarvasmarha meg a 200db birka..Csak azokra nem en igenylem a tamogatast
Válasz antalocz #11776. hozzászólásáraHa 23 egyedet tartasz,jóformán föld nélkül, tejért-húsért-borjúért ,jár neked a BÍBORSZÍV is a dotáción felül. Ám ha csak passzióból vannak,kár a majdani kvótát elvenned más elől,valódi termelőtől.
Válasz sanyi1965 #11775. hozzászólásáraAz a helyzet ,hogy van egy hektát fold beadva csak tavaly is megbuntettet miatta 50ezerre mert sztem egy resze nem tamogathato.De ha nincs beadva es akkor kevesebbet adnak a tehenekre akkor inkabb benyelem ezt az 50ezrer.23tehénre van beadva egyebkent
Válasz antalocz #11771. hozzászólásáraHa a várható támogatási összeg 40 000 ft felett van okvetlen igényeld föld nélkül is.
Válasz antalocz #11773. hozzászólására tárgyévben az egységes kérelem beadására nyitva álló határidő utolsó napján rendelkezik 1 hektár minimális SAPS jogosult területtel, vagy adott naptári évben igényelt vagy kapott, állatokra vonatkozó, létszámalapú, termeléshez kötött közvetlen támogatásainak összege meghaladja a 100 euró értéket;
Ez a termeléshez kötött anyatehén támogatás előírása.
Aztán a nemzetié nemtom mi.
Válasz Sötét Paraszt #11772. hozzászólásáraÉn is hallotam valami ilyesmit azért kérdezem.
Válasz antalocz #11771. hozzászólásáraHát nemtom, de mintha kellene 1 ha terület, hogy egyáltalán kapjál valamit.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem , hogy ha nincs beadva teruletalapu kerelmem akkor az anyatehenekre ugyanugy megkapom a teljes támogatasi összeget?
Válasz Apáé #11769. hozzászólásáraNem erdekel a helyzeted, az ostobasag nem helyzetfuggo, az allattartas meg nem kotelezo.
Válasz Cs.Tomi #11766. hozzászólásáraEz nekem irtad?
Nem tudom miért kell bántani vagy miért jó,hiszem nem ismerheted a helyzetem.
Én ugy hiszem,hogy senkinek nem irtam egy rossz szót sem. Köszönöm szépen azért mindenkinek!
Válasz Apáé #11754. hozzászólásáraLótenyésztés
Hanyagold a dolgot. Ha nincs más akkor inkább búzaszalma. De ott is figyelni kell nehogy ostipáljon mert felrúgja a rocsót.
Ló nem bírja a gyorsan, gyomorban felszívódó fehérjét, pl folyamatos, csak lucerna etetéstől fosik, haza vágja a máját. Vegyél pár guriga szénát vagy lucernát és rázd össze szalmával. De még az osztályos nem penészes széna is jobb mint a szója szalma.
Válasz Apáé #11760. hozzászólásáraÉn még a jó szénát is kirázom nekik és locsolom.
Ne reklámozd,hogy mit adsz nekik enni!
Drága a gyógykezelés!
elszámolok 10 ig és ellapozok innen... nem írok semmit... barom...
Válasz szantofold22 #11764. hozzászólásáraOlyat is lattam akik ocsut etetett vele.Tulajdonképp az már rostaalj.Benne volt a bolonditó beléndek magja.Bekábult a ló.Ha baj van hagyd abba az etetest és elmúlik.Nézzél neki tiszta gyepet.De azt jót.Legrosszabb esetbe kukorica szár.De nem porosat! Ha vásárolsz nálad a labda miért fizetel.
Válasz Apáé #11760. hozzászólásáraEn azt nem hiszem.
Vannak bizonyos takarmányok pl a lucerna is "fehérje mérgezés"A ló nyakán apró göbök lesznek ez tul sok fehérje miatt is lehet.
Szimplán tiszta fűszéna ha nincs más és dolgoztatva sincs a ló.Régen télen adtunk kévés csutkát azt szerette molyolni.A bálás túl poros.Feszt prücköl.. Kukoricától a mája zsírosodhat.Nem zsirosodott a 80 as évekbe mikor a saros utcan agyig ülve a szekér hordták a szenet.De ma már más az egész. a szóját azért hőkezelik hogy a fehérje feltárodhasson benne. Un extrahált szójadara.
Mig volt ló szénát kévés csutkát kis lucernát csövestengerit ,vagy zabot kapott.Annó vetettünk takarmány répát a birkáknak.Abból is kapott imádta rágcsálni.
Inkább ha csak hastőltőt akarsz a tiszta zabszalma is jó neki.
A lényeg ne legyen penészes.Az nagyon gyilkos a lónak.Kecske birka marha kinjába megeszi mindenkinek volt már rosszul sikerült takarmányos éve esős év stb,de a ló az nem az nem lehet sanyargatni büntetlenül mert visszaköszön.
Válasz Apáé #11754. hozzászólásáraMit akarsz olyannal ami az aratás óta meg rendben van???
A szakirodalom szerint lehet a szójából szénát csinálni, zölden kaszálva majd felszárogatva. Csak furcsa az állatoknak, a szőrös szára miatt főleg.
Válasz Apáé #11754. hozzászólásáraÚgy tudom már vannak olyan szója fajták amelyeket nem kell hőkezelni.
Válasz Apáé #11760. hozzászólásáraÚgy gondolom a kérdéseidből, hogy már baj van.
Vissza olvasva az irásaid, gyakorlatilag állandó takarmány problémád van.
Minek erőlteted ha nem megy !?
Sem neked, sem az állatnak nem jó ez így.....
Válasz szantofold22 #11759. hozzászólásáraMár egy pár hete kapják,de akkor többet nem etetjük velük.
Idegrendszeri problémákat is okozhat?
Válasz Apáé #11756. hozzászólásáraSzia ! A válasz ; IGEN!
A ló nem marha,hogy mindenxart le lehet dugni a torkán.
Itt az lesz a baj, hogy le fog kehessdni.Elég ha egyszer izzadtan megcsapja a hideg víz hirtelen, a tüdeje nagyon érzékeny.A ló egy igényes állat.
Azt veszed észre majd hogy elkezd köhécselni aztan egyre többet.S a végén totál heptikás lesz. A ló gyengéje a tüdeje.Az hogyha pormentes tiszta penészmentes az anyag nem hinném mérgező lenne.De ázott dohos vackot a szürkemarhákkal szoktak etetni ha már végleg nincs mit.
Nem kell tartani .Inkább add el míg egészséges mert a rossz penészes vacakkal lenullázod az értékét is a lónak
Válasz Apáé #11754. hozzászólásáraJaaaa, hát lónak felejtsd el !!!
Ha nincs pénz banánra akkor el kel adni a majmot......
Válasz Apáé #11756. hozzászólásáraÉn nem adnék a lovamnak penészes,rohadt takarmányt. Ha nincs akkor venni kell,nincs mese. A toxikus mérgezésbe akár bele is pusztulhat.
Válasz envagyok2 #11755. hozzászólásáraTudom,hogy nem sokat ér,de sajnos takarmány hiány miatt használjuk fel.
A kérdés,hogy mérgezö e?
Válasz Apáé #11754. hozzászólásáraengedd meg, hogy visszakérdezzek. ha hónapok óta knt van, ázik, rohad, penészedik, gondolod, hogy használ nekik?
mit vársz ilyen ganajtól, mit gondolsz, annak milyen tápértéke van?
Sajna lovas forumot nem találok,ezért ne
haragudjatok,hogy itt teszem fel a kérdésem.
A szója szalmája mérgezö a lovakra?
Valaki ezt tudja biztosra?
Mert a mag hökezelés nélkül mérgezö,de vajon a szalmája is? Ugy,hogy hónapok óta kint van a renden,szóval ázik is meg minden.
Válasz Jago #11752. hozzászólásáraTavaly azt igérték,hogy igen.
Sziasztok! Ebben az évben is várható tenyészbika beálitásra támogatás?
Válasz Bán Zsolt #11749. hozzászólásáraGratula!