Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR415.28 FtUSD395.1 FtCHF445.63 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nálunk emelkedett (JNSZ)
Ha nem is eget rengetően, de legalább már felfelé tendál.
Valamikor az év végén, okt.-nov. környékén 5, majd jan.1-től 10ft-ot dobtak rá.
Bocs húsosok az -ért.
EZT A SOK DILETTÁNS PRÓBÁLKOZÓ EMBERT KI BÍZTA MEG A VEMHES MAGYARTARKA ÜSZŐK LEVADÁSZÁSÁVAL?PONT A NAGY TÁMOGATÁSI HULLÁM ELŐTT/AZ 5 X 300 euro CÉLOZVA/.AZ IDŐZÍTÉSÜK PROFI DE NEM SZÁMOLTAK AZ ÁLLOMÁNYOK ÖSSZETÉTELÉVEL S A GAZDÁK SEM AKARJÁK MAJD KÉT ÉV MUNKÁJÁT KIDOBNI AZ ABLAKON EMELKEDŐ TEJÁRAK ÉS MAGAS BOCI ÁRAK MELLETT.
Válasz balazoooo #9158. hozzászólásáraNem.
Megvan a vevőkör. (4-5 gazda,+a kupecek)
Csak akkor hirdetem ha nekik nem kell, mert esetleg nincs +tejük.
Ezért is nem tudom az árak mozgását!
Ha esetleg felteszem, majd jelzem itt is. Hátha nem vágják ki.
Válasz ..MZ/X.. #9153. hozzászólásáraPedig itt vettem fejérben. Akkor jó üzlet volt. Nem szoktam napost venni csak évi 1max 2 dbt. Mert csak 2 tehenem van ami simán nevel 2 borjut. A többi az inkább neveljen 1 et de azt jot.
Válasz Jago #9151. hozzászólására
Honnan, merről? Itt felénk (fejér) kerestem egy hónapja, de 100 alatt még félszemű, 3 lábút sem adtak. Ami jobb állású, egyszínű az 120-tól indul.
Válasz halihó #9141. hozzászólásáraSokféle előírás van, aztán van amit betartanak, van amit kevésbé, van amit egyáltalán nem.
Ezenkívül, ahány megye, annyiféle gyakorlat.
Ezenkívül, ahány állatorvos, annyiféle megoldás.
Tehát, ha jót akarsz, kérdezd meg az ÁLLATORVOSOD, milyen vizsgálatokat, milyen papírokat kér, hogy majd aztán az ENAR-ban is átírják a nevedre.
Persze lehet másként is, de te a hivatalos utat kérdezted...
Válasz mate21 #9134. hozzászólásáraSzia!
Mielőtt bármit vennél (állat, föld, tanya) vagy bármit építenél (pajta, istálló, karám), keress egy ellátó ÁLLATORVOST!
Mai világban ez az egyik legnehezebb feladat a kezdő állattartóknak.
Az állatorvos majd elmondja, hogy milyen követelményeket kell teljesítened, hogy aláírja a papírokat később (magyarul, hogy vállalja érted a felelősséget).
Válasz balazoooo #9129. hozzászólásáraSajnos semmit nem tudsz tenni vele.
Tejelő telepen találkoztam sugárgombával, ott fertőtlenitgettük hyperollal, de eredmény nélkül.én inkább kiselejtezném.. de úgy tudom hogy nehezen fertőz, hámsérülés kell hozzá
Elsősorban Pest megyében, vagy közelében keresek Limusin vagy Charolais jó állású bikát. Egy éves körülit. Van esetleg valakinek még eladó?
Köszönöm a válaszokat!
Válasz Jago #9133. hozzászólásáraNálam nemigen élvezik, nem is úgy híznak, mint pl tavaly, meg sokkal szőrösebbek, pedig ugyan az a tartás. A tehenek csak annyiba változtattak a szokásaikon, hogy kiszaladnak, megszívják magukat vízzel és futás be az istállóba. Vagyis csak addig volt így, mig nagyon fújt a szél, ma már napozás volt
Sziasztok!
Venni szeretnék üszőborjakat és istállóképp egy pajtát építenék át. Ez csak a téli szállás lenne, nyáron legelő.
Az lenne a kérdésem, hogy miket kell betartani hogy elfogadják tartás helynek?
És ezeket az infókat, előírásokat honnan tudom beszerezni??
Előre is Köszönöm a választ!
Válasz chicken #9130. hozzászólásáraÉn 1.5 ha/tehén legelőket üzlettel számolok. Idén a sok csapadék miatt nem kellett annyi, 2012-ben amikor minden kiszáradt még ez sem volt elég. Ha jó adottságú, ügyesen le van szakaszokban, akkor elég 4 tehénnek.
Válasz chicken #9130. hozzászólásáraminőségtől függ. nekem 5ha nem volt elég 4 tehénnek de ezek itt pár aranykoronás homokok és felsültek júliusra
általánosságban 1ha/tehén a borjával
sziasztok,
kérdés: a csirkeólak között kb 5 ha kaszáló van, mennyi marhát lehet azon neveni? illetve ha van hely a marhának bőven akár 50-nek is, mit lehet belőle kihozni?
12679 hozzászólás
ezt a 300 eurot milyen feltétellel lehet igényelni és hol? mert vannak magyartarkáim!!!
Gondoljátok, hogy innentől dőlni fog a "román lóvé" a MT tenyésztőknek?
Sok lesz az ikerellés...
Válasz sanyi1965 #9176. hozzászólásáracsupa kisbetűvel
Válasz atisgyulai #9173. hozzászólásáranemecsek ernőnek.
Válasz sanyi1965 #9170. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/allattenyesztes/kulfoldon-is-keresett-a-magyartarka-31805-001
Válasz sanyi1965 #9170. hozzászólásáraEngem is érdekelne. Melyik hírre gondolsz?
Válasz sanyi1965 #9171. hozzászólásáraNyomjál már egy Caps Lock-ot!!!
Válasz Pintér Zoltán #9169. hozzászólásáraÜdvözletem!
Nálunk emelkedett (JNSZ)
Ha nem is eget rengetően, de legalább már felfelé tendál.
Valamikor az év végén, okt.-nov. környékén 5, majd jan.1-től 10ft-ot dobtak rá.
Bocs húsosok az -ért.
Válasz Pintér Zoltán #9169. hozzászólásáraAHOL MEGTEHETIK.KIS MEGYÉNK MINDIG IS GYEVI BÍRÓ MARAD,ZOLI BÁTYÁM.A KIVITT TEJ ÁRA NŐTT,CÉGFÜGGŐ KI-MIT AD ÁT.
Válasz broll79 #9168. hozzászólásáraHÍREK ROVAT.
Válasz sanyi1965 #9167. hozzászólásáraÜdv
Mesélj már mert lemaradtam én is , hol emelkedett a tej ára ??
Válasz sanyi1965 #9167. hozzászólására5x300 júróóóó?????? Valamiről lemaradtam???
EZT A SOK DILETTÁNS PRÓBÁLKOZÓ EMBERT KI BÍZTA MEG A VEMHES MAGYARTARKA ÜSZŐK LEVADÁSZÁSÁVAL?PONT A NAGY TÁMOGATÁSI HULLÁM ELŐTT/AZ 5 X 300 euro CÉLOZVA/.AZ IDŐZÍTÉSÜK PROFI DE NEM SZÁMOLTAK AZ ÁLLOMÁNYOK ÖSSZETÉTELÉVEL S A GAZDÁK SEM AKARJÁK MAJD KÉT ÉV MUNKÁJÁT KIDOBNI AZ ABLAKON EMELKEDŐ TEJÁRAK ÉS MAGAS BOCI ÁRAK MELLETT.
hát ahogy le kell irni a charolait pntoosat nem tudom de igen az van rá irva
Válasz halihó #9164. hozzászólásáraSzia
Marhalevélre charolais van írva?
Moderátor által módosítva: 2017-02-24 12:28:03
Üdvözlöm a csoport tagjait!
Vásárolnék használt spermatároló konténereket!
Válasz Gazdász35 #9161. hozzászólásáraKöszi!
Ma megkapta a fülbevalókat, úgyhogy mehet a portáról.
Válasz atisgyulai #9150. hozzászólásáraHelló!
100000Ft.
Válasz atisgyulai #9159. hozzászólásáraÉrtem
Ha nem kell neki engem érdekelne(távolság függő). privátba megtalálsz vagy itt: balazoooo@citromail.hu
Válasz balazoooo #9158. hozzászólásáraNem.
Megvan a vevőkör. (4-5 gazda,+a kupecek)
Csak akkor hirdetem ha nekik nem kell, mert esetleg nincs +tejük.
Ezért is nem tudom az árak mozgását!
Ha esetleg felteszem, majd jelzem itt is. Hátha nem vágják ki.
Válasz atisgyulai #9157. hozzászólására
Hirdeted valahol?
Válasz balazoooo #9156. hozzászólásáraA középső istállóban, a sarokban van a helye.
Egyébként Szolnok megye!
Válasz atisgyulai #9150. hozzászólásáraHelyileg merre van ez az boci?
Köszi szépen mindenkinek!
Szerintem egy 100-asért megpróbáljuk elpasszolni.
Válasz ..MZ/X.. #9153. hozzászólásáraPedig itt vettem fejérben. Akkor jó üzlet volt. Nem szoktam napost venni csak évi 1max 2 dbt. Mert csak 2 tehenem van ami simán nevel 2 borjut. A többi az inkább neveljen 1 et de azt jot.
Válasz Jago #9151. hozzászólására
Honnan, merről? Itt felénk (fejér) kerestem egy hónapja, de 100 alatt még félszemű, 3 lábút sem adtak. Ami jobb állású, egyszínű az 120-tól indul.
Válasz atisgyulai #9150. hozzászólására100-120
Válasz atisgyulai #9150. hozzászólásáraÉn 85 be hoztam 7 napos limo x mt bikaborjut tehén alá. Szerintem a reális 90-95.
Sziasztok!
8-10 napos mt bika milyen árban van mostanában?
vágótehén ára mennyi most??? előre is köszi!
30 hónapnál idősebb
Sziasztok!
11 db magyartarka bikára keresnék felvásárlót!
3 mázsa átlagsúly, Hajdú-Bihar megye.
Ha tudnátok segíteni telefonszámokkal megköszönném.
Válasz halihó #9141. hozzászólásáraSokféle előírás van, aztán van amit betartanak, van amit kevésbé, van amit egyáltalán nem.
Ezenkívül, ahány megye, annyiféle gyakorlat.
Ezenkívül, ahány állatorvos, annyiféle megoldás.
Tehát, ha jót akarsz, kérdezd meg az ÁLLATORVOSOD, milyen vizsgálatokat, milyen papírokat kér, hogy majd aztán az ENAR-ban is átírják a nevedre.
Persze lehet másként is, de te a hivatalos utat kérdezted...
Válasz mate21 #9134. hozzászólásáraSzia!
Mielőtt bármit vennél (állat, föld, tanya) vagy bármit építenél (pajta, istálló, karám), keress egy ellátó ÁLLATORVOST!
Mai világban ez az egyik legnehezebb feladat a kezdő állattartóknak.
Az állatorvos majd elmondja, hogy milyen követelményeket kell teljesítened, hogy aláírja a papírokat később (magyarul, hogy vállalja érted a felelősséget).
Válasz halihó #9141 hozzászólásá
A fő állatorvostól beviteli engedély.
Válasz halihó #9143. hozzászólásáraA karantén nem oldja meg a problémát..
karanténozás??
Válasz halihó #9141. hozzászólásáraIgen, ha megvetted, akkor haza kell vinni.
Egyébként semmi.
Sziasztok! ha másik megyéből akarok venni marhát akkor van valami előírás?
Válasz Cs.Tomi #9138. hozzászólásáraköszönöm szépen a segítséget.
Válasz balazoooo #9129. hozzászólásáraTudtommal penicilinre érzékeny,de nem fertőz és a marhának sem lesz komolyabb baja.
Válasz balazoooo #9129. hozzászólásáraSajnos semmit nem tudsz tenni vele.
Tejelő telepen találkoztam sugárgombával, ott fertőtlenitgettük hyperollal, de eredmény nélkül.én inkább kiselejtezném.. de úgy tudom hogy nehezen fertőz, hámsérülés kell hozzá
Válasz kertészke #9136. hozzászólására20 hónaposom van 2 is
Elsősorban Pest megyében, vagy közelében keresek Limusin vagy Charolais jó állású bikát. Egy éves körülit. Van esetleg valakinek még eladó?
Köszönöm a válaszokat!
Válasz Jago #9133. hozzászólásáraNálam nemigen élvezik, nem is úgy híznak, mint pl tavaly, meg sokkal szőrösebbek, pedig ugyan az a tartás. A tehenek csak annyiba változtattak a szokásaikon, hogy kiszaladnak, megszívják magukat vízzel és futás be az istállóba. Vagyis csak addig volt így, mig nagyon fújt a szél, ma már napozás volt
Sziasztok!
Venni szeretnék üszőborjakat és istállóképp egy pajtát építenék át. Ez csak a téli szállás lenne, nyáron legelő.
Az lenne a kérdésem, hogy miket kell betartani hogy elfogadják tartás helynek?
És ezeket az infókat, előírásokat honnan tudom beszerezni??
Előre is Köszönöm a választ!
Hogy birják a marhák a hideget? Nálam a nővendék bikák nem olyan ütemben növögetnek mint a jobb időkben! Pedig van nekik bőven kedvezve!
Válasz chicken #9130. hozzászólásáraÉn 1.5 ha/tehén legelőket üzlettel számolok. Idén a sok csapadék miatt nem kellett annyi, 2012-ben amikor minden kiszáradt még ez sem volt elég. Ha jó adottságú, ügyesen le van szakaszokban, akkor elég 4 tehénnek.
Válasz chicken #9130. hozzászólásáraminőségtől függ. nekem 5ha nem volt elég 4 tehénnek de ezek itt pár aranykoronás homokok és felsültek júliusra
általánosságban 1ha/tehén a borjával
sziasztok,
kérdés: a csirkeólak között kb 5 ha kaszáló van, mennyi marhát lehet azon neveni? illetve ha van hely a marhának bőven akár 50-nek is, mit lehet belőle kihozni?