Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.88 FtUSD404.37 FtCHF439.95 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
érdeklödnék hogy tudja e valaki hogy tudnám meg sacolni mennyi lehet egy 13 honapos bika sulya?sertésröl már halotam hogy a hosszát meg a has körfogatával kell szorozni valami ilyesmi de a bikával mivan? lehet?tudtok segiteni?kezdö bikás vagyok :)
Válasz Milking #8710. hozzászólásáraEz nagyon komoly cucc.
Földes karámban viszont nem tudom mit csinálhat, főleg ilyen dagonyás időben.
Nálam csak beálló van, pihenődombon az etető. Mivel nem szeretek ilyenkor, meg úgy általában, sokat mászkálni géppel a karámban így 4,5x2,5 méteres etetőt tervezek csinálni. Ebbe ha minden jól megy akkor reményeim szerint élével be tudok szuszakolni 3 gurigát, kettőt kényelmesen lapjával is. Hullámlemez tető megy rá így el sem ázik.
Az abrakolást pedig a vasúttól szervált árok elemekben oldom meg.
Válasz Cs.Tomi #8704. hozzászólásáraEzt én is nézegettem aztán tegnap egy ismerős gazdánál akinek van ilyen lebeszélt róla. Azt mondta nem sokkal jobb mint a köretető, annyi, hogy nem másznak bele. Mikor leették a bála nagy részét ugyan úgy kidől oldalra aztán abban fürdenek.
Válasz broll79 #8702. hozzászólásáraEz nem az igazi, a másik alatt ott van az asztal, itt is az a gond, ami lepotyog letapossa, belepiszkít és mehet a trágyára.
Válasz kertészke #8701. hozzászólásáraKeresel egy lakatost a környéken és simán legyártják, nem egy nagy durranás.
Én most csinálom. Másodosztályú, gyártáshibás zártszelvényből festékkel együtt 30e-ből kényelmesen megáll az anyagköltsége egy 2 bálásnak.
Etetőrács kialakításánál sok mindent figyelembe kell venni,pl, létszám ,mennyire vagy gépesítve, fedett-e az etetőtér vagy szabad,stb
nekem a fejős koromból megmaradt az etetőasztalos nyakbefogók amit én készítettem. csak mix esetén jön ki az előnye amikor minden nap friss etetés történik .
Szálas etetése esetében bála etető kocsit,,etetőkeretet ami több bála befogadására alkalmas.
Válasz kertészke #8701. hozzászólásáraÉn legyárttatom neked amit akarsz... írj e-mailt, nekünk vannak lakatosaink. nekem a válogatót is ők csinálták, mindjárt lefotózom és felteszem.
Ez az etető nagyon király
Nem tudtok valakit, aki letudná gyártani?
Vagy forgalmazót?
Nem dől ki belőle a bála egyik oldalra sem és van + ban egy alsó gyűjtőrész ami felfogja a kihúzgált takarmányt.
Ilyen kéne nekem is!
Válasz Cs.Tomi #8690. hozzászólásáraKöszi!
Nem is annyira a külső, mint inkább a belső csövek a lényeg ennél az etetőnél. A közepében fent marad a bála, nem tud szétdőlni benne, ami meg lepotyog azt az aljából feleszik. Az amcsi 95%-os hasznosulást ír bálánként.
Én sem sokat akarok bajlódni a külső cső hajlítgatásával, ferdén ahogyan neked is van be lesz hegesztve aztán kész. ITT a honlapjuk. EZ ugyan az a szisztéma másik gyártótól.
Válasz kis jani #8698. hozzászólásáraDe az benne a jo h el kell forditani a fejét hogy betegye, kilepni meg a borjak nem tudnak mert beakad a labuk mielott ki tudnanak lepni
Válasz ..MZ/X.. #8689. hozzászólásáraNekem nem köretetőben van ilyen, hanem etetőkorlátban, de jó mert nem bírnak rajta ki-be mászni a borjak... én mondjuk ennyire nem cifráztam, csak a középső csöveket 60 fokban rakattam be... kicsit úgy egyszerűbb
Válasz figo #8686. hozzászólásáraNem is teszem üszőre...
Kecskeméten hagytam kolcsonbe erre a tavaszra az NPK Charolaisnal. A novemberi kiallitast megnyerte Charollesban.
Válasz kertészke #8676. hozzászólásáraMiért? Nem ráér a marha kint a legelön? Nincs más dolga mint enni meg inni.
Mert ez tulajdonképpen Egy Norton kút és addig pumpálja a vizet, míg jól esik neki.
Válasz colizoli #8675. hozzászólásáraNéztem ezt a típust, ez valamivel olcsóbb is. Nem tudom, hogy csak ez az itatási megoldás elég-e, mert a videókon úgy tűnik, hogy nagyon kevés vizet tud egyszerre pumpálni. Erről még nem hallottam véleményt, mindenki a labdásat ajánlotta.
12725 hozzászólás
sziasztok!
érdeklödnék hogy tudja e valaki hogy tudnám meg sacolni mennyi lehet egy 13 honapos bika sulya?sertésröl már halotam hogy a hosszát meg a has körfogatával kell szorozni valami ilyesmi de a bikával mivan? lehet?tudtok segiteni?kezdö bikás vagyok :)
Válasz halihó #8722. hozzászólásáraEgy kicsit több idő kell neki míg megellik,de nem szokott gond lenni vele az esetek 95%-ban.
Épp most szedtem ki egy bikabocit a tehénből sikeresen.
Sziasztok! Érdeklődnék felőletek hogy az előhasú charolni üsző ellése mennyire nehéz??
Mire figyeljek oda?? most előszőr van charolee
Válasz szogibeka #8720. hozzászólásáraMivel ez csenzár függő nehéz megmondani, most 1000ért ment, minusz apadás!
Válasz kulakman #8719. hozzászólásáraés menyiért visz kiloját??
Válasz szogibeka #8718. hozzászólására310kg, de ha több 20 kilóval is elviszi, csak nem fizeti ki!
üdv!valaki megtudja nekem mondani hogy a török hány kilóig viszi a magyar tarka bikát?
Válasz Milking #8716. hozzászólására
Válasz ..MZ/X.. #8715. hozzászólásáraTesék.nem kell járkálni a karámba és mobilis
Válasz Milking #8710. hozzászólásáraEz nagyon komoly cucc.
Földes karámban viszont nem tudom mit csinálhat, főleg ilyen dagonyás időben.
Nálam csak beálló van, pihenődombon az etető. Mivel nem szeretek ilyenkor, meg úgy általában, sokat mászkálni géppel a karámban így 4,5x2,5 méteres etetőt tervezek csinálni. Ebbe ha minden jól megy akkor reményeim szerint élével be tudok szuszakolni 3 gurigát, kettőt kényelmesen lapjával is. Hullámlemez tető megy rá így el sem ázik.
Az abrakolást pedig a vasúttól szervált árok elemekben oldom meg.
Válasz Cs.Tomi #8707. hozzászólásáraEz patent!
Válasz Cs.Tomi #8704. hozzászólásáraEzt én is nézegettem aztán tegnap egy ismerős gazdánál akinek van ilyen lebeszélt róla. Azt mondta nem sokkal jobb mint a köretető, annyi, hogy nem másznak bele. Mikor leették a bála nagy részét ugyan úgy kidől oldalra aztán abban fürdenek.
Válasz broll79 #8702. hozzászólásáraEz nem az igazi, a másik alatt ott van az asztal, itt is az a gond, ami lepotyog letapossa, belepiszkít és mehet a trágyára.
Válasz kertészke #8701. hozzászólásáraKeresel egy lakatost a környéken és simán legyártják, nem egy nagy durranás.
Én most csinálom. Másodosztályú, gyártáshibás zártszelvényből festékkel együtt 30e-ből kényelmesen megáll az anyagköltsége egy 2 bálásnak.
Etetőrács kialakításánál sok mindent figyelembe kell venni,pl, létszám ,mennyire vagy gépesítve, fedett-e az etetőtér vagy szabad,stb
nekem a fejős koromból megmaradt az etetőasztalos nyakbefogók amit én készítettem. csak mix esetén jön ki az előnye amikor minden nap friss etetés történik .
Szálas etetése esetében bála etető kocsit,,etetőkeretet ami több bála befogadására alkalmas.
Válasz charlesvorvel #8706. hozzászólásáraMennyit kinálsz értük????
Válasz Cs.Tomi #8707. hozzászólásáraés ezt a válogatót kb mennyiből hozták ki neked? anyaggal munka díjjal?
Felvásárlásra keresek növendék bikát 200-350 kg-ig. Max. 1éves korig.Magyar tarka, Limusine, Hereford, Angus, Charolais vagy ezek keresztezése.
Érdeklődni: charlesvorvel@gmail.com
Válasz Cs.Tomi #8704. hozzászólásáraEz tényleg jó
Jó kis ára van gyárilag 600$
Válasz ..MZ/X.. #8700. hozzászólásárahttp://stephenstrailers.com/NEWUSED/Bextra.JPG
Én most ilyet akarok csináltani
Válasz kertészke #8701. hozzászólásáraÉn legyárttatom neked amit akarsz... írj e-mailt, nekünk vannak lakatosaink. nekem a válogatót is ők csinálták, mindjárt lefotózom és felteszem.
Válasz kertészke #8701. hozzászólásáraHasonlót gyártanak itthol is. Láttam már többfélét, de most csak egy hasonlót találtam
EZT
Ez az etető nagyon király
Nem tudtok valakit, aki letudná gyártani?
Vagy forgalmazót?
Nem dől ki belőle a bála egyik oldalra sem és van + ban egy alsó gyűjtőrész ami felfogja a kihúzgált takarmányt.
Ilyen kéne nekem is!
Válasz Cs.Tomi #8690. hozzászólásáraKöszi!
Nem is annyira a külső, mint inkább a belső csövek a lényeg ennél az etetőnél. A közepében fent marad a bála, nem tud szétdőlni benne, ami meg lepotyog azt az aljából feleszik. Az amcsi 95%-os hasznosulást ír bálánként.
Én sem sokat akarok bajlódni a külső cső hajlítgatásával, ferdén ahogyan neked is van be lesz hegesztve aztán kész.
ITT a honlapjuk. EZ ugyan az a szisztéma másik gyártótól.
Válasz kis jani #8698. hozzászólásáraDe az benne a jo h el kell forditani a fejét hogy betegye, kilepni meg a borjak nem tudnak mert beakad a labuk mielott ki tudnanak lepni
Válasz Cs.Tomi #8697. hozzászólásáraKöszi
Válasz kis jani #8696. hozzászólásáraEgy nyaknyira :D megmérem holnap de gyanus h 35-40 cm
Válasz Cs.Tomi #8694. hozzászólásáraMilyen távolságra vannak a középső csővek egymástól?
Válasz Cs.Tomi #8694. hozzászólásáraKöszi
Válasz Cs.Tomi #8692. hozzászólására
Válasz broll79 #8691. hozzászólásáraDelutan ha megfelel teszek fel
Válasz Cs.Tomi #8690. hozzászólásáraTudsz róla egy képet tölteni?
Válasz ..MZ/X.. #8689. hozzászólásáraNekem nem köretetőben van ilyen, hanem etetőkorlátban, de jó mert nem bírnak rajta ki-be mászni a borjak... én mondjuk ennyire nem cifráztam, csak a középső csöveket 60 fokban rakattam be... kicsit úgy egyszerűbb
Urak!
ILYEN fajta etetőt használ valaki?
Sima köretetőbe folyton belemásznak a borjak és elég sokat pazarolnak belőle mikor szétdől benne a bála.
Válasz Cs.Tomi #8680. hozzászólására
hasznos munkát velük!
Válasz figo #8686. hozzászólásáraNem is teszem üszőre...
Kecskeméten hagytam kolcsonbe erre a tavaszra az NPK Charolaisnal. A novemberi kiallitast megnyerte Charollesban.
Válasz Cs.Tomi #8683. hozzászólásáraBrutalisan robosztus
Válasz Tibi 76 #8684. hozzászólásáraEz egy tároló, csak ideiglenesen istállónak lett alakítva a karantén idejére.... 3x5m markorlát van bent.
Válasz Cs.Tomi #8680. hozzászólásáraGratulálok!Milyen mélyalmos istálló ez?Hogy etettek?
Igen, kintről. teszek fel egy normálisabb képet is róla :D Utazás előtt lett mérve, 939 kg
Válasz Cs.Tomi #8680. hozzászólásáraSzia szépek a 2.képen a bika is kintröl jött?
Válasz Cs.Tomi #8680. hozzászólására
Sikeresen hazaért az állomány
Sziasztok!
Nagysúlyú Mt árakat hallott-e valaki?
Válasz kertészke #8676. hozzászólásáraMiért? Nem ráér a marha kint a legelön? Nincs más dolga mint enni meg inni.
Mert ez tulajdonképpen Egy Norton kút és addig pumpálja a vizet, míg jól esik neki.
Előrendelhető nálam. 5m-es panelok 7 állással.Újak. 25 plusz áfa/ férőhely
Válasz colizoli #8675. hozzászólásáraNéztem ezt a típust, ez valamivel olcsóbb is. Nem tudom, hogy csak ez az itatási megoldás elég-e, mert a videókon úgy tűnik, hogy nagyon kevés vizet tud egyszerre pumpálni. Erről még nem hallottam véleményt, mindenki a labdásat ajánlotta.