Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Valakinek van tapasztalata,az olajgombával kapcsolatban?,csak az jelzi,jelezné az olajnyomást a kubotán,de ha ráadom az áramot nem gyullad ki a lámpa,ha beínditom a trakit villog,ugy kéne működnie hogyha ráadom az áramot akkor ég a lámpa,ha be indítom elalszik ha van olajnyomás,és égve marad ha nincs,mi lehet a gond?
Válasz giriczmp1 #29998. hozzászólásáraMég nem,de a hengerfejet valószínű egy műhelyben leellenőriztetem ( nyomáspróba), meg szelep,szelepfészek köszörülés,ha már szét lesz szedve ...
Válasz giriczmp1 #29998. hozzászólásáraÜdv.
Bocsi,hogy beleszólok(nem tőlem kérdezted).Én már újítattam fel a motort,egy autószerelő mesteren keresztül.Ahogy Felvidéki67 kolléga írta,diagnosztika előzi meg ami kb 10ezer-ft.Ja nekem nem sikerült túl jól,ezért írom,hogy NE HAGYD meghüvelyezni!Lehet túlméretes dugattyút,és gyűrűt is készíttetni(ne ijedj meg).De lehet hogy,csak a gyűrűk kopottak ezért kell a diagnosztika,néha a szelepek becsiszolása is segít.
Válasz giriczmp1 #29996. hozzászólásáraKomplet készlet tudtommal nem létezik, mindössze hengerfej pakolás kapható kereskedőknél.
De vannak cégek, akik motorfelújítással foglalkoznak, értem ezalatt a henger fúrását és gyűrűzését, főtengely köszörülését, a hengerfej felújjítását (nyomáspròba,síkolás,szelep és szelepfészek köszörülés stb.)De mindezt egy diagnosztika előzi meg s attòl függöen történik a feluújjítás
Válasz kawaer5 #29989. hozzászólásáraÜdv.Nagyon szép állapotú gépnek néz ki.Szerintem gyere el a találkozóra,(Újszilvásra)eszmét cserélünk,hogy mire szeretnéd a gépet használni stb....És megismerhetsz több típust is.
Üdv. mindenkinek. Japán kistraktor vásárlásán gondolkodunk a családban. A találkozóra szívesen elmennénk, hogy némi információt szerezzünk élőben is a sok olvasás után :-)
Erről a gépről tudtok vmit, vagy az eladóról. Privátban is jöhet. Köszönöm.
Válasz giriczmp1 #29983. hozzászólására Dobj nekem egy mailt írd le hogy hányan jönnétek " férfi nő , gyerek) trakit hozod-e és kaját kértek-e , ja és egy telefon számot.
Válasz wernerj #29974. hozzászólásáraNekünk is van 2 kis gyerekünk és minden évben a Györgyey Kastély Étterem és Panzió Tápiógyörgyén szállunk meg.
A találkozótól nincs messze.
Válasz 74 Misi #29966. hozzászólásáraHa a főnököm is úgy gondolja, ott leszek családostól, de csak ha elengednek szabadságra. Traktort-pótkocsit sajnos nem tudok vinni. Valami gyerekbarát szállást tudsz nekünk ajánlani? (Ne kelljen sátrazni, meg legyen egy mikró vagy tűzhely.)
Válasz cross #29964. hozzászólásáraSajnos ez a legnagyobb gond ezekkel a Japán trakikkal. Nincs hozzájuk eredeti,gyári alkatrész. (Igaz máshoz sem,csak amennyit az összeszerelő gyárba beszállítanak.)Csak kisipari után gyártott. Így aztán a normális felújítás nagyon nehéz.
Válasz wernerj #29962. hozzászólásáraSzerintem is jó lesz az. Remélem el készül a találkozóra és ej is hozod ha jössz csinálunk belőle egy jó kis parádés kocsit.
Válasz giriczmp1 #29960. hozzászólásáraA gyűrűt ismerős szerezte, a tömítést én rendeltem valamelyik kistraktor forgalmozó cégtől, nem emlékszem melyik volt. Keletagrótól rendeltem először, de rosszat küldtek, ez akkor derült csak ki, amikor összeraktam a trakit.
Túl kemény volt a tűzkarika, nem deformálódott ahogy kellene. Hiába húztam meg gyári nyomatékra a csavarokat, nem tömítette a vízjáratokat.
Válasz Felvidéki67 #29958. hozzászólásáraÉnnekem va 2tengelyes forgozsámolyos pót rota szárzúzó borona és rendsodró.Én otthoni dolgokra pl fünyírás ritálás és van 7ha kaszáló és annak sodrása boronálása és bála behordása.Binyolult a hütö mosása?
Válasz giriczmp1 #29951. hozzászólásáraNekem kettes eke, talajmaró,kultivátor,utánfutó és egy frissen eskabált szárzúzóm van. Te mire használod a trakidat és a Tieden van gyári termosztát?
Válasz Pablo83 #29955. hozzászólásáraSzevasz! Télen kivettem a vízpumpát,a lapáton látszólag semmi kopást nem látni, a hűtőt pedig tavaly ilyenkor pucoltam, de az valóban el volt dugulva.O.u 1-el szántok és 60 foknál feljebb nem megy a vizem, tehát cirkulációnak lennie kellene.Még amit tudni kell erről a sorozatról hogy nincs rajta gyári termosztát, amire szintén utólag jöttem rá, így nehéz üzem melegen tartani a motort.Ha újkorában a japán hidegen dolgoztatta a motort, már akkor megpecsételődött a motor jövője.Arról már nem is beszélve, hogy hőmérő óra sincs rajta gyárilag. Vissza térve , én is csak tapogatózom,keresem a hiba okát.De azért Köszi és szivesen fogadok minden segítséget.
Válasz Felvidéki67 #29943. hozzászólásáraVéletlen nem a vízpumpa lesz a ludas?
Nem keringet eleget.
Nekem Kubota előtt egy ue28-asom volt ha 80-85 fokot elérte köpködte ki a vizet, de tovább nem melegedett, 70 fok körül semmi gond nem volt.
Miután vízpumpa csere történt, meg a hűtő is ki lett mosatva, megszűnt a probléma.
ha hengerfejes lenne akkor mindig bele nyomná szerintem. Hacsak esetleg nem a henger fala van megrepedve.
35454 hozzászólás
Sziasztok!
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Valakinek van tapasztalata,az olajgombával kapcsolatban?,csak az jelzi,jelezné az olajnyomást a kubotán,de ha ráadom az áramot nem gyullad ki a lámpa,ha beínditom a trakit villog,ugy kéne működnie hogyha ráadom az áramot akkor ég a lámpa,ha be indítom elalszik ha van olajnyomás,és égve marad ha nincs,mi lehet a gond?
Válasz 74 Misi #30001. hozzászólásáraÍgy eltüntette a gyomot a tárcsa?? Ez igen!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz giriczmp1 #29998. hozzászólásáraMég nem,de a hengerfejet valószínű egy műhelyben leellenőriztetem ( nyomáspróba), meg szelep,szelepfészek köszörülés,ha már szét lesz szedve ...
Válasz 74 Misi #29977. hozzászólásáraEgyre jobban tetszik a tárcsa rögtörő kombináció.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160520214855_el_tte.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160520214920_ut_nna.jpg)
Válasz bice #29999. hozzászólásáraKöszönöm a tanácsot.
Milyen trakid van ha szabad megkérdeznem!![smile huh](/oldforum/images/smiles/huh.gif)
Válasz giriczmp1 #29998. hozzászólásáraÜdv.
!Lehet túlméretes dugattyút,és gyűrűt is készíttetni(ne ijedj meg).De lehet hogy,csak a gyűrűk kopottak ezért kell a diagnosztika,néha a szelepek becsiszolása is segít.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Bocsi,hogy beleszólok(nem tőlem kérdezted).Én már újítattam fel a motort,egy autószerelő mesteren keresztül.Ahogy Felvidéki67 kolléga írta,diagnosztika előzi meg ami kb 10ezer-ft.Ja nekem nem sikerült túl jól,ezért írom,hogy NE HAGYD meghüvelyezni
Válasz Felvidéki67 #29997. hozzászólásáraTe ujítottad már fel?
Válasz giriczmp1 #29996. hozzászólásáraKomplet készlet tudtommal nem létezik, mindössze hengerfej pakolás kapható kereskedőknél.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
De vannak cégek, akik motorfelújítással foglalkoznak, értem ezalatt a henger fúrását és gyűrűzését, főtengely köszörülését, a hengerfej felújjítását (nyomáspròba,síkolás,szelep és szelepfészek köszörülés stb.)De mindezt egy diagnosztika előzi meg s attòl függöen történik a feluújjítás
Szerintetek honnan lehet motorfelújító készletet szerezni hinomoto e1804 hez?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Coop #29991. hozzászólásáraÜdv.
Ő szervezi,(köszi Misi).![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Ha szeretnétek ebédet is kérni 74 Misi-nél
jelentkezz!
Válasz krizol #29993. hozzászólásáraÜdv.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Az első kép hatása miatt állt fejre a második kép?
[kep4][kep1]Töltögetés!
Válasz bice #29990. hozzászólásáraFeltétlen megyünk, videók alapján jó kis tali lesz![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz kawaer5 #29989. hozzászólásáraÜdv.Nagyon szép állapotú gépnek néz ki.
Szerintem gyere el a találkozóra,(Újszilvásra)eszmét cserélünk,hogy mire szeretnéd a gépet használni stb....És megismerhetsz több típust is.![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Üdv. mindenkinek. Japán kistraktor vásárlásán gondolkodunk a családban. A találkozóra szívesen elmennénk, hogy némi információt szerezzünk élőben is a sok olvasás után :-)
Erről a gépről tudtok vmit, vagy az eladóról. Privátban is jöhet. Köszönöm.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-45-le-alatt/yanmar-f7-kis-traktor/h_6618325?ref=a5f1edfc
Válasz Geresz1 #29986. hozzászólására![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Ok
Válasz 74 Misi #29982. hozzászólásáraMisikém az órák közül kihagytad a méylségmérőt:))))![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
mikor a tetejéig süllyedsz a homokba!
Válasz 74 Misi #29952. hozzászólásáraSziasztok!
Hát persze hogy jövünk!
2 fő + a kutya !
Igaz hogy traki most sincs még..de inni azt tudok!
geresz
Válasz 74 Misi #29984. hozzászólásáraCsak 4 max 1napra megnézni a gépeket.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz giriczmp1 #29983. hozzászólására Dobj nekem egy mailt írd le hogy hányan jönnétek " férfi nő , gyerek) trakit hozod-e és kaját kértek-e , ja és egy telefon számot.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz 74 Misi #29982. hozzászólásáraKöszi a választ a traki talira hol lehet jelentkezni?Hány eszközöd van hozzá?![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz giriczmp1 #29981. hozzászólására3 óra. Első az üzem anyag szint jelző óra, második a fordulat szám mérő óra, harmadik a vízhőfok mérő óra.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Viccet félre téve 1300 üzem óra köröl van benne.
Válasz 74 Misi #29979. hozzászólásáraHány óra van benne?
Válasz 74 Misi #29979. hozzászólásáraTe mikor szoktad cserélni?Hány trakid volt?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz giriczmp1 #29978. hozzászólásáraIseki TA235![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz 74 Misi #29977. hozzászólásáraMilyen traki?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Megérkezett a rögtörő a tárcsa után tesztelés folyamatban.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160519062332_13233254_1287970617897171_1369844984_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160519062342_13236148_1287970634563836_77363584_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160519062356_13245860_1287970637897169_608948401_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160519062412_13246086_1287970757897157_2095598528_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160519062423_13249362_1287971951230371_1838964177_n.jpg)
Válasz wernerj #29974. hozzászólásáraNekünk is van 2 kis gyerekünk és minden évben a Györgyey Kastély Étterem és Panzió Tápiógyörgyén szállunk meg.
A találkozótól nincs messze.
Válasz 74 Misi #29966. hozzászólásáraMég valami: jól esett hogy számon tartasz,köszönöm!
Válasz 74 Misi #29966. hozzászólásáraHa a főnököm is úgy gondolja, ott leszek családostól, de csak ha elengednek szabadságra. Traktort-pótkocsit sajnos nem tudok vinni. Valami gyerekbarát szállást tudsz nekünk ajánlani? (Ne kelljen sátrazni, meg legyen egy mikró vagy tűzhely.)
Válasz Felvidéki67 #29968. hozzászólásáraNem ilyen csúnya ám a kép rossz.![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Válasz giriczmp1 #29969. hozzászólásáraMajd holnap lessz több is.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Felvidéki67 #29968. hozzászólására
Le maradt.
Válasz giriczmp1 #29969. hozzászólására
Válasz Felvidéki67 #29968. hozzászólásáraJó küldök de a telomon csak ez van és a traki a tanyán van.
Válasz giriczmp1 #29961. hozzászólásáraHa tudsz,természetesen küldjél
Válasz cross #29964. hozzászólásáraSajnos ez a legnagyobb gond ezekkel a Japán trakikkal. Nincs hozzájuk eredeti,gyári alkatrész. (Igaz máshoz sem,csak amennyit az összeszerelő gyárba beszállítanak.)Csak kisipari után gyártott. Így aztán a normális felújítás nagyon nehéz.
Válasz wernerj #29962. hozzászólásáraLassan egy éves lesz a kisebbik lányod a 24321 hozzá szólásodra reagálva az ígéret szép szó![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
"
" Gyengébbek kedvéért nem a csomóra vagyok kíváncsi.
Válasz wernerj #29962. hozzászólásáraSzerintem is jó lesz az. Remélem el készül a találkozóra és ej is hozod ha jössz csinálunk belőle egy jó kis parádés kocsit.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz giriczmp1 #29960. hozzászólásáraA gyűrűt ismerős szerezte, a tömítést én rendeltem valamelyik kistraktor forgalmozó cégtől, nem emlékszem melyik volt. Keletagrótól rendeltem először, de rosszat küldtek, ez akkor derült csak ki, amikor összeraktam a trakit.
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
Túl kemény volt a tűzkarika, nem deformálódott ahogy kellene. Hiába húztam meg gyári nyomatékra a csavarokat, nem tömítette a vízjáratokat.
Válasz wernerj #29962. hozzászólásáraJólesz az.
Nekem is alakul a forgózsámolyos, csak én abból dolgozok ami van. Tudom, gaz van a háttérben, ne azt nézzétek:![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160518144058_img_20160518_142833.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160518144150_img_20160518_142853.jpg)
Válasz Felvidéki67 #29958. hozzászólásáraAsszem van benne. Küldjek a trakirol képet?![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz cross #29950. hozzászólásáraTe honnan vetted a cuccokat?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Felvidéki67 #29958. hozzászólásáraÉnnekem va 2tengelyes forgozsámolyos pót rota szárzúzó borona és rendsodró.Én otthoni dolgokra pl fünyírás ritálás és van 7ha kaszáló és annak sodrása boronálása és bála behordása.Binyolult a hütö mosása?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz giriczmp1 #29951. hozzászólásáraNekem kettes eke, talajmaró,kultivátor,utánfutó és egy frissen eskabált szárzúzóm van. Te mire használod a trakidat és a Tieden van gyári termosztát?
Válasz Pablo83 #29955. hozzászólásáraSzevasz! Télen kivettem a vízpumpát,a lapáton látszólag semmi kopást nem látni, a hűtőt pedig tavaly ilyenkor pucoltam, de az valóban el volt dugulva.O.u 1-el szántok és 60 foknál feljebb nem megy a vizem, tehát cirkulációnak lennie kellene.Még amit tudni kell erről a sorozatról hogy nincs rajta gyári termosztát, amire szintén utólag jöttem rá, így nehéz üzem melegen tartani a motort.Ha újkorában a japán hidegen dolgoztatta a motort, már akkor megpecsételődött a motor jövője.Arról már nem is beszélve, hogy hőmérő óra sincs rajta gyárilag. Vissza térve , én is csak tapogatózom,keresem a hiba okát.De azért Köszi és szivesen fogadok minden segítséget.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz Felvidéki67 #29943. hozzászólásáraVéletlen nem a vízpumpa lesz a ludas?
Nem keringet eleget.
Nekem Kubota előtt egy ue28-asom volt ha 80-85 fokot elérte köpködte ki a vizet, de tovább nem melegedett, 70 fok körül semmi gond nem volt.
Miután vízpumpa csere történt, meg a hűtő is ki lett mosatva, megszűnt a probléma.
ha hengerfejes lenne akkor mindig bele nyomná szerintem. Hacsak esetleg nem a henger fala van megrepedve.