Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.33 FtUSD389.71 FtCHF439.95 FtGBP489.96 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gábor Gábor #26477. hozzászólásáraSzerintem igen, eléggé hasonlatos! ;)
110cm széles rögtörővel!
Gyors kérdés, még hozzá, számít az hogy melyik irányban terpesztem a "<" ">", okozhatja-e még az a problémát, hogy nem tud elég mélyre menni a tárcsám, mert ha így ráfogok a tárcsára, az emelőkarok, már nagyon keveset tudnak a föld fele mozdulni.
Köszönettel!
Ma kicsit szántogattam.
A kukorica tarlót én zúztam le,majd megtárcsáztam.
Csináltam képet építőjellegű kritikát lehet mondani.Az eke a Niemeyer Volly-Mat.
Aztán erre a képre is mondhattok valamit,ezt ugyanis nem én csináltam.
Válasz Bég #26483. hozzászólására Nekem a ym 1500-hoz 2X7 leveles csipkés van ahátso keréken oldalanként 2db tzk keréksuly let felrakva 130cm szélesre van állitva de az éntraki 4x4 es hátuljával is el huza de nedves a talaj vagy dombnak felfelé kéri az elsöhajtást.
Válasz kistaki #26479. hozzászólásárameg tavasszal volt tema a V-alaku tarcsa arra gondoltam. Ezek szerint Gabortol vettel tarcsat.
Lenne par kerdesem a hozzaerto kollegakhoz tarcsa temaban:
-sima hatso kerekes YM1500-hoz megfelelne-e teljesitmenyben egy 2x6 leveles?
-mi a kulonbseg a 36cm es a 46cm-es lapok kozott?
Gondolom a muveles melysege es a tarcsa sulya, azonkivul?
-Erdemes-e megvenni nagyobb tarcsakkal szereltet? Vagy a kisebb teljesitmenyhez jobb a kisebb lap?
-Szamit-e hogy a kisebb lap azonos sebesseg mellett tobbet fordul?
Bocs a sok kerdes miatt de probalok kepbe kerulni. Nem akarok megvenni olyan eszkozt anit nem tudnek megfelelo modon hasznalni, akkor inkabb nem veszek.
Az én tárcsámon elől is hátul is 21 fok a szög,de hátul 1-2 fokkal nagyobbra fogom állítani,kicsit még így is csavarja a gépet.Alig érezhető,főleg kemény talajon veszem észre,amikor másodjára megyek rá akkor már nem.
Üdv Nekem is ilyen tárcsám van!
De még nem igazán sikerült jól beállítani, mindig eltekeri a gépet. Hogy lehet jól beállítani egy tárcsát? Mire kell figyelni?
Válasz Kioti #26462. hozzászólásáraFüggöleges tengelyű kis RZ.
Az a baj hogy meg van hosszabítva a tengely és a táv olyan 65cm, szabadonfutós kardánból meg amit legrövidebbet találtam az 96cm
Válasz Bencsiki #26463. hozzászólásáraAz üzemanyag átváltó kapcsolót nézd meg amivel be tudod állítani, hogy éppen mivel menjen a traki benzin vagy gázolaj.
Válasz danesz8881 #26458. hozzászólásáraSziasztok!
A hozzászólásodból nem derül ki, hogy vízszintes tengelyű, vagy függőleges.
A vízszintesekbe általában beépített szabadonfutó szokott lenni, ezért ahhoz a sima is elég lenne. A másik fajtához mindenképpen szabadonfutósat vegyél.
Válasz bt66 #26455. hozzászólásáraIgen,szerintem is talaj függő.Laza talajon nem volt változás,trágyázotton pedig néhol a tárcsa szára össze túrta a trágyát.De viszont kötöttebb talajon,vagy gázosabb,füvesebb részeken szép munkát végzett ,ezért meggyőzött engemet,tehát további módosítással továbra is használni fogomg
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy vettem egy szártépőt és nemtudom milyen kardánt vegyek hozzá, szerintetek jó lenne a sima is vagy szabadonfutós legyen?
Válasz Bég #26453. hozzászólásáraÜdv!
Igen, ma kipróbáltam az ekét a tárcsás csoroszlyával, felszántottam egy 25 áras területet. A tapasztalatom az hogy jól vizsgázott a kissé átalakított eke is meg a csoroszlya is, jól ment a szántás.
Bár a fene tudja, nem tudom hogy miért ajnározzák egyesek annyira az ilyen barázdametsző tárcsát, az igazat megvallva ezen dolog nélkül is lehet jól és szépen szántani. Csak talán nem lesz olyan szépre szeletelt a barázda oldala. Tehát szerintem amolyan nem oszt nem szoroz. Ha van akkor jó, ha nincs úgyis jó.
Sziasztok,
korábban valaki rakott fel képet egy V alakú, állitható kistárcsáról amit talán Tarjánban árulnak. Sajna nem találom a hozzászólást valaki tudna segiteni?
Válasz Balu2 #26446. hozzászólásáraSzia!
Valami érdekes dolog lehet az biztos. Tegnap kivettem a légszűrő betétet és csak úgy 'direktben' járattam a motort és a hiba nem szűnt meg.
Tehát valószínűleg tényleg a jeladó szórakozik.
Köszi az 5letet.
Válasz Bencsiki #26436. hozzászólásáraBencsiki a te takidon nincs olyan gombb amivel ellenörizni tudod a kontrol lámpákat? Csak azért mert engem az szívatott meg az isekin az ment tönkre. Csak egy tipp.
35441 hozzászólás
Válasz Gábor Gábor #26477. hozzászólásáraSzerintem igen, eléggé hasonlatos! ;)
110cm széles rögtörővel!
Gyors kérdés, még hozzá, számít az hogy melyik irányban terpesztem a "<" ">", okozhatja-e még az a problémát, hogy nem tud elég mélyre menni a tárcsám, mert ha így ráfogok a tárcsára, az emelőkarok, már nagyon keveset tudnak a föld fele mozdulni.
Köszönettel!
Ma kicsit szántogattam.
A kukorica tarlót én zúztam le,majd megtárcsáztam.
Csináltam képet építőjellegű kritikát lehet mondani.Az eke a Niemeyer Volly-Mat.
Aztán erre a képre is mondhattok valamit,ezt ugyanis nem én csináltam.
Válasz Kioti #26488. hozzászólásáraSzia.
Jobbra csavar,kicsit de érezhető.
Válasz hspityu #26482. hozzászólásáraSziasztok!
Egy kérdésem lenne, melyik irányba fordítja a traktor elejét a tárcsád?
Válasz Bég #26483. hozzászólásárasima 15 LE 110 cm 36 os lapokkal. A többi kérdésre Te magad adtad a választ.
Válasz lackó42 #26485. hozzászólásáraA rögtörős változat 120 cm széles. Rögtörőnélkül bármilyen lehet. 14 LE
összkerékel inkább.
Válasz Gábor Gábor #26477. hozzászólásáraBeírnád milyen széles? Illetve az lenne még a kérdés, hogy egy Yanmar 1401D (14LE) megbirkózik-e vele?
Válasz Bég #26483. hozzászólására Nekem a ym 1500-hoz 2X7 leveles csipkés van ahátso keréken oldalanként 2db tzk keréksuly let felrakva 130cm szélesre van állitva de az éntraki 4x4 es hátuljával is el huza de nedves a talaj vagy dombnak felfelé kéri az elsöhajtást.
Válasz kistaki #26479. hozzászólásárameg tavasszal volt tema a V-alaku tarcsa arra gondoltam. Ezek szerint Gabortol vettel tarcsat.
Lenne par kerdesem a hozzaerto kollegakhoz tarcsa temaban:
-sima hatso kerekes YM1500-hoz megfelelne-e teljesitmenyben egy 2x6 leveles?
-mi a kulonbseg a 36cm es a 46cm-es lapok kozott?
Gondolom a muveles melysege es a tarcsa sulya, azonkivul?
-Erdemes-e megvenni nagyobb tarcsakkal szereltet? Vagy a kisebb teljesitmenyhez jobb a kisebb lap?
-Szamit-e hogy a kisebb lap azonos sebesseg mellett tobbet fordul?
Bocs a sok kerdes miatt de probalok kepbe kerulni. Nem akarok megvenni olyan eszkozt anit nem tudnek megfelelo modon hasznalni, akkor inkabb nem veszek.
Válasz kistaki #26479. hozzászólásáraSzia
Az én tárcsámon elől is hátul is 21 fok a szög,de hátul 1-2 fokkal nagyobbra fogom állítani,kicsit még így is csavarja a gépet.Alig érezhető,főleg kemény talajon veszem észre,amikor másodjára megyek rá akkor már nem.
Válasz kistaki #26479. hozzászólásáraTőlem van? Tengelyenként 15-20 fok.
Válasz danesz8881 #26478. hozzászólásáraFutárral országosan.
Üdv Nekem is ilyen tárcsám van!
De még nem igazán sikerült jól beállítani, mindig eltekeri a gépet. Hogy lehet jól beállítani egy tárcsát? Mire kell figyelni?
Köszi a tanácsokat előre is.
Válasz Gábor Gábor #26477. hozzászólásáraHelyileg merre található?
Ha vkit érdekel. 70 5624979
Válasz Bég #26475. hozzászólásáraSzia
Én is raktam fel képet a tárcsámról, nem kevered valakivel?
Válasz kistaki #23934. hozzászólásáraSzia kistaki! Milyen tapasztalatod van a V-tarcsaval?Agrotechnikest vettel?
[kep1][kep2]Sziasztok.Szerelvényben 2350kg,ebből a pót 330,a traki 650(!)kg.A tegnapi délelőtti projekt.
Nagyon szépen forgat ez az eke, és szerintem a mélységgel sincs gond, sok ember meg csodálta.
http://24.hu/elet-stilus/2015/11/19/tokeletes-bosszujaval-vilaghiru-lett-a-horvat-gazda-video/
Válasz danesz8881 #26465. hozzászólásáraÜdv!
Nekem a szárzuzóra van rászerelve a szabadonfutó.Igy a kardánt másra is használhatom, nem csak zuzásra!
Válasz 74 Misi #26469. hozzászólására
Válasz Bencsiki #26468. hozzászólására
Válasz 74 Misi #26464. hozzászólásáraMisi! Nem játssz az oroszlán bajuszával!
Válasz danesz8881 #26465. hozzászólásáraLehet Külön is kapni szabadon futót.
http://traktor60.hu/kardantengelyek/tlt-szabadonfutok-kardankuplungok
Ezt levágnám rövidebbre jó lehetne
Szabonfutós
Válasz Kioti #26462. hozzászólásáraFüggöleges tengelyű kis RZ.
Az a baj hogy meg van hosszabítva a tengely és a táv olyan 65cm, szabadonfutós kardánból meg amit legrövidebbet találtam az 96cm
Válasz Bencsiki #26463. hozzászólásáraAz üzemanyag átváltó kapcsolót nézd meg amivel be tudod állítani, hogy éppen mivel menjen a traki benzin vagy gázolaj.
Tudom Kultur
Válasz 74 Misi #26449. hozzászólásáraAz meg mi?
Válasz danesz8881 #26458. hozzászólásáraSziasztok!
A hozzászólásodból nem derül ki, hogy vízszintes tengelyű, vagy függőleges.
A vízszintesekbe általában beépített szabadonfutó szokott lenni, ezért ahhoz a sima is elég lenne. A másik fajtához mindenképpen szabadonfutósat vegyél.
Válasz bt66 #26455. hozzászólásáraIgen,szerintem is talaj függő.Laza talajon nem volt változás,trágyázotton pedig néhol a tárcsa szára össze túrta a trágyát.De viszont kötöttebb talajon,vagy gázosabb,füvesebb részeken szép munkát végzett ,ezért meggyőzött engemet,tehát további módosítással továbra is használni fogomg
Válasz danesz8881 #26458. hozzászólásáraA legjobb egy szabadonfutós, nyomatékhatárolós lenne. Én fixel nem hajtatnám, legalább szabadonfutós.
Hétvégi szánás képei
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy vettem egy szártépőt és nemtudom milyen kardánt vegyek hozzá, szerintetek jó lenne a sima is vagy szabadonfutós legyen?
Válasz Bég #26454. hozzászólásáraBéci rakta fel és Tatabányán van vagy volt.
Válasz Bég #26451. hozzászólásáraA trakival szemben a távolban, ott gőzölög a Zalakerámia.
Válasz Bég #26453. hozzászólásáraÜdv!
Igen, ma kipróbáltam az ekét a tárcsás csoroszlyával, felszántottam egy 25 áras területet. A tapasztalatom az hogy jól vizsgázott a kissé átalakított eke is meg a csoroszlya is, jól ment a szántás.
Bár a fene tudja, nem tudom hogy miért ajnározzák egyesek annyira az ilyen barázdametsző tárcsát, az igazat megvallva ezen dolog nélkül is lehet jól és szépen szántani. Csak talán nem lesz olyan szépre szeletelt a barázda oldala. Tehát szerintem amolyan nem oszt nem szoroz. Ha van akkor jó, ha nincs úgyis jó.
Sziasztok,
korábban valaki rakott fel képet egy V alakú, állitható kistárcsáról amit talán Tarjánban árulnak. Sajna nem találom a hozzászólást valaki tudna segiteni?
Válasz bt66 #26174. hozzászólásáraSzia bt66! Sikerült kipróbálnod az ekédet a tárcsás csoroszlyával? Mi a tapaszalat?
Válasz erdohazi1980 #26450. hozzászólásáraHali!Szép "szalonnás". Gondolom finoman kérte a powert is. Ja és csatlakozom a Bég hozzászólásához. Videoooó
Válasz erdohazi1980 #26450. hozzászólásáraÜgyi!Hol van ilyen szép panoráma?Kérünk videót is!
Sziasztok! Dolgozott a Jani!Évek óta nem művelt terület.
Válasz Bencsiki #26448. hozzászólásáraNem az átváló kapcsolóval lehet a gond ??
Válasz Balu2 #26446. hozzászólásáraSzia!
Valami érdekes dolog lehet az biztos. Tegnap kivettem a légszűrő betétet és csak úgy 'direktben' járattam a motort és a hiba nem szűnt meg.
Tehát valószínűleg tényleg a jeladó szórakozik.
Köszi az 5letet.
Válasz quonqreet #26438. hozzászólásáraDe, elvileg ki lehet szerelni. Hogy mit lehet rajta tisztítani, azt nem tudom, de megnézem.
Köszi a választ.
Válasz Bencsiki #26436. hozzászólásáraSzerintem a jeladó lesz a rossz.
Válasz Bencsiki #26436. hozzászólásáraSzerintem a jeladó lesz a rossz.
Válasz csuti0 #26439. hozzászólásáraSzia!
Gyári nincs.
Nyugodtan gyártasd le nem szokott vele semmi gond lenni.
Válasz Bencsiki #26436. hozzászólásáraBencsiki a te takidon nincs olyan gombb amivel ellenörizni tudod a kontrol lámpákat? Csak azért mert engem az szívatott meg az isekin az ment tönkre. Csak egy tipp.
Válasz csuti0 #26441. hozzászólásáraSzia talán itt próbálkozz hátha