Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.33 FtUSD389.71 FtCHF439.95 FtGBP489.96 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Lenne egy eladó kaszám hasonló mint amit én használok.4 diszkes 160cm munkaszélesség,jó állapotban, 18 lóval már lehet vinni. Ha valakit érdekel híjon 06302625124 . (cserébe érdekelhet egy két dolog)
Bocs a képek minőségér már sötét volt.
Válasz EMÖDI JÁNOS #26383. hozzászólásáraTe is csak a piára tudsz figyelni és nem a munkafolyamatra
Engem nem videózott senki, mert egyedül voltam, de úgy látom, hogy nem annyira látod a méteres gazban végzett végeredményt.
Szerintem nem túl sok munkatapasztalatod van, csak kötekedni jöttél.
Válasz 74 Misi #26377. hozzászólásáraMiért lefele mentél? Előre nem szaporább? Alufelni rendelve az ültetéshez? Ne feledd, hogy kell a nagy zene is úgy az igazi...
Válasz Lacika... #26357. hozzászólásáraSzia.
Igaz ami igaz, van baja a szántásnak bőven.
Az is tény, hogy a körülmények messze nem volta ideálisak.
De a legtöbb baj az eke beállítással van (egyáltalán nincs beállítva).
Keress meg egy rutinos öreg szakit, vagy fiatal csákert aki ért az eke beállításához.
És sokkal jobb lesz, meglátod.
Nem kell felkapni a vizet
Ettől keményebb, hasonlóan gazos területet kettes lovas ekével normálisabban szántottam.
Csak azért merészeltem hozzászólni a kis rábához.
Válasz Bosel #26368. hozzászólásáraAmikor kis traktort nézegettem, először Rába 15,Tz4k volt amit nézegettem,a Japán traktorokról alig halottam akkor még.
Aztán ügye ha kis traktor keres valaki azért belebotlik a Japán gépekbe is.Mit mondjak szerelem volt első látásra,a technikai tudásuk hamar megfogott.
Válasz krizol #26355. hozzászólásáraÉn sem arra gondoltam hogy ha nem egyezik fúrjuk szét az egész szűrőt csak valamelyest hasonlítson az eredetire. Persze értelemszerűen a tömítőgyűrű mérete is fontos.
Nem okoskodni akartam, csak a segítő szándék vezetett.
Válasz lakatosr66 #26352 hozzászólásár
Szerintem az átfolyó lyukosztáshoz nem kell uj furatokat készitni.Ha félcolos a menet biztos kevesebb a furat, vagy kisebb az átmérő, mint a 3/4 colosnál.Azt már a tervezésnél kiszámoltak, hogy a két keresztmetszet nagysága megfeleljen.Egy másik fontos méret a meneten kívül A gumi tömitő felület,ha a kettő passzol és elfér a régi hején akkor nincs gond.
egy kisebb eszmefuttatást szeretnék elindítani itt az urak közt !!
erősen gondolkodom és az lenne a kérdés hogy van e olyan kis kocka bálázó amit mondjuk egy 15 lóerős japán traki is eltudna húzni ausztriában láttam már hasonlókat a kis steyer-eken de nem tudom hogy itthon lehet e valami hasonló típust megszerezni természetesen emberi áron?
Talán Baldwin BT8898, de ez közel sem biztos.
Nem csak a menetnek kell, hogy egyezzen, hanem annak is hogy befele lejtsen a belseje, mert ha felfele kiemelkedik úgy jársz mint én az egyik motorolaj szűrőnél, hogy engedi fogja az olajat. Az átfolyó lyukosztás sem mindegy: darabszám, méretük, ahol az olaj átfolyik. Sok sikert a kereséshez !
Válasz Bencsiki #26344. hozzászólásáraNincs mit ! Ha felhívod őket biztos segítenek (a hatvaniakat). Persze nincs minden traktortípushoz fent a honlapjukon a szűrők.
Én azért szeretem őket, mert képek is vannak a szűrőkről és méretek +melyik traktorhoz valók (széria, márka,típus).
De ha szánsz rá időt akkor biztos jobban jársz anyagilag (kb. fél árban veszed az autósboltban). Csak egyszer kell kinyomozni a szűrő márkáját és számát, típusát, felírni és utána már tudni fogod.
Válasz 76béci #26345. hozzászólásáraSajnos nem olyan egyszerű a téma, erre a japánra egyik "normál" autós szoftver sem hoz ki alternatívát (japán belpiac). Sógorom szervízvezető, egy délelőttöt bogarásztunk a programba és telefonált ilyen ügyben, a vége az lett hogy meg kellett vennem drágán (ráadásul vigyázni kell, mert egy program kihozott egy szűrőt, ami nem volt jó!) Ellenben az új, amit adtak az már EU kompatibilis, így bármelyik autósbolt rá tud keresni a későbbiekben. Egyébként a CAPA felirat mellett lesz egy szám is, arra keresnek rá, csak sajnos ehhez japán traktoros szoftver kell, és az pénzben is több.
Válasz jakas #26341. hozzászólására AZt nem mondom hogy szar de van némi gond a ninöségel van ithon az unoka bátyámnak ITO nevü traki 6,8mila + áfa volt az ára ezért már jó nyugatit adnak.
Válasz 76béci #26345. hozzászólásáraSzia!
Köszi a segítséget. A jövő hét közepe táján lesz csak időm foglalkozni a trakival, akkor mindénképpen élek a felajánlott lehetőséggel.
Válasz Bencsiki #26344. hozzászólásáraBencsiki nincs scs semilyen szám vagy felirat azon a szűrőn??? De ha méreteket írsz az alapján is megpróbálok segíteni van autóboltos kapcsolatom és van olyan program ami méret alapján keres hátha???
Válasz lakatosr66 #26321. hozzászólásáraKöszi neked is, meg másoknak is a tanácsot. A traktor60 honlapját is megnéztem, ott minden van, csak Iseki TU nincs. Mármint felsorolva. De biztosan meg tudják mondani, hogy nekem melyik jó.
35441 hozzászólás
Válasz Balu2 #26387. hozzászólásáraNagyon rákaptál a kasza témára!
Sokkal jobb a 404 mint a 775?
Válasz Bosel #26386. hozzászólásáraNa végre valami jó hír!
És mennyi van belőle?
Válasz EMÖDI JÁNOS #26385. hozzászólására
Válasz Tomi19921220 #26379. hozzászólásáraSzia.
Gondoltam.
Sziasztok!
Lenne egy eladó kaszám hasonló mint amit én használok.4 diszkes 160cm munkaszélesség,jó állapotban, 18 lóval már lehet vinni. Ha valakit érdekel híjon 06302625124 . (cserébe érdekelhet egy két dolog)
Bocs a képek minőségér már sötét volt.
Válasz EMÖDI JÁNOS #26383. hozzászólásáraNa.Már alig vártam,kiejtse valaki a pálinka szót..
Válasz quonqreet #26384. hozzászólásáraIgazad lehet ha 30 év tapasztalata kevés))De nem kötekszem csak mosolygom):)
Válasz EMÖDI JÁNOS #26383. hozzászólásáraTe is csak a piára tudsz figyelni és nem a munkafolyamatra
Engem nem videózott senki, mert egyedül voltam, de úgy látom, hogy nem annyira látod a méteres gazban végzett végeredményt.
Szerintem nem túl sok munkatapasztalatod van, csak kötekedni jöttél.
Válasz quonqreet #26378. hozzászólásáraItt mukafolyamat nem volt. Áll a traktor . Csak a pálinka fogy))
Válasz Kismumus74 #26381. hozzászólására920 MTZ segített a bajomon
Válasz 74 Misi #26377. hozzászólásáraMiért lefele mentél? Előre nem szaporább? Alufelni rendelve az ültetéshez? Ne feledd, hogy kell a nagy zene is úgy az igazi...
Válasz 74 Misi #26377. hozzászólására
Így már jártam én is, hogy nem haladt előre a traktor, hanem csak lefelé
Válasz Bencsiki #26376. hozzászólásáraHeló!
Szántottam a közét, ez lemaradt az előbb :D
Válasz EMÖDI JÁNOS #26375. hozzászólásáraJa és én nem homokban szántottam
Kicsit meg ültettem a gépet, szerintem így jobban fekszik a kanyarban.
Válasz Tomi19921220 #26372. hozzászólásáraSzia.
A Misi is hasonlót vállalt. Remélem sikerült neki sikeresen kihúzkodnia.
Vagy nálad nem az volt a feladat?
Válasz quonqreet #26370 hozzászó Mutasd)
Válasz EMÖDI JÁNOS #26366. hozzászólásáraTudom hogy van kéthengeres. Nekem is az volt a Yani előtt.
Arra gondoltam hogy a videón lévő az 1 hengeres. :)
Válasz Lacika... #26357. hozzászólásáraSzia.
Igaz ami igaz, van baja a szántásnak bőven.
Az is tény, hogy a körülmények messze nem volta ideálisak.
De a legtöbb baj az eke beállítással van (egyáltalán nincs beállítva).
Keress meg egy rutinos öreg szakit, vagy fiatal csákert aki ért az eke beállításához.
És sokkal jobb lesz, meglátod.
Sziasztok!
Mai szösszenetek.
Ilyen szőlőt ne vállaljatok el:
És egy kis marás is volt füvesítéshez:
Úgy is mondhatnám, hogy ez "csak" turkálás volt, nem szántás.
Mentségére legyen mondva a srácnak, hogy az első szántása volt.
Válasz EMÖDI JÁNOS #26361. hozzászólásáraKedves János!
Nem kell felkapni a vizet
Ettől keményebb, hasonlóan gazos területet kettes lovas ekével normálisabban szántottam.
Csak azért merészeltem hozzászólni a kis rábához.
Válasz Bosel #26368. hozzászólásáraAmikor kis traktort nézegettem, először Rába 15,Tz4k volt amit nézegettem,a Japán traktorokról alig halottam akkor még.
Aztán ügye ha kis traktor keres valaki azért belebotlik a Japán gépekbe is.Mit mondjak szerelem volt első látásra,a technikai tudásuk hamar megfogott.
Válasz EMÖDI JÁNOS #26366. hozzászólásáraAzta...van két hengeres is?Ez nagyon durva...
Válasz EMÖDI JÁNOS #26366. hozzászólásáraBizony van 2 hengeresben is Slavia motorral.
"Később Slavia gyártmányú, modernebb kéthengeres motorokkal is szerelték az erőgépet"
Válasz Tomi19921220 #26365. hozzászólásáraV mit benéztél van 2 hengeres is ))
Válasz EMÖDI JÁNOS #26362. hozzászólásáraCsak 1 hengeres a Rába! :D
Válasz hspityu #26363. hozzászólásáraAkkor nyugodtan próbáld ki ilyen bálázóval))
Válasz EMÖDI JÁNOS #26362. hozzászólásáraRába 15
A traktor súlya üzemkészen feltöltve, vezető nélkül
(Operation weight less pilot):
870 kg
(Ez kb 18 LE Japán gép súlya.)
Válasz gabi.gabor #26354. hozzászólásáraIgen ez egy két hengeres Rába-15 22 Le és 1 tonna önsuly.)
Válasz quonqreet #26360. hozzászólásáraAzért megnézném a e Te Japódat ilyen területen mit produkálna 700kg val))
Válasz Lacika... #26357. hozzászólásáraHát ez elég gyenge
Válasz Lacika... #26357. hozzászólásáraFura módszer az "egyenesítésre" :D
Válasz Lacika... #26357. hozzászólásáraÉn annyira nem szeretném
Azt is nagyon remélem,hogy életemben nem fogok így szántani...
Ezt nézzétek meg!!!
"Szeretném ha így szántanák fel a kertemet!"
https://www.youtube.com/watch?v=lj7Q5dv7Ojg
Válasz krizol #26355. hozzászólásáraÉn sem arra gondoltam hogy ha nem egyezik fúrjuk szét az egész szűrőt csak valamelyest hasonlítson az eredetire. Persze értelemszerűen a tömítőgyűrű mérete is fontos.
Nem okoskodni akartam, csak a segítő szándék vezetett.
Válasz lakatosr66 #26352 hozzászólásár
Szerintem az átfolyó lyukosztáshoz nem kell uj furatokat készitni.Ha félcolos a menet biztos kevesebb a furat, vagy kisebb az átmérő, mint a 3/4 colosnál.Azt már a tervezésnél kiszámoltak, hogy a két keresztmetszet nagysága megfeleljen.Egy másik fontos méret a meneten kívül A gumi tömitő felület,ha a kettő passzol és elfér a régi hején akkor nincs gond.
https://www.youtube.com/watch?v=Ep18gZvVMjk
gondolom ha a rába 15 megbírkózik vele akkor egy japán gép is igaz?
egy kisebb eszmefuttatást szeretnék elindítani itt az urak közt !!
erősen gondolkodom és az lenne a kérdés hogy van e olyan kis kocka bálázó amit mondjuk egy 15 lóerős japán traki is eltudna húzni ausztriában láttam már hasonlókat a kis steyer-eken de nem tudom hogy itthon lehet e valami hasonló típust megszerezni természetesen emberi áron?
Talán Baldwin BT8898, de ez közel sem biztos.
Nem csak a menetnek kell, hogy egyezzen, hanem annak is hogy befele lejtsen a belseje, mert ha felfele kiemelkedik úgy jársz mint én az egyik motorolaj szűrőnél, hogy engedi fogja az olajat. Az átfolyó lyukosztás sem mindegy: darabszám, méretük, ahol az olaj átfolyik. Sok sikert a kereséshez !
Válasz Bencsiki #26344. hozzászólásáraNincs mit ! Ha felhívod őket biztos segítenek (a hatvaniakat). Persze nincs minden traktortípushoz fent a honlapjukon a szűrők.
Én azért szeretem őket, mert képek is vannak a szűrőkről és méretek +melyik traktorhoz valók (széria, márka,típus).
De ha szánsz rá időt akkor biztos jobban jársz anyagilag (kb. fél árban veszed az autósboltban). Csak egyszer kell kinyomozni a szűrő márkáját és számát, típusát, felírni és utána már tudni fogod.
Válasz Lacika... #26337. hozzászólásáraGratula! Ez nagyon ott van!
Válasz hspityu #26326. hozzászólásáraÜdv ! Igen márkatársak vagyunk csak az enyémből hiányzik az X.
Válasz 76béci #26345. hozzászólásáraSajnos nem olyan egyszerű a téma, erre a japánra egyik "normál" autós szoftver sem hoz ki alternatívát (japán belpiac). Sógorom szervízvezető, egy délelőttöt bogarásztunk a programba és telefonált ilyen ügyben, a vége az lett hogy meg kellett vennem drágán (ráadásul vigyázni kell, mert egy program kihozott egy szűrőt, ami nem volt jó!) Ellenben az új, amit adtak az már EU kompatibilis, így bármelyik autósbolt rá tud keresni a későbbiekben. Egyébként a CAPA felirat mellett lesz egy szám is, arra keresnek rá, csak sajnos ehhez japán traktoros szoftver kell, és az pénzben is több.
Válasz jakas #26341. hozzászólására AZt nem mondom hogy szar de van némi gond a ninöségel van ithon az unoka bátyámnak ITO nevü traki 6,8mila + áfa volt az ára ezért már jó nyugatit adnak.
Válasz 76béci #26345. hozzászólásáraSzia!
Köszi a segítséget. A jövő hét közepe táján lesz csak időm foglalkozni a trakival, akkor mindénképpen élek a felajánlott lehetőséggel.
Válasz Bencsiki #26344. hozzászólásáraBencsiki nincs scs semilyen szám vagy felirat azon a szűrőn??? De ha méreteket írsz az alapján is megpróbálok segíteni van autóboltos kapcsolatom és van olyan program ami méret alapján keres hátha???
Válasz lakatosr66 #26321. hozzászólásáraKöszi neked is, meg másoknak is a tanácsot. A traktor60 honlapját is megnéztem, ott minden van, csak Iseki TU nincs. Mármint felsorolva. De biztosan meg tudják mondani, hogy nekem melyik jó.
Mégegyszer köszi a segítséget mindenkinek.
Válasz Maszek Zs #26322. hozzászólására
Válasz Tomi19921220 #26339. hozzászólásáraAha,köszi...meglehet kéne szerválnom egy gyorsítós hajtóművet...