Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.33 FtUSD389.71 FtCHF439.95 FtGBP489.96 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok! Két kérdés, ha megengeditek. Az egyik, hogy szoktátok élezni a marókéseket? Másik, valakinek olcsó-olcsó pénzért kombinátorja, legfeljebb 140 cm széles eladó esetleg?
Tavaly is már valaki fel vetette de valahogy elmaradt, lehetne csinálni egy mini börzét is. Ha valakinek van olyan holmija ami nem kell és el szeretné adni, cserélni vagy ajándékozni akkor itt megteheti. Szerintetek lenne rá igény ? Nekem például van két alsókarom az után gyártott.
Üdv!
Tudna valaki segiteni?
Iseki Landhope trakin (mitsubitsi motoros) az adagolóban külön kell cserélni az olajat,vagy a motorból kapja a kenést?
Beöntő nyillás van az adagolón,de a leeresztőt nem látom.
Sziasztok ! Ez idáig 56 a létszám itt a lista . Esetleg ha valaki már jelezte felém a szándékát és nem látja a nevét a listán az szóljon , " kezdek szenilis lenni a korral jár"
Válasz #23968. hozzászólásra
Csak ne 80w 90 nest
Mert az sűrű lesz a hidraulikának.15w 40-nest rakj bele ami váltó hidraulika olaj. Meg ne keverd az olajakat mert felhabosodik.
Válasz #23952. hozzászólásra
Üdv.Balaci! Ha van rá lehetőséged időre számold! (5e/ óra) Csinálj meg egyet mond meg neki hogy mennyi és ha teszik neki, mehet a többi is! (persze csak akkor, ha lehet vele egyezkedni) Amúgy AGROKID nagyjából jól besaccolta!
Válasz #23954. hozzászólásra
NEM bírná el! Ha jól tudom 18 lovas az ISEKI-d. Az enyémen "csak" 9 kapa van + 2 rögtörő és 135cm széles, ez kéri mind a 17 lovat a Yanitól!
Válasz #23949. hozzászólásra
Üdv. Bencsiki! Kb 2 hete eszembe jutottál! Engem is hívtak egy kerthez amiről nemrég vonult le a belvíz, a teteje meg szépen megszáradt! (kötött öntéstalaj, feketés szürkés agyagos) A kompaktoromat nem mertem elvinni rá, nehogy benn maradjak vele. Na és ami a lényeg: elvittem a marót, kardán 2. mászó 2. oszt gyi! Az elején nem is volt akkora a gond, szépen vitte (szerintem pont optimális volt a nedvesség, és humusztartalom) aztán volt egy folt (kb 5x10m) elkezdett galuskákat gyártani (na mondom Bencsiki, én is így jártam) Átmentem rajt még egyszer: semmi változás! Kíváncsiságból harmadszor is: semmi változás! Úgyhogy nem benned van a hiba, ezek a talajok ilyenek! De ha esetleg még egyszer hívnának viszem a kompaktort és kipróbálom rajta hogy mit művel vele.
Üdv!
Agyag téma: nem csak Te jársz így, Külső-Somogyban is küzdök vele. Viszont véletlenül megtaláltam a megoldást: tavaly ősszel kihordtam a takarmányosból az összes töreket,szalmaport,minden egyebet, hogy elfér az a földben, majd leszántottam. Ahol tavaly szikráztak a kések, ott az idén gyönyörű földem lett. Másik területem rétföld, ősszel nem akart róla elmenni a víz, így a szántás tavaszra maradt. Szántáskor ragadt, "szalonnás" volt, így megmaróztam azonnal, az is jó lett. Erre sem fagytak ki az őszi szántások, ráadásul meg is ülepedett, a maró tolja le a domboldalon a traktort, olyan kemény a föld. Más téma. Szezon közepén kell traktort kuplungozni:
Zé, Cross!
Most majdnem azt írtam, örülök, hogy ti is így jártatok. Persze ez nem igaz,csak örülök, hogy nem csak én küzdök hiába, mint a hegylakó!
Lehet, hogy én is azt javaslom a tulajoknak, hogy ősszel szántsuk meg, műveljük el simára, tavasszal meg fogas boronával, vagy kombinátorral mozgassuk át a tetejét. Aztán meglátjuk.
Az a helyzet, hogy ezek a tulajok tudják, hogy nem nagyon lehet igazán jó felülete csinálni, de mégis művelik a területeket, mert a vizet viszont nagyon jól tartja a "vörös csepel"! És hát eléggé száraz időket élünk évek óta....
SOS! Tudna valaki segíteni abban, hogy fólia marózásért minden előzetes művelés nélkül jó kötött talajon mennyit vagy hogy lehet elkérni, hogy a gazda is jól érezze még magàt? 8*60 méter 3 fólia
Bencsiki!
3 ilyen területem van!
Ugyan ez jutott az èn eszembe is!
Talajmaró 2 sorral,fogas 5-6* de gyorsvágtában!Eredmèny ugyan ez!
Szerintem a tetejèt puhítsd hogy fogja majd a tulajnak a kapa mert az agyaggal nem lehet harcolni!
Nincs szere csak a fagy az meg ugye elmaradt!
Nagyapám földesgazda volt a 20 èvektől államosításig!
Ő mesèlte hogy ezeket a terűleteket ősszel műveltèk szántás után simára!De csak kukoricát,tököt,vizes kötött talajt bíró növènyeket raktak bele!
Így is rögös volt de a tèli csapadèk jobban hasította ezeket a kissebb rögöket!
Nálam is ilyen a fekete föld, rota szóba se jöhet. Én szimplán fogas+símitó(valami masszív sínvas) ezzel szoktam csak lehúzni a tetejét. Ha nem túl durva a szántás, akkor mehet kistrakival is, ha nagyon buckás, akkor mtz+ nagy fogas.
Esetleg kombinátorral meg lehet még próbálni, de nem túl mélyre engedve. Mélyre engedve ugyancsak galuskázza a földet.
Szevasztok!
Ötleteket kérek. Nem túl régen sírtam-ríttam, hogy agyagos talajon nem tudok jó kiskertet csinálni a rotával. Bármennyire száraz is a teteje, 20 centi mélyről mindig nedves talajt hoz fel a rota és azonnal gyúr is belőle soha szét nem eső negyed ökölnyi muglikat.
Tegnap volt a csúcs. Március közepén felkeresett egy kuncsaft, hogy csináljak valamit a kis földecskéjével (gyümölcsös melletti kiskert, kb 50 méter hosszú, 20 méter széles), az ősszel megszántatta MTZ-vel, de nem fagyott ki, így leginkább valami ekével előállított tömegsírra hasonlít az egész. A rota szóba sem jöhetett, hát fogas boronával simára húztam neki, de nagyon sokszor át kellet rajta menni kereszetül-kasul, hogy sima legyen a pálya.
Na, a pasi azóta sem csinált vele semmit, kezdte felverni a mezei acat, hát szólt, hogy rotáljam meg még egyszer.
Na ne tudjátok meg! A teteje porzott (nem volt eső hetek - hónapok óta), alulról pedig jó nedves galuskák jöttek fel újra, jó alaposan összegyúrva. De alig vitte a trakesz! Mászó 2-ben, 2-es kardánfordulatnál is meg-mefogta gépet a talaj.
Szóval úgy érzem, hogy ezek a módszerek nem élnek meg ezeken a talajokon. Ötlete van valakinek?
Ha jól emléxem valaki kompaktor csinált, nem tudom, hogy az mit tenne az ilyen pályákkal. Egy haveron kombinátorban gondolkodik.
Ötleteket kérek, ki mit csinál ilyenkor, illetve hogyan ügyeskedik agyagon.
Emlékeim szerint pár éve volt aki említette, hogy rakott Sarpo Mira burgonyát. Örülnék, ha megosztaná mennyire vált be. Tegnap én is elhúztam 60 kg-t, remélem hozza azt, amit mondanak róla.
Sziasztok!
Igazából ki sem próbáltam ezt a masinát,szerintem kellene rá 2 mèlysègállító kerèk ès rögtörő hátra!
Felteszem apróra!
Szerintetek menyièrt?
Vastag falú anyagokból van nagyon masszív!
136/cm.szèles a kapák takarják egymás vonalát.(láthatóan újak)
Nem álíthatóak jelenleg!
Kb 50 kg!
Sziasztok!
Japán kistraktor vásárlás előtt állok.
kinéztem egy Iseki Sial 19-est. Használ valaki ilyen típusú masinát?
érdekelne róla minden információ. Jó és rossz is egyaránt :)
35441 hozzászólás
Válasz #23990. hozzászólásra
Szia jó lett,te csináltad vagy csináltattad?Mennyibe fájt kiépíteni,majd ha lesz pótkocsim nekem is kelleni fog.
Sziasztok,
elkészült a trakimon a hidraulika gyorscsatlakozó kiépítése. Hoztam róla pár képet akit érdekel.
Válasz #23987. hozzászólásra
Nem kell azt élezni, majd a föld élezi.
Kedves Fórumozók !
Olyan kérdésem lenne, kubota 21 le géphez milyen fűkaszát kaszát ajánlotok ?
Sziasztok! Két kérdés, ha megengeditek. Az egyik, hogy szoktátok élezni a marókéseket? Másik, valakinek olcsó-olcsó pénzért kombinátorja, legfeljebb 140 cm széles eladó esetleg?
Válasz #23982. hozzászólásra
Eke nélkül is vállalok talajmunkát!!!!
Tavaly is már valaki fel vetette de valahogy elmaradt, lehetne csinálni egy mini börzét is. Ha valakinek van olyan holmija ami nem kell és el szeretné adni, cserélni vagy ajándékozni akkor itt megteheti. Szerintetek lenne rá igény ? Nekem például van két alsókarom az után gyártott.
Sziasztok! Van egy 1,1 méteres talajmaróm ha esetleg valakit érdekel!
http://olx.hu/hirdetes/bolgar-talajmaro-ID3aCfH.html
Talajmaró
Válasz #23981. hozzászólásra
Ok rögzítettem a mocira meg rá akasztunk egy kettes ekét, ha elhúzza akkor rossz gép nem lehet
Válasz #23981. hozzászólásra
Ok rögzítettem a mocira meg rá akasztunk egy kettes ekét, ha elhúzza akkor rossz gép nem lehet
Üdv!
Egy fővel és egy japóval én is megyek, csak nem traki lesz, hanem moci!
Üdv!
Tudna valaki segiteni?
Iseki Landhope trakin (mitsubitsi motoros) az adagolóban külön kell cserélni az olajat,vagy a motorból kapja a kenést?
Beöntő nyillás van az adagolón,de a leeresztőt nem látom.
Válasz #23974. hozzászólásra
Sziasztok ! Ez idáig 56 a létszám itt a lista . Esetleg ha valaki már jelezte felém a szándékát és nem látja a nevét a listán az szóljon , " kezdek szenilis lenni a korral jár"
Ja és 10 db traki lesz
Geresz1 2
Agrokid 4
Balu2 3
hspityu 5
Bencsiki 2
Plútó 1
Ilokos 3
Láda K 2
Milus 2
BanDom 2
bfrc77 2
Szegedi Laci 3
Bit78 1
Ati 76 3
Kioti 2
Agronomus 2
Krizol 5
Szamóca 2
Balázs1994 2
Balaci 2
Kismumus 6
Válasz #23977. hozzászólásra
Mert hogy közzel van a maróhozz. Hátrább kellettenem mert àllandóan bedugult.
Válasz #23976. hozzászólásra
Igen. Nem olyan rossz csak a pálcákat kell be sűríteni, úgy vettem észre hogy a gép is könnyebben vitte a marót.
Válasz #23975. hozzászólásra
Homokban tesztelted már?
Kész lett a rögtörő henger.
Na már nekünk is van plakátunk Szerintem jobb mint a motorosoké
Válasz #23964. hozzászólásra
Ahogy akarod!!
Szia!
Én ilyen olajat tettem a sebességváltóba, meg hidraulikába(ugye bár egyben van). Hajtásba meg viszont amit Te is irtál, 80w90-et.
Az olajat nem innen vettem, egy nagyon jó ismeröstől, nagyon jó áron
http://www.keletagro.hu/hu/japan-kistraktorok/egyeb-japan-kistraktor-tartozekok/p-870/univerzalis-olaj-agip-multitech-15w-40-japan-kistraktorokhoz
Csak ne 80w 90 nest
Mert az sűrű lesz a hidraulikának.15w 40-nest rakj bele ami váltó hidraulika olaj. Meg ne keverd az olajakat mert felhabosodik.
..pedig mintha ide álltam vóna az este..
Válasz #23967. hozzászólásra
Hali!
Most akkor traktorral menjek vagy motorral?
Kocsival fogom vitetni magam mert akkor ihatok
Milyen.olajat használtok sebességváltoba,hidraolika meg ugye a hajtásba?
Egy rokonom kamionos szereló cégbe melozik.szal tudna szerezni 80w 90 et pl
Nem mertek ránk szervezni. Meg mondtam nekik ha kötözködnek akkor a vásárteret körbe szántom a Balu ekéjével és akkor se ki se be.
Hát legalább Halász Juditot hívjuk meg fellépőként!!
Szerintem azzal oda vernénk nekik!!
Válasz #23960. hozzászólásra
Köszi.
Válasz #23941. hozzászólásra
Ránkszerveztek a motorosok?
Kihívjuk őket a kultúr elé?
Válasz #23947. hozzászólásra
Nagyon jó lett!
Üdv. Misi! Nagyon király lett! Tetszik! (de a legjobb, hogy meg vagy merevedve, mint egy vadászkutya)
Üdv.Balaci! Ha van rá lehetőséged időre számold! (5e/ óra) Csinálj meg egyet mond meg neki hogy mennyi és ha teszik neki, mehet a többi is! (persze csak akkor, ha lehet vele egyezkedni) Amúgy AGROKID nagyjából jól besaccolta!
NEM bírná el! Ha jól tudom 18 lovas az ISEKI-d. Az enyémen "csak" 9 kapa van + 2 rögtörő és 135cm széles, ez kéri mind a 17 lovat a Yanitól!
Üdv. Bencsiki! Kb 2 hete eszembe jutottál! Engem is hívtak egy kerthez amiről nemrég vonult le a belvíz, a teteje meg szépen megszáradt! (kötött öntéstalaj, feketés szürkés agyagos) A kompaktoromat nem mertem elvinni rá, nehogy benn maradjak vele. Na és ami a lényeg: elvittem a marót, kardán 2. mászó 2. oszt gyi! Az elején nem is volt akkora a gond, szépen vitte (szerintem pont optimális volt a nedvesség, és humusztartalom) aztán volt egy folt (kb 5x10m) elkezdett galuskákat gyártani (na mondom Bencsiki, én is így jártam) Átmentem rajt még egyszer: semmi változás! Kíváncsiságból harmadszor is: semmi változás! Úgyhogy nem benned van a hiba, ezek a talajok ilyenek! De ha esetleg még egyszer hívnának viszem a kompaktort és kipróbálom rajta hogy mit művel vele.
Én darabját 6-ért csinálnám.
Üdv!
Agyag téma: nem csak Te jársz így, Külső-Somogyban is küzdök vele. Viszont véletlenül megtaláltam a megoldást: tavaly ősszel kihordtam a takarmányosból az összes töreket,szalmaport,minden egyebet, hogy elfér az a földben, majd leszántottam. Ahol tavaly szikráztak a kések, ott az idén gyönyörű földem lett. Másik területem rétföld, ősszel nem akart róla elmenni a víz, így a szántás tavaszra maradt. Szántáskor ragadt, "szalonnás" volt, így megmaróztam azonnal, az is jó lett. Erre sem fagytak ki az őszi szántások, ráadásul meg is ülepedett, a maró tolja le a domboldalon a traktort, olyan kemény a föld. Más téma. Szezon közepén kell traktort kuplungozni:
Szia Bencsiki.
Keskenyebbet kellene nézni max 130-cm széleset.Itt van egy.
http://olx.hu/hirdetes/1-1-es-dupla-gorgos-kombinator-alig-hasznalt-ID3cIW1.html#dc93885e25
Keskenyebbet.Ez T-25 ös méret.
Válasz #23953. hozzászólásra
Mit szóltok?
Elbírná az Iseki agyagban?
Válasz #23951. hozzászólásra
Zé, Cross!
Most majdnem azt írtam, örülök, hogy ti is így jártatok. Persze ez nem igaz,csak örülök, hogy nem csak én küzdök hiába, mint a hegylakó!
Lehet, hogy én is azt javaslom a tulajoknak, hogy ősszel szántsuk meg, műveljük el simára, tavasszal meg fogas boronával, vagy kombinátorral mozgassuk át a tetejét. Aztán meglátjuk.
Az a helyzet, hogy ezek a tulajok tudják, hogy nem nagyon lehet igazán jó felülete csinálni, de mégis művelik a területeket, mert a vizet viszont nagyon jól tartja a "vörös csepel"! És hát eléggé száraz időket élünk évek óta....
SOS! Tudna valaki segíteni abban, hogy fólia marózásért minden előzetes művelés nélkül jó kötött talajon mennyit vagy hogy lehet elkérni, hogy a gazda is jól érezze még magàt? 8*60 méter 3 fólia
Bencsiki!
3 ilyen területem van!
Ugyan ez jutott az èn eszembe is!
Talajmaró 2 sorral,fogas 5-6* de gyorsvágtában!Eredmèny ugyan ez!
Szerintem a tetejèt puhítsd hogy fogja majd a tulajnak a kapa mert az agyaggal nem lehet harcolni!
Nincs szere csak a fagy az meg ugye elmaradt!
Nagyapám földesgazda volt a 20 èvektől államosításig!
Ő mesèlte hogy ezeket a terűleteket ősszel műveltèk szántás után simára!De csak kukoricát,tököt,vizes kötött talajt bíró növènyeket raktak bele!
Így is rögös volt de a tèli csapadèk jobban hasította ezeket a kissebb rögöket!
Nálam is ilyen a fekete föld, rota szóba se jöhet. Én szimplán fogas+símitó(valami masszív sínvas) ezzel szoktam csak lehúzni a tetejét. Ha nem túl durva a szántás, akkor mehet kistrakival is, ha nagyon buckás, akkor mtz+ nagy fogas.
Esetleg kombinátorral meg lehet még próbálni, de nem túl mélyre engedve. Mélyre engedve ugyancsak galuskázza a földet.
Szevasztok!
Ötleteket kérek. Nem túl régen sírtam-ríttam, hogy agyagos talajon nem tudok jó kiskertet csinálni a rotával. Bármennyire száraz is a teteje, 20 centi mélyről mindig nedves talajt hoz fel a rota és azonnal gyúr is belőle soha szét nem eső negyed ökölnyi muglikat.
Tegnap volt a csúcs. Március közepén felkeresett egy kuncsaft, hogy csináljak valamit a kis földecskéjével (gyümölcsös melletti kiskert, kb 50 méter hosszú, 20 méter széles), az ősszel megszántatta MTZ-vel, de nem fagyott ki, így leginkább valami ekével előállított tömegsírra hasonlít az egész. A rota szóba sem jöhetett, hát fogas boronával simára húztam neki, de nagyon sokszor át kellet rajta menni kereszetül-kasul, hogy sima legyen a pálya.
Na, a pasi azóta sem csinált vele semmit, kezdte felverni a mezei acat, hát szólt, hogy rotáljam meg még egyszer.
Na ne tudjátok meg! A teteje porzott (nem volt eső hetek - hónapok óta), alulról pedig jó nedves galuskák jöttek fel újra, jó alaposan összegyúrva. De alig vitte a trakesz! Mászó 2-ben, 2-es kardánfordulatnál is meg-mefogta gépet a talaj.
Szóval úgy érzem, hogy ezek a módszerek nem élnek meg ezeken a talajokon. Ötlete van valakinek?
Ha jól emléxem valaki kompaktor csinált, nem tudom, hogy az mit tenne az ilyen pályákkal. Egy haveron kombinátorban gondolkodik.
Ötleteket kérek, ki mit csinál ilyenkor, illetve hogyan ügyeskedik agyagon.
Zsír, gyorsabb tempót nem bírja?
Én ennél kicsit gyorsabban megyek.
Tesztelve a vetőgép.
Halihó!
Emlékeim szerint pár éve volt aki említette, hogy rakott Sarpo Mira burgonyát. Örülnék, ha megosztaná mennyire vált be. Tegnap én is elhúztam 60 kg-t, remélem hozza azt, amit mondanak róla.
Sziasztok!
Igazából ki sem próbáltam ezt a masinát,szerintem kellene rá 2 mèlysègállító kerèk ès rögtörő hátra!
Felteszem apróra!
Szerintetek menyièrt?
Vastag falú anyagokból van nagyon masszív!
136/cm.szèles a kapák takarják egymás vonalát.(láthatóan újak)
Nem álíthatóak jelenleg!
Kb 50 kg!
Válasz #23941. hozzászólásra
Hiába Újszilvás az Újszivás Most tűnt fel hogy egyidősek vagyunk a motorosokkal, legalábbis a találkozó szempontjából.
Sziasztok!
Japán kistraktor vásárlás előtt állok.
kinéztem egy Iseki Sial 19-est. Használ valaki ilyen típusú masinát?
érdekelne róla minden információ. Jó és rossz is egyaránt :)
Köszönöm!
Válasz #23938. hozzászólásra
He, he.
Na és a vetőmag?