Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szia, nagyon örülnék, és nagy segítség lenne, ha le tudnád fotózni, mert anélkül nehéz elindulni akár a beszerzés, akár a legyártás felé.
Még egy kérdés: az üzemóra-szám mérő ugye a gyujtásra kapcsolt időt méri, és nem függ a fordulatszámmérő-meghajtás működésétől?
(igen, spirált csinálni egyszerű, forgásirány-fordítót már nehezebb)
Szia!
Nekem pont ilyen traktorom van. Ha gondolod, akkor lefotózom a kihajtást.
Egyszer nekem is elment vadászni fordulatszám mérő, de nálam a spirál szakadt el.
Tolnán postafordultával megcsinálták.
új vagyok itt, azért írok, mert gondom van egy Isaki TU 180 F fordulatszám mérőjével; amikor vettem, nem működött, merthogy állítólag ki volt kopva a spirál a kihajtásnál. Gondoltam, egyszerű lesz javítani, majd megcsinálom. De kiderült, hogy az adagolónál, a kihajtásnál hiányzik valami, ami a forgásirányt megfordítja. A kérdésem az, hogy ismeri-e valaki, hogy milyen fordító (vagy szöghajtás) van a spirál elé bekötve, vagy hogy honnan lehet ilyent szerezni, vagy mi a gyári jele, vagy legalább, hogy mi egyáltalán az a cucc, ami ezt a forgásirány-módosítást csinálja? Tud valaki ebben segíteni?
üdvözlettel,
Gábor
Válasz #23994. hozzászólásra
Eladó mèg!
Azóta nem próbáltam!
Ez egy tz4k kultinak kèszűlt azzal működött is csak a tulaj eladta a gèpet!
Átheggesztette 3 pontnak!
Èn fölraktam egyszer,hosszú orsó kell hozzá nekem kevèsnek bizonyúlt az 50es beorrolt tőlle meghát úszó hidraulikám van ès kerèk kell a kultinak ez miatt!
Igazából nem èrtem mèg rá foglalkozni!
De masszív nagyon az biztos!
Èn 35000 gondoltam 40 èrt vettem de kormányműre gyűjtök ès annak ennyi az ára!
Ha gondolod küldök tel számot!
Heves megye!
Szia.
A SATOH traktorok a Mitsubishi traktorok elődje volt. A SATOH traktorokat 1979-ig gyártották. Így elég öreg traktornak számítanak. Utána következtek a Mitsubishi D-típus 1978-1981 ig gyártottak. Utána gyártották az MT-típust azt 1981-1985 között. És utána pedig az MT új tipust azt pedig 1985-1990 között.De az MT új típuson belül még voltak évjáratok és típusok. Hát röviden ennyit a Mitsubishiről. De nagyon jó traktorok az biztos.
Üdv.Mindenkinek! A múltkor ígértem hogy beszámolok a Yani kompaktorjának teszt eredményeiről: átcseréltem a kapáit lúdtalpra, levettem a simítókat. (van egy 1400 nm-es kert amit időnkén gyom mentesítenem kell, ami kötött fekete föld lesz) Hoztam képeket is: Ami biztos hogy a hátsó kapasort kicsit hátrébb kell tennem mert néha felgyűlt a föld.
Sziasztok! Két kérdés, ha megengeditek. Az egyik, hogy szoktátok élezni a marókéseket? Másik, valakinek olcsó-olcsó pénzért kombinátorja, legfeljebb 140 cm széles eladó esetleg?
Tavaly is már valaki fel vetette de valahogy elmaradt, lehetne csinálni egy mini börzét is. Ha valakinek van olyan holmija ami nem kell és el szeretné adni, cserélni vagy ajándékozni akkor itt megteheti. Szerintetek lenne rá igény ? Nekem például van két alsókarom az után gyártott.
Üdv!
Tudna valaki segiteni?
Iseki Landhope trakin (mitsubitsi motoros) az adagolóban külön kell cserélni az olajat,vagy a motorból kapja a kenést?
Beöntő nyillás van az adagolón,de a leeresztőt nem látom.
Sziasztok ! Ez idáig 56 a létszám itt a lista . Esetleg ha valaki már jelezte felém a szándékát és nem látja a nevét a listán az szóljon , " kezdek szenilis lenni a korral jár"
Válasz #23968. hozzászólásra
Csak ne 80w 90 nest
Mert az sűrű lesz a hidraulikának.15w 40-nest rakj bele ami váltó hidraulika olaj. Meg ne keverd az olajakat mert felhabosodik.
Válasz #23952. hozzászólásra
Üdv.Balaci! Ha van rá lehetőséged időre számold! (5e/ óra) Csinálj meg egyet mond meg neki hogy mennyi és ha teszik neki, mehet a többi is! (persze csak akkor, ha lehet vele egyezkedni) Amúgy AGROKID nagyjából jól besaccolta!
Válasz #23954. hozzászólásra
NEM bírná el! Ha jól tudom 18 lovas az ISEKI-d. Az enyémen "csak" 9 kapa van + 2 rögtörő és 135cm széles, ez kéri mind a 17 lovat a Yanitól!
Válasz #23949. hozzászólásra
Üdv. Bencsiki! Kb 2 hete eszembe jutottál! Engem is hívtak egy kerthez amiről nemrég vonult le a belvíz, a teteje meg szépen megszáradt! (kötött öntéstalaj, feketés szürkés agyagos) A kompaktoromat nem mertem elvinni rá, nehogy benn maradjak vele. Na és ami a lényeg: elvittem a marót, kardán 2. mászó 2. oszt gyi! Az elején nem is volt akkora a gond, szépen vitte (szerintem pont optimális volt a nedvesség, és humusztartalom) aztán volt egy folt (kb 5x10m) elkezdett galuskákat gyártani (na mondom Bencsiki, én is így jártam) Átmentem rajt még egyszer: semmi változás! Kíváncsiságból harmadszor is: semmi változás! Úgyhogy nem benned van a hiba, ezek a talajok ilyenek! De ha esetleg még egyszer hívnának viszem a kompaktort és kipróbálom rajta hogy mit művel vele.
Üdv!
Agyag téma: nem csak Te jársz így, Külső-Somogyban is küzdök vele. Viszont véletlenül megtaláltam a megoldást: tavaly ősszel kihordtam a takarmányosból az összes töreket,szalmaport,minden egyebet, hogy elfér az a földben, majd leszántottam. Ahol tavaly szikráztak a kések, ott az idén gyönyörű földem lett. Másik területem rétföld, ősszel nem akart róla elmenni a víz, így a szántás tavaszra maradt. Szántáskor ragadt, "szalonnás" volt, így megmaróztam azonnal, az is jó lett. Erre sem fagytak ki az őszi szántások, ráadásul meg is ülepedett, a maró tolja le a domboldalon a traktort, olyan kemény a föld. Más téma. Szezon közepén kell traktort kuplungozni:
35454 hozzászólás
Válasz #24003. hozzászólásra
Előre is köszönöm a fotókat, ha valami közbejönne, nem baj, a dolog nem annyira sürgős!
üdv, Gábor
Válasz #24002. hozzászólásra
Oks, ma megcsinálom a fotókat, ha valami közbe nem jön.
Az üzemórát is a fordulatszám mérő meghajtás hajtja.
Válasz #23999. hozzászólásra
Szia, nagyon örülnék, és nagy segítség lenne, ha le tudnád fotózni, mert anélkül nehéz elindulni akár a beszerzés, akár a legyártás felé.
Még egy kérdés: az üzemóra-szám mérő ugye a gyujtásra kapcsolt időt méri, és nem függ a fordulatszámmérő-meghajtás működésétől?
(igen, spirált csinálni egyszerű, forgásirány-fordítót már nehezebb)
üdvözlettel, -és köszi előre is,
Gábor
Válasz #24000. hozzászólásra
Szia Sanyi és Balázs! Na akkor most, reszkethetnek a vakondok! Jó ez a kis aknátok, így sokkal könnyebb a szerelés!
Mai nap se unatkoztunk :)
Válasz #23998. hozzászólásra
Szia!
Nekem pont ilyen traktorom van. Ha gondolod, akkor lefotózom a kihajtást.
Egyszer nekem is elment vadászni fordulatszám mérő, de nálam a spirál szakadt el.
Tolnán postafordultával megcsinálták.
Üdvözlet a fórumozóknak,
új vagyok itt, azért írok, mert gondom van egy Isaki TU 180 F fordulatszám mérőjével; amikor vettem, nem működött, merthogy állítólag ki volt kopva a spirál a kihajtásnál. Gondoltam, egyszerű lesz javítani, majd megcsinálom. De kiderült, hogy az adagolónál, a kihajtásnál hiányzik valami, ami a forgásirányt megfordítja. A kérdésem az, hogy ismeri-e valaki, hogy milyen fordító (vagy szöghajtás) van a spirál elé bekötve, vagy hogy honnan lehet ilyent szerezni, vagy mi a gyári jele, vagy legalább, hogy mi egyáltalán az a cucc, ami ezt a forgásirány-módosítást csinálja? Tud valaki ebben segíteni?
üdvözlettel,
Gábor
Válasz #23994. hozzászólásra
Eladó mèg!
Azóta nem próbáltam!
Ez egy tz4k kultinak kèszűlt azzal működött is csak a tulaj eladta a gèpet!
Átheggesztette 3 pontnak!
Èn fölraktam egyszer,hosszú orsó kell hozzá nekem kevèsnek bizonyúlt az 50es beorrolt tőlle meghát úszó hidraulikám van ès kerèk kell a kultinak ez miatt!
Igazából nem èrtem mèg rá foglalkozni!
De masszív nagyon az biztos!
Èn 35000 gondoltam 40 èrt vettem de kormányműre gyűjtök ès annak ennyi az ára!
Ha gondolod küldök tel számot!
Heves megye!
Válasz #23995. hozzászólásra
Szia.
A SATOH traktorok a Mitsubishi traktorok elődje volt. A SATOH traktorokat 1979-ig gyártották. Így elég öreg traktornak számítanak. Utána következtek a Mitsubishi D-típus 1978-1981 ig gyártottak. Utána gyártották az MT-típust azt 1981-1985 között. És utána pedig az MT új tipust azt pedig 1985-1990 között.De az MT új típuson belül még voltak évjáratok és típusok. Hát röviden ennyit a Mitsubishiről. De nagyon jó traktorok az biztos.
Sziasztok!
Mit érdemes tudni a Satoh kistraktorokról?
Konkrétan a Satoh St1510 érdekelne, de eddig nem is hallottam erről a márkáról.
Válasz #23945. hozzászólásra
Helló!
Érdeklődnék, hogy eladtad-e kultivátort?
Illetve próbáltad-e azóta,
Illetve mennyit kérsz érte?
Köszi a válaszokat.
Attila
Üdv.Mindenkinek! A múltkor ígértem hogy beszámolok a Yani kompaktorjának teszt eredményeiről: átcseréltem a kapáit lúdtalpra, levettem a simítókat. (van egy 1400 nm-es kert amit időnkén gyom mentesítenem kell, ami kötött fekete föld lesz) Hoztam képeket is: Ami biztos hogy a hátsó kapasort kicsit hátrébb kell tennem mert néha felgyűlt a föld.
Sziasztok. Készülőben az új pótkocsim.
Válasz #23990. hozzászólásra
Szia jó lett,te csináltad vagy csináltattad?Mennyibe fájt kiépíteni,majd ha lesz pótkocsim nekem is kelleni fog.
Sziasztok,
elkészült a trakimon a hidraulika gyorscsatlakozó kiépítése. Hoztam róla pár képet akit érdekel.
Válasz #23987. hozzászólásra
Nem kell azt élezni, majd a föld élezi.
Kedves Fórumozók !
Olyan kérdésem lenne, kubota 21 le géphez milyen fűkaszát kaszát ajánlotok ?
Sziasztok! Két kérdés, ha megengeditek. Az egyik, hogy szoktátok élezni a marókéseket? Másik, valakinek olcsó-olcsó pénzért kombinátorja, legfeljebb 140 cm széles eladó esetleg?
Válasz #23982. hozzászólásra
Eke nélkül is vállalok talajmunkát!!!!
Tavaly is már valaki fel vetette de valahogy elmaradt, lehetne csinálni egy mini börzét is. Ha valakinek van olyan holmija ami nem kell és el szeretné adni, cserélni vagy ajándékozni akkor itt megteheti. Szerintetek lenne rá igény ? Nekem például van két alsókarom az után gyártott.
Sziasztok! Van egy 1,1 méteres talajmaróm ha esetleg valakit érdekel!
http://olx.hu/hirdetes/bolgar-talajmaro-ID3aCfH.html
Talajmaró
Válasz #23981. hozzászólásra
Ok rögzítettem a mocira meg rá akasztunk egy kettes ekét, ha elhúzza akkor rossz gép nem lehet
Válasz #23981. hozzászólásra
Ok rögzítettem a mocira meg rá akasztunk egy kettes ekét, ha elhúzza akkor rossz gép nem lehet
Üdv!
Egy fővel és egy japóval én is megyek, csak nem traki lesz, hanem moci!
Üdv!
Tudna valaki segiteni?
Iseki Landhope trakin (mitsubitsi motoros) az adagolóban külön kell cserélni az olajat,vagy a motorból kapja a kenést?
Beöntő nyillás van az adagolón,de a leeresztőt nem látom.
Válasz #23974. hozzászólásra
Sziasztok ! Ez idáig 56 a létszám itt a lista . Esetleg ha valaki már jelezte felém a szándékát és nem látja a nevét a listán az szóljon , " kezdek szenilis lenni a korral jár"
Ja és 10 db traki lesz
Geresz1 2
Agrokid 4
Balu2 3
hspityu 5
Bencsiki 2
Plútó 1
Ilokos 3
Láda K 2
Milus 2
BanDom 2
bfrc77 2
Szegedi Laci 3
Bit78 1
Ati 76 3
Kioti 2
Agronomus 2
Krizol 5
Szamóca 2
Balázs1994 2
Balaci 2
Kismumus 6
Válasz #23977. hozzászólásra
Mert hogy közzel van a maróhozz. Hátrább kellettenem mert àllandóan bedugult.
Válasz #23976. hozzászólásra
Igen. Nem olyan rossz csak a pálcákat kell be sűríteni, úgy vettem észre hogy a gép is könnyebben vitte a marót.
Válasz #23975. hozzászólásra
Homokban tesztelted már?
Kész lett a rögtörő henger.
Na már nekünk is van plakátunk Szerintem jobb mint a motorosoké
Válasz #23964. hozzászólásra
Ahogy akarod!!
Szia!
Én ilyen olajat tettem a sebességváltóba, meg hidraulikába(ugye bár egyben van). Hajtásba meg viszont amit Te is irtál, 80w90-et.
Az olajat nem innen vettem, egy nagyon jó ismeröstől, nagyon jó áron
http://www.keletagro.hu/hu/japan-kistraktorok/egyeb-japan-kistraktor-tartozekok/p-870/univerzalis-olaj-agip-multitech-15w-40-japan-kistraktorokhoz
Csak ne 80w 90 nest
Mert az sűrű lesz a hidraulikának.15w 40-nest rakj bele ami váltó hidraulika olaj. Meg ne keverd az olajakat mert felhabosodik.
..pedig mintha ide álltam vóna az este..
Válasz #23967. hozzászólásra
Hali!
Most akkor traktorral menjek vagy motorral?
Kocsival fogom vitetni magam mert akkor ihatok
Milyen.olajat használtok sebességváltoba,hidraolika meg ugye a hajtásba?
Egy rokonom kamionos szereló cégbe melozik.szal tudna szerezni 80w 90 et pl
Nem mertek ránk szervezni. Meg mondtam nekik ha kötözködnek akkor a vásárteret körbe szántom a Balu ekéjével és akkor se ki se be.
Hát legalább Halász Juditot hívjuk meg fellépőként!!
Szerintem azzal oda vernénk nekik!!
Válasz #23960. hozzászólásra
Köszi.
Válasz #23941. hozzászólásra
Ránkszerveztek a motorosok?
Kihívjuk őket a kultúr elé?
Válasz #23947. hozzászólásra
Nagyon jó lett!
Válasz #23947. hozzászólásra
Üdv. Misi! Nagyon király lett! Tetszik! (de a legjobb, hogy meg vagy merevedve, mint egy vadászkutya)
Üdv.Balaci! Ha van rá lehetőséged időre számold! (5e/ óra) Csinálj meg egyet mond meg neki hogy mennyi és ha teszik neki, mehet a többi is! (persze csak akkor, ha lehet vele egyezkedni) Amúgy AGROKID nagyjából jól besaccolta!
NEM bírná el! Ha jól tudom 18 lovas az ISEKI-d. Az enyémen "csak" 9 kapa van + 2 rögtörő és 135cm széles, ez kéri mind a 17 lovat a Yanitól!
Üdv. Bencsiki! Kb 2 hete eszembe jutottál! Engem is hívtak egy kerthez amiről nemrég vonult le a belvíz, a teteje meg szépen megszáradt! (kötött öntéstalaj, feketés szürkés agyagos) A kompaktoromat nem mertem elvinni rá, nehogy benn maradjak vele. Na és ami a lényeg: elvittem a marót, kardán 2. mászó 2. oszt gyi! Az elején nem is volt akkora a gond, szépen vitte (szerintem pont optimális volt a nedvesség, és humusztartalom) aztán volt egy folt (kb 5x10m) elkezdett galuskákat gyártani (na mondom Bencsiki, én is így jártam) Átmentem rajt még egyszer: semmi változás! Kíváncsiságból harmadszor is: semmi változás! Úgyhogy nem benned van a hiba, ezek a talajok ilyenek! De ha esetleg még egyszer hívnának viszem a kompaktort és kipróbálom rajta hogy mit művel vele.
Én darabját 6-ért csinálnám.
Üdv!
Agyag téma: nem csak Te jársz így, Külső-Somogyban is küzdök vele. Viszont véletlenül megtaláltam a megoldást: tavaly ősszel kihordtam a takarmányosból az összes töreket,szalmaport,minden egyebet, hogy elfér az a földben, majd leszántottam. Ahol tavaly szikráztak a kések, ott az idén gyönyörű földem lett. Másik területem rétföld, ősszel nem akart róla elmenni a víz, így a szántás tavaszra maradt. Szántáskor ragadt, "szalonnás" volt, így megmaróztam azonnal, az is jó lett. Erre sem fagytak ki az őszi szántások, ráadásul meg is ülepedett, a maró tolja le a domboldalon a traktort, olyan kemény a föld. Más téma. Szezon közepén kell traktort kuplungozni:
Szia Bencsiki.
Keskenyebbet kellene nézni max 130-cm széleset.Itt van egy.
http://olx.hu/hirdetes/1-1-es-dupla-gorgos-kombinator-alig-hasznalt-ID3cIW1.html#dc93885e25
Keskenyebbet.Ez T-25 ös méret.