Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.85 FtUSD392.16 FtCHF442.09 FtGBP491.88 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #23665. hozzászólásra
Annak idején így tanultuk: Az első iparilag is használható gőzgépet egy skót műszerész, James Watt készítette az 1780-as években, és azt egy dél-angliai szénbányának adta el. Jó is volt, tetszett is, a gond csak az ár megállapítása volt. Végül úgy állapodtak meg, hogy abból fognak kiindulni, hogy hány lovat helyettesít a szénkiemelő csörlőnél. A mérést egy kiválasztott lóval végezték és arra jutottak, hogy a ló 1 másodperc alatt tud 75 kg súlyt 1 méter magasra emelni (persze fontban és lábban). Ez lett hát a „lóerő”.
Ehhez az utókor még hozzá szokta fűzni, hogy vagy valami igen erős és gyors lovat találtak, vagy pedig kicsit megturbózták az eredményt.
Hát igen. A fogásszélesség az egyvasas váltvaforgató ekéknél mindig egy beteg pont. A váltás miatt kénytelen vagy az ekét középre tenni, a gép hossztengelyébe, hogy az ekenád ott fusson, és nem lehetsz tekintettel a keréktől (= barázda oldaltól) való távolságra. Így aztán valóságos rigol (mélyforgató) eke mellene, hogy stimmeljen a fogásszélesség. Ami ugye a teljesítmény igény matt megint nem lehetsége és értelmetlen is lenne.
De még alakul.
Zöld erdőben jártam, piros traktort láttam. Húzta a kéket, mert bennragadt a sárban. Aztán jött a sárga is, s együtt húzták és már sikerült is! Kellemes Húsvéti ünnepet kívánok minden kedves fórumozónak, és családjának!
Meg volt az első burgonya ültetés, géppel. Egész jó lett! Csak még az egyenletes, egyforma töltést kell kitapasztalnom.
Gratulálok annak aki kitalálta ezt a fél automata ültetőt.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Minden kedves fórum társnak!
Valami okos kutatóféle emberek egyszer meghatározták, lemérték hogy egy ló az mekkora teljesítményleadásra képes. Az jött ki, hogy hosszútávú terhelésnél 1 ló kb 1 lóerő tartós teljesítményt tud. De rövid ideig képes leadni 15 lóerőt is.
Válasz #23659. hozzászólásra
Üdv. Balázs! Hát igen... Az "egészséges" súlyozást is nagyon nehéz eltalálni. Esetleg még túl nagy fogásszélességre lehetne "spekulálni". És az az igazság hogy a problémát élőben kellene látni. De ha sikerül megoldani, majd mindenképp oszd meg velünk!
Szia BanDom! Abban persze igazad van, hogy a megfelelő ekenádnak önmagában is meg kellene támasztaqnia, de itt most nem ez volt a bajom. Csak a gyári 20 kg volt az orrán, és az bizony kevés volt. Most kapott még kettőt és jobb belátásra tért. Ez persze megerőszakolás, hiszen jó beállítással - elméletileg - magától is egyenesen kellene mennie. Mint valamikor a taligás lóekének.
Tovább spekulálok.
Mink is ládába öntjük, illetve tojástartóba rakjuk ki, és úgy csirázik. A fakeretes részét,amibe belehet önteni a burgonyát, azt átakarom majd alakítani. Úgy, mint ahogy neked is van, hogy a ládát fel lehetsen tenni.
Na, azt egyet nem néztem meg, hogy tőtávot lehet-e állítani. Sor közti távot azt lehet, meg a töltő ekéket is.
Milyen fokozatban húzod az ültetőt?
Válasz #23645. hozzászólásra
Üdv. Szerintem azért húzza ki, mert nem akarja külön behúzni a végeit. És így nem csinál árkot. (ami egy árasztott rizsföldön nem hiányzik) A maróval meg könnyebb dolga lesz egyenletes felszínt csinálni.
Válasz #23643. hozzászólásra
Köszi --Geri--! Megfordult a fejemben hogy, felteszem az utánfutóra a tartályt! Mert kb 15-éve ezt megcsináltuk egy rotagéppel+futóval! És akkor nagyon-nagy buli volt! (a lányok csipkéstangáig áztak)
Válasz #23648. hozzászólásra
Ha még meg is tapossa,akkor is csak meg van forgatva a föld.
De még az is lehet,hogy nem is forgózik,hanem ahogy halad előre mindig meghúzgálja maga előtt ferdén a végét oszt jó napot.
Árban nagyon jó!
Talán annyi a kivetni való benne de szerintem ez is javítható, hogy én a burgonyát ládába ki szoktam öntögetni és abban csírázik és ládástúl rakom fel az ültetőre és abból vesszük ki ültetéshez a burgonyát. Ennél meg ki kell önteni és így törika csíra, de szerintem kis átalakítással ez is meg oldható.
Tőtávot lehet változtatni fogaskerékel?
Üdv. Mindenkinek! Ma MEGÉRKEZETT a rendszám a Yani-ra! Óriási megkönnyebbülés hogy nem kell többet bujkálnom, a rendőrök elől! ( három hete fél percen múlt kb a "találka") Úgyhogy hamarosan "felszegelem" rá, és lehet hogy a trakival megyek húsvétkor locsolni!
35441 hozzászólás
Húsvétra kaptuk kis kos Mázli a neve és 4 napos :)
Kellemes Húsvéti Ünnepeket minden Fórumtársnak és Családjának!
Válasz #23641. hozzászólásra
Az ígért képek az ekéről.
Válasz #23680. hozzászólásra
Szia!
Köszönöm! Nagyon kevés ennél szebb kosár van a földön!
Válasz #23683. hozzászólásra
Hibátlanul le van súlyozva az ekéd
Annak idején így tanultuk: Az első iparilag is használható gőzgépet egy skót műszerész, James Watt készítette az 1780-as években, és azt egy dél-angliai szénbányának adta el. Jó is volt, tetszett is, a gond csak az ár megállapítása volt. Végül úgy állapodtak meg, hogy abból fognak kiindulni, hogy hány lovat helyettesít a szénkiemelő csörlőnél. A mérést egy kiválasztott lóval végezték és arra jutottak, hogy a ló 1 másodperc alatt tud 75 kg súlyt 1 méter magasra emelni (persze fontban és lábban). Ez lett hát a „lóerő”.
Ehhez az utókor még hozzá szokta fűzni, hogy vagy valami igen erős és gyors lovat találtak, vagy pedig kicsit megturbózták az eredményt.
Válasz #23671. hozzászólásra
Nem is értem. Én a szintén rugózatlan Lamborghinivel már 40-nél alig udok az úton és az ülésben maradni.
Válasz #23666. hozzászólásra
Hát igen. A fogásszélesség az egyvasas váltvaforgató ekéknél mindig egy beteg pont. A váltás miatt kénytelen vagy az ekét középre tenni, a gép hossztengelyébe, hogy az ekenád ott fusson, és nem lehetsz tekintettel a keréktől (= barázda oldaltól) való távolságra. Így aztán valóságos rigol (mélyforgató) eke mellene, hogy stimmeljen a fogásszélesség. Ami ugye a teljesítmény igény matt megint nem lehetsége és értelmetlen is lenne.
De még alakul.
Tegnapi munka, szomszéd kertjének felszántása
Nagyon kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!
Zöld erdőben jártam, piros traktort láttam. Húzta a kéket, mert bennragadt a sárban. Aztán jött a sárga is, s együtt húzták és már sikerült is! Kellemes Húsvéti ünnepet kívánok minden kedves fórumozónak, és családjának!
Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek Bencsiki nek szeretettel ajánlom a kosár tartalmát .
Válasz #23676. hozzászólásra Meg néztem a linket aki az 50-es mtz röl leveszi a bukocsövet annak eltörném a kezét.
Válasz #23676. hozzászólásra
Egy másik oldalon már jeleztem hogy ezzel a képpel nem kellene viccelődni. Mert szomorú dolog miatt tört össze. De más is hallott a dologról.
Válasz #23676. hozzászólásra
...... így már szomorú a történet...
Válasz #23661. hozzászólásra
Nem poén rontás miatt de ebben a traktorban 1 25éves fiatalember életét vesztette .http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/halalos_uzemi_baleset_az_m43-as_epitesenel/2172559/http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/halalos_uzemi_baleset_az_m43-as_epitesenel/2172559/
Én is minden húsvétnak kellemes nyuszit kívánok.
Meg egy kis sóskát, hogy éhen ne haljon a nyuszi.
Meg volt az első burgonya ültetés, géppel. Egész jó lett! Csak még az egyenletes, egyforma töltést kell kitapasztalnom.
Gratulálok annak aki kitalálta ezt a fél automata ültetőt.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Minden kedves fórum társnak!
Kellemes husvéti ünnepekett kivánunk az öszes forum társaknak és kedves családjuknak.
Válasz #23656. hozzászólásra
Hét sóska! Vagy spenót. Vagy paraj! Az biztos, hogy kel()vagy nem kell káposzta!
Itt van nyomaték és lóerő!
https://www.youtube.com/watch?v=9yHl24QynOM
Válasz #23669. hozzászólásra
Valami okos kutatóféle emberek egyszer meghatározták, lemérték hogy egy ló az mekkora teljesítményleadásra képes. Az jött ki, hogy hosszútávú terhelésnél 1 ló kb 1 lóerő tartós teljesítményt tud. De rövid ideig képes leadni 15 lóerőt is.
Az attól fűg hogy hol méred gondolom nem a kardánon akarod mérni?
Válasz #23664. hozzászólásra
Csak bele ne törjön
Válasz #23661. hozzászólásra
Köszi Misi!!!! Ha meg vezetek, nem iszom,hanem közbe megállok!
Válasz #23659. hozzászólásra
Üdv. Balázs! Hát igen... Az "egészséges" súlyozást is nagyon nehéz eltalálni. Esetleg még túl nagy fogásszélességre lehetne "spekulálni". És az az igazság hogy a problémát élőben kellene látni. De ha sikerül megoldani, majd mindenképp oszd meg velünk!
Válasz #23663. hozzászólásra
Misi, valójában egy ló, hány lóerős lehet?
Válasz #23663. hozzászólásra
Sziasztok!
A ló pedig úgy indult, hogy a paraszt bedugta a slusszkulcsot.
Válasz #23662. hozzászólásra
A difi zár hogy működött ? Össze kötötték a ló lábát?
Záró jelbe kérdezem Bencsiki zab helyett gondolom kolbászt adott a lónak.
Válasz #23660. hozzászólásra
Ott még jó volt a súly-lóerő arány, meg a lónak nem volt slipje.
Válasz #23642. hozzászólásra
Na arra azért vigyázz.
Tényleg a lovas ekéről jut eszembe régen az őseink amikor szántottak a lovat ,hogy súlyozták le előre raktak a patáira súlyt vagy hátra?
Válasz #23504. hozzászólásra
Szia BanDom! Abban persze igazad van, hogy a megfelelő ekenádnak önmagában is meg kellene támasztaqnia, de itt most nem ez volt a bajom. Csak a gyári 20 kg volt az orrán, és az bizony kevés volt. Most kapott még kettőt és jobb belátásra tért. Ez persze megerőszakolás, hiszen jó beállítással - elméletileg - magától is egyenesen kellene mennie. Mint valamikor a taligás lóekének.
Tovább spekulálok.
Válasz #23656. hozzászólásra
Hát nem sóska az egyszer biztos.
Válasz #23655. hozzászólásra
Nálam ez pont fordítva szokott lenni.
Válasz #23655. hozzászólásra
Üdv. Misi! Ez nagyon jó! (hasonló az élmény nekem is) De mi az a zöld amit megittál?
Válasz #23651. hozzászólásra
Elhiszem, hogy jó buli lehetett!
Válasz #23646. hozzászólásra
Mink is ládába öntjük, illetve tojástartóba rakjuk ki, és úgy csirázik. A fakeretes részét,amibe belehet önteni a burgonyát, azt átakarom majd alakítani. Úgy, mint ahogy neked is van, hogy a ládát fel lehetsen tenni.
Na, azt egyet nem néztem meg, hogy tőtávot lehet-e állítani. Sor közti távot azt lehet, meg a töltő ekéket is.
Milyen fokozatban húzod az ültetőt?
Üdv. Szerintem azért húzza ki, mert nem akarja külön behúzni a végeit. És így nem csinál árkot. (ami egy árasztott rizsföldön nem hiányzik) A maróval meg könnyebb dolga lesz egyenletes felszínt csinálni.
Válasz #23643. hozzászólásra
Köszi --Geri--! Megfordult a fejemben hogy, felteszem az utánfutóra a tartályt! Mert kb 15-éve ezt megcsináltuk egy rotagéppel+futóval! És akkor nagyon-nagy buli volt! (a lányok csipkéstangáig áztak)
Válasz #23648. hozzászólásra
Ha még meg is tapossa,akkor is csak meg van forgatva a föld.
De még az is lehet,hogy nem is forgózik,hanem ahogy halad előre mindig meghúzgálja maga előtt ferdén a végét oszt jó napot.
Mert be van baxva haverom mint én és nem bírja a végét normálisan beszegni
Válasz #23647. hozzászólásra
Ha így van mindegy mert forgó húzásakor meg tapossa.
Nem akar kimenni a saját területéről.És így oldja meg,hogy a traktor alatti rész is meg legyen szántva.
Válasz #23644. hozzászólásra
Árban nagyon jó!
Talán annyi a kivetni való benne de szerintem ez is javítható, hogy én a burgonyát ládába ki szoktam öntögetni és abban csírázik és ládástúl rakom fel az ültetőre és abból vesszük ki ültetéshez a burgonyát. Ennél meg ki kell önteni és így törika csíra, de szerintem kis átalakítással ez is meg oldható.
Tőtávot lehet változtatni fogaskerékel?
Miért húzza ki így a sarkot?
El voltam megnézni a burgonya ültetőt.
Csináltam pár képet. AGROKID, neked mi a véleményed? Neked már van ilyesmi géped.
Válasz #23642. hozzászólásra
Gratulálok! Most már nem bújócskáznod! Húzod majd magad után vizes tartályt,locsoláshoz :)
Üdv. Mindenkinek! Ma MEGÉRKEZETT a rendszám a Yani-ra! Óriási megkönnyebbülés hogy nem kell többet bujkálnom, a rendőrök elől! ( három hete fél percen múlt kb a "találka") Úgyhogy hamarosan "felszegelem" rá, és lehet hogy a trakival megyek húsvétkor locsolni!