Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD390.63 FtCHF443.85 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tisztelt fórumozók!
Azt szeretném kérdezni tőletek hogy használ-e valaki japán traktorhoz nem gyári japán talajmarót? Olvasgattam visszamenőleg a fórumot,de nem igazán találtam hasonlót.Kérdésem az lenne hogy tudja-e az 540-et.Gondolom a 3 kardkánfokozatból az 540-hez az elsőt kell használni.Nem nehezebb hajtatni a nem japánt? Azt melyik kardkánfokozatban hajtatjátok? Még nem tudtam kipróbálni csak tavasszal tehetem meg.Talán addigra kiokosodom tőletek,akik már régebben Japán kis-traktoroztok.Szükségem volna Shibaura SH1540 hez gépkönyvre.Esetleg ebben tudna-e segíteni valaki?
Válaszaitokat,tanácsaitokat szívesen venném.
A kért képeket a trakiról hamarosan fölteszem
Trakira szerintem az a jófajta ülés, ami nem fix. Az enyémre a gyári rugós aljú helyett felkerült egy másik. Az olyan hogy van egy acél keret,ami rögzítve van, a háttámlája az meg két sínben tud fel-le csúszkálni és két nagy húzórugóval van rögzítve rajta az ülés, annak van egy tekerője amivel az előfeszítést lehet állítani, azaz azt hogy mennyire legyen kemény vagy puha rugózású. Jól rugózik közúton is, annyi hogy pehelysúlyú traktoros+túl erősre állított ülés+döccenőnél amikor visszatér rugózásból, akkor kicsit katapultszerű érzés.
De minden súlyú emberre be lehet állítani kényelmesre.
Sziasztok!
Ráadásul szép kék
BT66: megnéztem az én ANS emnek teljesen más a vonórésze mint a tiédnek.Háromszögalakban közelíti a traktort és keresztben van az olajtartály is.
Már kezd körvonalazódni a vonófej megoldásom
majd lefotózom.
Jó 7végét mindenkinek,nekem már viszket a téli szőröm
mennék a határba.
Szia.
Teljesen igazad van, ezzel a hirdetéssel semmi baj nincs. Eladja a traktorát és kész, szerintem is korrekt.
Az a busz ülés eredeti rajta? Kissé meglepett. Mert ha nem akkor inkább egy recaro sportülést tennék fel. Lassan az enyémen is időszerű lenne egy üléscsere. Tönkre ment rajta a kárpit.
Egy TZK-s ismerősöm fehér bőrrel vonatta be a gyári ülését. Nagyon menő.
Ez a gép sokkal szebb állapotban van, meg azt írja ő az első tulaj.De ezzel a hirdetéssel mi a baj? Ez az eladó nem fikáz mást, csak leírja a gép paramétereit, még csak egekbe sem magasztalja. Kicsit drágán hirdeti mondjuk, de hát mindenkinek szíve joga hogy mennyit kér az eladó holmiért, max nem adnak érte annyit.
Válasz #22304. hozzászólásra
Mi úgy szoktuk vetni a krumplit,hogy a kultivátorral kihúzom a sorokat.Nekem kétfejes van, kiveszem a szélső kapákat és a középsőket 70 cm-re állítom.Betemetni viszont kézi módszerrel. Azért jó a kultivátor mert később tudod a sorközöket gyomtalanítani is vele.Erről van videóm is.Felszedés pedig egyszerűen kiszántom és kézzel összeszedjük.
Már évek óta így csináljuk nagyon bevált módszer.
ez a felszedés https://www.youtube.com/watch?v=I1rN3mORjvI&list=UUBd9l2pzORwLPJKIXTq2f_g
Szia ilokos!Akkor megvoltál elégedve az ekével?Ajánlanád is?Akkor te is csak kormánylemezt vettél vagy ezek komplett gyári Komondor ekefejek voltak?Azt esetleg megtudnád még mondani hogy milyen hosszú volt ez a kormánylemez toldat?
Szia! Én is készitettem nemrégiben egy kombinátort a kis gépem után hasonló mint a tied, kivéve hogy elöl nem futnak ilyen csillagok! Ezeket lehet készen veni vagy magad csináltad?
Üdvözöllek!Köszönöm a válaszod!Még lenne egy olyan kérdésem hogy a réselt lemezek megtámasztását is te magad csináltad?Mert ma beszéltem a Keletagróval a Komondor réselt kormánylemezzel kapcsolatban,mert én is csak azt szeretnék vásárolni tőllük és van itthon egy Salgóterjáni 5A lovas ekefejem és annak az eketestére szeretném rá építeni a réselt lemezt!Én kérdeztem tőlük ezeket a kitámasztó pálcákat és azt mondta a srác hogy a kormánylemezzel nem jár de így magában meg nincs nekik,de ha kell akkor legyártják mivel az ekét is ők készítik!
Sikerült szereznem egy műanyag kormány lemezt ebből szeretnék a Bagodi ekére beforgatót csinálni. Segítséget szeretnék kérni szerintetek mekkora beforgatót csináljak?
Sziasztok!
Szia!A réselt kormánylemez hasznos tulajdonsága miatt készítettem ezt az ekét igaz már nincs meg elment a kubotával.Könnyebb volt húzni kötött földben.A toldat pedig a lassú sebességnél segített a fordításban.
Sziasztok.
Sorközművelőd van? Mert azzal lehet hogy egyszerűbben ki tudod húzni a sorját, ha töltögetőre van szerelve.
Nézzünk meg egy orosz, nem is, inkább egy lengyel videot:
Nem próbáltam még ezt a módszert, de van fenn neki videoja arról is mikor már kikelt a krumpli, és nem néz ki rossznak. Talán annyit módosítanék rajta, hogy a henger+borona kiváltható lenne ha a borona fokával, hátlapjával lenne meghúzva, és akkor a krumplit sem hozza fel, ami véletlenül nem sikerült annyira mélyre.
Burgonyát szeretnèk vetni nagy területre!
Azt szeretnèm kèrdezni ha egy ekefejet leveszek úgy tudnèk e sorthúzni!
Ill:melyiket kell levenni az elsőt vagy a hátsót?
Ès ha ellenkezőleg visszafordítanám a földett jó ágyat kèpeznèk e a krumplinak?
Meg lehet így könnyíteni a munkát,jó elgondolás ez?
Csinált már valaki illyesmit!
Helló. Tudna valaki ajánlani japán traki után gyári billenős kis pótkocsit, amelyiknek legalább 3 oldala lenyitható, 1,5-2t a hasznos teherbírása használtan vagy újat elérhető áron?
Üdvözöllek ilokos!Érdeklődni szeretnék a réselt kormánylemezű ekével kapcsolatban!Látom a szántásod "szép" lett jól átvan fordítva a föld!Megvagy elégedve az ekével,érezhető-e a réselt lemez miatt a könnyebb húzás???Láttam a képen hogy csináltál ilyen kormánylemez toldatot az ekére!A nélkül nem fordított olyan szépen?Tudnál nekem esetleg az ekéről több képet is csinálni hátulról,mind két oldalról...?Azért kérdezlek mert szándékomban áll venni egy ilyen ekefejet,de azon is gondolkozom hogy csak egy kormánylemezt meg egy vasat vennék mert eke fejem van itthon kettő darab is és arra rá raknám a kormánylemezt!A képek segítségemre szolgálnának a kormánylemez kitámasztásában...stb!Köszönöm!
Válasz #22294. hozzászólásra
Üdv. Hát felénk nagyon szigorúak (vagy csak egyszerűen nem értenek hozzá)Mondtam nekik hogy nem egy ilyen traki van rendszámmal, meg minden papírom van, azt mondták felejtsem el a többiek is szabálytalanok. Na itt robbant el az agyam!!!! (itt valaki nagyon elmebeteg) Felhívtam a Budapesti központot, ott már segítőkészebbek voltak, arra utaltak a beszélgetésben hogy elvileg lehetséges! (de ezt hiába mondtam a helyi közlekedési felügyeletnél)
Lehet hogy legolcsóbban két mtz fényszóróval jönnél ki. A sima kör alakút ki tudod rakni a géptető két szélére és műszakin elfogadják. Az én kistraktoromnak is valami hasonló lámpamérete volt mint a tiédnek, kicsit alakítva lett a helye és az új mtz-k kocka fényszórója került bele, az 155x155-ös, H4-es.
35441 hozzászólás
Tisztelt fórumozók!
Azt szeretném kérdezni tőletek hogy használ-e valaki japán traktorhoz nem gyári japán talajmarót? Olvasgattam visszamenőleg a fórumot,de nem igazán találtam hasonlót.Kérdésem az lenne hogy tudja-e az 540-et.Gondolom a 3 kardkánfokozatból az 540-hez az elsőt kell használni.Nem nehezebb hajtatni a nem japánt? Azt melyik kardkánfokozatban hajtatjátok? Még nem tudtam kipróbálni csak tavasszal tehetem meg.Talán addigra kiokosodom tőletek,akik már régebben Japán kis-traktoroztok.Szükségem volna Shibaura SH1540 hez gépkönyvre.Esetleg ebben tudna-e segíteni valaki?
Válaszaitokat,tanácsaitokat szívesen venném.
A kért képeket a trakiról hamarosan fölteszem
Válasz #22324. hozzászólásra
Az Imre ezt neked nem akarja elárulni))
Nem a hirdetéssel volt baj.
Az teljesen korrekt.
Azt hittem hogy ez az a traki amit az előző tulaj az egekig magasztalt a japánnal szemben.
Elnézést.
Válasz #22337. hozzászólásra
Hát ez már tiszta luxus
Mtz-kben a gránit ülés szokott a kényelem netovábbja lenni, van belőle ilyen kisebb méret is, egész elfogadható áron:
http://alkatresz-web.hu/traktor_119/ulesek_es_tartozekok_252/granit_ules_3969
Válasz #22336. hozzászólásra
Ezt nézd meg!
A legalsóra gondolok ....
Bár, ha jobban belegondolok, egy gyengébb TZK-t lehet kapni az árán....
Válasz #22334. hozzászólásra
Trakira szerintem az a jófajta ülés, ami nem fix. Az enyémre a gyári rugós aljú helyett felkerült egy másik. Az olyan hogy van egy acél keret,ami rögzítve van, a háttámlája az meg két sínben tud fel-le csúszkálni és két nagy húzórugóval van rögzítve rajta az ülés, annak van egy tekerője amivel az előfeszítést lehet állítani, azaz azt hogy mennyire legyen kemény vagy puha rugózású. Jól rugózik közúton is, annyi hogy pehelysúlyú traktoros+túl erősre állított ülés+döccenőnél amikor visszatér rugózásból, akkor kicsit katapultszerű érzés.
De minden súlyú emberre be lehet állítani kényelmesre.
Válasz #22334. hozzászólásra
Sziasztok!
Ráadásul szép kék
BT66: megnéztem az én ANS emnek teljesen más a vonórésze mint a tiédnek.Háromszögalakban közelíti a traktort és keresztben van az olajtartály is.
Már kezd körvonalazódni a vonófej megoldásom
majd lefotózom.
Jó 7végét mindenkinek,nekem már viszket a téli szőröm
mennék a határba.
Válasz #22332. hozzászólásra
Szia.
Teljesen igazad van, ezzel a hirdetéssel semmi baj nincs. Eladja a traktorát és kész, szerintem is korrekt.
Az a busz ülés eredeti rajta? Kissé meglepett. Mert ha nem akkor inkább egy recaro sportülést tennék fel. Lassan az enyémen is időszerű lenne egy üléscsere. Tönkre ment rajta a kárpit.
Egy TZK-s ismerősöm fehér bőrrel vonatta be a gyári ülését. Nagyon menő.
Válasz #22330. hozzászólásra
Ismerem az eladót, japánt akar helyette! Vagy talán már meg is van neki!
Sziasztok!
Ez a gép sokkal szebb állapotban van, meg azt írja ő az első tulaj.De ezzel a hirdetéssel mi a baj? Ez az eladó nem fikáz mást, csak leírja a gép paramétereit, még csak egekbe sem magasztalja. Kicsit drágán hirdeti mondjuk, de hát mindenkinek szíve joga hogy mennyit kér az eladó holmiért, max nem adnak érte annyit.
Nem ugyanaz,mert nem egyezik a rendszám.
Ha jól sejtem ez a hirdető vette meg az egyik kínai traktort a japán traktort lenéző "barátunktól".
Már árulja...(a minőségi gépet)
http://olx.hu/hirdetes/feng-shou-kistraktor-japan-4x4-rendszamos-ID31N0d.html#623bcd26e0
Válasz #22328. hozzászólásra
A hátsó hídnak váltóstúl hidraulikástúl.
Sziasztok!
Minek a nivópálcája lehet ez?
Bal kerék felöli oldalon van.
https://www.youtube.com/watch?v=I1rN3mORjvI&list=UUBd9l2pzORwLPJKIXTq2f_ghttp://
Mi úgy szoktuk vetni a krumplit,hogy a kultivátorral kihúzom a sorokat.Nekem kétfejes van, kiveszem a szélső kapákat és a középsőket 70 cm-re állítom.Betemetni viszont kézi módszerrel. Azért jó a kultivátor mert később tudod a sorközöket gyomtalanítani is vele.Erről van videóm is.Felszedés pedig egyszerűen kiszántom és kézzel összeszedjük.
Már évek óta így csináljuk nagyon bevált módszer.
ez a felszedés https://www.youtube.com/watch?v=I1rN3mORjvI&list=UUBd9l2pzORwLPJKIXTq2f_g
Válasz #22322. hozzászólásra
Meg köszönném és méretet is ha lehet.
Válasz #22306. hozzászólásra
Szia ilokos!Akkor megvoltál elégedve az ekével?Ajánlanád is?Akkor te is csak kormánylemezt vettél vagy ezek komplett gyári Komondor ekefejek voltak?Azt esetleg megtudnád még mondani hogy milyen hosszú volt ez a kormánylemez toldat?
Válasz #22314. hozzászólásra
Egy ismerőstől kaptam. Gyári, lényegében olyan, mint egy tárcsa sor, a csillagok fixek és minden második elvan tolva egy foggal.
Válasz #22320. hozzászólásra
Ha szükséges akkor még én is tudok képet készíteni!
Válasz #22320. hozzászólásra
Íme a képek amit ígértem.
Válasz #22319. hozzászólásra
Meg köszönöm
Válasz #22318. hozzászólásra
Ha Neked megfelel holnap lefotózom ami az enyémen van és meg is mérem.
Válasz #22317. hozzászólásra
kormánylemez fölé egy beforgatóra gondoltam.
Válasz #22310. hozzászólásra
Üdv. Előhántóra gondoltál, vagy a kormánylemez fölé egy + beforgatót? Vagy a kormánylemezt szeretnéd lecserélni műanyagra?
Válasz #22312. hozzászólásra
Saját készítésű laposvas menettel és 14-es köracél.
Válasz #22199. hozzászólásra
Szia Dani! Irtam a vetőgéppel kapcsolatban
Válasz #22308. hozzászólásra
Szia! Én is készitettem nemrégiben egy kombinátort a kis gépem után hasonló mint a tied, kivéve hogy elöl nem futnak ilyen csillagok! Ezeket lehet készen veni vagy magad csináltad?
Üdv.Elitjocko! Szépen halad Nagyon jól néz ki gratula!!!!!
Üdvözöllek!Köszönöm a válaszod!Még lenne egy olyan kérdésem hogy a réselt lemezek megtámasztását is te magad csináltad?Mert ma beszéltem a Keletagróval a Komondor réselt kormánylemezzel kapcsolatban,mert én is csak azt szeretnék vásárolni tőllük és van itthon egy Salgóterjáni 5A lovas ekefejem és annak az eketestére szeretném rá építeni a réselt lemezt!Én kérdeztem tőlük ezeket a kitámasztó pálcákat és azt mondta a srác hogy a kormánylemezzel nem jár de így magában meg nincs nekik,de ha kell akkor legyártják mivel az ekét is ők készítik!
Válasz #22282. hozzászólásra
Szia cet!
Engem érdekelnének a dolgok!
Privátba írj!
Sziasztok!
Sikerült szereznem egy műanyag kormány lemezt ebből szeretnék a Bagodi ekére beforgatót csinálni. Segítséget szeretnék kérni szerintetek mekkora beforgatót csináljak?
Gratula nagyon jól néz ki.
Nagyjából kész a kombinátor, a héten még kész lesz a simító is hozzá!
Válasz #22306. hozzászólásra
Imre! Kitöl van az eketest?))))
Válasz #22299. hozzászólásra
Sziasztok!
Szia!A réselt kormánylemez hasznos tulajdonsága miatt készítettem ezt az ekét igaz már nincs meg elment a kubotával.Könnyebb volt húzni kötött földben.A toldat pedig a lassú sebességnél segített a fordításban.
Sziasztok.
Sorközművelőd van? Mert azzal lehet hogy egyszerűbben ki tudod húzni a sorját, ha töltögetőre van szerelve.
Nézzünk meg egy orosz, nem is, inkább egy lengyel videot:
Nem próbáltam még ezt a módszert, de van fenn neki videoja arról is mikor már kikelt a krumpli, és nem néz ki rossznak. Talán annyit módosítanék rajta, hogy a henger+borona kiváltható lenne ha a borona fokával, hátlapjával lenne meghúzva, és akkor a krumplit sem hozza fel, ami véletlenül nem sikerült annyira mélyre.
Burgonyát szeretnèk vetni nagy területre!
Azt szeretnèm kèrdezni ha egy ekefejet leveszek úgy tudnèk e sorthúzni!
Ill:melyiket kell levenni az elsőt vagy a hátsót?
Ès ha ellenkezőleg visszafordítanám a földett jó ágyat kèpeznèk e a krumplinak?
Meg lehet így könnyíteni a munkát,jó elgondolás ez?
Csinált már valaki illyesmit!
Válasz #22283. hozzászólásra
Próbáld meg a Keletagrot!
Egyébként nekem már vagy 5 éve egy Trabant gyújtáskapcsoló van a Mitsun, hibátlanul müködik.
Válasz #22300. hozzászólásra
Szia! Nézz be a Tz4k fórumba. 600 hozzá szólás
http://www.agroinform.com/forum/TZ4K-14B-kistraktor/t100
Válasz #22279. hozzászólásra
Jól emlékeztem, egy faszi ugyan olyat árul minta tied és úgy hírdeti, hogy gyári maróval ami 140 cm-es. Nekem a 22 lovas yanmaron volt 140 széles.
Helló. Tudna valaki ajánlani japán traki után gyári billenős kis pótkocsit, amelyiknek legalább 3 oldala lenyitható, 1,5-2t a hasznos teherbírása használtan vagy újat elérhető áron?
Üdvözöllek ilokos!Érdeklődni szeretnék a réselt kormánylemezű ekével kapcsolatban!Látom a szántásod "szép" lett jól átvan fordítva a föld!Megvagy elégedve az ekével,érezhető-e a réselt lemez miatt a könnyebb húzás???Láttam a képen hogy csináltál ilyen kormánylemez toldatot az ekére!A nélkül nem fordított olyan szépen?Tudnál nekem esetleg az ekéről több képet is csinálni hátulról,mind két oldalról...?Azért kérdezlek mert szándékomban áll venni egy ilyen ekefejet,de azon is gondolkozom hogy csak egy kormánylemezt meg egy vasat vennék mert eke fejem van itthon kettő darab is és arra rá raknám a kormánylemezt!A képek segítségemre szolgálnának a kormánylemez kitámasztásában...stb!Köszönöm!
Válasz #22283. hozzászólásra
Velencén a Füri KFT próbáltad már?
Válasz #22288. hozzászólásra
Illetve akkor 5 nívó van az első tengelyen! Hm ez mind hiba lehetőség!
Válasz #22288. hozzászólásra
oké köszi
Válasz #22294. hozzászólásra
Üdv. Hát felénk nagyon szigorúak (vagy csak egyszerűen nem értenek hozzá)Mondtam nekik hogy nem egy ilyen traki van rendszámmal, meg minden papírom van, azt mondták felejtsem el a többiek is szabálytalanok. Na itt robbant el az agyam!!!! (itt valaki nagyon elmebeteg) Felhívtam a Budapesti központot, ott már segítőkészebbek voltak, arra utaltak a beszélgetésben hogy elvileg lehetséges! (de ezt hiába mondtam a helyi közlekedési felügyeletnél)
Válasz #22291. hozzászólásra
Felénk ez eddig mindenkinek sikerült.
Válasz #22290. hozzászólásra
Sziasztok!
Lehet hogy legolcsóbban két mtz fényszóróval jönnél ki. A sima kör alakút ki tudod rakni a géptető két szélére és műszakin elfogadják. Az én kistraktoromnak is valami hasonló lámpamérete volt mint a tiédnek, kicsit alakítva lett a helye és az új mtz-k kocka fényszórója került bele, az 155x155-ös, H4-es.
Válasz #22285. hozzászólásra
HUUU bocsi rosszul írtam a neved.
jav:otkota