Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kedves fórumtársak én is ilyen kéréssel fordulnék hozzátok. Én pedig egy hinomoto e1804-hez keresek gépkönyvet. Segítségeiteket előre köszönöm. E-mail címem giriczmp@gmail.com
Válasz pannoncondor #33488. hozzászólásáraNekem kubota gl tip.traktorom van,szereltem rá vezérlőtömböt a hidraulika köröknek.Szerintem minden japán traktoron lehet találni a nyomó ágon egy közcsavart "egyébként innen kötik le gyári homlokrakodót is" Közcsavar ki SORBA!!! bekötve a kiszemelt vezérlőtömb,és kész.
Tiszt.Daróczi S.
Válasz JAGI #33485. hozzászólásáraMilyen ez a powershift? Mit és hogyan kapcsolsz itt? Nem lehet hogy 2 helyre(sebességfokozatba) is ad olajat egy helyett?
Nézz át a John Deere topikokba (John Deere 4650 pl. azok power shiftesek is...)
Válasz Bencsiki #33491. hozzászólásáraÍgy van jól látod(két kézzel) ez a problémám, egy kézzel nem tudom lekicsínyíteni a képet, mert csak két kezes fejszém van
szavakat a keresőbe ("keresés a Japán kistraktorok témában" ) és megtalálod, hogy ki foglakozott hasonló témával. Lehet, hogy nem pont erre a trakira, de többen csináltak már ilyent.
Sziasztok ! Újra megkérdezem,hátha valaki tud válaszolni . Yanmar F18D típusú gépemen hol lehetne hidraulika kivezetést bekötni? Van-e gyári helye,vagy hol célszerű ilyet kialakítani ? Persze ha még senki sem csinált,vagy látott ilyet,akkor kiötlöm,és majd közzéteszem, ha szükség van rá.
Válasz hspityu #33484. hozzászólásáraHát Köszi.Közben hozzáfogtam a vontató kiépítéséhez de sajnos félbe maradt, mert közben kéztörést szenvedtem, így hát kényszer pihenőn vagyok. Az avatar képet meg sehogy sem tudtam megváltoztatni ,mert a képem ami van a trakiról több mint 1 Mb, én pedig nem tudom kisebbre konvertálni.Órákat kisérleteztem vele, s nem sikerült
Válasz Agronomus #33481. hozzászólásáraFogalmam sincs a váltó bekötéséről. Annyira nem vagyok otthon a gépeknél. De a hasonlat jó! Tényleg olyan, mintha fékezve lenne.
Mivel már tavaly télen is meg volt a gép és sokat használtam is, meg hidegebb is volt - mégsem csinált akkor ilyet!
Gratula az új géphez ,szerintem én ezt a trakit láttam közelről.
Már csak a képet kell módosítanod a beállításokban YANMAR-ra!
Sok hibamentes üzemórát.
Válasz JAGI #33477. hozzászólásáraSzia.Nem gurulást, és gép lefogást okozhatja a hideg olaj is.Én az Mtz-nél veszem jobban észre, hogy hidegen mint ha be lenne húzva a fék. Power váltó hogy van megoldva? Olajnyomással? Mert ha igen, akkor a szivattyú adhatja a morgó hangot a dermedt olaj miatt jóesetben
Szevasztok fórumtársak. A napokban sikerült megegyeznem az Idea traktor kft-vel,Békéscsabán egy Yanmar af 17-rôl.A Hinomotomat eladtam, ezért keresnem kellett valamit amivel majd elkezdhetem a tavaszt
Tisztelt fórumtársak!
A minap a következőket tapasztaltam a Yanmárom powershift félautomata váltó működésében:
- nem gurult a gép üresben, sőt még a gépet is eléggé lefogja.
- határozottan hallható egy eddig nem tapasztalt morgó hang a gépen.
- egy bizonyos idejű munka után (bemelegedés) ezek a tünetek enyhülnek, vagy megszünnek.
Itt sok tapasztalt fórumtárs szokott hasznos, jó megoldásokat adni! Kérem, aki tudja - ossza meg velem és mások okulására!
Egyébként én ezt a félautomata megoldást nem igazán díjaztam eddig sem. A hagyományos megoldás is tökéletes a számomra. De kinek mi tetszik!
Válasz Gulyas85 #33465. hozzászólásáraA probléma nem újkeletű.
A frédi-béni tető tök jó lenne, ha a nap függőlegesen felülről sütne és az eső is csendesen, függőlegesen esne. Na most ilyen gyakorlatilag soha sincs. Viszont a tetővel elveszíted a kistraktor legfőbb előnyét, mégpedig azt, hogy be tudsz vele bújni fóliasátorba, kertekben fák alá, stb.
A napsütés problémájára az őseink már megtalálták a legjobb megoldást.
Válasz Bencsiki #33464. hozzászólásáraHát kb valami olyasmire
Nem tudom, annyit várnék tőle hogy nyáron ne kapjak napszúrást meg ne égjek szarrá, illetve ha esik az eső ne ázzak szarrá csak félig...
Jó estét Mindenkinek!Yanmar fx235-ös kistraktorhoz szeretnék magyar nyelvű hasznàlati útmutatót vagy kézikönyv félét.Vagy lelehet tölteni valahonnan?Ha tudna nekem segíteni valaki nagyon megköszönöm!
További szép estét!☺
Segítséget szeretnék kérni!
Kis traktoromhoz keresek műanyag napfénytetőt, royalkert-nél találtam, de most írtak hogy ami raktáron volt nekik az kuka mert valami lett velük... máshol meg nem nagyon találok...
Ötlet hogy hol lehetne még?
Köszi!
Válasz Gábor Gábor #33455. hozzászólásáraSziasztok hat sajnos neztem es nincsen.koszonom hogy segitetek de azert nem adom fel sajnalom akisgepet mar 2eve uzemtelen.kabe egy honapot mukodot miutan megvetem
35452 hozzászólás
Kedves fórumtársak én is ilyen kéréssel fordulnék hozzátok. Én pedig egy hinomoto e1804-hez keresek gépkönyvet. Segítségeiteket előre köszönöm. E-mail címem giriczmp@gmail.com
Jó estét!Olyan problémával fordulnék hozzátok,hogy Yanmar fx255 ös traktorhoz Gépkönyvet keresnék.Segítségeteket előre is köszönöm.email címem t.zoltan25@gmail.com
Válasz Felvidéki67 #33480. hozzászólására
Válasz Daros #33497. hozzászólásáraKöszönöm, már meg is találtam azt a csavart.
Válasz krizol #33487. hozzászólásáraÜdv.
Szép munka,nem tudom,hogy az emelését hogyan oldottad meg,de most már ki lehet próbálni.
Válasz pannoncondor #33488. hozzászólásáraNekem kubota gl tip.traktorom van,szereltem rá vezérlőtömböt a hidraulika köröknek.Szerintem minden japán traktoron lehet találni a nyomó ágon egy közcsavart "egyébként innen kötik le gyári homlokrakodót is" Közcsavar ki SORBA!!! bekötve a kiszemelt vezérlőtömb,és kész.
Tiszt.Daróczi S.
Válasz hspityu #33495. hozzászólásáraA trapézhoz a laposvasak készen voltak, abból lettek a fülek is.Majd hogy az adta az alap méreteket
Válasz krizol #33487. hozzászólásáraÚgy látom ez komoly lesz,és a vassal sem spóroltál,raktál bele rendesen.
Válasz JAGI #33485. hozzászólásáraMilyen ez a powershift? Mit és hogyan kapcsolsz itt? Nem lehet hogy 2 helyre(sebességfokozatba) is ad olajat egy helyett?
Nézz át a John Deere topikokba (John Deere 4650 pl. azok power shiftesek is...)
Válasz Felvidéki67 #33492. hozzászólására
Válasz Bencsiki #33491. hozzászólásáraÍgy van jól látod(két kézzel) ez a problémám, egy kézzel nem tudom lekicsínyíteni a képet, mert csak két kezes fejszém van
Válasz Felvidéki67 #33486. hozzászólásáraHát azt nem lehet rád mondani, hogy két kézzel kapkodsz a lehetőség után!
Úgy látom, hogy traktorból jobb vagy, mint képszerkesztésből.
Küldd el a képet és lekicsinyítem neked.
Válasz pannoncondor #33488. hozzászólásáraSzia. Javaslom, hogy üsd be a
hidraulika kivezetés
szavakat a keresőbe ("keresés a Japán kistraktorok témában" ) és megtalálod, hogy ki foglakozott hasonló témával. Lehet, hogy nem pont erre a trakira, de többen csináltak már ilyent.
Válasz krizol #33487. hozzászólásáraSiess, el ne késs!
Nálunk már vége a télnek. Nálunk a tél idén egy kissé hűvös hétfői napra esett.
Sziasztok ! Újra megkérdezem,hátha valaki tud válaszolni . Yanmar F18D típusú gépemen hol lehetne hidraulika kivezetést bekötni? Van-e gyári helye,vagy hol célszerű ilyet kialakítani ? Persze ha még senki sem csinált,vagy látott ilyet,akkor kiötlöm,és majd közzéteszem, ha szükség van rá.
Készül a hótoló
Válasz hspityu #33484. hozzászólásáraHát Köszi.Közben hozzáfogtam a vontató kiépítéséhez de sajnos félbe maradt, mert közben kéztörést szenvedtem, így hát kényszer pihenőn vagyok. Az avatar képet meg sehogy sem tudtam megváltoztatni ,mert a képem ami van a trakiról több mint 1 Mb, én pedig nem tudom kisebbre konvertálni.Órákat kisérleteztem vele, s nem sikerült
Válasz Agronomus #33481. hozzászólásáraFogalmam sincs a váltó bekötéséről. Annyira nem vagyok otthon a gépeknél. De a hasonlat jó! Tényleg olyan, mintha fékezve lenne.
Mivel már tavaly télen is meg volt a gép és sokat használtam is, meg hidegebb is volt - mégsem csinált akkor ilyet!
Válasz Felvidéki67 #33478. hozzászólásáraSzevasz
Gratula az új géphez ,szerintem én ezt a trakit láttam közelről.
Már csak a képet kell módosítanod a beállításokban YANMAR-ra!
Sok hibamentes üzemórát.
Válasz Bencsiki #33482. hozzászólásáraKöszönöm,rám(ránk)fér és neked is jó egészséget!
Válasz Felvidéki67 #33478. hozzászólásáraEz igen! Látom te sem alvással töltöd a napjaidat!
Sok sikert hozzá.
Válasz JAGI #33477. hozzászólásáraSzia.Nem gurulást, és gép lefogást okozhatja a hideg olaj is.Én az Mtz-nél veszem jobban észre, hogy hidegen mint ha be lenne húzva a fék. Power váltó hogy van megoldva? Olajnyomással? Mert ha igen, akkor a szivattyú adhatja a morgó hangot a dermedt olaj miatt jóesetben
Válasz AGROKID #33479. hozzászólásáraSzevasz! Ma sikerült kipróbálnom az új izzítókkal és gondolkodás nélkül beindult
Válasz Felvidéki67 #33478. hozzászólásáraHali, mi a helyzet jó lett?
Szevasztok fórumtársak. A napokban sikerült megegyeznem az Idea traktor kft-vel,Békéscsabán egy Yanmar af 17-rôl.A Hinomotomat eladtam, ezért keresnem kellett valamit amivel majd elkezdhetem a tavaszt
Tisztelt fórumtársak!
A minap a következőket tapasztaltam a Yanmárom powershift félautomata váltó működésében:
- nem gurult a gép üresben, sőt még a gépet is eléggé lefogja.
- határozottan hallható egy eddig nem tapasztalt morgó hang a gépen.
- egy bizonyos idejű munka után (bemelegedés) ezek a tünetek enyhülnek, vagy megszünnek.
Itt sok tapasztalt fórumtárs szokott hasznos, jó megoldásokat adni! Kérem, aki tudja - ossza meg velem és mások okulására!
Egyébként én ezt a félautomata megoldást nem igazán díjaztam eddig sem. A hagyományos megoldás is tökéletes a számomra. De kinek mi tetszik!
Válasz krizol #33475. hozzászólására
Válasz Bencsiki #33474. hozzászólásáraÜdv!
Esetleg az ülés alatt egy feltekert esőkabát!
Válasz Bencsiki #33471. hozzászólásáraBocs. Kimaradt az illusztráció a vihar elleni védekezéshez:
Klikk ide és megvan!
Válasz krizol #33466. hozzászólására
Válasz krizol #33466. hozzászólására
Válasz Gulyas85 #33465. hozzászólásáraA probléma nem újkeletű.
A frédi-béni tető tök jó lenne, ha a nap függőlegesen felülről sütne és az eső is csendesen, függőlegesen esne. Na most ilyen gyakorlatilag soha sincs. Viszont a tetővel elveszíted a kistraktor legfőbb előnyét, mégpedig azt, hogy be tudsz vele bújni fóliasátorba, kertekben fák alá, stb.
A napsütés problémájára az őseink már megtalálták a legjobb megoldást.
Fehér hosszúujjú ing végig begombolva, kalap.
Hidd el, kipróbáltam, igaz, hogy szalmakalappal, de ment.
Az eső ellen is megvan a legjobb megoldás: időben fussunk!
Válasz silvike1986 #33469. hozzászólásáraBocsika!!Azt hittem nekem szól!!
Válasz Elitjocko #33468. hozzászólásáraszia!Nagyon Szépen Köszönöm!!
silvike1986@citromail.hu
Válasz dani 1980 #33358. hozzászólásáraHelló!
Persze, emailban át tudom küldeni, ha jó
úgy?
Válasz Gulyas85 #33465. hozzászólásáramenj be a habi-ba és nézz meg egy T25-ös tetőt,vagy egy Mtz-tetőt,a vasvázat meg lehet csinálni hozzá
Válasz Gulyas85 #33465. hozzászólására
Válasz Bencsiki #33464. hozzászólásáraHát kb valami olyasmire
Nem tudom, annyit várnék tőle hogy nyáron ne kapjak napszúrást meg ne égjek szarrá, illetve ha esik az eső ne ázzak szarrá csak félig...
Válasz Gulyas85 #33462. hozzászólásáraIlyenre gondolsz?
napfénytető
Komolyra fordítva: általában a használati értéke nulla. Biztos, hogy venni akarsz, vagy csak jó ötletnek tűnik?
Jó estét Mindenkinek!Yanmar fx235-ös kistraktorhoz szeretnék magyar nyelvű hasznàlati útmutatót vagy kézikönyv félét.Vagy lelehet tölteni valahonnan?Ha tudna nekem segíteni valaki nagyon megköszönöm!
További szép estét!☺
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Kis traktoromhoz keresek műanyag napfénytetőt, royalkert-nél találtam, de most írtak hogy ami raktáron volt nekik az kuka mert valami lett velük... máshol meg nem nagyon találok...
Ötlet hogy hol lehetne még?
Köszi!
Válasz marci_80596 #33456. hozzászólásáraÜdv!Tegyél fel egy hirdetést, lehet, hogy valakinek van elfekvőben egy blokk
Válasz marci_80596 #33456. hozzászólásáraSzia, itt hirdetnek alkatreszt, egy telefont megerne:
https://auto.jofogas.hu/csongrad/Tz4k_Raba_15_Yanmar_1500_alkatreszek_73139468.htm
Válasz marci_80596 #33450. hozzászólására Sajnos csak egy 2hengeres Yanmar van fent a netten a keletagronál van de az 20 le nézd meg náluk.
Válasz Kismumus74 #33457. hozzászólásáraKoszi megkaptam hivni fogom bizakodoan
Válasz marci_80596 #33456. hozzászólásáraKüldtem mailt.
Válasz Gábor Gábor #33455. hozzászólásáraSziasztok hat sajnos neztem es nincsen.koszonom hogy segitetek de azert nem adom fel sajnalom akisgepet mar 2eve uzemtelen.kabe egy honapot mukodot miutan megvetem
Válasz marci_80596 #33453. hozzászólásáraOraker Kft? Füri Kft?
Válasz marci_80596 #33453. hozzászólásáraSzia.
Itt nézted?
S ha nincs pont olyan, akkor is hívd fel őket. Hátha ....
Válasz bice #33452. hozzászólásáraIgen sajnos nem talalok bele motrot